Trădătorii în care ne încredemIeri, 29.01.2021 am urmarit emisiunea Credinta si Cultura difuzata de Trinitas Tv pe data de 25.01.2021 cu titlul „Vaccinul si vacinarea – intre teama, speranta si incredere” mediata de dl. Vasile Banescu la care a avut doi invitati un parinte (in studio) si un cercetator roman imunolog de la universitatea Oxford (on line).

Ideile principale ar fi:

– teama de vaccin este cauzata de necunoastere si teorii ale conspiratiilor.

– se invoca de antivaccinisti un scenariu fals-apocaliptic.

– mARN nu este periculos si nu ne poate schimba genomul.

– trebuie avut incredere in specialisti.

– biserica nu se pronunta fata de cuvantul „sigur” vis a vis de vaccin dar specialistii spun ca este sigur.

Cu alte cuvinte am vazut ceea ce voiam sa vad din comunicatul Patriarhiei. Desi se poate citi si caracterul voluntar al vaccinarii din acest comunicat, accentul principal s-a pus pe indemnul populatiei sa se vaccineze. Cei ce m-au contrazis au avut dreptate iar eu am gresit.
Mea culpa.

Am incercat sa inteleg totusi de unde acesta incredre a dl-lui Banescu in industria big-farma. Singura explicatie ar fi ca este o persona prea cultivata. Intelectualii de talia dansului se detaseaza cumva de restul lumii si traiesc intr-o bula septica, o lume paralela, inchipuita, corecta unde oamenii nu sunt capabili de a face rau la o asemenea scala, in care rautatea este una contextuala, personala, de nivel mic si niciodata nu poate degenera in conspiratii monstruase intercontinentale ca cea la care asitam in momentul de fata. Altfel eu unul nu imi pot explica atitudinea dansului.

Una peste alta mai am multe de invatat in ceea ce priveste omul.
Doamne Ajută !

Paul

14 răspunsuri

 1. Am preluat si eu….

  Se afirma cu iz dogmatic ca acest vaccin antiCov nu poate nu poate modifica ADN -ul celulei in care intra. Chiar asa ?!
  In 1965, premiul Nobel, Dr. Jacques Monod, a postulat pentru 1000 de ani a sa Dogma Centrala ” nimic nu poate modifia ADN-ul din afara celulei „(https://en.wikipedia.org/…/Central_dogma_of_molecular…
  Ei bine, in 3 ani, Dr. Mirko Beljanski de la Pasteur a descoperit enzima reverse transcriptase, care a aruncat la cos Dogma Centrala; (https://www.beljanski.org/biograph…/reverse-transcriptase/)
  INTREBARE: Daca in 2-3 ani ne trezim ca acest vaccin a modificat ADN-ul populației vaccinate….cine răspunde pentru asta? Ca sa nu întreb „cine mai poate repara asta !”
  Mai nou, unul din cei mai mari experti europeeni in ARNm avertizează ca „http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/alexandra-henrion…/”
  Poate nu va vine sa credeți, dar este riscant sa faci astăzi astfel
  de afirmații chiar daca ai date științifice, caci ele nu sunt agreate de ‘sponsorii” științei, caci DA: cercetarea medicala se face cu fonduri private, deci de facto, ea trebuie sa aducă mai întâi profit…Un extras util:
  „Ca atare, consideram ca este necesar sa arătam si probabilitatea ca acel ARNm sintetic din vaccinurile concepute de Pfeizer si Moderna, POATE MODIFICA ADN-UL CELULEI IN CARE PATRUND. Adica , de ce anume exista posibilitatea ca celula in care patrunde ARNm sa sufere o mutatie genetica. Din pacate, termenii stiintifici abunda si nu pot fi eludati de aceasta data. Voi vorbi doar despre articole publicate in reviste medicale de circulatie internationala, pentru a suscita doar discutii stiintifice pe aceasta baza .
  O prima precizare : in cea mai mare parte, ARN m din vaccin ajunge in limfocite, adica in celulele sistemului nostru imunitar, preluat fiind de catre sistemul limfatic. Deci modificarile, cele care sunt induse, apar preponderent la nivelul acestor celule, responsabile de reactia de aparare.
  S-a spus : reconversia ARNm-ADN nu este posibila posibila in cazul acestui vaccin. Adica : ARNm din vaccin, care este de fapt un ARN identic cu cel viral, dar de natura sintetica, nu poate modifica ADN -ul celulei in care intra ( limfocitul de exemplu, celula sistemului imunitar ).
  De ce nu ? Pentru ca, spun cei care descriu actiunea vaccinului, acest ARNm , va intalni in celula un organit celular, numit ribozom, care va citi informatia codificata ( ribozomii nu fac deosebire intre tipurile de ARNm a caror informatie o proceseaza). Cu ajutorul ribozomului, se va realiza “traducerea “ informatiei genetice, care va duce la generarea unei proteine identice celei virale, acest proces de “traducere “fiind unicul mecanism posibil. Orice alt mecanism este exclus, se spune in descrierea vaccinului.
  Dar iata ca studii serioase, aparute inainte de izbucnirea controverselor actuale cu privire la vaccinurile ARNm Pfeizer si Moderna, aflate acum in studiu clinic, contrazic acest scenariu. Un exemplu: Haig H.Kazazian, Jr., M.D., and John V. Moran, Ph. D, publica in iulie 2017 un articol in N. Engl J. Med, intitulat Mobil DNA in Health and Disease, din care reiese clar un scenariu complet diferit, cunoscut dealtfel de specialistii in biologia moleculara:
  In rezumat : o parte din ADN -ul celulei, care este necodant (dar nu totalmente nefunctional), contine ceea ce numim Retrotranspozoni LINE 1 ( long interspersed nuclear element). Retrotranspozonii LINE 1 sunt fragmente care sunt responsabile de urmatoarea secventa de actiuni ;
  (1) transcrierea ADN corespunzător retrotranspozonului sub formă de ARNm,
  (2) exportarea ARNm în citoplasmă,
  (3) traducerea ARNm de către ribozomi, rezultând proteina ORF2p cu rol de RT (revers-transcriptaza) și endonuclează,
  (4) legarea unui ARN aleator intalnit in citoplasma cu ajutorul ORF2p pentru a-l transporta înapoi în nucleu ( un ARN aleator, care foarte bine poate fi ARNm din vaccin) – pentru ca aceasta proteina nu face deosebire intre ARN-urile intalnite.
  (5) taierea AND-ului intr-o anumita zona, prin activitatea de endonuclează a ORF2p,
  (6) reconvertirea ARNm catre ADN, prin activitatea de RT ( revers-transcriptaza, adica prin activitatea de revers transcriere) a ORF2p
  Aceste fenomene sunt responsabile de introducerea informatiei oricarui ARN in AND-ul celulei. Mai facem precizarea, conform datelor actuale, ca Retrotranspozonii LINE1 sunt cunoscuti anterior, ca fiind responsabili de o serie de afectiuni datorate mutatiilor genetice, ca de exemplu tumori maligne si boli neuropsihiatrice.
  Aceasta proteina,numita ORF2p, este exact ceea ce are nevoie ARNm -ul din vaccin pentru a se produce revers transcrierea si apoi integrarea in ADN-ul celulei. Adica, pe scurt, ARNm din vaccin, odata patruns in celula, are sanse sa intalneasca, in locul ribozomului, tocmai proteina ORF2p. Are sanse deci, sa se “revers transcrie” si sa se integreze in ADN-ul celulei, mai ales ca aceasta proteina nu face deosebire intre diferitele tipuri de ARN –uri intalnite.
  In rezumat, s-a spus ca ARNm din vaccin va intalni in celula,in mod absolut si fara indoiala, doar ribozomul implicat in sinteza proteinei virale. In realitate insa, exista si posibilitatea sa intalneasca exact proteina de care are nevoie pentru a se integra in ADN, modificandu-l. ”Niciodata sa nu spui niciodata in biologia moleculara” ,spun specialistii in acest domeniu.
  Chiar daca probabilitatea este mica , exista. Si trebuie mentionata in descrierea vaccinului. Si trebuie avuta in vedere , mai ales in conditiile in care acest vaccin este inca in faza experimentala, in faza de studiu. Pentru ca informarea populatiei sa fie completa si echidistanta, iar liberul arbitru respectat in momentul in care se ofera volutntari in studiu.”

  • Retrotranspozonii LINE 1sunt responsabili pentru aparitia unor cancere de natura genetica( vezica ,plamani), a degenerescentei maculare si a unor tulburari neuro psihice precum Sindromul Rett , autism, schizofrenie, sindromul Tourette, toxicomanie.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/LINE1
   De precizat ca tulburarile neuro psihice de origine genetica apar si in cazul in care tatal persoanei cu astfel de probleme a avut o varsta inaintata la momentul conceptiei.
   Cromozomul Y transmite aberatia ribozomiala degenerativa.
   Deci, putem merge cu speculatiile fondate pana la o alta aberatie aceea a existentei comertului cu sperma practicat de „bancile” cu important profit financiar in care donatorii, sunt anonimi si nu neaparat tineri.

 2. Dupa parerea unora, actuala formatiune politica progresist-umanist-secularista intrata la guvernare in urma alegerilor democratice, reprezinta o mare amenintare pentru Institutia pe care o apara cu un limbaj elevat agresiv, domnul Banescu.
  Unul din punctele vulnerabile ale Institutiei se afla in ducumentul privind confidentialitatea, pe care trebuie sa il semneze toti agajatii, colaboratorii si voluntari Institutiei.
  Pentru ca acest document sa nu fie denuntat in
  scopul anularii, Institutia se pare ca este dispusa sa faca foarte mari…concesii.
  https://www.ancheteonline.ro/2016/02/juramant-de-fidelitate-onestitate-si-confidentialitate-fata-de-biserica-nu-pentru-credinta-in-dumnezeu-ci-pentru-bunurile-bor/
  Este absolut limpede ca respectivul document a fost conceput de un corp juridic de obedienta straina principiilor crestine.
  Nu se stie care sunt sanctiunile aplicate celor care incalca juramantul de confidentialitate, daca acestea sunt specifice breslei teologilor sau breslei zidarilor.
  Exact contradictia dintre principiile evanghelice si ratiunile economico-financiare ale Institutiei este, cred observatorii cu contributii modeste la „cutia milei”, speculata de usristi.
  Pana la urma, aceasta interpretare este preferabila celei conform careia BORul chiar crede ca vaccinul este mai eficace decat vindecarea poporului crestin prin rugaciuni adresate Sfintilor Doctori fara de arginti Chir si Ioan , pomeniti astazi.

 3. Trădătorii în care ne încredem . Apropo de asta , Apostolul Pavel spunea : ” Blestemat sa fie cel ce se va mai increde in om ” iar blestemul , cade intotdeauna pe cei ce nu asculta de zicerile celor din vechime ! Ne incredem in hainele noi ale imparatului si nu vedem ca , acesta este gol … si pe dinauntru si pe dinafara .

 4. off topic, ceva interesant:

  • Deducem si din afirmatiile politistului ca structurile care detin puterea intr-o societate, functioneaza in fapt dupa reguli pe care poporul (gloata, contribuabili, populatie, votanti, mase largi populare, enoriasi, public , prostime ) nu are dreptul sa le cunoasca.
   Respectivele structuri ( justitie, masonerie, politie, trusturi farmaceutice , corpul functional al Bisericii ca institutie, bancile scl) au o reprezentare la vedere si una in umbra, protejata prin juraminte de fidelitate si confidentialitate, menite sa le protejeze interesele
   Ce s-ar intampla daca aceste mase ar decide sa sfideze structurile, sa isi regandeasca prioritatile si viata?

   • Ce s-ar întâmpla dacă aceste mase ar decide să sfideze structurile, să îşi regândească priorităţile şi viaţa?

    Niciodată. Problema e (o) vocală: oaia face be-he-he, nu bu-hu-hu.
    Iar cozile de topor beneficiază de o gamă mult mai largă de onomatopee. Capisci…? 😉

 5. Postul de televiziune franco-german ARTE, a transmis astazi un scurt documentar despre fenomenul pro vaccinare prin care se face remarcata in Europa, Biserica Ortodoxa Romana .Aceasta sustine campania convingator, prin vocea purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu şi sugubaț, prin cea a arhiepiscopului Calinic.
  https://www.arte.tv/fr/videos/102047-000-A/roumanie-l-eglise-preche-le-vaccin/
  Finalul documentarului pune in evidenta natura pitoresc duplicitara a romanilor care ignora regulile de protectie si igiena pupand icoanele , impartasindu-se cu aceasi lingurita si apoi dand fuga sa se vaccineze la indemnul reprezentantilor BOR.
  La Croix, principalul organ de presa al Bisericii Catolice din Franta, lauda si el intelepciunea Patriarhului Daniel care indeamna turma credinciosilor sa isi urmeze baciul pe drumul mantuirii , imunizandu-se in prima faza cu virusi combinati cu ARNei modificati .
  Probabil ca a venit momentul ca la spovedanie sa le spunem preacucernicilor tot ce credem despre alegerea Baciului de a ne mana prin maracini fix in prapastie.

  • … adică , cum ar traduce conu’ Gurluiță ot bărzoieni , biserica s-a cam făcutără preche adică preş , n-aşa ?😉😃😃😃😃

   „La Croix, principalul organ de presa al Bisericii Catolice din Franta, lauda si el intelepciunea Patriarhului Daniel care indeamna turma credinciosilor sa isi urmeze baciul pe drumul mantuirii , imunizandu-se in prima faza cu virusi combinati cu ARNei modificati .
   Probabil ca a venit momentul ca la spovedanie sa le spunem preacucernicilor tot ce credem despre alegerea Baciului de a ne mana prin maracini fix in prapastie.”
   😃😃😃😃😃😃
   Clement , frate , eşti colosal!!!!

   @eufrosin,
   Având în vedere valoarea articolelor şi coment-urilor semnate de Clement , pe care îl citesc de… să tot fie vreo 9-10 ani , şi aici la tine dar si pe alte site-uri , îți propun să le strângi într-un folder separat pe care l-aş numi
   CLEMENT-ine !!!😃😃
   Sau poate chiar Clement dispune deja de o arhivă pe care s-o copieze p-aci. Cum ți se pare propunerea?

   • Nu te teme ca panseurile noastre s-ar pierde in neant.
    Am numerosi „prieteni” care repertoriaza pe teme, cu constiinciozitate, aiabeeurile.

 6. Extrem de importante aceste semnalari ale jocului dublu si tradarilor pe care le fac reprezentanti de frunte ai BOR. Radio Trinitas a fost si el intoxicat si murdarit cu limbajul de lemn al propagandei – in special la grupajele de stiri e dezastru – Astazi enumerau cate doze de „vaccin” merg in fiecare centru de vaccinare , de parca asta ar fi problema esentiala si principala de care trebuie sa se ocupe Biserica.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: