Oferta care nu va trebui onorată: zburați gratis un an dacă vă injectați


Compania aeriană americană United Airlines, oferă zboruri gratuite timp de un an celor care încarcă dovada vaccinării pe saitul companiei. Pare foarte generos și în mod sigur ar aduce pierderi financiare colosale într-o țară cu 50% dintre cetățeni raportați injectați.

Există însă un schepsis: deciziile care implică sume enorme de bani cum este prezenta, nu se iau cu ușurință, ci sunt discutate temeinic de către bordul director al companiei, care examinează atent toate fațetele problemei consultând experți la nevoie. Una dintre acestea este cu siguranță cel al pierderii financiare cauzate dacă să zicem doar un milion de cetățeni vor profita de ofertă. Cunoscând bine numărul de oameni transportați zilnic/săptămânal/lunar/anual, dacă jumătate dintre călători zboară gratis, asta sigur ar aduce pierderi colosale companiei. Cu o excepție..

A faptului că am fost avertizați tocmai de către somități medicale, că cei injectați vor avea evenimente de sănătate grave, de fapt atât de grave încât să le piară pofta de a zbura. Liniile aeriene discută zilele astea situația morților subite post vaccin și cere piloților o perioadă de așteptare între vaccin și manșă, pentru a fi evaluați dpv al sănătății – nimeni nu vrea avioane căzând din cer pentru că piloții sunt cu capul în piept.

Deci generoasa ofertă e una calculată șerpește pentru că au ajuns la concluzia că nu vor pierde bani. Pe vremuri aveau la magazine oferte cinstite pentru 12 ouă la 1 dolar, sau dacă cumperi carnea, salata și două beri vin gratuit. Acum e mult mai serioasă treaba: te vaccinezi, poți zbura gratis, dar numai dacă te mai țin balamalele. Noul capitalism numără până și viața omului în bani.

10 răspunsuri

 1. Nu ştiu dacă intenţionat ai distorsionat anunţul însă elementul cel mai important e că e vorba de o aşa-zisă loterie. Adică o ţeapă ca toate ţepele. Scrie clar cu litere mici că „ai şansa să cîştigi un zbor dus-întors pentru două persoane sau un an de zboruri gratuite către orice destinaţie”. Cînd vezi scris „ai şansa să”, e clar că e ţeapă.
  Hai să analizăm fenomenul:
  – mulţi fraieri or să-şi introducă datele personale în sistem, ceea ce e de fapt scopul măgăriei: contraverificarea înţepaţilor şi contorizarea celor care au scăpat cu viaţă.
  – dintre toţi fraierii ăştia, poate zece-douăzeci vor „primi” cîte un zbor dus-întors (nu ştiu care e regulamentul, n-ai pus link către sursă).
  – unul singur va „cîştiga” un an de zboruri gratis, iar acela va fi un prieten, partener de afaceri sau ceva de gen cu cineva din companie. Evident, nici ăla n-o să facă cîte cinci zboruri zilnic pînă-n Australia sau mai-ştiu-eu-unde.

  Aşa că nu e nevoie de nici un calcul matematico-financiar complex, nimeni nu pierde nimic – în afară de fraierii care-şi oferă datele personale pe tavă, desigur.

  • Defectul meu e că nu citesc „the fine print”.

   • Ai fi putut scăpa cu scuza asta dacă n-ar fi scris mare „Sweepstakes” în antet. 🙂 Dar să nu despicăm firul în patru, că astea-s doar amănunte. 😉

   • În altă ordine de idei, tocmai am vizionat S2E14 din seria Fringe – de care a pomenit clement recent – şi cred că ar fi interesant să-l vezi. Nu m-ar mira absolut deloc ca evenimentele curente din realitate să fie similare într-o proporţie destul de mare celor din acel episod. Ar explica de ce unii au murit rapid, alţii la puţin timp după infectare, pe cînd majoritatea au făcut forme similare unei răceli/viroze uşoare.

    • Sanday Sharma, medic cardiolog sportiv danez a declarat ca fotbalistul C.Erikson ” a fost practic mort timp de cateva minute” in timpul meciului cu Finlanda si nu va mai putea practica niciodata acest sport.
     https://www.lesoir.be/377867/article/2021-06-13/malaise-de-christian-eriksen-il-y-peu-de-chance-quil-rejoue-au-football-un-jour
     In media daneza si franceza se fac afirmatii privitoare la legatura care ar putea exista intre tragedia la care au asistat in direct milioane de europeni si vaccin.
     Dat fiind faptul ca evenimentul s-a petrecut intr-un moment neprielnic dezbaterilor in contradictoriu pe tema generalizarii vaccinarii sustinute de grupul G7, CE si NATO, „caracterele puternice mintile lucide anti-mondialiste si anti-vaccinare, bunii crestini romani” tac.

 2. Stati putin, ca e o tragere la sorti…nu toti vaccinatii zboara gratis, asta ar fi intr-adevar imposibil. (zice acolo a chance to win…)

  • Da, acum văd. Esența e totuși faptul că cei vaccinați au un risc major de trombi – vedem peste un an, doi.

 3. Text la care calatorii Ryanair au acces dupa ce au cumparat tichetele de zbor.

  „Declar ca voi indemniza Ryanair pentru toate amenzile suportate de Ryanair din cauza lipsei mele de respect sau a unei exigente guvernamentale legate de covid 19.”
  „Confirm ca ma voi conforma tuturor exigentelor specifice ale tarii si ca documentele furnizate de mine sunt corecte”.
  Mie textul mi-se pare imprecis, interpretabil si agesiv fata de clientul beneficiar al serviciilor Ryanair.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: