Ce pregătesc Uber-lacheii manageri ai României


Retrospectiv, după patru ani, realizăm că România a progresat, în sensul că a avansat în direcția unei mlaștini rău mirositoare, din care e greu de văzut cum va putea să iasă.

 
Două din personajele care au dirijat-o cu abilitate spre acest impas ne preocupau în 2012, în sensul că ne îngrijorau și se dovedește că am avut o bună intuiție.

Domnul Ciolos, plin de abnegație, coordona afacerile agricole ale Europei.

 

Dacian-Cioloş-MISA-Vulpea-şi-Operaţiunea-Învăluirea

UE-sluga

Pentru prestigiul de care se bucură, președintele Iohannis l-a numit în funcția de prim ministru.

 
Informația publicată de EurActiv.ro în urmă cu două zile, referitoare la demisia eurodeputatului Sorin Moisa, raportor pentru Acordul de liber-schimb EU-Canada, ne obligă să privim numirea tehnocratului Ciolos într-un context mai complicat.

 
Informația s-ar traduce cam așa: România este în acest moment și „abuzata” și cu banii luați prin contribuția activă a propriilor politicieni.

 
Demisia domnului Sorin Moisa este una de onoare, dar și una strategică.
Cel de al doilea personaj nu a ajuns Președinte, dar a obținut ceea ce se urmărește de peste un sfert de secol, compromiterea dreptei creștine, prin adeziunea lui Marian Munteanu la interesele PNL, partid autor al legii 217.

 

 

 O caricatura de om

O caricatura de om

autor: Clement

17 răspunsuri

 1. Draga eufrosin, cred ca s-a pierdut prin hatisul netului sursa.
  http://www.euractiv.ro/politic-intern/din-cauza-vizelor-pentru-romani-moisa-renunta-la-functia-de-raportor-s-d-pentru-acordul-ue-canada-4123
  Este foarte important de citit tot textul de pe euractiv.ro pentru a intelege de ce natura sunt jocurile ce se fac in culise, in ce mod am fost folositi si ulterior umiliti.
  Acest „incident” ar trebui sa ii determine pe politicienii romani sa nu semneze Tratatul de liber schimb cu SUA, sa aiba demnitate si sa isi reconsidere aliantele comerciale.

  Legat de Marian Munteanu, cred ca s-a intamplat exact ce trebuia sa se intample.

 2. Din materialul UE recomandat:
  „În plus, în cadrul Colegiului comisarilor…”
  Cum zice chinezul: ‘What is in a name?”

  https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=comisari+bolsevici

 3. Ce ziceti, vom avea detalii despre natura discutiilor purtate de delegatia condusa de Julien Ciolos, cu Tom Vilsack si Penny Pritzker, la Washington ?
  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/dacian-ciolos-se-intalneste-astazi-cu-vicepresedintele-sua-joe-biden-cele-3-subiecte-mari-care-vor-fi-discutate.html
  Daca, Doamne fereste, membrii delegatiei si-au luat angajamentul ca poporul roman va manca in urmatorul secol, doar carne de vita clonata si mamaliga din porumb modificat genetic ?
  Asaa, ca idee, stie cineva de unde le vine inspiratia taranilor ardeleni de a-si boteza puii de daci, cu nume frantuzesti?
  Ce s-a ales de falnica traditie a onomasticii latine ( Septimius, Julius, Augustin)?

 4. […]
  „De altfel, România dovedeşte cu asupra de măsură că şi-a făcut temele („treaba”, cum obişnuiesc să spună sistematic factorii răspunzători) după ce a aderat la N.A.T.O. şi la U.E.
  Cele două organizaţii sau organizări au scopul nemărturisit de a face să dispară guvernele şi conducerile naţionale, care încurcă inutil puterea centrală de la Washington, cu filiala sa Bruxelles. Performanţele de autoaneantizare atinse de guvernul şi preşedintele de la Bucureşti sunt fără egal în UE şi poate chiar pe planetă (probabil, cu excepţia preşedintei lituaniene Dalia Grybauskaite, laureata Premiului „Carol cel Mare”, în 2013).
  Nu avem încă o explicaţie acceptată de toată lumea în legătură cu „primul mileniu tăcut” din existenţa noastră ca popor. Istoricii maghiari pretind, interesaţi şi aberant, că am fi plecat cu toţii la sud de Dunăre. Actuala clasă suspusă din România dovedeşte zilnic că ne aşteaptă cel puţin un nou „secol tăcut”.
  Partide compuse din repetenţi şi penali, guverne după guverne ratate, preşedinţi nuli (Emil Constantinescu, Klaus Iohannis), din alte vremi (Ion Iliescu) sau chiar catastrofali (Traian Băsescu), presă vândută sau dispărută pur şi simplu, servicii secrete care se servesc şi nu servesc pe nimeni (vezi şi cazul recent Hexi Pharma) – la ce te poţi aştepta dacă nu la disoluţia, „diluarea” finală ?”
  […]

  Integral la sursa: http://www.art-emis.ro/jurnalistica/3543-romania-tara-fara-guvern-si-fara-presedinte.html

 5. Elevii romani vor avea dreptul sa puna in discutie competentele profesorilor, sa ceara destituirea acestora, sa foloseasca telefoanele mobile in timpul cursurilor,sa organizeze proteste pentru acordarea de noi drepturi . Asa a decis ultimul ministru al educatiei, profesorul Mircea Dumitru.
  Iata ce putem spune despre acest virtuoz al speculatiilor filosofice, accesibil se pare si mentalului pragmatic de formatie stiintifica al primului ministru.
  Domnul profesor M. Dumitru a studiat temeinic filosofia la Bucuresti in vremurile de trista amintire si s-a perfectionat pana la desavarsire la Tulane University- New Orleans, mediu academic privat din care a preluat principiile pe care le implementeaza in calitate de Ministru al Educatiei, in Romania.
  Opera acestuia este international recunoscuta si ma intreb daca domnul Liiceanu nu este un pic gelos pe succesul mai tanarului sau confrate.
  In tot cazul, putem presupune ca cei doi filosofi se apreciaza, macar si pentru ca ambii ii frecventeaza intelectual pe Andrei Plesu si HR Patapievici. Mi-am propus sa citesc opera colectiva „Toleranta si intolerabilul..” http://editura.liternet.ro/carte/140/Andrei-Plesu-Horia-Roman-Patapievici-Mircea-Dumitru/Toleranta-si-intolerabilul.-Criza-unui-concept.html, in speranta ca textul ar putea deslusi temeiul atitudinii Ministrului fata de corpul profesoral.
  Oare a inteles familia profesorilor Iohannis, cam ce s-ar intampla cu domniile lor, daca soarta s-ar amuza conducandu-i din nou la catedra intr-un oras de provincie din Romania, nu intr-o universitate particulara din Occident ?
  L-am adus in discutie pe domnul Presedinte in calitatea sa de fost cadru didactic, pentru a nu o aminti pe cea de rival politic al lui Ponta, zdrobit definitiv de autoritatea unui filosof-tehnocrat.

  Nu stiu de ce domnul profesor-ministru al Educatiei mi-l aduce in minte pe profesorul Ion Manzatu….

  • Aha, märturisesc cä nu citisem cartea / conferinta – multumesc de link!

   Vad cä acolo se emit opinii pentru care în Germania s-ar putea intra direct în puscarie – straniu (ca în România încä se mai poate spune multor lucruri pe nume), nu?

 6. Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj, a facut afirmatii dure la adresa tinerilor intr-un articol postat pe site-ul AmosNews.ro. „Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația „Google”, generația „Facebook”, generația „SMS” sau toate la un loc!”, a scris Pop.

  Istoricul clujean a facut si o afirmatie ce frizeaza teoria conspiratiei: „Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. Elita clasică a acestei lumi pare abulică, amețită, adormită, fără nerv și fără voință. Aici nu este vorba despre conflictul dintre generații, nici despre mitul vârstei de aur, nici despre nostalgia tinereții, ci de realism. Am fost avertizați demult că „somnul rațiunii naște monștri”. Nu demult, am văzut ciocane distrugând statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine să veghem cu toții ca toate admirabilele descoperiri și invenții ale lumii contemporane să servească omului creativ și creator, omului cercetător și omului moral, nu omului-robot, distorsionat și manipulat”.

  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/177235#addComm

 7. De vina-i ala chior

 8. Mi se pare ca dormim cu totii in bocanci…Eufrosine, frate! Tu nu mai postezi nimic nou de luni de zile…!
  Uite aici o mostra „ din putul gandirii”-unui dement posedat-as adauga eu.Spune ceea ce autoproclamatele elite mondiale asuda din greu sub limba spre a le pune in practica.
  Preluare de pe salwatiromania.wordpress.com

  „Dacă nu auziți tobele RĂZBOIULUI, inseamnă că sunteți SURZI!”
  Henry Kissinger(Micul Cantaret, in traducere din maghiaro-engleza; n.m.)

  „La New York, in Statele Unite ale Americii – Henry Kissinger, fostul secretar de stat din era Nixon, face mai multe predicții legate de iminența celui de-Al Treilea Război Mondial, dezvăluind ceea ce se întâmplă în acest moment în lume și în special în Orientul Mijlociu.
  Vorbind din apartamentul său de lux din Manhattan, New York, omul de stat, care a implinit in mai varsta de 89 de ani, a facut o analiza predictiva din punctul sau de vedere, a situației actuale geopolitice și economice in lume.
  „Statele Unite le-a momit pana acum pe China și Rusia, iar ultimul cui în sicriu va fi Iranul, care este, desigur, principala țintă a Israelului.
  Am permis Chinei sa-si mareasca puterea militară și Rusiei sa se recupereze dupa sovietizare, pentru a le da un sentiment fals de bravadă, acest lucru va duce la un deces foarte rapid al ambelor state.
  Suntem ca tintasul istet, provocandu-ul pe neiscusit sa ridice arma, și atunci când încearcă, Bang Bang. Războiul care vine va fi atât de grav, încât o singura superputere poate câștiga, și aceia suntem noi.
  Acesta este motivul pentru care UE este într-o asa mare grabă pentru a forma un superstat, pentru că ei știu ce se apropie, iar pentru a supraviețui, Europa va trebui să fie un singur stat întreg si unit.
  Aceasta grabire a lucrurilor, mi-a aratat că ei știu foarte bine că ceea ce urmeaza este foarte aproape. O, cât de mult am visat la acest moment încântător. „
  „Cine controleaza petrolul, controleaza națiunile; Cine controleaza mancarea, controleaza oamenii. „
  Dl Kissinger a adăugat apoi: „Dacă sunteti persoane obișnuite, atunci puteți să vă pregătiți pentru război prin mutarea la țară și construirea unor ferme, dar trebuie să sa va luati armele cu voi, ca hoardele infometate nu va vor da pace. De asemenea, chiar dacă elitele vor avea paradisurile lor sigure și adăposturi specializate, acestea trebuie să fie la fel de atențe în timpul războiului ca civilii de rând, pentru că adăposturile lor pot fi compromise. „
  După o pauză de câteva minute, facuta pentru a-si aduna gândurile, domnul Kissinger, a continuat:
  „Am spus armatei ca trebuie sa cucereasca in jur de șapte țări din Orientul Mijlociu pentru a le exploata resursele și aproape ca si-au încheiat treaba. Știti cu toții ce parere buna am despre armata noastra, dar trebuie să spun ca de data aceasta au ascultat ordinele superficial.
  Am ajuns la ultima piatra de temelie, adică Iranul, care într-adevăr va înclina balanța. Cât timp mai pot China și Rusia sa stea deopate si sa se uite cum America curata totul?
  Marele URS rusesc și Secera chineză se vor trezi din somnul lor, moment in care Israelul va trebui să lupte cu toată puterea și cu toate armele sale pentru a ucide cât mai mulți arabi.
  Sperăm că, dacă totul merge bine, jumătate din Orientul Mijlociu va apartine Israelului.
  Tinerii nostri au fost instruiți bine in ultimul deceniu, iar jocurile de razboi jucate pe calculator au ajutat foarte mult in modul lor de gandire, de exemplu jocul Call of Duty Modern Warfare 3, reflecta exact ceea ce va urma în viitorul apropiat, este o programare predictivă.
  Tinerii nostrii, în SUA și Occident, sunt pregătiti pentru că au fost programati pentru a fi soldați buni, carne de tun, iar atunci când acestora li se va comanda să iasă în stradă și să lupte cu acesti chinezi nebuni și russkies, vor asculta ordinele.
  Din cenușa vom construi o societate nouă, o nouă ordine mondială; va fi doar o singura superputere ramasa, și un singur guvernul global care câștigă.
  Nu uita, Statele Unite ale Americii, are cele mai bune arme, avem tehnologie pe care nici un alt popor nu o are și vom scoate aceste arme, atunci când este momentul potrivit.”, scrie dailysquib.co.uk

 9. Am re-intrat în strudel-ul pro-contra ecumenism (de data asta nu pe forumul ästa, cu alde „treaz”, ci în viata de toate zilele) si azi tocmai ce am citit cä anti-ecumenistii (islamici) din Kabul au pus o bombä la shiiti în bisericä si au mai eliminat vreo 14 semeni de-ai nostri din ecuatie – uite deci ca si la äia se poate!

  • Semeni… de-ai lor. Apoi nu știam ca musulmanii să se închine în biserici, ci în moschei. Thalex – toate sunt bune cu tine?

   • Ah, da, uite cä m-am luat cu vorba (bunä) si am uitat sa-ti des-täinuiesc cum e cu semenii – ei bine, acestia sunt creaturile alcatuite (zidite) dupä chipul si asemanarea Domnului – în termenii nostri, adicä în aprehensiunea noasträ asupra „timpului” zidirea fiind fost efectuata chiar mai înainte de luarea de cätre Domnul a chipului omenesc (pre-existent, ca sä zic asa).

    Acuma – poate cu exceptia cetateanului Mitica-Botezätorul (cu domiciliul stabil în apele teritoriale ale Pireului, mai precis pe o ambarcatiune färä chila, vele si busolä, ca atare ne-navigabilä, numitä popular si „plutä”), TOATE creaturile umane se încadreazä (cä ne picä bine, sau nu) în cetegoria mai sus pomenitä. Da, stiu, nici (mäcar) mie nu-mi reuseste totdeauna trucul ästa, pe de altä parte însä, e (cam) MUSSAI (e poruncä – vezi capitolul cu femeia fenicianä si cu înainte-mergätorii cetäteanului mai sus mentionat, aflati pe atunci în curs de dumirire).

    În fine, în ceea ce priveste „biserica”, uite cä am aflat cä äia (semneii nostri) asa o considerä pe moscheia lor (iar eu din respect pentru aruncatii în aer le-am fäcut o concesie si am numit-o asa)…

    Una peste alta, am încercat (si reusit!) sa dau un exemplu de anti-ecumenism (mai … viril ce e drept) în plinä actiune!

    Care „bucurie”, (si) la noi sä (nu) phie!

    • Mă bucur că ești bine Thalex și încă glumeț.

     • Tu, nici vorba de vreo glumä, uite, între timp am aflat ca m-am înselat si ca nu-i / nu-si zice „mitica”, ci … „serafim”. Despre ambarcatiunea sa n-am mai auzit nimic nou, decât ca n-are nici GPS si ca e în deriva totala (fiind cu susul în … sus si nu în jos, cum ar trebui de fapt).

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: