E pe vine – au întins coarda prea mult și va plezni.


M-am uitat pe RTV la reportajele de la manifestatiile ce s-au pornit in tara.

Multi, foarte multi tineri sub 35 de ani. Multi musculosi si barbosi frezati, care nu-si odihneau privirea nici o clipa – se invarteau cu ochii jur imprejur si studiau atent pe cei care luau imagini cu telefoanele si camerele; membri galeriilor de fotbal; tipi maturi in geci rosii cu clipboarduri cu hartii in maini (probabil agitatorii in misiune cu textul sloganelor); gura-casca cat cuprinde ca la „rivulutie”.

Putine drapele cu stema pe ele, unele cu embleme de partid, cu slogane sau cu „gaura revolutiei din 1989”. Putini fara masca, de parca chestiunea mastii nu ar fi avut nimic a influenta pornirea manifestatiilor.
Nici un program clar de revendicari scandate; un fel de supapa de refulare a maniei populare pe care a deschis-o cineva.

Nici o cruce ortodoxa; nici o icoana, nici o fata bisericeasca „cu crucea-n frunte”, cum zice imnul de azi.

Foarte probabil e doar inceputul….E adevarat ca manifestatiile antiplandemie apar ultimele in Europa- ca si „revolutia romana din 1989″, dar…

Ma gandesc la spusele lui Nea Parosu Gheorghe : *avem 140.000 de tineri in toata Europa pe care i-am pregatit ca”agenti ai schimbarii” *.Or fi „fermentii” din strada de acum…

Ma mai gandesc si la cele care au circulat pe net in 2010-2011, cu pustnicul din Rarau, care vestea „sange pe strazi in Romania”. O fi gresit un deceniu sau rugaciunile altora asemenea lui au „castigat „10 ani pentru pocainta romanilor…??!!

Un lucru mi se pare real: mamaliga romanesca sta sa explodeze iar.

Mani

4 răspunsuri

  1. Ba eu aş zice că, potrivit vechiului şi mult-verificatului sistem „avem soluţia, acum trebuie să creăm problema” – acelaşi sistem ca la „rivuluţie” şi plandemie – băieţii au pregătit niscai legi opresive proaspăt scoase din cuptorul vestic şi acum formează cadrul propice – adică motivaţia – pentru a le implementa.

    Nu de alta, dar tărîţa românească fiind ea de mai slabă calitate are nevoie cam de juma’ de secol ca să se umfle de-adevăratelea în mod natural, nu aşa spontan şi efemer datorită catalizatorilor artificiali.

  2. Coordonarea prea-i profesionist facuta.
    Raman la parerea ca ticalosia de a-i provoca pe romani fie in Postul Craciunului, fie in cel al Pastelui este una ritualica ,semnata de maestrii ai intunericului.

    • Da, da. Dumnezeu sa le lumineze mințile și inimile românilor și sa nu le dea prilej sataniștilor, prin acțiuni de protest, sa sacrifice ritualic Prăznuirea Invierii Domnului.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: