Ora pământului promovată de Radio Trinitas – ce face biserica, smintește lumea?


Cine stinge azi lumina, idiot se cheamă în cartea mea – iată de ce:

Așa-zisă oră a pământului e un simbolism aparent lipsit de substanță care va da senzații plăcute celor mai slabi de minte – chipurile au contribuit și ei la.. ce ? Economie adevărată de energie electrică nu se face stingând becuri si acelea ”eco”, după cum nici porcul nu se îngrașă într-o zi.

Parcă s-a idiotizat lumea: guverne și corporații promovează această prostie, ba chiar apar concerte organizate prin marile municipii de „ziua pămantului”. Idioții Clujului de exemplu, vor aprinde „lumânari eco” timp în care se vor uda de emoție pentru”binele făcut”!

De fapt există o semnificație adâncă în spatele acestei aparente gogomănii: sărbătoarea aceasta este una new-age, închinată zeiței Gaia, chipurile protectoarea pămantului:

Gaia

Gaia

La asta ne îndemnați cinstite fețe?

Cine va lua parte la festivitățile organizate de „ziua pământului”, se va inchina în mod simbolic unei zeități păgane, lucru interzis de Însuși Dumnezeu tocmai în I-a dintre cele 10 porunci:

„1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tău; să nu ai alți dumnezei afară de Mine.”

Numai un om fără de minte poate incălca atât de blatant poruncile Dumnezeiești, făcându-se părtaș cu nelegiuiții împotrivitori Domnului Hristos, desigur cu consecințele de rigoare.

Mai grav însă este faptul ca participarea e promovată la greu de chiar postul de radio Trinitas, al Patriarhiei Române. Cine oare a decis să împingă poporul ortodox direct în ghearele închinătorilor la idoli?

Putea decizia promovării naționale a acestei abominații fi luată de către un simplu redactor al postului de radio? Nu prea cred, mai ales ca până și la programul adresat copiiilor de ieri 27 Martie, realizatoarea a forțat idea participării la festivitățile „zilei pământului”, copiilor care ascultă emisiunea. Chiar a înnebunit lumea de pănă și biserica corupe sufletele copiilor?

Să credem că nimeni din sfântul Sinod nu cunoaște semnificația acestei sărbători păgâne? Eu unul mă îndoiesc de asta – de ce se tace? De ce se permite promovarea abominației, nu le e frică de Dumnezeul pe care îl reprezintă? Le va asculta El rugăciunile de mijlocire pentru poporul pe care l-au împins la împărtășirea cu necuratul? Trist.

Păi să mai dai Radio Trinitas cei 2% pe care îi cer zilnic prin undele radio?

Eu unul ca întotdeauna mă voi distra puțin, aprinzind toate luminile din casă și pornind motorul mașinii și farurile, la respectiva oră. În timpul acesta, la icoane va arde o candelă ne-eco, dar liniștitoare sufletului.

Candela

Să vedem ce mai zice lumea bună despre asta:

 

Inca o cacialma, ca sa-i faca pe unii sa creada ca fac „ceva”

Daca intr-adevar se vrea sa salvam pamantul de la dezastru, se actioneaza in alta parte, la marile fabrici care polueaza de milioane de ori mai mult decat noi. De milioane de ori mai mult decat autoturismele pentru care dam cateva mii de euroi ca sa aiba, catalizator sau filtru de particule, in timp ca marile corporatii care s-au mutat in China din avaritie, polueaza de nu se mai vede cerul, FIZIC, nu se mai vede cerul in marile orase chineze.

Ora asta e inca un praf in ochi pentru fraieri.
Daca se voia reducerea poluarii, se incuraja din anii ’70 fabricarea de automobile electrice, cand si suedezii si danezii aveau o productie mica, care a fost inabusita de marile corporatii.

Chiar si la ora actuala, autoturismul Tesla a fost un proiect mai mult personal, caruia nu numai ca nu a fost ajutata sau incurajata deloc, dar i s-au pus bete-n roate. Si acum cand se produce multe revista auto americane incearca sa o critice, gasesc niste chichite penibile, doar sa zica ceva de rau.

Cind aveam companie, porneam intentionat toate masinile iar acasa aprindeam toate becurile , dat drumul la plita electrica la cuptor. Tot sa fie vazut invers. Ca mine au facut majoritatea . Ca numai nebunii se iau dupa acesti gainari.

Energia la noi este nucleara si nu se poate opri si porni o centrala nucleara dupa cum vor prostii ce au baut cerneala la scoala .
Prosti sa puna botul vor fi, dar nu trebuie lasati sa ne conduca ! Porniti tot ce este electric sa iasa pe dos.Daca vor sa salveze planeta , sa o faca fara mine ! Mi-e imi place asa cum este.

Mai prieteni,sunteti cazuti in cap ??? ce ora pamantului?!

Pai avem 364 de zile JAF si in ultima zi, „ora pamantului” ?! ba nu vreti o ora a „prostimii manipulate” ? De strans, toti se strang la fel, la burta, insa cand e vorba de consum….sa vezi Las Vegasul- acolo consum !

Lumina s-a stins odata cu facturile din ce in ce mai umflate artificial de catre sforarii globalizarii. Vindem certificate verzi celor care au industrie grea si energofaga pentru ca noi sa consumam bunuri straine cumparate cu credite financiare.

Cand „luau porcii lumina” in epoca Ceausescu injura toata lumea

Sa-si stinga luminile aia care isi produc energia electrica din arderea carbunilor, a pacurii si a gazelor naturale – Noi astialalti, cu hidrocentrale si centrale nucleare nu avem nici o treaba cu aiureala asta.

Mergând în spatele aspectului neparticipării la imbecilitatea criminală a corektului-politik, noi ca neam ortodox nu avem absolut nici o treabă cu ziua zeiței Gaia. Pesemne că Bunul Dumnezeu își arată providența față de noi, căci astăzi este o vreme cu totul neprielnică manifestărilor, în toată țara.

sursa comentarii: Ziare.com

31 răspunsuri

 1. Lua-i-ar Gaia pe toti korect-washed brain-politrucii care pun botu’ la imbecilitatea asta cu „ora pamantului”. Iar initiatorilor le doresc ca sa le ramana lumina stinsa, ba chiar nu le-ar strica nici ceva pamant in gura daca tot il iubesc asa de mult. :))))

 2. Daca vor sa faca ceva, pot sa planteze pomi. Cu cit mai multi, cu atit mai bine. Dar asta nu face parte din plan. Si eu sint suporterul luminilor aprinse in toata casa.

 3. […] Iata ce putem citi la articolul Ora pământului promovată de Radio Trinitas – ce face biserica, smintește lumea? de pe LUMEA DUPĂ […]

 4. Ai dreptate, celebram multe evenimente fara rost: ziua Romaniei la care lumea se bucura de privelistea paradelor militare, ziua muncii la care lumea se bucura de picnicuri, ziua femeii la care femeile sunt iubite si respectate, etc.
  De ceva ani celebram si ziua Pamantului. Un eveniment degeaba ca si celelalte, dar prin care celebram „pietroiul” asta pe care traim. Economia pe care o facem oprind consumatorii electrici nu este mare tinand cont de faptul ca energia electrica poate fi obtinuta si eco, dar nu economia energiei este scopul evenimentului ci atragerea atentie asupra viitorului.
  Civilizatii ca noi au mai existat pe „pietroiul” asta: Atlantii, Vechii Egipteni, Mayasii, etc. Daca nu reusim sa il respectam „pietroiul” se va „scutura” si de civilizatia noastra si vom deveni istorie.
  Zei ca noi au mai avut si civilizatiile stravechi si i-au venerat cu siguranta si le-au adus jertfe (avem vestigii), dar niciun zeu/Dumnezeu nu i-a salvat. La fel va fi si cu noi. Nicio biserica(sunt o multime de religii pe Pamant – chiar prea multe) nu va fi de folos. ZIUA PAMANTULUI este doar o manifestare pe care fiecare o interpreteaza cum vrea. Participarea nu este obligatorie, la fel ca si la celelalte evenimente. Scopul este doar constientizarea consecintelor faptelor noastre.
  Daca si stramosii nostrii ar fi gandit ca tine acum nu am mai fi avut ce consuma. Tu, de ziua asta, poti consuma dublu/triplu fata de obicei, este alegerea ta. Probabil stranepotii tai iti vor multumi.

  • Și totuși, cum vine asta, o țară fără ziua ei? Tu ca simplu om, ai o zi de naștere și o onomastică – de ce ne-am lipsi țara mamă de onoarea aceasta ?

   • Tu iti revendici dreptul de a avea o zi de nastere sau onomastica. Tarii ii revendici dreptul de a avea o zi nationala. Sunt revendicari normale. Dar Pamantul nu ar trebui sa aiba o zi a lui???
    Tu, de ziua ta serbezi cu familia si prietenii. De ziua nationala aparatorii ei defileaza in superbe marsuri militare. De ziua Pamantului toata lumea stinge lumina pentru o ora.
    Este prea mult???
    De ce noi ne permitem „luxul” de a ne celebra sarbatorile iar celebrarea Pamantului ni se pare anormala?

  • „o manifestare pe care fiecare o interpreteaza cum vrea” e o pura actiune de PR (inteligent), nu? Adica niste derbedei aduna sufragii dela niste insi care-si închipuie fiecare ce-l duce capul si le valorifica politic, nu-i asa?

   Bineînteles ca limitarea actiunii entropice e DATORIA fiecarui crestin, dar gunoiul asta post-modern urmareste CU TOTUL & CU TOTUL alte obiective.

   Nu întâmplator le-a denuntat (frontal si în fortza) marele om de stat Václav Klaus în repetate rânduri pe eco-hahalere:

   http://www.rushlimbaugh.com/daily/2008/05/28/vaclav_klaus_on_communism_and_the_ideology_of_environmentalism

 5. Eu sunt uluit câti crestini (dintre cei serafic-naivi) musca la eco-tembelismele astea – am auzit în fatza bisericii un cor de babe dezbatând problema si mi-a cazut fatza…

 6. PIna acum spuneati ca consumatorismul de exces al
  capitalismullui (in special nord american ) nu este bun acum
  intoarceti placa cuGAYA …zeita pamintului
  Eu v-ash recomanda cind va spalati pe dinti dimineata sa
  consumati apa cit pentru un dush ..ca apa este „cacalau „pe planeta !!
  Trageti concluzii mai bizantinilor de la viatza nu doar criticati
  ca nu este pe linie „ortodoxa ” neaosha ” …
  JD-USA

  • Bre Jane ce nu-i clar? Nu era vorba de promovarea consumului, ci de a arăta că nu pui botul la mizeria aia de „ziua pământului”. Lumina aprinsă atunci e pentru asta, nu pentru risipă. Ia’ spune, mai ai mașinoaca aia
   faină cu motor de 5 Litri ? Nu e de condamnat, fi liniștit.

   • N-ai priceput! Jenica e pocait (si nu de cine stie unde ci din „state”) si orice e legat de Sf. Ortodoxie il agita, mai ales acum in Postul Sf. Pasti.

    • La dansii nu se tine post inaintea comemorarii iesirii din Egipt cu ditamai zestrea fiicei lui Jetro preotul lui’El Elyon, din Midion, cu tot.
     Chiar domnilor, nu-i formidabil faptul ca dansilor le-a transmis Legile, unul de nu era circoncis?

    • he, he, ma bucur sa te mai vaz pe-acilea!

  • Jenele, Finlanda consuma 3000 de mw pe z, si dupa ora pamintului au economisit 10 mw. Ce zici? Ziua in amiaza mare , autostrada Turku -Helsinki , ard becurile ca in pomul de cracun, la fel si in orase. Totul este o bataie de joc. Asa ca, nu mai pune botul la orice. Rumega stirea citeva ore ,daca nu se aprinde beculetul mai repede,si abia apoi intreaba-te „de ce”?

 7. mass media /tv este mai puternic decat oricare [biserica ,indiferent de confesiune ]

 8. Trebuie ca-i extrem de suparata entitatea atat de generos figurata,de a blocat zeci de mii de terieni in ascensoare, metrouri si pe aeroporturi in Olanda, Turcia si State, in doar cateva zile..
  In fond, mai bine ne gandim la un avertisment divin decat la niscai zarghiti provocatori, capabili sa comita magarii cibernetice la o asa scara in aprovizionarea cu electricitate.
  Numai cand ma gandesc la toti pacientii ale caror freze dentare li s-au blocat in molari si ma trec fiorii..

 9. Zeitza GAYA ,
  Da-le painea rodului pamintului tau
  Fii buna shi asculta ortodocshii norodului romanesc
  care itzi aduc ofrande in cintecele lor oriunde sunt !
  Lumineaza caile lor spre a ajunge la abundentza spiritului
  care numai tu ai calauzesti spre bine .
  Ajuta Hristosul Pamintului shi Cerului sa-i izbaveasca spre
  libertate prin intelegerea miracolului existentei lor !
  Mai vreti …. pot continua poruncile Zeitei Noastre GAYA !!!!
  JD-USA

  • În mod normal nu ar fi trebuit să public hula asta îngrozitoare pe care ai adus-o, dar vreau să se lămurească lumea asupra ta. Te-ai trezit în postul Învierii Domnului, să faci una ca asta…chiar că te mână zeii.

   • Eufrosin, de ce ti se pare „normal” sa nu publici parerea cuiva daca nu este o parere „agreata” de tine? Si eu am avut un comentariu care nu mi-a aparut si nu stiam de ce. Acum m-am lamurit. Este in perfectul stil bisericesc: bagam sub pres ce nu ne convine.
    Daca ai deschis o anumita tema de discutie pe baza careia utilizatorii isi pot spune parerea; atata timp cat nu se folosesc cuvinte/expresii triviale nu vad motivul pentru care opresti comentariile.
    Lumea este libera sa gandeasca. Nu poate fi blocata de dogmele invechite ale bisericii.
    Sunt curios sa vad daca apare comentariul asta.
    Multumesc!

    • Ușurel cu acuzele – îți aruncase WordPress comentariul în Spam – vezi dacă susții prostioare, până și cerberul electronic te cenzurează.. 🙂 „Dogmele învechite ale bisericii”, sunt de fapt poruncile Lui Dumnezeu pentru noi. El este acelaș, acum în 2015, ca în 317 – ai tu un set mai bun de legi, crezi ca Gaia te va ajuta? Chiar tot ce zboară se mănâncă ?

     • „În mod normal nu ar fi trebuit să public hula asta îngrozitoare pe care ai adus-o…” Daca vorbele astea iti apartin WordPress-ul nu are nicio treaba aici.
      Cat despre „poruncile” lui Dumnezeu, nu vad de ce trebuie sa traim ca niste sclavi care asculta de niste reguli foarte vechi ce nu au fost reactualizate pe masura evolutiei omenirii.
      Cum pot sa am incredere intr-o informatie transmisa oral din generatie in generatie? Daca ai jucat „telefonul fara fir” cand erai mic, stii ce zic.
      Cine are interes ca omenirea sa ramana inculta si inapoiata? Doar Biserica ne vrea asa. Sa fim o masa manipulabila in interesul ei.
      Dumnezeu ne-a creat sanatosi, frumosi si inteligenti, dovada a inteligentei fiind evolutia noastra. Daca El ne vroia prosti, nu ne dadea inteligenta(nu creier, pentru ca si alte animale inferioare au creier, dar n-au inteligenta).
      Tu ai creat blogul asta pe care il controlezi dupa vointa ta. Blogul respecta intocmai regulile tale, nu poate iesi din ele. Crezi ca Dumnezeu nu putea crea Omul sa nu iasa din regulile lui? Avea nevoie de „porunci” si de biserici care indobitocesc lumea?
      Discutand despre Gaia de care pomenesti, stiam numele asta din mitologia rusa, nicidecum ca ar fi vreo zeita.
      Vorbeam doar despre ziua Pamantului care ar trebui respectat la fel cum ar trebui sa respectam tot ce ne inconjoara. Nu ma intereseaza sa ma ajute cineva. Prin ce fac cu ajutorul mintii mele libere ma ajut singur si pe cei din jurul meu.
      Nu stau toata ziua prin biserici rugandu-ma la icoane si chipuri cioplite (apropo de cele 10 porunci) fara sa fac nimic personal sa ma ajut.

      • Mihai amice, deci am publicat până și cele ce nu trebuiau publicate – te mai legi de cenzură ? Fi atent însă, nu poți striga „Foc!” în cinematograf, fără justificare. Dreptul tău la liberă exprimare încetează atunci când e lezat binele public. Pe americănește: „Dreptul tău incetează atunci când pumnul tău ajunge la fața mea.”

  • Deci tie nu-ti priesc cele zece porunci, nu-ti prieste invatatura Domnului! Se pare ca esti un specimen aparte, probabil primul „credincios” din new age.

  • Si „Zeitza” Lady-GA-„GAYA”, ea ce ti-a zis, cum a raspuns ea rugaciunilor voastre, v-a „calauzit spre bine” / spre „absolut” (orice), sau nu?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: