Pericolul mortal ar transumanismului – alterarea ireversibilă a ființei umane


Este complicat sa redai in cateva randuri pasiunea pe care Parintele Jean Boboc o punea in interventiile sale publice cand aborda subiecte legate de normele morale pe care cercetarea in domeniul stiintelor vietii le impun .
Teologul, filosoful, medicul, pedagogul, scriitorul, umanistul, preotul ortodox Jean Boboc intruchipa Omul care a infruntat urgia apocalipsei pentru a-i avertiza pe cei care aveau urechi sa auda si ochi sa vada.

Am gasit inregistrarea emisiunii transmise pe France Culture dupa aparitia volumului ” Le Transhumanisme décrypté ,métamorphose du bateau du Thesée )(Transumanismul decriptat, metamorfoza a barcii lui Thezeu) la editura Apopsix.

Un alt interviu pe aceiaș temă, mai jos (nota red.)

Emisiunea a fost realizata cu sprijinul Adunarii Episcopilor Ortodocsi din Franta, denotand o puternica solîdaritate a Bisercilor rasaritene din diaspora.

Marturisesc ca redarea completa a dialogului purtat cu Parintele Boboc s-a dovedit imposibila adica „m-a dovedit” , din lipsa timpului si a „conditiilor tehnice”.

Voi reda cateva fragmente din emisiune, sperand ca voi incita cititorii blogului sa ii contacteze pe f numerosii preoti editori sa traduca si sa publice din scrierile Parintelui Jean Boboc si, cu acordul Centrului Dumitru Staniloae , din cursurile acestuia tinute in calitate de profesor de Bioetica.
Parintele a afirmat ca Transumanismul, respingand toate preceptele morale si legile dezvoltarii antropologice a reusit, cu mijloacele cercetarii bio-tehnologice sa aduca omenirea in al 25-lea ceas al existentei sale.

Fiinta umana, „prin falimentul moral al bioeticii si tradarea Bisericii de catre cler ” se afla in plin dezastru, transumanismul ne-insemnand ameliorarea starii biologice ci transformarea acesteia in altceva pe orizontalitate, verticalitatea aspiratiei spre indumnezeire fiind exclusa definitiv.

Parintele aminteste in interviu metodele subversive utilizate de fortele care modeleaza noua versiune a creaturii desprinse de Dumnezeu , citand din articolul publicat in 2005 in Le Monde Diplomatique de Daniel Robert „Nu trebui sa il speriem pe om, nu trebuie sa inteleaga ca lucram la abolirea umanitatii, adica la propria lui disparitie”.

Momentul forfecarii genetice de catre grupul de cercetatori condus de medicul genetician Emanuelle Charpentier, recompensat cu premiul Nobel, este punctul 0 al iesirii omului din umanitate prin modificarea patrimoniului sau genetic.

De la acel moment nu se va mai putea reveni inapoi.
Distrugerea familiei in scopul distrugerii filiatiei, exploatarea comerciala a embrionului uman, numerizarea inteligentei interconectate informatic inclusiv prin implanturi neuronale experîmentate in cercetarea militara, impunerea principiului preventiei in detrimentul profilaxiei in politicile globale de sanatate publica ca practici curente au fost denuntate public de Parintele Jean Boboc.

Daca Parintele nu pleca dintre noi, pentru mine la un moment suspect de oportun pentru cei care astazi folosesc cu violenta arma preventiei prin vaccinarea globala, crestinii ortodocsi s-ar fi simtit mai putin singuri in fata urgiei care poarta un singur nume: Apocalipsa.”

Clement

2 răspunsuri

 1. Exceptionala alegerea interviului. Multumim.
  Acest OM imi lipseste enorm.
  Este absolut incomprehensibil faptul ca la acest moment sunt preoti romani care nu au habar cine a fost Parintele Jean Boboc.
  Nu ascultasem aceasta inregistrare si este impresionant curajul cu care numeste raul, Rau .
  Parintele se refera direct la unul din membrii ocultei care a elaborat proiectul transumanist, respectiv la Jaques Attali, lovind direct in executantii politici ai directivelor grupurilor pe care Attali le reprezinta.
  Sa nu uitam ca valul usr-ist care a invadat politica romaneasca prin Ciolos a fost initiat ideologic sub mentoratul attalistilor.
  „Celui qui dit la Vérité, Il doit être exécuté „,
  (Cel care spune Adevarul trebuie sa fie executat) este refrenul cantecului lui Guy Beart un alt mare revoltat in numele adevarului.

  • Se pare că Părintele Boboc e mai folositor din ceruri de acum. Întru memoria lui și înspre folosul nostru, ar trebui tradusă munca sa în limba Română. Degeaba mă apuc eu să învăț franceza.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: