Te cheamă Gheorghe, Georgiana etc. ?


Atunci Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să te păzească și călăuzească – La mulți ani!

3 răspunsuri

  1. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să nu fie sărbătorit marți, 23 aprilie, dată care coincide cu Marea Marți din Săptămâna Patimilor, ci luni, 29 aprilie, a informat Basilica.

    Astfel, anul acesta, cei aproape un milion de români care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe nu își vor mai serba onomastica în ziua de 23 aprilie, ci pe 29 aprilie.

    Potrivit sursei citate, motivul acestei schimbări este acela că data de 23 aprilie coincide cu Sfânta și Marea Marți din Săptămâna Pătimirilor, iar sărbătorirea unui hram sau a unei zile onomastice presupune bucurie care nu se integrează cu perioada în care ne aflăm, anume aceea de pregătire pentru Învierea Domnului.

    • Așa e, dar totuși praznicul Sfântului Gheorghe a fost anunțat la sfârșitul Deniei de Luni seara, precum și de posturile de radio ortodoxe, la rubrica Sinaxar, astăzi 23 Aprilie. E clar motivul deciziei Sinodului, dar totuși Sfântul Gheorghe a fost martirizat la data de 23 Aprilie. S-a mutat deci doar sărbătorirea, nu și sărbătoarea.

  2. La o biserica din Constanta slujba de Inviere pana la datul luminii a fost tinuta de femei!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: