Salariile guvernanților noștri, un mizilic în comparație cu….


Românului obișnuit i s-a indus că un salariu de 5-6,000 de Lei, e unul mare în comparație cu cele una jumate’-două zeci de milioane reflectate de fluturașul său lunar.
Iată cum au ajuns miile să fie mai valoroase decât milioanele – asta numai la noi, în premieră mondială!

În realitate, un astfel de venit e o nimica toată dacă stai să te gândești la ceea ce e numit în mod ironic „costurile vieții”, de către neprietenii noștri. Să examinăm puțin:

Aveți cel puțin doi copii, o casă sau un apartament de 3-4 camere, măcar o mașină, cum o fi ea nu contează?
Atunci vă găsiți automat în poziția de a avea de plătit impozite anuale pe acestea, facturi de energie pe care FMI-ul le vrea „liberalizate”, pe când școlile și sistemul de sănătate gratuite, numai astfel nu sunt. De o cheltuială neprevazută să mai pomenesc?

Nici nu îmi imaginez posibilitatea de a avea plăți lunare de făcut unei bănci pentru „priviliegiul” de a avea un acoperiș peste cap! Asta ar trebui să fie o chestie asumată în orice societate normală – câți dintre noi nu moștenesc patru pereți, ei? Cumva ni s-a băgat în cap că trebuie să devenim sclavii pe viață ai unor netrebnici slinoși la gură, în ciuda costumelor lor scumpe și a unei morgi deprinse  la lojă.  Dacă prestanță nu este…

Itzaresku

Mânca-i-ar morga pe toți ăștia!

În fine, idea este că un astfel de venit ar trebui câștigat de către toți cei aflați în poziti de responsabilitate publică, de la veterinarul care face controlul sanitar în piețe, magazine și restaurante, la medicul uman care vă tratează, la învățătorul sau profesorul care vă educă copiii și în general a oricărui ofițer, funcționar sau altfel de servant public, firește în funcție de performanța lui. Asta este însăși premiza unui trai decenti pentru un bun profesionist!

Dacă s-ar pune capăt hoției, din România nu ar mai pleca nimeni pentru a „câștiga înafară”, căci țara e bogată.

Cei care au înțeles că banii ăștia nu sunt decât cuveniți la „costurile actuale ale vieții”, au avut câte ceva de comentat – pentru clica criminală aflată dintr-un accident nefericit la putere, nici măcar un „salariu bun” nu constituie însă vre-un impediment în calea naturii lor mizerabile și corupte. Ăștia sunt doar banii pentru mizilicuri…Ei acum, ce ne facem oameni buni? Învățăm și noi vre-un dans național islandez sau bulgăresc, sau o facem în stil original și propriu,  100% Românește?

În fond la noi, dintodeauna lucrurile au mers un pic, altfel.

Rusii sunt de vina.

Hmm .. La Finante chiar si un sef serviciu dintr un orasel oarecare castiga mai mult decat primul ministru …

Şi ziceţi că Botoş ar fi ajuns cu un salariu mai mare decât preşedintele şi primul ministru după ce fugi Hayssam din ţară ?
Deci, dacă şi l-a apropiat Oprea am putea trage concluzia că Oprea ar fi avut interesul să scape Omar Hayssam în 2006 ?
Deci Botoş ar putea spune cine a avut interesul să scape Omar Hayssam în 2006 ?

Anti-coruptie

Stimați ziariști de la ”Gândul”, îmi permit să vă spun, în cunoștință de cauză, că salariile mari ale unor consileri și ”consilieri” sunt doar vârful care se vede sau, cu alte cuvinte, bani de buzunar pentru ”un suc”. Bătrânul Columbeanu, tatăl lui Iri, a fost foarte mulți ani secretar general adjunct al Guvernului.

Când a ajuns la o vârstă, de n-a mai putut să evite pensionarea cu toate derogările și aprobările posibile și imposibile, Columbeanu senior a spus cam așa:

”N-am nevoie de salariu, accept pensionarea, dar lăsați-mi un birou oricât de mic în Palatul Victoria cu telefon ”scurt”, guvernamental.

Urmăriți declarațiile de avere și de interese ale unor funcționari guvernamentali și veți înțelege că ei ar lucra la Palatul Victoria și fără salariu, pe gratis, cum își dorea bătrânul Columbeanu. Nu din salariile alea mari și-au construit averi depuse în conturi din afară, ci cu telefonul ”scurt”.

Actorul Mircea Diaconu, altfel, un om onest, a fost găsit incompatibil pentru o chestie minoră. Tot tam-tam-ul făcut de ANI pe baza legii 161 e de fapt o diversiune.
Ei fac multă gălăgie mediatică pe marginea unor cazuri minore, pentru a masca adevărații incompatibili, cei care au făcut din conflictul de interese un modus operandi, o practică.

Ei centrează, ei dau cu capul. Am convingerea că nu e departe de adevăr afirmația: nu miniștrii conduc, ci Ponta împreună cu ”consilierii” despre care vorbeam. Ei fac ”jocurile”. Miniștrii sunt scoși la înaintare ca să ia ”castane” în public, în timp ce ”consilerii” își văd de afaceri cu telefonul scurt. ”Dreptate până la capăt”, a fost sloganul…

Frecatori de menta pe bani publici. Daca ar fi pusi toti pe liber, pun pariu ca nu s-ar intimpla nimic rau.

Sumele alea sunt doar de fatada. In spatele fiecarei marionete politice cu drept de decizie in societatea romaneasca stau papusarii din umbra. Adica acele grupuri de „afaceristi”, tepari din tara sau din afara. In urma unor comisioane grase, unele papusi au dat acordul prin pozitia lor de a „privatiza” si „moderniza” unele obiective nationale pentru folosul si castigul afaceristilor.

Se vad si din avion realizarile din ultimii 23 de ani…totul e vandut la fier vechi si distrus pentru castigul catorva indivizi. Cazul lui Geoana venit sa se racoreasca la 11 noaptea in piscina lui Vantu, il stie o tara intreaga. Dupa mine, el venise sa primeasca finantare si sprijin de la „afacerist” pentru castigarea tronului iar la schimb, niste contracte banoase cu statul.

Fiti linistiti: de unde banii la Ponta ptr Miami? Antonescu de unde pt. Antalia??..Ce coincidenta…”regele” Cioaba si Antonescu in Turcia…

Problema nu e de capitalism vs.socialism (capitalism=comunism=zero barat).. Problemele sunt urmatoarele: ce venit mediu au romanii colonizati neavand industrie, eventual doar de papuci, plus Dacia-Renault ca exceptie), ce sanatate , infrastructura, scoli?

Restul? Propaganda inutila a Sandramalei de Stat!
PS: 1,200 de intreprinderi mari au disparut dupa 1989 sub pretextul privatizarii (spune Vopsitul Nereusit la Par), pentru ca oficialii implicati sa-si traga vile si masini de lux in tara/in straintate, iar sute de mii de oameni au ramas fara loc de munca, vine acum RMGC si ofera cateva mii de locuri pentru (jaful si-nb)otravirea Romaniei! Milioane de romani emigreaza din cauza lipsei industriei din Colonie pt. ca altii au decis dezmembrarea ei.

Pai cum, tortionarii bolsevici dar si dovediti, beneficiaza dupa 24 de ani de la o revolutie anti-comunista, de o pensie similara salariului primului ministru, hmm? E hiperdemential!

Acum, o știre auzită în timp ce scriam: Dintre toate  țările astfel înlănțuite , România a avut cel mai mult de suferit de pe urma „integrării” ei în UE: Conform unui raport oficial, din 2005 până acum, alimentele s-au scumpit cu 54%. Eu cred că ăștia mint ca de obicei – îmi amintesc cașul de oaie țărănesc cumpărat în 2008 cu 10 Lei/kg. – acum costă 24 Lei. Iar prețurile de la pompă și facturile lunare, spun restul poveștii.

Mai rabzi Române?

sursa comentarii: Gandul

3 răspunsuri

 1. Iatä si o veste bunä (conform ziarului Capital):

  * * * * *
  Leul este, la finele primelor opt luni acestui an, cea mai performantă monedă din Uniunea Europeană în raport cu euro, conform unei analize realizate de casa de brokeraj Noble Securities (…)

  * * * * *

  Sa (träim si sä) vedem ce se va mai întâmpla dupä ce are sä-l chiar mänânce morga pe Isarescu (Ytzig, Strhol, Schläm, etc.).

 2. Încä una tare, tot din „Capital”, si-am plecat:

  * * * * *
  SURPRIZĂ: România are un sistem sanitar mai eficient decât SUA, China și Danemarca

  * * * * *
  O surprizä oarecum pläcutä, nu?

 3. noooo.uite ca i-a venit mintea la cap pui petrica! A dat spaga sa fie primit in clasa I-a la o școală privată. A înțeles că dacă nu termină 8 clase cu diplomă nu poate să fie înscris nici la liceu. Așa că dacă doamne ajută termină clasele 1-8 peste 14 ani se va inscrie din nou la BAC.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: