La mulți ani România și te rog iartă-ne!


Te rog Românie iartă-ne pentru că am ajuns să îți punem călăii conducători ai tăi, că te batjocorim prin acceptarea jefuirii tale de către acești străini de neam, că nu prețuim jertfa de sânge a înaintașilor noștri care și-au dat viețile pentru tine, că ne lăsăm limba, credința și datinile călcate în picioare de către niște venetici – te rog cu umilință să ne ierți. 

Îți mai urez și La mulți ani, pentru că nădăjduiesc să scapi măcar întreagă, ne-ruptă adică ne-„regionalizată” atât în cei patru ani de groază care urmează, cât și pentru vecie – așa este, așa să fie.

Și mai avem și o rugăciune către Bunul și Înduratul Dumnezeu, pentru tine:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuiești pe toți, cu sufletele pline cu evlavie, Ție astfel ne rugăm: Îndură-Te, Doamne, de țara noastră și neamul nostru și ajută să-și găsească, în sfârșit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să le curățească întinăciunea și să le întoarcă blândețea și frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, mințile celor care din pricina amărăciunilor și umilințelor nu văd calea cea dreaptă.

Încălzește, Doamne, inimile celor care, învrăjbiți de diavol, au uitat să-și iubească aproapele și să ierte vrăjmașilor. Sădește, Doamne, în sufletele lor mândria muncii cinstite, bucuria de a-și agonisi pâinea cu sudoarea frunții. Slobozește, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei și egoismului. Învață-i, Doamne, să se rabde unii pe alții așa cum Tu ne rabzi pe noi toți. Stinge pofta celor care pentru binele lor își asupresc semenii.

Încălzește-le, Doamne, inimile, tămăduiește-le rănile și îmbrățișează-i în nestrămutata Ta dragoste. Odihnește, Dumnezeule, sufletele celor care și-au dat bunul cel mai de preț pentru credință și dreptate. Cu capetele plecate, genunchii îndoiți și inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, și Ție îți strigăm: Auzi-ne, Doamne, și trimite Mila Ta peste neamul nostru Românesc.

Că numai a Ta este puterea și mărirea și numai Tu vei întoarce râurile Neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Rugăciunea Părintelui Ilie Lăcătușu pentru România

9 răspunsuri

 1. Amin!

 2. Amin. Si sa dea Domnul sa nu mai fie atatia romani tradatori de neam si tara printre paturile conducatoare si securiste. Nimic nu e mai josnic decat a trada tara si a impila poporul care a cunoscut aproape numai necazuri in cursul istoriei noastre milenare.

 3. Cum sa ii iertam pe cei care nu isi cer iertare si nu incearca sa indrepte raul facut?
  Cum sa ii iertam pe cei care au ales sa se puna in slujba celui viclean pe care il considera Domn, lucrand pentru el impotriva unui popor lasat de Bunul Dumnezeu cu rost in mantuire?
  Luca 17,3-4
  „Luati aminte la voi insiva.De-ti va gresi fratele tau dojeneste-l si daca se va pocai, iarta-l.
  Si dac iti va gresi de sapte ori intr-o zi si de se va intoarce catre tine zicand:Ma caiesc, iarta-l.”
  Dumnezeu nu ne indeamna sa iertam neconditionat caci conditia o pune EL insusi.
  Ma gandeam in zilele din urma la textul impresionant prin dramatism al rugaciunii Avinu Malkenu.Este frapant faptul ca tot raul si toate nenorocirile abatute asupre poporului nu sunt cauzate de un stapan al raului si nu se cere protectia impotriva acestuia.
  Noi crestinii stim ca acesta exista si am fost invatati de Hristos cum trebuie sa traim pentru a scapa de sub puterea sa si cum sa ne rugam Dumnezeului Atotputernic pentru a fi izbaviti de cel rau.
  Istoria a facut ca intregirea Romaniei sa fie implinita in Postul Craciunului, dar acest fapt nu da de gandit nimanui.
  Langa bradul din Piata Constitutiei sfaraie gratarele cu carnati si clocotesc ceunele cu pomana porcului.
  Cat ne-o mai indura Bunul Dumnezeu?

  • La fel e și la Cluj în Piața Unirii, circ pe banii noștri și carne câtă vrei, ba mai și scrie pe o pancartă atârnată peste intrare „Crăciun 2019, să înceapă nebunia”! Îți dai seama? Imediat după, pe stânga, o scenă a Nașterii Domnului, apoi gheretele cu bunătăți care nu se mai termină. În stilul ăsta e de mirare dacă rămâne întreagă România în următorii cinci ani.


 4. In privirile demnitarilor invitati la concertul dat in urma cu un an de copiii romani citim mirare, teama dar nu si rusine.
  2019 a fost un an greu, rau si urat pentru tara noastra, in care din nou au fost jertfiti cei blanzi, cei curati cu inima, inocentii si asta pentru ca din pricini greu de inteles, am amortit, am uitat de strabuni si de …Dumnezeu.

 5. Am gasit si explicatia grimaselor dizidentului de la europa libera . Se dusese impreuna cu americanii sa se ploconeasca la IPS Teodosie pentru sprijin pe langa enoriasii din Dobrogea si s-au ales cu burta plina si buzunarele goale.
  IPS Daniel cunostea repertoroiu corului si si-a oferit ( si ne-a oferit) satisfactia de a a-l vedea smetuit* de o mana de copii din Moldova.
  https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania-castigat-procesul-chevron-privind-extractia-gazelor-sist-despagubiri-vor-plati-americanii-1_5a7571f7df52022f752496bf/index.html

  *https://dexonline.ro/definitie/smetie

 6. p.s.
  In 2013 se intalnise cu IPS Teodosie si in 2018 nu a putut refuza invitatia la concert. Nu stiu cine este spectatorul in uniforma, dar nici domnia sa nu se simtea tocmai bine.

 7. La multi ani tuturor romanilor care isi iubesc si respecta tara.
  Sfanta Treime sa ii protejeze , inspire si intareasca in sufletul, mintea si trupul lor in tot ceasul.
  Fie ca in anul dificil ce va urma sa fim uniti in apararea credintei, a copiilor si a pamantului sfant al tarii.
  Dea Domnul ca romanii sa nu mai tolereze compromisurile puterîi, abuzurile autoritatilor, mizeria morala promovata de dezaxatii vanduti fortelor distructive.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: