Moartea bietului Damian


Damian era un tânăr strălucitor și de mare viitor. Avusese o evoluție fulminantă, la doar 30 de ani reușise să ocupe o funcție de mare răspundere și extrem de bine plătită, în cadrul corporației la care lucra. Fusese strălucitor din copilărie, era primul în toate. Ce-i drept, deși era mereu lăudat și apreciat, Damian nu era deloc iubit de colegi, poate doar puțin invidiat. Probabil pentru că era mereu sigur pe el, foarte arogant și egoist. Era un ateu convins și avea încredere doar în știință, în specialiști și în autorități. Avea un dispreț profund pentru toți cei care puneau la îndoială valorile sale.

Când a izbucnit plandemia, Damian a fost cetățeanul model, a urmat cu religiozitate și sfințenie toate recomandările specialiștilor, chiar exagerând puțin. Purta 3 măști permanent, se spăla pe mâini câte 200 de secunde, de câte 20 de ori pe zi, păstra distanța de cel puțin 3 metri față de orice persoană, într-un cuvânt era extrem de precaut, pentru că aflase de la un idol al său că alternativa era să fie prost și el avea oroare de așa ceva.

Totuși, simțea cum lumea, așa cum o știa el, parcă se prăbușea câte puțin în fiecare zi. Incredibil de mulți oameni inculți și rău intenționați puneau la îndoială părerile avizate și indicațiile prețioase ale specialiștilor, uneori chiar acuzându-i de rele intenții! Doamne, ce blasfemii, ce orori putea să audă și să citească!

Când au apărut superbele și magicele vaxkilluri, Damian a fost printre primii care au început să caute locuri pe platforma de injegtare. A avut noroc, a găsit loc la centrul dintr-un orășel aflat la 700 de kilometri distanță. N-a stat pe gânduri, s-a înscris imediat și a parcurs distanța, s-a vaxkillat și s-a întors fericit acasă, deși avea o stare de rău aproape insuportabilă. Starea de rău l-a ținut o săptămână, dar medicul de familie i-a explicat că sunt niște efecte adverse ușoare, absolut normale. A glumit chiar, i-a zis că pentru ca să-i fie bine întâi trebuie să suporte și un pic de rău.

Încurajat și optimist, Damian s-a prezentat la rapel, la același centru din provincie. A parcurs iar 1.400 de kilometri dus-întors. Numai că de data aceasta a fost mult mai rău. O lună întreagă n-a mai fost bun de nimic, a zăcut la pat. Medicul i-a prescris tratament și repaos și l-a asigurat că starea de rău nu este de la vaxkill, este doar o astenie de primăvară.

Când s-a dat aprobarea pentru a treia doză, Damian n-a stat o clipă pe gânduri. S-a prezentat imediat la vaxkillare, mai ales că acum centrul era în apropiere. Doar că de data asta nu i-a mai fost rău deloc. Pur și simplu a adormit imediat.

Când s-a trezit, era deja pe lumea cealaltă. Vedea totul cam neclar, nu pricepea deloc unde se află și ce i se întâmplă.- Te afli în fața lui Dumnezeu, la judecata finală, l-a anunțat Sfântul Petru.- Așadar, există Dumnezeu? Doamne, cât de orb am fost! Doamne, vreau să te întreb ceva. Prietenii mei creștini spuneau că Tu iubești pe toți oamenii, chiar și pe atei. Este adevărat?- Da, este adevărat, toți sunteți copiii mei și vă iubesc pe toți la fel de mult.- Doamne, dar pe mine se pare că nu m-ai iubit deloc. Eram în floarea vârstei, aveam o viață de succes înainte și tu m-ai lăsat să mă duc ca un prost la injegtare. De ce n-ai trimis pe cineva să-mi deschidă mintea?- Ți-am trimis, Damiane! Nu unul, sute ți-am trimis. I-ai ascultat cu urechile tale, ai citit ce scriau, dar tu ai decretat că sunt proști și inculți și ai considerat că nu merită să le acorzi vreo atenție. N-am făcut destul?- Doamne, acum înțeleg cât de mult ai făcut. Dar n-ai făcut chiar totul, ai fi putut să mă salvezi chiar și împotriva voinței mele. Doar ești atotputernic!

– Aș fi putut să împiedic moartea ta, Damiane. Doar că asta n-ar fi fost o salvare. Ar fost doar salvarea trupului, dar eu așteptam ca tu să-ți salvezi sufletul. Eu ți-am dat și ție și celorlalți oameni LIBERUL ARBITRU. V-am dat inteligență, discernământ, judecată și o mulțime de însușiri pe care voi trebuia să le cultivați și să le dezvoltați. Doar ca că tu ai ales să nu le folosești decât într-o mică măsură. Ai decis să-ți predai mintea ta către știință și să te transformi în papagalul și sclavul acesteia. Ai renunțat la LIBERTATE! De bună voie și nesilit de nimeni. Ți-ai prețuit doar viața, sufletului nu i-ai dat nici o atenție, credeai că nici nu există. Așa ți-ai pierdut și viața, și sufletul!

sursa: email

8 răspunsuri

 1. Trist și sunt atatia „inteligenti” la fel ca Damian pe lumea asta!

  • Vor ajunge și pe ailaltă! Cunosc cazuri, e înfiorător.

   • Este insa o pierdere pentru omenire care nu trebuia sa se intample!

    • De acord, dar au semnat cu mîna lor că acceptă riscurile. Ce se mai poate spune la asta? Adică cu un minimum de curiozitate intelectuală, că net avem cu toții în buzunar, puteau afla suficient încît să înceapă să-și pună îtrebări! Nu au făcut-o.

     • E f. greu de inteles ce i-a convins sa faca gresala asta! Am vazut oameni care gadeau corect si de pe o zi pe alta….s-au tâmpit! Eu continui sa merg pe ideea unui act hipnotic sau de posedare demonica!

 2. Hipnotic, hipnotic dar bagam de seama ca nu functioneaza asupra tuturor mintilor.
  Zicere de la Chomsky : „grupuri de cuvinte corelate cu anumite imagini repetitive strecurate in publicitati sau discursuri la ore la care atentia slabeste din pricina oboselii, pot altera discernamantul subiectilor ţinta.”- citat din memorie.
  In urma cu aproximativ 10 ani in occident jurnalele informative tv creau o stare de.confuzie , inconfort psihic, anxietate, datorita amestecului de cuvinte improprii mesajului difuzat.
  Milioane de oameni nu intelegeau pur si simplu continutul informatiilor.
  Prezentatoarele citeau textele cu convingere si seninatate intr-o limba al carui sesns fusese alterat.
  Cei care au priceput ce se intampla au deconectat aparatele.
  In scoli, parintii au propus in cadrul programului didactic obligatoriu respectarea „Zilei fara ecran” de doua ori pe luna, pentru dezintoxicarea copiilor si parintilor.
  In Franta, programul a functionat foarte bine pana la pandemie cand copiii au fost obligati sa stea zilnic, ore intregi, impreuna cu parintii,lipiti de ecranele ordinatoarelor si seara, de ale televizoarelor .
  Tampirea nu a lovit omenirea brusc ci in etape abil concepute.
  Vazand protestele din Franta putem deduce ca „les journées sans écran ” au dat rezultate.

 3. https://off-guardian.org/2021/08/07/its-just-why-i-wont-submit/
  Am putea numi acest text :”Manifest pentru asumarea libertatii”.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: