Adevăratul gest de responsabilitate nu e purtarea măștii și nici distanțarea fizică


În numele unei prost înțelese responsabilități pentru alții și al unei „educații” (de fapt o pseudo-educație sanitar-medicală), suntem chemați să abandonăm cel mai scump ideal pe care îl putem avea, după cel al mântuirii: libertatea. 

Vedeți, chipurile în actualul context, cu viruși care tot mutează și seruri vaccinale noi care aleargă ca să-i prindă din urmă, am face bine să fim „responsabili și solidari”, adică să ne sufocăm sub blestemata mască, să nu petrecem cu cei dragi nouă, să renunțăm la vacanțe, să nu mai bem o bere cu cei asemeni nouă, să ne încuiem în case cu conștiința faptului că suntem „responsabili”, că „așa e bine”. Ei bine, așa nu e deloc bine, iar efectele se văd cu ochiul liber:

Oameni fără servicii bune, cu dinții stricați de la purtarea măștii, copii depresivi, inactivi și în cazul cel mai bun, cu grave carențe în educație după aproape un an de „tele-educație”, străzi mai mult goale, afaceri mici falite, amenzi aplicate pentru ca masca nu a acoperit și nasul (am văzut ieri un gardian local amendând o fată în vreme ce pedalam evident nemascat) și câte și mai câte abuzuri grave la adresa libertății noastre. Să vedem care e starea națiunii:

marius

Da-o in fasole de libertate. La ce ne servește? Nu e mai bine într-o dictatura? Accepti tot ce ti se servește si nu comentezi decât pe la colturi de strada si gata. Iar daca strada e rotunda, de ce sa mai comentezi? Spre exemplu, cum ti-ai permite să comentezi negativ sau sa ai suspiciuni cu privire la ferocitatea covidului. El e precum o hiena. Te-a prins. Te-a halit.

Nu scapă nimeni, cu excepția a 99% si, si aia ajung vai de capul lor, adică dependenți de televizor, de oficiali, de globalisti, de binefăcător, într-un cuvânt de big pharma.

Daca vrei sa fii liber, inseamna ca nu esti responsabil? Corect. Doar cei care sunt sclavi si se prosterneaza in fata puterii sunt responsabili. Ei si puterea si tot ce se scurge pe canalele oficiale, ei sunt responsabili. Vedeti, din cauza noastră au decedați toti bolnavii de Covid si tot din cauza noastră s-au îmbolnăvit. Ce bine de cei care ne fac iresponsabili.

Ei au constiinta curata, pe când a noastră e încărcată rău de tot. Si apoi de ce sa te bucuri de viata? Viata ti-a fost daruita ca să te intristezi, ca să suferi, ca cineva sa-ti inoculeze frica, neputința, dependenta si pupincurismul, sclavia. In atare conditii sa iubesti, sa imbratisezi, sa dansezi mi se pare o blasfemie. Mai bine sa uram, sa dam pumni in gura celor care se-indoiesc si vor sa iubească, sa-i ucidem cu pietre pe iresponsabili care vor sa se îmbrățișeze sau sa se sărute.

Ps. Așadar asistam la o invazie de iresponsabili. De aceea ma simt atat de bine cand pe canalul Dunăre Marea Neagra circula numai responsabili OMS si alti responsabili si altii, nu ca noi, ca să ne trezească la o realitate pe care vor sa o vedem numai si numai prin ochii lor.

Ciprian

Înțeleg ca Suntem de vina ca nu ne este frica, ca nu ne lăsam cuprinși de o panica de sfârșit de lume?

Ca dacă cerem libertate, nu o cerem ca sa ne educam copiii firesc, sa meargă la Scoala, la evenimente culturale, sa călătorească, sa facă sport? O facem doar ca sa bem in baruri și sa renunțam la botnița ca simbol la supunerii?

Ce făceam și ce scriati dumneavoastră dacă dădea ciuma? Războiul mondial? Ne îndemnați sa luam arma in mâna și sa va apărăm dosul sau ne bazam pe NATO și senilul Joe?

Libertate!

Nimic nu are valoare dacă nu conține libertate. Cum puteți vorbi de știință și educație dar fara libertate? Ne întoarcem la Pitești, Aiud? Ca aia făceau acolo bolșevicii.

Gina

De ce sunteți supărați, băieți? De ce sunteți supărat, domnule Nistorescu? Că trăim încă? Că suntem veseli?

Că iubim libertatea, prietenia, natura, aerul curat? Că nu plângem și nu ne ascundem sub pat? Că nu ne e frică în ciuda eforturilor celor care ne vor mici și îspăimântaţi?

Că ne bucurăm de viață și de soare? Că nu vrem să ne lăsam doborâţi de disperare și anxietate? Că vrem să ne ducem viața înainte normal, ignorând mesajele otrăvitoare și amenințătoare de panică promovate peste tot? Ca vrem să respiram aer proaspat și scoatem nasul afară de sub mască?

Frica permanentă și exasperantă face rău, domnule Nistorescu! Frica îmbolnăvește. Frica tâmpește. Frica te face slab. Frica te face bestie. Frica paralizează. Frica îngheață inima. Frica imobilizează. Frica sugrumă acțiunea, creativitatea, sinceritatea, umanitatea. Frica distruge. Frica omoară.

Sunt unii oameni care nu vor să trăiască în frică. Ei vor să meargă înainte cu ochii deschiși, să ia viața în piept, să se lupte cu balaurul, chiar dacă uneori asta înseamnă doar să miroşi o floare. Nu trebuie să fiți supărat pe noi doar pentru că frica e la modă acum.

E ca și cum ai fi supărat că ninge afară, sau că e soare, sau că au inflorit pomii. Ar fi absurd să ne supărăm că lucruri frumoase și firești se întâmplă.

Eu mă bucur de tot ce imi oferă viața și primesc totul cu brațele deschise, mulțumind în fiecare clipă pentru toată grația și generozitatea ei. Viața este scurtă, trăiește-o din plin! Merită!

De fapt, adevărata responsabilitate socială constă acum în afirmarea libertății prin arătarea feței în orișice situație. 

Cui nu s-a prins până acum care e adevărata miză a falsei crize sanitare, nu am decât un sfat să îi ofer: aruncați televizorul.

Români, e timpul să ne revedem unii pe alții!

sursa comentarii: Cotidianul

11 răspunsuri

 1. Eufrosine , dar oare , astia ce ne sant ” lideri ” , astia n-au chiar nici o responsabilitate ? Doar noi opincarii , doar noi s-avem responsabilitati iar ei…nema ? Ce mama dracului sa mai zic caci , aici in ceea ce-si scris dumneata , este mai clar decat in Sfintele Scripturi ceea ce suntem obligati sa traim : ” Oameni fără servicii bune, cu dinții stricați de la purtarea măștii, copii depresivi, inactivi și în cazul cel mai bun, cu grave carențe în educație după aproape un an de „tele-educație”, străzi mai mult goale, afaceri mici falite, amenzi aplicate pentru ca masca nu a acoperit și nasul (am văzut ieri un gardian local amendând o fată în vreme ce pedalam evident nemascat) și câte și mai câte abuzuri grave la adresa libertății noastre. ” O radiografie , o analiza mai precisa a societatii romanesti de azi n-o putea face nimeni pe acest Pamant insa…ai facut-o dumneata si chiar mi-a placut : FELICITARI OMULE !

  • Mulțam fain, dar eu și Scriptura.. cale lungă. Ăștia de ne conduc au ca unică responsabilitate propășirea lor și obediența față de stăpân. Nimic altceva. Nu zic că nu există prin instituții oameni cu simțul datoriei.

 2. În Europa ies, dar, nervoşi oamenii-n stradă;
  în România toţi şed precum bou’pe coadă.
  În toată lumea asta, injecţia letală
  deja e „tratament” pentru-orice fel de boală.

  Bonus: s-au făcut deja scenarii pentru un viitor val pandemic mai înfiorător decît gripa covid (îşi aminteşte cineva documentul Rockefeller din 2010 expus prin 2014 de Harry Vox?), în timp ce globul de cristal al unor profeţi îi ajută să povestească ce va fi fost peste vreo doi-trei ani, într-un articol publicat în 22 octombrie 2020 unde se ştia cu siguranţă că în 3 noiembrie Bideu va „cîştiga” alegerile !!!

  Cuvînt-cheie: Davos.

  • Ține numai de noi să ne menținem sănătoși și în formă în ciuda păcălicilor care se cred importanți de la WEF (Davos). Mai spunem și altora, încet, încet lumea se trezește.

   • După umila mea părere cred că lumea ar trebui să se trezească mintenaş, nu „ardeleneşte”, că altfel s-ar putea să aibă de-a face cu o trezire „confuză” cam ca-n bancu’ ăla cu vrabia şi BMW-ul. 😉

    • Spune bancul, nu-l știu.

     • Un vrăbioi zbura de-a lungul unei şosele. Din spate vine în viteză un BMW şi-l depăşeşte. Ambiţios, vrăbioiul se ia la întrecere şi şoferul amuzat îi face jocul, pînă ce la un moment dat ca să evite o groapă trage de volan şi vrăbioiul se pocneşte cu capul de lunetă şi pică lat. Şoferul, milos, opreşte, îl ia, îl duce acasă, îl pune într-o cuşcă, îi pune alături o felie de pîine şi un castronel cu apă şi pleacă la alte treburi.
      Într-un tîrziu se trezeşte vrăbioiul, ameţit, vede gratiile, vede pîinea, apa şi deodată îl trăzneşte:
      Ioi, baszmeg, să vezi că l-am omorît pe ăla cu BMW-ul!

      • Ha, ha.. bună! Ești ardelean se vede – de unde?

      • E relativ vechi bancul dar mă bucur că ţi-a plăcut. 🙂

       S-o zic pe-a dreaptă nu mi-s ardelean, da’ trecînd prin viaţă pe lîngă oameni s-a mai lipit cîte ceva de colo, de dincolo. Ironia soartei e c-am avut o bunică unguroaică get-beget, da’ o boabă n-a vrut să-nveţe pe nimeni; ori n-a avut voie.

 3. Slava Domnului ca revine moda bancurilor. Suntem pe drumul cel bun!
  Mi-a ridicat moralul Drugwash.
  Si comentatoare-i Gina din Cotidianul:” Chapeau bas „.

  • Mulţămesc apăsat!
   Da’ acu’, după cum zice chinezu’ 🙄 what goes up must go down, aşa că aduc, cu regret, ce-am găsit mai devreme şi tare-aş vrea să fie sci-fi numa’ că prea sună real şi groaznic.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: