Credeți că criza Covid-19 e rea? E doar o glumă față de ce urmează: prăbușirea economică


Avantajul de a avea timp de pierdut…Dupa atata bombardament mediatic, cu Guvid 19 asta, mai trebuie sa te tragi putin inapoi, sa iei o gura de aer proaspat si sa rumegi ceea ce ai aflat. Incerc aici sa grupez cateva concluzii ce se pot trage din intreaga desfasurare a exenimentelor. Orice legatura cu afirmatia lui Rockfeller „Tot ce ne trebuie este o criza majora si oamenii vor accepta Noua Ordine Mondiala” este pur intamplatoare.

1. Starea economiei. Sigur, va veti intreba ce legatura are una cu alta. Aveti rabdare…Dupa cum economistii stiu, economia intra in crize ciclice, problema nefiiind daca, ci cand se va intampla. Nu intru in detalii, remarc numai ca o criza majora a fost evitata in 1989 prin simpla extindere a ariei de dominatie a unui anumit sistem monetar, cel fondat la Bretton Woods.

Nu a fost suficient, a urmat, legic, criza din 2008, inca neterminata si tratata precum gripa, pe simptome, si nu prin eliminarea virusului…Unde suntem azi? Intr-o economie controlata si manipulata exclusiv prin masa monetara, actiune desfasurata prin intermediul bancilor asa-zis nationale.

Care e rezultatul, unde suntem azi? Am ajuns in situatia in care statul american, de exemplu, prima economie a lumii (inca…) datoreaza mai mult de 100% din PIB, adica ar trebui sa produca un an de zile la capacitate maxima pentru a putea plati acea datorie. Situatii asemanatoare se intalnesc la alte motoare ale economiei. mondiale (Germania, Franta, UK, UE in general) datoriile acestora fiind cam la aceleasi niveluri in raport cu propriul PIB. Ce inseamna asta?

Inseamna ca sumele respective au fost aruncate pe piata monetara, de catre emitentii de moneda, fara a avea acoperire in marfuri si servicii real produse. Adica, simplist vorbind, sunt sume inflationiste. Care, conform legilor economice, n-ar fi trebuit niciodata sa existe. Peste aceasta situatie, vine existenta unei felii importante din economia mondiala care incepe sa nu-si mai desfasoare tranzactiile in dolari, utilizand acorduri bilaterale (tarile BRICS, China-Iran, Rusia-China, etc), ceea ce mai taie o felie din masa monetara necesara pentru a se desfasura comertul international.

Nu am calcule facute la indemana, dar e clar ca inutilitatea unei mase monetare ce asigura comertul unor tari insumand aproape jumatate din populatia planetei nu are cum sa nu creeze tensiuni si presiuni asupra valorii monedei americane. Peste asta, urmare a crizei coronavirusului, pretul petrolului a scazut de la 60 la vreo 28 de dolari per baril, injumatatind masa monetara aferenta…Si creand astfel o si mai mare problema emitentilor de moneda, care trebuie sa sterilizeze cantitati imense de moneda.

2. De cativa ani buni de zile, se intretin tot felul de frici de epidemie globala. A fost SARS, au fost tot felul de HxNy, de fiecare supermediatizate , super-hiperbolizate. care, de fiecare data, ne sunt prezentate ca Bau-Bau-ul de serviciu. Toate, in conditiile in care nici unul din acesti agenti patogeni nu depasesc semnificativ agresivitatea virusului gripal comun. Exact aceeasi situatie se gaseste si in cazul prezentului coronavirus (eroare impusa de ziaristi inepti, existand o clasa intreaga de coronavirusuri, nu numai un coronavirus). Se ridica niste intrebari:

– De ce atata zgomot mediatic la fiecare varianta de virus, stiut fiind ca virusurile au o apetenta naturala pentru mutatii, cunoscuta de orice student ce a urmat un curs de virusologie? Legat de asta, este cunoscut si fenomentul dezvoltarii de tulpini bacteriale rezistente la antibiotice, dar nu face nimeni nici un zgomot cu privire la acest lucru. Cu toate ca exista tulpini bacteriene ce pot da efecte mult mai grave decat simpla gripa, indiferent de tipul de virus care a provocat-o. Sa fie faptul ca manipularea genetica este mult mai dezvoltata in ceea ce priveste virusurile, in timp ce tehnologiile de manipulare genetica nu au rezultate la fel de predictibile in ceea ce priveste bacteriile? Intreb si eu…

Si ajung la o alta intrebare , fundamentala: Cat de controlate sunt laboratoarele ce dispun de capabilitati de manipulare genetica a agentilor patogeni, ori cele ce depoziteaza astfel de agenti? Daca exista o comisie internationala privind energia atomica, de ce nu exista si o comisie internationala privind acesti agenti ai unui posibil razboi biologic? Si ma opresc, deocamdata, aici.

3. Constat numai ca printre principalele masuri luate in vederea limitarii pandemiei se afla limitarea miscarilor populatiei, inchiderea sau limitarea la minimum a unor activitati economice. Asta, peste tot. Si insotit, cel putin in tarile cu rol de locomotive economice, Franta si Germania, de bani alocati de statele, deja datoare, pentru compensarea pierderilor celor fortati de masurile prezentate ca „sanitare” sa isi inceteze activitatile aducatoare de venit. Hmmm!

Cam multe contradictii aici, nu? O concluzie posibila, bazata si pe cunoasterea modului de operare al unei anumite clase de infractori internationali, ar fi ca:

A. Ne aflam in situatia unei hiperinflatii ce sta sa explodeze.

B. Odata cu explozia, va deveni evidenta si lipsa de viabilitate a sistemului monetar international.

C. Cum prezinti convenabil o hiperinflatie, altfel decat necesara pentru salvarea de vieti? Si cine va intreba daca sumele aruncate aiurea pe piata au fost, de fapt de 3000%, in loc de 10000%, cat se va pretinde?

D. Furia e prea mare…Se intentioneaza salvarea unui sistem care, odata dus pe copca, risca sa ia cu el multe altele. Si sa ridice fustele coanei Democratia, aratand ca e nespalata rau…

Speculatii? Poate, dar bazate pe fapte. Si deschise criticii. Nu si injuraturilor…

Autor: Adrian

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: