România: democrație, sau ohlocrație programată de către falsele elite?


Problema romanilor este ca le-a fost interzis accesul la democratie incepand cu alegerile din’47.
Democratia se deprinde prin educatie, or’ programatic romanii au fost impiedicati sa capete constiinta valorilor socio-politice.

Suntem contemporanii generatiilor care au avut profesori de filozofie, nu de filosofie, pe diplomele carora era scris „profesor de marxism leninism”.
Limbile”moarte” nu mai fac parte din cultura generala a liceenilor si nicaieri nu se invata ca in Romania, filosofii au putrezit in inchisori.

Ceea ce vedem ca functioneaza in ultimul deceniu la nivel planetar este olhocratia, forma degenerata a realei democratii, dezlantuirea gloatelor incoerente.

Revolta de la Timisoara, cu punerile in scena mediatizate international, furia dezlantuita aparent inconrolabila, discursurile incoerente ale tinerilor utecisti de la Scanteia, actorilor pretins dizidenti, preotilor care fentasera serviciile au facut deliciul sociologilor observatori din intreaga lume. Cred
ca s-au pus si pariuri. Cei care au pariat ca Ceausestii vor fi executati, au castigat si actiunea :”Sa inceapa balul”a fost declansata.

Revolutiile colorate, candamnarea formala si asasinarea conducatorilor unor state in numele principiilor democratice prin mijloace ohlocratice au intrat in istorie.

Pentru ca vorba democratie m-a indepartat de subiect, revin la intalnirea Presedintelui cu Patriarhul.

Vazand ca protestul din Parcul Izvor a fost un jalnic esec, putem presupune ca cei doi au cazut de acord ca in Romania democratia este un principiu utopic inaccesibil stadiului actual de evolutie antroposociala si ohlocratia trebuie evitata spre binele ambelor entitati.

Clement

5 răspunsuri

 1. Daca in loc de cinci stele , aveai zece stele indicam douazeci , atat d e mult mi-a placut postarea ! Nu-s de acord cu asta : ” Problema romanilor este ca le-a fost interzis accesul la democratie incepand cu alegerile din’47. ” Romanii au avut demos kratos cat cuprinde desii …mai mult kratos si destul de contondent . Romanii n-au fost impiedicati de nimeni si nimic sa gandeasca cu mintea lor , chiar daca nu-si permiteau sa expuna public gandurile si concluziile la care ajungeau in mod natural , fara nevoia vreunui profesor care s a le predea …filosofie . Am avut si profesori de FILOZOFIE si de…FILOSOFIE si , in ciuda invataturilor alora…am gandit singur desii , repet , nu-mi permiteam sa exprim si altora ce gandeam . Am facut-o odata si…voi spune si mortilor experienta traita atunci la Cercetari Penale . Limbile moarte nu mai fac parte din programa nici unui liceu din lume insa , sant predate la facultati d e profil asa cum este normal de fapt . Cei care au pariat ca Ceausestii vor fi executati au facut doar pariuri cu miza mica caci , era de asteptat ca , acele capete incoronate , acei sefi de MARI STATE , sa-ncerce sa spele rusinea de-a fi luat masa in compania unor astfel de oameni cu care s-au mandrit in vazul intregii lumi deci , executia alora chiar n-a fost o mare surpriza mai ales ca , intreg poporul roman isi dorea asta cu ardoare . Ca , dupa ce s-au linistit apele , au aparut niste poeti , niste ” filosofi ” care au perorat plini de-o furie demna de-o cauza mai buna faptul ca ” poporul roman nu-si taie nici porcul de Craciun ” , asta defineste intelectualitatea romana care baleste si azi de un lichelism de cea mai joasa spetza . ” Pentru ca vorba democratie m-a indepartat de subiect, revin la intalnirea Presedintelui cu Patriarhul. ” Chiar nu era cazul s a revii caci , pana si ala de-si duce viata in Cuca Macaii , pana si ala stie c-a fost vorba ca ” preotii { cunoscandu-se impactul bisericii asupra turmei } sa-si indemne enoriasii sa se vaccineze si asta in cel mai bun caz , lasand la o parte faptul ca… se apropie IARASI Pastele deci , fara slujbe de Inviere altminteri : taxe si impozite pe veniturile preotilor , taxe si impozite pe proprietatile bisericesti , simplu si clar precum apa de izvor . REPET : MI-A PLACUT SUBIECTUL POSTARII , FELICITARI !

 2. 1946!
  Despre alegerile din 1946 este vorba si nu imi pot explica cum mi-a scapat eroarea.
  In tot cazul, amabil din partea ta, draga Marian, ca nu mi-ai tras o sapuneala bine meritata.
  Raman la parerea ca alegerile din noiembrie 1946 numai democratice nu au fost.
  In vartejul tragicului montaj din 1990, am cunoscut doua exemplare subumane , un el si o ea, care infiltrasera PNTCDul si facusera parte din echipele responsabile cu fraudarea alegerile la Iasi.
  El devenise ofiter de securitate cu 7clase primare si frate-su Adolf ( chiar asa il chema) luase calea exilului, stabilindu-se la TelAviv.
  Ea, o „nasise” pe savanta de renume mondial dar, impiedicandu-se de clasa a 6a s-a cantonat in zona turnatoriei ordinare, in sensul de comune, si a militantismului pro comunist.
  Inflacara masele largi populare la mitinguri.
  I-am avertizat pe domnii Ion Diaconescu si Ion Ratiu sa fie atenti la biografiile aspirantilor la carnetul de membru PNTCD, dar se punea deja o presiune suspecta asupra dansilor.
  Crede-ma deci ca romanii nu au avut parte de alegeri democratice. Si sa nu dezvoltam si subiectul complicitatilor Casei Regale la instalarea comunismunui judeo-sovietic.

  • Ha – am strâns mâna lui Ion Rațiu.

  • Cu tot respectul Clement insa , in 1946 sa ai 7 clase primare …insemna deja ca ai trecut prin macar doua clase de liceu ! Inca se purta in invatamantul romanesc chestia cu INVATAMANT PRIMAR=4 clase ! Aminteste-ti rogu-te nuvela DOMNUL VUCEA a lui Delavrancea . Abia in sau dupa August ’47 noua lege stabilea acele 7 clase ca…. primare . In ’65 sau ’66 s-a trecut la cele 8 clase OBLIGATORII pentru cursul primar . Asta doar pentru o informare corecta . Ion Diaconescu { Dumnezeu sa-l odihneasca ! } mi-a fost SEF pe cand dadeam cu sapa la Ascensorul-Bucuresti si cand intalnindu-l la sediul PNT m-am dus sa-i vorbesc despre niste tipi despre care , stiam precis unde semneaza condica de prezenta …s-a facut ca ploua . Si astazi regret ca nu m-am dus la Corneliu Coposu ci , m-am dus la ala pe care-l stiam din 1969 . Pe Ion Ratiu l-am votat sa devina Presedintele Romaniei si , pentru c-am fost suficient de prost sa spun asta in fatza alora de la servici…la vreo cateva luni am fost dat afara . Daca ai timp de pierdut , cauta pe youtube si , nu ma-ndoiesc ca vei gasii acea filmare unde , in acea Piata a Universitatii devenita GOLANIA , o femeie foarte vocala ai solicita unuia sa prezinte …legitimatia d e servici , ea insasi avand asa ceva . Ei bine…aia , a stat la baza alungarii mele din acel „colectiv ” d e muncitori si tarani care MUNCEAU NU GANDEAU ! Sa nu uit : barbata-su era inca la acea vreme subofiter de militie la sectia 15 ea insasi fiind fosta gardianca la Penitenciarul Tarsor . Fireste , amandoi luati la un loc…depaseau nu cu mult acele 10 clase . Asta ” Si sa nu dezvoltam si subiectul complicitatilor Casei Regale la instalarea comunismunui judeo-sovietic. ” face toate paralele mai ales ca-i adevarata si-n plus , nu ar fi suficient timpul de care-l avem d e trait pentru a comenta pe marginea sa , lasand la o parte si COMPLICITATEA CASEI REGALE A ROMANIEI DUPA ACCEPTAREA DE CATRE ION ILIESCU A REVENIRII REGELUI …IN CALITATEA-I DE CETATZEAN ROMAN . RESPECT CLEMENT : CHIAR AL MERITI !!!

 3. Și mie mi-a plăcut articolul. Felicitări!
  Vreau doar sa adaug, ca să-ți susțin și eu argumentele, ca în facultate am avut timp de 4 ani un profesor de istoria artei, un îmbâcsit, despre care am aflat în 2007 ca avea doctorat în marxism. Și cu acest doctorat a ajuns prof univ de istoria artei și decan 2 mandate. A fost prins de comisia de acreditare academica tocmai când era în pragul pensiei. Și s-a pensionat liniștit. Ca sa vezi!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: