Corupția mare, versus corupția mică – ce se ascunde în spatele acțiunilor șefei DNA


Aflăm cu multă pompă și emfază că L.C. Kovesi se bate cu corupții și promite să stârpească mafia. Măi, măi, dar cum să nu se bucure tot omul de bine ?

L.C.Kovesi: Nu cedam! Noi ne luptam cu mafia si nu o sa ne lasam

Propun să luăm un respiro înainte de a ne scurge în stradă cu alde’ #rezistenții lui pește prăjit.

Înainte de a ne avânta să credem că D-na  ar fi vre-o cavalereasă îmbrăcată în armură strălucitoare, sau măcar curva Franței, ar fi bine să ne întrebăm dacă asta nu e de fapt o bătălie între două găști de corupți:

 

Primii locali, care țin cu orice preț să nu sufere nici măcar pedepse modice de 2-3 ani în pușcărie privilegiată, dornici chiar să plătească precum Udrea pentru a rămâne în libertate, pentru a se bucura de averile neconfiscate după eliberare.

A doua, mult mai puternică, parșivă și care controlează atît presedinția cât și pe vajnica cavalereasă, vizînd pe mai departe pădurile, petrolul, aurul și sigur, chiar sănătatea copiilor Români, prin țintele sporite de vânzare de vaccinuri, după cum dovedește isteria vaccinării rujeolice.

Asta e în esență tot.

Să nu ne înșelăm cumva cu gândul că coloneleasa Dogioiu responsabilă de ziare.com , sau U.M. Digi24 ne informează. Sarcina lor e alta.

A noastră treabă ar fi să nu ne lăsăm antrenați întru-un fals război. Corupții preferați ai altora, nu sunt cu nimic mai buni decât cei autohtoni.

Preferabil ar fi fără, dar până atunci, răul pe care îl cunoaștem este mult mai impotent decât cel încă doar întrezărit.

 

Reclame

Un răspuns

  1. Eufrosine taica, gurile rele soptesc prin targ ca doamna Procuror General de la DNA este de ceva vreme cetatean american, ceea ce ridica cel putin o intrebare: Fata de cine se manifesta obligatia cetateneasca de loialitate a doamnei, fata de statul roman ori fata de cel american? Nu intru in semantica cuvantului „stat”, ca incepe sa ne doara capul…
    Apoi, povestea cu anticoruptia lu’ Pastrav la Cuptor eu nu o mai inghit de multa vreme, ca fac urticarie. Cand voi vedea anchetele privitoare la autostrada Bechtel finalizate, ori complexul de magarii privitoare la fondul Proprietatea, trecut pe sest in administrare americana (exista destule detalii penale chiar aici pe site) , luat la puricat, ma voi mai gandi la puritatea imaculatei anticoruptii. Pana atunci, iau o pauza, ca-s obosit…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: