Atac terorist în Franța: trei creștini decapitați în biserica Notre Dame din Nisa


In aceasta dimineata au fost ucise in Franta trei persoane care se pregateau sa participe la slujba de dimineata in Bazilica Notre Dame din Nisa.
Doua din victime, o doamna si un diacon au fost decapitate si a treia persoana a fost grav ranita si a decedat in exteriorul bisericii.

La acel moment, in apropiere se aflau numerosi politisti bine echipati care scrutau pietonii pentru a observa modul in care se respecta regulile de distantare si purtare a mastilor.

Cine este responsabil pentru furia ce s-a abatut asupra populatiei majoritar crestine din Franta?!

Aceste stiri ingrijoratoare ma duc cu gandul la sutele de biserici distruse in Orientul Mijlociu si la zecile de mii de credinciosi ucisi, fata de care nici occidentul, nici reprezentantii Bisericilor Ortodoxe rasaritene nu si-au manifestat in mod expres revolta si compasiunea.

Urmarile politicii colonialiste belicoase purtate de occident si a incurajarii emigratiei necontrolate pune in acest moment in pericol intreaga Europa si cu precadere vietile cetatenilor crestini.

Este consternant faptul ca in Franta, mare democratie, cu un important buget la aparare, atat guvernantii de stanga din vremea lui Hollande, cat si cei progresisti actuali continua sa considere ca libertatea de expresie poate permite agresiunea, ofensa, incivilitatile la adresa reprezentantilor altor culturi si sanctiona libertatea de a pune in discutie hotararile din plan economic si social.

PS
In Franta,blasfemia este acceptata prin statutul de tara laica.

Clement

8 răspunsuri

 1. Criminalul este un tunisian venit din Lampedusa, deci trimis in misiune cu valul de emigranti.
  Asta deducem logic pentru ca nu fuge nimeni din Tunisia din motive religioase.

 2. Intrebare pentru tine Eufrosine si cine s-o mai pricepe dintree cei ce-ti viziteaza mustaria : n-a tinut mai zilele trecute PAPA FRANCISC un fel de rugaciune comuna cu niste preoti ortodoxsi , catolici , niste rabini si niste musulmani , pentru ce s-au rugat aia ?

 3. Mi-se pare mizerabil faptul ca nici presedintele lor si nici presedintii care se inghesuiau sa onoreze memoria celor de la Charlie Hebdo, printre care s-a aflat si al nostru, nu au transmis un mesaj de condoleante crestinilor din Franta.
  Criminalul i-a vizat pe crestini, nu pe ateii de la putere si nici pe cetatenii de religie mozaica.
  In ultimii ani in Franta au fost incendiate catedrale si au fost interzise in cadrul manifestarilor publice de Craiciun, expunerea figurativa a Mantuitorului , Maicii Sale, Ieslei si Regilor Magi.
  Atentatul de la Strasbourg a vizat spiritul sarabatoririi nasterii Domnului si toate aceste acte barbare politicienii refuza sa le considere ca facand parte dintr-un razboi impotriva crestinismului, pentru ca tacit,il tolereaza.

 4. Intre timp, preotul ortodox Nikolas Kakavelakis a fost impuscat. Asa se intampla cand Franta, de fapt Europa, e dominata de duhul lui Leon Blum, motiv pentru care camilarii au unda verde sa cotropeasca.

  • E un martir contemporan – Domnul să îl odihnească, iară duhurile rele, să le risipească!

   Actualizare: trăiește, se află în stare gravă după ce a fost împușcat de două ori. Să-l țină Domnul!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: