Dar cine suntem noi măh, vitele voastre?


Cea mai umilitoare situatie in care poti sa te afli in aceste zile este sa indraznesti sa intri in Kaufland , Lidl , intrarea in City Mall ….

Esti tratat ca un animal … repet … ca un animal …. te asezi frumos la rand si astepti ca PAZNICUL sau ma rog GARDIANUL sa iti masoare temperatura … PE BUNE ?????????

Lasam la o parte faptul ca masurarea temperaturii este un act medical pentru care trebuie sa iti dai consimtamantul si care trebuie efectuat de cadre medicale ….

Pe 14 mai adica fix cu doua zile in urma cand ne aflam inca in Stare de Urgenta … in aceste supermarketuri erau fix cam acelasi numar de persoane … si puteai sa intri fara ca cineva sa-ti masoare temperatura … cand vorba aia riscul era mare … acum in Stare de Alerta te trezesti bruscat de nenea ditamai GARDIANUL inarmat cu un pistol pe care ti-l indreapta catre tampla iti masoara temperatura … fara macar sa iti ceara permisiunea …. DE CE ? PENTRU CA POATE !!!!

Pentru ca turma sta frumos la coada sa i se masoare temperatura …. iar daca iesi din rand si refuzi esti bruscata si data afara …. daca nu-ti convine e fix treaba ta … PE BUNE ????
Pai unde este respectul fata de client …. clientul ala care in Starea de Urgenta ti-a golit rafturile , clientul ala care a cumparat indiferent de pret …. acum nu mai ai nevoie de el si il tratezi ca pe un animal … pui PAZNICUL sa ii masoare temperatura ?

Monteaza o termocamera … care sa masoare temperatura neinvaziv … nu ca as fi de acord cu asta dar ce nu stii nu te deranjeaza …
Si mai e ceva … dacă ai, din diferite ale cauze 37,4 grade, ai dat de naiba. Păi temperatura mai nou ai doar din cauza de Covid ?

Vine canicula îndată, când omul e la limita insolației… V-ați gândit ce temperatură are un om care umblă toată ziua prin caniculă până îi fierbe sângele in vene muncind ?
Sau apar tot felul de viroze și răceli din cauza aerului condiționat, un abces dentar sau atâtea alte cauze pentru care temperatura corpului uman e mai mare de 37,3 grade …. PE BUNEEEE ????

Păi, fratele meu, ne împărțiți acum ca în filmele postapocaliptice? Care e diferența între legile care interzic accesul în anumite zone sau orice incintă pe criterii de rasă, naționalitate sau origine socială să zicem și cele care îți interzic să-ți cumperi alimente sau să mergi la serviciu, pentru că te-a bătut soarele în cap sau te-a luat de sinusuri aerul condiționat și ți-a crescut puțin temperatura … pe care sa ne intelegem … ti-o masoara PAZNICUL ?

Dar … na ce sa zic … daca eu sunt printre putinii care se revolta …. ne meritam soarta … de turma fara drept de opinie … de fapt fara nici un drept … decat acela de a fi turma …

https://www.facebook.com/elenaplesca100/posts/3162766197101975

Un răspuns

 1. Uite aici un articol care arata ca scanarea asta nu e decat o bataie de joc si nu are absolut nici o relevanta in raport cu clamata lupta antiguvide…https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4944485

  Iata si cateva citate, traduse pentru cei ce stau mai prost cu Engleza..

  – „Temperatura normala este considerata ca fiind de 37 grade Celsius. dar poate varia cu pana la 1 grad la INDIVIZI SANATOSI (sublinierea mea)”
  – „Chiar daca termenii de febra, pirexie, hipertermie sunt utilizati in mod curent, ei NU AU inca o definitie universal acceptata. Colegiul American pentru Ingrijire Critica (am tradus mot a mot, probabil ca cea mai apropiata traducere este „pentru Terapie Intensiva”), Clasificarea Internationala Statistica a Bolilor, precum Societatea Americana a Bolilor Infectioase, definesc febra ca o temperatura de peste 38,3 grade Celsius”
  – „Hipertermia, de asemenea, nu are o definitie, ea este acceptata ca o temperatura de peste 38,2 grade Celsius, indiferent de cauza”
  – „Infectiile (FARA A DIFERENTIA INTRE AGENTII PATOGENI- nota mea) sunt cauza a 74% din febrele inregistrate la pacientii spitalizati si, din ceea ce ramane, majoritatea sunt cazuri de maligne, ischemie tisulara si REACTII ADVERSE LA MEDICAMENTE(!!!)
  – „Febra e asociata cu inflamatii”
  – „Agentii farmacoterapici pot determina febra printr-un numar de mecanisme fiziopatologice. […] Cateva medicamente ce pot determina hipertermia sunt in tabel (il gasiti in articol – n.n) sunt : agenti antimicrobieni, antagonice ale dopaminei (clorpromazina, haloperidol), antidepresive, opioide, stimulente ale Sistemului Nervos Central, ierburi, clorfeniramina, triptofan,anticolinergice, antihistaminice, antispastice,” etc …Gasiti lista completa in tabel

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: