În România, gazul natural, curentul electric și benzina, ar trebui să fie gratis – de ce?


Sau la prețuri modice, deoarece:

Bogățiile pămîntului sînt ale întregului popor.
N’ar trebui să plătim nici pe curent, nici pe gaze dacă sînt ale noastre. Cheltuielile de exploatare și întreținere din ce plătesc „agenții economici”, locali sau străini, și, dacă dă pe din afară, din export.

Noi, români, avem nevoie doar de 25% din tot curentul din țară. Scumpind puțin curentul „agenților economici”, la nivel european, am putea să nu mai plătim deloc.
” La nivelul întregului an, consumul de energie electrică al clienților finali a fost de cca. 50 TWh, cu
3,3% mai mare față de cel din anul 2017. Din acesta, cea mai mare cantitate (cca. 74,5% din
consumul final) a reprezentat-o consumul clienților noncasnici (peste 37 TWh, …”

La fel la gaze:
„În anul 2018, ponderea cantităților consumate de clienții casnici
din totalul consumului livrat de furnizori este de 28,48%,…”
Și aici este unde scumpi „agenților economici”, îi aducem la standarde UE.
„Producția internă de gaze naturale în anul 2018, producție curentă și extrasă din înmagazinare, ce a
intrat în consum a reprezentat aproximativ 87,42% din totalul surselor. „
După cum se vede putem trăi fără gazele din Mare.
Tot ce’am citat e de la ANRE, 2018.

autor: Buier

Și ce primim noi în loc de soluții menite să aducă pace, bunăstare și prosperitate, din partea guvernului Orban (cel al României, desigur)?  O sumedenie de măsuri antinaționale, menite să ne însclăvească, sărăcească și îndobitocească și mai rău. Sărăcia nu duce tocmai la deșteptăciune, cunoaștem asta.

Nu a fost suficient răul făcut de guvernul PD al lui Emil Boc și tare mult rău ne-necesar s-a făcut atunci de către Băsescu-Boc la comanda altora, acum Iohannis-Orban devenit „PdNL” continuă rafalele împotriva poporului român, trăgând fără să ia prizonieri:

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că liberalizarea pieței la energie electrică și gaze naturale nu se va realiza de la 1 ianuarie 2020, ci va exista o perioadă de tranziție de 6 – 9 luni, informează Agerpres.
El a amintit că vineri are programată o întâlnire cu reprezentanții partidelor care sprijină Guvernul în Parlament pentru a discuta proiectul de lege care abrogă articole „nocive” din OUG 114 și le modifică pe altele.
El a adăugat că piața a fost liberalizată până la apariția OUG 114, care a fixat din nou un preț administrativ maximal la care producătorul poate să vândă gazul natural și energia electrică către consumatorul casnic.

Vai, cât de generos! Nu strâng șurubul pe noi imediat, ci ne oferă preaviz, perioadă în care ne putem face planurile de emigrare pe aiurea! Câteva reacții sănătoase, ale unui organism care nu și-a pierdut încă celulele albe macrofage:

Liberalizare (jargon*) = (în românește) scumpire.
*jargón n., pl. oane (fr. jargon). Limbă stricată: jargonu jidănesc. Limbă străină pe care n’o înțelegĭ. Limbă specială (păsărească) întrebuĭnțată de diferite categoriĭ de oamenĭ: jargonu hoților (argot).
sursa: Scriban (1939)

Exact ii n pizda ma-sii, mai exact pana dupa alegeri..ca dupa aia,potopul…

Preturile cresc continuu prin tiparirea virtuala de moneda, astfel omul e obligat sa munceasca mai mult, sa concureze mai bine, ca sa isi mareasca venitul pentru a fi sclav constiincios care aduce profit stapanilor.
deja in sua exista proiecte legislative sa ii bage pe saraci in puscarii, ca e mai bine decat in rulote…(zic ideologii).
Bineinteles ca nu daca nu esti in stare sa-ti platesti facturile la casa sau la bloc nu mai ai voie sa faci copii, trebuie sa demonstrezi ca poti administra o famile.
Oamenii vor avea nevoie de certificate emise de mamona ca sa fie in randul lumii, atfel la bulau, injectati, liberatea e rea.

Ar trebui iesit in strada in stilul vestelor galbene! Nu trebuie sa lasam sa fim exploatati si pacaliti!

sursa: Activenews

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: