Puhoaie de africani în România – ești pregătit pentru invazie cetățene?


Mai deunăzi l-am auzit la radio pe guvernatorul neamț al României, anunțând poporul în stilul său nedefinit și evaziv, cum că s-a angajat să primească pe pământul nostru, cotă parte din puhoaiele de africani care sosesc zilnic în Italia, pe șalupe ticsite, dintre care câte una se mai răstoarnă, fiind urmată însă inevitabil de altele și altele, ce ajung la destinație.

Cică UE ne obligă…

Iohannis

Altfel spus, sasul nu s-a obosit măcar să întrebe poporul dacă i-ar place să fie cotropit de neamuri străine și incompatibile cu noi, ci pur și simplu ne pune în fața faptului împlinit: îi primim în România, pentru că așa mi s-a ordonat!

Deci întrebarea vine în mod firesc: pe cine slujești tu neamțule, pe cei care în neștiință de cauză te-au votat stănd la cozi interminabile, sau pe cei care în știință de cauză fiind, te-au desemnat guvernator al țării mele ?

E clar că noua uniune sovietică (UE – pentru cititorii mai noi ai Lumii după Eufrosin), nu ne dorește binele, ci din contră, ne vede ca pe o colonie bună numai de defrișat (stare de lucruri apărată de către guvernator), de exploatat și de batjocorit în media europeană, una căreia i se aruncă produsele de mâna a II-a la profituri enorme (ați comparat calitatea produselor dintr-un Lidl de la noi, față de unul din Germania?).

Acum vor să ne bage pe gât niște străini incompatibili ca rasă, cultură și credință, sub masca protejării drepturilor omului. N-ar fi mai simplu să nu mai stărnească unii și alții războaie pe continente străine și îndepărtate, astfel încât sărmanii oameni să poată rămâne în țările lor?

Dar evident planurile așa-zisei elite sunt de dislocare în masă a oamenilor și de omogenizare a lor într-o gloată proastă, lipsită de identitate și de credința, pe care să o stăpânească după bunul ei plac. Experimentul american a reușit cu brio și este de ceva vreme repetat in Europa. Neamurile albe, creștine sunt cele cu adevărat vizate.

Până acum ne-a apărat sărăcia de milioanele de turci, arabi, pakistanezi, chinezi etc. care împodobesc atât de pestriț vestul Europei. încât nativii se uită veșnic peste umăr și caută să se mute în locuri cât mai îndepărtate de orașele devenite adevărate oaze de criminalitate.

Acum e rândul nostru să fim îmbulziți de către niște gloate pe care orice om cu mintea întreagă, dorește să le vadă cel mult la televizor.

În mijlocul nostru

În mijlocul nostru

Ce spune oare Sfântul Ștefan Cel Mare, despre o asemenea josnicie cum este ocuparea fără urmă de opoziție a pământurilor noastre milenare? Milioane de strămoși ai noștri și-au vărsat sângele pentru ca noi să avem o țară, iar acum un neamț ajuns în fruntea ei, aduce din pix în mijlocul nostru 3.75% din numărul  total al invadatorilor Europei ? Să mori tu..

Cota impusă de emigranti

Cota impusă de emigranti

De observat faptul că Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Cipru, au negociat procentaje de două, trei și chiar de patru ori mai mici – se pare că „reprezentantul” nostru, nici măcar nu a încercat să se împotrivească, ci pur și simplu a acceptat cifra dată de la Bruxelles, apoi s-a îmbălmăjit în explicații în fața unui popor care oricum nu reacționează.

Romania ar urma sa ia, in baza acestui plan, 3,29% din cei 20.000 de refugiati din centrele din afara UE si 3,75% din totalul imigrantilor care ajung in UE si se califica pentru azil.

Prin urmare, in curand va sosi in Romania un prim lot de 657 de emigranti africani.

Nu vă faceți iluzii dragi cititori, întâiul lot va fi urmat de un al doilea, apoi de un al treilea și tot așa până ne vom trezi la realitatea faptului că avem o problemă insurmontabilă în casa noastră.
Dacă cartierele arzânde ale Parisului și Londrei, între multe alte orașe europene nu vă spun nimic, renunțați a citi mai departe, căci e degeaba.

Dacă însă vă dați seama de pericolul enorm care ne paște, informați-i și pe alții, apoi puneți mâna pe telefon și lăsați Președinția Romăniei și Parlamentul, să afle ce credeți despre abominația asta (contactele lor mai jos în pagină).

Altfel, coșmarul altora devine viitorul nostru apropiat:

Președinția României – Contact:

Probleme cetăţenesti, audienţe şi petiţii

Coordonator: GABRIEL-CRISTIAN PISCOCIU, Consilier de Stat

Adresa:

Palatul Cotroceni,
Bulevardul Geniului nr. 1-3
Sector 6 – Bucuresti – Romania,
Cod postal 060116

Telefon:    (+40-21)410.05.81 – interior 363; 305
Tel/Fax:    410.38.58
e-mail:      procetatean@presidency.ro

Parlamentul României – Contact:

Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti

webmaster@cdep.ro

Senatul României – Contact:

Adresa poştală: Calea 13 Septembrie nr. 1-3, sector 5, Bucuresti, 050711

Centrala:  021 414 1111

                   021 316 0300.

Biroul Relaţii publice : 021.315.89.42 (Fax), 021.401.27.09,
 
E-mail: infopub@senat.ro

sursa: aktual24.ro

140 răspunsuri

 1. Nu-i angajati la nici o slujba, nu le dati nimic de mancare sau apa, nu lasati fetele voastre sa umble cu ei, nu le inchiriati apartamente sau case; indemnati-i sa se intoarca de unde au venit !!!
  Altfel va asteapta soarta Frantei, Spaniei si Italiei-deja campuri experimentale pentru noua rasa europeana, pregatita in mintile perciunatilor de peste balta atlantica.
  O rasa noua de culoare egipteana; un metisaj afro-eurpeano-asiatic; fara radacini si traditi; de religie musulmana si apucaturi sodomisto-zoofile.
  Puteti sa spuneti orice despre ce va spun acum, dar am vazut cu ochii mei toate astea in minunata lume noua a Occidentului.
  Cei care mai aveti credinta, cadeti in genunchi si cereti izbavire de la Domnul Dumnezeu si de la Maica Domnului-Aparatoarea Romaniei. Cereti mijlocirea tuturor Sfintilor si Eroilor Romani care si-au dat viata si si-au varsat sangele pentru ca noi sa fim inca pe acest pamant Romani si ortodocsi. Ei sunt mult ajutatori si avocati puternici pe langa Hristos-Dreptul Judecator- pentru toti Romanii care-i cheama in ajutor si mantuire.
  Numai asa putem scapa ceea ce ne-au pregatit tuturor europenilor urmasii Iscarioteanului !!!!
  Iisus Hristos, Maica Domnului si toti Sfintii Romani sa ocroteasca Romania si pe Romani, acum si in vremea lui Antihrist ce sta sa vina !

  • …antihrist ce sta sa vina…???…pai prieteni dar este scris ca antihristul ii aduna pe evrei…oare evreii se pot aduna mai mult decat atat ???…observarea politichiei va denatureaza perceptia realitatii prieteni si pierdeti esentialul intre timp…nu prea scriu eu pe aici de fel, dar m-a amuzat partea aceea a comentariului prim…!!!

  • Eu imi cer scuze daca gresesc, din pacatoasa mea inima si minte poate gresesc, cred ca sunt bine veniti sa se mantuiasca prin Biserica lui Hristos, Într-adevăr ar creea probleme, dar aceste viitoare probleme, tot Domnul Nostru le ingaduie spre indreptarea noastra, din cauza pacatelor noastre. Noi nu putem impiedica nimic, decat prin Rugaciune venita din inima franta si smerita, caci duhul umilit si inima franta Dumnezeu nu o va urgisi!

   • Nu aștepta de la Domnul Hristos măncare, atucni cănd tu poți să lucrezi. Inima frântă și smerită nu înseamnă a primi în casă pe unul care va dori să îți ocupe patul conjugal. Calitatea de creștin ne obligă să fim și deștepți.

 2. „(ați comparat calitatea produselor dintr-un Lidl de la noi, față de unul din Germania?).”

  Sa-ti raspund la intrebarea asta, Eufrosin. Nu stiu cum sint produsele Lidl din Romania. Stiu insa foarte bine cum sint produsele Lidl din Germania pentru ca am locuit vreme de trei ani in Hamburg. Cele mai proaste produse din Germania erau vindute de Lidl. Desigur, Marfa cea mai buna era la Spar. Chiar si cei ieftini -Aldi si Penny- aveau produse de calitate. Insa Lidl avea constant si pe toata gama cele mai proaste produse.

  Daca ajungi in Germania, sa fugi de Lidl cit te tin picioarele.

  • Mersi pentru sfat! 🙂

  • Corporatia agricola Mehadrin face profit in toate cele 9900 magazine LIDL din Europa, adica si in Romania.
   Daca nu va plac fructele exotice, legumele, servetelele umede pentru bebelusi comercializate de Mehadrin, inseamna ca boicotati produsele israeliene, atitudine pasibila de pedepasa pe viitor, in cazul in care se ratifica TAFTA.

 3. O fi pedeapsa divină pentru puhoaiele de bandiți cu care am umplut și noi Europa (alături de oameni onesti care se spetesc pe salarii amărâte, inclusiv in Grecia…). Dar frate Eufrosin, cum rămâne cu compasiunea creștină, cu iubirea față de aproapele năpăstuit? Că desigur, creștinismul nu e deloc despre închinat la icoane, e despre bunătatea umană, despre întors celălalt obraz, despre dat haina de pe tine celui aflat la ananghie. Sau selectam numa părțile comode din toată tărășenia cu Iisus sau aia cu bunul samaritean? Acuma o să se aleagă adevărații creștini de creștinii de blog. Eu stau deoparte și mă uit.

  • Pariez că stai departe și de Sfănta Liturghie frate Vicus – atunci când va fi găzduit familia ta măcar un cuplu african pentru două luni, vei avea dreptul la critică. Până atunci, „Ne sutor, ultra crepidam”.

   • Pentru mine e foarte simplu, nu mai sunt creștin, nu simt nevoia să găzduiesc africani, nu sunt ipocrit. Asta nu înseamnă că nu ajut des oameni. Acu ce să înțeleg din ce spui, o să renunțe oamenii la ortodoxie ca să nu fie nevoiți să găzduiască amărâți negri? Din nou, compasiunea creștină e teribil de selectivă? Dumnezeu vede și notează..

    • da. bunul Dumnezeu vede si noteaza. vede ipocrizia occidentului apostat, vede parsivenia lui, vede ca acest occident apostat a luat locul lui Dumnezeu, a pervertit Adevarul si face lucrurile lui Dumnezeu dar in sens pervertit, diabolic. adica daca occidentul, ue, ussa, nato, fmi, ar fi actionat, ar fi aratat compasiune crestina in numele lui Iisus Hristos, in ortodoxie, atunci da, era un lucru Bun si Sfant. dar occidentul face toate acestea fara Iisus Hristos, fara Dumnezeu, le face in numele lui lucifer cel cazut-vezi imnul ue !

    • M-am intors pe firul discutiei, caci prea ma pasionase subiectul, pana la afirmatia dumitale, facuta cu vadita lejeritate, ca nu mai esti crestin.
     Teribil!
     Imi pare tare rau ca ai ajuns intr-o asemenea situatie, dar cred ca o sa iti treaca supararea. Nu Mantuitorul este responsabil pentru grozaviile ce se petrec in jurul nostru, ci oamenii. Am inteles ca ai citit Biblia, dar imi permit sa cred ca ai citit-o doar cu ochii. Este o lectura complicata, nu tocmai relaxanta, discutabila istoric in cazul VT ( filistinii nu au pierdut razboaiele impotriva triburilor judaice) si insuficient inteleasa in cazul Evangheliilor.
     Ne-ai marturisit ca esti un adept al lui Ilya Prigojin, prin natura profesiei, si un om de cultura..Remarcabil. Aceste rare calitati te vor intoarce, cu siguranta catre invataturile, tainele si bucuriile crestinismului.
     ” Avand libertatea de a crede, si crezand real, omului in stare de pregatire i-se acorda o intalnire mistica de catre divinitate;;;” (Nichifor Crainic)
     Theia moïra paragignomène äneu nou.(Socrate)

     • @clement,mulțumesc pentru cuvintele simpatice, apreciez tonul civilizat. Nu e nici o dramă că nu mai cred in vreun zeu. Nu se schimbă absolut deloc viața. Asta nu înseamnă că nu respect creștinii, doar mai puțin pe ăia care sunt doar pe foaie. Da, nu Iisus e vinovat pentru mizeriile oamenilor, el era sigur un om minunat. Ar fi șocat să vadă ce au făcut unii in numele lui.

      • Eu apreciez sincer cum gandesti. Eu cred in Dumnezeu, dar mai stiu ca pentru a-l gasi trebuie in primul rand sa iti deschizi sufletul (prin asta se inteleg mai multe, inclusiv ajutorarea celui aflat in suferinta, asa cum propaduia si Iisus Hristos, fiul Domnului). Pe unii poate ii ajuta Sfanta Liturghie in acest sens, pe mine unul mai mult ma ajuta sa fiu mai aproape de natura, pentru ca atunci ma simt mai aproape de Dumnezeu. Apropo, sunt curios cati dintre cititorii de pe site au particpat la manifestul impotriva taierii padurilor… In Suceava, au fost maxim o suta de persoane. Inca ma minunez cat de manipulati putem fi, incat la alegeri mergem cu sutele de mii. Lumea inca nu a inteles ca pe oricare l-am vota ca presedinte, acesta va servi intereselor externe. E tot ca pe vremea domnitorilor fanarioti, doar ca acum lucrurile sunt mai tacite…

      • Aici s-a înțeles bine cum stă treaba cu mai-marii zilei. Un sfat personal: natura e minunată, dar e totuși creație, a cărei încununare suntem noi, oamenii. Mai bine este la Sfănta Liturghie, după care poți ieși în natură cu familia, înspre bucuria zilei împlinite cu bine.

    • Nu te supara, vorbesc serios,cred ca ai o problema foarte cunoscuta in Sf. Biserica Ortodoxa.
     Ti-o diagnostichezi simplu:
     Mergi la un Sfant Maslu, stai in fatza si vezi ce ti se intampla cand esti stropit de preot cu Sf. Aghiasma.
     O definitie a situatiei susmentionate ar fi ca vezi lucrurile dea-ndoaselea. Este ceva specific unor anumite probleme. Altii se imbraca, cu hainele invers, shapca pusa invers, scriu cuvintele invers, si multe altele, tot pe invers.
     Aici este o explicatie scurta:

     Dă clic pentru a accesa Marx-si-Satan-R.Wurmbrandt.pdf

     Bunul Dumnezeu sa te ajute!

     • @treaz, ai omis să numești problema. M-au stropit cu aghiasma, nu mi-a ars pielea. Nu toți indivizii care nu sunt ortodocși sunt automat sataniști sau vampiri.

      • E bine ca macar esti curios. Totusi nu pricep de ce tot apari pe acest forum, care este ortodox. Adica ce/cine te (va) agita.
       Cazul tau s-a repetat de multe ori.
       „Cand vine un sectant sau cineva la tine, intai pune-l sa faca cruce si sa spuna Crezul; ” Cred Intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului…”.

       Daca spune Crezul, vorbeste cu el; daca nu, zi-i : ” Fugi, satana, ca nu esti fiu al Bisericii, ci esti al lui Antihrist !”

       Spune Evanghelistul Ioan : Fiilor, ati auzit ca vine Antihrist ? Tot duhul care nu marturiseste pe Iisus Hristos ca este Dumnezeu, Antihrist este ! ( I Ioan 4, 3 ). Deci inaintemergatorii lui Antihrist, tagaduiesc dumnezeirea lui Hristos. „

      • @treaz, nu înțeleg ce vrei să formulezi acolo. Nu e un forum, e un blog. Nu scrie nicăieri că e permis doar ortodocșilor, e dreptul proprietarului să blocheze pe cine vrea, dacă e interesat doar de cititori ascultători. Dacă nu o face, înseamnă că poate îi place polemica, chestie salutară. Nu văd legătura între mine și nu stiu ce sectanți (dacă suntem un pic atenți și creștinii au pornit ca sectanți ai credinței mozaice). E ok dacă ții tu musai să mă testezi dacă știu Crezul, doar tre să ții cont că l-am învățat de vreo 30 ani și l-am tot recitat vreo 15. Posibil să îl mai știu, ceea ce îți distruge axioma. Mai încearcă, dar mai solid, te rog. Aia cu „iubeste-ti aproapele” o știi? Iisus o iubește mai mult decât Crezul…

   • Și vezi că ai cam distrus propoziția sarmanului Plinius 🙂

    • Important e că am cuprins esența ei. Netul, bată-l vina, cât mă privește sunt doar un biet inginer.

     • Și eu

      • Nah…tu ești softist: bituri de 0 și 1 alergănd prin sârme, mai nou și alea din fibră optică. Ingineria adevăratâ face lucrurile care îți cad pe picior și te dor. Ex., arbori cu came, avioane, menghine, robineți etc.

      • Banuiam eu!

  • Compasiunea nu inseamna predarea Tarii in mainile viniturilor sau navalitorilor; iubirea crestina nu inseamna „Vino in casa mea si pune-te stapan pe ea; fa-ma pe mine sclavul tau, ca tu esti strain de Romania””.
   Vicus, iubitorule de africani musulmani bagati pe gatul Tarii, ai vrea s-o dai pe nevasta-ta sa le fie metresa si pe fiica-ta de nevasta ???
   Ai vrea sa auzi hogea urland de cinci ori pe zi din minaret in orasul tau ??Sau ai accepta sa-i vezi intinsi pe covorase pe strazile unde te plimbi tu de obicei ????
   Cat despre jertfa inaintasilor ortodocsi pentru ca tu sa poti comenta impotriva crestinilor, pare a ti se falfaii.Statul de o parte e partea lasilor dintotdeauna, ca sa poata zice mai apoi : eu v-am spus ca nu e bine asa !
   Pedeapsa si blestemul se rupe numai prin pocainta si rugaciune comuna a Neamului, altfel ne cuprinde si tinde sa ne distruga.
   Fa si tu ceva alaturi de noi, ca sa scapam de pericolul ce ne paste !

   • @Moaca, nu sunt deloc iubitor de africani musulmani, dar nici mai aparțin de vreo credință care să îmi ceară să îmi iubesc necondiționat aproapele, m-am scos. Nevasta nu are cum să le fie metresă, e teribil de mulțumită de mine.
    Nu comentez împotriva creștinilor, mi-s dragi. Doar am dubii despre cei care sunt selectivi în privința părților esențiale din creștinism.
    Nu sunt pasionat de hogea, islamul practicat de o bună parte dintre musulmani sfidează rațiunea într-un mod în care creștinismul nu o mai face de prin Evul Mediu. Ok, Martorii, Penticostalii, Mormonii, ăștia reușesc să se apropie și ei.. Și scientology, sărmanii idioți, dar acu nu vorbim de cazuri patologice.
    Fie, nu stau deoparte, dacă mergeți să îi ardeți pe rug pe amărâții ăia, vin și eu la petrecere.

   • Sunt de acord cu ceea ce este prezentat in acest articol. Cu siguranta conflictele din tarile orientului mijlociu sunt puse la cale de elita mondiala ( unde si Merkel ocupa un rol destul de important). E adevarat ca se urmareste distrugerea unitatii de neam, dar mai presus de toate se doreste invrajbirea intre popoare cu religii diferite. Si se pare ca au reusit din plin asta. De fapt, cam toate marile razboaie au izbucnit in urma unor ciocniri de religii. Intrebarea mea este, daca tu ai fi in situatia unuia dintre refugiati, ti-ar placea ca altcineva sa puna problema precum o pui tui? Dintre acei emigranti pe care tu ii consideri o mare amentare la adresa ta si a familiei tale, se afla si oameni disperati care au copii fara nici o vina. Oare ei merita aceeasi soarta? Problema nu este ca-i primim in tara noastra si unii dintre ei vor ajunge sa fara faradelegi. Problema o reprezinta conducatorii nostri iubiti pe care ii votati la fiecare alegeri si care umplu puscariile de trantori sau chiar ii lasa sa scape cu amenzi penale sau pedepse cu suspendare, pentru ca nu isi mai permit sa ii mentina in puscarii. Dar daca puscariasii ar fi pusi la munca silnica in folosul comunitatii, sa vezi cum am beneficia cu totii de pe urma lor si s-ar reduce mult rata infractionalitatii. Acei emigranti pe care tu, un adevarat crestin, ii vezi ca pe niste jigodii sunt tot oameni. Nu inteleg cum pe noi, un popor de crestini, nu ne poate sensibiliza deloc mare suferinta prin care trec acesti oameni si tine cont ca ceea ce vezi la tv, e doar o farama din drama lor. Inchei cu un citat din cartea ,,A doua sansa” a preotului Virgil Gheorghiu, care sper sa te puna pe ganduri: «Omul a fost creat dintru început ca persoană unică, pentru ca să se ştie că oricui suprimă o singură fiinţă omenească Scriptura îi impută aceasta ca şi cum ar fi distrus lumea întreagă, şi oricui salvează o singură fiinţă omenească Scriptura îi socoteşte aceasta ca şi cum ar fi salvat lumea întreagă» (Talmud Sanhedrin, 4, 5)
    Comentariul nu are intentia sa ofenseze pe nimeni in nici o masura si nici nu intentionez sa intru in vreo contradictie.

    • Frumos, dar o întrebare tot se naște: ești cumva talmudist ?

     „Scriptura îi socoteşte aceasta ca şi cum ar fi salvat lumea întreagă» (Talmud Sanhedrin, 4, 5)”

     E bine să ne clarificăm premizele.

    • Saracie si razboaie au fost de ani de zile in aceste zone.
     Cum se face ca abia acum vin organizat, cu milioanele, sa inunde Europa Crestina?
     Daca sunt asa de saraci, de unde au bani (mii de euro) ca sa ii plateasca pe carausi.
     Nu se dau informatii despre acesti carausi. Cine sunt, de unde au resursele, de ce nu sunt pedepsiti pentru incalcarea legilor.
     De ce nu se duc in tarile bogate din Orientul Mijlociu, sau catre asa zisii „tigri ai Asiei” ci numai in tarile cu populatie alba?

  • Is inginer de roboti si actionari electrice, stii tu, motoare inteligente si mii de volti.
   Dar oricum, daca tu crezi ca proiectarea de microprocesoare si programarea sunt inutile, inseamna ca acu scrii la robinet. Incerc sa imi amintesc de ultimii ingineri care au proiectat un avion pe hartie.

   • Felicitări. Nu sunt toate acelea inutile, dar nici tocmai inginerie nu se numesc. Să te văd fără mașină, apă curentă, aragaz și frigider.. he, he. Aifounul e doar un moft, pe când celelalte, necesități.

 4. Nu vor sta in saracia asta de la noi. Tot catre tarile din extremul vest se vor re-orienta, chiar daca varsa aia carutele la noi.

  • Să sperăm că va fi ce spui, deși pentru gloatele scăpate din iad, la noi chiar este o binecuvăntare și asta chiar dacă nu ești scăpat din iad.

   • Efectele „milei crestine” si a „integrarii” asiaticilor in Europa: in Norvegia de exemplu, numarul norvegienilor convertiti la islam s-a triplat in ultimul timp fata de anii trecuti potrivit Aftenposten, in celelalte tari nu e mai roza situatia, musulmanii fac copii cu gramada in timp ce autohtonii nu fac mai mult de unul-doi iar ISIS lupta cu arme americane si bani de la cia. „Există rapoarte recente că luna aceasta (februarie 2015), guvernul irakian a arestat consilieri militari americani şi israelieni pentru că i-au ajutat direct pe teroriştii din Statul Islamic aflaţi pe teritoriul irakian. Astfel de legături între guvernul american şi ISIS sunt vizibile, chiar dacă se presupune că în acelaşi timp guvernul SUA luptă împotriva ISIS în Orientul Mijlociu. Se pare că este un ,,joc dublu” geopolitic.” http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php/mai/1370-spiritualitatea-in-noua-ordine-mondiala-i Tot acest razboi „antiterorist” murdar e facut cu scopul de a islamiza Europa postcrestina.

    • Razboiul impotriva crestinismului si mai ales ortodoxismului e clar. Doar ca ortodoxismul din Rusia nu se prea paote invinge. Si asta le sta in gat. Pana una-alta, Papa delcara ca Isus e fiul lui Lucifer:

  • Pai daca asa putin rezista crestinatatea in om si atatia prefera sa se converteasca la Islam, e negresit voia Domnului. Cum ar lasa Domnul sa se intample asa ceva altminteri, nu?

   • Aha…cum sa nu…si tot voia lui e sa stea in foame totala 2 miliarde de oameni si sa moara milioane de civili bombardati de americani si milioane de copii nevinovati. Ma indoiesc profund ca astfel de intamplari fac parte din planul Divinitatii.

 5. Daca datele sunt corecte, in Africa vietuiesc, in conditii de sclavie, in jur de 13 milioane de crestini si cel putin tot atati animisti.
  Fata de acestia am o mare simpatie si fata de musulmanii salbaticiti, abrutizati, dezumanizati deliberat de fortele civilizatoare occidentale, am cea mai profunda compasiune.
  Este drept ca munca in minele de diamante si minereuri rare nu prea le-a lasat africanilor timp de studiu si au devenit si oarecum instabili emotional dupa ce au fost ispititi sa treaca de la vanatoarea cu sageti la cea cu arme automate.
  Daca e sa ne amintim de testele nucleare facute de francezi pe pamantul lor, dar si de cele cu virusi care de care mai savant combinati in laboratoarele americane, cred ca am putea avea ceva mai multa intelegere fata de situatia in care au fost adusi.
  Romanii vor avea prilejul sa isi dovedeasca ospitalitatea crestina primindu-i cu paine si cu sare, sa ii converteasca la ortodoxie, in cazul in care sunt rataciti spiritual si sa ii instruiasca pe banii europenilor pentru a reusi sa faca din acestia ceea ce nu au reusit sa faca din tigani.
  Si sa nu uit, ca poate conteaza, toate instantele religioase africane resping homosexualitatea si inovatiile matrimoniale legalizate si practic generalizate in occident.

  • Nu ar fi preferabil să le arate alții ospitalitatea, iar noi să ne vedem de drumul nostru? Vorba ceea, „Îmi pasă de copiii tăi, dar pe ai mei, îi iubesc”.

   • Pai cine sa le arate Eufrosine? Ca uite, crestinii, cei mai buni la suflet oameni de pe Pamant, refuza cu indignare sa ii ajute. Ateii? Aia nu au suflet? Musulmanii? Aia is morti ei de foame.
    Vezi ca eu nu ma supar, dar Dumnezeu i-a trimis incoace sa incerce compasiunea preacredinciosilor. Si pe Dumnezeu nu ai cum sa il pacalesti. Nu zic bine?

    • Astea sunt argumente de ..grădiniță. Dacă tot iubești copiii altora mai mult decât pe-ai tăi, ia’ domnule și găzduiește măcar un membru de trib somalez în casa ta. Ce zici, te pui ?

     • Păi nu îs creștin, îs un ateu fără suflet. Credința în rațiune e rea, nu zic, dar nu mă obligă la compasiune. Mult mai trist un creștin fără suflet, ăla sigur nu va vedea împărăția cerurilor.

      • Asta este exact ca și cum mi-aș da eu cu părerea despre motociclete, deși nu călăresc una. Tu dai pe la Biserică, sau ești doar un alt „expert în motociclete”?

     • Exact! In indreptarul de spovedanie e trecut la pacate cam asa, citez din memorie: „Am dat milostenie la straini in timp ce copiii mei zac in lipsuri”. Somalezii sunt printre cei mai fanatici musulmani si printre cei mai neigienici, o sa vedem peste cativa ani la tv promoarea „culturii” acestor minoritati protejata de legea antidiscriminare exact ca si cu tiganii, majoritatea acestor pripasi sunt musulmani, iar in tarile in care vin duc o puternica propaganda de islamizare cum ca islamul e religia pacii etc. Etiopienilor de ex. care se stie ca nu sunt musulmani li se acorda greu azil iar multi dintre ei sunt trimisi fortat inapoi, cate unii si fara copii, chipurile copii au drepturi de la ONU si trebuiesc „protejati.” In Norvegia de ex. musulmanii fac conferinte de strada si impanzesc strazile cu afise propagandistice cu predicatori de ai lor celebrii. Problema cea mai mare e in scoli unde copiii nemusulmani sint hartuiti si numiti cafari care mananca carne de porc, tinerii care au prieteni musulmani adera cel mai adesea la islam, sa nu mai vorbim de casatoriile mixte in care musulmanul nu isi lasa religia lui ci cealalta parte trebuie sa aleaga intre despartire sau islam, cunosc personal un roman care acum e imam vestit iar alt idiot de roman ma intreba o data daca stiu vre-o moscheie prin apropiere ca trebuie neaparat sa se roage. Nu mai aveti vise cu mila crestina, chipurile, oameni buni ci bazati-va pe realitati nu vise! Invatati legea crestina care ne opreste uneori pana la afurisire iar clericii pana la caterisire sa legam prietesuguri cu jidovi, musulmani si orice fel de pagan sau eretic. Asta e lege veche inca din V.T. unde poporului israel ii era interzis orice contact cu paganii; dupa ce au legat prietesuguri cu ei si au mers dupa femeile lor au ajuns si ei sa-si jertfeasca copiii zeilor. Acesti pripasi nu or sa se integreze in Europa ci Europa se islamizeaza sub ochii nostrii. Media duce o propaganda subtila de promovare a islamului, pana si popii asa zisi crestini datorita ecumenismului invata ca toate religiile sunt bune, copiii la scoala invata la fel ceea ce usureaza foarte mult trecerea lor la islam si alte credinte, ca daca toate religiile sunt bune…Cei care vin chipurile cu mila crestina sunt sigur ca cunosc legea crestina doar superficial.

   • Dau la Biserică din fragedă pruncie, bunic diac, constructor de biserici maramureșene. Am citit prima dată Biblia în clasa a 3a. E ok, sunt în cunoștință de cauză. Sau mare motociclist, dacă preferi. Și vorba aia, am citit „manualele tuturor mijloacelor de transport”.
    Iară managerul nu mai e inginer. A fost poate, dar nu mai e. Am fost și din aia.

    • Dacă pot totuși remarca ceva echidistant e că nu mai e Biserica ce a fost. Acu e plină de oameni care cred în păgânisme vrajitorești inventate despre Arsenie Boca. Bunicul ar fi dezamăgit. Și sunt atât de gălăgioși ca nu se mai aud oamenii simpli.

     • Ai dat pe la mormăntul Sfăntului Ardealului, sau iar’ îți dai cu părerea despre motociclete?

      http://www.fundatiaarsenieboca.ro/Articole-preluate-din-pres%C4%83-%C5%9Fi-internet/o-intamplare-minunat-a-parintelui-arsenie-boca-in-sfantul-munte.html

      • Am dat și pe acolo. Deși nu eu sunt maramureseanul ăla care a încercat să îl dezgroape.
       Poveștile cu Arsenia Boca care a deschis ochii când l-au îngropat, cu 50 cărți scrise după moarte, cu apariții pe blocuri și grătare de mici, sunt chestiuni medievale care nu fac altceva decât să intineze memoria unui om despre care am auzit că era bun. Sănătoși să fim. Și dacă vrei să ne vedem la biserică în Cluj, este una plăcută în Piața Engels unde mă găsești uneori.

      • „Engels” pe necuratu’.. cât de fraier poate fi unul care își fixează reperele cetății sale prin numele dușmanilor lui. Ia’ de-aici:

       E Parcul Agârbiceanu, pentru știința ta, deși trebuia să cunoști asta, de când trăiești în Cluj-Napoca.

      • Eh, cum ți-am înțeles eu ideea când ai măcelărit latina lui Plinius, văd că ai înțeles și tu locația desemnată de mine prin numele anterior folosit inclusiv de preot. Zonă de altfel relativ necunoscută mie. Mulțumesc pentru apelativul fraier, dar bănuiesc că nici tu nu crezi ce spui. Doar că sesizez cum crește frustrarea și tensiunea. Eu zic să nu te superi, măcar ai și tu un partener de conversație cu oaresce cultură mai solidă decât obișnuiții rătăciți pe aci. Așa ticălos și ne-dreptcredincios cum sunt.
       Despre tari strain.. unul nu imi vând sufletul pentru 100 dolari in plus. Ca ulterior să ii blamez tot pe aia fiindca nu m-am integrat. Dar vorba aia, fiecare cum simte.

      • Care „frustrare și tensiune” bre’ orășene .. Te muți doar așa undeva fără a învăța istoria locului ? Greșală mare. Dacă nu cunoști cine a fost Engels, fie-i numele nepomenit, de ce stăm de vorbă (problema mea) ? Dacă tot te duci ocazional la Biserică, de ce nu pricepi odată ?

     • Nu ma confunda cu cititorii tai necititori. L-am citit pe dobitoc si pe amicul sau Marx. Mersi ca ma faci orasean, stiu ca aia e compliment din partea ta. Ma scuzati ca nu stiu toate strazile din Cluj, am mai multe chestiuni de facut in afara studiatului hartilor. Despre istoria orasului garantat stiu mai multe ca tine. Dar no, tu fiind manager ai mai mult timp, sigur ma intreci.
      Am fost la biserica, am priceput, de aia nu mai sunt dreptcredincios. Sigur nu sta lumea in loc din cauza asta. Hai ca se incalzeste vinul Enira si vreau sa termin cartea despre Dacopatie. Pace tie si noroc la lipsa de petitori africani necrestini.

      • Ce să mai spun decât că …ești tare! În țara vinurilor, tu consumi (nu bei), vinuri străine de 50 Lei /sticla. Felicitări orășene – iaca’ te-ai ajuns!

      • Încă nu avem vinuri de calitatea asta la același preț, dar avem vinuri noi foarte bune. Doar că mai scumpe de obicei. Până la urmă îs bulgarii, frații ortodocși, nu? Stai liniștit, beau vinuri românești 80% din timp. Și retsina și vin dulce de Samos.
       Seară faina și pace.

      • De bei și vinuri de-ale noastre, de ce te lauzi cu producțiile ultra-scumpe ale altora, orășene ? Ești nițel complexat, deși ai un salariu cu mult peste media venitului mediu al Românilor, cu toate că nu e ăsta vre-un criteriu – ești cumva mic și urât ?

       Tot îmbârligătorul de 0 și 1 prin sârme a ajuns acum mare sculă pe basculă. doar pentru slugărnicia unui guvern care l-a scutit de cele 16 % pe care noi toți ceilalți, le datorăm.

       Tagmă de tagmă, halal…

      • Și e 97 lei sticla 🙂 nu suntem „țara vinurilor”, suntem „o țară a vinurilor”. Nu suntem în liga 1, dar stăm mult mai bine decât la alte chestiuni și mă bucur.

    • Degeaba ai tu bunic diacon – am cunoscut pe unii care cu preoți în famile, au devenit niște bieți ticăloși. Alegerea nu este a strămoșilor tăi, ci numai a ta. Mai bine ai intra zilnic într-o biserică din Cluj-Napoca, decât să te lauzi cu străbunii tăi mai vrednici.

     • A, eu am cunoscut câțiva preoți direct ticăloși. Unul fiind chiar cel mai ticălos om pe care l-am întâlnit în viața mea. Dar să nu generalizam.

 6. Dupa bomba atomica, cea mai distructiva arma asupra unui neam crestin este aducerea unei populatii care nu se va integra nici intr-o mie de ani.
  America este un exemplu, pentru cine mai are putin discernamant.
  Un exemplu, luat la intamplare:
  https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=detroit+ghetto&gws_rd=ssl

  • @treaz, ne arati o poza cu o casa parasita din Detroit cu vreun motiv? Sau doar iti place tie in mod special casa respectiva?

   • Probabil ca se infioara la gandul caderii in ruina a patrimoniului imobiliar din Certeze si Buzescu https://www.youtube.com/watch?v=iTVCjvTU274, odata cu navalirea refugiatilor africani..

    • Ar fi benefica dispariția clădirilor mutante din Certeze.

    • De data asta, ironia nu își are locul – Treaz are dreptate, are și ce arăta, dar pesemne încă nu a citit comentariul. Iar năvala unor neamuri care au fost menite altor continente, e măcar un prilej de gravă meditație, dacă nu de acțiune.

     • Nu e nici o ironie, casoaiele din Certeze sunt de un kitsch incredibil. Și în Maramureș chiar avem stil istoric la case. Maramureș istoric.
      Trebuie să ne amintim că puhoaiele africane au fost aduse de buni creștini cu forța din Africa, una din cele mai oribile fapte ale omenirii. Și Ford i-a tras pe urmașii lor în Detroit pt mână ieftină de lucru. Istorie de bază…

      • Tu te asculți? Bunii creștini își umplu țările cu neamuri incompatibile, sau bunii cretini ? De ce crezi tu că ne-a făcut Bunul Dumnezeu pe neamuri, așa ca să-ți dai tu fiica unuia cu care va face copii ..foarte diferiți de cum a fost ea?

       Cât despre Henry Ford, nu a adus pe nimeni în Detroit ci doar i-a angajat pe cei aflați deja acolo, oferindu-le salarii triple față de norma vremii. Succesul lui vorbește singur. Sigur nu ai citit The Dearborn Independent.

       Fă click pe imagini și NU te opri la reclame. Află.

      • Da Eufrosine, africanii au venit în America de bunăvoie, fie. M-am lămurit. Ne mai vedem peste un an.

      • Nu de bunăvoie – dar dacă întemeietorii Americii au fost dreptcredincioși îți dau o bere. Hei: erau masoni până la unul. Bietul Ford nu a fost unul din „tații fondatori” ai Americii, ci ai industriei moderne. Ai și tu un serviciu datorită lui.

      • Mie îmi place Ford, nu mă interesează misticismul lui, sănătos să fie. Întemeietorii Americii erau creștini, nu poți nega. Termenul dreptcredincios e relativ, marea majoritate a religiilor și denominatiilor se consideră doar pe ei dreptcredinciosi, ceea ce anulează relevanta. Musulmanii sunt cei mai insistenți.
       Iar despre sclavi, poate dacă nu erau boierii și mănăstirile așa lacomi de robi, nu aveam milioane de țigani. Că sigur nu iti plac.

      • Să te trezești cu un pețitor dintre cei numiți, la ușa ta. Prostia se plătește la modul cel mai concret.

      • Mersi, la fel. Doar că nu am fete.

      • Vei avea.

      • Nostradamus sau Daniel?

 7. Subiectul incita, draga eufrosin. Combatem principial, ca intre nationalisti si mai cu seama, in calitate de crestini.
  Ce se intampla? Nu observa nimeni faptul ca suntem pusi la incercare, ca ne cerne Bunul si Dreptul Dumnezeu?
  Cum de am uitat vorbele Mantuitorului?

  Sfanta Evanghelie dupa Matei

  „Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
  35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
  36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
  37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
  38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
  39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
  40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut. ”

  Cred ca nu s-a inteles foarte bine cine sunt acesti oameni pe care romanii ii vor gazdui o vreme. In schema prezentata se precizeaza impede ca nu este vorba doar despre africani ci si despre refugiati din Orientul Mijlociu, adica despre CRESTINI.
  Uite,Belgia a primit un prim grup de 244 de crestini sirieni de la Alep.http://www.7sur7.be/7s7/fr/16921/Syrie/article/detail/2388816/2015/07/08/La-Belgique-a-accueilli-244-chretiens-d-Alep.dhtml
  Presa catolica precizeaza faptul ca toate comunitatile crestine au pus mana de la mana pentru a le acorda sprijin.
  Povestea asta se intampla intr-o tara in care crestinii se incordeaza sa respinga ofensiva atee si musulmana si in care diaspora ortodoxa se impune cu mijloace din ce in ce mai importante.
  Grecii, rusii si romanii sunt prezenti cu parohii in toate” judetele” lor, facand efortul de a sluji in cele trei limbi oficiale (cf.imperativelor juridice) si ajutand in masura posibilitatilor grupurile de refugiati de razboi, majoritar crestini.
  Franta, cap al rautatilor in ceea ce se intampla in Africa si Orient, a primit si ea, pana in acest moment,130 de sirieni crestini.
  La categoria „poate conteaza”,merita amintit faptul ca in Nigeria traiesc pesta 80 de miloane de crestini, in Namibia 1250000 si in cele doua state congoleze, alte 32 de milioane.

  • Punerea aceasta la încercare este adevărată: dacă cedăm la asta, nimic nu va opri puhoaiele ce va să vină. Compasiunea o datorez în primul rând neamului meu.

   On second thought: am fost martorul invaziei „creștinilor libanezi” in SUA. Ghici cine conducea cu 80 km /oră în zonele rezidențiale ? Când am făcut semn unor flăcai din ăștia să o ia mai încet, mi-a scos pasagerul degetul mijlociu prin sunroof. Au avut realmente noroc că am o fire calmă de ardelean, căci altfel ar fi fost vai de ei amăndoi, chiar și așa din viteza mașinii în care se aflau.

   Să mai pomenesc de violurile comise asupra fetelor albe? Erau și sunt, la ordinea zilei acolo unde așa-zișii creștini din OM au dat buzna – ce să ne așteptăm de la gloatele astealalte și mai rele? Justiția îi lasă moale, ca să nu fie acuzată de rasism. Vai de ele neamuri cotropite de alde cei pe care vrea să ni-i bage pe gât Johannis & trădătorii, nu se pot simți bine și în siguranță nici chiar în propria lor casă.

   • Oare ce gandesc sarbii? Or avea dansii sentimentul izolarii si dorinta integrarii in marea familie europeana?
    Daca, Doamne fereste, jubileaza de satisfactie…

 8. @Vicus

  Ne lasi sa peroram aiurea, Flavius… Sayonara!

 9. Se intampla ca un fost vecin de scara din blocul unde am locuit mai demult, sta de cativa ani in „State”.
  L-am intrebat despre subiectul acestei discutii si mi-a trimis urmatoarea adresa:
  https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=caldeans+detroit+crime&gws_rd=ssl#q=chaldeans+detroit+crime

  Caldeenii sunt ortodocsii din Irak care au trecut la catolici.
  Comentariile sunt de prisos.

 10. Un fenomen ciudat:
  Thalex ne-a lasat, s-a activat Vicus.
  Mesajele sunt (cam) in acelasi duh.

  • Sper ca nu ne-a lasat.
   Isi argumenteaza afirmatiile ca nimeni altul, fara agresivitate si adesea, cu umor. Ii apreciez interventiile, chiar daca nu sunt de acord cu multe din convingerile sale.
   Noi romanii am uitat ca polemica este o arta. Timp de aproape 70 de ani, cu rare exceptii, „arta conversatiei” s-a practicat sau monocord (uniti in cuget si-n cuvant) sau cu violenta, intoleranta si vulgaritate, dupa modelul Vadim.
   In fapt, dialogul civilizat in contradictoriu, in care oamenii sa urmareasca ideile partenerilor de discutie cu curiozitate si respect, aproape nu mai functioneaza.
   Sa ne bucuram asadar (vorba latinistului), ca eufrosin exista.

   • @clement,tu zici foarte bine ce zici, dar de ce sunt atât de puțini oameni care gândesc ca tine aici? Inițial am crezut că și Eufrosin e cam la fel, dar din păcate nu.
    Polemica civilizată (asta nu exclude sarcasmul decent) e vitală pentru dinamica grupurilor. Care e farmecul unui grup in care participanții doar se bat pe umăr reciproc fără să își pună la îndoială ideile și să își provoace mințile? Or fi ticăloși americanii, dar „debate-ul” lor îi face să aibă rezultate.
    Eu găsesc o dată pe an câte o temă interesantă la Eufrosin (or fi mai multe, dar nu prea vizitez) și aștept să văd dacă există vreun partener de discuție echilibrat. Acu am găsit unul, adesea nu, din păcate. Nu e bai, am destui prieteni raționali iubitori de jazz cu care să mă bat pe umăr 🙂 Doar că e bine să știm toți că există și „ceilalți”

   • Ti-or fi placut blasfemiile pe care le scuipa la modul continuu despre Sf. Biserica Ortodoxa?
    Sper sa nu fi patzit ceva, nu-i doresc nimanui, insa blasfemiile sunt pedepsite de Hristos.
    Pacatele impotriva Duhului Sfant nu se iarta nici in aceasta lume si nici in cealalta.
    Glumetzii de cele sfinte sa ia aminte,

 11. Mai potrivit e Ficus! decit Vicus.

  • Nu ai inteles, dar nu e grav.

  • @stelica, te înțeleg, și eu îmi băteam joc de poreclele oamenilor pe vremuri. După ce am ajuns în clasa I-a m-am oprit, nu e genul de comportament normal pentru copiii de 6 ani. Vorba aia, ar fi penibil să rad de numele Stelică, bănuiesc că te-au chinuit destul ceilalți copii.. Vicus e o poreclă legată de limba latină, dar no, deja ne complicam.

   • @Vicus
    Nu e bataie de joc. Aproape un sfert din comentarii sunt ale tale, fara sa comentezi mai nimic pe marginea subiectului. Tot timpul te intepi ba cu Clement, ba cu Eufrosin, ba cu Treaz, etc. Ti-e greu sa dai cu piciorul in tepusa. Esti un om cult ,citit , civilizat,cu bun simt, poate prea egoist. Iti lipseste un lucru, intoarcerea la Dumnezeu. Nu e nevoie sa-ti amintesc ca toate se intimpla numai cu voia lui Dumnezeu. Daca Vicus e numele tau , imi cer scuze , daca e un pseudonim, atunci nu inteleg de ce te ascunzi in spatele unei porecle? Mie nu-mi e rusine cu numele meu. Cit despre ortodoxie si preotii ortodoxi,are cine judeca.
    Sper ca Bunul Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si sa revii la credinta adevarata.

    • @stelica,vezi că se poate? Nu condamna pseudonimele, uite câtă lume le folosește. Vasile mă cheamă, dacă trebuie, ca pe împăratul bizantin ucigaș de bulgari (și valahi, poate). Comentariile mele au fost legate de subiect, dar am fost atacat pe alte considerente și tot ce am făcut a fost să răspund. Îmi pare rău că sunt prea rațional, aș vrea să fiu mai mistic, dar nu pot, nu am ce face.
     Legat de ce zici tu că TOTUL se întâmplă doar cu voia Domnului, sunt de acord, e temelia credinței creștine. Și atunci cum se găsesc oameni simpli ca noi să se opună acestei credințe și să considere că valurile de emigranți NU sunt cu voia Domnului? Cum ar putea fi FĂRĂ voia Domnului? E chiar o chestiune de logică elementară, pot să o exprim matematic dacă trebuie. Singurul răspuns al lui Eufrosin a fost „păi primește-i tu acasă”. Cam necreștin răspuns. Dacă citești ce am scris (stăpânul blogului mai respinge comentarii, no, e dreptul lui) poate îmi răspunzi tu corect. Numa zic, dacă respingeam toți oamenii care nu sunt creștini de la început acum s-ar fi rezumat creștinătatea la 10 apostoli decedați. Te rog, corectează-mi logica.

     • Ma scuzi dar vad ca pari a avea sindromul Peter Pan, in forma clasica descrisa in manualele medicale.
      Adica pe romaneste infantilismul la adulti.

      Zic asta pentru ca:
      „Legat de ce zici tu că TOTUL se întâmplă doar cu voia Domnului, sunt de acord, e temelia credinței creștine. Și atunci cum se găsesc oameni simpli ca noi să se opună acestei credințe și să considere că valurile de emigranți NU sunt cu voia Domnului? ”

      Asta e intrebare de gradinita, grupa mare.
      O sa incerc sa te lamuresc. Omul a fost creat de Dumnezeu ca o fiinta libera, asa numita vointa libera sau „liberul arbitru”. Poate omul sa faca orice, ajungand si pana la sinucidere. Dumnezeu, dandu-i libertatea, il lasa.

      Dar i-a dat omului si calea spre Mantuire, prin Sf. Biserica.
      Vrajmasul, ingerul cazut, cauta sa-l atraga pe om de la calea spre mantuire. Omul allege: Viata Vesnica sau chinurile vesnice ale Iadului, impreuna cu duhurile rele pe care nefericitul le-a slujit.

      Banuiesc ca pe acolo pe unde traiesti, avand si mari succese ingineresti, exista preoti ortodocsi unde iti poti expune intrebarile schmechere si poti gasi un raspuns la ele.

      Reprezinti, fara sa-ti dai seama, un exemplu al succesului in procesul de transformarea romanilor in indivizi fara credinta si neam.
      Modelul „omului nou”, reprezentat la ONU, in New York, de o statuie a unui barbat al carui cap este o bila, fara trasaturi.

      http://carti-pdf-share.blogspot.com/2014/02/aldous-huxley-minunata-lume-noua.html

      Sper ca intr-o zi sa revii la ce au fost stramosii tai, roman si ortodox.

      • @treaz, dacă tu zici că liber-arbitrul e o noțiune de grădiniță, fie dară. Eu îmi folosesc liber-arbitrul pentru a avea îndoieli că sunt un soi de jucărie divină. În Cluj, acolo unde stau eu, sunt destui preoți ortodocși. Rar dai peste unul cu un nivel adecvat de cultură inclusiv religioasă cumulat cu darul comunicării. Nu e vina lor, e vina educației slabe, probabil problema majoră a societății noastre.
       Apreciez că ai citit Brave New World, nu trebuie să mi-o dai furată, am cumpărat-o demult. E ciudat că apreciezi așa tare un ateu simpatic ca Aldous Huxley. No, liber-arbitrul..

      • @vicus ” E ciudat că apreciezi așa tare un ateu simpatic ca Aldous Huxley. No, liber-arbitrul..”

       Se pare ca degeaba incercam sa te ajutam. Ma scuzi ca iti spun, cu riscul de a fi cenzurat: acum intelegi de ce am facut referire la sindromul PeterPen. Respectiv minte de copil in trup de adult (inginer).

       Cartea respectiva („Minunata lume noua”) explica metoda demonica prin care o intreaga societate, fosta normala, este transformata intr-o turma de zombi veseli si fericiti.

       Iar autorul nu este „ateu” ci un binecunoscut satanist. Ti-am mai explicat ca denumirea de „ateu” este doar o masca pentru cei posedati. Uneori acesti nefericiti nu inteleg ca sunt posedati si cred sincer ca sunt doar „atei”. Trist…

       Poate facem o gresala ca te bagam in seama, agitandu-te si prin asta contribuind la agravarea starii in care te afli.

      • Mi-e greu să cred că nu știi că Brave New World este un roman de ficțiune. Foarte greu, mai ales că insiști pe puerilitatea altora. Cum ai dedus că omul respectiv e satanist, probabil nu vom afla niciodată.
       Nu văd legătura între sataniști și atei. Primii se închină unor ființe supranaturale din zona Răului (în mod evident oameni deranjați psihic) iar ceilalți nu cred în existența unor entități supranaturale atotputernice. Sau se abțin, ca în cazul meu (oi fi un soi de agnostic poate). Oricât te-ai strădui nu ai cum să le pui în aceeași oală. Cu excepția cazului plauzibil în care tu personal consideri că 6.7 miliarde oameni ne-ortodocși (aproximam, da?) sunt sataniști deoarece credințele lor sunt mai mult sau mai puțin diferite… Îți place Peter Pan ție, dar să știi că sindromul de care sufăr, rar, e sindromul Stendhal. Se poate trăi, e în regulă.

      • Iertare că intervin atât de direct, dar vorba lui Caragiale, oarecum adaptată: dacă după atâtea explicații tot nu pricepi, atunci amice, ești …
       Nu are nimeni ce să îți mai facă. Du-te pe drumul tău și rumegă fericit.

      • Urât, trist, previzibil.

      • Într-adevăr.

     • @Vicus,
      Fiecare are dreptul la propria logica. Unii mai informati,fac analize destul de clare, altii si sint destui pe alte bloguri, inghit tot ce li se ofera si incep cu parerile proprii. Din ce am citit si am vazut(documentare despre Kongo, Nigeria, etc.) se urmareste despopularea Africii, mai ales tarile f bogate in resurse, prin razboaie civile, prin terorism (bokoharam sau cum l-au botezat) prin foame boli si vaccinuri. In acelasi timp se urmareste distrugerea natiunilor din Europa. Cineva provoaca conflicte si apoi tipa ingroziti la onu, sa primeasca refugiati. Tarile nordice au ajutat ani la rind tari din Africa cu 1 sau 2% din pib, dar se pare ca e in zadar.Dumnezeu a incercat si incearca sa trezeasca Europa ,dar se pare ca noi nu vrem ,ptr ca deja avem pumnul in gura . Cit de curind va incepe sa se aleaga griul de neghina. Am stat si eu in lagar de refugiati cu destule natii, inclusiv AFRICANE. Stiu ce le poate pielea! Si ptr asta nu sunt de acord cu primirea de refugiati. Au avut mii de dolari sa ajunga la mediterana in Libia , si apoi in Italia. Cum pot sa explic asta? Cineva face deliberat acest lucru. Nu este nimic intimplator. Fereasca sa inceapa o foamete mai lunga in China si India, aia vor veni cu zecile de milioane.

      • Dar ce ai căutat tu în lagăr de refugiați? Nu ești român?
       Bun, am înțeles, cineva foarte misterios vrea să distrugă Africa pentru a lua aurul. Și vrea să distrugă și țările europene, ceea ce înseamnă că misterioșii ăia nu vor de fapt să vândă aurul ăla. Groaznic, și toate cu voia Domnului.
       Paranteză, am fost în Africa, am văzut ce înseamnă sărăcia cruntă și ce face din oameni. Permite-mi să am uriașe dubii despre africani plătiți cu mii de dolari ca să fugă în Europa. De altfel, primitivi tare, sunt de acord. S-ar integra prin zona Vasluiului 🙂

 12. @Stelica, banuiesti despre Vicus:

  „Tot timpul te intepi ba cu Clement, ba cu Eufrosin, ba cu Treaz, etc. Ti-e greu sa dai cu piciorul in tepusa. Esti un om cult ,citit , civilizat,cu bun simt, poate prea egoist.”

  Am un vecin de scara care este psihiatru. Om serios.
  Mi-a explicat odata despre un sindrom care se raspandeste cu o mare repeziciune. Motivele pe care le banuiesc nu le voi spune acum, sa nu jignesc anumite sensibilitati.
  Totusi este bine de stiut despre acest sindrom numit „Sindromul Peter Pan”, pe care l-am mai reamintit, merita cred repetat.

  https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=sindromul+peterpan&gws_rd=ssl

  Victimele. care trebuie desigur compatimite, datorita infantilismului (blocarea afectiva la o varsta de pre-pubertate) au atractie spre activitati corespunzatoare varstei la care au fost blocati mental. Desi in viata profesionala pot parea destul de normali.

  Spre exemplu unii cu sportul, altii cu muzica de la salbatici, altii atrasi de povesti imbecile cu extraterestri sau alte bazaconii, respingand
  Crestinismul.

  Prin cartierul meu se mai foloseste catre acestia expresia destul de sugestiva: „Bai pokemoane!”

  Nu se cunoaste un tratament medical, singura solutie este Sf. Biserica insa duhurile rele nu prea ii lasa.

  Cum spunea dansul, botezar fiind, cu rude in cler, a ajuns bietul de el ateu.

  Sf. Biserica porunceste ca Sf. Botez sa fie facut citindu-se toate exorcizarile, rugaciunile si prin afundare complecta intreita.
  Deci nu prin stropire, turnare, afundare partiala sau alte nazdravanii luate de la cei rai credinciosi.

  Nu cunosc Maramuresul si daca acolo se face botezul crestinesc sau prin turnare sau stropire ca la papistasi sau ca la alti eretici.

  As mai repeta ca asa zis „ateul” nu este ateu ci este posedat de duhurile rele. O spune insusi Hristos: „cine nu seamana cu mine risipeste”.

  • Ei domnu Treaz, nu îmi plânge atâta de milă. Deocamdată o duc mai bine decât Brâncoveanu, om credincios și fauritor de biserici. E bine că lucrurile îți sunt clare, îți doresc din suflet să existe Judecata și tu să tragi bila albă.
   În veci nu am râs de Biserica. Poate doar de ăia care înțeleg doar partea cu icoanele care plâng.
   În extratereștrii nu cred, fără dovezi. Nu știam că sportul și jazzul sunt anti-crestine. Îmi explici? Că schiez mult și cant jazz și rock progresiv. Explica păcatul te rog

 13. „Nu știam că sportul și jazzul sunt anti-crestine. Îmi explici? Că schiez mult și cant jazz și rock progresiv. Explica păcatul te rog”

  Incearca sa atasezi „demonic” la domeniile pe carele mentionezi mai sus, asta in google.com.
  Mai era unul care facea proza fara sa stie.
  Partea pozitiva e ca intrebi, mai e o speranta. Dar repet, acest fel de nelamuriri se intreaba la Sf. Biserici, Sf. Manastiri – pe bloguri e mai greu mai ales daca esti incepator.

  • Ma pricep la bloguri, am scris si cod pentru unele. Google, marele sfatuitor spiritual nu zice nimic despre satanismul schiorilor. M-am linistit. Eu zic ca nici un preot nu o sa zica vreodata asa aberatie. Cu unul am schiat in Dolomiti.
   Eu zic ca pacat mare e sa nu muncesti, sa nu faci sport, sa iti lasi corpul sa se destrame. Dar faci cum crezi, desigur.

  • @treaz, serios, Google e pentru tine instrumentul de lamurire asupra pacatului?? Mai mare blasfemie nu am auzit in veci… Vezi ca doi evrei au infiintat Google. Baieti geniali altfel, mie imi plac.
   Rusine!!

   • Pesemne că ție îți place tot ce-i nerușinat – ia-ți fondatorii google de aici:

    Ești sigur că vrei să te ai pe dulce cu șleahta aia’?

    Băieții împreună

    Poate că se va găsi un binevoitor ca să arate ceea am văzut eu ( pe net, nu în persoană ) mai pe vremuri.

    • Păi nu eu sugerez oamenilor să se informeze pe Google despre păcat. Lămurește cu treaz. Sunt convins că tu nu folosești site-uri de căutare evreiești, Google, Bing și Yahoo. Foarte bine, ăia ne manipulează.

     • Gândire mecanicistă și completamente lipsită de umor. Țigăneala numită bășcalie, nu îi ține locul. Mai lasă și tu roboții la o parte, măcar atunci cănd este vorba de lucruri serioase.

 14. Alo BUNA DIMINEATA. Tonul l-a dat BASE in CONSTANTA. Acum sunt cel putin 1000 de etnici AFRO-MEDITERANIENI liberi. De aceea se vrea urgent si o MOSCHEE in BUCURESTI.

  • E cum spui, dar dacă vrei să sapi puțin mai adâc, vei afla că nu moscheea constituie scopul în sine, cât folosirea minorităților cu care ne înțelegem încă dealtfel bine, pe post de barde în capul majorității Românești creștin-ortodoxe. După rețeta aplicată cu succes în alte țări.

   Scopul dușmanilor este de a ne învrâjbi, pe cînd al Lui Hristos, este de a ne iubi unii pe alții, cu înțelegerea faptului că a iubi copii altora mai mult decât pe ai tăi proprii, este dovadă de prostie.

  • Da’ o moschee de dimensiuni rezonabile si pe banii etnicilor in discutie, nu se putea? Nu-i asa ca cine da banul pune si conditii?
   Si la o adica, de ce sa discutam doar despre respectivii etnici si sa nu ne referim si la sutele de crestine botezate, convertite la islam si braga, de dragul exotismului oriental foarte lax in materie de educatie scolara.
   Mie imi pare foarte grava converirea acestor ametite ce s-au lepadat de Hristos si vor procrea cu spor, fideli suniti.

 15. Concomitent cu aducerea asiaticilor si africanilor in Romania, exista un proces de expulzare prin prin metode economice a romanilor.

  Vin dupa ce am stat 4 zile intr-un sat din Mehedinti: oamenii cu copii care au studii de numai 8 clase, in loc sa munceasca pamantul, fug in Italia si Spania pt a castiga mai bine. Dintr-o familie cu 7 copii (toti fara liceu) nu au ramas decat parintii in Romania. Pleaca copiii celor cu pamant – indiferent de studii – care au pamant care sa-l munceasca.

  Nimeni nu a studiat politicile economice ale corporatiilor fata de romani – cu studii medii sau superioare; sau a firmelor arabesti fata de romani. Ma tem ca sunt discriminati pozitiv noii veniti.

 16. Cunosc un cuplu din Oradea de cam 22 de ani: nivel de prgatire bac.
  Dupa 2-3 ani de nefacut nimic, a aparut o firma de recrutare: s-au dus in Marea Britanie, unde lucreaza noaptea la sortat legume…

  Cine este in spatele firmelor care recruteaza necalificati din Romania, si le da de lucru in occident ?

 17. In Serbia, inca de pe vremea lui Tito a existat un principiu de a munci pamantul de acasa: un frate muncea in occident (Germania, Austria) alt frate ramanea acasa si facea o ferma rentabila. Se folosea eventual munca salariala.

  Agricutura Serbiei este infloritoare; produce profit.
  La noi, copiii proprietarilor de 1-10 ha, pleaca torti afara „ca sa castige bine” iar pamanturile raman nemuncite. Sate intregi pustiite; pamant nemuncit.

  In acelasi timp vin bani europeni pt drumuri satesti asfaltate…
  Pentru un sat cu 50 de locuitori, majoritatea peste 50 de ani – numai 4 copii sub 10 ani, faci 30 km de drumuri asfaltate…

 18. Corectura: e vorba de 10 km de drumuri satesti asfaltate in circa 5 ani.

  La emisiunea Romanii de departe-Biserica Azi-2 iun 2015, a vorbit si Catalin Grosu, „expert in relatii internationale”.
  A explicat ca exodul de refugiati spre UE va continua si in urmatorii ani, deoarece in Africa si Asia vor fi mereu conflicte si calamitati naturale – se subintelege cauze umaitare perpetue pt care UE va trebui sa fie ingaduitoare cu azilantii.

  In acelasi timp, a avertiza guvernantii ca trebuie sa pregateasca forta de munca calificata, care sa aiba ce lucra in Romania pe termen lung – a se citi printre randuri.

  PS: In Bucuresti nu mai exista nici o fabrica cu peste 1000 de angajati. Nici un absolvent de politehnica ( TCM-mecatronica-mecanica fina, energetica, transporturi, metalurgie, electrotehnica, chimie, areonave; chiar si INDUSTRIE ALIMENTARA; uneori chiar si electrionisti) nu va putea lucra in ceva productiv in specialitatea pentru care s-a pregatit.

  Inginerii de succes merg in servicii ca sa nu piarda contactul cu meseria.

  La acodarera somajului e plin de politehnisti care nu au lucrat vreodata ceva productiv. Din facultate direct in somaj.
  Multi ingineri, au descoperit ca untima solutie este sa se apuce de „limbajul java”; e drept ca multi ingineri s-au recalificat in dimeniul IT.

  Politehnica are multe locuri de ingineri-manageri, in conditiile in care multi din fostii ingineri se ocupa de „vanzari”. A se studia oferta

  • @RomeoB
   oferte de serviciu in Inginerie sunt, dar mai putine pentru Bucuresti.
   In schimb, abunda in noile zone dinamice ale Romaniei : , Lugoj, Arad, Timisoara, Oradea-centura industriala de vest; in Cluj, Brasov si Sibiu;Pitesti , Ploiesti si imprejurimi; Slatina, Bals si chiar si in Iasi si Suceava.
   Din pacate, trebuie sa accepti statutul de emigrant intern, daca nu locuiesti in acele zone.

 19. Comentariu la un articol de pe antena3.ro:
  „Atentie! Guvernul din umbra al Francmasoneriei urmeaza sa declanseze un crah bursier pe data de 13 Septembrie conform acestei analize incontestabile: i.imgur.com/Vwk8O3t.jpg (Sursa: archive.4plebs.org/pol/thread/49550959/)
  Acest caz este fara precedent si va produce repercusiuni de neimaginat deorece reprezinta finalul unei serii de sapte ani sabatici, Jubileul si coincide cu Luna Insangerata. In secolul trecut patru eclipse totale de luna consecutive au avut loc in doi ani consecutivi cu ocazia sarbatorilor jidovesti de Pesah si Tabernacul in doua imprejurari, intre anii 1948 si 1949 cand statul terorist Israel a fost infiintat si intre anii 1967 si 1968 cand s-a purtat Razboiul de 6 zile permitand jidovilor sa preia controlul complet asupra orasului Ierusalim. Acest fenomen a debutat anul trecut si urmeaza sa se finalizeze cu a patra eclipsa luna viitoare.
  Daca doriti sa purtam o discutie in aceasta privinta sau aveti nelamuriri: 8ch.net/traiascaromania/”

  • Mi-ai adus aminte de o poveste de la bolsevici:
   Radio Erevan – stire importanta
   „O delegatie a pictorilor abstractionisti americani a sosit la Moscova.
   Delegatia a fost intampinata de o delegatie a pictorilor abstractionisti sovietici.
   Ambele delegatii erau imbracate in civil.”

   Bata-va norocul!

 20. – Planul Kalergi: genocidul popoarelor europene
  http://bit.ly/1LwS40d

  – Ion Cristoiu: Românilor li se refuză intrarea în Schengen, dar imigranții trec granițele și nu-i întreabă nimeni nimic. Operațiunea imbecilă a CIA a adus haosul în Orientul Apropiat, iar Europa nu a reacționat
  http://bit.ly/1VaN3Ps

  Ce ne facem dupa ce toti astia devin „europeni”?
  – German government opens borders to all Syrians
  http://bit.ly/1i29WGE

  Razboiul civil religios si rasial sa fie viitorul? Probabil.

  –––––––––>
  Stiri „incorecte politic”:
  https://refugeeresettlementwatch.wordpress.com/category/europe/
  http://diversitymachtfrei.blogspot.ro/
  http://www.gatestoneinstitute.org/

  https://themuslimissue.wordpress.com/
  http://www.jihadwatch.org/
  https://muslimstatistics.wordpress.com/

 21. – Anunț oficial de la Cotroceni: Când vin primii refugiați în România
  http://bit.ly/1hvfskq

  • Frumoasă lucrătură:

   „Consilierul prezidențial ( Leonard Orban – nb ) a explicat că primirea de refugiați implică eforturi mari astfel eventualele probleme de securitate să fie prevenite. În aceste condiții, fostul comisar european recomandă Guvernului să pregătească un plan pentru a primi mai mulți imigranți pe termen lung, scrie europafm.ro.”

 22. Trebuia sa treceti si Guvernul pe lista. Inclusiv pentru ticalosia cu moscheea…

 23. Deeci, in urma cu trei ani, domnul Basescu ii sfatuia pe tinerii romani sa paraseasca tara..
  Asta seara, pe b1, ne-a spus ca toata lumea stie ca arabii si africanii au patruns in Europa de ani buni si nu de ieri sau alaltaieri.
  Cum domnul fost Presedinte este un abil strateg in interesul sau propriu si nu al tarii noastre, intelegem ca acesta pregatea la propriu terenul pe care urmeaza sa se instaleze valurile viitoare de emigranti.
  Se intreba corect, dar doar din ratiuni retorice, de ce nu se indreapta aceste mii de persoane catre tarile arabe vecine in care gasesc vaste structuri de primire si care au aceleasi valori culturale si traditii religioase si enumera respectivele tari ( a omis Albania).
  Chestia cu valorile religioase mi s-a parut enorma, stiut fiind faptul ca si dansul s-a declarat liber caugetator, precum Iliescu.
  Domnul Basescu nu a fost doar la Putere ci si in culisele Puterii si a putut anticipa actualele evenimente ( recomand din nou „Circus Politicus”ed. Albin Michel).
  Tot asta seara a facut o curioasa observatie privitoare la incapacitatea Romaniei de a gestiona situatia rromilor si prin extensie,a refugiatilor africani. Si aceasta remarca este justa, doar ca domnia sa crede ca noi am uitat interventiile fiicei sale in Parlamentul Europei prin care sustinea interesele minoritarilor in defavoarea etnicilor romani.

  Solutia propusa de domnul Basescu pentru stoparea fluxului migrator este dura dar corecta operational, doar ca trebuia ca dansul sa o expuna cand era pe caii cei mari, asa cum trebuia sa ii atentioneze pe partenerii euro-atlantici in legatura cu interesele Romaniei de a pastra relatii de vecinatate echilibrate cu rusii.
  Am avut prilejul sa cunosc destul de bine un campion national de bridge, cativa talentati jucatori de poker si inevitabil, un presedinte-jucator.
  In dictionar, definitiile pentru jucator-profesionist si cartofor sunt complet diferite.

 24. Va e teama sa aveti vreun sirian prin oras ?
  Dar de faptul ca NATO va poate confisca proprietatea privata daca vrea sa desfasoare p-acolo o aplicatie nu va e ?

 25. In urma cu trei ani, guvernul socialist al Belgiei, bantuit de oculte premonitii, propunea recenzarea proprietatilor particulare ce au spatii excedentare ( o camera-doua in plus…) si a resedintelor secundare ( mosteniri, case de vacanta).
  In acel moment, cetatenii nu au realizat in ce scop se propunea suspecta aberatie.
  Astazi, adica alaltaieri, odata cu declaratia de acceptare a tzunamiului migrator, Hollande a afirmat ca tara are solutii de integrare pentru refugiatii arabi, ca francezii „simpli” sunt generosi iar locuintele secundare ale acestora, primitoare.
  Nu am citat mot à mot respectivele zise. Textul discursului il gasiti pe -france 24-.
  Ma intreb daca Presedintele Iohannis si responsabilii Structurilor au sesizat sensul director al mesajului si in cazul in care l-au sesizat, daca l-au si prelucrat in interesul romanilor.

  • Si în Germania au lansat (si tot) acum vreo 3 ani petarda asta, iar acum spera sa si treaca la fapte (la fapte prevazute de altfel de codul de procedura penala).

   • In tot cazul, in urma cu o jumatate de ora, primul ministru socialist al Frantei a afirmat in Parlament ca statul va oferi cu generozitate, o prima de 1000 de euro comunelor in care sunt inregistrati benevolii dispusi sa gazduiasca refugiati.
    Dreapta a intervenit amintindu-i faptul ca la reuniunea JAI s-a precizat faptul ca intretinerea unei singure persoane presupune alocarea sumei de 13600 euro/an si ca mia pe care o propune guvernul este penibila si jignitoare.
    Francezii au in lucru, spre solutionare, 65000 de cereri de azil depuse doar in 2014.
    Manuel Valls, dupa ce a tunat cu nesimtire impotriva tarilor din fostul lagar comunist ai caror cetateni au tanjit dupa libertatile occidentului , a dat cu mucii in fasole pomenindu-l cu repros pe tatal lui Sarkozy, fost emigrant ungur.
    Incredibil! Si-a tras singur scaunul de sub posterior. Filosemitul patimas Valls a uitat ca tatal fostului Presedinte este evreu.

 26. Sub inspiratia unui articol publicat de Rost, am recitit ceea ce scria domnul Golban in 2013, sub titlul „caruta cu prostii Europei”.
  Materialul este absolut remarcabil si sper ca nemtilor li se serveste zilnic (odata cu carnatul matinal) textul comis in 2012 de E. Zimmer, in scop terapeutic, pentru a-si putea evalua corect nivelul evolutiei intelectuale si spirituale la care au ajuns in acest moment precis al istoriei civilizatiei occidentale.

  http://radugolban.ro/articole/caruta-cu-prostii-europei-teoretizata-in-presa-germana

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: