Părinți, v-ați săturat de școala copiilor voștri? Ce putem face – importanța alegerii corecte a profesiei.


        Nu sunt puțini părinții care se plâng de încărcarea și conținutul educației pe care o primesc copiii lor în școlile lor, dar câți dintre ei cunosc și cauzele? De ce a devenit Gigel un egoist competitiv, iar Irina o superficială isteață dealtfel, dar preocupată de obsesii precum moda, shopping-malls și așa-zisa muzică pop?
 
    Mai toți știm că există o problemă, dar nu mulți dintre noi conștientizăm și cauzele ei.  V-ați săturat de cercuri  de matematică avansată pentru școlari începând din clasa I-a, de lăudaroșenia unor părinți vis-a-vis de „performanțele academice” ale odraslelor lor, de competiția idioată a aceloraș de a intra în grațiile unor profesori care își construiesc faima de super-staruri în domeniul lor pe spatele copiilor pe care ar trebui să îi învețe și altceva decât materia la nivel de facultate?
 
    Atunci următoarea conferință vi se adresează în mod implicit. Au reușit profesorii unei școli din Constanța, nu numai să pună degetul pe rană, dar și să facă ceva pentru a o închide. După ce îi vom înțelege, chiar ne vom dori ca o astfel de școală, cu astfel de educatori să existe și în urbele noastre. Educația oferită copiilor face toată diferența – nu e totuna să răsădești un copăcel cu aer curat, apă proaspătă și soare, sau închis, sub lumina unor neoane fluorescente și udat cu chimicale care sa-l facă să „crească” în 4 luni,  cât cei normali în 2 ani.   Aflați, aplicați și învățați și pe alții:

 

31 răspunsuri

 1. Aceasta trebuie sa fie finalitatea invatamantului romanesc:a-l integra pe copil in neamul din care face parte, ca roman adevarat. Cu alte cuvinte invatamantul romanesc trebuie sa-l formeze pe tanarul roman ca un om cu dreapta credinta si cu viata curata.
  Daca punem in aceasta ecuatie si profesorii competenti (aici e doar unul din ei), este imposibil sa nu salvam aceasta tara din mana delicventilor clasei politice de azi.
  Asadar:
  http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/10072-MODELUL-DE-TAR%C4%82-Autor-Prof-Dr-Florian-Colceag

  • Dl. Colceag vorbeste frumos si coerent. Apartenenenta sa la Clubul de la Roma ridica semne de intrebare.

   • Da, a spus-o chiar el, insa pomul dupa roade se cunoaste.
    Acest Taran cu radacini sanatoase si adanc infipte in pamantul tarii, nu face decat sa-i PESE si sa ACTIONEZE spre binele comun. Sa recunoastem, e seceta imensa de valori in viata cetatii, iar discursul sau nu e doar frumos si coerent si plin de miez. E cu adevarat providential, profund romanesc si teribil de concret. Eu cred ca timpul valorilor autentice a sosit, iar datoria noastra ar fi sa facem front comun cu ele.
    Ajunga-ne invartirea in cerc inchis prin pustiul valoric creat de mai multe generatii sfertodocte de tradatori politici! Cum spune si admin: „O, Romanie mare, timpul tau a sosit!”

 2. In „copilaria mica” se formeaza toate deprinderile frumoase si folositoare sufletului si vietii, in general.
  Din ce in ce mai multe biserici reusesc, atat in tara cat si in diaspora, sa organizeze gradinite si dupa mine, este cel mai folositor gest obstesc pe care il fac.
  Fara televizor si fara desene animate, copiii invata sa isi faca semnul crucii inainte de a manca, sa spuna „sarut mana” doamnelor, cine este Sfantul Stelian, de ce a intrat Mantuitorul in Jerusalim pe un magarus, de ce nu se vorbeste neintrebat si cum erau bunicii materni ai lui Iisus .
  Nu reiese din articol cine finanteaza scoala din Constanta si dupa ce manuale se face predarea. Este vorba despre ciclul primar sau despre cel gimnazial?
  In gimnaziu, este nevoie sa se puna accent pe o solida cultura generala, caci numai aceasta da eleganta spiritului si discernamant. Prin cultura generala, nu inteleg „cultura media”.
  Pentru rigoarea mintii, trebuiesc invatate limbile clasice, iar matematica, asociata poeziei si muzicii clasice.
  A fost o vreme cand in tara noastra, in acest fel erau instruiti, tinerii. Pana si in cele mai „populare” scoli, elevii invatau ca imnul studentesc este o meditatie asupra scurgerii vietii si nu o chicoteala corala ocazionala.

 3. „Modelul” suedez de relaţie părinte-copil. Cum a luat naştere o generaţie de „monştri”
  Yahoo News – Ma, 18 feb. 2014

  http://ro.stiri.yahoo.com/educa%C5%A3ia-parental%C4%83-centrat%C4%83-pe-libertatea-copilului-poate-na%C5%9Fte-%E2%80%9Emon%C5%9Ftri%E2%80%9D-105606261.html

  Citez:

  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

  Ţările scandinave care se mândreau cu faptul că îşi tratează copiii ca şi când ar fi adulţi au început să constate o serie de efectele negative ale unui stil educativ permisiv. Unii specialişti suedezi în educaţie sunt de părere că o astfel de creştere poate avea consecinţe extrem de grave asupra copiilor, afectându-i, de asemenea, pe cei din jur.

  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 4. Argumente suplimentare pentru importanta scolilor ortodoxe:

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/09/07/gandeste-liber-sau-reeducarea-soft-prin-filme-si-tv-ioan-bucur-familia-ortodoxa/

  „Singurul lucru gratis este bucata de cascaval din cursa de soareci”:

  Organizatia numita „Ying Yang” cu bani de la satanistii din Olanda, etc., spre indobitocirea/indracirea tinerilor. Folosirea simbolurilor satanice, chiar si din nestiinta, are efecte sufletesti teribile. In primul rand indepartarea de Sf. Biserica…

  https://eufrosin.wordpress.com/2013/05/01/ministrul-marioneta-si-educatia-digitala-super-evaluata-a-copiilor-nostri/

  http://conspiratiisimistere.wordpress.com/tag/consumerism/

  „Cyber-drogurile” ar putea inlocui drogurile clasice

  Daca meloterapia poate face bine si chiar vindeca, exista si varianta negativa a muzicii, numita „cyber-drog”, un fenomen nou in Italia, ce ar putea lua amploare. Alarma a fost data de GAT, nucleul special privind fraudele telematice al Garzii de Finante, care a descoperit pe Internet un trafic cu „note halucinogene”, informeaza Panorama si Corriere della Sera, citate de Rompres.
  „Undele cuprinse intre 3-30 Hertz, infrasunetele, cu alte cuvinte frecventele pe care lucreaza creierul uman, sunt in masura sa declanseze cele mai diferite reactii si sa solicite de o maniera intensa activitatea cerebrala. Undele alfa, de exemplu, care merg de la 7-13 Hertz, au un efect potential relaxant, dar exista altele care obtin efectul opus, cu alte cuvinte euforizant sau excitant. Este suficient sa inserezi aceste infrasunete – pe care urechea umana nu le percepe – intr-o bucata muzicala si jocul e facut”, a explicat colonelul Umberto Rapetto, comandantul GAT. El a mai precizat: „Utilizarea acestor infrasunete este cunoscuta de fortele de politie, care in strainatate le folosesc drept descurajare, de exemplu in discoteci, pentru a-i calma pe tineri. Au fost folosite si in domeniul militar”.
  „Droguri” gratis pe internet
  Pe Internet se gasesc gratuit si nelimitat atat inregistrari audio „stupefiante” cat si software-ul pentru a le asculta. Moda se extinde rapid, asa cum s-a intamplat in Spania. Mii de pasionati discuta in retea, fac schimb de impresii si sfaturi privind modalitatile si tehnicile de administrare.
  Site-ul sectorului este i-doser.com. Aceste „i-dose” (radacina numelui este aceeasi ca la i-phone si i-pod) au efecte similare drogurilor, file-urile purtand chiar numele drogului, in functie de rezultat: „cocaina”, „marijuana”, „heroina”, „peyote”, „ecstasy”, „efect orgasmic”.
  „Efectul este amplificat daca aceste sunete sunt ascultate cu casca, in intuneric, in liniste si sunt asociate cu o muzica speciala precum si cu ingerarea de alcool”, precizeaza GAT.
  Prejudiciile reale aduse sanatatii si riscul de dependenta mai necesita inca certificari, „dar cu siguranta aceste sunete interactioneaza cu creierul, indeosebi la subiectii predispusi mintal”, a precizat Rapetto. El a mai relevat ca potentialul de raspandire al iDoser este enorm.
  Agentii informatici ai Garzii de Finante monitorizeaza in prezent acest fenomen, foarte raspandit in strainatate dar in faza embrionara in Italia. Pentru moment, i-dose sunt daruite pe web sau cedate la un pret simbolic. Spre deosebire de droguri pot fi „consumate” iar apoi pot trece din mana in mana. Exista deja o firma care ofera online, pe propriul site, un fisier mp3 (de tipul popularului WinAmp) care contine „doza” audio si care propune contra cost propriile sunete, prezentandu-le drept deosebit de eficiente si calitative.

  Promovare pe YouTube
  Dozele pot fi reperate usor printr-o simpla cautare pe Google. Se ajunge la site-uri care gazduiesc link-uri si arhive de file precum Rapidshare. Cateva clicuri si ai pe computer o fila care dezvaluie sute de „doze” si „cum sa faci sa functioneze o doza in proportie de 100%”. Aceasta in timp ce YouTube este plin de video care ilustreaza presupusele efecte asupra tinerilor (si adesea foarte tinerilor) consumatori.
  Prin urmare, piata este precum cea a cocainei si hashish-ului: prima doza de incercare este gratis, apoi clientul devine dependent si este dispus sa plateasca. Pe site-urile specializate se afla si modul de folosire precum si comentariile celor care au consumat deja produsul, cu sfaturi privind tehnicile de administrare si descrieri entuziaste ale senzatiilor incercate.
  „Faptul ca stimularea sonora ad hoc poate avea consecinte deosebite asupra creierului nu este o surpriza”, a comentat Michelangelo Iannone, cercetator la Institutul de Stiinte Neurologice. „Am observat si masurat recent efectul de „insumare” al sunetului si al ecstasy asupra creierului unor animale de laborator. Am administrat unor cobai o doza minima de ecstasy, incapabila sa produca vreun efect neurologic si acelorasi cobai le-am administrat o doza de sunet la 95 decibeli, maximul permis, teoretic, in discoteci, constatand o potentare a efectelor ecstasy. Mai mult, crescand doza initiala de ecstasy am obtinut prin sunet o potentare a efectului care a durat cinci zile”, a mai spus cercetatorul.

  M.N.

  • Asa e, importanta scolilor ortodoxe e cu adevärat imensä. Generalizarea învätämântului legat de Bisericä (ca în Polonia) ar fi nemaipomenit si în România.

   Eu, de pildä, am dat-o pe ficä-mea mai mare încä din clasa I la o scoalä mânästireascä (catolicä) si am constatat diferenta (incredibilä) dintre nivelul de pregätire si de echilibrul sufletesc oferite de tipul asta de învätämânt, în comparatie cu desastrul din scolile publice.

   Si popa al nostru (ortodox, cu barba, n.m.) tot acolo si-a dat copiii si si el a fost super-încântat de resultate.

 5. Zice Parintele Ionut Bogdan Stavarache: „copiii nu se autoeduca, se educa”.
  http://ziarullumina.ro/interviu/paradoxul-strainatatii-regasirea-interioara
  Din ce in ce mai multi preoti din diaspora ( am mai vorbit si despre preotii din Spania), confruntati direct cu smintirea societatii si primejduirea familiei, inteleg ca Biserica a devenit un refugiu viu, activ, al fiintei ce aspira la mantuire si isi asuma rolul de pedagogi crestini ( atat pentru copii, cat si pentru adulti) .
  Patologiile sociale induse ( dependenta de droguri, violenta, comportament amoral) sunt clar definite. Cum spune romanul „s-a pus degetul pe rana”. Atat domnul Virgiliu Gheorghe cat si Parintele Stavarache spun in fapt, acelasi lucru, vindecarea tinerei generatii este posibila prin activarea celor trei corpuri educationale: familie, biserica, scoala.

 6. tarile nordice plus olanda au fost teritoriile lor pt tot felul de experiente deci si pt cele de felul asta. tot in suedia s-au experimentat si sterilizarile fortate plus multe altele. de citiva ani buni s-a ajuns la faza in care introduc peste tot in viata de zi cu zi experienta cistigata prin intermediul experimentelor efectuate. acum principala tara a experimentelor pe care le gindesc unii este romania din simplul motiv ca romanii s-au oferit singuri in baza “cunostintelor” acumulate de la europa libera din ale caror emisiuni majoritatea a inteles ca vestul luminos s-a inventat ca sa le dea lor de toate ca doar asa sint civilizatii. ca istoria spune cu totul altceva nu conteaza atiti timp cit romanul “stie” pe ca a “auzit”! printre altele la noi s-a observat faptul ca moartea padurilor este cauzata de culturile plantelor modificate genetic. de cind va bucurati de astfel de culturi? din anii 90 de cind s-a inventat un program de ajutorare al taranilor ca asa sint vesticii grijulii si nu pot inchide ochii noaptea de grija altora. romanii sint singurii care si acum scuza nenorocirile pe care le vad in tara lor prin faptul ca niste localnici rai isi fac de cap iar saracii vestici n-au ce face. mai rau de atit este faptul ca desi se vede ce este prin lume romanul se incapatineaza sa nu renunte la prostia cu vestul luminos inventind conceptul „tarilor civilizate din nordul europei”. ce se intimpla in tarile respective si cum arata viata pe acolo desigur ca nu stie dar ce-a auzit pe vremuri la postul de radio numit mai sus plus amalgamul de zvonuri, povestiri, legende si vise pe care si le-a insusit de-a lungul timpului reprezinta “dovezi clare” pt romanul nou ca sa-si doreasca viata “buna” din tarile vestului asta in conditiile in care a ales de ani buni sa traiasca practic in vest dupe legile si regulile “civilizatilor” deoarece a votat cu doua miini si in urale desfintarea propiei tari si distrugerea propiului popor din care face parte fiecare dintre cei care au ales apartenenta la e.u. invatamintul folosit astazi este acea varianta moderna ceruta de toata lumea si care desigur ca vine din vest iar aceasta nu este inventata ieri ci exact din 1898!!! inventatorul acesteia este wilhelm wundt inteiemetorul scolii de psihologie din leipzig. teoria lui de baza era ca omul este un animal care poate fi conditionat intocmai ca orice alt mamifer. sa ne uitam la ziua de astazi pt a observa ca orice se intimpla in romania poate fi motivat prin orice fel de povesti care contin citeva cuvinte importante pt urechile romanilor: comunism, securisti, ceausescu, rusia plus antiteza la fel de simpla cu vestul luminos care nu mai este asa necesara in ultimul timp deoarece majoritatea o are deja imprimata in memorie si este activata automat. cind ma uit la comentariile romanilor din diverse ziare se vede clar ca nu s-a iesit din gindirea anilor 60-70 nici macar cu un milimetru. de fapt trecutul constient al majoritatii nu depaseste in mare aceasta perioada de timp deoarece nu trebuie uitat ca in anul 1945 romania avea doar 19% din populatie care locuia in orase iar aici un procent insemnat il reprezentau strainii. tot atunci in romania existau 140.000 de absolventi ai unei facultati -nu toti erau romani- iar de la tara numai 0,2 % reuseau sa ajunga intr-un oras unde sa-si schimbe viata prin studiu in timp ce marea majoritate era afectata de analfabestism. scolile bucurestiului erau pline de clase pt alfabetizare la sfirsitul anilor 60!!!! exemplul din articolul de mai sus cu un taran patriot nu reprezinta pt mine nimic altceva decit neincredere. si ca aceasta sa fie confirmata iata ca respectivul patriot taran este membru in clubul de la roma care nu este conoscut pt ceva acte caritative ci pt altceva. cu f mici exceptii taranul nou cel iesit din sate cel mai devreme in anii 50 nu are constiinta nationala si nici una sociala. acest lucru se vede extrem de usor pt ca toti membrii guvernelor de dupa 89 sint tarani sau a 2-a generatie a flotantilor care au invadat orasele romaniei. tot asa este cazul si atunci cind vorbim despre ziaristi, judecatori ai alti numiti intelectuali aflati in pozitii unde exista un ciolan de ros respectiv speranta de-a ajunge in astfel de locuri. asa se explica individualismul exacerbat de astazi al romanului nou fapt confirmat de un studiu efectuat la nivel european de catre e.u. si in care noi ca natie ocupam ultimul loc in ceea ce priveste nivelul solidaritatii intre membri aceluiasi popor.
  ce invatamint ar trebui sa avem a fost desfintat in 89. totusi daca economie nationala nu mai exista iar romanul este indoctrinat cu fel de fel de prostii de provenienta straina nu ne foloseste prea mult nici un fel de scoala oricit de buna ar fi iar acest lucru a iesit in evidenta mai ales dupa 1989 cind strainii ne-au pacalit mai rau decit pe cei care nu au avut niciodata o scoala de calitate iar asta s-a intimplat pt ca marea majoritate a populatiei nu avea nici un fel de experienta si nici n-a dorit sa-si acopere prin alte metode aceste lacune datorate trecutului fapt posibil datorita scolii de calitate. deci scoala singura nu rezolva totul asa cum s-a si dovedit si trebuie facut mult mai mult. trebuie inceput
  cu formarea constiintei nationale si sociale iar asta pleaca din familie care trebuie sa fie educata in spiritul tradiiiitiilor noatre stramosesti si a credintei in care ne-am nascut. romanul de astazi nu este roman deloc ci un dusman al tarii si natiei din care face parte. este aberant ca desi asta este situatia toti vor s-o duca bine!!! cum?!
  altfel cit timp toti care se vor perinda la conducerea tarii vot fi tarani nu exista nici cea mai mica sansa sa se schimbe ceva vreodata in romania. ala care este vataf principal pus de straini este taran flotant, prima generatie din familia lui. cine a asteptat ceva de la asta, altceva decit a dovedit insemana ca n-a trait cu picioarele pe pamint pina acum. al doilea in ierarhie este flotant a doaua generatie. eu am vazut citeva milioane dintr-astia si toti erau catastrofali asa cum ii vedeti la tv.
  acum sa nu-mi spuneti de chestia cu strainii care au dat in tarani. acum metoda aia nu mai era necesara. mai bine sa va ginditi de ce strainii i-au dat credite lui ceausescu ca sa-i scoata din sate. oare cei care se vede c-au cistigat n-au stiut de ce o fac si pe cine sprijina?! oare nu se vad rezultatele la tv?
  si sa vedem cum se manifesta romanul devenit antiroman din inconstienta:

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/de-ce-as-pleca-de-ce-as-mai-ramane-12058305

  sint 10 postari bune din 171:

  6, 21, 38, 79, 116, 118, 119, 132, 133, 137

  in rest romanii arunca cu tone de noroi peste ei si tara lor!!!! asa ceva nu exista nicaieri!!!
  altfel se observa de la mare distanta ca nu au habar despre ce este pe lumea asta cind spun ca-n tara ar fi coruptie. este pt ca asta este sistemul care altfel nu poate functiona fapt pe care nu-l pot constietiza deloc la fel cum nu pot inca realiza ca ei traiesc astazi in vestul lor iubit dupa legile si regulile pe care ei le-au cerut si sub controlul total al strainilor pe care-i vad cum vin in tara in fel de fel de delagatii care impun ceea ce le este lor de folos.
  si ca sa dau un exemplu desi pot da lista de sute de carti si articole de ziare fara numar pe teme de acest gen:

  http://www.amazon.de/Land-Diebe-Kurt-Kuch/dp/3711000096

  tara hotilor de kurt kuch

  cu cit tara este mai mare cu atit si scandalurile sint mai numeroase si mai mari insa asta este vestul ala civilizat plin de cinstiti al romanului care prefera sa se autodistruga pt un vis timpit decit sa recunoasca ca s-a inselat si c-a fost inselat. mindria taraneasca are o forta de distrugere care bate si instinctul de conservare!

  Thales

  spune-le de porno generation si ce face stefan raab cu generatia tinara!
  de exemplu:
  intrebare: pe unde curge canalul panama?
  un tinar raspunde: prin germania.
  Raab raspunde: richtig! si urmeaza hohote de ris…..
  asta ca sa vedem cum este scoala la altii si efectele pe care le are.
  acum citiva ani a fost o demonstratie a elevilor si studentilor in germania iar un reporter i-a intrebat pt ce demonstreza. n-a stiut nimeni! cind s-au plictisit au navalit intr-o universitate au spart si rupt tot ce-au gasit insa intimplarea a facut c-au nimerit si peste o sedinta cu niste sefi de concerne carora le-au mincat mincarea si i-au stropit cu de toate plus ca i-au injurat si putin a lipsit sa nu-i bata. noroc c-au stat linistiti si n-au spus nimic!

  am vazut ce-a scris casandra pe articolul precedent: peste tot se procedeaza la fel si sint asmutite minoritatile impotriva majoritatii. acolo unde nu sint se fac. scopul este acelasi si l-am postat in forma de documentare informative ca sa se inteleaga despre ce este vorba de fapt. daca ungurii cred ca cistiga ceva distrugindu-ne pe noi se inseala amarnic deoarece in acest fel nu-si pot accelera decit propia desfintare. ca nu sint constienti este alta problema insa puteti sa le spuneti. altfel sa nu credeti ca totul tine prea mult.in 30 de ani nu veti reconoaste nimic din noul moloch care va fi numit popor european. este o repetare a experimentului american si cel putin la fel de dura. in 1900 traiau 120.000 de indieni din 8 mil cit spun ei c-au fost!!!! sa vedem daca vor fi tot atit de blinzi si sa ne faca si noua cite o rezervatie. nu uitati ca nu mai traiti in romania iar asa numitele probleme locale nu sint locale deloc! romania a preluat un sistem care asa arata dupa cum se vede si pe care nu-l poate schimba in nici un fel. discursurile despre desfintarea statului social in vest care dintr-o data nu mai era bun din anii 90 au fost recitite in romania de asa numitii politicieni odata cu instalarea tanului flotant ca vataf sef care cica facea el modernizarea statului. probabil credea ca este caruta familiei in care treuia el sa fac curat.
  altfel sa retinem ce-a spus paul ehrlich intr-o carte de-a lui din 1968 despre problema suprapopulatiei: daca pe ai nostri experimentam pe ceilati nu-i vom intreba niciodata cind vom introduce ceva anume.

  • Uneori am impresia ca suntem subiecti ai unei graphoterapii colective.
   Celebrul indem : ” Scrieti copii, numai scrieti !”, se dovedeste a fi o pacoste.
   Uitati, eu ma voi stradui sa renunt la paranteze si dumneavostra va propun sa va insusiti majusculele. Asta ca sa parem cat de cat, normali.

 7. Sa adunam cat mai multe semnaturi ptr. domnul Iulian Capsali
  https://www.facebook.com/iulian.capsali?fref=ts

  • Da, Ciprian ( preotul?), vad o sansa pentru romani in persoana dansului.
   I-am trimis ieri urmatorul measaj la care astept ( si nu doar eu), o reactie :
   „Domnule Capsali, sper ca sunteti la curent cu interventia europarlamentarului Lunacek pe langa parlamentul Romaniei.
   http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scrisoare-deschisa-de-la-cel-mai-mare-intergrup-din-parlamentul-european-103872.html
   Numai maine nu-i poimaine, la propriu.
   Realizati cu ce forta va veti confrunta in PE, daca Romania va legitima propunerile comunitatii homosexualilor?
   Din textul articolului, deducem in ce masura se pune presiune asupra tarilor ortodoxe.
   Remus Cernea si-a mobilizat sustinatorii pentru a influenta comisia juridica din Senat.
   Intr-un fel, oarecum dramatic din punctul meu de vedere, vi se ofera sansa de a convinge electoratul, in doar 24 de ore, ca poate avea incredere in calitatile dumneavostra de strateg al politicii ortodoxe romane.
   Va doresc sa aveti dreapta inspiratie si sustinerea Sfintilor Romani.”

 8. cine vrea sa stie cum au fost anii 50 sa citeasca aici ce scriu cei ce comenteaza care precis nu au nici o data despre procesele si condamnarile pe care le saluta cu mare bucurie:

  http://blogsport.gsp.ro/andries/2014/03/04/aviz-amatorilor/all-comments/#comments

  http://www.tolo.ro/2014/03/05/asa-a-inceput/

  cei care se bucura de orice distrugere si condamnare sint a 2-a si a 3-a generatie de flotanti dar o fac la un mod mult mai agresiv decit predecesorii lor.cred ca daca brucan avea materialul asta uman cu mare valoare de intrebuintare ar fi fost aclamat pt condamnarile la moarte pe care le cerea. la ei actul de justitie este bun si se face „treaba” numai daca numarul condamnarilor este f mare.

 9. sa se observe ca astfel de decizii si in general hotaririle din orice domeniu care afecteaza orice la modul grav sint luate prin intermediul femeilor! la fel este peste tot. unde se doreste impunerea unei nenorociri apare o femeie care da cu toporul fara sa clipeasca.

  • Aici ati nimerit-o. Hotararile alea grave la care va referiti sunt luate „PRIN INTERMEDIUL ” femeilor, nu de femei. In culise, phalocratia calareste Romania, ca sa ma exprim elagant.

  • Personal iti multumesc pentru stradania de a ne trezi!
   Bunul Dumnezeu sa-ti rasplateasca.

 10. Exemplu de copil frumos:http://adevarul.ro/educatie/scoala/balet-1_530712f1c7b855ff5688c1f2/index.html

  Multumesc tuturor celor ce au convins parlamentarii sa voteze impotriva lui Cernea-Lunacek.

 11. Frossy, se intampla o gramada de lucruri interesante in jurul nostru si tu stai cu hotarare pe gard. Esti cumva ingrijorat de sanatatea copiiilor ?
  http://reportajelive.wordpress.com/2014/03/02/multa-sanatate-copiilor/

  • Fi pe pace Cassy dear, oricine participa in buna credinta la Sfantul Maslu, nu are de ce sa fie ingrijorat. Mi-e timpul prea pretios insa si munca prea multa. Cu drag as scrie, dar nu prea pot.

 12. Nu uitati sa ii sustinet pe tinerii ce organizeaza MARSUL PENTRU VIATA.
  http://www.marsulpentruviata.ro/

 13. In sfarsit,un Preasfintit care spune ADEVARUL !!! DAR CE ADEVARURI !!! Aici: http://www.youtube.com/watch?v=i0tzK4AvcWI&feature=share Cu sanatate si bucurii,sa dea Dumnezeu! Doamne ajuta!

 14. Malina Aciu, din Alexandria, va participa la campionatul mondial de sah, in Africa de Sud, dar si la cel european, in Georgia.
  Malina este tripla campioana a Romaniei si are 12 ani !
  Nu stiu daca domnisoara a fost educata dupa principii religioase dar imi pot permite sa presupun ca nu a crescut lipita de ecranul televizorului si jucandu-se si cu ecutorii in urechi, in fata blocului.
  Malina are parinti si educatori intelepti, cum merita a avea toti copiii sortiti sa traiasca in Romania.
  Citind stirea referitoare la acest copil, mi-am amintit ca inainte de ’89, saptamanal, Elisabeta Polihroniade prezenta o emisiune de sah pe unicul post national de televiziune.
  Daca nu ma insel, ultimul ministru al invatamantului a propus introducerea sahului ca obiect de studiu in ciclul primar si gimnazial.
  Material genetic favorabil avem, macar de ar finaliza proiectul.

  • Sa o pazeasca bunul Dumnezeu de uneltirile dusmanilor Romaniei! Programul anti-national de monitorizare si hartuire a talentelor naturale, se afla in plina desfasurare. Ghici cine e in capul rautatilor, cu cooperarea deplina a carpelor de nationalitate romana ?

  • Tot in domeniu, echipa de sah Team Romania, pe site-ul chess.com, ocupa un onorant loc 4 in lume. De asemeni, echipa Dacii, dupa numai 6 luni de la infiintare, ocupa un loc in top 400, din cam 13000 de echipe.
   Si mai interesant, din echipa nationala de sah a Canadei fac parte 4 jucatori de origine romana (Alexandra Botez, Sanziana Chis, Vlad Gaciu, Stefan Trandafir)

 15. Televiziunea romana da de stire poporului( necajit rau, din motive de lege a educatiei) abia dupa doua luni ,ca elevul Cristian Vulpe din Zalau a fost recompensat cu medalia de aur la Olimpiada Internationala de Filosofie, precizand faptul ca tanarul nu a invatat aceasta materie in scoala si a decis sa isi continue studiile in Germania.
  Este consternant. Adica Gabriel Liiceanu nu este un model de reusita intelectuala si materiala pentru elevul ardelean?
  Interesanta maturitatea si discernamantul acestui copil.
  Slava Domnului ca izvorul ganditorilor romani nu a secat.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: