Fază tare pe stradă: scapă masca pe o gură de canal. Ce urmează


Un tip trecut de 40 de ani, genul de programator/manager cu laptopul în rucsac, vorbea la telefon. Se vedea că știe ce vrea în viață, vorbea cu autoritate, dădea instrucțiuni cuiva. În acelaș timp, încerca să deschidă portiera unui taxi și să își aplice măscuța regulamentară pe față – o scapă din mână. 

Masca aterizează cu partea interioară albă, pe un grilaj de canal. Omul nostru se apleacă, o ridică, apoi și-o aplică pe față complet, peste nas, pentru a intra în automobil. Dacă nu avea nimic până acum, nu sunt sigur de acum înainte.

Adică omul nostru cu bani și autoritate, e doar o marionetă care face lucruri împotriva propriului său interes, de dragul conformității cu niște edicte stupide. Măcar gura de canal era uscată. Dar dacă ar fi fost udă, cred că tot și-ar fi pus masca. Cum să fi tu contra curentului, chiar dacă îți faci rău cu mâna ta?

Am bufnit în râs și m-am bucurat pe mai departe de soarele minunat, sub care nici un virus nu rezistă.

10 răspunsuri

 1. Mi-a placut finalul : ” Am bufnit în râs și m-am bucurat pe mai departe de soarele minunat, sub care nici un virus nu rezistă. ” deoarece mi-a amintit brusc de doctorii Rafila si Cercel care prin Martie spuneau , grosso modo ca ” vine vara si scapam d e virus caci nu exista virusi , care sa fie rezistenti la caldura de pe plaiurile mioritice ” . Ma voi bucura si eu de soarele minunat gandindu-ma in acelasi timp ca…mai este putin si VINE IARNA . Poate ca la ger , va murii in sfarsit virusul si poate ca Nelu Tataru& Raed Arafat vor reusii in sfarsit sa-si vanda toate mastile . Intrebare : acel profesor din Oradea , a beneficiat de sprijinul confratilor de catedra care , pana mai zilele trecute , s e plangeau fatza de obligativitatea purtarii mastilor ??? Aia de la Sindicatele Libere din Invatamant …nema nema ???

  • La noi cu solidaritatea e mai greu. Chiar dacă sunt de acord, le este frică să solidarizeze pe față – ce vrei să vină IOhannis, Orban & gașca să le ceară pielea?

   • Da Eufrosine , ai dreptate : in special in randul cadrelor didactice la noi este foarte greu cu solidaritatea . Eu mi-amintesc de-o declarata GREVA GENERALA cand unii profesori au stat in cancelarie , altii au intrat la clasa cu banderola si n-au tinut orele iar altii { prin Botosani daca nu ma-nsel } , AU PREDAT IN DRACI SI PE DEASUPRA I-AU SI LUAT IN RASPAR P’AIA DE FACEAU GREVA ! Atentie faceau acea greva pentru marirea salariilor TUTUROR PROFESORILOR care ajunsesera sa castige lunar un salariu care insemna mai putin decat costa telefonul oricaruia dintre loazele carora acestia le aduceau lumina …culturii . N-ar fi rau daca Iohannis sau LOrban le-ar cere pielea profesorilor , n-ar fi rau deloc caci , daca vor actiona in instanta Presedentia sau Guvernarea SIGUR vor obtine dreptul ca si Johannis si LOrban & gasca sa le dea pielea inapoi … mai devreme sau mai tarziu ! P.S. Chiar nu vreau sa crezi c-am dorit sa dau vreo ” conotatie ” finalului dar vorba aluia : ” n-am gasit alta rima ” !

 2. De curand, am aflat un lucru interesant.
  La o scoala privata din Bucuresti toti elevii au fost admisi la cursuri dupa ce au prezentat rezultatul testarii covid eliberat de un specialist ORL.
  Testul este faringian si se face cu ajutorul unei tije, fara sa traumatizeze sinusurile, asa cum se intampla cand se infinge in nas un bat de 15 centimetri.
  Posibil ca in toate scolile private sa fie solicitat acest mod de testare.
  Se pune deci intrebarea ,de ce nu s-a impus la nivel planetar metoda testarii faringiene ?
  Astia te baga la idei de cazi in paranoia!
  Sigur nu-i vorba despe bani, caci ambele metode costa.
  Si nici despre protejarea celui care face testul nu-i vorba caci cu masca, viziera, halat, manusi si prezervativul acela capilar, nu risca sa fie infectat.
  Deci, de ce tin mortis sa impuna testul nazal?

  • Exact la punct – pentru că testul nazal dă fals pozitive până la 40%, ori băieții ăștia au nevoie de cazuri pentru a-și justifica tirania. S-au obișnuit cu puterea și le place.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: