Geniile contemporane Românești, în slujba cui?


Asta seara, poporul roman a palpitat de emotie afland ca Viviana Gradinaru va da mana cu presedintele Obama.

 

Gradinaru1
Viviana este de loc, din Vaslui, dar pentru ca a avut parte de profesori exceptionali, a fost invitata sa isi valorifice stiinta de carte si aptitudinile ca biofizician la California Institute of Tehnology.

 
Motivul pentru care vasluianca va participa la ceremonia de la Casa Alba este inventarea tehnicii in urma careia corpul unui soarece a devenit transparent ( inima, rinichii, plamanii, intestine, creier).

 
Va imaginati ce perspective deschide inventia tinerei cercetatoare?
Viviana nu este o exceptie in domeniul dezvoltarii „stiintelor viitorului’. Institutele de cercetare in domeniul nano-ingineriei medicale sunt practic invadate de genii scolite in Romania.

 
Intrebarea se pune daca acesti copii, deveniti prea repede adulti, sunt pregatiti pentru compromisurile morale ce li-se vor impune ca specialisti, cumparati de marile universitati din occident.

 
In urma cu cateva zile, am urmarit un documentar cutremurator:
„Uterul artificial, pantecul nimanui”

 

 
Cumunitatile homosexuale si ateii care conduc lumea sunt in extaz: „stiinta ne face dreptate, s-a terminat cu privilegiul femeilor de a purta copii”.

 

Fara complicitatea geniilor de laborator, aceste cosmaruri nu ar putea prinde viata.

 
Oare parintii si dascalii romani, realizeaza faptul ca au obligatia de a le inocula copiilor principii morale crestine, atunci cand ii trimit sa isi desavarseasca studiile si cariera departe de casa, sau isi fac doar calcule de beneficiu financiar si de imagine?

autor: Clement

20 răspunsuri

 1. Am un prieten care in anii 90 a predat la Universitatea de stat din Pensilvania (medalie de argint la Olimpiada internationala de matematica + doctorat in Romania ).

  TOATA ELITA MATEMATICII DIN FOSTELE STATE COMUNISTE, era bagata in niste campusuri universitare – un fel de garsoniere cu doua camere daca aveai nevasta si copil – si subordonata unor structuri administrative. Primeau mi se pare 3000 dolari pe luna, ceea ce e foarte, foarte putin pt oameni cu premii la olimpiade internationale de matematica si cu doctorate.

  Dupa cum se stie, procentual pe etnii, cea mai mare parte a premiilor Nobel sunt luate de evrei; mai exact in multe cazuri acestor copii nici nu li se recunosc prioritatile.

  In general SUA investesc in toate creierele cu potential dovedit. Desi 95% din descoperirile in matematica erau intutile, restul de 5% facea sa merite investitia.

  PS: Din pacate, invetitiile statului roman in acesti tineri, ii imbogatesc pe altii, Romania alegandu-se cu „gloria” tarii care i-a format si care nu intereseaza pe nimeni si de care putini afla.

  PS2: La Universitatea dinj Pensilvania, „corectitudinea politica” este religie oficiala. EXISTAU OFICIAL CADRE DIN UNIVERSITATE CARE MONITORIZAU ORICE ABATERE.
  Prietenul meu a creeat in 1998 sau 99 primul sait romanesc crestin ortodox, cu scrieri ale parintelui Cleopa in limba romana. Imediat a venit o sesizare de la un evreu din California ca foloseste resursele unei universitati publice, pt a promova ideologie fascista. A fost imediat convocat de responsabila cu corectitudine politica si a trebuit sa traduca in engleza paragraf cu paragraf textele parintelui Cleopa, care evident nu contin asa ceva… Stresul a fost mare.

  • Trista realitate.

   • Prietenul meu era specializat in teoria numerelor. Periodic trebuia sa publice articole stiintifice, ca parte a activitatii universitare.
    In sec al XX lea, a existat un mare matematician rus, academicianul Igor Shafarevich, cu contributii majore in teoria numerelor, recunoscute si in SUA.

    Indeed his work was recognized abroad by his appointment as a foreign member of the National Academy of Sciences of the USA in 1974. In addition to his election to membership of the National Academy of Sciences of the USA, Shafarevich has been elected to the Academy of Sciences of the USSR, the American Academy of Arts and Sciences, the Royal Society of London, the German Academy Leopoldina, the Italian Accademia dei Lincei and the Serbian Academy of Sciences and Arts. Among the many prizes he has received, we mention the Lenin Prize and the Heinemann Prize of the Göttingen Academy of Sciences. He has been made an honorary member of the London Mathematical Society. The University of Paris awarded him an honorary doctorate.

    http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/history/Biographies/Shafarevich.html
    https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Shafarevich

    Dupa caderea comunismului, a intrat in micscarea national crestina rusa Pamiati ( https://en.wikipedia.org/wiki/Pamyat ).

    I s-a pus eticheta de antisemit, si s-a interzis in SUA orice referire la operele sale stiintifice. Practic prietenul meu a dorit sa puna la sfaritul lucrarilor stiintifice trimiteri catre lucrari ale lui Shafarevich, din motive de etica stiintifica. in mod invariabil, trebuia sa scoata aceste referinte daca dorea sa i se publice lucrarile.
    Cercetarile de varf si articolele in domeniul in teoriei numerelor, au un numar de cititori extrem de restrans; cu toate astea, daca esti catalogat drept antisemit, numele tau nu mai exista.

    Prin comparatie: desi in anii 50, Shafarevich a intrat in conflict cu statul comunist sovietic, activitatea de cercetare a continuat-o numele sau aparand in publicatiile stiintifice; a existat posibilitatea ca sa fie cunoscut in SUA, Anglia, Germania.
    In anii 90, in „cea mai avansata democratie”, numele si rezultatele stiintifice ale muncii sale, nu mai existau in publicatiile universitare de specialitate.

    PS: Staretului Ignatie din Harbin (Manciuria), un parinte vazator cu duhul, inca din anii `30 spunea: ‘Ceea ce a inceput in Rusia se va incheia in America‘.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/07/05/cuviosul-serafim-rose-astazi-in-rusia-maine-in-america/

    • Romeo, cum zici ca il cheama pe prietenul tau fictiv?

     • Sa faci omul mincinos inainte sa intrebi si sa ti se raspunda, arata rea credinta; sau poate faci parte din militia internetului soros.
      Daca Dragos Chirica mai traia nu ti-as fi raspuns, pt ca nu era dorinta lui sa se faca publicitate desarta. Stie Dumnezeu tot si la Judecata de Apoi toate se vor descoperi.

      Acum ca a murit in aprilie 2015 uite ceva detalii:

      Dă clic pentru a accesa MatRom_2.pdf

      la pag 72-73:

      CHIRICĂ, Dragoş (1961-). N. Constanţa. St.: Fac. Mat., Univ. Buc. (1984; masterat, 1985). F.: prof. liceu
      (1985-1987); c. (1987-1996), IMAR; asist. (1996-), PSU. Dr. (1996): IMAR,cond. şt. Nicolae Popescu. D.c.: teoria
      algebrică a numerelor, curbe eliptice,forme modulare şi automorfice, teoria codurilor, criptografie, module Drinfield,
      programare (Java, C++, JavaScript, TML, TeX, UNIX). Art.şt.: 3.
      Rap.int. şi contr.: 1. Part.conf.: 1. chirica@math.psu.edu

  • Spune RomeoB, cum il cheama pe prietenul tau cu siteul romanesc crestin ortodox? Si eu am un prieten care a botezat 5000 musulmani in religia stramoseasca, dar nu pot sa iti zic cum il cheama. Intelegi?

  • Prietenul de care vorbiti a trecut nu demult la Domnul, in Bucuresti, dupa indelungate suferinte!
   Dumnezeu sa-l ierte!

 2. „Institutele de cercetare in domeniul nano-ingineriei medicale sunt practic invadate de genii scolite in Romania.” Amuzant. E de-ajuns sa avem un reprezentant in zona respectiva si gata, numa romanii fac high-tech. Viviana a facut 2 ani de fizica la Bucuresti, exasperata de nivelul scazut a decis sa plece in USA. A fost acceptata la Stanford unde a studiat Biologie. Cam atat.

 3. O referinta la primul sait romanesc ortodox, realizat de Dragos Chirica, la uiniversitatea de stat din Pensilivania. Parintele Iulian Nistea, nu stia ca Dragos este profesor, ci credea ca este student.
  De asemenea nu a stiutt cu a fost prigonit de ighemonii evrei ai corectitudinii politice, de ichizitia iudeo-globalista care monitorizeaza tot ce misca:

  Cand am terminat Teologia, in 1996, IPS Andrei de la Alba Iulia m-a luat la Arhiepiscopie, mai intai ca bibliotecar, apoi ca secretar ori ca redactor al lunarului oficios. Prin 1996 am descoperit deci lumea internetului, pe care, pot sa spun, o cunosc destul de bine astazi, din interior. Şi pentru ca am trecut prin toate fazele, inclusiv cea de dependent de internet, am indraznit sa vorbesc de mai multe ori in ultimii ani, la radio sau in scris, despre aceasta problematica. In 1996 ortodoxia era aproape inexistenta pe net-ul romanesc: exista un singur site, cel al lui Dragos Chirica (student in matematici la o mare universitate din USA), si nici un grup de discutii pe teme religioase in romaneste. Asa ca am „pescuit” cativa interesati si am creeat forumurile „Religie-Teologie-Spiritualitate” si „Dialog catolic-ortodox”, apoi site-ul http://www.nistea.com, intai ca un site personal, apoi ca o pagina de spiritualitate ortodoxa. Sutele de scrisori de multumire pentru acest site m-au incurajat sa continui, si alte situri au vazut lumina zilei intre timp: http://www.calendar-ortodox.ro, http://www.egliseroumaine.com, http://www.icones-grecques.com, http://www.orthodoxesaparis.org

  http://www.biserici.org/index.php?menu=EV&id=1463

 4. WE ARE THE BORG…
  (sau The Matrix)

 5. „Hiarele pamantului si pasarile si toate dobitoacele isi vor schimba firea lor si vor aparea alte feluri de dobitoace, iscodite dupa mintea omului, care vor fi slabe la trup si fara de folos.”

  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/08/28/despre-vremurile-din-urma-si-caderea-crestineasca-a-moldovei/

 6. Etica nu exista ci doar bani, privilegii si putere. In ceea ce-i priveste pe romanii de provenienta taraneasca, mai ales daca sint femei, pt cele enumerate mai sus, sint in stare de orice. ar fi in stare sa calce pe cadavre la propiu, sa nu-si toceasca talpile pantofilor. De altfel ultimii 26 de ani contin exemple cu toptanul si nu este nici intimplator ca ne-am intors din nou la anii 50. Nu va mai trece mult si vom avea un nou Pitesti.
  Visinescu, Ficior sau Turcanu au urmasi fara numar!

  Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS
  https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

 7. https://home.cern/about/updates/2016/07/cern-welcomes-romania-its-twenty-second-member-state
  500 de tineri cercetatori romani vor lucra sub pamant pentru dezlegarea misterelor universului si pentru a demonstra ca Dumnezeu este explicabil, cuantificabil si manipulabil.
  Acestui tip de cercetare ii sunt alocate miliarde de dolari, euro, yuani, lire , shekeli, ruble, bani pe care sunt imprimate amprentele copiilor morti de foame, in razboaie, needucati, exploatati fizic.
  Daca Biserica noastra nu realizeaza faptul ca Romania istorica cere sa fie recrestinata, ca ni s-au ratacit copiii, suntem pierduti.

 8. Cam la vremea la care ne dadeam noi cu parera asupra acestor chestiuni, persoane mai destepte decat noi isi puneau intrebari asupra sensului cautarilor oamenilor de stiinta.
  Dialogul dintre Parintele Marcel Stavra si fizicianul Andrei Dorobantu este interesant si ne ajuta sa intram in Noul An cu incredere.

  La Multi Ani Eufrosin si sa auzim, numai de bine.

  http://bucurestifm.ro/2016/12/20/intalniri-capitale-cu-parintele-marcel-stavara/

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: