Pe-al nostru Klaus, e scris „umilit în Franța”.


Nu l-am acuzat niciodată pe KWI că ar fi deștept. Acum însă chiar trebuie să mă întreb dacă are vre-o urmă de materie cenușie, sau ca un alt bleg ce a preluat consemnele zilei, nu face decât să le urmeze orbește fără a se gândi la consecințe? Din lanțul nefericit de evenimente care au cuprins acum Franța, dânsul a priceput cam atât:

Klaus Iohannis condamnă antisemitismul din atacul de la magazinul evreiesc din Paris.
Președintele Klaus Iohannis afirmă că prezența să la „Marșul solidarității” care va avea loc duminică la Paris va da un semnal ferm al dorinței de implicare a României în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel.

Șeful statului condamnă antisemitismul care a condus vineri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris.

„Prin participarea la acest marș împotriva urii și a violenței condamnăm nu doar atacurile asupra redacției saptâmanalului Charlie Hebdo, ci și antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris”, precizează președintele.

Bravo toa-rșu’ Iohannis, suntem mândri că lupți împotrivă urii! Intoleranța împotriva urâtorilor e o virtute, tovarăși !

Iată și prețuirea pe care i-o arată francezii uber-slugoiului uns preș al României – scutiți-i-mă vă rog de „voința populară” și alte basme, căci noi Românii chiar n-am avut nimic de ales – vedeți locul său în lista participanților VIP la marele marș pro-blasfemiatorii stângiști de la CH și de fapt împotriva adevăratei Europe perdante în urma acestei afaceri – Le Figaro (nu și fotografiile):

 

star-of-david-elbow

iohannis-02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le président François Hollande, la chancelière allemande Angela Merkel, le Premier ministre britannique David Cameron, le président du conseil italien Matteo Renzi, le président du gouvernement espagnol Mariano Rajoy, le président de la Commission européenne Jean-Claude Juncker, le président du Parlement européen Martin Schulz, le président du Conseil européen Donald Tusk, les chefs de gouvernement danois Helle Thorning-Schmidt, belge Charles Michel, irlandais Enda Kenny, néerlandais Mark Rutt, luxembourgeois Xavier Bettel, suédois Stefan Lofven, finlandais Alexander Stubb, polonais Ewa Kopacz, grec Antonis Samaras, portugais Pedro Passos Coelho, maltais Joseph Muscati, tchèque Bohuslav Sobotka, letton Laimdota Straujuma, bulgare Boïko Borisov, hongrois Viktor Orban et croate Zoran Milanovic, montenagrais Igor Luksic, slovaque Robert Fico, slovène Miro Cerar, ainsi que le président roumain Klaus Iohannis.

 

Neplăcut în extrem – a ajuns al nostru Klaus chiar și inapoia lui Orban cel anti-european? 

Nu a avut Ministerul de Externe un sfetnic care să îl ghideze pe KWI în sforăriile diplomației contemporane ?

20 răspunsuri

 1. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Inca doua-trei atentate,si depaseste bugetul alocat ptr vizite! Daca ar exista cu adevarat Al Qaida sau ISIS, ar fi atacat in aceasta zi, cind toata materia cenusie a planetei tropaie prin Paris. Vai de mama lor,neispraviti, dar ma tem ca va fi mai vai de poporul nostru cu asa materie cenusie !

  • Splendid – hi, hi! Noroc ca nu-i de-al nost’!

  • Ce pacat ca n-a iesit ponta! Ce prezident inteligent, smecher, frantzuzit! Asa, nu exista teroristi, jihadisti, e mana americana. Rusofili ortodocsi!

   • Nea’ Werner, de ce nu citesti matale bloguri care nu-ti provoaca mustarului explozie ? Aici e pentru cei ce pricep, nu pentru cei „corecti politik”.

   • Stai liniștit că dacă ieșea Ponta show-ul urca pe noi înălțimi delirante! Am fi avut în locul unui neamț biped lobotomizat temporar un „ortodox” patruped, adică ponta, care dacă camera de filmat cerea asta ar fi scos și limba și ar fi lins pe jos ca să își exteriorizeze durerea și revolta vizavi de evenimente

    Ham-Ham!

 2. Credeti ca este mai rusinoasa prezenta sa decat a grecului si a lui Abbas?
  Daca era destept, Iohannis il trimitea pe Ponta sa faca figuratie in randul doi al cortegiului, fix in coasta ucraienianului, dar ii ingaduia Anghela o asa tradare? Nici daca il lovea o enterocolita fulminanta nu avea permisunea sa lipseasca.
  Regia mascaradei o vor diseca internautii mult si bine, adica pana la iminenta scoatere din priza.
  Plutonul fruntas , alcatuit in marea sa majoritate din garzile de corp ale oficialilor inainta cu ochii pe camerele de filmat, incruntat-telegenic, la cel putin un km distanta, fata-spate, de popor.
  Viitoarele masuri de control si represiune a populatiei trebuie sa aiba acceptul formal al tuturor sefilor de stat, al liderilor religiosi europeni si mai cu seama, al maselor largi populare.
  La un moment dat, privind gloata oficialilor strans uniti in jurul ocultei cauze comune, mi-a venit in minte inmormantarea presedintelui KaczynskI..
  Ieri, multi au visat niscai precipitatii hivernale dar nu a fost sa fie. Pana si vremea tine cu ei.

  Am o nedumerire. Le Figaro nu i-a observat pe Bibi si pe Abbas?

 3. Parerea lui Plesu si implicit, a celor ce se fac ca guverneaza si reprezinta tara :http://adevarul.ro/news/eveniment/crima-libertate-religie-1_54b2ed08448e03c0fd822b34/index.html#tab-comentarii
  Sper sa il sfatuiasca cineva sa se retraga o vreme din viata publica, eventual intr-o manastire din Kosovo.

 4. Acum chiar că mă simt mai bine după ce am avut curajul să afirm în mod public vizavi de perciunați! Ce ți-e și cu viața asta, unu care poate spune ce am spus eu la votat pe neamț! Curat ca în Caragiale, coane Mitică!

  Da, Caragiale e contemporanul nostru într-o măsură tulburător de mare în timp ce Eminescu devine tot mai inactual și inadecvat momentului. Iar în tot acest timp nu doar Caragiale ci și Orwell devin tot mai vii prin demnii lor reprezentanți de pe pămînt!

  Prin astfel de evenimente de o cruzime de care doar perciunații ar fi în stare se manipulează în mod grosolan opinia publică!

  Gîndiți-vă că în marșul ăla gigantic din Franța mulțimi uriașe de creștini practicanți nu deăia care dau pe la biserică din an în paști sau solidarizat și au fost alături de cei care militează pentru dreptul de ați bate joc de religia celorlalți, de religia berbecului de klaus de exemplu, în cele mai nerușinate și scabroase moduri posibile!

  Totul în numele libertății de opinie! Al libertății de ați exprima … credința! Setul propriu de valori vizavi de astfel de subiecte ca Dumnezeu, Isus viață veșnică, mînturie șamd

  Păi cînd devii solidar cu pussy riots în urma unor astfel de evenimente chiar că ești slab mobilat la mansardă!

  Eu n-am nici o simpatie pentru ce li s-a întîmplat la ăia de la ziar! Cînd te joci cu focul te vei arde! Garantat 100%! A-ți bate joc de credința celui de lîngă tine pentru a-ți satisface poftele scabroase de a-L mai înjura și a-L mai acoperi de căcat încă o dată nu e libertate de opinie ci boală la cap! Iar cînd o faci în mod repetat e clar că ai ca scop tocmai provocarea unui răspuns pe măsură!

  E ca și cum te-ai duce într-un cartier rău famat și te-ai da cocoș scoțînd cuțitul în fața barosanului din cartier! N-ar trebui să te miri dacă o iei pe coajă sau dacă îți pierzi chiar și viața!

  • Nu stiu daca ati observat dar Caragiale, din motive de masonerie, este cenzurat cum nu a fost nici in timpul regimului de trista amintire..
   Atunci ii sanctionasera „Politica cu delicatesse” iar acum, ii adapteaza piesele in maniera moderna astfel incat in” Scrisoarea pierduta” onorabilul-venerabil sa nu mai foloseasca recuzita ceremoniala si sa nu incheie lecturarea „plansei” cu celebra formula” Am zis”.
   Sub pretextul adaptarii la realitatile politice actuale, se evita measjul transmis limpede de Nenea Iancu: tara se afla in mainile unor trogloditi provinciali, aserviti masoneriei.
   Florin Zamfirescu a razbit cabala prin montarea Noptii furtunoase, si sper ca stelele ii sunt mai favorabile decat lui Iordache, de pilda…

  • Îl pot cenzura « a la orwell » pe Caragiale sau Eminescu cum și cît vrea mușchiul lor e tot degeaba pentru că la momentul potrivit cei aleși vor avea acces și la varianta necenzurată!

   Apocalipsa se livrează nonstop pe țeava de net cu costuri minime și efect de multiplicare al adevărului în lume tunat la maxim!

   Tot așa cum oricînd pot apare din nisipurile egiptului sau palestinei noi și noi variante ale vechiului sau noului testament

   Așa că după ce fii minciunii vor dovedi că albul e negru și negrul alb jucînd alba-neagra cu mintea noastră, și drept consecință nici nu mai are importanță ce e alb sau negru pentru că totul e relativ echivalent și interschimbabil la momentul potrivit, va apare albul și va spune eu sunt albul și acesta e negrul făcînd de rușine pe toți înțelepții lumii! Pur și simplu!

   Vor vorbi și pietrele! Garantat 100%!

   Cît despre Caragiale numai de bine! Că el mi-a dat cel mai bun argument cu care pot combate pretinsa necesitate a anonimității pentru a avea un vot democratic! Pe mine mă zgîrie rău de tot pe creier chestia asta cu votul anonim!

   N-am priceput ce-a vrut să spună Caragiale în « Scrisoarea pierdută » cu « curaj, o semnăm anonimă » pînă n-am citit cartea Crase banalități metafizice de Alexandru Dragomir

   Da! Votul e la fel de democratic, sincer, responsabil șamd pentru că e anonim ca și al protagoniștilor scenetei O scrisoare pierdută vizavi de sinceritatea și curajul lor cînd vine vorba de a-și asuma răspunderea pentru deciziile pe care le iau, pentru opiniile pe care le susțin, pentru valorile pe care pretind că le apără!

   Exact ca în Caragiale! Curat murdar Coane Fănică dar să o știm și noi!
   Eu acum știu!

 5. Sugrumata de revolta, o jurnalista foarte influenta in Franta, a cerut fisarea si pedepsirea elevilor care au declarat ca nu respecta formele de exprimare tip Charlie Hebdo si au refuzat sa participe la momentul de reculegere impus de ministerul invatamantului.
  Cand ma gansesc cum s-au pupat ieri in devalmasie albanezii cu grecii,malinezii cu francezii, saudienii cu evreii, romanii cu toti, prin reprezentantii lor, ma incearca o stare de greata existentiala.
  Nici nu vreau sa imi imaginez ce se va pune la cale la Brussel si cum o vor lua de la cap cu pupatul, stransul in brate , batutul pe spate si gunguritul; iubitorii de desene porno-politice.

  Din seria „noi nu suntem Charlie”;http://fawkes-news.blogspot.fr/2015/01/charlie-hebdo-intervention-detonnante.html

 6. Ziua bună, oameni buni!
  Mie, marșul acesta mi-a amintit de o fază trăită acum câțiva ani, când s’ a inaugurat, într’unul din orașele bătrânei noastre țărișoare, sediul unei recunoscute (ca jefuitor cu gulere albe) bănci comerciale „franțuzești”. În trecere, mă plimbam, alene, prin centrul unui oraș din Ardeal, când, aud muzică la difuzoare. Ciulesc urechea și, stupoare, deslușesc acordurile lui Verdi, din Nabucco, „corul/ marșul robilor”. Intrigat, mă iau după sunet și ce ’mi văd ochii? O grămadă de burtoși, cu pipițele asortate la ținuta bussiness, afișându-se țanțoși, cu paharele de șampanie în mâini, privind suficient și arogant la „sclavii” trecători de sub frontonul decorat cu baloane al clădirii masive, dar fără gust arhitectonic. Inversarea rolurilor pare evidentă, dar, totuși, îmi permit să fac o remarcă. În suficiența atotputerniciei lor, jefuitorii „moderni” cu albele lor gulere au uitat că Dumnezeu/ IAHVE l’a trăznit pe semizeul Nabuccodonosor, mătrășindu ’i coroana de pe frunte. Zgâitul mru ițindu-se de după statura masivă a boche-ului, pentru a intra și el în cadru sau piticania dintre noroaie (sar kozi asta înseamnă, în maghiară), pe lângă faptul că m’ a dezgustat enorm (ceea ce nu ar trebui, totuși, să se întâmple, având în vedere că știu ce le poate pielea vânzătorilor ungureni), m’ a făcut să realizez că marea masă a „conducătorilor aleși” tot la mentalitatea de sclavi au rămas. Sărmanul Moise, degeaba i’ a vânturat 40 de ani prin deșert, hrănindu ’i cu mana dumnezeiască…
  Sau, să mă înșel, și păpușarii să fi învățat, totuși, lecția lui Moise?… Hmm!

  • Urmasii celor pe care i-a calauzit Moise nu sunt nici 5% din total astazi. Prin ce oras te aflai?

   • Da, păcat. Sper ca acei 5% să lucreze cu har întru contracararea celorlalți 95%… Dar nădejdea tot în neamul aista de țărani oropsiți mi’ o pusăi, dacă or mai avea Dumnezeu și Maica Domnului răbdare cu noi.
    În Târgu-Mureș mă aflam atunci, dragă Eufrosin.

    • Dar harul e la noi, crestinii! Ma bucur ca scena descrisa nu a avut loc la Cluj, desi nu ma indoiesc ca se repeta si aici, poate mai abitir. Am devenit si noi o societate aproape vestica: avem bogati, ultra-saraci, poponari, un presedinte cu nume stalcit, ciudati de toate felurile, si cred ca si dykes-on-bikes, pe langa oamenii „seriosi”, de cariera, dar care nu au nici un Dumnezeu. Noi astialalti unde ne incadram?

     • Dragă Eufrosin,
      Harul nu e neapărat la noi, doar pentru că ne-am născut în sânul Bisericii, creștini… Harul e la noi, prin mijlocirea Duhului Sfânt, Cel care lucrează pe pământ după ridicarea lui Iisus la Ceruri, dacă suntem vrednici a-L ține la noi, dacă suntem deschiși întru a-l primi, în primul rând. De asta am scris mai sus că mizez pe răbdarea Maicii Domnului și, implicit, pe a Domnului nostru, Iisus Hristos, deși, la Parusie, El nu se va mai jertfi pentru noi. I-a ajuns o dată.
      Să nu uităm, totuși, că tot din rândul celor păstoriți de Moise s-a ales vasul kenozei… Noul Testament reprezintă rafinarea și împlinirea Celui Vechi… Harul poate ajuta la închiderea ochiului lumii ăsteia, întru vederea celei de dincolo de prag, chiar și pentru un necreștin… Amintește-ți de Pascal, sau, mai bine, de Steinhardt…
      Altfel, poemul eminescian pus de către Clement, ieri, la postarea ta de acum doi ani („De ziua Românului asasinat”) mi-a reamintit faptul că neamul ăsta trăiește încă din jertfa înaintașilor și, câteodată, copleșit de valul de ură, perfid disimulată în jumătăți de adevăr ori trântită pe șleau, ce revarsă de peste tot, parcă, mă gândesc la faptul că nu știu, zău, de ne vom dovedi demni de o așa moștenire… De exemplu, ieri mi s-a întors stomacul pe dos când l-am văzut și auzit pe burtosul știrist „sportiv” ajuns goarna pro tv-ului, începând grupajul cu: „Eminescu nu a avut sifilis”. Nici nu mai contează ce a spus după sau că, până la urmă, vor plăti ei scump și acest nou scuipat pe obrazul Românilor, dar…
      Și, unde suntem noi, întrebi? Dacă nu suntem pietre, pentru că, vorba Poetului, „ce e val ca valul trece”, atunci nu vom mai fi nimic…

  • apropo de muad’dib și seria dune, pe mine m-a pus serios pe gînduri! sf sf dar parcă e ceva mai adînc acolo!

 7. Cît despre evrei am mai avut o revelație zilele astea! Și ei erau ciobani! Da domle’! Neam de ciobani, păstori de capre, oi și vite! Scrie și în biblie

  Asta ne face mai evrei, cei care au primit moștenirea, decît evreii de azi care numai ciobani nu mai sunt, au uitat de mult meseria și mai știu doar să învîrtă banul și să dea cu păcănele peste tot prin lume

  5% e mult spus! Eu tare mă tem că din ăia vechi n-a mai rămas niciunul! Deaia sa dat moștenirea neamurilor! Pentru că mai au ciobani și turme de capre și oi! Și pentru că n-au uitat de tot să fie păstori la oi nu lupi răpitori îmbrăcați în blană de oaie!

 8. Numirea lui dudu elbit systems, protector al criminalilor din decembrie’89, in calitate de consilier al Presedintelui pe probleme de securitate nationala este foarte neinspirata.
  Sau poate ca este inspirata de sarsaila insusi.
  Optiunea, daca este reala,este o insulta pentru romani. Vreau sa sper ca informatia nu corespunde realitatii.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: