De ce Sibiul a rămas singurul județ fără persoane infectate cu virusul COVID-19?


Sperietoarea

Câteva întrebări inocente la vreme de pandemie

1) Cum a fost posibil ca Sibiu să ajungă la această oră unicul județ din țară fără vreun caz oficial recunoscut de infectare cu virusul COVID-19?

2) Este adevărat că explicația reală e faptul că în județ aproape nu se fac testări, fapt confirmat și de mărturia sub protecția anonimatului a unui medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu făcută pentru ziarul Libertatea de azi?

3) Este adevărat că testele sunt „parcimonios” distribuite de șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu?

4) Este adevărat că motivul principal este orgoliul președintelui Klaus Iohannis și dorința sa ca noul Scornicești, Sibiul, să fie campion național în lupta antivirus?

5) Este adevărat că un al doilea motiv major pentru înregistrarea halucinantei situații e teama președintelui Iohannis, a vicepremierului Raluca Turcan și a fostului ministru al Sănătății, Victor Costache, că o înmulțire a cazurilor ar putea conduce la rechiziționarea spitalului Polisano din Sibiu, așa cum s-a întîmpla deja la Cluj, bunăoară?

6) Este adevărat că un al treilea motiv major e faptul că în județul Sibiu companiile multinaționale lucrează duduind, activitatea lor putînd fi, însă, afectată în cazul apariției oficiale a coronavirusului?

7) Este adevărat că cel puțin un sibian infectat cu coronavirus ar fi fost transportat la un spital din Cluj pentru a nu fi raportat în județ, și se vehiculează că nu ar fi singurul asemenea caz?

8) Este adevărat că reprezentanții Spitalului Militar din Sibiu au depus o plângere penală pe numele unui medic care, în urmă cu două zile, a îndrăznit să posteze, pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis, o serie de acuzații la adresa managerului spitalului, dr. Florian Moga, cum că ar refuza testarea personalului medical în condițiile existenței unui caz confirmat de coronavirus și că din spital lipsesc echipamentele de protecție?

9) Este adevărat, în fine, că motivul pentru care românii nu cunosc nici acum componența „Grupului de Suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României” – iar Hotărîrea din 2017 a Comitetului pentru situații de urgență care reglementa acest aspect e de negăsit – e acela că majoritatea sunt specialiști ai serviciilor secrete, ceea ce nu ar da deloc bine nici în plan intern nici, mai ales, în plan extern?

Bogdan Tiberiu IACOB, inPolitics.ro

2 răspunsuri

  1. De cand au luat comunistii puterea in Romania toate datele statistice au consemnat si raportat ceea ce au decis fiii minciunii,respectiv cei care ne-au condus si ne conduc tara.
    Deduc din intrebarile domnului Iacob ca accepta ideea unei depline complicitati intre fostii si actualii insarcinati cu responsabilitati in gerarea crizei covid19 si ma gandesc la Streinu,Arafat, Rafila. Astia au fost „la butoane”ieri, sunt astazi si ii vom gasi si poimaine la vedere si in culise.
    Am aflat ca foooarte suferinda Sorina Pintea, ministrul care in 2018 a blocat programele de formare a specialistilor in epidemiologie in spitale si a desfiintat posturile de medici igienisti, a fost despovarata de grijile urmaririi penale pentru luare de mita.
    Deciziile sale au contribuit cu siguranta la agravarea starii bolnavilor internati in ultimele luni, de-a valma, in spitale.

    • Nu știu cum și în ce chip, dar sper într-un viitor în care să nu mai auzim de personajele enurmerate.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: