Guvernul PNL către România: îți distrugem mâncarea autohtonă (bună) – vei mânca numai mizerii din import


Majoritatea cititorilor Lumii după Eufrosin, a auzit desigur despre abominabila decizie a guvernului de a-l demite pe Directorul și fondatorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru, printr-o decizie bruscă și nefondată a ministrului agriculturii, liberalul ardelean Adrian Oros.

Costel Vânătoru

Cercetătorul Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor. În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul fiind unul personal, care a primit girul fostului ministru al Agriculturii Petre Daea.

Imediat după instalarea Guvernului Orban, cercetătorul buzoian își exprima speranța că cei aflați acum la putere nu vor pune bețe în roate înființării proiectului Banca de Gene, pe care-l numea „un proiect de țară, un proiect de siguranță națională, nu unul politic”.

Din păcate, situația nu a fost așa cum spera Vânătoru. Scopul major al băncii de gene de la Buzău este acela de a proteja soiurile românești.

„Deocamdată, stațiunea are circa 10.000 de semințe, dar își va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european și internațional, recunoaștere de care nu au beneficiat până acum.

Nu în ultimul rând, înființarea băncii va ajuta la extinderea în producție a soiurilor valoroase. Când legumele românești le vor înlocui pe cele de import vom fi câștigat bătălia,spunea cercetătorul Costel Vânătoru la numirea în funcție, în luna septembrie.

sursa: Activenews

După ce tot Adrian Oros a anunțat desființarea lanțului de magazine agroalimentare de stat Unirea, o inițiativă excelentă deși prea timidă a guvernului anterior, deci negarea posibilității de a consuma produse tradiționale românești la prețuri care să facă concurență serioasă lanțurilor străine de supermarketuri, deci după distrugerea rețelei de distribuție, Oros anunță prin faptele sale însăși distrugerea băncii de gene de legume, vegetale și alte minunății autohtone de cea mai bună calitate și cu mult mai ieftine decât semințele provenite din import. Scopurile acestor lovituri antinaționale, le ghicim cu toții – haideți să dăm cuvântul celor care au sumarizat atât de bine situația:

CC CC
Oho, păi ce, noi de specialiști români avem nevoie? De strategii naționale? Ba chiar de preoți la conducerea unor instituții de stat?? Păi nu, noi mergem pe meritocrație!!! Schimbăm un inginer horticol cu un avocat sau jurist. Așa merităm ….

PIXELU ALBASTRU
Slujitor al Domnului și doctor în horticultură: Costel Vânătoru este „părintele” a 22 de soiuri noi de legume obținute prin cercetare.

Costel Vânătoru este un nume notoriu atât printre cercetătorii în horticultură, cât și în lumea bisericii. S-a născut pe 10 octombrie 1967, în localitatea Lopătari, județul Buzău. Este în același timp slujitor al Domnului și doctor în horticultură, coordonator al Laboratorului de Genetică și Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. Este de părere că cele două “misiuni” ale sale, care par a fi total opuse, pot coexista, crezul său fiind acela că prin cercetare nu face altceva decât să descopere creația lui Dumnezeu.

„În timpul liceului am început să dobândesc dragoste către horticultură pentru că făceam astfel de activități agricole în timpul studiilor, iar vara veneam și făceam practică la Stațiunea de Cercetare Legumicolă”, a spus Costel Vânătoru.

În timp, a început să îi placă din ce în ce mai mult activitatea pe care o desfășura în timpul orelor de practică, iar din cauza situației materiale precare s-a angajat la Stațiunea Legumicolă, inițial ca muncitor, iar după 1990 a fost adus la Cercetare. ”Fiindcă aveam doi frați mai mari la studii și posibilitățile materiale ale părinților erau reduse, a trebuit să fac contract cu această unitate, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. Am venit aici, la stațiune, urmând practic un traseu programat de către partid. Am fost repartizat la muncă foarte grea și mi-am adus aminte de cuvintele mamei, care spunea că numai cu credință poți merge înainte și trece peste toate încercările”, a povestit Costel Vânătoru.

Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură. A fost muncitor, șef de echipă, tehnician, inginer, cercetător științific, director de instituție. A obținut titlul de doctor al Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București și este cercetător științific principal gradul II. În prezent conduce Laboratorul de Genetică și Ameliorare al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. În 2010 a fost ales membru asociat al Academiei de Științe Agricole și Silvice a României, iar din 2012 este membru corespondent. Membru al Societății Internaționale a Horticultorilor, de la Bruxelles, autor a cinci cărți de specialitate, a susținut 96 de referate științifice, dintre care 27 internaționale.

De-a lungul anilor, cercetătorul a reușit să creeze mai multe soiuri de legume, de la roșii, până la castraveți sau cicoare. „Primul soi a fost unul de tomate de industrie. Am fost ajutat și de către soția mea în timpul său liber și scotea semințe din liniile mele, le punea în recipiente și scriam pe fiecare ce este acolo și, mai mult, noi dormeam cu ele în cameră. Prima linie a primit numele soției mele, Cristina, numai că a fost schimbat în Cristinica pentru că mai erau și alte soiuri cu acest nume”, ne-a spus cercetătorul.

Costel Vânătoru este ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obținute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate și brevetate, 3 hibrizi, și alte 4 soiuri pentru care se așteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în vederea brevetării. ”Pe lângă colecțiile bogate de tomate, ardei, vinete, fasole, am pus un mare accent și pe aclimatizarea de noi specii în țara noastră, pentru că puțini știu că din tot ceea ce cultivăm noi astăzi, majoritatea nu sunt de la noi. Sunt specii aduse în țara noastră de cineva, într-un anumit timp. Spre exemplu, Ștefan cel Mare nu a mâncat tomate, pentru că ele au fost aduse în țara noastră undeva după anul 1835. Foarte târziu au pătruns și în Europa, după 1600 în Germania, Franța, Italia, dar atunci ca plantă ornamentală și, în timp, s-a ajuns la tomata ca aliment, pentru consum”.

De asemenea, Vânătoru a coordonat echipa care a aclimatizat castravetele amar, pentru diabet. În 1992 l-a adus în România pentru prima dată și a lucrat intensiv la aclimatizare, originar fiind din Tibet, Nepal, China și din alte zone ale lumii. S-a obținut un soi uniform, iar în prezent poate fi cultivat cu succes în spații protejate și în câmp, și este foarte sănătos. Acest castravete mai este numit și „insulina verde“, fiind foarte aproape de insulina-medicament.

Înainte și după terminarea programului la stațiunea de cercetare dar și la sfârșit de săptămână, Costel Vânătoru merge la Catedrala Arhiepiscopală, unde slujește ca preot. Inițial, făcea uși sau sculpturi pentru biserici și a fost remarcat de Arhiepiscopul Buzăului, Epifanie Norocel, care l-a încurajat să meargă la Facultatea de Teologie.

În 1996 a început cursurile acestei facultăți și în scurt timp a început să slujească. „Este un lucru plăcut pentru că trec de la cultură la agricultură, dar în ambele cazuri îți trebuie multă știință ca să poți modela creația lui Dumnezeu. Dacă înainte de a fi preot aveam misiunea de a mă ruga pentru sufletul meu și pentru păcatele mele, acum ca preot trebuie să mă rog pentru toți cei care vin la biserică”, ne-a spus preotul.

S-au scurs aproape două decenii de când Costel Vânătoru a început să își împartă timpul și pasiunea între meseria de inginer și rolul de slujitor al altarului. ”Amândouă sunt misiuni, pentru că în cercetare lucrăm cu plante vii, pe care nu le putem lăsa ca într-o altă meserie, vinerea, ca să revenim lunea la serviciu, pentru că riscăm să le găsim moarte, fie pentru că n-au fost udate la timp, fie că au suferit de frig, fie din alte cauze. Ambele sunt misiuni și, lucru important, nu sunt într-o rivalitate, ci se completează reciproc, fiind dedicate omului: hrană trupească și sufletească”, a spus Costel Vânătoru.

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău dispărea dacă Petre Daea nu trecea stațiunea în subordinea Institutului Agronomic București, institut din subordinea Ministerului Educației. Stațiunea are cea mai mare bancă de gene din România și în perspectivă țintește la cea mai mare bancă de gene din Europa. Cine nu știe, minunata UE interzice finanțarea altor instituții în afara celor bugetare, cică este ajutor de stat și alterează concurența (sâc!).

ARCAS
Protestati la aceasta adresa: contact@pnl.ro.
Protest la MADR:
Telefon Relatii cu Publicul:
+4-021-307-24-46
+4-021-307-24-22
+4-021-307-85-88
+4-021-307-85-54 – fax
Adresa e-mail: relatii.publice@madr.ro
Protest la primul ministru:
Transmite un mesaj Prim-Ministrului, Adresa de e-mail: pm@gov.ro

NEAMDENEAM
Mobilizati cat mai multa lume!
Miza este distrugerea soiurilor romanesti gratuite de la Dumnezeu cu soiuri de cereale si legume modificate genetic si distribuite pe baza de licenta catre toti taranii si fermierii. OMG urile cresc doar in combinatie cu otravurile speciale din kitul de ingrasaminte pentru acestea. Deci are loc si o otravire si modificare a structurii solului romanesc.
Securitatea biologica a poporului este amenintata de taranii romani lacomi care pentru comoditate si randamente si-au inlocuit soiurile traditionale cu cele de la corporatii, dar si de suprafetele imense acaparate de corporatii pentru OMGuri care au compromis solurile respective pe zeci de ani, unde altceva nu mai creste dupa aceste plante de laborator.
De aceeia au pus la pamant combinatele de ingrasaminte si cooperativele agricole, ca sa controleze populatia.
Penuria comunista sanatoasa a fost inlocuita cu abundenta toxica. Infarcturile si cancerele apar la varste din ce in ce mai mici….coroborati informatia dizarmonica a hranei modificate genetic cu bombardamentul electromagnetic de putere crescanda pt comunicatii, cu reeducarea gandirii si cu terorismul emotional si aveti tabloul celui celui de-al treilea razboi.
Aceste statiuni de cercetare trebuie sa aiba statut strategic national precum vaccinurile, pamantul, padurile, pasunile, apele la fel, plus credinta crestina, daca vrem sa mai continuam sa ne numim romani…

modificate genetic_01

NEGHINIȚĂ
„ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!
Căci nu uitați, de câte ori s-a lovit în Sămânța neamului, poporul acesta, în mod uimitor, din lovitură a renăscut!”

CONSTANTIN8
Daca nici acum nu explodeaza mamaliga, chiar ne-o meritam.

CONSTANTIN8
Petitia aici https://www.petitieonline.com/petiie_pentru_repunerea_in_funcia_de_director_al_bncii_de_resurse_genetice_vegetale_-_pentru_legumicultur_floricultur_plante_aromatice_i_medicinale_buzu_a_cercettorului_costel_vantoru?s=65530213
David George
Terminatorul din deal nu a fost programat pentru binele României…

Vasile Negrea
Niste derbedei Conduc România… ideea este să ajungem o națiune cât măi otrăvită.

Ioanaa Ioana
Finantatorii spargerii pietei de Est, au impartit prada pe state, prin monopol asupra anumitor ramuri. Turcia, Grecia au luat fructe si legume, restul statelor industrie, petrol, etc.
Finantatorii au investit sume uriase pe care trebuie sa le scoata inzecit. Deci piata trebuie acoperita cu produse de import si sabotata productia interna. Vezi pesta, vezi inst Cantacuzino, vezi industria si agricultura romaneasca, etc. Sunt oameni de afaceri, astia nu se joaca.

Paul Voicu
prea adevarat !

TACHE MACHE
Un cunoscut al unui cunoscut spunea ca, in zilele noastre, nu mai poti sa cresti nimic, daca nu stropesti recolta cu insecticide. Fara insecticide nu ai nicio recolta. Si asa se face ca taranul roman este principalul agent exterminator al poporului roman. Acum s-a ajuns ca si copiii sa se imbolnaveasca de cancer, fenomen care se va agrava, prin distrugerea pamantului si a apei freatice cu aceste insecticide. Sa cumparam de la taranul roman, care vorbeste in piete in limba bulgara, si sa ne sinucidem patriotic, spun unii.
Henry Kissinger spunea : controleaza aprovizionarea cu alimente si vei controla popoarele. Nu numai Romania este un dezastru total, intreaga Europa, mare parte din omenire, este in aceeasi situatie. Firma de agri-business Monsanto este in plin proces de distrugere a intregii flore si faune din intreaga Europa si din America de Nord. Acest fenomen se raspandeste in intreaga lume, cu unele exceptii. Ei isi construiesc un monopol asupra semintelor si asupra insecticidelor, care sunt obligatorii pentru cresterea acestor plante. Semintele lor sunt monetizate si patentate, adica Monsanto are monopol asupra vietii. Problema o reprezinta totusi taranii, care sunt ignoranti creduli si coopereaza total cu aceste mari corporatii de agri-business. Daca popoarele nu vor reusi sa-si protejeze baza de seminte, foarte curand vom trai intr-un viitor foarte distopic. Monsanto este unul dintre cele mai mari pericole la adresa supravietuirii rasei umane.
In Franta exista banci de seminte traditionale, care sunt fertile si se inmultesc singure, nu trebuie cumparate seminte noi in fiecare an. Cetatenii sunt incurajati sa le planteze pe proprietatile lor, in cazul ca le au, sau oriunde considera potrivit, daca nu au nicio proprietate. Cetatenii trebuie educati ca este o indatorire umana ca in fiecare an sa planteze ceva, copaci sau seminte fertile, daca vor sa mai existe viata.
Fie omenirea va opri Monsanto, fie Monsanto va opri omenirea.

modificate_genetic_02

HOPA MITICA
Niste oameni deosebiti care fac un lucru extraordinar. Altfel ar arata tara asta daca am avea mai multi ca ei.

NEGHINIȚĂ
Comunicatul ministerului adaugă o nouă umilință la demiterea incalificabilă a domnului Costel Vânătoru: nu-l consideră destul de competent pentru a conduce centrul de la Buzău, dar îi dă voie să mai treacă din cînd în cînd pe-acolo ca să mai ude răsadurile, ori să le plivească:

„Costel Vânătoru, în calitatea sa incontestabilă de cercetător în cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare-Legumicolă Buzău, poate în continuare să își pună în valoare cunoștințele în vederea dezvoltării sectorului legumicol național”, au mai transmis reprezentanții Ministerului.

ANDREI123
Adică ce ptem înțelege din comunicat este că avem deja o bancă de gene, la ce ne mai trebuie și a 2-a ?
Păi ori criticăm că nu avem plan de investiție/management ori zicem că e redundant să ai 2 bănci de gene care pot conlucra ? hotărâți-vă …
Pe principiul aista hai să demolăm bre spitalele că avem în bucurești destuleee…

NEGHINIȚĂ
„în 2012 se dorea ca eu să fiu propus la premiul Franței pentru Știință. Condiția era, însă, să părăsesc România cu ceva resurse genetice românești. Am refuzat categoric.”
https://www.qmagazine.ro/costel-vanatoru-nu-produc-seminte-pentru-partide-politice/

În 2012, francezii, oameni politicoși, au încercat cu vorba bună. Dar apoi și-au dat seama că n-au cu cine. Și, în definitiv, de ce să se mulțumească doar cu ceva resurse, cînd guvernanții României sînt dispuși să le dea pe toate.

Traian Lalescu
Cinste acelor oameni din Buzau ! E clar ca acest regim e pornit spre demolarea a tot ce este Romanesc- iar grosul natiunii tace, e ca ANESTEZIAT.

Florica Chifani
Pai grosul natiunii a votat pumnul in gura…

Traian Lalescu
@Florica Chifani: Da, ca la „Duminica Orbului” in 1990

Ei dragi Români, acum că s-au văzut unși manageri de țară, nemernicii ăștia nu contenesc seria de lovituri distrugătoare aplicate poporului. Idiotul de la finanțe a devalorizat rapid Leul, ăsta de la agricultură nu știe cum să o distrugă mai degrabă, urmează cu certitudine trădările celor de la educație, muncă și protecție socială, interne șamd. Ce vom trăi va fi un adevărat coșmar. Dacă nu ne-a fost îndeajuns cu înrăutățirea condițiilor de trai care a cauzat exodul a milioane de români, stați să vedeți de-acum!

În vreme ce bugetele agriculturii (-19%) și al sănătății (-23%) au fost tăiate, iar cel al educației și cercetării, „cenușăreasa bugetului” rămâne cu doar 2.7% din buget pt. ambele,  cele care au crescut sunt cele ale apărării (+18% pentru achiziții de arme americane și nemțești) și cele ale serviciilor secrete, respectiv internelor (+13.1%). Turma nu trebuie să fie nici prea sănătoasă și nici educată, ci doar controlată.

Un guvern care dă în capul celor mai valoroși români, e unul antinațional, vândut străinilor.

Departe de a îndemna la părăsirea țării, e vremea să ne-o luam înapoi, iar asta nu se poate decât prin coagularea unei mișcări naționaliste, reprezentate politic, care să ia măsurile necesare pentru stoparea declinului și cele reparative la fel de necesare. Faptul că sunem singura țară europeană fără un partid naționalist în Parlament, ar trebui să ne dea de gândit.

Apoi, încet, încet, vom conștientiza idea că ne e mai bine ca să ne conducem singuri, decât să preluăm ordinele eurocraților neomarxiști.
Roexit – sună din ce în ce mai bine!

5 răspunsuri

 1. Dam din gura, scriem bloguri, dar un singur glont bine tintit face mai mult decat o mie de bloguri:
  https://www.activenews.ro/stiri/Scrisoare-emotionanta-pentru-Radu-%E2%80%9EAzi-se-implinesc-30-de-ani-de-cand-ai-fost-strivit-de-un-tanc-amfibie-in-fata-salii-Dalles.-Ai-fost-prima-mea-iubire.-Si-nu-nu-iti-multumesc-pentru-ca-ai-murit-159381

  Si totusi avem un inceput timid, doar ca trebuia un glont, nu un baston:
  https://www.mediafax.ro/social/barbatul-care-l-a-lovit-in-cap-pe-gelu-voican-voiculescu-a-fost-prins-si-este-audiat-de-politisti-18675340

  Fara violenta?! Dusmanul rade de prostia noastra.
  Dintotdeauna sangele a fost luat in serios.

 2. „… taranul roman este principalul exterminator al poporului roman”…
  Oare taranul roman si-a permis sa cumpere zeci de mii de hectare de pamant pe care cultiva cereale patogene pentru consumul intern si cereale bio pentru consumul extern?
  Zilele trecute, sarindu-mi efectiv tandara dupa o discutie cu un parinte deprimat de starea baietelului lui devenit brusc intolerant la painea noastra cea de toate zilele, am telefonat la Cerealcom Dolj.
  I-am intrebat de ce faina bio este inexistenta pe piata romanesca , daca vand acest produs in exterior, daca au silozuri pentru depozitarea cerealelor netratate cu cele 5 fungicide interzise in 7 tari europene si pe ce suprafata cultiva cerealele bio.
  Persoana cu care am vorbit, consternata de intrebarile mele, a repetat in bucla aberatia potrivit careia fiecare tara din EU are libertatea de a alege modul in care cultiva si proceseaza cerealele. Faina bio nu aduce profit negustorilor romani.
  Am terminat discutia intr-o maniera deloc eleganta, cu trimiteri la comisarul roman pentru agricultura , la imbogatitii din comertul cu Dacii in Africa si la Apocalipsa dupa Ioan.
  https://www.cerealcom.com/companie_ro.html#fondatori
  Draga Eufrosin, sa incercam sa fim obiectivi, PNLul cum a venit asa va pleca dar putreziciunea pe care a instalat-o la putere triada Brucan-Iliescu-Roman continua sa se intinda peste tot ce-i viu in tara noastra.
  Sar de la una, la alta.
  Ai observat ca pe google, institutii din Bucuresti -Romania sunt localizate in Bucuresti-Valachie sau Walachie?
  Recunoaste ca pentru mizeria asta sunt responsabili atat psd-istii de la Cluj cat si cei de la Teleorman.

 3. Trebuie sa ne luam obiceiul de a intra lunar pe situl Ministerului Agriculturii pentru a ne tine la curent cu nenorocirile pe care agronomii si politicienii le abat asupra romanilor.
  ex . sursa hotnews :

  „Pentru campania de primăvară 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în conformitate cu art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, autorizează utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și utilizarea în situații de urgență a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide”, arată MADR într-un comunicat, potrivit Mediafax.
  Autorizațiile temporare reprezintă instrumente legale pe care statele membre le au la dispoziție pentru a asigura fermierilor accesul la produse pentru protecția plantelor în situații unde există risc fitosanitar asupra culturilor.
  Raportat la numărul de autorizaţii temporare acordate de statele membre UE, în perioada 2008-2018, autorizațiile temporare emise de România reprezintă aproximativ 1,3% din numărul totalul de autorizații temporare acordate în Uniunea Europeană, mai spune MADR.
  Ministerul mai informează că perioadele pentru care acordă autorizațiile temporare sunt: 20 ianuarie – 1 mai 2020 în cazul tratării şi utilizării semințelor de porumb şi 20 ianuarie – 18 mai pentru utilizarea semințelor tratate de sfeclă de zahăr.
  MADR arată că decizia vine în urma solicitărilor Asociației Producătorilor de Porumb din România, a Federației Naționale PRO AGRO și a Federației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.”

  Stim ce sunt neonicotinoidele si ce efecte au asupra sanatatii oamenilor, sanatatii albinelor, pasarilor si calitatii apei din panza freatica.
  Nu stim insa ce guvern alcatuit din oameni normali poate accepta sa distruga sanatatea propriului popor, sa accepte ideea ca urmatoarele generatii vor suferi de varii forme de handicap, cel mental fiind cel mai frecvent constatat.

  Cred ca am ajuns la un prag al exasperarii constatand ca cetatenii romani, platitori de taxe nationale si europene urmaresc letargic ce fac politicienii cu vietile lor, tolerandu-le inconstienta crimiala.

  Este imperios ca romanii sa reactioneze, in cazul in speta exprimandu-si dezacordul fata de decizia Ministerului Agriculturii si sesizand autoritatea responsabila din cadrul CE.

  agri-secretariat@ep.europa.eu
  +32 2 28 46135 (Brussels)

  Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente
  Director: VERONIQUE WASBAUER
  +352 430 13 20 15
  Adresa postala:
  Comisia Europeană
  DRB A3/042
  2920 Luxembourg
  Luxemburg
  E-mailChafea@ec.europa.eu

  Zilele acestea la Berlin, ministri ai agriculturii din Europa si nu numai s-au reunit pentru a dezbate si decide incotro sa o ia pentru a asigura
  „alimente pentru toți” si a promova un comerț pentru securitate, diversitate și nutriție durabilă. Scopul conferinței fiind acela de a găsi „poziții politice comune, a iniția și monitoriza un proces internațional și schimbul dintre factorii politici, operatorii economici, comunitatea științifică și societatea civilă”, deducem ca Nechita-Adrian Oros a dat din cap frenetic de sus in jos, promitand ca va face totul pentru a nu deranja interesele Syngenta, Bayer- Monsanto scl, in Romania.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: