Distanțarea socială la frații ortodocși din Ucraina și cum Poliția e solidară cu poporul


În plină plandemie, ucraienienii arată demnitate, trăind cu o normală bucurie praznicul Schimbării la față a Domnului nostru Iisus Hristos:

În 19 august, în ziua Schimbării la Față, a început tradiționala procesiune anuală de la Mănăstirea Brailov la Sfânta Adormire Pochayiv Lavra.

Mitropolitul Varsonofy din Vinnytsia și Bar a condus plecarea clerului și a credincioșilor de la Mănăstirea Treimii. Procesiunea a început cu o rugăciune „pentru călători”.

Tot cu credincioșii erau și surorile mănăstirii, conduse de stareța Antonia (Stetsenko).

Aproximativ 2.000 de credincioși au părăsit Mănăstirea Brailov. Cu ajutorul lui Dumnezeu, pelerinii vor ajunge la Lavra Pochaiv pe 26 august. Clerul și credincioșii merg la mănăstire, în frunte cu duhovnicul eparhiei, arhimandritul Joasaph (Kovetsky).

Ne exprimăm sincera recunoștință Poliției Naționale a Ucrainei din regiunea Vinnytsia pentru sprijinul procesiunii și asistență în furnizarea de măști și antiseptice.

Observați bucuria pelerinilor precum și completa ignorare a unor directive care dacă desigur au existat, au fost trecute cu vederea de către Poliție – frați Români, oare ce facem noi de Sfânta Parascheva – o întristăm, sau o bucurăm?

Un răspuns

  1. Chiar nu-ti pare o diferenta enorma intre 2000 si 200.000 ? Crezi ca daca insusi IPF Daniel Ciubotea ar fi participat ZILNIC la procesiunea de inchinare la moastele Sf. Cuvioase Parascheva , Prefectul de Iasi , Primarul de Iasi , Politia ieseana , ar fi indraznit sa fie solidara cu poporul crediciosilor si sa le dea cu tifla lui Nelu Tataru , Raed Arafat , LOrban si-n special lui Klaus Werner Johannis ?Eu chiar cred ca , daca IPF Daniel ar fi fost zilnic la inchinare…astia mai sus pomeniti ar fi luat-o fix in…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: