De-mo-cra-ția


Votul universal este una din radacinile raului numit demo(no)cratie moderna.

Multi dintre noi deplangem lipsa meritocratiei in toate domeniile vietii sociale(inclusiv politica), dar demo(no)cratia o exclude din principiu.

Demo(no)cratia creste entropia sistemelor social-politice; implicit-haosul-adica una din iubirile *Intunecatilor*care s-au straduit doua secole sa acapareze intreaga putere -mai intai economica , mai apoi si politica-pe plan mondial.

US democracy

Distrugand elitele traditionaliste,aristocratice si creeind altele bazate pe arginti-valoarea de schimb a societatii-pe care au avut grija sa o deturneze in totalitate in favoarea lor;acesti ultimi Dementi ai Istoriei, s-au erijat in singurii conducatori ai societatii umane.

*Politica ??? O vorba de dansii inventata….*
Niciodata Ghita de la Jiina, Lisandru de la Husi sau Marin din Bailesti nu vor putea influenta politica nationala, la fel cum niciodata Victor de la Bucuresti, Radu de la Constanta sau Relu de la Iasi nu vor da doi bani pe ce gandesc primii, inafara zilei alegerilor…..

Unul hatru din Grecia zicea ca democratia evolueaza in coruptie generalizata, care cere un tiran care sa o eradice, care la randul sau cere jertfe de sange pentru a fi inlaturat de la putere si ciclul se reia prin revenirea democratiei….

Nici macar proiectul divin de natiune de preoti-exemplu de moralitate si verticalitate pentru celelalte neamuri, condusa de insusi Creatorul, n-a avut mai mult ecou in inimile celor carora li s-a propus… Au preferat materialitatea argintului si stralucirea fada a purpurei lumesti….

Ce sa mai zicem de zbaterea infara de Dumnezeu a oamenilor, de a creea societatea perfecta?

 

autor: Moca

Reclame

17 răspunsuri

 1. @Moca:

  multumesc în mod deosebit pentru articol! Pe zi ce trece mai putini sunt astäzi oamenii care sa atace democratia dinspre dreapta (Erik Maria Cavaler de/von Kuehnelt-Leddihn s-a dus de 15 ani dintre noi – Dumnezeu sa-l odihneascä!).

  În completare: dat fiind cä procesul entropic accelerat de instaurarea democratiei bineînteles cä nu se opreste la atingerea obiectivelor ei, ci duce pe cale naturala la socialism, mai jos un articol cu fragmente din cugetärile despre socialism ale unui ins (r), care pe mine m-au läsat gurä-cascä prin clarviziune (si dictie – omul vorbeste ca un bisturiu).

  http://foaienationala.ro/eminescu-serioas-turburare-socialist-amenin-europa.html

  • Da-i rogu-te si un vot din moment ce il apreciezi!

   • Uite ca uitasem complet de smecheria asta cu voturile … Multumesc!

    • Pai daca e democratie…sa votam!

     • Ha, ha!

      Asta e, pentru un anti-democrat bätrân si declarat, ca mine, o mare, mare dilema.

      Cum zicea si alde Nicola Gomez Davila (pe care am mai bine-voit de l-am citat p’acilea):

      “Die Freiheit des Demokraten besteht nicht (etwa, n.m.) darin, alles sagen zu können, was er denkt, sondern nicht alles denken zu müssen, was er sagt.”

      „Libertatea democratului nu constä în faptul de a putea spune (tot) ce gândeste, ci mai degrabä în cel de a nu fi nevoit sä se gândeascä la ce spune”.

      Genial, nu?

      • Ei, cata vreme ai un puisor mic si scump, numai batran nu esti.

      • Multumesc în numele nostru (inclusiv Bebe) pentru cuvintele calde!

       Încolo, îmi permit o observatie: a fi bätrân nu e neapärat un… viciu, ci, uneori, o delectare deosebitä pe care ti-o recomand calduros (si sä nu uitam cä se poate si mai „räu”: Sf. Grigore Theologul, fiul unui episcop, a fost näscut de mama sa la… 56 de ani, ca primul-näscut între 3 frati).

       Partea des-gustatoare e însä cä, de când au uitat sä mai fie crestini si sä învete sä moarä, oamenii nu mai îmbätrânesc asa de frumos ca odinioarä, ca „pe vremea mea” …

 2. asta spune singur ca cei alesi nu au puterea ci altii pe care nu-i alege nimeni.

  la o saptamina dupa ce a spus ca bancile sint o mafie care oravesc toata lumea a avut un accident.

  printre altele cum voteaza politicienii legi despre care nu au habar si multe altele.

  lectii despre cum se fura cit se poate de legal in vestul luminos la nemtii aia cinstiti din povestile romanilor.

  http://www.nzz.ch/wirtschaft/wirtschafts-und-finanzportal/oesterreichs-filz-als-humus-fuer-die-hypo-pleite-1.18243800

  cum se fura cu zecile de miliarde si cum sint organizate statele din vestul luminos unde crede romanul ca colcaie cinstitii corectii si desteptii.

  din cutia cu povesti.

  http://www.monde-diplomatique.de/pm/2013/11/08.mondeText1.artikel,a0003.idx,0

  lumea minunata a civilizatilor din povestile nemuritoare ale romanilor.

  afaceri cinstite prin tarile civilizate

 3. Toate sistemele politice au fost compromise rand pe rand de cei care le-au lucrat pe dedesubt si de cei care s-au lasat lucrati fiindca erau prea pacatosi. Ideea a fost, normal, ca sa se creada ca orice vine dupa sistemul compromis e mai bun.
  Democratia are unele avantaje in plus fata de alte sisteme. De ex. o populatie minoritara (sa zicem unguri in Transilvania sau alba-nezi in Cosowo) are mai multe drepturi decat populatia majoritara din ac. zone. Ce face atunci zisa populatie ? Incepe sa se agite (cu ajutor din afara sau fara) si vrea si mai multe drepturi, pe care nu le poate avea decat pe socoteala majoritatii. Cum in teorie asa ceva nu e democratic si teoria nu se poate modifica, se modifica realitatea: minoritatea respectiva devine „oropsita”, cere ajutor din afara de la alti iubitori ai democratiei, i se da acest ajutor si voila ! Democratia fiind foarte elastica este restabilita: minoritatea oropsita devine majoritara cu ajutorul diasporei (metoda naturala de a deveni majoritar, zisa si metoda gaza, fiind cam lenta pt gustul iubitorilor democratiei).
  De aici se vad avantajele incontestabile ale democratiei, intr-un imperiu, fie de dreapta fie de stanga, fiind putin probabil ca o minoritate protestatara sa capete altceva decat o sedere in lagar.

 4. Din nenorocire, romanii nu au avut in ’90 o alternativa reala la comunism, asa cum nici astazi, se pare ca nu au o alternativa la liberalismul rosu instalat in fapt, de guvernul iliescu-roman.
  Si aceasta nu pentru ca nu ar exista valori de dreapta, ci pentru ca in contextul politico-economic mondial, Romania trebuie sa ramana muta, sa se autodizolve.
  Conceptul de democratie a murit in momentul in care membrii illuminati: David Hume, Adam Smith, D Riccardo si JS Mill au elaborat in secolul al XVII lea doctrina” liberului-schimb” ca baza a unui model de guvernare centrat pe „efectele pozitive ale concurentei”, opus oricarei forme de protectionism statal.
  Conform acestui principiu,” divizunea internationala a muncii trebuie sa conduca la specializarea fiecarei tari in producerea de bunuri pentru care are aptitudini si poate crea cel mai avantajos cost”.
  Acest „model”a devenit functional odata cu semnarea Tratatului de la Paris in 1951 si constituirea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului intre Germania, Franta, Belgia, Italia, Tarile de Jos, si Luxenburgul.
  „Parintii” acestei structuri: Jean Monet , Robert Schuman, HP Spack, Alcide De Gasperi si Johan Willem Beyen, au fost in fapt „fiii” emanati de illuminatii secolului XVII, un fel de aberatie aplicata a unei aberatii teoretice.
  CECA s-a constituit in fapt, ulterior acordului primei uniuni vamale si monetare, conceput la Londra in perioada 1943-1944, intre Belgia Olanda si Luxenburg, si semnat in 1957.
  Tot in 1957 a fost creata si CEEA, comunitatea statelor europene cu potential nuclear civil.
  Chiar si aceste structuri au fost trucate prin apartenenta „parintilor fondatori” la organizatii straine intereselor natiunilor europene, Jean Monet fiind nu doar mason dar si agent american ( Marie Franc Garaud).
  Institutionalizarea politica a economiei de piata s-a facut in detrimentul democratiei nationale inlocuite cu democratia europeana, inducand inegalitati de necontrolat.
  Incepand cu 1970, industria extractiva si a prelucrarii metalelor in Europa occidentala a intrat intr-un declin programat, iar in 1989 tarile Europei centrale si de rasarit au sarit „din mers” intr-un tren ce rula pe o linie moarta.
  In absoluta necunostinta de cauza, romanii au votat in 1990 , planul illuminati.
  Primul Guvern ROMAN, a gerat patrimoniul economic al Romaniei prin urmatorii ministrii:
  Ministrul Energiei Electrice – Adrian GEORGESCU
  Ministrul Industriei Chimice şi Petrochimce – Gheorghe CARANFIL Ministrul Industriei, Electrotehnicii, Electronicii şi Informaticii – Anton VĂTĂŞESCU
  Ministrul Industriei Metalurgice – Ioan CHEŞA
  Ministrul Petrolului – Victor MUREA
  Ministrul Industriei Uşoare – Constantin POPESCU
  Ministrul Industriei Construcţiilor de Maşini – Ioan Aurel STOICA Ministrul Geologiei- Ioan FOLEA
  Ministrul Minelor – Nicolae DICU
  Ministrul Industriei Lemnului – Ion RÂMBU
  Dupa doar 7 luni de la revolutie, al doilea guvern Roman, sub acelasi presedinte, ION ILIESCU, a comasat 10 ministere in unul singur al ” Resurselor si Industriei”, condus de MIHAI ZISU.
  La aceste treisprezece nume, le putem adauga si pe cele ale ministrilor agriculturii, contabilizand doar sectoarele productive ale economiei nationale.
  Am facut rezumatul acesta cam lung in ideea ca un pic de luciditate nu ne-ar strica, in al doisprezecelea ceas.
  Daca tot avem intentia sa votam, atunci sa o facem cu ochii deschisi si fara teama. Diavolul guverneaza prin minciuna si frica.

 5. in preajma alegerilor e.u. cind lumea nu mai vrea sa auda de organizatia asta mizerabila se inventeaza situatia din ukraina iar astazi apar in presa vestului articole de genul asta:

  “Formidabil! În timp ce la noi crește valul de euroscepticism, ucrainenii ne demonstrează ce înseamnă să lupți pentru Europa”

  exact ca-n anii 50 cind unii oameni rai si neintelegatori nu apreciau deloc raiul clasei muncitoare si nici pe tovarasii care se chinuiau de zor pt binele popoarelor.

 6. As vrea sa fac aici un apel, daca Eufrosin imi permite, la toti romanii care isi iubesc tara cat de cat, indiferent de credinta.
  In ultima vreme au disparut de pe youtube in mod suspect mai multe melodii patriotice romanesti, in special cele care au de-a face cu Ardealul. Cica e vorba de copyright, dar interesant ca numai la genul ala de melodii.
  Parerea mea e ca ungurii troleaza yt si le dau jos pe motive false. Youtube e plin de propaganda lor mincinoasa despre Ardeal. Ar fi bine ca toti cei care se pricep, sa copieze cantecele patriotice, fiindca ele fac parte din mostenirea de la stramosii nostri, sunt ale noastre ale tuturor.
  Ni se sterge imaginea de pe fata pamantului din istorie si pe viu, se incearca modificarea adevarului istoric si a realitatii obiective ca sa justifice o posibila interventie din afara. Orasele Transilvaniei se umplu de unguri in mod artificial, in locuri unde ei n-au fost atatia nici in timpul imperiului. Si foarte interesant majoritatea lor sunt baieti si barbati tineri care umbla in gasti.
  Preoti unguri romano-catolici fac curte romanilor greco-catolici ca sa ii atraga de partea lor prin diverse organizatii (carismatici, Medjugorje) si chiar prin slujbe tinute in limba romana (doar jumatate, cealalta jumatate e in maghiara, doar si romanii trebuie sa invete).
  In afara internetul este plin de propaganda lor mincinoasa. Orice cautare despre istoria Romaniei, de la wikipedia si Larousse pana la cele mai obscure ste-uri prezinta tara noastra ca un amalgam de popoare migratoare timp de o mie de ani, ceea ce nu este adevarat.
  Cartile putinilor istorici care au scris despre aceasta perioada sunt foarte greu de gasit, dar mai exista. Evidenta, marturiile trecutului inca mai exista desi le ingroapa sub autostrazi. Noi inca existam.
  Ce credeti ca se va intampla atunci cand conditiile vor fi socotite propice ? Va fi o repetare a dezmembrarii Yugoslaviei si a ocupatiei din 1940-44, cu toate cruzimile de atunci, fiindca firea hunilor nu se schimba niciodata, s-a vazut vara trecuta in Bucuresti cand au venit la meci.
  Inca mai este speranta, dar ma tem ca nu pentru mult timp.

  • Pai daca nu s-a cerut incadrarea masacrelor de la Traznea si Ip in categoria „genocid”?..
   Zice la dictioanar ca prin genocid se intelege ” exterminarea fizica, intentionata, sistematica si programata a unui grup sau a unei parti dintr-un grup uman, din motive legate de originile sale etnice sau religioase”.
   Cine trebuia sa ceara acest lucru, ungurii, sau patriotii ardeleni?

 7. Daca abia ai putut urmari video-ul celalalt, la asta trebuie sa iei ceva inainte ca sa poti suporta.

 8. Am zis pe aici acum vreo doi ani intr-o discutie despre impartirea Europei in provincii pe criterii etnico-nationale ca eu nu cred ca vesticilor li se va permite sa se desparta in felul asta si ca soarta asta e rezervata doar tarilor ca Yugoslavia si Romania.
  Aici e confirmarea prezicerii mele, spaniolii au respins cererea catalonilor pt referendumul despre independenta:
  http://www.bbc.com/news/world-europe-26949794

 9. clementala decizie a noului guvern francez, guvern eminamente mason, vizeaza descompunerea administrativa a tarii, comasarea regiunilor istorice ,astfel incat sa se reduca numarul acestora la jumatate.
  Se pare ca nimeni nu face o apropire intre similitudinea proiectelor de regionalizare a celor doua tari latine ce strajuiesc batrana Europa..
  Mondializarea ca proiect illuminati, crearea devalmasiei haotice se comite in pas saltat, indiferent de componenta guvernelor nationale.
  Crampele interne ale fiecarei tari europene au, printre alte roluri si pe acela de a distrage atentia de la ce decide noul Babilon asezat la Brussel. Despre summitul tiganilor, la care a participat tiganimea damboviteana cu legitimatii de presa,guveramentale si prezidentiale, nu am citit comentarii .
  Cred ca romanii si nu doar ei, au fost adusi in incapacitatea de a realiza incotro merge viata lor si cine sunt cei ce decid in locul lor.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: