Pandemia de guvizi: fapte și întrebări.


Preambul: Cei pasionati de povestile de spionaj si romanele politiste cunosc ca, atunci cand trebuiesc rezolvate chestiuni „sensibile”, informatiile se dau pe criteriul „are nevoie sa stie ca sa isi indeplineasca rolul”, strict celor ce vor avea un rol in poveste… nu insist, cei ce nu cunosc acest detaliu oricum nu vor pricepe mai nimic din cele ce urmeaza.`

Trec la subiect, si incerc sa sintetizez aici, fara pretentii de exhaustivitate ori de succesiune logic corecta, unele date ce, mie cel putin, mi-au sarit in ochi.

1. Recent, a fost publicata in mediul online o stire din presa israeliana din care rezulta ca Mossad si CIA si-au avertizat guvernele inca din Noiembrie 2019 ca izbucnirea unei epidemii este posibila. In aceste conditii, si tinaand cont ca Romania are un om la cel mai inalt nivel din NATO, este de presupus, fara dubii, si ca avertismentul a fost primit inclusiv de serviciile secrete romane. Si ca, probabil, a fost inclus in ceva raportari destinate liderilor politici, in speta Presedintelui, Primului Ministru, sefilor Camerelor Parlamentului. A presupune contrariul inseamna fie a accepta ca sefii SRI/ SIE a ingropat cu intentie informatia (ceea ce e greu de presupus, la acest nivel nu se fac astfel de gafe grosolane), fie ca aceiasi sefi de servicii sunt tampiti iremediabili si au tratat informatia cu siktir..

Greu de crezut, iarasi, sefii de servicii nu intocmesc ei insisi astfel de rapoarte, au echipe specializate care o fac. Si fac asta, unii, de decenii. Blocarea informatiei de catre servicii nu e plauzibila, insa, si pentru ca, inca in Februarie 2020, Iohannis si Orban stiau ceea se intampla , dar au iesit pe posturile de tv sa ne spuna ca e vorba de un virusel nevinovat. Atat despre informatia corecta detinuta de politicieni. Care aveau datoria – in fisa postului – sa ia masurile necesare pentru a preveni izbucnirea epidemiei. Si trebuiau sa o faca inca din secunda cand riscul le-a ajuns la urechi. Sau, ma rog, in fata ochilor, pe rapoartele oficiale.

2. Carcalacul exista, nu e o gluma. Si produce efecte… O spune cea mai calificata voce de pe planeta, Prof Luc Montagnier, laureat Nobel pentru lucrarile facute in legatura cu alt virus nenorocit, cel al SIDA, adica HIV. Si cea mai credibila voce, dl Montagnier nefiind in situatia de a-si dori afirmarea ori cine stie ce alte recompense. Are deja cea mai inalta distinctie pe care activitatea profesionala i-o poate aduce, si o varsta la care nu te mai gandesti la placerile frivole ale lumii…Dar prof. Montagnier mai spune ceva, in direct, pe un post de stiri francez: ca este imposibil ca secventele genetice de pe corona virus sa fi aparut prin mutatie naturala, si ca acolo este , evident, o munca migaloasa, desfasurata de profesionisti de prima mana…Pentru ca sunt secvente genetice identice cu cele de pe HIV, si sunt plasate acolo unde trebuie… Sigur, intrebarile care se pun aici sunt multe. Cum ar fi:

– Ce urmaresc aceia ce incearca sa ne convinga ca virusul a plecat de la un liliac pupat in bot de un chinez parasit de mandra?…Ori de la o supa de liliac prost fiarta? Pe cine vor sa scoata basma curata?

– Cine si de ce a finantat o astfel de lucrare? Exista inregistrarile, rapoartele de stadiu, ale lucrarii? caci, asa cum armele nucleare sunt supuse controlului international, tot asa si manipularile genetice de acest gen sunt subiectul unei conventii…Doar daca nu au fost facute in secret, ceea ce ar arata intentia directa de a manufactura un agent patogen si de a-l elibera in societatea umana. Adica un act de razboi biologic. Dar, revin, chiar si in situatia in care totul a fost facut in secret, inregistrari si rapoarte trebuie sa existe, cunoscuta fiind paranoia finantatorilor de a sti ca banii lor sunt folositi in sensul in care au fost disponibilizati.

– Cine a scos virusul din laborator si a organizat raspandirea lui? In paranteza fie spus, pentru diseminare e nevoie doar de o batista, de exemplu, inmuiata intr-o solutie in care virusul traieste, care sa fie dezambalata intr-un loc public si folosita, de exemplu, pentru a sterge o masa la care se vor aseza, nesuspectand nimic, 20 de persoane in urmatoarele 3-4 ore. Sau pe o clanta pe care o vor apasa sute de persoane in urmatoarele ore…

3. Una din primele decizii luate de autoritatile sanitare a fost ca cei morti ca urmare a infectiei cu acest virus sa fie imediat cremati, fara a face vreo autopsie…Ceea ce trebuie sa ridice ceva sprancene celor cu ceva mai mult de un neuron functional…De ce? Avem un virus ale carui origine, structura si mod de actiune nu le cunoastem. Si ne refuzam cel mai la indemana mijloc de a ne da seama cum actioneaza, adica un examen complet anatomo-patologic, al cadavrelor? Ceva nu se leaga…

4. Despre modul de actiune al autoritatilor romane…
Multe, multe lucruri apar de neinteles…

– Inca de la inceputul acestei furii, medicii veterinari au facut cunoscuta existenta unui numar de aparate, in reteaua dumnealor, care ar fi putut fi folosite pentru a organiza testarile destinate decelarii acestui virus…Au fost tratati cu siktir de catre Guvern. Dupa cum , ceva mai tarziu, a fost facuta publica informatia ca exista 44 de biologi, avand toate acreditarile eliberate de insusi Ministerul Sanatatii, pentru a lucra teste PCR. Si care nu au fost solicitati in nici un fel sa ajute la cresterea capacitatii de testare…Inca,, pentru ca trebuiau sa dea masura intregii lor prostii (oare? daca nu cumva este altceva…), doi biologi avand doctorat in genetica, supracalificati pentru job, sunt trimisi in…somaj tehnic…Situatie nerezolvata pozitiv nici pana azi, 23 aprilie. De ce?…

– Tot la inceputul acestui lant de …evenimente, trupa Rafila-Cercel a refuzat cu obstinatie folosirea testelor rapide, care le-ar fi dat macar posibilitatea de a tria pacientii cu risc si de a separa zonele din spitale destinate purtatorilor de coronavirus de cele fara risc din acest punct de vedere. Rezultatul? Spitalul Suceava a fost tranformat in focar de infectie pentru cadrele medicale, ca si pentru intreaga zona. la un moment dat, mai mult de 25% din purtatorii de coronavirus din Romania erau localizati acolo…Si mai sunt si printre ceilalti purtatori din cei care au dezvoltat simptome dupa ce au vizitat zona Sucevei…

– Trierile organizate asupra romanilor intorsi din strainatate in vederea carantinarii au fost glume proaste. ca si cum ai pune plase de rechini pentru a prinde guvizi…Sunt unul din cei ce a trecut prin aceasta plasa. Nu m-a intrebat nimeni la aeroport unde ma duc, ce fac…Am iesit lasand acel formular la Politia de Frontiera, completat cu datele solicitate. Care formular avea sa apara la DSP abia dupa o saptamana…In ceea ce priveste trierile de la vamile terestre…jale!

– Orice agent economic din Europa trebuie sa aiba un Plan de Preventie, in care sa se faca , cat mai amanuntit, analiza de risc privind activitatile desfasurate acolo. Inclusiv spitalele. Care, in imensa lor majoritate , au fost prinse cu nadragii in vine privind dotarea cu mijloace de protectie, adica halate, manusi, etc…Sigur, inainte de explozia acestei boli, oamenii au mers pe principiul ca merge si asa, acceptand turpitudinea managerilor, cu care nu se puteau lua la bataie, caci le semneaza statele de plata…Poate invatam ceva de acum incolo…Ca e responsabilitatea exclusiva a angajatorului sa puna la dispozitie mijloacele de protectie…Si ca numirea politica a managerilor e o tampenie…

– Masurile dispuse de autoritati pentru distantare sociala sunt contradictorii si nu au nici o legatura cu prevenirea raspandirii virusului. Cum altfel sa explici ca, in conformitate cu explicatiile date de oficiali, inghesuirea la ore de varf in mijloace de transport este in regula, dar deplasarea cu autoturismul propriu prezinta riscuri? Sa mai amintesc si ca, la inceputul impunerii restrictiilor, mall-urile si supermarketurile au fost exceptate? Dupa cum, faptul ca supermarketurile nu au fost inchise nici o secunda, e notoriu?

Concluziile le trageti dvs…

Editare ulterioara: A se vedea si https://www.facebook.com/notes/vasile-ast%C4%83r%C4%83stoae/de-ce-nu-se-fac-necropsii-%C3%AEn-pandemia-covid-19/981290322266645/

autor: Adrian

5 răspunsuri

 1. Este clar ce se întâmplă, dar cum am putea să ne apărăm ? Şi nu vorbesc numai de noi ca persoane, ci şi ca Ţară ?!
  Poate că mai multe astfel de articole, sau măcar şi astea puţine, dar bine popularizate ar reuşi să trezească un curent de deşteptare naţională ! Transmit mai departe ! Doamne Ajută !

 2. Cu tristete citez aproximativ din generalul Emil Streinu: pe harta lumii sunt si tari care in scenariul scris de autori necunoscuti fac figuratie. Toti conducatorii Romaniei din ’90 incoace fac figuratie.
  In halucinantul context actual ne putem pune intrebari grave si idioate in acelasi timp de genul:
  De ce statul roman nu cere sprijinul mossadului pentru a-l aduce legat fedeles in tara pe Ghita?
  In ce constau relatiile economice initiate de guvernul Dancila cu Angola?
  De ce a trebuit sa construim al 3lea spital miltar de campanie cand molima se ostoieste?
  De ce continua delirul obligativitatii vaccinarii retroactive pentru gripa sezoniera prognozata pentru iarna trecuta?
  De ce am gasit cu cale sa trimitem in Saptamana Patimilor soldati romani de dragul intereselor Frantei,in Mali?
  De-a ce se joaca Serviciile pe fatada hotelului Suter?
  Cine este actualul sef al Serviciilor comunitatii rrome?
  Cine coordoneaza incendierea deseurilor in jurul capitalei, fapt atestat de reteaua Philips?
  De ce este impedicata sistematic introducerea scriitorului-dramaturg-filosof martir Ion Dezideriu Sarbu in manualele de limba si literatura romana?

  • Extrem de interesant! Te rog elaborează, să facem un articol publicabil.

   • Draga Eufrosin, lucrurile sunt mult mai complicate decat ne imaginam si-i prematur sa incercam o analiza.
    Deocamdata, sa incercam sa observam ce se petrece iñ jurul nostru, sa cadem pe ganduri dar in picioare.
    Jocurile cifrate lansate nocturn in momente cheie de pe dealul lui Suter ( si nu numai) catre interlocutori necunoscuti, ii tin incremeniti pe locuitorii cartierului de o buna bucata de vreme.La un moment dat ne batea gandul ca i-se trimit mesaje lui Elon ,dar nu era exclusa nici Patriarhia.
    Pare o gluma, dar efectiv asa stau lucrurile.

    In momentul de fata, molima se exprima ….extravagant. Simptome specifice sindromului Kawasaki au fost semnalate la pacienti adulti in Europa,adica si in Romania. Simptomele acestea , observate anterior la bolnavi cu varste intre 0 si 8 ani, sunt: episoade scurte de stare febrila ( peste 38°C), inflamarea unor ganglioni limfatici , diaree , stare de oboseala cardiaca, inflamarea mucoaselor.Tratamentul este de tipul cortizonului si aspirinei.
    Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca boala se transmite prin aer.

    In luna februarie, medicii oftalmologi romani au fost surprinsi de numarul mare de persoane care veneau in consultatii cu ochii extrem de iritati, sangerii si modificarea culorii irisului.
    Simptomele nu erau insotite de cresterea tensiunii intra oculare.
    In tot acest timp, cerul patriei, spre bucuria multora, nu a mai vuit de zgomotul avioanelor intepenite pandemic, la sol.
    Nu a mai vuit, dar cel putin o data pe zi cate un aparat de zbor a desertat asupra a tot ce-i viu ,valatuci luuungi si curios de compacti de …condens .
    Fara legatura si din pur hazard, fenomenul observat personal , se petrecea perpendicular pe directia Suter-Patriarhie.
    Si o ultima observatie este legata de declansarea coordonata a incendierii deseurilor in jurul Bucurestiului (si) pe 4 aprilie la ora 22 ( observatie inregistrata prin reteaua Ayrli-Philips).
    In legatura cu acest subiect se poate puncta un aspect aparent mai putin nociv, incinerarile sunt precedate de stropirea zonei imediate cu o solutie dezinfectanta puternic mirositoare, ceea ce ne poate conduce la gandul ca se ard deseuri medicale ,f toxice. Cei ce au facut stagii in chirurgie si pe sectii de boli infectioase nu se pot insela in privinta naturii substantei raspandite probabil, cu ajutorul masinilor-cisterna ale primariilor.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: