Demantelarea economică a României continuă sub Klaus W Johannis: RAFO Onești la fiare vechi.


În fiecare zi îmi este reconfirmată validitatea alegerii mele de a petrece timp cu familia, în loc de a mă înghesui la vot pentru ce ?

Rafinaria RAFO Onesti va fi vanduta la fier vechi

Firma Petrochemical Holding din Viena, actionarul majoritar al RAFO Onesti (RAF), a decis sa vanda rafinaria la fier vechi, urmand ca terenul sa fie folosit ca platforma industriala pentru o serie de proiecte tehnice.

Pretul de vanzare a activelor si a utilajelor se va stabili in baza preturilor utilajelor pe piata second hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decat pretul fierului vechi pe piata locala romaneasca in ziua semnarii contractelor de vanzare/cumparare a utilajelor”, precizeaza comunicatul.

sursa: business24
Pentru a înțelege magnitudinea distrugerii, iată ce înseamnă RAFO:

Rafinaria-RAFO-Onesti-va-fi-vanduta-la-fier-vechi

Tot omul de bună credință care a votat „schimbarea”, are o nouă dovadă că agenda generală de reducere a României la statutul de colonie lipsită de economie proprie, exportatoare de forță de muncă și de materii prime, e neschimbată.

Ce speranțe să mai avem că SRI în al cărui atribuțiuni intră citez Legea 51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată 2014. Legea nr. 51/1991, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 190 din 18 martie 2014, Art. 3, se va auto-sesiza pentru a împiedica jaful, în întunericul numirii minoritarului Eduard Raul Hellvig la șefia sa ?

“Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României următoarele:

f) subminarea, sabotajul sau orice alte acţiuni care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării, precum şi actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale;

Poate fortul bursier al Fundației Soros și director al filialei Cluj a acestei fundaţii, Eduard Raul Hellvig, să facă altceva decât sa gireze mai departe „sugestiile” primite din partea mai marilor săi din lojă ? Cum comentează românii numirea sa pe Hotnews:

Daca facultatea de stiinte politice se considera „carte”… ce sa mai spunem de ingineri, medici, informaticieni.

Eu cred ca aceasta facultate plus aia de „Colegiul de aparare..etc” se considera smecherii, nu carte adevarata.

Daca iti iei consilieri oameni cu facultati si sectii aproape anonime, cand sunt in aceasta tara oameni cu studii la universitati de prestigiu din strainatate si „afara”….inseamna ca nu pui pret pe competenta.
Nu mai spun ca ar trebui sa-ti consilieri cu practica in companii in care stii sigur ca au fost selectii pe baze normale – adica insemnand competenta.
Succesuri!!!

Papagalul de Hellvig e fost conservator, posibil securist si mason rosu, din gasca lui Dacian Palladi de la Oradea.

Lipitoris Mioriticus, cunoscuta si sub numele de Lipitoare Mioritica, este cea mai raspandita specie din habitatul politicii romanesti. Nascut in jungla fostei nomenclaturi, este perfect adaptata pentru parazitarea aparatului de stat. Astfel, isi incepe cariera intr-o institutie si continua sarind dintr-una in alta, evitand cu sfintenie coerenta idelogica slujbe reale (multinationale, firme fara legaturi cu statul) sau afacerile proprii. Acestea de urma exista insa numai sub controlul altor membri ai haitei si, intotdeauna, in legatura cu institutia din care face parte la un moment dat.

Se poate completa că prin apartenența sa la masonerie precum și prin calitatea sa de pion al lui Soros, Eduard Raul Hellvig nu este nicidecum mioritic, ci doar parazitează spațiul mioritic. Cred ca prin aducerea sa la șefia SRI, Klaus Werner Iohannis subminează efectiv (din necunoaștere?) eforturile ofițerilor de bună credință ai serviciului de informații românesc. Toate secretele acestuia, ajung automat în mâinile dușmanilor țării. Ăsta da lucru bine făcut !

O Românie nouă – vremea ei a venit!

14 răspunsuri

 1. Am spus de la bun început ca oricine va veni va continua „agenda”…

 2. In armata am invatat ca in caz de razboi industria tarii se transforma in industrie de aparare iar la tv se vorbeste de inzestrarea armatei…

 3. Pai cam toti prefera sa faca acelasi lucru pentru ca in mod normal nu ei sunt cei care hortarasc ce trebuie faut si ce nu ci oamenii din spate pe care noi muritori de rand nu ii stim si nici nu ii vom sti vreodata.

 4. Prietene Eufrosin si Dragi Frati Crestini, ia uita-ti ce ni se pregateste:

 5. Zilele trecute, sociologul Vasile Dancu ne-a dezvaluit un adevar evident: Romania nu mai are o economie ce s-ar putea numi, nationala.
  Domnia sa, eminent intelectual, maestru in arta comunicarii, a evitat insa sa explice abonatilor TV cine a coordonat haosul national, prin ce mecanisme s-a putut ajunge ca in mai putin de un an, o tara sa isi piarda sase departamente economice vitale.
  In spatele acestei realitati denuntate ( dar nu in sens acuzator) de sociologul de la Cluj, se afla structuri politice la care domnia sa a aderat ideologic.
  Vasile Dancu se vrea acceptat ca o fire sensibila ( inregistrarea colegului sau Valeriu Sterian pe propriu- blog, surprinde ), atasata valorilor nationale, altele decat cele economice,
  Recunosc pentru a nu stiu cata oara faptul ca nu imi sunt deloc simpatici sociologii,Le pot admira intelectul dar ii suspectez ca au inima de contabili.
  Pentru sociologi, morala este doar o categorie filosofica si antropologia un obiect de studiu optional.
  In emisiune, domnul Dancu a afirmat faptul ca romanii nu se mai pot sprijini decat pe FAMILIE si pe CLAN.
  A vorbit, ca intotdeauna repede si nu a fost intrerupt de jurnalistul b1tv.
  Deducem deci ca Statul Roman nu mai are functiile prevazute in Constitutie si ca s-a dispus deja vehicularea publica a doi termeni diferiti, FAMILIE si CLAN pentru aceasi unica structura (celula de baza ) fundamentala a societatii, pe considerente etnice.
  Daca domnul Dancu nu este nici de etnie rroma si nici ruda cu domnul Moscovici, atunci in mod cert este mason.

  • Corect! Familie și clan…păi stim cine au asa ceva. Înseamnă că românii de fapt nu se mai pot baza pe nimic :))) familiile sunt separate, clanuri nu există, excepțiile întaresc regula…

 6. Cu cine s-a consultat Presedintele in chestiune Tratatului comercial transatlantic, pe care il sustine, zice dansul, in numele Romaniei?
  Declaratie la revenirea de la Bruxelles (Cotidianul):
  „A fost analizat stadiul negocierilor privind încheierea unui Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. România este un susținător activ al unui astfel de parteneriat, care, suntem convinși, va stimula puternic economiile de pe ambele părţi ale Atlanticului.”
  I-au explicat colaboratorii, comisarii europeni romani, specialistii, ce urmari va avea semnarea Tratatului ,pentru Europa si implicit, pentru tara noastra?
  A aflat domnia sa ca ratificarea acestui acord , impotriva caruia s-au strans peste un milion de semnaturi , este considerata de numerosi analisti occidentali, drept un act de subordonare cinica a guvernelor europene in fata multinationalelor nord-americane?
  Domnul Iohannis apreciaza caricaturile si picanteriile de limbaj, dupa cum ne-a demostrat cand a facut dansul trotuarul* cu prietenii sai mari oameni de stat, la Paris, asa incat am convingerea ca gusta si caricatura celor ce refuza Tratatul http://lesmoutonsenrages.fr/wp-content/uploads/2015/03/StopTAFTA-720×340.jpg

  *
  expresia are aici sensul hoinarelii din cantecul lui Yves Montand, desigur https://www.youtube.com/watch?v=-WMz-j70hrs

  Intr-o zi poate ar trebui sa vorbim si despre umorul german. Ei da, si nemtii au umor

 7. Discutandu-se pe DIGI 24 cu Ana Otilia Nutu, specialista in politici publice despre proiectul european Transport Master Plan 2020, a fost prezentata o harta pe care nu era prevazuta construirea NICIUNEI sosele, in Transilvania. Acesta regiune era alba,ca si cum nu apartinea tarii. Punctul rutier cel mai avansat (S-N)era Sibiul.
  Doamna Nutu remarca faptul ca Planul nu prevede nicio investitie in domeniul feroviar, fapt ce va avea grele repercursiuni in transportul de marfuri si implicit, in dezvoltarea economica a intregii tari.
  Nici nu vreau sa ma gandesc ce presupune o asemenea perspectiva…

  • Mi se pare ca e opusul a ceea ce spui ,clement.
   Singura linie de cale ferata din Romania; modernizata in regimul neo-capitalist, aflata in planul de dezvoltare; traverseaza Ardealul de la Vest la Est( sa poata aduce trupe si tehnica de invazie pe ea ????)

 8. Dupa vizita in Spania, domnul Presedinte s-a adresat poporului, de la sediul Bancii Nationale, punctand apasat urmatoarele: Romania TREBUIE sa adopte moneda europeana iar Economia, NU TREBUIE sa se se mai sprijine pe Stat.
  S-a referit si la Codul Fiscal, dar putea sa nu se refere, caci tot aia era.
  „Cunoscatorilor”, Presedintele le-a transmis sentinta, probabil definitiva : „nu va faceti iluzii ca ar exista o optiune”.
  S-a consemnat.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: