Cîteva nedumeriri despre AUR


AUR detine o valoare electorala absoluta prin domnul inginer Iulian Horneţ pe care nu a folosit-o inaintea reuniunii de la Glasgow la care Iohannis a batut palma cu americanii ( si) pentru achizitionarea de centrale nuclare verzi.
Stiau ca centralele nucleare nu sunt verzi decat in mintea celor care vad cai verzi pe pereti dupa ce fumeaza pana nu le mai distingi irisul de pupila. Sper ca ne gandim toti la acelasi personaj penibil si periculos in acelasi timp.

Ce se intampla in urma cu doar cateva luni la Complexul Energetic Oltenia , sub guvernarea lui Catu ?
Actionarii CEO decideau inchiderea oficiala a carierelor miniere Pesteana Nord, Pesteana Nord1, Pesteana Sud, Husnicioara Vest, Lupoaia, Ruget, Bustuchia, Urdari, Garla, Rovinari Est.
Planul de disponibilizare a decis licentierea a 9800 de angajati ai Companiei. Sindicatele tac.

Catu a precizat ca pana in 2025 isi vor pierde locurile de munca alti 9000 de mineri dintre care circa 2200 de la CE Hunedoara, 282 de la Compania Nationala a Uraniului si 6485 de la CE Oltenia ( sursa Gorjeanul).
Cifrele acestea inseamna vieţile unor romani care au familii.

Deci, AUR l-a luat in echipa pe geniul Iulian Horneţ care putea salva energetic si financiar Romania folosind o tehnonogie nepoluanta, pentru a da bine in poza langa Simion si Cojocaru.

Liderii AUR stiau ce decizii luase guvernul in timpul relaxarii estivale, stiau ce manarii ecologice se vor face la marele summit unde s-au reunit 4oo de avioane private verzi.
Si totusi, au ocupat in aceste trei luni atentia electoratului imbrancindu-se strategic cu Sosoaca.
Ma bate gandul ca este posibil ca PNTCDul sa nu fie interesat de o alianta cu AUR.

Clement

13 răspunsuri

 1. Pai bine Clement , daca dumneata om serios gandesti asa atunci aia de la mantinela , amarastenii aia ce-si sparg capetele pentru a apuca o reducere de Black Friday { o tigaie , un sul de hartie higenica sau chiar un faras } aia ce sa mai zica , aia ce sa mai creada ? Astea-s problemele cu care din ce in ce mai mult se confrunta AUR-ul ?Nu frate , astea-s mizilicuri caci AUR nu-i altceva decat o adunatura d e chelneri de bacsisiuri mici . Da’ cat au avut autocarul ala ” parcat ” in fatza la Victoria si mai ales cine le-a permis sa stea acolo atata timp nederanjati…problema asta nu ti-o pui ?

  • Mariane tara arde si pe tine te framanta episodul ala?

   • @cosmin2 Ma framanta si-o va face pana voi pune copitele pe piept caci…prea a fost cu ochi si cu sprincene { adica pe fazat ca sa intelegi sensul } si-ai dracului romani , bucurestenii in general…parca le-a luat Dumnezeu vederea ! Cum sa nu ma framante cand eu am avut doar o pana amarata si m-au luat huidumele alea de pazesc acolo…pe sus cu masina cu tot , plasandu-ma la statia de metrou iar astia…fi serios cosmin 2 !!!

 2. Informatii de ultima ora.
  https://www.cotidianul.ro/ministrul-energiei-am-semnat-un-acord-istoric-pentru-valea-jiului/
  AURul ar trebui macar in ultimul ceas sa demaste public ticalosia guvernantilor.
  Inventia domnului inginer Iulian Hornet premiata international, nu a fost niciodata luata in calcul pentru ca Caţu batuse deja palma cu Uzina norvegiana Arbaflam, pentru ca CET Paroseni Valea Jiului sa utilizeze biomasa locala, respectiv peletii din lemn.
  Putem deduce ca joagarele vor functiona in continuare fara oprire.
  Tehnologia de separare Arbaflam este creata de elvetienii de la Sulzer Chemteh.
  https://www.process-worldwide.com/arbaflame-project-to-produce-70000-tons-of-biomass-pellets-annually-a-1059795/
  Daca Guvernul anti-nationalist Caţu opta pentru eco centralele Horneţ, intregul proces de fabricare se realiza in ţara, cu specialisti romani scolarizati la noi, creindu-se perspective dezvoltarii economice si sociale in regiuni programat sinistrate de catre guvernele Roman.

  • Clement , omule si prietene , astia , prostimea adica , se pot da si cu curul de pamant caci chestiunea-i deja transata si nu de ieri de-alaltaieri ci prin angajament scris si parafat ! Romania TREBUIE sa inchida minele d e carbuni si TREBUIE sa renuntze la utilizarea carbunelui nu doar in industrie ci si la godine caci fumul ai deranjeaza olfactiv pe vatafii care conduc de fapt Romania . Spui dumneata despre ” guvernul ant-nationalist Catu ” { poate vrei sa spui ANTI-NATIONAL si-atunci este altceva } insa uiti ca de doar careva zile PSD a batut palma cu Catu-PNL . Oare ce fel d e guvern crezi c a vor incropii astia : ANTI-NATIONALIST sau ANTI-NATIONAL ? P.S. Chestia cu cateva zile , asta-i vrajeala d e doi lei caci se dospea de minim cateva luni figura asta : Ciolacu-Catu = LOVE . Cine-a avut fie si-o clipa incredere in non combatul PSD condus d e Ciolacu…a luat-o deja in mana !

 3. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  La fel de actual ca întotdeauna, încă de cînd cineva „şmecher” a decis pentru prima dată în istoria omenirii să se pună şef în fruntea turmei.

  P.S.

  Planul de disponibilizare a decis licentierea a 9800 de angajati ai Companiei.

  A naibii şi traducerea asta… Licenţierea are un cu totul alt înţeles în limba română faţă de licenziare din italiană, dar nu oricine ştie asta.

 4. Poporenii simpli, printre care ma numar si eu, ar vrea sa stie de ce a decis guvernul liberal reducerea personalului de la Compania Nationala a Uraniului, stiut fiind ca minunea propusa de Kerry va functiona cu uraniu?!
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/NuScale_Power
  Am convingerea ca Caţu are competente minime in materie de fizica nucleara si in mod necesar apeleaza la specialistii , atomistii cum li-se zice, de care Romania nu duce lipsa, cand se pune problema unei achizitii de tipul celei pe care partenerii strategici ne forteaza sa o facem.
  Acesti guvernanti chiar trebuie sa sacrifice tot pentru interesele unei entitati in ochii careia de fapt, ei nu valoreaza nimic ?!

  Drugwash
  Aveti dreptate -disponibilizare. Multi-etnici cum suntem, se intampla sa se intepeneasca cate un cuvant aiurea, intr-o fraza.

  • Mă gîndeam doar că un cititor simplu fără cunoştinţe de limbi străine ar putea înţelege greşit. Comunicarea e o problemă mare, iar transmiterea şi înţelegerea greşită a mesajelor este pentru unii un punct cheie.

   În ce priveşte disponibilizările cred că e vorba de implementarea graduală a imbecilităţii artificiale (că inteligenţă nu-i pot spune) care să preia sarcinile oamenillor – care, după cum ştie toată lumea, deja „sînt prea mulţi şi nu-i mai poate ţine Pămîntul”. Cine a citit The naked sun a lui Asimov ar putea intui un viitor al Terrei asemănător cu acea planetă locuită de numai 20.000 de umanoizi şi milioane de roboţi.

   • In „Fundatia” isi dezvolta fanteziile obsesive din care se inspira membrii actuali ai Humanist Association International ( comert cu mini dispozitive nucleare, intreruperi de electricitate programate pentru inducerea starii de panica…).
    Asimov a fost Presedintele American HA, societate progresista cu scop educational umanist agnostic, continuatoare a Humanist Association Press.
    AHA declarase in 2015 o cifra de afaceri de 2.243.9764 $.
    Doctor in biochimie, membru al grupului Mensa, Asimov a declarat intr-‘o conferinta de presa ca imaginatia sa prolifica poate avea legatura cu faptul ca gandeste in limba sa materna.
    De unde i-s-a tras activismul ateist este dificil de inteles, stiut fiind ca provenea dintr-o familie religioasa.
    Volumul” Biblia explicata” semnat de biochimistul autor sf nu a fost reeditat.
    Daca ne punem intrebarea cine a finantat partidul umanist cu care s-au pricopsit romanii in ’90, raspunsul este, AHA, AHI si alţii.
    Ce simplu se leaga lucrurile.

    • De fapt pot doar bănui că lucrurile sînt mult mai complicate şi complexe decît chiar şi cei cu cunoştinţe mai aprofundate despre persoane şi activitatea lor şi-ar putea imagina.

     Apropo de activismul ateist şi provenienţa familială, aş putea explica prin modul de gîndire diferit care poate exista la anumite persoane şi care se supune principiului acţiunii şi reacţiunii. Atunci cînd o asemenea persoană e împinsă forţat şi insistent într-o anume direcţie, acea persoană va opune rezistenţă în direcţia diametral opusă. Marea majoritate acceptă şi îmbrăţişează direcţia în care sînt împinşi, fără a pune vreodată sub semnul îndoielii motivaţiile „conducătorilor” turmei sau scopul final al „deplasării”. Aşa apar ateii din familii religioase sau reacţionarii dintr-o masă de obedienţi.

     • Ceea ce spuneti ma duce cu gandul la studiile teologice stralucite urmate de Stalin si la malformatiile ideologice contemporane noua.
      Zbigniew Brzinsky unul din fondatorii Trilateralei :”Cu toate ca stalinismul a fost o tragedie pentru poporul rus si pentru idealul comun, este posibil ca pentru Lume, in sensul larg , a fost o binecuvantare deghizata”.
      Tipica viziune umanista.
      Aldous Huxley umanist, autor de romane dystopice , adept al consumului de droguri si hinduist a fost fratele biologistului ateist eugenist Julian Huxlei ( Sir), director UNESCO si fondator WWF, laureat al premiului AHA 1962.

      • World Wrestling Federation? Un campion pe bune!

      • Ceea ce au în comun toate studiile, sondajele, sistemele, ism-ele etc e faptul că decartează imediat din principiu orice „excepţie”, orice contravine ideii de bază şi majorităţii. Procentele mici, infime devin inexistente – sau, mai rău, periculoase (pentru ei), ceea ce naşte necesitatea eliminării lor prin orice mijloace. Nu ştiu de ce eu m-am aflat întotdeauna printre acele procente infime, căutînd ceva diferit, cît mai potrivit mie; de obicei calea de mijloc, evitînd extremele.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: