Starea prezentă a României: curând nici ciorba nu o vom putea încălzi!


Nemernicia, lăcomia și lipsa de legitimitate a actualilor guvernanți depășeșc orice limită, în baza asigurărilor sondorilor de opinie că vor avea un an perioadă de grație din partea alegătorilor. Well, tavarișci, am noutăți: Răbdarea noastra este pe sfârșite, iar promisiunile mieroase făcute în timpul campaniei propagandistice de la televiziunile lui Felix, prea proaspete pentru a fi uitate.

Culmea obrăzniciei acestor Bolșevix-i de modă nouă este să clameze că nu mai pot de grija țării și a energiei ei. Din acest motiv, aleg dumnealor, nu să permită, ci să promoveze cu nesimțire exploatarea gazelor de șist, știut fiind că una din companiile ce vor profita de asta este Chevron, aflată in proprietatea familiei Rothschild, sau Rockefeller – naiba sa-i pieptene, că nu i-am cunoscut. Acuma, pot întelege ca pupatul în fund este scopul în viața al politicienilor, dar, mai băieți, pe seama sănătății noastre și a copiilor noștri?

De ce-i fac nesimțiți? Păi, din două motive:

Primul, că au, zilele acestea, în curs de adoptare, un proiect de lege a exproprierilor care va da voie oricărei corporații să vă ia casele și terenurile moștenite de la bunici, în baza simplei bănuieli că sub ele se află resurse exploatabile. Și, pentru că bomboana acră trebuie învelită în staniol, au găsit de cuviință să ne servească minciuna că au probleme cu exproprierile la autostrăzi. De-aia au cheltuit ei, vezi Doamne, miliarde bune pentru 300 km de autostradă de nicăieri către niciunde, în douăzeci de ani! Tupeu mai mare nu știu să existe!

Al doilea, pentru că, in pofida tuturor evidențelor și mărturiilor celor afectați, în SUA, de exploatarea gazelor de șist, ei o țin gaia-mațu cu minciunile ordinare, doar-doar vom uita de subiect. Ei bine, nu, sociologii lui Pește prăjit, asta nu o să mai uităm după trei zile de circ cu Becali în pușcărie, pentru că e vorba de sănătatea noastră și a copiilor noștri!

Pentru a nu fi acuzat că sunt vreun Gică-contra, iată aici un raport independent și obiectiv asupra exploatării gazelor de șist http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/etudes/envi/2011/464425/IPOL-ENVI_ET%282011%29464425%28PAR18%29_RO.pdf

Raportul este emis de specialiști de renume și este făcut la comanda nu știu cărei entități birocratice din cadrul aparatului UE, așa că nu poate fi suspicionat de partizanat. Mai mult, însuși Rompuy, omul cu carismă de elefant numit de Bilderbergi în fruntea UE are grija să ne spună că statele membre sunt libere să dezvolte tehnologii sigure de exploatare, adică ceva ce în acest moment nu există, ducând la riscul ca orice exploatare să se se transforme în dezastru ecologic.

Nu vreau să intru în detalii privind substanțele implicate în tehnologia de fracturare, fiindcă mă puteți crede pe cuvânt că printre ele se afla 58 de substanțe cancerigene și cu potențial letal, una din ele fiind chiar formaldehida…Cumplită ironie, nu? Ne îmbălsămează inainte de a ne omorî! Curioșii pot găsi pe wikipedia destule detalii asupra toxicitătii materialelor folosite, precum și aici https://www.facebook.com/groups/antifrackingbarlad. Vreau însă să demontez, odată pentru totdeauna, minciunile cu care ciumpalacii ăștia consideră că ne pot îmbrobodi. Se folosesc mai multe argumente, aparent valide, precum:

România are nevoie de independență energetică, deci de gaze de șist. Inferența este falsă, pentru că:

– prima acțiune a unui guvern responsabil ar fi să elimine importul prin intermediari, și numai apoi să se gândească dacă mai are nevoie de surse de energie. Ori, noi importăm gaze nu de la Gazprom, ci de la Wintershall, firma ce nu are astfel de resurse, ci face numai facturi!

– Chiar dacă am avea nevoie de gaze, există varianta importului prin conductă din țările caspice, sau din Iran, sau din Libia (așa cum face Italia).

– Presupunând că nu vrem, cu obstinație, să facem importuri, avem alternativa de a mări perimetrele de exploatare existente deja (detalii aici http://www.ioncoja.ro/amestecate/un-expert-autentic-se-adreseaza-unui/), sau de a exploata gazele convenționale din platforma continentală a Mării Negre.

Exploatarea gazelor de șist duce la ieftinirea facturii de gaze. Fals, pentru că:

– În acordul de operațiuni petroliere este scris expres că cel ce exploatează face ce vrea cu gazele, adică le poate exporta la libera lui alegere. Ce ziceți, Chevron le va vinde aici, unde prețul este de vreo 7,5 EUR/GJ, sau le va duce în Italia, unde prețul e aproape dublu? (pentru detalii, aici http://www.money.ro/romanii-ard-cel-mai-ieftin-gaz-din-europa-vezi-preturile-din-tarile-ue_580726.html)

– Tot prietenul lor, tovarășul Rompuy, vorbește despre o piață unică a energiei, ceea ce va însemna preturi aproximativ egale din Pireu până la Copenhaga.

– Cum poate cineva să creadă că gazele de șist sunt mai ieftine, când tehnologia este mai pretențioasă și consumă mult mai multe materiale?

– În fine, uită convenabil secăturile astea că au semnat un acord cu FMI si BCE, în care se angajează să lase libere prețurile (dacă tot am vândut Distrigazul la nemți, cehi și francezi, dar acesta e alt subiect…)

Explorarea nu prezintă pericole pentru mediu. Fals, din nou, pentru că însăși broșura lui Chevron scrie, negru pe alb, că există o ultimă fază a explorării care presupune fracturare hidraulică.

Deocamdată s-au emis numai autorizații de explorare. Fals, pentru că acordurile petroliere deja semnate ascund sub aceeași sintagmă, operațiuni petroliere, toate activitățile legate de explorare și exploatare. Și pentru că nu e nimeni cretin să creadă că, după ce a găsit gaze de șist, cheltuind milioane de dolari, Chevron se va întoarce liniștită acasă în SUA, fără să exploateze nimic.

Cer, de aceea, din acest colț de pagină, demisia lui Ponta, și anchetarea lui pentru înșelăciune calificată, relativ la poziția pe care o afișa în urmă cu un an față de problema gazelor de șist, precum și pentru tentativă de genocid asupra populației din zonele unde a emis deja autorizații de explorare.

autor: filosofu’

15 răspunsuri

 1. Daca ai fost prost si ai instigat lumea impotriva guvernarii trecute, au ajuns astia in locul lor, ai si tu un merit la viitorul copiilor tai!!!!!!!!!!!

  • Prost e cine nu vede padurea de copaci.

  • Cand va referiti la „guvernarile trecute ” va ganditi si la baciul ungurean ? Imi joaca mie feste memoria sau tanarul de dreapta, os din osul ideologic al chiriasului de la Cotroceni era adeptul exploatarii resurselor terestre si „extraterestre” ( adica maritime), fara complexe si fasoane?
   „Astia”, i-au primit cu bratele deschise pe baietii de la nato zilele trecute si printre „astia ” se afla si tanarul goldescu care a comis fapta vitejeasca cu insula serpilor. Ai inteles dumneata cum s-au ales cartile cand cu litigiul si cine a castigat partida de poker la cacialma?

 2. pdl&usl ACEEASI mizerie!!! Ca sa scapam de acesti paraziti care otravesc la propriu sol, ape, hrana, genotipul uman, animal si vegetal, trebuiesc folositi detoxifianti puternici… insa si in popor sunt pacate strigatoare la cer si demonii isi cer partea. De aceea cel mai bine e ca sa tineti aproape de Biserica, de duhovnic si sa rezolvati problemele cu rugaciune si post la nivel micro, familie, prieteni si vecini. La nivel macro nu s-a copt inca … Numai bunul si indelung rabdatorul Dumnezeu stie momentul cel mai potrivit pt. spargerea buboiului.

 3. fracturarea hidraulica nu e ceva nou se folosește și la extragerea petrolului … singura chestie interesantă, pe post de noutate tehnologică, e faptul că forajul pe orizontală e mai extins și mai sistematic implementat în teren pentru a reduce costurile cu forarea pe verticală care nu e rentabil pentru că sunt micropungi cu gaz

  în loc de sute de pîrțuri mici și leșinate ai unul mai mare și care ține mai mult timp

  inclusiv faza cu poluarea apelor subterane e veche și răsuflată … de la primele exploatări petroliere, deja au trecut 100 de ani de atunci, s-a folosit apă și s-a poluat extensiv și intensiv pînza freatică și toate progresele făcute pînă acum în limitarea și eliminarea acestei surse de poluare sunt în mod logic folosite și la extragerea gazului prin fracturare hidraulică … inclusiv partea cu injecția de apă plină cu tot felul de chimicale! toate cîmpurile petroliere sunt reîntinerite cu astfel de tehnologii! de ce să nu le interzicem pe toate că de poluat toate poluează!? poluarea zero sau impact ecologic nul cînd vine vorba de exploatarea resurselor solului sau subsolului e un nonsens dpdv logic … chiar și atunci cînd tragi un pîrț poluezi cu cOdOi atmosfera!

  exploatarea gazelor de șist teoretic ar fi chiar mai ecologică decît exploatarea clasică a petrolului pentru că, de regulă, adîncimea de la care se extrage e mai mare și ai mai puține puțuri verticale care să treacă prin pînza freatică pe care să o polueze prin fisuri cu scurgeri accidentale

  eu am o bănuială, că toată isteria asta vizavi de gazele de șist are legătură cu marele urs siberian de la răsărit care nu mai poate de grija noastră și care e pe punctul de a bifa o operațiune reușită de intoxicare a inamicului

  păi de ce să crești volumul de gaze extrase de la tine din țară cînd e mai simplu să le cumperi de la ruși! de ce să devii independent dpdv energetic, așa cum e pe care să devină licuriciul, cînd rușii au gaz de vîndut!?

  • Mai exista o posibilitate la care m-a gandit citind stirile de pe jss.
   Am putea cumpara gaze de la israelienii care au descoperit imeeense zacaminte de gaz mai incolo de Haifa si s-au si aplicat in comercializarea lor in Europa, via Cipru si Grecia. Au atat de multe gaze incat le-au promis si indienilor, chit ca inca nu stiu pe unde le vor transporta…
   Oricum noi, cu incompetentii care conduc tara, tot prost cadem. Se pare ca avem de ales intre a-i imbogati pe americani, pe rusi, pe israelieni sau pe urmasii urmasilor lui Dragnea.

  • Bey Securici, cunoastem punctul de vedere oficial, nu te mai strofoca. Ar fi credibil daca sefu’ lu matale nu s-ar numi cu aprobare de la Inalta Poarta. Cunoastem – vezi un articol de acum cateva saptamani – si tehnicile de manipulare. Mars la reciclare!

  • Da’ ce ocol ai mai facut, ca sa scoti in final o supozitie idioata, in ciuda argumentelor de cu totul alta natura ce se vehiculeaza aici…

 4. Olandezii au intrerupt exploatarea gazelor de sist din pricina numeroaselor seisme inregistrate in nordul tarii.
  Idiotilor decizionali ( aia de la mediu-s fruncea in acest caz) nu le-a spus nimeni ca nu este indicat sa efectuezi acest tip de lucrari de extractie pe teritoriul unei tari cu risc seismic pe falie tectonica si in apropierea unei centrale nucleare? Cretinii de seismologi romani nu au nimic de zis?
  Ma lasa nervii!

  • Ba le-a spus! Si e vorba de falia Vidraru-Snagov-Shabla, reactivata recent. Dar nici nu era nevoie sa le spuna. Un experiment simplu plus cunostinte elementare asupra modalitatii de producere a cutremurelor le poate arata ce sunt pe cale sa faca: Luati o cutie din lemn, metal, etc, in care puteti pune material pulverulent – poate fi si cutia in care tineti zaharul. Aplicati cutiei mici socuri, prin ciocanire. Veti vedea ca, dupa cateva asemenea socuri, materialul se va aranja in pozitia de energie potentiala minima, adica varfurile se vor aplatisa. Cam acelasi lucru se va intampla cu structura geologica supusa loviturilor de ciocan de la fracturare. Cu precizarea ca se va intampla la scara geologica.

 5. […] Explorarea nu prezintă pericole pentru mediu. Fals, din nou, pentru că însăși broșura lui Chevron scrie, negru pe alb, că există o ultimă fază a explorării care presupune fracturare hidraulică.  Cititi mai departe pe eufrosin.wordpress.com […]

 6. cautati pe youtube VINEGAR KILL CHEMTRAILS,eufrosin te rog incearca si ai sa vezi diferenta.Eu de anul trecut am aplicat acesta metoda si a dat rezultat.

  • Bogdane, relaxeaza-te! Toti eufrosinofilii au la purtator un asperjor cu otet de Topoloveni.
   Suntem foarte atenti la tehnicile propuse de tine.
   Uite, eu am fixul cu coiful de folie de aluminiu util impotriva undelor electromagnetice si am constatat ca am convins fro cinspe insi sa-l poarte. Nu trebuie sa ne temem de ridicol. Vom persevera!

 7. Ce se intampla cu blogul dlui Ion Coja?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: