Fața umană, un element esențial pentru copii


Observ un fenomen de ceva vreme încoace – copiii mă privesc atent alegând să își ignore proprii părinți. Motivul e simplu: fața umană e pentru ei un reper, o unealtă de învățare, un motiv de stabilitate pshihologică. Dintotdeauna mi-au plăcut copiii și de când mă știu ca adult și-au pus ochii pe mine, pentru că le zâmbeam și le făceam fețe.

Acum e și mai și – mă pironesc cu privirea. Într-o mare de roboței mascați, atunci când văd o față umană, copiii sunt plăcut surprinși și fericiți. Mă urmăresc atent, îmi zâmbesc, simt efectiv bucuria lor.

E și asta o chestie, să fi un element de normalitate și o scurtă surpriză plăcută pentru copiii altora.  

2 răspunsuri

  1. Pentru tulburarile de dezvoltare intelectuala si emotionala ale copiilor obligati sa poarte masca vor raspunde parintii.
    Acestia detin responsabilitatea absoluta asupra copiilor lor caci, in zilele noastre, toata lumea se poate informa pe subiecte de sanatate. Duminica trecuta, pe aleile Muzeului Satului ,cel putin 10 copilasi pana in 6 ani „se bucurau” de aerul curat si soarele de toamna cu mastile pe fata. Micutii erau incruntati, in mod evident jenati de ceva.
    Efectiv, parintii nu realizau absurdul situatiei si faptul ca isi chinuiau proprii copii.
    La fel de grav este faptul ca foarte multi tineri isi lasa copiii in cresele si gradinitele unde personalul proiecteaza asupra mentalului acestora imaginea unor creaturi fara expresie, anonime, amenintatoare.
    Cand acesti..apartinatori, caci asta este cel mai potrivit cuvant, vor realiza ce le-au facut propriilor copii, cu siguranta vor culpabiliza dar cu lasitate, vor da vina pe politicieni , pe soacrele care nu au stat cu nepotii, pe oculta mondiala, dar nu si pe ei insisi.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: