Negru – Negro – Nero: cum să numim culoarea neagră în trei limbi fără a fi acuzați de rasism – cum face lanțul Zara?


Scandalul provocat de către neomarxiști după remarca arbitrului de fotbal român Sebastian Colțescu, când acesta a identificat corect un antrenor negru ca fiind „negru”, a dus la punerea nu a celui care a primit pentru comportament necivilizat cartonașul roșu pe tușe, ci a celui care i l-a aplicat, aflat în necunoștință de cauză asupra corectitudinii politice  – în noua lume bravă a trepădușilor mondiali, albul nu mai e alb și negrul nu mai e negru, ci suntem puși la zid dacă spunem lururilor pe nume. În viziunea lor, suntem cu toții o apă și un pământ maroniu.

Lanțul de magazine Zara, o comite cumva, vânzând în Italia botine cu următoarea etichetă:


În italiană, la negru i se spune „nero”, nu „negro”. Negro înseamnă negru,  în limba spaniolă, precum și în engleza clasică – în loc de „colored”, unui negru i se spunea simplu „negro”

Corporatiști cum sunt bieții Zara, nu există vreo așteptare că ar fi atentat la adresa corectului-politic, dar totuși tâmpenia lor e amuzantă.

Nu pare a fi o repetare a gestului unor floridieni care la prezentarea oficială a unei plăci comemorative către actorul american negru James Earl Jones, au prezentat una cu mulțumiri adresate lui James Eearl Ray, așa-zisul asasin al lui Martin Luther King și care a fost clasicul țap ispășitor.

Bietului James Earl Jones, i-a căzut fața, iar bietului țap ispășitor James Earl Ray, i-a trecut viața într-un penitenciar.

Nu-i așa că ar fi mai bine să ne trăim viața firește, spunând lucrurilor pe nume, în loc de a ne preocupa cu auto-cenzura propusă de către niște rahați globaliști?

12 răspunsuri

 1. Ma-ntreb , ce s-ar intampla daca macaronarilor le-ar impune cineva ca , numele lantului de magazine sa fie tradus { ca atare inteles } in…rromales ? Am mai facut-o si cu alta ocazie { fix atunci cand s-a intamplat beleaua aia din Turcia } insa , o fac si-acum si intreb : daca magarului ai zici… armasar pur sange , nu tot magar ramane ? Daca o culoare se numeste NEGRU si este general acceptata de toata lumea de…sute de ani , se doreste neaaparat eliminarea numelui acestei culori din vocabularul omenirii , scoaterea culorii respective din codul culorilor ?Daca cineva este negru , cum sa-ti fie teama pur si simplu sa-i spui ca-i … negru ? Spui dumneata { cazand in aceeasi capcana in care-au cazut si altii } : ” neomarxistii ” au facut si-au dres insa , astia-s orice , doar neomarxisti { marxisti cu atat mai putin } NU . Rau este doar faptul ca incearca si uneori chiar reusesc { vezi BLM } sa ne inoculeze spaima , teama de-a rosti cate-o vorba impotriva lor caci ti-o intorc la modul contondent insutit si inmiit iar astia…astia-s noul val al inteligentei omenesti ! Am incercat sa-mi inchipui figura facuta de actor si… numai amuzanta n-a fost imaginea . Revin c-o intrebare , mai curand o curiozitate . Ar putea { dupa parerea dumitale fireste } cineva , incerca sa ” scoata scantei ” in Italia , la broscari acasa , in bocca di leone , dupa figura asta cu NEGRO-BLACK-NOIRE imprimata pe-o cutie de incaltaminte ?P.S. Ma mir ca n-ai scris INCA nici un cuvintel despre recentele proteste ale AUR pe marginea celor petrecute la ” MATEI BALSI ” !

 2. În italiană, negru se spune „nero”, nu „negro”. Negro înseamnă negru, în limba spaniolă, precum și în engleza clasică – în loc de „colored”, unui negru i se spunea simplu „negro”

  Sa precizam ca In dialectul venetian, se spune totusi, negro, nu nero.
  Dealtfel, marinarii venetieni, au dat numele unei tari de pe coasta Marii Adriatice, si anume Muntenegru, (Montenegro in dialectul venetian, denumire care a ramas pana in ziua de azi – italienii spun Montenegro, nu Montenero). Si apropos de Muntenegru, ar trebui sa-si schimbe numele aceasta tara, pentru ca asa ar fi corect politic? Dar masivul Mont Blanc din Elvetia? Nu-i asa ca si denumirea asta ar trebui schimbata, pentru ca ofenseaza progresistii? In ce lume traim?

 3. Am cunoscut o persoana cu adevarat rasista, un om spectaculos de inteligant dar absolut dezumanizat de dispretul pe care il purta negrilor. Ii ura instinctiv, cu toate ca nu cunoscuse personal niciun negru.
  Spunea ca nu intelege de ce exista aceasta rasa.
  Ore de-a randul am facut elogiul rasei explicandu-i faptul ca nu exista omogeniate antropogenetica, sunt atatea feluri de negrii cate feluri de albi sunt pe pamant, ca daca ei nu existau nu vrajea el tipe pe muzica de jazz, ca 40 % din congolezii europeni sunt medici, ca sportivii etiopieni sunt semizei..
  De ce avansa discutia de aia simteam ca vreau sa constat dimineata in fata oglinzii ca seman cu Harry Belafonte si ca am abilitatile unui arcas dintr-un trib malgas, hotarat sa vaneze Omul Alb din fata mea.
  Sincer, cred ca ideea aceasta vicioasa de a interzice referirea la culoarea oamenilor ai caror stramosi provin din Africa a clocit in mintile unor indivizi precum cel despre care povesteam.
  Este o idee jignitoare pentru zecile de milioanele de negrii mandrii de culoarea , caracteristicile morfologice si traditiile lor.
  Aceste interdictii vor conduce la tulburari identitare pentru negrii insisi.
  Ce se va intampla daca se va interzice cercetarea farmacologica pentru medicamente specifice negrilor? Spre exemplu , .antihipertensivele prescrise europeniloŕ de rasa caucaziana, precizata pe fisele de analizele sanguine , nu sunt eficace in cazul bolnavilor cu origini africane.
  Ar trebui sa reflectam mai adanc la ce se afla in spatele violentelor campanii de nivelare rasiala .

  • Nu e cazul să urâm pe nimeni bazat pe culoarea pielii lui – și nici să ne rușinăm de-a noastră, ci din contră, să fim mândri că suntem cei ce suntem.
   Vrăjmașii omenirii bagă zâzanie între noi.

   • Nu știu dacă este vorba de ura sau de revolta. Cel puțin mie mi-e silă și lehamite de cei care nu muncesc, indiferent de vopseaua pe care o poarta. Sa poți munci, și totuși sa stai pe spinarea statului? Atunci înseamnă că sint rasist.

    • Poți găsi relativ ușor pe saitul FBI, The Uniform Crime Reports pe ani. Acolo, dacă îți place să parcurgi tabele, vei găsi catalogat pe rase, numărul și procentajul oamenilor încarcerați, condamnați, sau doar arestați. Ponderea rasei negre este covârșitoare. Dacă te interesează și nu găsești, spune-mi.

   • Ceva propuneri ptr guvernul cutzu sa schimbe numele Marii Negre?

    • Cei care răspund la apelativul „cuțu-cuțu”, nu au vreun drept să facă altceva, decât să.. tragă linii pe nas, de exemplu.

  • Clement , cel ce-a descoperit si catalogat grupele de sange { acest fapt „simplu ” stand la baza medicinei moderne } a fost , nu un om de culoare ci UN MEDIC NEGRU ! Din pacate , nu din mintea vreunui personaj alb sau…mai negricios provine rasismul , chiar daca tipul poate fi ca si cel cunoscut de dumneata SPECTACULOS DE INTELIGENT , ci din educatia primara pe care parintii si SOCIETATEA o ofera copiilor . Crede-ma ca , m-am confruntat ani de zile cu aceasta distantare impusa de culoarea ceva mai inchisa a invelisului meu exterior si…chiar stiu despre ce-i vorba . Iar chestia asta , vrand nevrand ma duce cu gandul la FACATORUL OAMENILOR , LA FACATORII OMENIRII si…pana si-n Geneza , am descoperit indemnuri la pastrarea puritatii rasiale si argumentatia ca ” acestea sant un pacat ” . Ma gandesc , cata vreme va trece pana ce oamenii Al vor acuza pe FACATOR uitand ca ei insasi au o imensa parte d e vina !?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: