Dovada ca mai sunt Români adevăraţi: Ansamblul Dor Transilvan, antisemit.


Din seria „ce să ne facem cu ei”, ultima obrăznicie, tocmai acum în pragul sarbătorii Naşterii Domnului – unii nu înţeleg nicicum de bine, se vede:

Postul public TVR 3 a difuzat, Vineri, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit, fiind reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

Grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan” a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul „jidov”, în mesaje antisemite.

Postul public TVR 3 a difuzat, vineri, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit, fiind reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

Grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan” a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul „jidov”, în mesaje antisemite.

„A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”, potrivit unui fragment din colind, publicat de Revista 22.

Vă invit să savurați Dor Transilvan din suflet, deși nu colindul respectiv, pe care nu l-am găsit, precum și un comentariu care sumarizează ce e greșit nu cu noi Românii, ci cu neprietenii noștri:

Gheorghe de la Pungesti 11.12.2013 17:47

Daca spui Adevarul esti antisemit. Daca iti respecti traditia si religia esti antisemit. Daca protestezi impotriva bancherilor ****** lacomi care te jefuiesc, esti antisemit. Daca te ridici impotriva corporatiilor evreiesti care iti fura resursele : aur, petrol, gaze…esti antisemit. Daca crestinul vrea sa respire aer curat e antisemit. Pai ce pot face sa nu fiu antisemit? Sa stau ore intregi la tv, sa fiu indobitocit cu propaganda paine si circ, sa muncesc ca boul la straini 10-12 ore pe zi pina la adanci batraneti la 65 de ani, sa te indatorezi la banci pe viata, sa accepti imoralitatea, pe homosexuali…cam asta ar trebui sa fac pentru a nu fi antisemit.

Sugerez să începem a ne cunoaște tradițiile, credința, istoria, adică pe noi înșine. Restul urmează natural.

sursa: Gândul

16 răspunsuri

 1. Imi cer scuze pentru faptul ca nu incep prin a face referire la Colindul in discutie.

  Pentru ca ambasadorul Israelului a facut spume pe tema antisemitismului , gasesc ca este onest sa semnalez antisemitismul exacerbat, scandalos, dezgustator (etc) de care dau dovada israelienii insisi, fata de propria etnie provenita din leaganul stramosesc, etiopian.
  Stirea pica „la fix” si Excelenta sa isi poate da doua palme in fata oglinzii. Putea sa citeasca presa externa inainte de a sari cu gura.
  Deputatei israeliene Pnina Tamano-Shata de origine etiopiana, organizatia Megen David Adon ( sinonima Crucuii Rosii) i s-a refuzat donarea de sange, explicandu-i-se ca in conformitate cu directivele Ministerului Sanatatii, NU ESTE POSIBILA ACCEPTAREA SANGELUI SPECIAL DE ORIGINE ETIOPIANA!
  Cf. presei, Ministrul Sanatatii estimeaza ca sangele evreilor de origine etiopiana care nu sunt nascuti in Israel, este susceptibil sa propage boli, in special SIDA.
  Deputata se afla in Israel de la varsta de 3 ani, a efectual serviciul militar obligatoriu si este mama a doi copii.
  Ministerul Sanatatii, in urma protestelor deputatei a decis sa ii accepte sangele, dar sa nu il foloseasca, sa il congeleze.

  http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2013/12/11/97001-20131211FILWWW00651-une-deputee-noire-privee-de-don-du-sang.php

  Etiopienii au fost adusi in Israel in doua valuri succesive, in urma Operatiunilor Moise si Solomon in 1984 si 1991 si au mai fost victime ale unor acte de antisemitism, femeile fiind obligate sa accepte anticonceptionale sterilizante.

  Revenind la Colind, parerea mea este ca asistam la o provocare deliberata. Nu intamplator s-a selectionat acel fagment pentru emisiunea idiot intitulata” Verde”.
  Colindele Craciunului exprima bucuria nasterii Mantuitorului, caldura iubirii Mariei fata de Pruncul Iisus.
  Reiau un punct de vedere deja exprimat .
  Ambidextrul activ (in cartierul meu se foloseste un sinonim vulgar) al presedintelui si primului minstru, numitul Elvis, a fost pus la carma TVR pentru a desfiinta singurul post cultural national si pentru a declansa penibilul incident etno-folcloric.
  Eu, sa fiu in locul ambasadorului, l-as soma pe folcloristul-sef de la Cluj sa cerceteze cine este ” culegatorul „colindului incriminat.
  Poate da Dumnezeu si aflam ca a fost Harry Brauner.

  • Eu cred ca pur si simplu, le-a scapat controlul. Am auzit cuvantul, inclusiv pe un post de radio ortodox, la ora povestilorpentru copii. Este actiune si este reactiune.

   Cred ca daca reactia noastra este una pozitiva, meciul va fi pierdut, chiar daca a fost premeditat.

 2. Scuze pentru balbele de tastare, cu toate ca… S-ar putea ca Magen David Adon sa fie chiar omoloaga organizatiei Crucuii Rosii, ca dupa caz, a Crucii Rosii nu pare a fi.

 3. Pai daca e vorba de gds si revista22 (fara majuscule), ne-am lamurit deja …

  • Cand ma gandesc ca citeam carpa aia in ’90 …

   • Si eu la fel …

    • Pacat de timpul nostru liber. Dar totusi, vorba americana: „Daca ma prostesti odata, rusine tie, iar a doua oara, rusine mie!”.

     • În cazul meu nici macäar nu era un timp liber, ci unul în care mä dedicam (voluntar) gestionarii a ceea ce mai rämäsese din Revolutia mea. Asa cä îmi pare cu atât mai räu pentru fapta comisä – desi cumva GDS-ul îmi putzea de pe atunci, dar nu întelegeam dece, pentru cä nu mai avusesem încä de-a face cu lobby-uri.

      • Eram ne-experimentati atunci – cand ma gandesc ca am dat mana cu spurcaciunile alea…acum stim bine care-i treaba. Apropos, Barbu si-a dat demisia din motivele gresite.

      • Bineînteles! Ceea ce fac derbedeii astia acum e sa exerseze technici de dresaj, prin care sa cutumizeze reactii-standard la acuzele de comportament non-kosher.

       Iar bolnavii de SIDA (särmanii de ei!) se numärä (aläturi de jidovi si drojdia-LGT) printre Vacile-Sfinte ale Mafiei Mondialiste (de unde si potopul de „fonduri de cercetare”, de concerte de „binefacere”, emisiuni de „sensibilizare”, etc). Asa cä, cine miscä aici în front, mussai sä miste mort ÎNAINTE de a se ajunge la proces (pentru cä Justitia NU au apucat încä sä o des-figureze!).

       Procedura seamänä LEIT-POLEIT cu modul în care jidovii, jidovitii si co-puslamalele lor „europene” si „euro-atlantice” procedeazä (aplicä planul) în afacerea colindului – si acolo plouä cu shantaje în scopul de a obtine demisii-procedurale, INDIFERENT de vreo vinä realä.

       E o EURO-mosträ banala, prin care se creazä (cu sprijinul presei pe care au docilizat-o în proportie de 99%, a cärei rol e sä stârneascä la comandä campanii de „indignare” colectivä) un soi de justitie-paralelä si se exerseazä mortäciunea EURO-conformismului.

       Presei îi revine aici rolul (obscen) de a înlocui ORICE URMÄ de opinie-publicä cu ceea ce în Vest se cheamä „opinia-publicatä”.

       Încä NU au câstigat jocul ästa si si ei stiu asta. De progresat însä, progreseazä.

 4. Jidovii astia daca n-au motive de cearta, inventeaza. Daca n-ar fi fost colindul inventau ei vreo pricina pentru a blasfemia Nasterea DOmnului. Consider ca Biserica ar trebui sa publice/republice textele Sf Parinti referitoare la jidovi, sa vedem atunci cat de „antisemiti” au fost Sfintii Parinti!
  N-ar strica inceput cu Omiliile Sf Ioan Gura de Aur la Nasterea Domnului 🙂
  Foarte bine sesizeaza clement ca antisemiti is jidanii insisi: „antisemitismul exacerbat, scandalos, dezgustator (etc) de care dau dovada israelienii insisi, fata de propria etnie”.

 5. E o făcătură tipic sionistă, acum în postul Crăciunului.
  Un mare etnolog român aruncă bomba: ”Colindul antisemit este contrafăcut”. Un reputat etnolog român, a cărui activitate de culegere de folclor include și colinde asemănătoare celui incriminat, susține că textul acestuia a fost falsificat.
  ”Nu am întîlnit în întreaga mea carieră vreun text de acest tip care să includă versurile ”Numai la corlan, la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară în drum”, sau măcar ceva care să se apropie de ele . Există unele referiri la evrei, e adevărat, în cîteva creații folclorice, dar limitate la ceea ce am putea numi o afurisenie, în niciun caz ce a difuzat TVR. Nu există așa ceva în folclor, să fie clar. Partea cu referire la cuptoarele în care ar fi buni de ars evreii este o contrafacere, a fost introdusă la un moment dat cu bună știință, așa cum se întîmplă, din păcate, foarte des după revoluție, în numele a diverse interese.
  Găsiți întregul articol pe Napoca News.

  • De buna seama ca e o facatura – au mintit pana si asupra versurilor asa cum au fost cantate: nu s-a spus nicaieri „jidovan afurisit”, ci „jidovi, neam afurisit”. Explica foarte clar Asociatia Basarabii:

   “In primul rand nu este “jidovan afurisit”, cum a scris Revista 22 si cum au preluat toate televiziunile, ci “jidov, neam afurisit”. Sunt colinde din toate zonele, mai ales din Transilvania, care fac referire la momentul judecarii lui Hristos de catre Pilat in fata multimii din Ierusalim : “Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!” (Matei 27,25).
   Este blestemul nerecunoasterii lui Hristos, Mesia cel asteptat de atatea veacuri de neamul israelitean si proorocit de profetii sai. Arhaic vorbind afurisenia insemna ruperea de comunitate, anatema.
   In al doilea rand referirea focului ca loc de pedeapsa este legata de “iezerul de foc şi de pucioasă”. Practic ultimele versuri se refera la o viziune populara a iadului.” – Sursa: Asociatia Basarabii

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: