UE te vrea prost și înfrigurat, Române!


Gazul nostru, nu-i al nostru ci al UE, zic dânșii:

„Producția de gaze locală, realizată acum de Petrom și Romgaz, nu mai poate fi alocată în principal pentru consumul local, fie el casnic sau privat, pentru că o asemenea acțiune contravine dreptului UE, arată ANRE la emiterea unui ordin în acest sens. Prin OUG 114, dată la începutul acestui an, Guvernul stabilea că producția internă merge cu precădere pentru gospodării, CET-uri și unii consumatori industriali. Era și un plafon de preț implicat. Ulterior, alocarea pentru industriali a picat, rămânând doar cea pentru casnici și CET-uri, laolată cu plafonul. UE și producătorii de gaze s-au opus atunci vehement. Au fost și amenințări de infrigement. De curând, „U„Europa (a nu se confunda istoricul continent, cu constructul neo-comunist – Eufrosin)  a transmis Bucureștiului că are 2 săptămâni la dispoziție pentru a modifica normele de aplicare a legii, astfel încât să nu mai existe o alocare prioritară, iar piața gazelor să se reliberalizeze. Acum, ANRE anunță că alocarea și plafonul mai rămân doar până la 31 martie.

După care, gata ! 

Producătorii de gaze naturale din România nu vor mai fi obligați să pună la dispoziție pe piața internă producția lor în mod prioritar. Această modificare va fi făcută întrucât Comisia Europeană a constatat că o astfel de obligativitate este împotriva legislației europene, fiind o normă națională contrară dreptului Uniunii Europene. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a elaborat un proiect de Ordin în acest sens. Conform acestuia, până la 31 martie 2020, pe pieţele centralizate din România se vor oferta și se vor tranzacționa gaze naturale din import, precum şi cele din producţie internă, cu excepţia cantităţilor destinate consumului casnic şi producătorilor de energie termică. 

Autoritățile române trebuie să modifice legislația referitoare la piața gazelor naturale  sau măcar să arate Comisiei Europene draftul noilor propuneri legislative până la cel târziu 26 septembrie, în caz contrar urmând să ajungă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Comisia Europeană a trimis deja un aviz motivat, nu se mai poartă nicio corespondență, avem termenul de 27 septembrie până la care România poate ajunge la Curtea de Justiție. Până pe 26 septembrie, Comisia așteaptă o nouă legislație promulgată sau un proiect concret prin care se modifică legislația, în funcție de care poate acorda o prelungire de 90 de zile”, a declarat acum câteva zile vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege.

Obiectul infringementului îl constituie prevederea din legislația românească referitoare la alocarea cu prioritate a gazelor din producția internă pentru consumul populației, care încalcă prevederile europene. Ea apare în celebra OUG 114/2018, dar și în OUG 19/2019, care o modifică. Ulterior, ANRE a elaborat metodologiile prin care gazele exrase de Petrom și Romgaz din țară se vând, la prețul fixat de 68 de lei/MWh, furnizorilor pentru acoperirea integrală a consumului casnicilor și a producătorilor de energie termică pentru populație.”

sursa: Cotidianul

Ar trebui să ne dea de gândit, nu-i așa? Atunci când o liotă de birocrați aciuiați la Bruxelles, nealeși de nimeni, îți dictează în ce condiții poți să te încălzești iarna, obligându-te să îți vinzi gazele la prețurile oferite de ei (cică „liberalizate”), e clar că aceștia nu îți vor binele. Din contră, ne dovedesc că ne vor răul.

Românii adevărați reacționează însă.

Mesajul din partea UE este cat se poate de clar: „Dati-ne noua gazul vostru, la pretul pe care-l vom stabili noi, iar ce ramane (daca ramane ceva si pentru voi), il veti cumpara tot la pretul stabilit de noi! Daca nu va ajunge, puteti importa de rusi! Sau de la americani, la alegere!!! Iar pentru distributia gazului in Europa, vom construi un hub pe teritoriul Ungariei, urmand ca ei sa ni-l imparta asa cum „trebuie”!! Ca daca nu…va asteapta infringementul, clar???? ….Vicepreședintele ANRE, „romanul” Zoltan Nagy Bege, impreuna cu alti „oficiali” romani, vor duce urgent la indeplinire prezentul ordin!! Iar odata cu „liberalizarea” pretului la gaze, pentru voi, prostii de romani, vom liberaliza si…tremuratul de frig!! Sa nu ziceti ca nu suntem generosi!! ” Acum ati inteles care este chichirezul problemei? Acum intelegeti de ce PNL-USR, in frunte cu seful lor suprem KWI, zbiara ca din gura de sarpe ca OUG 114 trebuie urgent desfiintata? Totusi, chestia asta are si un efect pozitiv pentru noi, romanii…ve vom transforma cu totii in niste #rezistenti!!! Dar…la frig!! Ce nu va convine???

Mi se pare firesc,intr-o colonie ,regulile sunt stabilite de stapan.

Fie el din vest sau de peste ocean,iar cui nu-i convine si indrazneste sa vocifereze ,pateste precum Dragnea. Asa ca pregatiti-va la iarna sa puneti inca o haina mai groasa(vorba lui Ceasca) ca pentru a achita incalzirea, leafa sau pensia nu vor fi suficiente. Startul a fost dat de scumpirea
legumelor si fructelor IN MIEZUL VERII. Asa ca,vorba lui grig de mai inainte.
Ce nu va convine ??

Politica ue este antinationala și pro globalizare.gazele ieftine de acasa trebuie”duse” celor bogati iar noi să importam eventual gaze din america scumpe și slabe calitativ.de aceea așteaptă și mohanis realegerea sa-si îndeplinească programul de distrugere completă a economiei romanesti.

Evident că dreptul UE, acquis-ul, este deasupra dreptului statului român. Asta nu mai ține de viteze, cercuri și alte harneli, este dovada clară că România este colonia țărilor occidentale.

RENATIONALIZAREA UTILTATILOR! Daca nemernicii care au in grija soarta Romaniei gindesc altfel nu au ce cauta intre noi! Ii doare-n cur pe cei din ue de noi. De 30 de ani se exploateaza forta de munca pe profit 0 pentru Romania! Toate resursele Romaniei trebuie exploatate in interesul cetatenilor romani si atit!

 

Unde e candidatul la Președinție care să promită că va scoate țara de sub bocancii ue, să îl votez cu două mâini?

Roexit – o idee genială!

5 răspunsuri

  1. Și nu e ceva normal!? Am vrut în UE, în PIAȚA COMUNĂ a UE! Piața comună înseamnă REGULI agreate de toți participanții la acea piață comună!!! Aceleași pentru toți! După care vine cireașa de pe tortul prostiei generalizate într-o piață comună CAPITALISTĂ cumpără cel care oferă prețul CEL MAI MARE!!!! Cine mama măsii poate oferi prețul cel mai mare de pe piață, sărăntocii din Romînia!? Deaia gazul produs în Romînia va fi cumpărat de cei care au banii să îl cumpere la cel mai bun preț pe piața comună a UE! Deaia avem presiuni din partea UE să accelerăm investițiile în modernizarea punctelor de tranzit a gazelor cu restul țărilor UE, celebrele interconexiuni reverse-flow enabled care permite cumpărarea și vînzarea de gaze naturale de orice producător oricărui consumator din UE! Da, cu UE reverse-flov cît mai repede DAR NU CU REPUBLICA MOLDOVA!!! Că pe vremea lui bășhe era ideea asta și efortul de a interconecta reverse-flow enabled și Republica Moldova la gazele produse din Romînia ca să le putem livra gaz dacă le taie gazul rușii la ucrainieni! S-a cam înpotmolit investiția, n-am mai auzit nimic din direcția asta, pot primi moldovenii gaz de la noi sau nu?

  2. ” Unde e candidatul la Președinție care să promită că va scoate țara de sub bocancii ue, să îl votez cu două mâini?
    Roexit – o idee genială! ” Din partea unui fost militar , in special din partea unuia ce face o atat de pertinenta analiza asupra modului cum sunt ” gestionate ” resursele energetice ale tarii , chiar nu m-asteptam la o astfel de gogomanie . Roexit , DA , ar fi intr-adevar o idee geniala cu conditia ca , dupa aceea , sa poti supravitzuii de unul singur… ” un an macar atat , un singur an ” vorba lui Minulescu . Crede cineva cumva , ca Romania este Anglia ? ” Politica ue este antinationala și pro globalizare.gazele ieftine de acasa trebuie”duse” celor bogati iar noi să importam eventual gaze din america scumpe și slabe calitativ.de aceea așteaptă și mohanis realegerea sa-si îndeplinească programul de distrugere completă a economiei romanesti. ” Trebuia sa te gandesti la figura asta atunci cand ai votat la doua maini , aderarea si intrarea in UE si , cel mai important aspect : NU EI NE-AU RUGAT , NOI I-AM IMPLORAT !!!

    • Marian, treci cu vederea două lucruri importante:

      1. Dacă parcurgeai Lumea după Eufrosin cu oarecare atenție, ți-ai fi dat seama că subsemnatul nu a votat aderarea României la ue-m..e și că nici D-ta nu ai avut ocazia să alegi asta. Am fost obligați.

      2. Fost militar – eu? Nu de profesie, ci din obligație. Mi-am satisfăcut stagiul la TR și îmi pare bine pentru asta. M-a format ca om. Dar militar adevărat, nu sunt.

      Am așa, o senzație că tragi vânturi la care unul care gîndește mai lent, ar pune într-adevăr botul. Aici nu ține.

      În rest, pe resursele incredibile ale României nu doar vom supraviețui, ci vom vinde altora din surplusul nostru.

      • 1] Ai mare dreptate : n-am parcurs toate postarile dumitale ! Ti-am descoperit blogul si ma felicit pentru asta , absolut intamplator in urma unei vagabondari pe online insa, chiar m-am bucurat sa vad ca nu-s singurul nebun , singurul care gandeste… altfel decat ” marea masa de muncitori , tarani si intelectuali ” . Sunt mai mult decat de acord cu dumneata atunci cand spui ca : ” subsemnatul nu a votat aderarea României la ue-m..e și că nici D-ta nu ai avut ocazia să alegi asta. Am fost obligați.” Mai romaneste spus , ” nu-i dupa cum vrea omu’ ci , dupa cum da „domnu’ ” ! 2] In ceea ce priveste chestia aia cu ” fost militar ” pai , am tras aceasta concluzie in urma citirii acelei postari ” Un militar de carieră vorbește: numai legea marțială mai poate salva România.” chiar crezand ca si dumneata esti la fel ca alti ” militari de cariera ” { ex. Mircea Dogaru , Aliosa Popovici , Valeriu Pricina si… etc. } ce , fiind in rezerva sau in retragere { niciodata n-am priceput care-i treaba cu acesti doi termeni cum si cand sant folositi } si , plictisindu-se sa nu mai aiva subordonati carora sa le toace nervii , isi fac blog iar acolo , debiteaza cam ce le-ar fi spus acelor subordonati pe care… nu-i mai au . Din acest motiv , nu prezint scuzele probabil asteptate . 3] ” Am așa, o senzație că tragi vânturi la care unul care gîndește mai lent, ar pune într-adevăr botul. Aici nu ține. ” Nu-i vorba despre… flatulatzie ci , pur si simplu , astea-s concluziile trase in urma citirii acelei postari despre care taman ce am vorbit . Daca ” tzine ” sau nu , asta ramane la latitudinea dumitale . 4] ” În rest, pe resursele incredibile ale României nu doar vom supraviețui, ci vom vinde altora din surplusul nostru. ” Ar fi de ras daca n-ar fi de plans desii , apreciez elanul dumitale mai patriotic decat al multor ” alesi ” care , se bat zilnic cu bolovani in piept pe aceasta tema . Iti atrag totusi respectuos atentia asupra faptului ca , pana in ’89 , chiar asta se facea cu ” resursele incredibile ale Romaniei ” mai mult sau mai putzin si… sti la fel de bine ca si subsemnatul… unde ajunsesem dar mai ales CUM . 5] Eu , am facut stagiul militar la fel ca si dumneata ” din obligatie ” { ca nu era dupa mine , dupa cum bine sti } si , te-ntreb : PE CE TE BAZEZI FACAND ACESTE AFIRMATII CACI DOAR PATRIOTISMUL , PUR SI SIMPLU NU-I SUFICIENT ? Ai avut sau inca mai ai senzatia ca , Romania-i singura pe lume si face chiar ce vrea ea sa faca cu… ceea ce i-a dat Dumnezeu ? Nici macar atunci in ’68 , nici macar atunci ” ala ” , n-a iesit sa latre la ” vecinii si pretenii ” ce invadasera Cehoslovacia asa , la futui pomana ci , doar pentru ca spera sa obtina ceva de la „ceilalti ” si chiar a reusit … ATUNCI . Azi… nu se mai stie . Pai azi , CU CINE ? CU DRAGNEA , CU KWJ , CU ORBAN LUDOVIC SAU CU V.V. DANCILA sau cu… ETC. CACI , MAI SANT DESTUI CARE CHIAR CRED IN BASME ? Fi serios omule !!! Respect in continuare , daca nu pentru altceva atunci , macar pentru acel patriotism despre care taman ce-am vorbit ! P.S. Cerandu-ti umile iertaciuni pentru lungimea excesiva a comentariului te voi mai deranja , fireste , cu permisiunea dumitale .

  3. Independenta Romaniei e posibila si se poate supravietui foarte bine fara UE si fara alti stapani. Resursele totdeauna au fost din belsug, caci de asta vor dusmanii sa ne praduiasca tot timpul.

Răspunde!