România: groapă de deșeuri radioactive


Despre distrugerea la propriu a Romaniei de către șleahta de trădători ajunsă în fruntea ei – ăștia nu se opresc la spolierea țării, ci merg pâna la otrăvirea ei cu deșeurile radioactive ale altora – la o adică, ei și cu plozii lor își vor lua tălpășița:

traian-basescu-la-prima-aparitie-televizata-dupa-incetarea-mandatului

 

Memorandum de cooperare dintre Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive din România (ANDR) şi firma franceză AREVA

„La data de 30 august 2013, la sediul Ambasadei României la Paris, a fost semnat Memorandumul de cooperare dintre Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive din România (ANDR) şi firma franceză AREVA.
Convenit în contextul preocupărilor şi a legislaţiei europene în domeniu, a acţiunilor cuprinse în Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa, precum şi a celor două întâlniri avute în cursul acestui an între premierii celor două ţări, Victor PONTA şi Jean-Marc AYRAULT, Memorandumul stabileşte cadrul general al cooperării dintre cele două părţi în privinţa managementului deşeurilor radioactive.
Principalele aspecte ale cooperării vizează strategia dezvoltării durabile a sectorului nuclear, cercetarea în domeniu şi schimbul de bune practici şi expertiză, comunicarea publică, managementul deşeurilor radioactive, produsele şi serviciile destinate operatorilor din domeniu, etc. Pe parcursul celor 4 ani de valabilitate ai Memorandumului, cei doi semnatari au convenit să stabilească acorduri specifice pentru fiecare dintre subiectele punctuale ce fac obiectul acestei înţelegeri şi să se reunească periodic pentru urmărirea modului de aplicare a documentului.
Din partea ANDR, acordul a fost semnat de preşedintele agenţiei, dr.ing. Florin Constantin TATAR, iar din partea franceză de Dominique MOCKLY, Vice-Preşedinte Executiv al firmei AREVA. Cei doi au relevat importanţa semnării documentului pentru consolidarea cooperarii bilaterale în domeniul nuclear.”

Ambasada Romaniei la Paris

La data semnarii Memorandumului, Presedintele Romaniei era Traian Basescu si Ministrul Mediului, Rovana Plumb.
In cazul Plumb, am constatat recent ca fidelitatea si discretia i-au fost recompensate.

Rovana Plumb

Rovana Plumb

In comunicatul ambasadei, frazele: ” Principalele aspecte ale cooperării vizează strategia dezvoltării durabile a sectorului nuclear, cercetarea în domeniu şi schimbul de bune practici şi expertiză, comunicarea publică, managementul deşeurilor radioactive, produsele şi serviciile destinate operatorilor din domeniu, etc. Pe parcursul celor 4 ani de valabilitate ai Memorandumului, cei doi semnatari au convenit să stabilească acorduri specifice pentru fiecare dintre subiectele punctuale ce fac obiectul acestei înţelegeri şi să se reunească periodic pentru urmărirea modului de aplicare a documentului”, ne demonstreaza ca avem functionari diplomatici neglijenti intelectual lipsiti de profesionalism, ce concep texte absurde, probabil din motive de Ionesco.

2014

energie live ro

„Florin-Constantin-TATAR-pres-ANDR: România are în plan construcția unui nou depozit de deșeuri nucleare la Saligny, în apropierea centralei nucleare de la Cernavodă, care va necesita o investiție inițială de 40 de milioane de euro, a declarat, luni, președintele Agenției Naționale pentru Deșeuri Radioactive (ANDR), Florin Tătar, într-o conferință pe tema managementului combustibilului nuclear.

centrala cernavoda2_rsz
“Noi suntem pregătiți să facem acest depozit până în 2020, însă depinde de extinderea duratei de viață a Unității 1, de unde vor proveni noi deșeuri radioactive pe care va trebui să le depozităm. Unitatea 1 a fost pusă în funcțiune în 1996, iar durata de viață este de maximum 30 de ani. Ținem legătura cu cei de la Nuclearelectrica să vedem când vor decide această extindere, apoi ne vom corela strategia cu ei’, a spus Tătar.
El a subliniat că acest depozit va fi realizat independent de planul privind realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

“Acest depozit se va face cu siguranță. Noi suntem pregătiți să facem opt module de depozitare pentru început, cu o investiție de 40 de milioane de euro, iar, în timp, planul este să extindem depozitul pe 40 de hectare, iar atunci investiția se va ridica la 400 de milioane de euro în total’, a explicat Florin Tătar”.
sursa:agerpres

„…ACEST DEPOZIT VA FI REALIZAT INDEPENDENT DE PLANUL PRIVIND REALIZAREA REACTOARELOR (vorbeste si rau romaneste despectivul Tatar)”…
Pentru deseurile nucleare ale carei tari se vor construi cele 8 module de depozitare?
Zilele acestea, francezii au aflat ingroziti ca AREVA va incepe exploatarea unor rezerve aurifere, intr-o regiune preponderent agricola.

2015

Guvernul a decis in luna martie, cu tot riscul producerii unui accident ecologic grav, inchiderea Uzinei de Apa Grea de la Drobeta -Turnu Severin.

 

autor: Clement

Reclame

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: