Slujba de binecuvântare a Noului An – kaput. Ce e cu Patriarhia?


„Slujba trecerii dintre ani – 31 decembrie 2020
În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar și al recomandărilor speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea la miezul nopții trecerii dintre ani, va fi săvârșită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Fac comparatia intre UDMR si BOR si imi pare ca prima isi cunoaste puterea si ii reprezinta mult mai bine pe ai lor, decat o face BOR cu ai ei! Si asta cu toate ca numarul ortodocsilor este mult mai mare decat a cetatenilor de etnie maghiara! Ca atare BOR are potential mai multa putere decat are UDMR! Doar ca nu o foloseste! Si nu o foloseste fie din comoditate fie din teama! Insa la o institutie nu-i poate fi teama deci daca este teama este a celor care o conduc! Cui? De cine? De ce? Si de ce nu lasa cei carora le e teama conducerea altora carora nu le e teama?

O sa spuneti ca BOR nu e o institutie politica precum UDMR si este adevarat nu este! Nu le cere însa nimeni sa candideze sau sa functioneze ca un partid ci doar sa-si apere interesele! Gresit, sa apere interesele celor pe care ii conduc asa cum face UDMR-ul!

Cand politicul se amesteca in biserica atunci si biserica e obligată sa se apere sau o sa piară! Si ca sa nu piară trebuie sa se foloseasca de puterea pe care o are! Acum ne-acceptand nici cel mai mic amestec in treburile ei si maine avand grije sa aiba „propriul” candidat la președinție! Și sa aibe grije sa sustina partidul sau partidele care nu o sa incerce sa o distruga, cum se intampla acum!

BOR din diaspora (care apartine de Constantinopol nu de Bucuresti) nu s-a temut niciodata de politic (nici chiar pe vremea comunismului) si nu s-a ferit niciodata sa ia o atitudine politica, sa critice politicul când greseste! Deci se poate!

De ce și de cine se teme Patriarhia?

IOANSPERLING

6 răspunsuri

 1. bor face o politica proprie dintotdeauna.O politica de aprobare tacita a puterii lumesti, in ideea ca trece puntea mai usor.Inselare, inselare , inselare….Din compromis in compromis, spre prabusirea finala.

  • Atunci nu e o politică proprie. Îmi place idea autorului: un candidat la președinție din partea BOR.

  • Craciun Fericit!

   Cand a interzis Patriarhia citirea Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare in Biserica? Acum un an? Doi?….

   • Sau vreo trei – de ce le este frică? Crăciun fericit!

    • Poate le este frica sa nu dea de pamant uciga-l Crucea in Sfanta Biserica cu cine nu te-ai astepta…
     Sau poate pentru că nu se poate intruni numarul corespunzator de Preoti.
     Posibil si sa nu suporte Puterea lumeasca forța convergentă uriasă pe care ar reprezenta-o rugaciunile de afurisire a celui rau, purtate in toate Bisericile din tara…
     Sau poate interdictia vine dinspre cei care au fortat Bisericile Ortodoxe sa modifice textele Prohodului din Vinerea Patimilor…
     In dreapta, in stanga se sopteste ca in catacombe, caci de’ traim vremuri de prigoana, Sfintele Slujbe se tin totusi.
     Bine si asa, numai sa fie in folosul copiilor si a celor drepti si milostivi.

     • Totuși e interdicție a citirii Sf. molitfe în toată țara. Îmi e greu și mie să găsesc un preot care își asumă răspunderea. Înspre bucuria vrăjmașilor neamului, blestemați fie!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: