Azi am purtat masca


..nu tocmai, ci un fular tubular peste gură și nu pentru că m-ar fi apărat de altceva înafara frigului – azi la Cluj-Napoca, au fost -11º Celsius. 

Au crăpat pietrele, ca de Bobotează.

Cu toate astea, plimbarea a fost una interesantă: tot mai mulți oameni cu fețele libere, mergând rapid pentru a contracara efectele gerului, iar alții așteptând în stația de autobus, privindu-mă și privindu-i la rându-mi. Frumos.

Într-un magazinel de cartier în care intru în fiecare zi, am fost apostrofat într-un ton neacceptabil de către un malac nou apărut pozând ca pază și protecție, pentru că odată aflat la căldură, am coborât fularul.

I-am spus într-o limbă clară ce aveam de spus și cu toate că era cu vreo 25 de ani mai tânăr decât mine și foarte bine făcut, a bătut în retragere după ce a schieunat: „nu veți fi servit.”

Casierița tânără și frumoasă mi-a luat banii fără nici o problemă. Am rugat-o să îi transmită patronului că un client regular este mult mai de preț decît un paznic agresiv, mai cu seamă în acest climat în care mini-carrefourouri și mini-mega-imageuri, răsar mai ceva decât ciupercile după ploaie. 

Pricepuse drăguța de ea că siguranța conferită de un venit stabil e mult mai importantă decît minciuna plandemiei.

În ziua în care vom conștientiza această farsă, vom redeveni liberi. 

9 răspunsuri

 1. ” Acestea-s binefacerile unui sistem constitutional ” cum ar fi exclamat dl. Nae Catzavencu . Am fost la Penny pentru a cumpara ingrediente necesare unui tort aniversar , ingrediente pe care , n-am curajul sa le cumpar de la pravalia lui Iocan din motive evidente . Tort aniversar ,nu pentru mine Doamne fereste ! Pentru mine , inc-o aniversare inseamna doar un memento mori asa incat ma feresc ca de foc de-asa ceva . Si-n Bucuresti a fost ieri 12 Februarie cam ” racoare ” asa incat , intrand in magazin , mi-am dat jos masca { apropo : in Bucuresti raritati nu-s aia ce poarta masca ci…ceilalti } deoarece , instantaneu mi s-au aburit ochelarii . Nu cei de la paza si protectie m-au apostrofat ci CULMEA , niste coconitze care , doar d e mortii ma-mii nu mi-au amintit . Tot asa CULMEA , aia de la paza au fost cei ce mi-au luat apararea { cu doar cateva luni in urma ma incatusau fara multa discutie } si au linistit coconetul isteric . Ai mare dreptate : conducerilor acestor mini-carrefoururi sau mini-mega -imageuri , nu le pasa de clienti iar personalul se comporta ca si stapanii . Sti ce-i rau ? In ziua cand vom constientiza aceasta farsa vor ramane destui cei care ne vor crede nebuni si , multi ani de-atunci incolo ne vor blama laudandu-se cu vitejiile lor la vreme de pandemie .

 2. Legea conservarii speciilor functioneaza si la oamenii. Idiotii dispar, lasati i in pace!

  • Ha, ha!

   • Minus 11,daca nu bate vintul, e acceptabil. Am prins și minus 25 și plus vintul f. subțire din nesfârșită Siberie, te face sa crezi ca e minus 35. Referitor la masca, în toată EU aceeași conducere, aceleași directive. Unde lucrez, obligația sau recomandarea purtării măștii și a distantei de 2000 de mm. Dar ce sa vezi, la cantina, la ora mesei, toate măștile jos, înghesuială, gălăgie. Va las pe voi sa trageți o concluzie. Eu nu folosesc masca decit cind tai cu abrazivul sau sudez.

    • Ha, ha.. și noi la fel – ieri i-am explicat băiatului meu că numai un mediu de lucru prăfos face necesară purtarea măștii. Chiar ne creeaserăm unul în jurul nostru. A priceput piciul.

     • Da. Eu am doua metode de a învață. Citind, și furind cu ochii și urechile de la alții. E o lume meschina, care nu vrea sa împărtășească altora cunoștințe sau informații. Aici în vest și în nord le e frica sa nu cumva sa le iei locul de munca. Dar nu fac fata romanilor cinstiți și educați în spiritul celor 7 ani de acasă plus școală făcută înainte de blestematul 89.

 3. Azi am smuls 4 afise A4 pe care este desenata o masca „obligatorie”.
  Afisele astea le pune o fosta invatatoare tulburata rau si prost crescuta care isi petrece timpul bombanind oamenii pe la scarile blocurilor.cu o rola de scoci in gura si un pachet cu coli imprimate sub brat.
  Nu vreau sa imi imaginez ce fel de tovarasa a fost si prin ce metode pedagogice instruia copii.
  Dupa cum merg lucrurile cred ca obligatorie ar trebui sa fie echiparea tuturorl locuintelor cu exctinctoare si furtunuri de apa!
  Vorbesc, serios.
  Dupa ultima nenorocire de la Constanta, toata banda infractorilor de la ISU ar trebui sa infunde puscaria.
  Poate crede cineva ca un echipaj al pompierilor se poate deplasa pentru a stinge un incendiu semnalat la etajul 6, fara scara de incendii si fara saltea profesionala?
  Va puteti imagina cum ar actiona echipele coordonate de Arafat si generalissimii sai subalterni in cazul unui cutremur ?!!
  Sa ne fereasca Dumnezeu.
  Daca vecinii victimei din Constanta aveau exctinctoare in apartamente si blocul avea din 2 in 2 etaje pe palier un hidrant functional cu furtunul aferent la locul lui, acum nefericita femeie era in viata.
  Cum au ajuns romanii sa nu mai gandeasca?
  In urma cu trei decenii, in regulamentul de interventie in caz de incendiu al pompirilor ,era prevazut ca fiecare sector al capitalei sa detina in inventar 5 saltele pentru recuperarea persoanelor aflate in pericol. Probabil ca acelasi lucru era prevazut si pentru orasele resedinta de judet.
  Cred ca regulamentul nu s-a schimbat dar ca, cu criminala inconstienta au fost deturnati banii cu care trebuiau achizitionate materialele imperios necesare despre care vorbeam.
  Si à propos de masca. O masca tip ALA este interesant de procurat pentru functionalitatea sa multipla .
  Cine stie ce nenorocire se mai poate abate asupra romanilor care in mod evident, nu pot conta pe sprijinul competent al autoritatilor.

  • Foarte bine ai procedat, ține-o tot așa. Cu extinctoarele / furtunurile cu apă, ai 100% dreptate. Ar mai trebui ca și alarmele de fum să fie obligatorii. Se mai declanșează ele când gătești mai cu entuziasm, dar sunt foarte utile.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: