Până nu ne-om trezi, bine nu ne-a fi. Gazele mamii lor…


În mod normal, o țară care a cărei producție internă de gaze naturale atinge 80% din consum, aproape se poate numi indepndenta dpv energentic, frază a cărei trâmbițare de către politrucii care pretind că ne reprezintă, a devenit ultima propagandă a șlehtei de lachei, indiferent sub ce culori se-ascund ei.

Evident, nu poate fi vorba de „independența energetică față de Rusia”, slogan sub care încearcă vânzătorii de neam și țară să își ascundă meschinele lor interese, ci pur-și-simplu, de o trădare de anvergură a României prin datul gratis al bogățiilor care ar trebui să facă viața copiilor noștri una mai bună, către carteluri străine, În esența, e vorba de aducerea țării la statutul de colonie a unor netrebnici care nu sărbătoresc Crăciunul.

Iar România este totuși, a noastră. Dacă va fi sau nu va fi ce și-au pus în cap dușmanii ei,  încă nu se știe, dar nici necunoașterea momentană a deznodământului, nu constituie vre-o victorie de-a lor.

România, „ţara gazului de şist”. Americanii estimează că avem resurse pentru 100 de ani. Autorităţile române vor să concesioneze 30 – 35 de zone noi de explorare
de Mihaela Stoica Publicat la: 11.06.2013 22:40 Ultima actualizare: 11.06.2013 22:54

Americanii susţin că România are rezerve de gaze de şist de 1.444 miliarde de metri cubi, echivalente cu consumul pe 100 de ani. Autorităţile de la noi nu se pot pronunţa însă în privinţa cifrelor.

Un raport apărut marţi al Administraţiei americane pentru informaţie în domeniul energiei (EIA) estimează că România are rezerve de gaze de şist recuperabile tehnic (nedescoperite, care ar putea fi accesate cu tehnologia existentă) de 1.444 miliarde metri cubi.

Agenţia guvernamentală americană mai spune că rezervele dovedite de gaze naturale ale României erau estimate, la începutul acestui an, la 113 miliarde metri cubi.

Consumul anual în România este de aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze, cantitate asigurată în proporţie de 80% din producţia internă. Diferenţa este importată din Rusia, prin intermediari, la preţuri ridicate.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, marţi seara, că România are 1400 de miliarde de metri cub de gaze de şist.. „Şi atunci am putea vorbi despre un gaz ieftin, pentru că gazele de şist sunt cu 50 la sută mai ieftine decât gazele de sondă. Guvernul trebuie să ia decizia şi, în primul rând, trebuie să dea avizele de mediu”. Preşedintele a precizat că avizele de explorare trebuie continuate cu avize de exploatare: „Cine primeşte avize de explorare obligatoriu trebuie să-i dai şi aviz de exploatare în cazul în care găseşte gaze”.

Ponta susţine gazele de şist pentru ca România să nu mai depindă de Rusia

sursa: Gandul

"Moesian platform"

Zău așa, măi neam de lachei împuțiți ?

Savurați reacția viscerală a unui neam flexibil și deștept, căruia numai capsa declanșatoare îi mai lipsește – fi-va aceasta un alt parc desecreat de monumente ale rușinii, sau un copil lovit de limuzina vre-unui bastard umflat de bine? Nu știm încă, dar știm sigur ce urmează:

chevron-5250480-afp-mediafax-foto-daniel-mihailescu

CARE ESTE REDEVENTA STATULUI IN CONTRACTUL CU CHEVRON?
Domnilor, de ce nu spune nimeni ca Romania nu primeste nici 3% din ce exploateaza Chevron?

CAT PLATESTE CHEVRON PE SUTELE DE MILIOANE de metri cubi de apa?
Noi romanii platim aprox 7ron/mc de apa si Chevron va primi apa gratis!

Buna afacere! dar nu pentru Romania…

Apa subterana din rezervele de adancime nu este a noastra ci a nepotilor, nepotilor nostrii… si nu cred ca trebuie sa le lasam aceasta rezerva de viata otravita…Ce spune Ministrul de Plumb? Cum gestionam gunoaiele menajere Dna. Ministru? Ceva biogaz, ceva energie electrica..

Se alege praful si pulberea de Romania…faramitati solul si contaminati chimic straturile acvifere si va fi un desert de toata frumusetea….tara noastra va fi de nelocuit! Sa platesc apa la fel ca cei din Sahara, cind solul va musti de apa contaminata? Smecherii isi vor tine tarile curate si isi vor cumpara gazele de la romini pe doi lei – cata tradare este in tara asta pentru un pumn de bani spurcati.

Toti politicienii sustin gazele de sist pentru ca toti vor primi comisioane de neimaginat,colosale si pentru ca toti au copii in alte tari si proprietati si bani lichizi si conturi peste tot in lume si pot fugi in orice clipa din Romania.

Asta nu mai e tara lor, ci a noastra si trebuie sa o aparam. In orice caz nici unul din noi aia multi si saraci nu vrem gaze de sist pentru ca stim ca n-o sa vedem un chior din afacerea asta si nici nu vom avea locuri de munca sau un trai mai bun, plus ca cu practica asta cu chimicale vom disparea ca natie in suta asta de ani. Oare chiar ne vor ei binele?

Acuma e vorba de viata noastra si a copiilor nostrii. CE FACEM? Ar cam fi cazul sa mergem ori la bal ori la spital – practic ei ne-au creeat cel mai bun motiv sa scapam de ei, toti.

Atentat la siguranta statului si la viata noastra si a copiilor nostrii, distrugerea mediului inconjurator, subminarea agriculturii si ca efect creearea dependentei chimico-modificata genetic alimentara. fata de alte tari care nu au teren agricol.

Sunteti constienti ca sunt doar doua variante? Parasirea tarii sau lupta. ALEGETI.

Pina cand ne vor mai conduce niste tradatori si dobitoci ? Oare alte tari au refuzat de proaste exploatarea acestor gaze? Vor avea timp sa studieze obiectiv toate laturile problemei INAINTE sa semneze vreun act ? Aceste tipuri de contracte ar trebui facute publice pentru ca implica intreaga tara si nu doar terenurile din spatele vilelor lor!

Spune-mi cine castiga din afacerea asta ? Compania care exploateaza cu 80$/1000 mc (nu cu 30$ ca Petrom) si vinde romanilor la pretul liberalizat obligatoriu de 300 $ mia de mc !?
Sau romanii care isi cumpara propriul gaz cu 300 $ azi si raman cu apa si pamantul otravite de chimicale de nu mai creste un fir de iarba ca in SUA ? SUA are densitatea numai 10 loc/kmp nu 100 ca noi iar de unde au fost exploatari au trebuit sa plece ca nu mai aveau nici apa de baut !!
Sa mai stea gazul in pamant 50-60 de ani pana vor fi tehnologii mai curate ! Atunci copiii nostrii ne vor multumii si pentru gaz si pentru pamantul si apa curate !

PROPAGANDA AMERICANA. daca de aceste gaze se ocupa o firma ruseasca tot asa spuneau americanii?
Daca se vor extrage aceste gaze nu vor fi deloc ieftine ci vom plati la fel ca restul europenilor, dar Romania va fi distrusa… Iar cand gazele se vor termina americanii vor pleca iar otrava va ramane la noi.

Si chiar trebuie sa-i credem pe acesti yankei c.-a.-c.-a.-c.-i.-o.-s.i. Chiar trebuie sa ne inchidem turismul pentru interesele lor ? Chiar trebuie sa ne otravim apele pentru profitul lor? Sar si ei cand miros un profit si daca prin dominatie economica nu reusesc atunci ori pun la cale o lovitura militara, ori un razboi regional. Daca asta este parteneriat strategic, atunci mai bine lipsa. Am stat fara ei vreme de 45 de ani si n-am murit. Mars de-aici, nenorocitilor.

Deci Franta a interzis si noi dam unda verde?!

Mi se pare ca asta ar fi motivul unei noi revolutii?!!

Pamantul si populatia Romaniei au devenit locul unde americani pot face experimente!

Ce au castigat romanii în urma vinderii Petrom-ului unor straini??Asa se va întampla si acum doar ca de data aceasta am ramane si cu pamantul otravit.

Stirea putea sa aiba un titlu mai inspirat:
Chevron va vinde romanilor gaz timp de 100 de ani.
Autoritatile romane nu vor mai cumpara gaz rusesc, vor cumpara gaz american extras din Romania.
Dupa 20 de ani de democratie s-a descoperit ca statul roman are gaze…

Pamant otravit, lipsit de apa potabila, fara plante, asta vom avea. La ce ne mai trebuie gaz, daca agricultura nu vom putea face si daca aerul nu-l vom putea respira ? Copii nostri vor pleca din tara.

Cateva iluzii/minciuni des intalnite:
1. Daca exploatam gaze ieftine vom plati putin pe factura de gaze! 🙂 Nici vorba, noi si acum exploatam gaze ieftine care asigura majoritatea consumului de gaze (din care populatia are nevoie de pana in 10%). Dar dupa cum vedeti, acordurile cu FMI ne scumpesc permanent gazele, iar guvernul recent declara ca vor fi aliniate la preturile mondiale in cativa ani. Deci indiferent cat de ieftin ai costul, tot pretul „mondial” il platesti pe factura…

2. Daca luam redevente putem face mari proiecte sociale. Redeventele sunt mici (pana in 5%, iar profitul nu este suprataxat cu 80% ca in cazul Poloniei), banii se vor duce ca spaga in conturile offshore ale „factorilor de decizie”. Istoria imi da dreptate, am vandut toate zacamintele Romaniei si nu am facut nici o autostrada sau proiect serios cu redeventele luate. In cateva persoane s-au imbogatit. Pentru asta sa sacrificam sanatatea noastra, animalele si plantele din mediul incojurator?

3. Devenim independenti energetic. Suna frumos: independent, liber, fiecare vrea sa fie independent, nu? La ora asta acoperim 75-80% din gaze fiind printre cei mai putin dependenti dintre Europeni. Mai mult trendul este de a se inchide marile combinate energofage (vedeti si voi asta) si ca atare vom deveni independenti prin simplu fapt ca distrugem industria? Si atunci la ce ne mai trebuie sa marim productia de gaze, daca oricum vom fi „independenti”? Sa exportam? Sa ne „imbogatim” (cine? eu? tu?)?

Sa platim mai putin factura de gaze? Cum ramane cu acordul FMI de liberalizare a gazelor? Merita sa nu mai putem bea apa de la robinet, sa nu mai putem spala rufe cu apa infestata? Merita sa avem animale moarte, cu blana cazuta si afectate de substantele nocive folosite in extractie? Merita sa ne pierdem mirosul, gustul, sa avem ameteli si tulburari locomotorii, cancer pentru profitul catorva? Merita sa creem locuri de munca care sa distruga sanatatea noastra?

Daca cineva mai are dubii in privinta efectelor extractiei gazelor de sist va rog urmariti documentarul facut de niste americani:

http://www.filmeonline2012.info/gasland-2010-documentar-online-subtitrat

Romani, daca va iubiti tara, daca va pasa de viitorul copiilor vostri, daca mai aveti un pic de patriotism, daca in vene,va mai curge sange de Dac, impotriviti-va si nu -i lasati pe jidanii (americani doar in acte) de la Chevron,sa ne otraveasca pamanturile si izvoarele, pt ca acestea nu le ve-ti recupera niciodata ! Ei vor sa distruga aceasta tara si sa o jefuiasca de resursele ei naturale, sa ne distruga si agricultura si mediul inconjurator.
Daca politicienii care ne conduc sunt tradatori si nu le pasa decat de buzunarul lor, noi trebuie sa ne unim si sa ne aparam pamantul, pt ca aici e casa noastra, tara noastra si daca va fi nevoie,vom lupta pana la ultimul om; Daca tot vor sa ne distruga, cel putin sa murim demn. Ei nu vor fi niciodata ca noi, pt ca Romania este leaganul civilizatiei, iar DACII,au fost niste oameni demni, viteji si cu credinta in Dumnezeu. MOARTE TRADATORILOR ROMANIEI !

Hai sa va spun pe scurt ce inseamna „gazele de sist”.
Se foreaza la o anumita adancime, apoi se introduce sub presiune un amestec de lichid extrem de nociv astfel incat gazele sa iasa la suprafata si evident se capteaza gazele.
Consecinte: lichidul extrem de nociv patrunde in panza freatica, apa devine toxica (vezi cazurile de cancer in exploatarile americane), apoi o a doua mare consecinta…. aparitia de cutremure datorata lichidului ce se infiltreaza (vezi cazul cutremurilor din Modena 2012- zona fara cutremure pana la experimentele cu gazele de sist).

In concluzie pentru PUNGA unor companii care platesc bine politicienii vor suferii toti cei ce locuiesc in arealul exploatarilor. Asta vreti ?????? Uitati-va la documentarele din US la cum arata regiunea dupa exploatarile cu gazele de sist si la bolile aparute in randul locuitorilor subit dupa inceperea exploatarilor, apoi sa vad eu cine mai declara ca vrea o asemenea exploatare……

Nu vrem exploatarea gazelor de sist pentru un simplu motiv: VIATA NOASTRA! Odata cu inceperea exploatarii, in scurt timp ne luam adio de la pamant arabil, apa potabila, aer curat.

Sa le fie clar, atat lui Ponta, cat si tuturor papitoilor ce pun botul la spaga, ori pur si simplu la propaganda Chevron: In Rusia, de exemplu, resursele energetice sunt exploatate de stat. Iar daca au nevoie de investitii in procedee tehnologice de top, cumpara exclusiv licenta procesului. Restul, proiectare generala, proiectare de detaliu, fabricatie, montaj, punere in functiune, se face exclusiv cu firme rusesti! In tarile arabe, orice firma vrea sa exploateze petrol si gaze trebuie mai intai sa faca o societate mixta cu arabii, in care arabii au cel putin 51%.

E lege, un cetatean strain nu poate deschide o firma acolo daca nu are un sponsor arab (in sensul de localnic detinator al 51% din actiuni, nu in sensul cunoascut pe la noi). Nu veti gasi in tarile di Middle East Total, Chevron, Shell ori Sinopec, ci numai societati mixte ale acestora cu ADNOC, KNPC, SABIC, etc. Si aceste societati mixte platesc redeventele, adica strainul ramane cu mai putin de jumatate din profit, dupa plata redeventelor. Iar arabii au deplin control asupra managementului. Cu „ghioceii” nostri, insa, n-avem nici o sansa sa ajungem la acest nivel de respect…A se vedea si fotografiile d-lui PM la intalnirea cu d-na Merkel.

Politicienilor, valiza si la gara.V-am rabdat destul.

Romania nu poate fi aparata decat de romani !

Un popor care tolereaza jaful si distrugerea , este un popor care se sinucide.

Am tolerat 23 de ani si am ajuns colonie de sclavi . Daca mai toleram vom disparea ca popor si Romania va fi dezmembrata !

De la cine asteptam dreptate ?! De la clasa politica de marionete ale FMI , UE , Washington , Moscova … care au falimentat si vandut Romania pe comisioane dupa 1989 ?!

Suntem condusi de niste criminali. Chevron vrea sa ne otraveasca apele, iar Ponta si Basescu sunt niste marionete. Cum canta americanu asa joaca politicianu’. Niste nemernici cu totii.

Țara va fi distrusă de trădători. Unde trădătorii sunt administratori, doar. Politrucul român nu înțelege acest simplu fapt: că e doar un administrator, nicidecum un stăpân. Stăpân pe resurse, pe alegerea folosirii sau nu, a metodelor, e doar poporul. Nu politrucul, cu banda lui.

Uite asa inteleg conducatorii nostri sa respecte constitutia si drepturile si libertatile cetatenilor.Se foreaza dupa gaze in Vrancea,Fitionesti de mai bine de un an de zile.Sonda e amplasata direct in sat.Urmarile?

Putinii profesorii romani care sustin proiectul au recunoscut singuri ca habar n-au care va fi efectul pe termen mediu si lung asupra mediului. Dar daca ies bani pentru unii ce mai conteaza riscurile pentru ceilalti. Cu siguranta sunt si ei stimulati de Chevron sa vada gazele de sist in roz. Nu vom deveni niciodata” independenti” vanzand gazele americanilor pentru ca ei le vor da oricui vor dori iar Romania va fi obligata sa le plateasca la pretul pietei „liberalizate” plus ca aceasta metoda pe langa faptul ca e nesigura are si costuri foarte mari. Ne da cumva e-on gaz, e-on electrica sau OMV gaze, lumina sau benzina mai ieftine? Din contra….

Plus ca de mediu li se rupe… De peste 20 de ani profiturile s-au dus doar la marile firme si in unele buzunare iar pierderile, datoriile etc la statul roman.

Desi Romania se afle intre primele 5 tari din Europa ca resurse naturale la nivel de trai e mai degraba apropiata de tarile subdezvoltate din Africa. Redeventele platite de acestia vor fi f.mici, in timp ce in alte tari care se respecta ajung si la 50%.

Nu ar fi fost normal ca politicienii sa nu bage in buzunar, iar bogatiile tarii sa fie administrate de romani? Nu ar fi fost corect ca gazele de sist sa ramana in proprietatea statului si sa fie exploatate de noi in momentul in care exista o tehnologie sigura?

Tonele de apa consumate de Chevron nu vor fi cumva bagate in facturile romanilor? Pamanturile care nu vor mai putea fi folosite, apa efectele negative asupra sanatatii nu vor fi suportate tot de noi? Nu cumva cei care sustin Chevron sunt la randul lor sustinuti de ei…deci despre ce fel de independenta vorbim?

De Dumnezeu nu au frica pentru ca sunt atei. De logica si moralitate nu asculta pentru ca sunt nesimtiti si vanduti. A mai ramas ghioaga sau bata. Asa trebuie sa asculte. 1907 se va repeta in curand.

Sigur, americanii au incasat ceva bani fiindca in legislatia americana subsolul apartine celui care detine terenul. In Romania, dupa cum stim, zacamintele si resursele naturale apartin statului. Adica vor fi cativa „grei” care vor incasa multe milioane comisioane prin offshoruri si oamenii care vor suporta toate efectele nocive. Probabil si statul va incasa niste sume simbolice sa faca loc acestor spagi, dupa cum s-a intamplat mai tot timpul cand s-au vandut resursele Romaniei. Pe ce a luat Romania bani sa-si poata face macar o autostrada? Pe petrol? Pe gaze? Pe aur?

Facturile le vom plati cu sumpiri de 160% dupa cum s-a anuntat deja si vom alinia international preturile (FMI/UE). Iar bani suplimentari si efort sa ne cumparam apa potabila din supermarketuri (capital strain), apa menajera, medicamente ne vor trebui din plin. Mancarea va fi afectata asa ca o com cumpara din supermarketuri (scump si fara gust), agricultura va sucomba si multi vor fi nevoiti sa-si caute de lucru in alte parti. De ce am face asta? Ca sa se mai imbogateasca o generatie din Servicii care nu au prins „saracii” turnurile din anii ’90?

Jigodiile vor sa disparem si sa ramana ei cu resursele. Ce cred ca daca vor fugi in alte tari scapa? Prefer sa mor de glont decat in chinuri, de cancer sau sufocat.

17 răspunsuri

 1. Ce-ar fi de retinut aici?
  In primul rand, ca intreaga opozitie, ca si reactia dura a romanilor e datoreaza unui grup de inimosi, cu nume facute publice pe facebook, care si-au asumat voluntar sa puna la dispozitia romanilor internauti tot ce inseamna date disponibile despre fracking, inclusiv evolutii in domeniu, proteste din alte parti, simpozioane ale Comisiei Europene, etc. Cu alte cuvinte, au informat corect opinia publica. Fara a fi sponsorizati de gazprom, asa cum veninos incearca sa acrediteze ideea Basescu, Dan Matei Spagaton, Ponta ori Blanculescu – dovedind, de altfel, nimic altceva decat ca sunt tinuti din aceeasi lesa.
  Ca o astfel de actiune hotarata, chiar si-ntr-un mediu accesat limitat, precum Internetul, reuseste sa impuna acest subiect si in media clasica, Realitatea TV, apoi Antena3, TVR, si alte cateva posturi mai mici incepand sa dezbata subiectul, fiecare de pe pozitia…permisa.
  Ca romanii incep sa se informeze si sa ia decizii in cunostinta de cauza. Si ca nu mai suporta sa fie mintiti cu nerusinare.
  Ca interventiile penibile ale celor ce incearca jalnic sa prezinte minciuni ca fiind fapte reale nu fac decat sa le ruineze credibilitatea. A propos, ati mai vazut sondaje de opinie facute publice in ultima vreme? De ce credeti ca nu le mai prezinta?
  Ca ” Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant,
  Sa vrem noi sange, nu pamant!
  Cand foamea ne va rascula,
  Cand nu vom mai putea rabda,
  Hristosi sa fiti, nu veti scapa,
  Nici in mormant!”

  In alta ordine de idei, dar tot pe subiect, exista multe semnale ca toata aceasta poveste a gazelor de sist nu este decat o bula speculativa, o schema Ponzi care nu va putea „tine” decat atata timp cat se dezvolta. Ma justific, incercand sa fac apel la argumente de notorietate:
  Incepand cu debutul din 2008 al crizei economice, foarte multe companii petroliere s-au vazut confruntate cu nevoia de a-si reduce activitatea, din cauza contractie vanzarilor (cifrei de afaceri). pentru toate firmele petroliere, aceasta a insemnat inchideri de rafinarii, concentrarea productiei in site-uri mai complexe, etc, deci cheltuieli neprevazute, caci, pana si oprirea unei rafinarii costa destul de mult, fiind imposibil sa o decuplezi de la curent pur si simplu, destule lucrari de blindare conducte, curatare,purjare, etc, fiind necesare. Pe de alta parte, nimeni nu ia astfel de decizii dupa ce vanzarile ii scad numai o luna, deci adaugam la aceste pierderi si pierderi operationale acumulate timp de cateva luni, ceea ce poate sa insemne milioane bune de dolari pentru fiecare site.
  Avem deci, pe de o parte, pierderi ale industriei petroliere si de rafinare destul de importante ca sa deranjeze sanatatea financiara a acestora. Mai avem probleme majore ale industriei bancare, unde buboiul banilor electronici aruncati cu larghete pe piata s-a spart, iar bancile incearca sa-si ascunda falimentul faptic apeland la imprumuturi de la state. Cu alte cuvinte, avem o imposibilitate de a fi finantate pierderile industriei petroliere despre care vorbeam mai inainte. In aceste conditii, devine clar ca singura metoda de finantare este prin Bursa, adica prin mobilizarea banilor fraierilor, numai ca aceasta nu se poate face decat printr-o propaganda zgomotoasa asupra posibilelor profituri ce vor iesi din investitiile in gazele de sist. Cu precizarea ca preturile la care aceste gaze sunt vandute in SUA nu acopera costurile, si atunci, confruntati cu pericolul ca investitorii ce descopera ca au fost fraieriti sa-si vanda actiunile, adica sa-si retraga banii din afacere – ceea ce ar duce la prabusirea pretului actiunilor la Bursa, cu tot cortegiul de drame aferent – managementul firmelor petroliere decide sa schimbe datele propagandei, si sa le arate investitorilor ca, chiar daca puturile americane de gaze de sist se depleteaza mult mai repede decat se asteptau, ei pot face profit in continuare di gazele de sist exploatabile in alte parti ale lumii…iar bula speculativa mai trage o gura de oxigen… Ce ziceti, suna logic acest scenariu?

  • Si despre morti,numai adevarul !
   A murit Marc Rich ( Marcell David Reich), fondatorul GLENCORE.
   Mare inghesuiala trebuie ca este in iad..

 2. Mi-aduc cu durere aminte de ce zicea Părintele Boca”…când va izbucni al treilea măcel mondial, România va fi deja complet distrusă şi puterile nu vor mai avea nici un interes în ţara noastră….”
  Acuma, eu, nepriceputul, zic: de-o fi zis Părintele doar de economie, nu şi de natură…
  Măcar de nu ne-ar duce carne de tun la Ţarigrad, la Războiul celor şase împăraţi…
  Tare mă tem însă că foarte puţini vom scăpa de marea mobilizare de atuncea.
  6 sute de milioane de morţi e de mai bine de 10 ori pierderile de vieţi contabilizate în al doilea mare măcel mondial.
  Ce zicea Părintele Iustin–Domnul să-l îngăduie rugator pentru noi, cei rămaşi în viaţă ????? „..până la zăbalele cailor va fi sângele !!”
  Credeţi că folosea figuri de stil???
  Eu nu cred că vorbea poetic, ci extrem de realist.Şi noi, nevrednicii, mai căutăm soluţii lumeşti, politice…
  Numai soluţiile de suflet–individuale şi colective, naţionale– se pot aplica, oricât de slabe şanse de izbândă ar părea să aibă.
  Încercaţi-le şi veţi simţi îndată sursa agresiunii împotriva României.

 3. Pare un banc prost !
  O comoara ascunsa din adancul pamantului, descoperita la Iasi

  de Constantin Mazilu
  Prospectiunile au fost realizate in ultimii ani pe teritoriul comunelor Strunga si Oteleni.
  Poate ca nu intamplator, zacamintele de hirdrocarburi au fost descoperite la o distanta foarte mica de izvoarele minerale de la Strunga, de altfel foarte bogate in sulf.
  Pana acum 25 de ani, aceste izvoare de apa minerala au fost folosite la tratamente balneare in cadrul Statiunii Strunga, care a fost celebra in toata Europa.
  Din punct de vedere geologic, descoperirea unor zacaminte de hidrocarburi a fost insotita intotdeauna si de aparitia unor depozite subterane de sulf.
  In acest caz, desi firma respectiva a prospectat solul celor doua comune cautand in special petrol, s-ar parea ca a dat peste un zacamant de gaze naturale.
  „Inca nu au venit la primarie sa discute despre exploatarea zacamantului de gaze. Din sursele mele am aflat ca au dat peste gaze naturale. S-ar parea ca este vorba despre gaze de sist”, a declarat Ciprian Aiojoaiei, primarul comunei Oteleni.
  Firma se numeste Regal Petrolium Romania SRL si este o subsidiara a unei companii britanice care activeaza in domeniul petrolier.
  Aventura acestei firme in judetul Iasi a demarat in anul 2007, cand reprezentantii acesteia s-au prezentat la sediile primariilor celor doua comune pentru a solicita informatii legate de proprietarii de terenuri dintr-o anumita zona forestiera, aflata la granita dintre cele doua comune.
  Este vorba despre o zona din satul Handresti, comuna Oteleni.
  Prospectiunile au demarat efectiv in anul 2011, dupa ce firma respectiva a inchiriat cateva zeci de hectare de teren de la satenii care aveau proprietati in zona respectiva, adica sase familii care detineau cele cateva zeci de hectare teren.
  Pentru perioada in care au fost efectuate prospectiunile, familiile respective au primit de la Regal Petrolium Romania SRL o chirie de 40 de milioane lei vechi pe luna.
  Au fost facute investitii considerabile pentru realizarea prospectiunilor.
  Fiind vorba de un teren accidentat, au fost necesare investitii pentru realizarea unei cai de acces. Au fost folositi zeci de specialisti si muncitori. Desi unii localnici au dorit sa se angajeze la firma respectiva, sa lucreze in locul unde se efectuau forarile, s-ar parea ca au fost refuzati. Satenii au tras concluzia ca nu sunt primiti sa lucreze, deoarece acestia doreau ca totul sa se desfasoare in mare secret, miza economica a ceea ce urma sa se descopere fiind foarte mare.
  „Eu le-am inchiriat bucata mea de teren si mi-au platit corect. Dar am cerut sa ma angajez la ei. Nu m-au primit. Vreau sa spun ca m-a impresionat deplasarea de forta de munca si de tehnologie atunci cand au inceput forarile. Au ridicat un mic oras in locul acela unde au facut forari. Lucrau sute de muncitori adusi din alte parti. Nu stim de unde erau adusi, nu prea aveam voie sa ne apropiam de locul respectiv. Forarile au durat cateva luni”, a spus Vasile Carca, unul din oamenii din satul Handresti, in perioada in care se efectuau prospectiunile.
  Satenii stiu ca firma respectiva a forat pana la o adancime de peste 3.000 de metri.
  Potrivit presei centrale, Regal Petrolium este de altfel firma care a vandut in anul 2011 catre grupul Chevron drepturile de exploatare pentru zacamintele de gaze de sist din zona Barlad pentru suma de 25 de milioane de dolari. Tot potrivit presei centrale, Regal Petroleum Romania mai detinea 50 la suta din drepturile asupra perimetrului Suceava, dezvoltat de Aurelian Oil and Gas.

  http://www.bzi.ro/uluitor-o-comoara-ascunsa-din-adancul-pamantului-descoperita-la-iasi-foto-363679

 4. minunat articol
  sper sa il poata citi toata romania
  ce e de facut???????
  de teorie si indemnuri suntem satui, de solutii practice este mare nevoie

 5. […]   Articol preluat de pe : EuFrosin wordpress.com […]

 6. tia sunt cu totii niste hoti,banditi si criminali! De fapt gazele nici nu-i intereseaza,vor doar sa distruga bunurile si viata romanilor,dar adsta nu se intampla numai in Romania,ci in orice alta parte a lumii unde politicienii si guvernele de tradatori le permit sa faca asta…

 7. eufrosin sper ca esti bine sanatos! ar fi bine sa dai cite un semn de viata din cind in cind chiar daca nu ai timp de scris pe blog.

 8. eufrosin unde esti?

 9. Romania de mult nu mai este a romanilor.Anul trecut am vazut pe saccsiv un clip in care presedintele israelului spunea ca Romania si mai multe alte tari pe care nu le retin sunt sub influenta israelului.conducatorii Romaniei sunt marionete in manile papusarilor. Va propun doua carti se gasesc in format pdf si sunt gratis Lights out de David Crowfort si One second after .Un maior in rezerva din armata americana Ed Dames intr-un interviu la un post de radio din America anul acesta in aprilie vorbeste despre kill shot adica o furtuna solara care ne va lasa fara curent electric pe termen nedeterminat gasiti interviul pe you tube cautand Ed Dames kill shot.Asa ca nu imi prea fac griji de gazele de sist .Dupa ce am vazut filmul The Road si Book of Eli sunt scenarii posibile in cazul in care se adevereste kill shot grija mea e cum pot face rost de apa si mancare .Ed Dames vorbeste de 10 ani despre kill shot si dupa parerea lui furtuna solara se va produce la sfarsitul lui 2013 inceputul lui 2014 si spune ca majoritatea locuitorilor de la oras vor muri de sete sau de foame.Sa fiu sincer Ed Dames a prevestit lucruri care nu sau intamplat dar a mai si nimerit-o cum ar fi cutremurul din Japonia in urma caruia sa produs dezastrul de la Fukushima.

 10. eufrosin dat fiind intimplarile din vestul minunat al romanilor unde se inchid bloguri cu oameni cu tot este clar ca ma pot gindi sa apara si in romania aceste traditii specifice lumii civilizate pe care o viseaza mioriticii mai departe desi ea n-a existat decit in imaginatia lor deci nu in realitate.articolul este f bun si mi-ar place sa cred ca este apreciat de multi romani desi la ora asta nu mai exista decit ca minoritate deoarece majoritatea este alcatuita din patrioti vestici fara identitate.ma si mir ca n-au aparut specimenele care sa-ti spuna ca esti comunist daca nu publici elogii la adresa maretului vest care ne da noua de toate:otravuri ca medicamente, mincare otravita respectiv o scara a valorilor morale de toata voma.
  vad ca-n tara nu se sufla nici un cuvint despre prism si supravegherea totala a lumii!intimplare?!nu intereseaza pe nimeni deoarece romanilor le convine situatia?

 11. de citeva zile vad ca romanii se agita.cica vineaza tortionari.bosii au decis sa arunce momeli poporului ca sa-l mai linisteasca.si cine sint momelile?romanii de origine taraneasca care s-au vindut strainilor pt a parveni tot asa ca si astazi!cine are putina minte sa se mai gindeasca inca odata de ce i-au dat bani lui ceausescu sa ne dezvoltam?ce-a facut cu ei si care au fost si sint consecintele?daca intelegeti ca astia gindesc cel putin cu 50 de ani inainte ca la sah exista o sansa de trezire altfel nu!oricum romanii sint astazi minoritari.mare parte dintre tarani sint fara identitate si desigur le lipseste o constiinta nationala implicit una sociala.intr-un studiu publicat recent romanii erau pe utimul loc in ceea ce priveste solidaritatea intre membrii aceluiasi popor.deci ceea ce se vede nu este intimplator!

 12. eufrosin totul este f simplu pt ca ei folosesc aceleasi chestii de m-am plictisit eu de ele! principalul este sa te uiti bine in trecut ca sa vezi apoi nu face altceva decit sa te uiti la astazi si deja intuiesti viitoarea mutare. este exact ca la sah cu mutarea x in situatia y si tot asa. si mai este o chestie fixa la ei in sensul ca fiecare mutare loveste 3 obiective si totul merge pe termen lung si f lung. tot ce vezi astazi s-a inceput in anii 60 inclusiv criza asta care cica este din 2007 cind ea a inceput de fapt in 1964 anul in care s-au terminat banii facuti in rm 2 pt ca putini s-au uitat sa vada ca baietii destepti au iesit din criza in 1944 pt ca cifrele economice spun asta si sint cunoscute. deci new deal n-a rezolvat nimic! pauzele de asa numit „bine” daca le studiezi vei vedea ca sint niste escrocherii de tot risul si care culmea s-au repetat de n ori. imi aduc aminte ce m-am distat cu duduitul economiei pe vremea lui clinton! cind ma uit vad fuziuni „standard” intre o firma si ceva despre care nimeni nu stia sa spuna nimic dar se banuia ca va genera cresterea cistigurilor si startup-uri de firme pe internet care cresteau tot pe baza de pareri. in 29 era o gramnada de „treaba” cu radioul! 🙂
  la o privire mai atenta vad ca numai 10% dintre firmele inscrise la bursa mergeau pe cistiguri iar economia era ocupata in proportie de 84%. era la mintea cocosului ca asa ceva tine 5 ani! caderea o poti incetini 1-2 ani prin mijloace de info care trec in prim plan. in concluzie daca te gindesti la ceva cauta sa prinzi jocul nu numai mutarea in sine. daca-l uiti nu-i o problema ca ti-l aduc ei aminte pt ca altul nu au! 🙂
  si asa este pt orice!
  la noi totul a inceput tot in anii 60 cind i-au dat banii lui ceausescu. cind i-a luat a crezut ca pus-o pt ca nu avea experienta. era taran simplu si nu avea cum sa-si inchipuie la ce sa baga desi ar fi trebuit sa se gindeasca ca cu banii altuia nu vei fi niciodata in masura sa faci ce gindesti sau vrei. in plus afla ca economia aia s-a facut la indrumarile consilierilor vestici care au hotarit pina si unde sa se puna fabrica x sau y deci nu numai ce fabrica si ce sa produca! amanunte intr-o carte scrisa de charles levinson despre problemele inflationiste in lumea de atunci.
  plasa clara care l-a transformat in marioneta la momentul necesar pt ei. a vrut sa-si taie atele dar s-a incurcat in ele. apoi cind a scos taranii in fata s-a pierdut toata elita naturala a romanilor care s-a format cu mari porbleme si care era scazuta numeric. deci si-au facut o masa a lor de manevra pt ca taranii erau la fel fara experienta. practic si-au scos in fata indivizi care nu le puteau fi niciodata adversari ci doar slugi. astazi vezi singur si asta la tv! au fost pe vremuri oameni care au intuit ce vine cu zeci de ani inainte pt ca au stiut sa vada directia din experienta insa cui sa-i spui asa ceva cind badea ilie credea ca vestul daca vine aduce si burlanul pe care sa-i curga lui direct in casa tot cei trebuie?
  apoi romanii se stie ca se „informeaza” din povesti auzite de la x si y plus zvonuri iar educatia asta s-a facut tot incepind din anii 60 prin europa libera. nici pina astazi nu pot iesi din schema asta! daca te uiti un pic mai atent vei observa ca noi am fost cel mai nepregatit popor pt schimbarile care au venit. este 2013 iar romanii tot cu vestul luminos si tarile civilizate traieste! m-a bufnit risul cind am vazut ca mai nou vestul lor s-a redus si se rezuma sa spuna nordul civilizat! 🙂
  si ce stiu ei?! nimic! dar ce suparati sint daca indraznesti sa le strici imaginea! 🙂
  nordul lor a fost teren de incercari pt orice dar de unde sa stie ei asa ceva?!
  mai de mult timp ti-am scris ca europa este in plina reluare a proiectului american si ma refer la ala de formare a statului nu la ce se stie din anii 90 pt ca aia este o continuare. asta se face prin diluarea elementului autohton prin fortarea emigartiei si nu numai iar aici vezi scandalurile alimentare si inmultirea acestor incidente plus faptul ca alimentele modificate genetic care urmau sa fie date celor care sufereau de foame au ajuns pina la urma in europa. criza contribuie si ea din plin iar astazi desi nu se spune mutarile de populatie sint mai mari decit alea din vremea navalirilor barbare. se urmareste crearea molohului fara forma si continut care-ti este cunoscut.

  unii au vazut:
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/kohl-wollte-jeden-zweiten-tuerken-in-deutschland-loswerden-a-914318.html

  http://www.welt.de/kultur/article118537332/Rassistischer-Antirassismus-fuer-den-Unterricht.html

  si uite si nordul romanilor unde stiu ei ca este bine! 🙂

  We Want Our Lands Back! Wir Wollen Unsere Länder Zurück!

  aici este numai o problema insa s-au intimplat multe cum ar fi sterilizarea femeilor tinere fara stirea sau incuvintarea lor.

  Zwangssterilisation: Skandal ohne Folgen
  Im vergangenen Sommer wurde bekannt, daß in Schweden bis 1976 die Zwangssterilisation behinderter Frauen Praxis war.

  acum zic ca romanul trebuie sa-si aleaga polul nord ca loc al vestului ala bun la care viseaza el pt ca altceva n-a mai ramas!
  🙂
  altfel este disperat ca-i dispare visul cu vestul luminos nu ca se alege praful de tara si natia lui daca nu-si baga mintile-n cap! taranii nu au constiinta nationala si in consecinta nici una sociala de aici si titlul de cel mai dezbinat popor. f putini dintre ei au ajuns sa fie romani. personal nu vad nici macar un semn ca se corecteaza sau ca incearca. cind vor fi fara tara vreau sa-i vad atunci ca sa-i intreb cum le merge alergati de toti deoarece nu vor sa vada ca toate natiile tin la semenii lor si nu se tavalesc in fata niciunui strain asa cum fac f multi dintre ei.
  daca ai timp sa te uiti un pic pe bloguri si la diverse ziare sa vezi ce timpenii scriu taranii si cum isi batjocoresc tara. daca tu mai gasesti la altii asa ceva sa-mi spui si mie! ei nu pot realiza ca daca tu te prezinti ca gunoi atit pe tine cit si tara in care traiesti strainii te vor calca in picioare.in plus culmea absurdului este ca romanul singur urla ca este hot si corupt. pai pe linga vestici sint mielusei mieluseilor dar incearca sa le spui asta sa vezi ce injura! in vest unde se fura cu trilioanele nu se vede! oare ce-i impiedica?!

  acum in romania nu sint natii total straine si se folosesc de minoritatile locale. daca nu inteleg…..
  divide et impera nu-i ceva nou nu-i asa? 🙂

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: