Fricoșilor!


Le este frica romanilor, pur si simplu le este frica.

Decenii de-a randul le-a fost frica sa nu cumva sa nu apuce un kil de carne la macelarie, sa il puna la punct pe vanzatorul care il fura la cantar, sa se ridice si sa plece de la sedinta de sindicat cand se batea campii despre responsabilitatea cadrelor superioare din inteprindere, sa il intrebe pe Preot de ce ia bani pentru acatiste in usa Sfantului Altar, sa il intrebe pe medicul de familie de ce a scos anamneza din practica curenta, sa ii spuna verde in fata prietenului turnator ca stie ca i-a murdarit viata cu mizeriile notelor informative , se solicite explicatii pentru ce merge rau in tara chiar celor investiti de electorat cu responsabilitati , sa sanctioneze abuzurile si incivilitatile celor ce profita de statutul de minoritate , sa ii „deranjeze” cu intrebari pertinente pe romanii pricopsiti cu demnitati in institutiile internationale, sa …..

Dupa peste o jumatate de secol de comuñism, 30 de ani de telenovele, manelizare fortata, reciclare ideologica a jurnalistilor de la Stefan Gheorghiu prin filiera soros, absenta catehizarii prin biserici , pierderea reperelor morale dupa care se conduceau strabunii nostri (cei cu frica de Dumnezeu si rusine de oameni) romanii au ajuns bolnavi cronici de tristete.
Descurajarea ii face docili.

Uitat-va cum au fost ingenunchiati artistii.Urati de Putere pentru ca nu au facut sluj in fata ei, se lasa striviti prin ignorare, infometati la propriu.
Problema este ca dispretuirea lor reprezinta dispretuirea intregului popor roman.

Ce a scris Cristi Puiu zilele acestea este devastator de trist.
Artistii nu pot nici juca pe scena, nici concerta cu masti si manusi.Existau solutii pentru desfasurarea spectacolelor fara riscul contaminarii ,dar guvernantii au vrut sa le arate ca ei intra in categoria celor care necontribuind semnificativ la valoarea PIBului, pentru a cita din Katzu, sunt mai putin importanti decat maseuzele, manicuristii, frizerii…

Tacuti, artistii, asteapta ca miile de iubitori de arta sa reactioneze, sa se trezeasca ,sa se aseze pe treptele Teatrului National, ale Operei, Atheneului si sa cante din nou „Noi de aicea nu plecam…”

Teama imi este ca asteapta degeaba.Daca romanii nu au inconjurat Bisericile de Inviere, nu au inconjurat palatul Cotroceni pentru a cere pedeapsa capitala pentru pedofilie, ar avea taria sa ceara pasnic decarantinarea Romaniei ?

autor: Clement

4 răspunsuri

 1. Apel catre crestini

 2. Fragment din mesajul BOR catre poporul crestin impiedicat sa se spovedeasca, sa participe la Sfintele Slujbe in Bisericile ce ii apartin si sa se impartaseasca spre mantuirea sufletului.
  ” In anumite contexte trebuie sa trecem proba realismului crestin, care ne protejeaza de orice forma de abordare magica a celor sfinte si de punerea in conflict a credintei profunde, cu ratiunea practica”
  -13.05.2020 comunicator Vasile Banescu
  Dl.comunicator realizeaza sper ca in acest text, conceput de chiar domnia sa, „realismul crestin” are exact sensul pe care il avea expresia”realism socialist” in textele concepute de Dumitru Popescu, zis si …Dumnezeu.
  „Realismul crestin” circumstantial invocat este
  frate bun cu „adevarul relativ” pe care continua sa jure cu mana inmanusata fiii minciunii.
  Domnul Banescu, ce isi potriveste cu mare grija vorbele, ne-a transmis un mesaj peste care greu vor trece chiar si eruditii teologi.
  Taina Sfintei Impartasanii este mistica dar nu tine de misticism si cu atat mai putin de magie, iar abordarea laturei sanitare in chestiunea linguritei a fost rezolvata in spiritul realismului crestin imbinand punctual ratiunea practica, cu cea profund crestina.
  Duminica nu voi putea merge la Sfanta Slujba pentru ca Biserica noastra nu are curte si cum nu va avea curte in vecii vecilor, pentru ca se afla de 200 de ani intr-o intersectie foarte circulata, voi merge la Cimitirul Eroilor Revolutiei care au murit si pentru ca domnul Banescu sa se bucure de libera exprimare.

  • Dragă Clement, știi cum e: chiar dacă compune textele, dânsul nu vorbește în numele său, ci al PF Daniel și al Sinodului, care și-a dat examenul cu această ocazie. Avem politicieni pe post de ierarhi și bandiți pe post de politicieni. Regret situația bisericii în care te închini, totul va reveni la normal, în ciuda anormalității prezente. Falsa criză covid i-a cam adus pe toți oamenii de bine de aceiaș parte a baricadei.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: