Normalitate, unde ești?


Sfântă normalitate, când vom reveni la tine?

Nu e nimic mai neplăcut, decât fețe de oameni ascunse după o botniță, mai ales în Biserică. Care este încrederea lor în Dumnezeu, atunci când în locașul cel mai sfânt de pe pământ, ei se feresc de boală – taina care te ține sănătos și/sau te vindecă, nu te poate îmbolnăvi!

De ce mai vii la Sfântul Maslu, dacă tu doar atingi icoanele cu mâna și te ferești de frații tăi?

Ne-am tâmpit și lupii pozează drept ierarhi.

Se veselesc, acolo pe unde or fi dansii, vazandu-ne! Nimeni nu a mai indraznit asa ceva de la Nero care a spus si dumnealui:
„Crestinilor, voi nu aveti voie sa existati!” 

„Patriarhia Română a transmis un set de reguli pe care credincioșii trebuie să le respecte la slujbele din interiorul şi în exteriorul lăcaşurilor de cult.

Credincioşii care tuşesc sau cărora le curge nasul, nu intră în biserică, iar pentru spovedanie se face programare.

Sunt reguli firești, reguli care au în centru responsabilitatea față de celălalt. A reveni în biserică nu înseamnă a reveni ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic în aceste luni de zile.

Păstrarea distanței de aproximativ 2 metri în interiorul bisericii, păstrarea distanței de 1,5 m în exterior, purtarea măștilor în incinta bisericii, dezinfectarea, sunt deja lucruri banalizate, dar repetarea lor contează.

Această scădere a gradului de atenție poate periclita foarte mult. Ar fi mare păcat ca după atât de multe luni de abstinență, din mai multe puncte de vedere, să pierdem ceea ce am câștigat. [o noua definitie a ‘pacatului’ – sa respecti Traditia Sfintei Biserici Ortodoxe].

Nimeni nu se spovedește în grup. E ușor să-l contactezi pe preotul tău duhovnic, să rămâi după slujbă să discuți cu el, să-ți faci programare într-una din zilele de peste săptămână.

Spovedania se face în interiorul bisericii, în mod ideal cu biserica goală, pentru că este vorba de o intimidate a actului duhovniciei, și la o distanță de 2 metri cu purtarea măștii, atât de către preot cât și de credincios.

Împărtășania se derulează ca act liturgic esențial și acum. Cei care s-au pregătit pentru asta rămân după slujbă împărtășindu-se pe rând, la un anumit scurt interval, ceea ce noi numim împărtășanie individuală.

În Biserica vor intră exact atâția oameni cât permite distanța care trebuie păstrată și suprafața. Restul vor participa la Sfânta Liturghie din pridvorul bisericii sau din curte. Aproape toate curțile bisericilor sunt marcate foarte ordonat. Bisericile din România au fost exemplare în păstrarea ordinii în spațiile lor, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. 

Este și multă prostie, pe lângă trădare.

16 răspunsuri

 1. „Doamne, vino, Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni!”

 2. Am ajuns vremuri in care doar pronuntarea cuvantului „normalitate” induce crispari si tensiuni explicabile.
  Daca intri intr-o discutie pe acest subiect, foarte repede te trezesti antrenat intr-o sangeroasa inclestare de idei .
  Teoreticienii ateismului socialist au sustinut si sustin in continuare orbeste ca nu exista adevar absolut , relativizand tot ceea ce tine de normalitate: iubire, pace, justitie,patrie , familie, creatie, istorie…
  Orbirea acestor este de fapt una spirituala, consecinta a automutilarii. Dansii au ales sa priveasca adevarul doar cu un ochi, respectiv cu cel stang.
  In copilarie,am gasit ca este simpatic „sa faci cu ochiul” pana in ziua in care la o dezbatere intre liceeni pe tema miturilor biblice, propusa de tovarasa profesoara de socialism stiintific Rosianu, ajungandu-se la cazul lui Lot si trebuind sa explice unui elev excesiv de curios,cum fu cu violarea incestuosa a acestuia, am observat ca tovarasa si-a inceput si terminat explicatia facandu-ne cu ochiul.
  Acasa, bunica mi-a lamurit mirarea spunandu-mi ca acest gest il fac cei care au ales calea minciunii.
  Tot ocolisul asta l-am facut pentru a ajunge la Catalin Stefanescu si Andrew Solomon.
  Si domnii acestia, diabolic de sclipitori intelectual, au o problema oculara.
  Pentru a aborda subiectul efectelor psihologice generate de izolarea impusa de molima mediatizata planetar, realizatorul Garantat% a purtat o discutie cu un scritor american dependent de peste 3 decenii de antidepresoare, fiu al tatalui sau, fost elev al unui colegiu privat in care copiii erau sodomizati si care actualmente este sotul sotului sau si tatal copilului lor.
  Acest personaj cu vizibile probleme oculare (si domnul Stefanescu se pare ca are) isi prezinta pe net”familia” in ipostaze de necomentat, respectiv toti 3 goi, in patul nuptial.
  Cei care au urmarit aseara emisiunea au inteles ca urmarile psihologice ale izolarii pe timp de molima a fost de fapt pretextul omagierii unui mod de viata considerat anormal de marea majoritate a romanilor.
  Strategic, TVR prin Catalin Stefanescu, s-a declarat sustinatot al Presedintelui militant pentru cauza emanciparii sexuale a minorilor.

  • Absolut deazgustător – din păcate nu este prea diferit nici la noi, agenda e aceiaș, doar suntem în urmă cu vre-o 10-15 ani, însă tragem tare! Avem și noi faliții noștri.

 3. măscăricii

  cioranian
  a Mioriței gălbează
  se vădește

  spiritual castrați
  abandonați
  amorfă turmă

  făr de păstori

  ce iară ne trădară
  și botu’ puseră
  din nou
  la cei arginți de iude

  ajunserăm pe Fiu a’L abjura
  de după măști
  cucernici
  nărozi irozi
  cu frica’n sân
  guvizi inepți
  răriți
  aseptic
  prin jumătăți de temple
  noi
  cu turle-ornamentate
  hertzian
  ce-odată fură
  chiar biserici

  Amin?

 4. Din păcate, aș fi vrut să nu fiu nevoit a scrie poezia de mai sus. Tema mă rumega de ceva timp, că de scris am scris-o foarte repede. Efectul dorit e cel resimțit de Clement. Orice poet ar fi mândru de răspunsul lui Eufrosin și al lui Clement. Pe mine mă doare că scriu așa ceva, dar e o stare, de fapt, care trebuie mărturisită. Mă tot gândesc la răspunsul dat de părintele Justin cuiva care l’a întrebat ce va fi de făcut când se va ajunge la ce trăim acum. El a răspuns că salvarea e individuală. Fiecare își va săpa tranșeea lui, unde se va adăposti, cu familia sau singur, pentru că, după cum știn din „Juralul fericirii” al părintelui Steinhardt, marea invenție a ăstora e că au reușită să se folosească de membrii familiilor pentru a putea înfrânge fărâma de Dumnezeu din noi. Nu au reușit, și nu vor reuși cu toți, dar pe mulți îi vor îngenunchea și îi vor pune a’și călca pe inimi, umiliți.
  Așa că, dacă voi credeți că poezia va reuși să trezească măcar încă un adormit, sunteți liberi să o distribuiți.
  P.S. Aud că în SUA vor să doboare și statuia lui Roosevelt din Washington D.C. Nimic nou sub soare, de fapt, marea revoluție culturală a lui mao, redivivus, în chiar buricul „democrației” mondiale.

  • Roosevelt va fi adăpostit într-un muzeu, în baza faptului că era singurul călare din complexul statuar, deci un rasist. Mi-a plăcut ce a făcut statuia unui general sudist: a aterizat pe capul unuia dintre păduchii care participau la dărâmarea ei – a făcut bunul general, ultima lui victimă, chiar după trecerea sa la Domnul!

  • Salvarea sufletului e individuala, nu cea a trupului.
   Porunca lui Hristos „iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti” nu trebuie uitata pana in ultima clipa. Cei care au murit in temnitele comuniste au tinut-o minte si au actionat conform acestei porunci ichiar si in conditiile martirajului.
   Sigur ca familia e pe primul loc, dar nu trebuie sa ne pierdem omenia si sa-i abandonam pe ceilalti – in masura in care putem s-o facem, trebuie sa-i ajutam macar cu informatii despre ce se intampla in realitate.
   E bine sa fim si selectivi in sensul ca sa nu aruncam margaritare porcilor. Multa lume este cu totul ingropata in dorinta de a face bani cu orice pret pe socoteala semenilor. Acestia probabil nu vor asculta de nici un sfat bun.
   Dar trebuie sa ajutam sa scape macar copiii nevinovati si parintii lor au nevoie de informatii reale si folositoare.

   Daca se da jos statuia lui Roosevelt nu e nici o paguba, personajul era devotat complet (((bancherilor))) si ne-a vandut lui Stalin. Iar generalii sudisti nu erau cu nimic mai buni decat cei din nord, asta e doar un mit propagat de troli.
   Ce trebuie sa ne ingrijoreze insa e adevaratul (((motiv))) pentru care a fost pornita „revolta” coloratilor impotriva albilor:
   https://amgreatness.com/2020/06/22/shaun-king-calls-for-all-statues-murals-and-stained-glass-windows-of-white-jesus-to-be-torn-down/

   • E vorba de Theodore Roosevelt, nu de Franklin Delano. Dealtfel, bine-ai grăit.

    • Multumesc. Nu mai tineam socoteala cu nebunia statuilor daramate. M-a surprins un pic sa citesc ca ajunsesera deja la Roosevelt, dar daca e vorba despre Teddy e la fel de bine fiindca era Mason. Pot sa protesteze fratii lui de loja daca au curaj.
     http://mdmasons.org/about-md-masons/famous-masons/theodore-roosevelt/
     Mai interesant e ca si dintre ofiterii confederati erau Masoni, le fel ca si din yankei.

     Se pare ca si in razboiul civil american s-a repetat povestea cu fratii de loja ca si in revolutia franceza din 1789. Cred ca e posibil ca aceasta situatie sa fi influentat unele rezultate ale bataliilor si negocierilor.

     • Da’ cu Cervantes ce-au avut?Posibil ca nu au citit corect indicatiile mazgalite pe hartiuta inmanata de organe.
      Se desfasoara minutios programul satanistului ideolog al dezintegrarii socio-economice mondiale,Saul Alinsky.
      Hillary Rodham si-a consacrat lucrarea de diploma acestui sinistru personaj care intr-o scrisoare adresata lui Jaques Maritain de Kolbsfeim spunea ca este „al doilea evreu cel mai influent din istoria crestinismului”.
      In lucrarea”Rules for Radicals”( reguli pentru radicali)este expus programul de instalare generala a anarhiei, urmat pas cu pas de extremistii de stanga in acest moment.
      Pana si in Japonia si-a gasit Alinsky adepti.

 5. Continua se se afiseze mesajul: „Ce site est inaccessible..”
  In urma cu ceva ani, am acompaniat intr-un voyage prin frumoasa noastra tara niste tineri olandezi ne poluati de prejudecatile europene legate de romani. Erau curiosi, respectuosi, admirativi.
  Tinerii acestia aveau si un foarte dezvoltat spirit de observatie. La unele „detalii” din peisaj, pentru mine fara importanta, se intrebau intre ei : „Asta este normal? „si isi raspundeau singuri: „Nu este normal”.
  Asa si cu mine acum: E normal ce se intampla cu acest blog?
  Ma pornisem insa sa remarc o situatie absolut revoltatoare cu care se confrunta romanii si care este prezentata de media cat se poate de succint, retusat, aproape ca un fapt divers.Ma refer la inundatii.
  Toate reportajele sunt cu grija directionate spre zone locuite de persoane cu dare de mana, coplesite de situatie, dar nu si de saracia vecina cu mizeria.
  Din nefericire, marile pagube se produc in satele uitate parca si de Dumnezeu, cu locuinte paraginite, drumuri gloduroase, fara canalizare.
  Consemnul este probabil -tacere absoluta.
  Pana si marii asiguratori tac, cand in alti ani gaseau nimerit sa ii mustre pe cetatenii imprudenti.
  Oare cum se monitorizeaza evolutia covidului in acest context?
  Privitor la imperativele inteŕventii de urgenta din zonele inundate,este normal sa ne intrebam daca operatiunile de evacuare a populatiei o fac soldatii si garzile patriotice, ca pe vremurile in care barbatii faceau armata fara a fi platiti, ci doar recompensati cu grade, in functie de merite.Oare a fost lasat tot greul in carca pompierilor si cate batalioane de pompieri avem?
  Intrebari absolut retorice sper ca ii bantuie pe multi romani.
  S-ar putea totusi ca motivul discretiei in comunicare sa fie impus de modestia celor care duc greul interventiilor, aliatii nostri strategici traditionali!

  • Întotdeauna, catastrofele „naturale”, lovesc zone sărace. Dacă ți-aș spune că pot fi provocate fenomene meteorologice extreme, prin apăsarea unei tastaturi conectate la ce trebuie? Din nefericire, acestă tehnnologie e folosită numai spre rău și niciodată pentru alungarea secetei. Îmi spuneau mai ieri vânzătorii din piață, că la Mihai Viteazul nu a plouat de tare mult. E o comună din jud. CLuj, care produce cele mai bune ridichi și vestita ceapă de apă.
   În rest, să nu ne așteptăm la vreo îngrijorare din pricina inundațiilor, din partea guvernului său.. în fond, ei ne urăsc și ne disprețuiesc.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: