Energia „verde” față în față cu o iarnă adevărată – de ce este distrusă exploatarea cărbunelui în România?


Nu degeaba suferă nemții și alții care au crezut în vraja surselor de energie „verde”, care ocupă degeaba teren în detrimentul agriculturii și urâțesc peisajul fără să producă nimic pe timp de iarnă.

Apropo, de ce se află Deva și localitățile vecine lipsite de căldură de câteva zile încoace? Centrala termoelectrică de la Mintia, nu mai e aprovizionată cu cărbune. Neplata salariilor minerilor, a dus la grevă. Este guvernul PNL numai incompetent, sau ticălos de-a dreptul?

Când vrei să distrugi o societate, I-ul lucru pe care îl faci este să sabotezi tot ceea ce merge bine. O țară cu atâtea resurse ar trebui să asigure încălzirea și carburanții către cetățeni, la prețuri modice. Ori ăștia sunt chitiți să ne distrugă. E vremea să conștientizăm faptul că nu avem conducători, ci distrugători în fruntea țării.

Păi să nu le cerem preoților să nu-i mai pomenească în rugăciuni la Sfânta Liturghie?

9 răspunsuri

 1. Nu nu nu, nu putem cere asta. Ce trebuie să cerem e să-i pomenească exact aşa cum merită:
  „Blestemaţi în veci fie cei ce vor şi lucrează răul ţării noastre şi al neamului nostru românesc, ei şi tot neamul lor de la ăl’ cu barba sură pîn’ la ăl’ cu ţîţa-n gură! Să ardă în flăcări pe lumea asta şi în focul Gheenei pînă la sfîrşitul veacurilor!”

  Iar dacă n-o fac ei o fac eu, căci am puterea asta – indiferent de la cine voi fi primit-o. E o zonă gri, dar nu poţi face omletă fără să spargi cîteva ouă.

  • Știu câțiva preoți care nu îi mai pomenesc pe ăștia. Se poate, e simplu: nu ai datoria să îi pomenești la Sf. Liturghie pe cei care sunt vădit anticreștini. Apoi restul e la îndemâna fiecăruia.

   • Sîntem prea blînzi noi, ca popor, cu toţi criminalii ăştia.

    Cît despre subiectul articolului, am văzut recent un documentar al cărui nume îmi scapă – posibil Planet of the Humans (2019) – unde erau prezentate pe larg vaste cîmpuri cu eoliene şi solare rămase în paragină după ce au „expirat”, şi erau explicate minciunile despre energia asta verde care poluează într-un fel sau altul chiar mai rău, uneori, decît cea convenţională, pe lîngă faptul că nu e de încredere – printre motive fiind şi ce se vede în pozele din articol. Evident că la mijloc sînt uriaşe interese financiare, ca întotdeauna, iar vieţile noastre ale celor mulţi sînt doar… zgomot de fond.

 2. Suferintele nemtilor sunt relative si moderate, dupa parerea mea.
  De prin 2010 s-au prins ca guvernul federal mimeaza inchiderea minelor pentru a le face pe plac verzilor si a crea in perspectiva o noua criza aducatoare de profit, acea a centralelor eoliene nereciclabile si deci, poluante.
  Cand au anuntat inchiderea minelor prin 2015, nemtii s-au indispus totusi, declarand in gura mare ca Merkel e un Hitler si si-au scos-o de la inima.
  Dupa cum povesteam, pe toti peretii caselor din landurile de vest erau spanzurate portretele politicienilor mazgaliti in fel si chip. Vorbele grele erau sanctionate, coarnele si zvasticile, nu.
  Ca turist, nici nu stiai ce obiectiv cultural sa fotografiezi mai intai.
  Guvernul Caţu si Presedintele laureat al premiului Carol cel Mare, au inteles ca Romania trebuie sa mimeze si ea reconvertirea energetica, alegand sa o faca insa fara compensatii financiare, prin euthanasierea economica a minerilor.
  Landurile germane in care se afla bazinele miniere Rhenanie Nord-Wesphalie, Brandenbourg , Saxe si Saxe Anhalt vor fi despagubite pe o perioadade 15 ani cu 40 de miliarde de euro, pe o perioada de 15 ani, pentru proiectata inchiderea a minelor.
  Sociatatile tutelare vor beneficia de indemnizatii compensatorii in valoare de 4,35 miliarde de euro.
  Procesul de inchidere a minelor urmeaza sa se finalizeze in…2035!
  In acelasi timp, guvernul federal a decis deschiderea unei noi centrale pe carbune , Dettelen 4.
  Premierul Caţu si presedintele Iohannis se pare ca nu au inteles cum si cine face politicile economice in Europa.
  E bine sa credem ca nu au capacitatea sa inteleaga aceste realitati decat ca interesele nemtior sunt prioritare pentru dansii.
  Intrebarea este, cum au reusit politicienii ultimelor decenii sa stinga toata vlaga acestui corp redutabil de muncitori romani care l-au ingenunchiat pe Ceausescu ?!
  Scenele cu activista Sosoaca imbarbatand ortacii si Petre Roman comentand imaginile cu grevistii din Valea Jiului au fost halucinante.

  • Nu am văzut scenele respective, ar fi distractiv – ai o trimitere?

   • Nu le am. Acestea nu sunt imagini care merita sa faca parte din arhiva personala.
    Roman a fost invitat special pe Romania tv pentru a comenta evenimentele din Valea Jiului.
    In schimb, am imagini cu toate emisiunile informative transmise de tvr in 1990.
    Probabil ca nu sunt singurul roman care a avut inspiratia de a crea o filmoteca a acelui an in care Romania a fost proiectata in afara propriei aspiratii spre justitie si libertate.

    • Bine era deca , in afara lui Roman { banuiesc ca-i vorba despre Petre Roman } aia de la Romania TV ar fi invitat si vreo cateva zeci de bucuresteni care si-au luat bataia de rigoare in 14-15 Iunie 1990 iar acei oameni { ca-s si aia oameni chiar daca-s … bucuresteni } , sa-si fi povestit ” amintirile ” contondente din acele zile . Ce vor minerii , cumva sprijin si solidaritate din partea populatiei unui oras pe cate l-au devastat si l-au adus in pragul unui razboi civil ? Apropo : Miron Cozma nu mai este acel lider , acel ” luceafar al huilei ” i-a cedat locul lui madamme Sosoaca ? Pana si asta si-ar fi suficient ca , orice om cu mintea intreaga s a miroasa manaria , nu ca ortacii n-ar avea dreptate insa , sa ceara solidaritate din partea lui Ion Iliescu si-a lingailor din jurul lui .

     • Pentru moartea tinerilor Aurica Crainiceanu si Frumuseanu nu il va ierta nimeni, niciodata.
      https://m.romanialibera.ro//actualitate/eveniment/cedo-condamna-romania–cazul-frumusanu-crainiceanu–doi-morti–nici-un-criminal-261817
      Gunoaiele de moderatori care l-au primit pe Petre Roman ca pe o victima si erou in studiourile de televiziune nu i-au pus intrebarile pe care erau obligati sa i-le puna, devenind, la randu-le, complici ai acestuia.
      O alta complicitate a Media cu iresponsabilii criminali care conduc Europa au dovedit-o zilele acestea cand nu au comunicat ca norii incarcati cu praf saharian care au acoperit continentul contineau Cesiu 137, rezultat din experientele atomice efectuate in 1960 de Franta in desertul Sahara.
      https://flip.it/kFU0Bm
      Sub nicio forma guvernantii si consilierii lor stiintifici nu puteau considera drept inofensive milioanele de tone de particule de praf radioactiv care au fost inhalate de fiintele vii si au patruns in panza freatica.
      In aceasi ordine de idei, constiintele medicilor romani sunt intr-o stare de letargica somnolenţa, dupa cat se pare.
      Numarul cazurilor de cancer renal a crescut in mod surprinzator si in Romania dupa interventia fortelor aliate in razboiul din Balcani.
      Ati auzit vreun medic sa explice de ce noduluii renali care in momentul in care sunt depistati si au generat deja metastaze, se numesc „de tip Bosniac”?

      • Bătaia de joc a CEDO: despăgubiri morale de câte 30,000 euro. După părerea mea și suma de 100,000 de euro cerută era un mizilic față de pierderile suferite (viețile oamenilor).

       Cât privește norul de praf radioactiv, dacă reprezentarea Remon este fidelă, România pare să fi fost în mod minunat, ferită.

       https://remon.jrc.ec.europa.eu/

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: