Fals atac antisemit, dejucat de către Poliție


Un bărbat a falsificat un atac antisemit asupra sa – rezultatele?

Poliția din West Bloomfield, Michigan a dezlegat cazul unui membru și angajat al sinagogii „Templul Kol Ami”, care a făcut o plângere penală pentru că ar fi fost atacat și înjunghiat cu un cuțit în parcarea sinagogii, de către un alb care i-ar fi strigat epitete antisemite, înainte de a-l înjunghia. Cică tânărul Sean Sammit, evreul atacat, ar fi luptat cu atacatorul respingându-l, după care s-a prezentat la spitalul Henry Ford pentru tratamentul rănii.

Poliția însă spune altceva: cum povestea lui Sammit nu se prea potrivea, polițiștii s-au gândit să caute atent prin parcare pentru semnalmente ale atacului; cum nu au găsit nimic (urme de sânge, de luptă, ceva), au intrat în sinagogă, unde au avut parte de o descoperire interesantă: șervețele însângerate și un cuțit.

Dovada cea mai faină o oferă însă tehnologia: Sammit purta un ceas Apple (Iwatch), pe care polițiștii l-au luat la puricat.

La ora la care „victima” declarase că a fost atacat, pulsul înregistrat de ceas, era normal, o inconsistență majoră cu povestea prezentată. În schimb, pulsul era ridicat cu câteva minute înainte de „atac”, atunci când Sammit și-a provocat singur rana înăuntrul sinagogii.

Poliția spune că investiția făcută în tehnologie, le-a permis să dezlege cazul falsului atac antisemit din 15 Decembrie 2019.

Sean Sammit

Comunitatea evreiască din West Bloomfield, un orășel foarte bogat al statului Michigan, denunță provocarea. Sammit este acuzat de întocmirea unui raport fals către poliție, iar rabinul templului, spune:

„Noi toți trebuie să fim conștienți de acțiunile pe care le întreprindem, deci de aceste mici amprente pe care le lăsăm în urmă pe telefon, pe ceas, sau pe o cameră de luat vederi, aceasta doar arată că nici o acțiune de-a noastră nu rămâne neobservată”, spune rabinul Asher Lopatin.

Rabinul Lopatin a mai declarat: 

„Societatea trebuie să se unească și să declare că noi nu vom tolera aceasta – noi nu tolerăm exploatarea poliției, noi nu tolerăm exploatarea antisemitismului și noi nu tolerăm antisemitismul și ura”.

Sunt absolut convins că rabinul Lopatin nu are nimic de a face cu acțiunile angajatului său, care mânat desigur din dragoste față de seminția sa, a dovedit exces de zel, dealtfel demn de înțeles. Cum altfel să păstrezi imaginea de victimă, într-o lume în care nu există victimizatori?

Îi dorim mult succes pe mai departe tânărului zelot și fie ca pușcăria să îi fie ușoară!

 

Un răspuns

  1. Eufrosin, ce parere ai despre teoria mea ?
    https://mihailandrei.wordpress.com/2020/01/09/dezmembrarea-romaniei/

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: