Românii ca cobai ai Pfizer – integritatea biologică a organismului: compromisă


Pfizer a inceput testarea copiilor intre 12 si15 ani in Statele Unite. Este vorba despre vaccinul cu ARN modificat.
Si in Israel au trecut la vaccinarea adolescentilor dar nu stim cu ce produs ii vaccineaza.

Foarte posibil ca acesti copii, pentru mine tot copii sunt, sa nu provina din familii ultra religioase caci in Israel acestei caregorii de cetateni li-se respecta dreptul de a-si pastra integritatea biologica.

In tara noastra, calitatea de crestin ortodox nu presupune respectarea acestui tip de integritate, credinciosii ortodocsi avand, dupa parerea BOR, vocatia martiriului si al sacrificiului pe altarul stiintei. Nu sunt vorbe mari.

Cand indemni poporul ortodox sa se lase injectat cu un produs farmaceutic in faza de testare, inseamna ca il indemni sa se sacrifice.

Pe net putem gasi adresele Pfizer raspandite pe intinsul patriei..
Ma intreb daca cei 1200 de romani care au avut reactii adverse in urma administrarii vaccinului Pfizer au trimis scrisori de multumire pentru experimentul unic la care au participat avand si binecuvantarea IPS Daniel.

Aruncand un ochi pe un cotidian financiar din 2016 si vazand ce salarii modeste aveau angajatii Pfizer , ma intreb daca actualul context pandemic nu i-a afectat..pozitiv.

https://www.zf.ro/companii/topul-salariilor-din-farma-la-pfizer-un-angajat-castiga-in-medie-aproape-13-000-de-lei-net-pe-luna-16034884

Clement

13 răspunsuri

 1. Himm…si acela era salariul din Romania de acum 5 ani…

  • Din intamplare sau nu, in decembrie 2020 o scurgere de informatii prin Twitter privitoare la preturile cu care au fost cumparate dozele de. vaccin anti Covid19 de catre UE ,a condus la urmatoarea concluzie expusa in media din Franta de Nathalie Coutinet expert profesor de economia sistemelor de sanatate la Universitatea Paris 13.
   „Pfizer si Moderna au indicat clar de la inceput ca scopul lor in crearea vaccinurilor este unul lucrativ,.ceea ce nu ar fi o problema in sine daca Pfizer si Moderna nu ar fi niste intreprinderi financiarizate* care sunt construite pe organisme de rambursare.
   Nu trebuie sa uitam ca industriile farmaceutice s-au putut dezvolta pentru ca exista sistemele de Asigurari de Boala.”
   Iata sumele pe care urmeaza sa le achite tarile UE societatilor farmaceutice pentru precomenzile pe care le-au facut, la acestea adaugandu-se cheltuielile de distributie.
   Pfizer-9,3 miliarde de € pentru 600 milioane de doze
   Moderna-2,4 miliarde se € pentru 160 milioande de doze
   AstraZeneca- 8 miliarde de € pentru 400 de milioane de doze.
   (Sursa revista Marianne on line)
   Total cost 19,7 MILIARDE €
   Socotind pe genunchi 14 milioane de romani vaccinabili (70% din populatie cu 2 doze) × 34€ 2 doze = ~476 MILIOANE de € + cheltuielile interne de vaccinare + primele speciale acordate ce vor greva in consecinta bugetul national.
   Iata deci ca nu are rost sa ne intrebam ce salarii au in acest moment reprezentantii Ro. ai asestor sociatati farmaceutice si iñ niciun caz care sunt beneficiile actionarilor romani.

   * financiarizat- politica recurgand sistematic la solutii de finantare prin imprumut public

 2. Nu stiu de unde ai dedus ca BOR si Patriarhul Daniel au dat „binecuvantare” vaccinarii. Sunt acuzatii grave si gratuite.
  Adevarul este urmatorul:
  1) Cancelaria Sfantului Sinod A PRIMIT de la Secretariarul de Stat pentru Culte brosura ” Vaccinarea impotrica Covid-19 in Romania. Gratuita. Voluntara. Sigura.”
  2) Cancelaria a transmis documentul împreună cu solicitarea de a fi pus la dispoziția personalului clerical și neclerical, „astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările OFERITE de specialiști, pentru A PUTEA DECIDE în cunoștință de cauză DACA DORESC SA SE VACCINEZE ”.
  3) „Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica NU SE POATE PRONUNTA în probleme de ordin strict medical”, a transmis într-un comunicat recent Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
  4) „În legătură cu «CARACTERUL SIGUR al actului de vaccinare», cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent SUNT EXCLUSIV SPECIALISTII din domeniul medical respectiv.”(sunt destui specialisti care avertizeaza asupra pericolului vaccinului).
  5) „Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul VOLUNTAR, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este UN DREPT SI NU O OBLIGATIE”, se mai precizează în comunicat.
  Asadar Biserica Ortodoxa Romana a dat Cezarului ce este al cezarului, nu s-a opus fatis in treburile lumesti ca o delimitare de acestea pana la un punct, ca nici statul sa nu se amestece la randul lui in treburile bisericesti, dar, in acelasi timp a dat destule semnale clare pentru a avertiza populatia ca vaccinarea este o chestiune strict personala, ca si mantuirea de altfel, si ca responsabilitatea este in primul rand a fiecaruia dintre noi fata de consecintele vaccinului.
  Cine are urechi de auzit sa auda si sa inteleaga cine nu e treaba lui.
  https://basilica.ro/eparhiile-bisericii-ortodoxe-romane-au-primit-informatiile-oficiale-despre-campania-de-vaccinare-sars-cov-2-document/

  • ..” a dat semnale clare pentru a averiza populatia ca vaccinarea este o chestiune strict personala….”
   Citind comentariul nu stiu de ce mi-au venit in minte niste imagini cu arginti, cu Pilat spalandu-se pe maini si cu Petru dezicandu-se de Rabbi si cutremurat de regrete.
   De ce trebuie sa justificati un gest nejustificabil crestineste.
   Un text viclean menit sa salveze un articol dintr-un document intern privitor la confidentialitate. Nu ma obligati sa dezvolt subiectul.
   Cum sa afirmi ca un crestin ortodox nestiutor de carte poate avea discernamantul de a decide daca vaccinul Pfizer sau Moderna aflat in faza de testare pana in ianuarie 2023 ii va putea sau nu afecta integritatea biologica ?
   Acest episod al lungului foileton care a inceput in primavara anului trecut are pentru mine importanta, luminandu-ma asupra durerosului boicot al lucrarilor Parintelui Medic Profesor Jean Boboc, seful Catedrei de Bioetica recent plecat la Domnul.
   I-am banuit pe editori de rea credinta si ma caiesc.

   • In minte ii vin fiecaruia imaginile ce se potrivesc cu felul lui de a percepe realitatea. Tu, ca si multi alti, dati in Biserica Ortodoxa Romana din toate pozitiile. Nu conteaza ce ar face ca este gresit „by default”. BOR este ultima reduta care mai tine neamul acesta, dupa ce, sau mai bine zis daca veti reusi s-o distrugeti se va alega praful si de neamul acesta.
    Bun, sa spunem ca BOR, intra in logica lumii,(care din start este gresit pt.ca incepi sa faci jocul vicleanului si intri in capcana luptei cu armele pe care le alege el, la care el este f. bine pregatit) si se ipotrivea fatis vaccinarii.
    Ce crezi ca facea statul ateu/satanist, care abia astepta acesta atitudine? In prima faza incepea lisajul mediatic. Parca vad titlurile mari din ziare: „Capii fundamentalisti religiosi ai bisericii prin atitudinea lor iresposabila pun in pericol sanatatea natiunii prin respingerea stiintei. Din cauza lor se zadarnicesc eficacitatea actiunilor organelor statului. Pandemia a scapat de sub control. Biserica criminala a bagat in pamant sute de mii de oameni. Sute de milioane de euro pierduti din cauza bisericii. Din cauza bisericii trebuie acum s-o luam de la inceput cu si mai multa carantina. Trebue facut ceva. Opritii, inchidetii, confiscatii, arestatii.” Dupa care iesea pe post „omul meu” din „guvernul meu” si declara solemn ca desi este o decizie grea, din cauza „zadarnicirii combaterii pandemiei” legea x, paragraful y se vede nevoit sa interzica sa inchida sa aresteze pe cei „resposabili” de acesta situatie..bla bla, bla bla.
    Adica BOR era anihilata de la inceputul (pentru ca asta este doar inceputul perioadei care cel mai probabil va dura pana in 2030) timpurilor grele, ante-apocaliptice. Ce folos ar fi avut crestinii ortodocsi romani din asta? Unde ar mai fi mers sa se spovedesaca sa se impartasesca, etc?
    Despre ce text viclean vorbiti? Dezvoltati va rog.
    Confundati nestiinta de carte cu lipsa discernamantului. Poate este valabila la cei necredinciosi, dar un crestin ortodox are intotdeuna discernamant prin grija parintesca pe care Bunul nostru Mantuitor Iisus Hristos ne-o poarta.
    Pe langa asta, in ziua de azi, ignoranta este o alegere. Nu cred ca exista vreun cotlon din Romania in care sa nu existe si ultimul sarac cu telefon conectat la internet(si daca se intampla asta nu este pentru „binele” populatiei ci pentru urmarire/analiza/control). Din cateva clicuri poti accesa toate informatiile pe care le cauti.

    • Va inselati, stimate domn.
     Eu nu dau in Biserica Ortodoxa Romana. Am in familia apropiata preoti care au slujit pana la sacrificiu Biserica si stiu ca aceasta este un organism viu prin toti crestinii botezati in dreapta credinta ortodoxa.
     Uneori acest organism este afectat de trecatoare probleme de sanatate…spirituala si prin rugaciune si buna credinta a intregului corp, a fiecarei celule, se poate vindeca.
     Totul este ca madularele acestui corp sa isi recunoasca problemele pentru a nu ajunge la cronicizare si chiar la imperative interventii radicale.
     Dumneata, cu un fel de violenta, pari a fi adeptul ocultarii problemelor. Crezi probabil ca in cazul tamaduirii corpului Bisericii noastre trebuie pastrat secretul precum fac doctorii lumesti cu secretul medical, uitand ca Doctorul crestinilor este Iisus Hristos in timp ce doctorii lumesti se numesc Streinu Cercel, Rafila, Gheorghita, Malher si cati ca ei.
     Sa ne amintim ca Mantuitorul a transmis taina alungarii demonului din trupul unui tanar la rugamintile tatalui acestuia, numai unui numar restrans de Apostoli.
     Acest moment evocat in Evanghelii este pilduitor pentru timpurile pe care le traim.
     Va rog sa ma scuzati dar, cu ingaduinta gazdei noastre, nu voi mai continua dialogul cu dumneavoastra , deoarece capata un ton agresiv polemic neadecvat cauzei in discutie.

     • Dragii mei Paul şi Clement. Nu are importanţă cine sînt ci ceea ce văd. Amîndoi aveţi dreptate. Fiecare din punctul său de vedere. Acum, faceţi fiecare cîte un pas înapoi şi priviţi imaginea de ansamblu. E un pic diferită, nu? Punctele de vedere s-au micşorat şi apar şi altele. Le vedeţi, le auziţi, le înţelegeţi, le puteţi analiza? Aveţi acea capacitate de a vă detaşa de propriul ego şi de a analiza şi înţelege totul într-un mod absolut echidistant? Mai important decît atît: aveţi în voi sincer dorinţa de a ajuta la binele tuturor fiinţelor umane de pe această planetă, indiferent de aspectul lor fizic şi de (ne)credinţele lor? Aveţi puterea de a vă iubi specia atît de ciudată şi diversă cum e ea…?

    • @Paul,
     „…sa spunem ca BOR, intra in logica lumii […] si se ipotrivea fatis vaccinarii.”

     Nu cred că aştepta cineva asta , DAR
     trebuia , pur şi simplu , să nu dea curs nici unei colaborări cu statul secularist , mai ales în privința unei asemenea probleme şi mai ales având în vedere felul cum a înțeles statul să trateze biserica de la începutul p(l)andemiei şi nu numai …
     Consider , personal , că o asemenea atitudine de neutralitate (măcar) era cea mai potrivită. „Girul” preoților cântăreşte foarte mult în deciziile enoriaşilor şi dacă aceştia ar fi luat în serios această campanie (unii au furat chiar startul dar mulțumim lui Dumnezeu că marea majoritate a ignorat complet mascarada „colaborării”) atunci pe mulți i-ar fi convins să se vaccineze.
     În cel mai rău caz , BOR putea să transmită broşura STRICT pentru personalul clerical ca şi modalitate de informare a „angajaților” , deci strict în calitate de Angajator. Dar ATÂT şi nimic mai mult… Nicidecum să încerce o driblare elegantă , aşa cum a şi făcut , transmițând în teritoriu broşura dar ieşind şi oficial cu declarații cotite şi alambicate , după cum sunt cam toate textele cuvântătorului oficial… Asta e deja POLITICĂ , nu ORTODOXIE !

     Iar în privința :
     „Pe langa asta, in ziua de azi, ignoranta este o alegere. Nu cred ca exista vreun cotlon din Romania in care sa nu existe si ultimul sarac cu telefon conectat la internet…”
     Eşti sigur că vorbeşti despre România?! Slavă lui Dumnezeu că n-ai dreptate şi că în România anului 2021 ÎNCĂ mai sunt creştini ortodocşi decuplați complet de la intoxicarea media (şi nu din ignoranță , cum apreciezi frăția ta , ci pur şi simplu din neştiință-lucru care nu poate fi nicicum socotit ca păcat , eventual ca virtute !!!!!). Poate ai văzut cocălari sărăntoci cu smart-foane luate pe abonamente , dând cu deştul pe display dar asta nu înseamnă că poți pune egal între ei şi ortodox practicant sau că ceea ce fac ei s-ar numi „informare”.

     ” …un crestin ortodox are intotdeuna discernamant prin grija parintesca pe care Bunul nostru Mantuitor Iisus Hristos ne-o poarta.”

     DA , Hristos ne poartă de grijă dar acel creştin ortodox are un preot duhovnic (de obicei , preotul din parohia de care aparține) şi cuvântul acelui preot , are greutate. Fie negați acest efect intenționat , fie nu-l cunoaşteți !!! dar el există . Şi ştie asta atât Statul Secular (pe asta s-a şi bazat când a transmis broşura către BOR) , cât şi Patriarhia , altfel n-ar fi transmis ŞI către personalul neclerical.

     Doamne , ajută!

 3. Daca a-ti luat-o ca „un fel de violenta” atitudinea mea, imi pare rau. Probabil ca m-am infierbantat un pic, ca na sunt si eu om si supus greselii, dar m-am cam saturat ca la orice nu iese bine in tara asta sa se dea vina pe BOR, ajungand a doua constanta de invinuire prima fiind ca la orice nu este bine in lume este de vina Rusiei. Cer iertare.
  Apoi sunt acuzat ca vreau sa ocultez oresce lucruri. Departe de mine asemenea ganduri. Da sunt convins ca BOR face unele greseli, ca nu exista perfectiune in lucrarea omenesca. Da sunt convins ca in BOR sunt si persoane ce fac rau dinauntru, ca nu exista padure fara uscaturi(cel putin mie nu-mi place atitudinea parintelui Constantin Necula).
  Apoi fiecare vine cu propunerea lui cum ar fi trebuit BOR sa procedeze in situatia de fata. E greu de zis ca „asa” era mai bine sau ca „asa” era mai rau. Din afara lucrurile se vad intr-un fel din launtru se vad in alt fel, noi poate nu avem toate informatiile de care dispune BOR (amenintari/santaje poate). Rasponsabilitatea pe care o are fata de toti crestinii ortodocsi romani(din tara/19mil. si din strainatate/10mil.) este foarte mare, si cand ai asemenea resposabilitate trebuie extrem de multa prudenta si foarte multa diplomatie. . Poate n-a fost perfect, dar in conditiile date, cand a ramas ultima institutie pe care se bazeaza romanul, totate celelalte cazand una cate una si cand tot frontul de asalt s-a mutat asupra ei, BOR fiind de fapt prada principala, mi sa parut potrivit felul cum a actionat.
  Toate trebuiesc citite in cheia „noii normalitati” in care vechea lume trebuie sa dispara cu totul. „Marea Rsetare” ce se anunta cu surle si trambite vizeaza pe langa ,sau mai degraba ascunsa in spatele „resetarii” economiei toate religiile dar mai ales ortodoxia, pentru a putea face posibila amestecarea tuturor in acel „meltingpot”(alchimie/vrajitorie) „creearea” uneia noi, venirea si inscaunarea anticristului.
  Ceea ce ma bucura insa este ca dupa ce am vazut comentariile celorlati cititori ai acestui articol este faptul ca nu voiesc si nu lucreaza raul.
  Ca si concluzie:
  1) Personal am limitarile/neputintele/pacatele mele, care se vad si in comentariile scrise mai sus.
  2) BOR are probleme ei mai mici sau mai mari ce trebuiesc rezolvate(cum, nu stiu, numai Bunul Dumnezeu stie)
  3) Amenintarile cu care se confrunta BOR sunt mul mai mari decat percepem noi.
  4) In aceste vremuri trebuie sa strangem randurile, prefer sa fiu alaturi de Patriarhul Daniel si BOR chiar daca uneori nu inteleg pe deplin unele decizii si hotarari pe care le iau.
  Doamne Ajuta !

  • Paul, Clement, vorbim aceiaș limbă, doar cu accent diferit. Nu mai e loc de polemică pe tema asta. Până la urmă, suntem cu toții cei de-aici, pe aceiaș pagină.
   Domnul să ne ajute.

  • P.S. In ceea ce priveste intrebarea de ce nu s-a limitat BOR cu comunicatul doar la partea clericala si a transmis-o si la mireni.
   Tocmai asta a fost scopul principal. Cea mai mare frica a romanilor era caracterul obligatoriu al vaccinului, imprsie intretinuta din plin si de presa si de comunicatele ambigue/incomplete/schimbatoare ale autoritatilor. Cheia comunicarii BOR a fost certificarea caracterului voluntar deci NEOBLIGATORIU al vaccinului, facuta pe baza unui document guvernamental pentru luminarea credinciosilor.

 4. Bunul Dumnezeu face ca si din rau sa iasa bine !
  Doamne Ajuta !

  • Vaslim in aceiasi directie, incercam sa pastram echilibrul ambarcatiunii, sa fim atenti la mesajele Mantuitorului…
   O sa fie bine…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: