N’habemus papam!


Haideti sa ne gandim putin despre anuntul extraordinar al Papei:, caci Vaticanul nu stie prin traditie, ce e demisia. In plus, ni se sopteste prin „Gand„-ul, cum ca santajul ar fi de neinchipuit

aberaţiile ventilate de anumite media, cum că ar fi fost şantajat (nu există aşa ceva!)

Vatican_Pope_Benedict
Asa sa fie?

Evident ca motivul comunicat oficial este pentru uzul poporului neinstruit. Spun asta pentru ca traditia de a muri in scaunul papal este milenara, asa incat trebuie un motiv serios pentru a o rupe.

Nu renunti la scaunul papal pentru ca te dor salele. In fond, exista o armata de servitori gata sa faca orice li se ordona, inclusiv, in cazuri extreme, sa-l duca si sa-l ia de la toaleta pe papa. Iar papa nu slujeste, nu taie lemne, nu praseste buruienile. Cele doua-trei discursuri anuale din balconul papal puteau fi tinute chiar daca era muribund. Cu alte cuvinte, motivatia oficiala nu are nici o credibilitate. Care puteau fi, atunci, motivele reale? Poate, proxima vizita a lui Basescu? Neeee!
Sa stabilim cateva premize:
1. Nu ajungi in scaunul papal fara sa fii foarte bine pregatit in coteriile si santajele reciproce dintre cardinali.
2. In aceasta pozitie, vrei nu vrei, reprezinti cateva miliarde de credinciosi si incasezi contributiile pe care acestia le aduc, drept pentru care si interesele financiare legate de vatican sunt enorme.
3. De asemeni, oricat de nesimtit ai fi, invartindu-te zi de zi in acest mediu, trebuie sa te gandesti ca, poate, Dumnezeu exista, si poate si pedepsi.
In aceasta cheie, este clar ca nu exista decat doua motive plauzibile: criza de constiinta ori santajul, nu neaparat net delimitate. Posibile cauze concrete:
– descoperirea unui fapt care, prin divulgarea sa, sa duca la compromiterea grava a papalitatii ori a bisericii catolice, fapt care sa fie ingropat numai prin schimbarea papei.
– Incercarea de a i se impune papei anumite actiuni pe care acesta le-a refuzat, din varii motive. Asta presupune si existenta cuiva care sa poata face asa ceva, cu alte cuvinte sa aiba o relatie de supraordonare cu papa, caz in care se duce dracului – Doamne, iarta-ma!- toata povestea cu papa-reprezentantul lui Dumnezeu.
– Descoperirea, de catre papa insusi, a unor fapte care sa-i fi provocat o grava criza de constiinta – destul de putin plauzibil, caci ar insemna ca aceasta criza de constiinta tine pana la interesele financiare ale Vaticanului. Ori, o criza de constiinta o ai sau nu o ai, nu o poti avea partial color.
In oricare dintre cazuri, este clar ca imaginea Vaticanului este serios sifonata, iar credibilitatea acestuia va fi ceva mai des pusa sub semnul intrebarii de acum incolo. Pentru ca, oricum am suci-o, un nou papa va trebui ales, iar acest nou papa va fi unul care va accepta si-si va asuma una din situatiile mai sus mentionate. Adica alegerea unui nou papa nu va schimba situatiile respective, iar acest nou papa va trebui sa fie din start un mincinos.
Oricum, eu retin din toata trebusoara asta ca vor urma lucruri extrem de serioase, la care lumea catolica trebuie sa raspunda pozitiv, sau, in cel mai rau caz, sa nu raspunda violent, si ca in cele ce vor urma, Vaticanul are un rol crucial.

autor: Analistu’

386 răspunsuri

 1. Reitzinger a suferit o noua operatie pe inima acum aproape o luna si este cu un picior in groapa. De fapt, era prea batran si prea bolnav inca de cand a fost ales.

  • Ratzingen, ucide pe oricine, fara nici o remuscare, copii care au fost abuzati de acesti „crestini”, mari pontifi catolici, de papa si de toti ceilalti popi catolici, si carora li sa stabilit o suma de la 5.000 €. in sus, si nu au fost multumiti cu asta si au cautat sa se judece cu biserica KATOLICA GERMANA, au disparut fara nici urma! Sa nu credeti ca
   INCHIZITIA GERMANA E MAI slaba ca inchizitia Spaniola? NU!!!

   Iar tu Corina, stii ca fiind cadinal ce a facut omul asta? A ascuns peste 3.000 de dosare, a preotilor care au abuzat copii? stii tu Corina ce a primit Benedict al 16-lea, la data de 27 Dec. 2012, de la prea marii pontifi? 300 pagini de invinuiri, de cand e papa, stii ca avea si la vatican
   pregatite camere si copii minori pe care le oferea altor prelati?

   Vad ca ai computer, deci nu ti-e greu sa scrii numai Benedict, si ai ce citi toata viata despre asta pe care tu il aperi. De 53 de ani face omul asta diferite crime, aici in Germania s-a prelucrat si s-a discutat la televizor pe programul Menschen &Tiere. Stii cumva de actele furate de catre camerierul lui, si cum a ajuns sa-l depisteze? Pana nu cunosti pe cineva, nu ii lua apararea ( nu te baga in laturi, ca te mananca Klaus Werner Johanes, cel mai cinstit primar, pe care l-a avut Romania, numai ca a inceput cu vanzari de copii!

 2. Conștiință zici? Sunt curios dacă o să existe vreodată așa ceva și la securiștii mafioți din conducerea BOR…

  • Amice, esti…?
   Ca prea ti-s dragi papistasii, cunoscuti drept pedofili sodomisti.
   http://www.google.com/search?client=opera&q=catolici+pedofili&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

   Cum explici ca de pe la anii 1200 niciun papa nu si-a dat „demisia” ci au ramas in functie pana au dat coltzu’?

   Dupa veninul pe care il improsti, probabil ca esti greco-catolic!
   Orice apostat se comporta astfel.
   Unii chiar explicau ca Sf. Ortodoxie a fost creata de comunisti.

   • PS: zici cä „unii chiar explicau ca Sf. Ortodoxie a fost creata de comunisti!”? Ha, ha, ha, ce banc (prost). Respectivii sunt niste … idioti! Toatä lumea stie cä, de fapt, lucrurile stau EXACT invers!

    E ca si în cazul iconoclasmului, nu?

    • Fac abstractie de ce indrugi.
     Dar nu am exagerat deloc. Un domn professor (nu spui la ce disciplina) adica titrat, mi-a spus in public ca asa sunt ei invatati la „biserica greco-catolica”.
     Precum ca acest comunism a fost inventat de ortodocsi. Ceea ce ar trebui sa-i supere pe adevaratii inventatori.

     Ceva istorie:
     „Sa ne amintim ca pana la 1700 nu existau greco-catolici deloc in Romania, iar inceputul lor s-a facut prin viclenie si crima. Peste 150 de biserici si manastiri ortodoxe au fost distruse pentru ca preotii si monahii romani nu au vrut sa “se uneasca” cu Roma. Sute, poate mii de credinciosi, monahi si preoti ortodocsi au fost schingiuiti si omorati de prozelitii catolici in timpul campaniei declansate de imparateasa Maria Tereza si de generalul von Bukov din anii 1760-1780. Unii preotii ortodocsi, sub amenintarea chinurilor si a mortii, au trecut la greco-catolicism, altii erau omorati si inlocuiti de prozeliti care strecurau sub forma de cult ortodoxa invatatura catolica eretica… Iar oamenii au fost manipulati de acesti falsi “pastori” pe calea ratacirii si a dezinformarii. Dar dezinformarile si persecutiile impotriva ortodocsilor din Transilvania au continuat de atunci si chiar pana in zilele noastre. Amintesc aici cazul unor Parinti de la Manastirea Rohia care, acum cativa ani, au fost amenintati cu cutitele si apoi alergati de “crestini” greco-catolici pentru ca mergeau printr-un sat cu Boboteaza (Aghiazma mare) pe la crestinii ortodocsi care i-au chemat. Unul dintre acei Preoti monahi ortodocsi este acum episcop in Maramures. Exemple mai cunosc insa foarte multe.”

    • Si eu reusesc uneori sä fac abstractie de ceea ce îndrugi tu.

     Nici eu nu am exagerat DELOC: formele cele mai sälbatice pe care le-a luat comunismul se suprapun perfect pe harta distributiei confesionale a Eurasiei.

     Lafel si prestatia ierarhiei bisericesti – cu ani în urmä am citit episodul (tulburätor e putin spus) al re-înfiintärii Patriarhiei Rusiei si am fost SCHOCKAT de statura moralä a CÄZÄTURILOR abjecte care alcätuiau episcopatul rus (si care doar cä nu s-au repezit sä-l pupe-n dos pe Stalin pentru pleaska oferitä lor).

 3. http://bisericasecreta.files.wordpress.com/2009/06/dosare-secrete-privind-razboiul-nevazut-al-evreilor-sionisti-cu-romanii.pdf Citeste cu rabdare comentariile deosebit de interesante,semnate magda la acest articol: http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/09/08/evreul-papa/ Se pare ca se lamuresc multe lucruri… Doamne juta!

 4. Pai poate insusi Dumnezeu i-ar fi ordonat sa abdice!

  • Citez din memorie: ” caci nu va veni Iisus pana nu va apare si antihristul”. E in Biblie, da’ poate ca ne ajuta cei mai priceputi sa ne arate citatul

 5. pai bine mai eufrosin fartate , da cum ‘ti-nchipuiesti matale ca or sa se h’oficieze sodomiiile in sinagoga satanei zisa (nu degeaba cacofonic) …erica catolica daca babaiul ratzingerian cu a sa cautatura lacoma si piezisa se pune contra?

  Revenind la un limbaj normal, ce sa zic ma surprinde placut duritatea dar mai ales realismul articolului tau – de bun simt cauzele probabile pe care le-ai enumerat dar ma gandesc sa nu carecumva sa fie ceva si mai grav gen o schimbare de strategie, o trecere la o alta faza mai violenta si mai crancena a razboiului dus de oculta.

  Ori te pomeni ca d’alde trashlex (apropos , stai sa vezi ce spume la gura si ce articole interminabile pline de miere cu venin o sa scrie specimenul cand o citi articolul) et comapnia din subordinea diavolescului babalac nu si-au facut „targetul” de aducere a sufletelor crestinilor ortodocsi prin ecumenism, convertire, prozelitism , unire, preluarea locasurilor de cult, alte practici papsistase, etc. iar acu tavarshci „sales manager” e mazilit dimpreuna cu „sellerii” :] :] :].

  Te pomeni ca nu au tinut laba rasfirata la prezentari si nu si-au pocnit in pumni podul palmei cu suficienta forta atunci cand era cazul sa accentueze ideea.

  Tzt tzt , of, of, nu mai gasesti angajati de nadejde in vremurile astea. 🙂

  • Nu motive personale dicteaza intr-o hotarare asa de importanta, ci interese strategice. A fost ucis papa Ioan Paul I, pt.a-i face loc lui Ioan Paul al II-lea, cu spargerea comunismului. Acum, poate ca se vrea Afica inapoi (impiedicand accesul Chinei si Rusiei acolo) ori poate recuperarea Americii de Sud din mainile evanghelicilor ori poate ca se vrea o expansiune pe langa hotarele Chinei… Astea ar fi motive mai plauzibile decat cele de ordin personal, pt. ca oricum, nu papa e cea mai importanta persoana la Vatican…

   • plauzibile si astea dar sa stii ca la fel de plauzibila mi se pare si oficierea casatoriilor poponare si numirea femeilor ca preoti in aceasta sinagoga a satanei de catre vreun mare si nou venit d’aiurea „reformator” si implicit prin extensie ghici mai unde? in bisericile greco – catolice care cum sunt? ciordite de fatarnicii urmasi ai tradatorilor de neam si tara romani de la cei care le-au construit si sfintit – singurii adevarati crestini dreptcredinciosii ortodocsi. Lovitura e maxima caci se spurca si pangareste si ce nu a fost nicodata al lor spre bucuria slujitorilor satanici ai unirilor nefiresti numite ecumenism

    Cat despre Africa….china o domina deja dar interesele lor acolo nu sunt catusi de putin religioase ci economice, a ups uitasem si satanicele spurcaciuni catolice pe langa slujba fata de necurat au si ei interesele lor economice. Ce le mai sclipessc lor ochisorii dupa wolframul aurul argintul si niscaiva platina de la Rosia Montana!!!

    In concluzie as zice ca ceea ce se intampla acum la d’alde cah-tolici nu e catusi de putin surprinzator o cetate dezbinata impotriva ei insasi nu poate rezista si cu atat mai putin cand lupta impotriva si batjocoreste pe Dumnezeu. Monstuosul si hidosul organism numit catolicism se afla acum in convulsiile propriei lor otravi si mai devreme sau mai tarziu – puf ! ca negura se va rispi sau ca un partz urat mirositor ce sunt :). Sau cine stie , poate ca unul din cele trei coarne a cazut si a inceput sa creasca ala micu’ si rau – mai tre sa cada doua si incepe macelul pe fata.

    • „Ca un partz urat mirositor ce sunt” e semnul unei absolut neasteptate smerenii, sunt sincer impresionat!

     Dacä m-ai fi întrebat, ei bine, cred cä si eu tot în termenii ästia as fi tins sä te caracterizez.

     Cu respectul cuvenit în astfel de cazuri,
     T.

     • te-a bagat cineva in sema, sau te simti cu musca pe caciula ? si te bagi in vorba ca un partz urat mirositor ce esti…

      Marsh mah si raspunde numai cand esti intrebat si vezi ca deocmadata ai treaba sa-ti jelesti spurcaciunea ratzingerianpapista si satanica, ori crezi ca daca latri ai sa distragi atentia de la hidosenia ereziei catolice si de la fervoarea convulsiilor ei muribunde?

      in rest …..dupa cum ziceam „Ori te pomeni ca d’alde trashlex (apropos , stai sa vezi ce spume la gura si ce articole interminabile pline de miere cu venin o sa scrie specimenul cand o citi articolul) et comapnia din subordinea diavolescului babalac…” mai ales cand absenta sfinteniei a eresului paspistas si falsul numit catolicism au fost date in vileag ca sa lise vada neputinta , as adauga eu.

    • PS: bänuiam eu mai demult cä Aron Pumnul i-a furat biserica lui Eminescu – de unde si potopul de înjuräturi pe care poetul l-a revärsat la mormântul dascälului säu (trädätor de neam) nu?

     Presupun cä si Vasile Mangra (IPS orthodox-pur-sânge, filomaghiar) si-a tras un glontz în cap in hotelul Bristol din Budapesta tot pentru cä greco-catholicul IPS Iuliu Hossu (äla care a dat citirii Proclamatiei Marii Uniri dela 1.Decembrie 1918) îi … furase vreo bisericä-douä într-un moment de neatentie, nu?

     Crezi cä si Unirea dela 1918 poate fi consideratä „satanicä” întrucât a fost în principal opera … greco-catholicilor?

     Cu respect,
     T.

     • Puteti voi sa stati si in cap dar nu veti reusi sa ne confiscati prin falsuri si minciuna (atat de dragi voua slujbasi ai satanei) Marea noastra Unire de la 1918 (in fapt o reeditare la scara mai redusa a celei facute de Burebista si apoi cam la aceeasi scara a celor facute de Decebal si Mihai Viteazul).

      Puah , fi-mi-ar scarba de voi am vazut ce a facut maniul vostru vanzator de neam si tara – s-a atinut si el pe langa romanii adevarati crestini ortodocsi de la Alba Iulia , s-a varat in fata ca un excrement (cam ca tine asa) sa prinda si el un loc sub plapumioara pardalnicului venetic izmanaruptan-fundollern si cand a fost la lumanare n-a mai dat rahatul din picioare – pe romanii din Ardeal mai ales cei de la IP, TRASNEA si alante sate i-a lasat sa fie macelariti de scarbele honvede sataniste si papistase (pardon de pleonasm ai zis papistas clar ai zis si satanist) pe Maresal l-a tradat, pe romani in fata comunismului i-a tradat si DUMNEZEU i-a dat – moartea in chinurile temnitei desi am dubii ca ar fi suferit lepra asta vreun pic (6 ani a dus-o binemersi putregaiul turnandu-si colegii in temnita si decedand la 80 de ani ca sa vezi – om de 74 de ani in conditii de temnita sa supravietuiasca in ca 6 asta in cond in care el a fost avocat deci nu s-a intalnit cu munca nici din intamplare. )

      la urma urmei ODATA TRADATOR INTOTDEAUNA TRADATOR!

      SA LE DEA DUMNEZEU gunoaielor astora CEEA CE MERITA CU VARF SI INDESAT SI DOBANDA INFINITA !!!

      • Ca bine le-ai zis-o astora cu Maniul lor pervers si antiroman (antiunionist). Cei care il apara azi, sunt tradatorii zilei, Csorba Viktor (asa-zisul mot) si alti trepadusi arghielieni destarati, oprtunisti, ca orice sluga…

      • Asa e, Maniu a fost un trädätor (ordinar): „Basarabia a fost românească şi rămâne românească” (frazä rostitä la procesul lui Antonescu) demonstreazä cu claritete de cristal acest fapt (cä a trädat poporul pravoslavosovietic).

       La sfârsitul audierii Mareshalului, Maniu s-a mai si dus la boxa acuzaţilor si i-a mai si strâns mâna în väzul lumii, faptä (ortho-josnicie) pe care NICIUN orthodox NU a a comis-o (cum ar fi putut, oare?).

       Nu exclud ca însusi „papa” sä-l fi învätat sä comitä atari actiuni (vädit anti-orthodoxe si, dece nu, anti-nationale).

       Încolo, cum e sä fii … jigodie (împutzitä)? Nu simtiti cä vä strânge pielea / dantura?

     • Sunt convins cä asa e. Mai mereu se întâmplä cam tot asa. Si în ’89 tot asa a fost: unii luptä (si mai si mor) în timp ce jigodiile (ordinare) pun mâna pe frâie si nu le mai dau drumul. Si nici nu se multumesc doar cu asta, ci se pun si sä ne înjure eroii si martirii.

      Gunoiul ästa de grajdi (din al cärui ferment putzi si tu pe-aicea, prin ogradä) pare într-adervär a fi o constantä al Istoriei Nationale.

      La obiect: as dori sä observ cä „satanistii” daci nu au pärut a fi cine stie ce entuziasmati de unirea înfäptuitä de „satanistul” Burebista si, ca atare, s-au dezis de ea imediat dupä moartea închinätorului la idolul Zamolxe (fostul sclav al lui Pitagora, ajuns ulterior în iad, unde poate fi întâlnit / vizitat si astäzi, cf. învätzäturii orthodoxe).

      As mai dori sä constat si cä (räposatul) Aron Pumnul a reusit cumva sä-l „satanizeze” si pe Eminescu (desi i-a „furat” biserica) de unde si admiratia Poetului National pentru „Mica Romä” = Blaj. Asa se face, pe semne, cä poetul s-a dus sä se mai „satanizeze” suplimentar si dupä moartea dascälului säu, anume la Viena.

      Întros de acolo (pe semne 100% „satanizat”), el s-a gräbit sä-ti închine urmätoarele versuri:

      * * * * *
      Cine ne-au adus pe Greci
      N’ar mai putrezi în veci.

      Cine ne-au adus Muscalii
      Prapadi-l-ar focul jalei
      Sa-l arza sa-l dogoreasca
      Neamul sa i-l prapadeasca
      * * * * * *

      Apoi, terminând de lecturat „Doina”, Episcopatul Orthodox „Român” în cap cu IPS Vasile (Mangra) a dat în prestigioasa revistä a Mitropoliei Orthodoxe a Transilvaniei „Telegraful Român” urmätoarea circularä:

      * * * * *
      “România, cäreia fiintä i-a dat PATRIA NOASTRÄ Ungaria, cäci Radu Negru de la Fägäras a intemeiat principatul Tärii Românesti, Dragos din Maramures a intemeiat principatul Moldovei si cu sprijinul Monarhiei Habsburgice s-a ridicat si s-a întarit România modernä … România în mod perfid a ridicat arma asupra patriei noastre (…) Unde vä este si în ce se arata patriotismul vostru, români UCIGÄTORI DE FRATI (…) Voi întindeti granitele voastre în hotarele noastre, voi cresteti puterea voastra, venitele voastre dezbräcând pe alte natiuni (…) Acela care cu vorbele vicleniei pe buze, cu dorul de jaf in suflet, vine în hotarele noastre, NU-I FRATE, ci CEL MAI PAGÂN dusman”.

      “Fatä de noul dusman care râvneste in chip atât de päcätos la stirbirea si la stricarea hotarelor noastre, vom lupta cu vitejie si credintä. (…)

      Semnatari:
      IPS Vasile Mangra al Transilvaniei,
      PS Miron Cristea al Caransebesului,
      PS Ioan Papp al Aradului.
      * * * * *

      Asa trebuie cä e, cum spui singur:
      „la urma urmei ODATA TRADATOR INTOTDEAUNA TRADATOR!”

      Asa cä mä întelegi cä n-as vrea sä fiu în pielea ta (de broascä), respectiv sub solzii täi.

      • @M_ultumesc pentru punerea la punct!

      • Ce tie-e si d’alde copy paste astia ! Ai ramas fara material si reiei adliteram vechile mizerii delirante pe care le-ai mai debitat cu aceleasi nosalanta la alte articole? Nu esti prea inteligent ca sa nu zic ca esti cam prost si bineinteles sa nu uitam muscalii, grecii, apropos cu sarbii nu ai nimic? Eject mah si ti-am ami zis canta la alta masa.

       Cat despre maniu’ ce sa zic, e chestie de bun simt in gandire carora d’alde viperelor turbate de tip thalex le lipseste cu desavarsire. Stramosii aveau o vorba ;”nu tot ce zboara se mananca” sau altfel spus d’ia ne-a inzestrat Dumnezeu cu gandire sa mai judecam si cu mintea noastra nu sane lasam imbatati cu apa rece de toti terchea berchea. Eu unul cand am citit in copilarie despre maniu ca a r fi fost „artizanul” Unirii am fost chiar foarte entuziasmat si prima impresie a fost una buna, dar cand am stat sa analizez activitate ulterioara a lui musiu’ in speranta de a afla ce rahat a mers prost de-am sfarsit-o noi tabaciti rau in a doua conflagratie mondiala au inceput sa iasa la suprafata mizeriile sau mai bine zis discrepantele. Hopa ! stai asa ca nu-i asa ! si in rest a fost suf sa pun lucrurile cap la cap (fapt ce il recomand tutror romanilor sa-l faca) si uite asa s-a dat pe fata arama ucigasa a partzocatolicilor grecesti in general si al lui maniboy in special !
       Ce vrei ?
       ODATA TRADATOR INTOTDEAUNA TRADATOR! hei scarbolexule uita-te la tine naparca , tu esti dovada vie a acestei expresii.

      • “Fatä de noul dusman care râvneste in chip atât de päcätos la stirbirea si la stricarea hotarelor noastre (ale Ungariei, n.m.), vom lupta cu vitejie si credintä. (…) ”

       Am încheiat citatul.

    • Desi istoria o confirma, de ce nu se spune ca la 1798, papa a fost luat prizonier si a murit, umilit, in exil?^ Ca doar a fost CEA MAI MARE UMILINTA adusa Vaticanului? De ce toti sar peste aceasta data, spunand ca de 600 ani nu s-a mai intamplat o asemenea anomalie la Sf. Scaun?

     ^ „La 19 februarie 1797, Napoleon Bonaparte îl constrânge pe Papa Pius al VI-lea să semneze Tratatul de la Tolentino[5] cu Franța Directoratului, care concede Franței legațiile din Romagna, Bologna și Ferrara.
     La vestea asasinării generalului Duphot, Directoratul ordonă, la 11 ianuarie 1798, ocuparea Romei. Gaspard Monge pleacă la 6 februariela Roma. Revoluția izbucnește în oraș la 15 februarie. Repubblica Romana este proclamată de poporul adunat în Campo Vaccino(vechiul forum).
     Un ordin este intimat[6] papei Pius al VI-lea, în numele Republicii Franceze, de a renunța la puterea sa temporală și de a se mulțumi cu puterea spirituală. Cum se știe, o asemenea somație nu este realizabilă. De aceea i se subtituie un ordin de a pleca în termen de două zile. Pius al VI-lea părăsește Vaticanul în noaptea de 19 spre 20 februarie 1798.
     Refugiat la Siena, apoi la mănăstirea din Florența (în iunie 1798), Pius al VI-lea este prins de trupele franceze și făcut prizonier. Este dus, succesiv, la Bologna, Parma, Torino, apoi la Grenoble, Briançon, și în sfârșit la Valence.
     (Wikipedia)

     ^ „In februarie 1798, trupele franceze au intrat în Roma şi l-au luat prizonier pe Papa Pius al VI-lea. L-au pus pe Pontiful suferind în Valence, în sudul Franţei, unde a murit la 29 august 1799.”
     http://lumea.catholica.ro/2008/05/pontiful-care-i-a-supravietuit-unui-tiran/

  • Bine zis 😉

 6. Papa si-a facut datoria. I a absolvit pe evrei de vina rastignirii lui Iisus Hristos , a batut clopotul de citeva ori ca vrea un guvern mondial . Necunoscute sint caile Domnului, se prea poate sa fie la fel si ale Vaticanului.

 7. Uluitoarea stire a aparut pe data mult iubita de ei (aia): 11

  • Concluzie: e o zicala pe la romani „E ceva ca latra cainii!” sau „E ceva ca misca tufa!”

   • Asa e! E EXACT asa cum spui, “e ceva ca latra cainii!” E mussai, TREBUIE sä fie cava!

    Altfel nu mi-as putea explica nici eu agitatia freneticä (non-crestinä) care a cuprins brusc mai TOATE forumurile auto-poreclite „orthodoxe” si pe care, nu-i asa, comentariile în spirit (duh) crestinesc reprezintä cel mult 2% din total, nu?

   • mai Nikolai … zau ashia mai…di she ti didai tu la „agitatia frenetica care a cuprins brusc mai TOATE forumurile auto-poreclite orthodoxe”

    in loc sa-l jelesti tu pe eretic si sa zici ” vai sireacul , ia uite s-o carat cu shutu-n c.r mititelul cu cautatura shieia blajina , vai vai shini oare shini o sa-i mai dieia simbria naparcii di talecsi cari s-o jirtfit pi altaru iecuminismului fara nishiun folas ca un tantalu di shiela prost.

    Tzt, tzt, de-a dreptul nerezonabil din parttea dvs dle Nikolai 🙂

 8. E o veste EXCELENTA – un motiv de särbatoare în toate „orthodoxiile”, în cea „liberä”, în cea „piristä”, în cea „chatolicä”, în cea care luptä pentru ea însäsi, etc!

  Ba eu cred cä pânä si fostul sclav al lui Pitagoras, idolul Zamolxis (cel care, asemenea lui Moloh, primea jertfe umane) jubileazä, chiar asa, de acolo, din iadul în care se aflä! „Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor”, cam asa zice vorba româneascä din popor, nu-i asa c-asa zice?

  Dar mai ales poponarii (cei împotriva campaniei cärora a chemat Papa pe credinciosii catholici sä ia atitudine fätzishä), mai ales ei au motive de bucurie-maximä, asa-i?

  Asa încât eu efectiv NU väd cum un „orthodox” „adevärat” (cu ambele boashe la locul lor si cu sufletul în Rai încä înainte de a se naste) îsi poate permite sä nu JUBILEZE la auzul acestei vesti.

  Doar e Läsata Secului pe rit real, nu?

  • @thalex
   Esti vesnicul optimist cand e vorba de papistasi!
   Tataia era in vorbe contra poponarilor dar in fapte…
   Cum zice englezu’: „gay vague”.
   Daca nu mentionai ca ai nevasta te-as fi banuit, ca esti cam agitat precum gheii, corespunzi profilului.

   • În schimb, în ceea ce te priveste, ispitele trebuie cä sunt mari si si bänuielile ceva mai greu de înläturat, nu?

    „Tataia era in vorbe contra poponarilor, dar in fapte” a cam bätut TOT ce s-a väzut pânä acum pe fatza lu’ Pämântu’: la Paris NU au iesit 200 de insi în stradä (ca la Bucuresti), nici 2.000, nici 20.000 si nici 200.000, ci ceva mai multi (desi catholici).

    Încolo, ai dreptate, chiar sunt „vesnicul optimist cand e vorba de papistasi” si totodatä vesnicul sceptic atunci când e vorba de-ai nostri. E sindromul „Stan a lu’ Pätzitu”, nu stiu dacä ai auzit de el.

    • @thalex Optimist esti, cam asa ceva.
     Preferatul tau e homosexual sadea , „gay vague”.
     Si cum pestele de la cap se impute, si subordonatii/admiratorii ( 🙂 ) nu se lasa mai prejos.

     Imi este scarba sa pun astfel de informatii dar este folositor ca oamenii sa stie despre acesti indraciti carora le faci reclama.
     Si ca sa nu trebuiasca sa te stresezi, iti sugerez sa raspunzi cu ceva de genul: „Da’ si la ortodocsi…” pentru ca nu poti nega cele de mai jos, desi cine stie, considerand obraznicia specifica…
     Grea meseria ti-ai ales!

     Se observa ca popii papistasi poponari nu sunt doar cazuri izolate ci generalizate, in toate tarile pe unde dansii exista.
     Este evident ce fel de „viata spirituala” pot sa traiasca acesti perversi.

     Potrivit Radar Online, Hutton Gibson, in varsta de 91 de ani, tatal celebrului actor si regizor de la Holywood Mel Gibson, a declarat ca Biserica Catolica a falit in lupta cu homosexualitatea, referindu-se direct chiar la Papa Benedict. „Papa este cu siguranta homosexual.” Batranul a mai adaugat: „Sunt perfect constient de declaratiile pe care le-am facut. Repet: Vaticanul este plin de homosexuali!”
     http://www.agentia.org/anchete/tatal-lui-mel-gibson-papa-este-homosexual-5660.html

     Un preot catolic homosexual spune ca 98% din preoţii pe care îi cunoaşte sunt gay
     http://saccsiv.wordpress.com/2010/07/26/video-un-preot-catolic-homosexual-spune-ca-98-din-preotii-pe-care-ii-cunoaste-sunt-gay/

     Retea de 100 de „preoti” catolici homosexuali …
     http://saccsiv.wordpress.com/2011/08/24/retea-de-100-de-„preoti”-catolici-homosexuali/

     http://www.realitatea.net/preoti-catolici-filmati-in-timpul-unor-partide-de-sex-cu-homosexuali_724956.html
     http://www.realitatea.net/preoti-catolici-filmati-in-timpul-unor-partide-de-sex-cu-homosexuali_724956.html

     Pana si tremuricii rad de papistasi:
     Episcopul catolic din Mexic, Raul Vera, pledeaza pentru casatoriile homosexualilor si legiferarea acestora cu statutul de „casatorit”. De asemenea, episcopul sustine dreptul sodomitilor de a înfia copii, scrie aciprensa.ro cu referire la „Vanguriadia”.
     Chiar daca actioneaza împotriva învataturii Bisericii Catolice în ceea ce priveste homosexualii, episcopul Raul Vera sprijina deschis miscarea grupului sodomit „San Elredo”, coordonatorul caruia este Noe Rios, care se bucura de o influenta sporita în fata episcopului. Noe Rios le cere autoritatilor si guvernului statului Coahuila sa modifice legea. Acesta vrea schimbarea statutului juridic al homosexualilor si permisiunea de a înfia copii.
     Amintim ca la momentul actual, în Mexic, casatoriile homosexualilor sunt înregistrate doar în regiunea Mexico. Cu toate acestea, conform hotarârii Curtii Supreme, emisa anul trecut, casatoriile trebuie recunoscute în toata tara. În statul Coahuila la acest moment sunt legalizate casatoriile de acelasi sex si relatiile partenerilor care nu sunt casatoriti. Partenerii necasatoriti au mai putine drepturi legale, comparativ cu perechile de acelasi sex înregistrate. De asemenea, acestea nu pot înfia copii.
     http://www.philadelphia.com.ro/dezvaluiri/episcop-catolic-homosexuali-infiere-copii.html

     Un preot romano-catolic din Irlanda a prezentat unui grup de parinti si copii imagini pornografice cu homosexuali.

     Socantul incident a avut loc la scoala Sfanta Maria din localitatea Pomeroy din Irlanda de Nord, in timpul unei adunari, scrie Las Vegas Sun.
     http://www.baricada.ro/detalii-stire/incendiar/13460/un-nou-scandal-cu-preoţi-homosexuali-catolici-in-irlanda/

     Consiliul presbiterial al catedralei catolice din oraşul olandez Den Bosch a permis ca homosexualilor declaraţi să li se ofere, de acum, împărtăşania.
     În timpul liturghiei duminicale, vreo 200 de homosexuali au “ocupat” catedrala şi şi-au manifestat dezacordul cu faptul că preotul unei parohii săteşti refuzase împărtăşania unui homosexual – evident, pentru că era homosexual.
     http://blog-crestin-ortodox.blogspot.com/2012/11/catolicii-vor-impartasi-sodomitii.html

     Unul dintre premiile controversate a fost acordat serialului american „Modern Family” („Familia modernă”), care surprinde ipostaze de viaţă ale unei familii alcătuite dintr-un cuplu gay şi o fetiţă vietnameză, pe care cei doi bărbaţi au adoptat-o.
     http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Un-serial-despre-gay-a-fost-premiat-de-o-organizatie-catolica-6250.html

     Biserica Catolica este din nou in centrul unui scandal privind abuzurile sexuale, dupa ce un preot german a recunoscut acuzatiile privind relatiile cu trei baieti minori.
     Barbatul in varsta de 46 de ani a recunoscut toate cele 280 de acuzatii legate de acte sexuale care au avut loc pe parcursul a opt ani de zile, informeaza ziarul german Sueddeutsche Zeitung.
     Preotul si-a ales victimele dintre enoriasi, mai precis un baiat pe care il pregatea pentru impartasanie, dar si doi frati pe care i-a luat cu el in excursii la Disneyland.
     Biserica Catolica s-a aflat in ultimii ani in mijlocul unor scandaluri legate de preoti care abuzeaza de minori.
     http://www.ziare.com/articole/preot+catolic

     • Sunt profund impresionat de calitatea informatiei pe care ai scapat-o de data asta.

      Asa e, cum spui, Biserica Catolica s-a aflat in ultimii ani in mijlocul unor strädanii ale PR-ului umanist legate de preoti care abuzeaza de minori de a o desfiinta mediatic.

      Bineînteles cä si cesul în care BO va avea EXACT aceeasi soartä (dacä nu chiar si mai rea) se apropie cu pasi repezi si si cä tu stii asta, nu-i asa?

     • Uite un alt material (din aceeasi categorie, deci orthodox?) care circulä pe net:

      *****
      Papa Benedict a demisionat pentru a nu fi arestat: este acuzat de crime împotriva umanităţii!

      Asa cum spuneam in articolele anterioare, traim vremuri de mari schimbari si de revelare a adevarului. Uneori ma gandesc la cei care inca nu s-au trezit, cum vor suporta acest adevar? Pe langa existenta extraterestrilor, a bazelor subterane secrete si a proiectelor negre ale Cabalei, un alt adevar zguduitor iese la iveala, iar oamenii Noii Ere incep sa faca dreptate. Ma refer la faptul ca anul trecut George W. Bush, Tony Blair, Donald Rumsfeld, regina Elisabeth a Marii Britanii si Papa Benedict si inca cativa din „staff-ul” Cabalei au fost judecati de catre un Tribunal International din Kuala Lumpur (Malaezia) si condamnati pentru complicitate si trafic de copii, genocid si crime impotriva umanitatii.

      Video aici: http://www.youtube.com/watch?v=t8WV5Bo3lBw

      Acum a venit randul unui Tribunal dintr-o tara europeana sa faca acelasi lucru cu Papa Benedict. Iata de ce papa a demisionat asa, in mod neasteptat, dupa ce a primit instiintarea la Vatican. Cititi documentul mai jos:

      Global Media lanseaza Declaratia Tribunalului International al Crimelor Bisericii si Statului (ITCCS) de la Bruxelles:

      Demisia istorica, fara precedent, a lui Joseph Ratzinger ca Papă în această saptamana, a fost facuta ca urmare a unei actiuni a unui guvern european pentru arestarea lui Ratzinger si instituirii unui drept de gaj pe Proprietatea si activele Vaticanului de Pasti.

      ITCCS, Oficiul Central de la Bruxelles este obligat ca urmare a abdicarii Papei Benedict sa dezvaluie urmatoarele detalii:

      1. La data de 1 februarie 2013, pe baza dovezilor furnizate de catre Curtea noastra afiliata Common Law Court of Justice (itccs.org), Oficiul nostru a incheiat un acord cu reprezentanti ai unei natiuni europene si instantele sale de a asigura un mandat de arestare impotriva lui Joseph Ratzinger, alias Papa Benedict, pentru crime impotriva umanitatii si comanda unei conspiratii criminale.

      2. Acest mandat de arestare va fi livrat biroului „Sfantului Scaun” de la Roma, vineri 15 februarie 2013. Acesta permite natiunii in cauza sa-l retina pe Ratzinger ca suspect de crima, daca el intra pe peritoriul sau suveran.

      3. O nota diplomatica a fost emisa de catre guvernul natiunii in cauza secretarului de stat al Vaticanului, cardinalul Torcisio Bertone, luni 4 febr. 2013, informandu-l pe acesta despre mandatul de arestare iminenta si invitand, ca biroul sau sa se conformeze. Nici un raspuns la aceasta nota nu a fost primit de la cardinalul Bertone de la biroul sau, dar sase zile mai tarziu, Papa Benedict demisioneaza.

      4. Acordul intre Tribunalul nostru si natiune a inclus sa emita o dispozitie secundara de drept de gaj comercial prin intermediul instantelor nationale impotriva proprietatii si bogatiei romano-catolice de Pasti, duminica 31 martie 2013. Acest gaj sa fie insotit de o publica si globala „Campania Recuperarii Pastelui”, prin care proprietatea bisericii catolice urmeaza sa fie ocupata si solicitata de catre cetateni ca active publice executata in conformitate cu dreptul international si Statutul de la Roma al Curtii Penale Internationale.

      5. Este decizia Tribunalului si guvernului nostru de a proceda la arestarea lui Joseph Ratzinger dupa parasirea biroului Pontifului Roman, sub invinuirea de crime impotriva umanitatii si conspiratie criminala.

      6. Aceasta este decizia noastra de a continua mai departe cu punerea sub acuzare si arestarea succesorului lui Joseph Ratzinger ca Papa cu privire la aceleasi acuzatii, si sa puna in aplicare masura comerciala si „Campania Recuperarii Pastelui” impotriva bisericii romano-catolice, cum a fost planificat.

      In incheiere, Tribunalul nostru recunoaste ca complicitatea Papei Benedict in activitatile criminale ale Bancii Vaticanului (IOR) a fost convingatoare in eventuala sa demisie dintre inaltii oficiali de la Vatican. Dar, conform surselor noastre, secretarul de stat Tarcisio Bertone a fortat demisia lui Joseph Ratzinger imediat si ca raspuns la nota diplomatica privind mandatul de arestare care a fost emis catre el, de catre guvern in 4 februarie 2013.

      Facem apel la toti cetatenii si guvernele sa sprijine eforturile noastre de a aboli si destabiliza direct Vaticanul, si arestarea ofiterilor sai sefi si clericilor care sunt complici la crime impotriva umanitatii si conspiratie criminala in curs de desfasurare la protejarea torturii si traficului de copii.

      Buletine suplimentare privind evenimentele din „Campania Recuperarii Pastelui” vor fi eliberate de biroul nostru din această săptămână.

      Issued 13 February, 2013
      12:00 am GMT
      by the Brussels Central Office,
      The International Tribunal into Crimes of Church and State

      In lunile care vor urma vom trai si vom vedea desfasurarea evenimentelor…
      Drum Drept spre Lumina!

      *****

      • Ba, satanistule, ecumenist, mason care faci parte de noua religie new age, pe adevaratii slujitori a Lui Hristos nu-i poti convige cu ideiile tale filozofico-satanice
       Piei satano!

      • @ (bä) frate Valerică:

       iar ai datä-n barä. Am reprodus citatul (ultra-cretin) de mai sus NU pentru cä as crede în tembelismele continute de el, ci pentru a-ti atrage TZIE atentia cä, în afarä de tine, mai sunt si ALTII care-l detestä pe Papa. Atât & nimic mai mult.

   • deh mai treaz mai , de ce nu iei tu aminte ? la catolici au iesit mai mult (cica) de 200 000 sa … chiar asa sa ce (pronbail la vreo mega orgie d’aia d’a lor cu marianne in tzatzele goale si menage a trois in combinatii de n luate cate 200 k ? In fine , sa zicem ca au iesit sa lupte cu sodomia si poponarii si ce sa vezi ? bravii ostasi satanisti, asta pardon cat holici sau era worka holics? sau alco holics? nu ca daca era cu alcool era cat de cat mai bine… in fine bravii ostasi caolici ziceam in numar de peste 200 de mii au fost invinsi iar pederasmul a devenit lege deci poponarii se pot casatori prin lege (ira….na belea – te pomeni ca d-aia l-au matrasit pe maimutoiul papalic sa poa sa „oficieze” in sinagogile satanicesti „u-raci /ni-unea” poponarilor dar in acorduri de fnfara ma rog orga paistasa ca doar activistele femen alea de cioparteau de zor crucifixe ortodoxe prin rusia si ucraina s-au prezentat deja la pasaroiul jumulit in Notre Dame pe langa niste clopote, fara sa se crizeze niciun hodorog vexat de curdinal ca bai ia uite pangarirea. Avantajul de a fi deja murdar si spurcat – nu mai aia cum sa te spurci si mai tare , sau mai ai?)

    iar la Bucuresti unde nu au iesit (cica) nici macar 200 nu numai ca nu s-a dat asemenea legea ticaloasa dar nici macar nu s-a pus problema de asa ceva.

    Eee. dar sa nu ne madrim e timp si de asa ceva , la urma urmei baiatul de mingi baselu’ cara depese ecumeniste de zor de la al nostru karateka cu carja patriarhala)

    • apropos de asta , ati vazut pana unde ajunge tupeul astora ? ma refer la „evenimentul de la Muzeul Taranului Roman? Si reactia protestatarilor (aprox 50 zice presa poponarista)? Excelent ! Si placut surpinzatoare ! Ma mir ca nu i-a saltat politia asta corupta si aservita curistilor.

 9. Oricum, scaunul papal era gol..
  Comentatorii occidentali il lauda pentru „gestul de constiinta pe care l-a facut, lasand locul unui viitor mare reformist”.
  Crestinii occidentali sunt fie raniti spiritual, fie nemultumiti de faptul ca nu l-a traznit Dumnezeu in moalele capului cand se zbenguia in misiune, fie inconstient multumiti la gandul ca Sfantul Petru Insusi va face curatenie printre cardinali si va impune un Papa crestin pur si simplu.
  In declaratia de demisie, Benedict a folosit expresia ” cardinalii ce m-au numit”. Cum niciun cuvant nu a fost ales la intamplare, intelegem exact ceea ce trebuie inteles, anume ca el nu considera ca a fost alesul lui Dumnezeu, ci al conclavului.
  Demisionarul a facut toate compromisurile necesare pentru a marca schimbarile cu care va veni viitorul” Papa reformator”.
  A facut parite si atat.
  Intr-un comentariu anterior am citat pasaje din cea de a patra Enciclica pronuntata in 2012 in care Benedict vorbea despre necesitatea accelerarii procesului de creare a Bisericii Universale in care sa fie incluse si alte confesiuni decat cele crestine.
  La cateva ore dupa anuntarea demisiei se vorbea deja despre numirea unui Papa care sa accepte eutanasia si „celelale realitati ale societatii actuale”.
  Sa nu uitam si faptul ca documentele secrete date publicitatii de omul sau de incredere revelau complicitati financiare ale Vaticanului cu mafia italiana, despre care avea cunostinta „inaltul scaun”.
  Insarcinat cu anuntul viitoarei numiri s-a decis deja ca este cardinalui Tauran, Presedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios…
  Sper ca, exceptand Hondurasul despre care se vorbeste ca este dispus compromisurilor, cardinalii sud-americani vor tine contra cat vor putea, numirii unui Suveran Pontif marioneta.
  Si sa nu uit, caci poate are semnificatie, Ratzinger a fost si responsabilul „Departamentului exorcizari”. Posibil ca nu a gerat corect Departamentul..

  • He, he! Sau poate ca a exagerat cu exorcismele, ajungand mai sus decat trebuie!

  • Gabriel Amoth, exorcist in dioceza Romei a mulltumit Papei Benedict pentru sustinerea activa a departamentului sau, pentru faptul ca a primit in audienta cu prilejul unei reuniuni mondiale, exorcisti din intreaga lume si pentru ca ” a facut mult pentru a revizui procedurile de exorcizare”!
   Sa intelegem ca dupa ce a revizuit Sfintele Evanghelii, ceremonialul liturgic, i-a revizuit si pe Sfintii Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur?
   Demisionarul Papa, declarase in toiul scandalului pedofililor in sutana, ca acestia fusesera posedati!
   Cu siguranta, miile de copii abuzati de preotii pedofili, se intreaba dupa declaratii de felul acesteia, de ce indracitii nu au fost exorcizati si daca au fost, de ce nu s-au comportat ulterior precum adevaratii crestini? Ceva-ceva este in neregula cu papalitatea.
   Sa nu uitam noi ortodocsii, pentru ca ne credem mai drepti si mai virtuosi decat catolicii, sa ne rugam pentru ei intelegand ca in fapt, ne rugam si pentru noi ..

   („Le chef exorciste du Vatican remercie Benoît XVI pour son soutien 18/02/2013 – L’Orient LE JOUR.com)

   • „Sa intelegem ca dupa ce a revizuit Sfintele Evanghelii, ceremonialul liturgic, i-a revizuit si pe Sfintii Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur?”

    Ramasi in urma acesti papistasi!
    P.F. Daniel a interzis, deja de doi ani, sa se mai citeasca Moliftele Sf. Vasile la 1 ianuarie.
    Ce sa le mai modifice, le-a interzis si mergem inainte.
    De ce sa-i suparam pe indracitii cu care ne ecumenim?
    La fel s-au scos si rugaciunile catehumenilor din Sf. Liturghie.
    Cum adica „Cei chemati (nebotezati) iesiti! Pai unde e iubirea „crestina”?
    Sa-i dai afara pe eretici, pe sodomiti!

  • Eu cred ca e din cauza cä, spre deosebire de evreii traditionalisti, de fakiri, de hippysti, de eschimoshi si de „preotii” musulmani, episcopii romano-catholici se … bärbieresc. Pot însä, pe de altä parte, sä accept cä tu, träind printre semeni de-ai nostri încadrabili mai degrabä în prima categorie, încerci o senzatie de neobisnuit la contactul cu oameni care se ostenesc întru o tzinutä nimeritä.

   Între noi: nu e exclus nici cä se mai si spalä uneori (spre deosebire de Sf. Vasile cel Mare, care a renuntzat încä din tineretze sä mai practice aceastä virtute, respectiv urmând exemplul Sf. Ioan Gurä de Aur, care nu läsa sä treacä zi dela Dumnezeu färä sä facä o baie caldä în cadä, de ajunsese sä se plimbe cu cada dupä el, spre amuzamentul diversilor tembeli de atunci / de acum).

   Revenind la barbä / bärbi: îti märturisesc aici cä si mie îmi vine uneori sä mä tävälesc pe jos de râs când dau peste Sf. Icoane ale Sf.-lor Dumitru-Despot, Constantin cel Mare, ori Gheorghe-General, cärora pictorul le-a pus (în totalä necunostintä de cauzä / în dispretul TOTAL al adevärului) … bärbi, dar reusesc în cele mai multe cazuri, prin ne-voire (post), sä mä abtin sä o fac. Îmi permit, ca atare, sä te îndemn si pe tine sä încerci! Nu e greu, e chestie de exercitiu al vointei si de … smerenie.

   • Catolicii se barbieresc sa placa lumii, ortodocsi nu se barbieresc, pentru a place Lui Dumnezeu

    • Ai dreptate cu orthodocsii (afarä de sfintii ante-pomeniti, de Sf. Papa Grigore cel Mare-Dialogul si de alte câteva miliarde de exceptii dela regula ta).

     Probabil ca si fachirii, brahmanii, imamii, hippyotzii si evreii + Marx, Engels si Buharin si-au fäcut aceeasi socotealä. Probabil ca si functioneazä, desi eu am îndoielile mele).

 10. Poate l-a pus Seful lui sa aleaga intre demisie sau concediere. Simplu de ales.

 11. Am gasit un popa papist care a uitat sa se barbiereasca http://www.omologitis.org/?p=1970&lang=en

  • Esti meserias! Bravo tie: vorba româneascä: Dacä’catzi, gäsesti!

   Ei, îti închipui în ce shoot-uri l-ar fi luat pe-asta Sf. Constantin, cu ghitara cu tot, dacä ar fi cutezat sä aparä în halul ästa la Palat? Parcä väd cum l-ar pus pe individ în râd cu hippyotzii de la Pireu si l-ar fi expediat urgent (one way) tocmai în … Persia.

   Si nu e unicul caz: ai väzut filmele cu Don Camillo (cu popa äla catholic italian jucat de Fernandel, care curätzä saivanul în care fostii ortho-credinciosi rusi, convertiti la pravo-sowietism, îsi transformaserä biserica si îi reface Sf. Altar)? Ei bine, în primele episoade pânä si äla avea barbä!

   PS: în comentariul meu era vorba de episcopi.

   • Auzi mai …ulex , tu nu ai inteles mah pana acum ca nimeni de pe forumul asta nu numai ca nu vrea sa fie”salvat” de tine, cu atat mai putin sa se uneasca cu tine dar nici macar nu vrem sa avem de a face cu papistasii ecumenistii, satanistii, fakirii, mahomedanii si toata lifta asta a spurcaciunilor necredencioase ca d’alde tine???

    Mah , vb paremi-se a parintelui Cleopa , mah si un lup si un animal daca il iei cu huideo , se da mai incolo si revine dar daca vede ca tot cu huiduiala si ocarti il tii se simte si pleaca mah de acolo ducandu-se pe pustii la treaba lui.

    Iarasi n-a zis mah Mantuitorul : „Dacă unii nu vă primesc, ieşind din cetatea aceea, scuturaţi-vă praful de pe picioare ca mărturie împotriva lor” ?

    Ce te f pe tine grija ce facem noi? Nici macar Sfintii Apostoli nu insistau acolo unde nu erau primiti , iar tu partz ofilit nici macar preot nu esti dar incamite Sfant Apostol dar totusi insisti in neghiobia ta fara seaman cu o inversunarea necuratului.

    Deci iti zic tie satana mai rea decat cea mai cumplita fiara si mai nesimtita decat cel mai prejos animal si mai fatarnic decat orice ticalos de pe fata pamantului asta care batjocoreste si ia in deras Cuvantul Domnului mintind cu nerusinare impotriva lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau : (acu sa ma ierti Eufrosin – daca vei credea de cuviinta sa-l publici bine, daca vei credea de cuviinta sa-l cenzurezi atunci iarasi bine – cum zici si tu)

    • Te-am prins, iar n-ai pus ghilimelele! „Ce te f. pe tine grija ce facem noi?” nu e creatia ta, e un fragment din celebrul räspuns dat de Scorillo (tat-su a’ lu’ Decebal) Sfântului Apostol Andrei venit sä vesteascä Evanghelia Tribului lu’ Bärbä-Cot (tarabostes).

     Ti-am mai spus cä nu e frumos sä-ti însusesti spusele altuia si cä faptul cä te crezi orthodox nu te scuteste de respectarea regulilor (canoanelor) academice.

     Revenind: da, ai dreptate, urmând îndemnul, Sf. Apostol Andrei a päräsit Bräila (Brailidava) si, trecând Balta Mare înot (Apolodor era încä la facultate pe vremea aceea, iar dacii si podurile se aflau oricum în raport de contradictie în termeni) s-a refugiat de groaza micutzului Decebal (care trägea cu prastia dupä el) în pestera devenitä ulterior celebrä, läsându-i pe getzi în plata lui Zamolxe (cu consecintele cunoscute între timp, consemnate pe larg si în epopeea dacä „Fuseräm si ne Duseräm” redactatä în limbile unor popoare care stiau sä scrie si sä citeascä).

     Încolo, se vede treaba cä Eufrosin te-a iertat, lucru cu sigurantzä cä Îl obligä si pe Dumnezeu la o atitudine cel putin similarä. Sau nu?

     • „mai animalule” , vorba unui clasic inca in viata (bolsevic din pacate dar gura pacatosului adevar graieste) tot nuvrei sa pricepi – Marsh in … atii de aici cu toate elucubratiile si mizeriile tale mai mult sau mai putin fandosite !

      Sunt ortodox si inca unul foarte vehement ce nu sufera de loc maimutoii ecumenisti si ereziile de tot soiul incepand cu pidosnicii tai papi unii femei in travesti ca si-asa se poarta pe la voi schimonosirea si nefirescul.

      Asa ca „Ce te f. pe tine grija ce facem noi?” e o intrebare cat se poate de autentica si de legitima la care tu pramatie nu esti in stare sa dai un raspuns coerent. Te crezi vreun Lapusnean care daca noi nu il vrem el ne vrea? Iti zic eu ca nu esti nici macar a miliarda parte din ce lasa la privata Lapusneanul asa ca vezi-ti de scarnaviile tale caine. De fapt ca nici caine ca ala moare de grija stapanului dar tu mori de grija altuia.

      Bai panarama antihristica ai auzit de libertatea de aa alege data omului de Dumnezeu? Ei bine afla ca toti care ti-am citit mizeriile am ales sa nu ti le impartasim si de aceea nu te suferim si iti zicem in cor cu tarie – MARSH DE-AICI!!! Asa ca fa binisor si scutura-ti mai repede colbul de pe cizma papistasa pana nu ti-o rupem cu picioare cu tot si ti-o varam in c_r (ori te pomeni ca-ti place pe la dos?)

      Cat despre eufrosin , a fost destul de finutz cu sentimentele tale si a cenzurat mesajul cam necrestinesc dar tare bine potrivit tie pe care l-am scris – pe scurt era „du-te la stapanul tau ala necuratul” asa ca zi mersi ca la unii dintre noi le-a dat Dumnezeu mai multa blandete si mai putina indarjire dar sa nu carecumva sa confunzi blandetea cu slabaciunea si sa-ti inchiupuim ptr o clipa ca daca unii au bunul simt sa te lase sa dai din gura-ti de naparca asta inseamna ca aceia se lasa amagiti de tine si nu detesta erezia la fel cu cei care te pleznesc peste bot.

      • Cum adicä, nu-l mai suferi nici pe (satanistul) Burebista, nici pe (închinätorul la idoli) Decebal, nici mäcar pe (satanizatul de) … Gerula?

       Ai grijä, risti sä te dea domnul-Deceneu (anti-hristic) afarä din orthodox-zamolxie!

       „Ori te pomeni ca-ti place pe la dos?” pare însä un geamät al unei inimi daco-ränite (koorason-espinado): îmi pare räu cä am ajuns obiect de astfel de … pasiuni. Încearcä pe „facebook”, poate ai mai mult nooroc sä-ti gäsesti un „partener”, respectiv „prieten”.

      • mai jos te-am numit „canalie perfida” , eufrosin vad ca a cenzurat denumirea dar afla ca ti se potriveste la cum ne insulti stramosii.

       Uita-te la tine sluga a diavolului cum te dovedesti strain si duman al neamului acesta batjocorind si improscand puhoaie de blestematii pe ste tot ce insemana istorie nationala. Ti-e teama de daci , ai ? Ii numesti satanisti pe cei care fara sa-l fi cunoscut pe Mantuitor caci nu se nascuse la data la care ei existau ori de care nu auzisera inca, aveau instinctiv credinta monoteista si toate faptele si practicile viitoarei CREDINTE CRESTINE ? Ptiu drace , fi-mi-ar scarba de hahalere venetice ca tine si de aia care te-au invatat dulcea noastra limba daca.

       Te roade ca atunci cand a avenit Sfantul Apostol Andrei a gasit deja in sufletul acestui popor fundamamentul Credintei si ca acest popor a supravietuit si sufleteste si trupeste pleznind peste bot gunoaiele papistase si naruindu-le visele de marire si stricaciune in ciuda tutror falsurilor prosteste aruncate de sangerosii „binevoitori” slujbasi ai draciei eretice papistase precum „ortodoxia romanilor e rezultatul actiunilor rusesti” iar „romanii sunt un popor invadator in Transiluana caci noi javrele latine i-am exterminat pe dacii ce vorbeau si scriau intr-o limba similara cu a noastra (dar asta nu tre sa-o stie lumea ca dupa aia se prind toti ca si noi tot descendenti din traci suntem si p’orma cam greu sa justificam masacrele fratricide ce au caracterizat dintotdeauna ramura traca ai latinilor)” ???

       Normal ca te doare si inca o sa te mai zvarcolesti in chinuri meritate pentru ca noi toti iti strigam cu tarie PIEI satana !!!

       Stii prea bine ce-am vrut sa spun cu cizma si se pare ca te-am nimerit si la partea cu sodomia ca doar cin’ se scuza se acuza, iar tu la cat esti de prost bati toba mai abitir ca un taraf de marlani tiganesti. Nici nu-i de mirare ca esti de-al papistasilor.

       Apai se putea sa nu fie si poponar un papistas sluga a celui ce cu aroganta dezincrimineaza spurcaciunea pe care Domnul Dumnezeu insusi a incriminat-o, condamnat-o si exterminat-o de pe fata pamantului pogorand foc mistuitor din cer ?

      • „dracia eretice papistase” se cheamä CRESTINISM apusean, pe când draciile fenicianä, dacä, illirä, scitä, tracä, persanä (si äia tot monoteisti erau), indianä, mayashä si chinezä se cheamä … dräcie pur & simplu.

       A înjura Crestinismul de altä confesiune omagiind în acelas timp pägânismul se cheamä IMPOSTURÄ si/sau cretinism congenital si se trateazä în clinicile de specialitate. (punct)

       Sf. Apostol Andrei s-a limitat sä predice în provincia ROMANÄ Scitia Minor si NICI MÄCAR NU A ÎNCERCAT sä aibä de-a face cu analfabetii agresivi (cum îi descria Ovidiu pe daco-traci, NICI VORBÄ de vreo limbä „comunä” ori mäcar asemänätoare).

       Dacä Burebista era un satanist pardonabil, alde Scorilo, Decebal, Bastus si Gerulla (precum si Traian Imperator) NU mai aveau scuza strämosilor lor de se lipsi de propoväduirea Evangheliei.

       Faptul cä NU EXISTÄ NICIUN vestigiu de crestinism dacic întregeste tabloul.

       A crede în spiritele mortzilor (precum dacii în duhul fostului sclav Zamolxis) se cheamä idolatrie / spiritism si e vecin satanismului.

      • Sf. Apostol Andrei s-a limitat sä predice în provincia ROMANÄ Scitia Minor….” Deci conform spuselor tale Decebal era vinovat fiindca nu se crestinase desi Cuvantul Domnului nu a ajuns pe la el, iar provincia daca era sub talpa „civilizatorilor” belzebuti latini era locuita de ? DE? ce sa vezi DACI !!! OOOPS ! pasi si cui predica SF apostol Andrei? trupelor comasate in garnizoana de pe malul marii unde nu intra nici paserea-n zbor la ce disciplina si melitarie era acolo sau alora dimprejurul locuintei Sf Apostol care ce sa vezi era intr-o pestera in interiorul Dobrogei! Iar soldatii normal ca-si facusera garnzioanele in padure si pe dealurile arse de soare si pline de soparle pe care nu cresteau decat scaietii din localitatea Ion Corvin nicidecum pe malul marii unde puteau sa ancoreze nave cu provizii SANCHI!

       Bai distapti soldatii astia – stiau sa „soldateasca” da’ si sa pescuiasca si sa vaneze pe terenuri necunoscute si pline de „barbari agresivi” toate astea fara GPS. Si se mai laudau prostestantii englezoi ca ei au inventat primii Special Ops.

       „sä aibä de-a face cu analfabetii agresivi (cum îi descria Ovidiu pe daco-traci,”

       Bai putzy mic si pricajit, bai pigmeu intelectual, bai canalie perfida fara minte si fara scoala , bai mincinos congenital inchistat intr-o prostie fara seaman , ai zi tu mah cum au ridicat murus dacicus si cum au facut comert cu roma si cum au tiparit tratate de medicina in fata carora se minunau pana si grecii pe vremea cand romanii se jucau cu putz-n praf strigand uite mama trec soldatii, daca erau „analfabeti”?

       Al dracu el ovidiu asta cum se plimba el asa ingandurat si infrigurat dupa ce toata roma se usurase in capul lui ca nu a stiut sa-si tina gura si s-a dat inteligent cand nu trebuia dar e capabil sa intre in contact si sa-i caracterizeze pe daci fara sa le inteleaga limba cu atitudinea de imbecila superioritate tipica unui bucurestean ce se adreseaza „provincialului”

       Ma marsh de’aici, Huideo papistasule eretic blasfemiator de sfinti si ponegritor de stramosi ce esti.

       Aoleo n-oi pune odata mana pe tine ! sa vezi ce-ti scot prin gat toate blestematiile astea…

       „A crede în spiritele mortzilor (precum dacii în duhul fostului sclav Zamolxis) se cheamä idolatrie / spiritism si e vecin satanismului.”

       Sa mori tu in chinuri groaznice? Da voi papistasi eretici si fii ai satanei de Sambata Mortilor ati auzit? Ba da’ de Viata Vesnica promisa de Mantuitorul nostru Domnul Dumnezeu IIsus Hristos sufletelor noastre , de asta ai auzit mai eretic infect.

       Prostiile astea ni le-ai mai spus in comentariile dintr-un articol mai vechi de prin iunie anul trecut daca mai tin eu bine minte. Si ti-am demonstrat si atunci ca parerile tale sunt niste cretinisme ilogice.

       Mereu aceleasi cuvinte, mereu aceeasi tactica cand ramai fara argumente „punct” adica recunosti ca esti prost si iti var capul in nisip sa nu mai primesti replica.

       In conditiile in care nu existase schisma si toate sinoadele ecumenice de pana atunci randuisera ca preotii sa se casataoreasca ptr a nu cadea in pacatul curviei deci atat de mare era pericolul ispitei atunci cand ioc tv si internet dar ce sa vezi vrei tu sa te credem pe tine un mincinos congenital sadea ca s-a gasit atunci papa Grigorie sa dea cu bata-n balata si sa se puna contra dand o lege ce avea sa devina generatorul nr . 1 de pedofiliei si homosexualitate pe care cu mandrie papsisatasii se chinuie sa le vare sub presh. Ce vorbesti ma? Marsh ma canalioe de aici ! Ia citeste tu oleaca aici ashea la primul „sarci”

       http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10241

       „În jurul anului 1190, juristul Uguccio de Pisa, explicând Decretul lui Graţian care cuprindea tot dreptul bisericesc din primul mileniu al creştinismului, arată că în acest Decret „continentia clericorum” (înfrânarea clericilor) constă „in non contrahendo matrimonio et in non utendo contracto” (în a nu încheia căsătoria şi a nu uza de cea încheiată). De aici rezultă că în secolul al XII-lea încă mai erau admişi la cele trei trepte ale preoţiei: diaconat, presbiterat şi episcopat, bărbaţi căsătoriţi dar care înainte de hirotonire acceptau, evident cu consimţământul soţiilor lor, să trăiască în abstinenţă sexuală totală.: Restul fragmentului la adresa mentionata

       Baaaah, esti prost mah, vino cu ceva original fi inventiv si ingenios, ca noi cei pe care vrei sa-i prostesti, suntem si daca ne repeti ca un papagal fie el si papistas la infinit acelasi lucru nu o sa ne convingi ca-i adevarat ci doar ca esti o moara stricata si ticaloasa latrand a pustiu si jale ca un caine turbat si plin de raie si bale.

       PS mai ….

       chinezii si mayasii nu-s deloc monoteisti, iar draciile eretice papistase” NU se cheamä DELOC CRESTINISM ci STRICACIUNE apuseana

      • „Sf. Apostol Andrei s-a limitat sä predice în provincia ROMANÄ Scitia Minor….” Deci conform spuselor mele Sf.-lui Apostol Andrei nici mäcar NU i-a trecut prin cap sä treacä Dumerea / Nistrul si sä predice traco-moesso-illiro-dacilor Cuvântul Evangheliei, deoarece:

       a) plictisealä-lene (exclus)
       b) nepäsare-desinteres (exclus)
       c) pentru cä excludea succesul misiunii (probabil)
       d) pentru cä teritoriile respective erau ÎN AFARA lumii sale (certitudine)

       Motivul pentru care Scorilo nu l-a botezat pe Decebal e deopotrivä PARALEL si PERPENDICULAR, atâta vreme cât spui cä a crede în … „filioque“ (ca Sf. Augustin), ori în „Purgatorium“ (precum Sf. Papa Grigore-Dialogul) e caz de „satanizare“. La momentul Decebal civilizatorii (cuvânt latin) „belzebuti“ romani (nume dela care se trage numele tarii noastre) erau cu frontiera în Bulgaria vecinä-si-prietenä, iar Dacia era (un fel de tzarä) liberä si independentä.

       *** Bai putzy mic si pricajit, bai pigmeu intelectual, bai canalie perfida fara minte si fara scoala , bai mincinos congenital inchistat intr-o prostie fara seaman , ai zi tu mah cum au ridicat murus dacicus si cum au facut comert cu roma si cum au tiparit tratate de medicina in fata carora se minunau pana si grecii pe vremea cand romanii se jucau cu putz-n praf strigand uite mama trec soldatii, daca erau “analfabeti”? *** e o dejectzie la care nu stiu ce sä-ti räspund (nu sunt însä singurul, cäci nici mäcar Eufrosin n-ar sti, dacä l-ai întreba, sä spunä motivul pentru care nu a ras-o). Tâmpenia cu „tipäritul“ de „tratate“ e monumentalä, pe mäsura autorului ei, comentariile sunt inutile.

       „Al dracu el ovidiu asta“. Da, cam asa se re-scrie Istoria Nationalä pe orthodoxeste. Si Maniu, si Corvin, si Iancu de H. tot „ai dracului“ sunt. Si si Alexandru cel Bun. Si nu doar ei: multe alte mii si mii de strämosi (ortho-incorrecti) care ne-au fäcut tzara (si istoria) devin si ei, brusc si prin surprindere, tot „ai dracului“. Si, odatä cu ei (pe nesimtite) si … România. E cam ca la … Roller. Si e orthofiresc, nu?

       Asa e, “a crede în spiritele mortzilor (precum dacii în duhul fostului sclav Zamolxis) se cheamä idolatrie / spiritism si e vecin satanismului”. Orice popä de tzarä îti poate confirma.

       Da, sigur cä am auzit de Sambata Mortilor si si de Ziua Eroilor dela Înältarea Domnului. În opozitie (flagrantä) cu semenii nostri catholici, marea majoritate a orthodocsilor NU au auzit (de asemenea „erezii“ – din punctul lor de vedere) dar eu am auzit.

       În ceea ce-l priveste pe Sf. Grigore Dialogul, editura Romano-Catholicä „Sapientia” anunţă apariţia cărţii „Viaţa sfântului Benedict şi Regula benedictină“, scrisă de sfântul Grigore cel Mare (în persoanä). Aceastä carte oferä tuturor ortho-cretinilor / ortho-mitomanilor de orice confesiune posibilitatea de a afla cä, într-adevär, Sf. Grigore a statornicit cutuma (devenitä canon) ca episcopii sä provinä din rândul … cälugärilor (celibatul episcopal).

       Faptul cä „papa Grigorie a dat cu bata-n balata“, cum spui, e o viziune (tembelodoxä) care însä cumva NU a reusit sä se impunä în Biserica noasträ. Asa e, cum spui: *** Marsh ma canalioe de aici ! Ia citeste tu oleaca aici ashea la primul “sarci” *** (reprodus cu asentimentul lui Eufrosin).

       Regret, dar din motive usor de înteles, ezit sä dau curs îndemnului, citez dinnou cu asentimentul lui Eufrosin, preocupat de pästrarea nivelului blogului „baaaah, esti prost mah, vino cu ceva original fi inventiv si ingenios, ca noi (autointitulatii „orthodocsi“, n.m.)“, inventica NE-fiind punctul meu tare în materie de Crestinism.

       Asa e, „chinezii si mayasii nu-s deloc monoteisti“, eu vorbeam de persani.

       În concluzie: cum spui (cu asentimentul lui Eufrosin): „ma marsh de’aici, Huideo eretic blasfemiator de sfinti si ponegritor de stramosi ce esti.“

      • „Sf. Apostol Andrei s-a limitat sä predice în provincia ROMANÄ Scitia Minor….” buey idiotule astea sunt propriile tale cuvinte in caz nu ai vazut ghilimelele de rigoare. Eu ti-am combatut afirmatiile CU PROPRIILE TALE CUVINTE in caz ca nu ai inteles deci nu ti-am dreptate ci te-am contrazis cu PROPRIILE TALE ARGUMENTE !!!

       ti se pare persanii au fost monoteisti? Ia mai pune tu mana si citeste Sfanta Scriptura adica Biblia pe intelesul tau ca la Istoria adevarata nu ai acces fara aprobare de la vatican.

       ” În opozitie (flagrantä) cu semenii nostri catholici, marea majoritate a orthodocsilor NU au auzit (de asemenea „erezii“ – din punctul lor de vedere) dar eu am auzit” buey aiuritule pune mana si citeste un calendar crestin ortodox, ce tot manaci excremente putrede acolo?

       La tratatele de medicina (singurele pastrate de altfel de catre tovarashii cuceritori latino) ai ramas fara argumente si ai inceput sa injuri ? vai de capul tau. Ma putzy mic si pricajit nu zice nimeni sa nu ma injuri dar fa-o ma pigmeule intelectual in mod justificat – CU ARGUMENTE VALIDE. D-aia tu iti meriti cu varf si indesat „epitetele astea ” pentru ca sunt adevarate si degeaba te plangi tu dar adevarul doare iar reactia ta dovedeste din plin asta.

       TE PROVOC din nou demonstreaza-mi ca tratatele de medicina sunt „tampenie” cum ai spus tu. Explica-ne te rog si cum era posibila partea cu comertul fara scriere – daca ziduri sa zicem ca le faceau din ochi atunci granele, vitele, aurul, amforele de vin cum le contabilizau mah? macar acolo sa stii cat ai incarcat pe o galera romana ori pe vreo trirema greceasca sa nu te faca grecul la bani, si cred cai ii ducea capul pe stramosii nostrii din moment ce nici macar viclenii greci nu reuseau sa-i prosteasca.

       Pai cum vrei sa-l numes pe un tradator de roman care ptr titluri nobiliare a trecut la papistasi si si-a luat muiere o …ica tot catolica ce-a tinut … in ea noua luni si a fatat un matias care a facut asemeni lu tatsu’ ce l-a Balgrad l-a intemnitat pe coconul Vlad viitorul Tepes. Iar de lepra tradatoare grecopartzofeclaofetidacatolica zisa maniul am vazut ce a facut fata de Maresal si fata de Romani in general – dupa am cum am spus – odata tradator intotdeauna tradator.

       Asta cu inovatia eeste culmea curvasariei si a fatarniciei de om si nema prost ce esti. Cum mah cand vine vorba de inovatii tu catolicul esti primul cu erezii minciuni si batjocoriri masive ale Istoriei dar cand ti se da peste nas ca esti prost si altii (care pastreaza traditiile nealterate) se dovedesc mai destepti ca tine si iti deconspira imediat masluirile prostesti ce faci tu? incepi sa urli ca o curva – uite uite cine inventeaza – singuri au recunoscut ca sunt inovatori – pe principiul nici usturoi nu ia mancat nici gura nu-ti pute. Ni ma’ pui de lele cu cash la bot marsh si mai suge oleaca de lapte cuvenin de la …. si dupa aia vino sa vb cu noi.

       DA , suntem inovatori , da suntem ingeniosi tocmai d’aia nici prin gand nu ne-ar trece sa modificam cu ceva Cuvantul Domnului si tocmai d’aia cautatm sa-l tinem cat mai bine cu putinta si tot d’aia iti mirosim duhoarea de pagan nespalat de la o posta si nu cadem in cursele tale prostesti de om nebun si tant.

       Auzi bag seama ca nu prea agreezi ideea ca stramosii nostrii sunt dacii. Poti sa ne spui de ce ? Dar te rugam cu argumente valide (vezi in Dex ce inseamna, argument , valid, argumentatie, ca sa nu avem discutii sterile referitor la proprietatile si intelesurile termenilor)

       Hai sa te vedem … ! Dezlantuie-te!

      • bai canalie, voi papistasii umblati cu papa vopsita.Ti-am mai spus papa era doar un titlu si probabil inseamna parinte din lat pater FARA NICIO LEGATURA cu papa din eresul cat(alco)olic. D

       ar cum cea mai fezabila metoda a nou inventatei credinte de a face adepti in masa fara riscul de ase autoexila intr-o simpla secta destinata pieirii ca multe altele de pana atunci era sa se substituie Credintei Adevarate imbracand o masca ce ar face-o sa para la fel cu Adevarul dar care masca este doar un fals.

       Si pentru asta cel mai simplu e sa te folosesti de ceva deja existent – de ex denumirea de papa cu ajutorul careia te apuci sa deturnezi o personalitate marcanta a cultului caruia vrei sa i te substitui – Sf Grigore. Bai a fost papa? A fost . Nu poate nimeni sa contrazica asta. A fost la Roma? A fost. Si noi avem papa si tot la roma ce conteaza ca nu mai e acelasi papa si aceeasi roma iar dogma e diferita – denumirea e aceeasi.

       Pe urma intrati in subtitlitati – s-a gasit unul sa zica ca nu mai e aceeasi dogma? Pai stai bah – Ia uite cine a scris treaba cu purgatoriul si cu barbile Surpriza taman acela pe care si voi (ortodocsii) il considerati sfant. Ce conteaza o mica minciuna sau mica distorsiune gen o fi fost vreun papa dupa 1054 ce si-a luat intentionat numele de Grigorie , a publicat mizeria eretica numita purgatoriu si p’orma agentii satanei ce crezi ca au gasit prin beciurile vreunei manstiri catolice desigur? HOpaaa Surpriza Surpiza UN MANUSCRIS PERFECT CONSERVAT al Sf Grigore ala de la 600 despre? ei iaca despre putregaitorium? Oauuuu ce tare!!! Echivalentul medieval al „Cercetatorii americani de la o universitate de prestigiu au descoperit ca….”

       Auzi mah tarhlex la ce mincionos congenital esti tu , la ce rahaturi de informatii trunchiate, fara logica fara sens si forma , la ce rastalmaciri de copil retardat, la ce contradictii evidente, la ce discurs irational si la ce surse dubioase afisezi tu atunci cand afisezi ceva, tu iti inchipui ca te va crede cineva ca un Sfant al Bisericii Ortodoxe ar fi emis o asemena erezie si ar fi comis o asemenea hula strigatoare la cer? Vai de capul tau.

       Nu mai umbla(ti) cu papa vopsita. papa de dinate de 1054 nu este totuna cu papa de dupa 1054.

       Asa ca sictir satanist turbat ce ne batjocoresti stramosii si cauti sa ne strici credinta !

      • Purgatoriul, cf. Papa Grigore cel Mare, “Dialoguri despre Moarte” 4/40.

     • Si nu ne insulta stramosii daci, ….. ce esti !!!

      • Eu? Tu i-ai insultat, nu eu! Tu rägnesti pe-aici din toti bojocii cä TOTI ne-orthodocsii sunt „satanisti”, nu?

       Ei bine, în acest caz, în rândul celor mai „satanizati” dintre „satanisti” se numärä si … strämosii nostrii (închinätori la idoli).

       De-abia distrugerea statului dac si integrarea sa în Imperiul Roman au fäcut posibilä crestinarea (mântuirea) respectivilor strämosi („satanisti”).

      • ma catar calic , cata vreme Mantuitorul s-a intrupat si ti-a deschis drumul dreptei credintei nu ai nicio scuza sa vii cu tot felul de artificii si erezii turbate de geul celei papistase. Da, tu si toti papistasii, protestantii, musulmanii budisti si tampitii or rau intentionatii de ecumenisti de teapa ta sunteti si sunt de facto satanisti caci daca nu sunt ai Domnului sunt ai satanei. Tot ce nu este crestin ortodox este al diavolului asa ca nu mai latra in van si nu mai ponegri pe aceia carora nici macar sa le saruti tqalpile nu esti vrednic. In schimb cum ai putut ptr o clipa sa-ti mai imaginezi macar asa ceva despre stramosii mei ca ai tai clar nu sunt cata vreme Mantuitorul nici nu venise sa ne deschida Calea Sa? Normal ca ti-ai inchipuit ca doar asta vrei, sa batjocoresti sa rastalmacesti dupa cum iti pofteste tie inima necurata.

       ‘distrugerea statului dac si integrarea sa în Imperiul Roman” Asta s-o crezi tu panarama pontificala – statul dac nu a fost distrus ci doar cucerit o mica mare diferenta care normal ca filopapistasilor nu le convine, iar Credinta si Mantuirea pe taramul Daciei nu au adus-o cum gresit vrei tu sa promovezi ideea barbarii de romani inchinatori la idoli si uigasi de crestini ci insusi Sf Apostol Andrei si nu prin intermediari „latino” ci direct in persoana prin contact direct cu populatia dacica – alta chestie ce nu va convine . Hai arata-mi tu vreo statuie de idol la care se inchinau stramosii nostrii pana la venirea Sf Apostol Andrei – TE PROVOC !

       Repet si baga bine la scafarlie – Dacii aveau deja instinctiv fundamentul, credinta monoteista si toate faptele si practicile viitoarei CREDINTE CRESTINE !!!

      • „Tot ce nu este crestin ortodox este al diavolului asa ca nu mai latra in van si nu mai ponegri pe aceia carora nici macar sa le saruti tqalpile nu esti vrednic.”

       Decebal s-a sinucis (din instinct crestin?) la anul 106 DUPÄ Nastere. Sf. Ap. Andrei a fost ucis (martirizat) la anul 60.

       Când Decebal s-a sinucis trecuserä deja 50 de ani dela misiunea Sf. Ap. Andrei în Scitia. Putem astfel concluziona cä Decebal era:

       1) Autist (habar n-avea ce se întâmpla la frontierele „regatului” säu)

       sau

       2) Satanist (respingea Evanghelia, desi i-se vestise)

       sau

       3) Crestin rätäcit (întrucât sinucigas)

       Încolo: Sf. Papa Grigore cel Mare (cälugär FÄRÄ barbä, cel care a instituit regula CELIBATULUI la episcopi) a elaborat si propoväduit doctrina PURGATORIULUI în Bisericä. El era, astfel, din punctul täu de vedere, ETERODOX, deci, cf. elucubratiilor pe care le emiti pe-aicea, „al diavolului”.

       Dacä Sf. Papa Grigore e „al diavolului”, atunci eu sunt papa. Dacä nu e, atunci tu esti un … impostor IREMEDIABIL. (punct)

      • Sf Grigore daca a fost sfant ortodox si calugar avea volens nolens barba caci daca nu ar fi avut nu ar mai fi fost calugar si preot ci doar preot .

       Revenind la ultima si foarte interesanta dpdv psihologic ta afirmatie :

       io te-am intreabt ce-ti doresti de fapt si daca printre astea vrei sa fii si oleaca de papasau macar un cardinalash acolea, da’ tu ne ne ne behaiai ca prostul pe nerozia ereziile satanic papsistase.

       Hai fii sincer mai.. . Ce-ti doresti tu mai tare si ma tare?

      • „Sf Grigore daca a fost sfant ortodox si calugar avea volens nolens barba”.

       Päi atunci înseamnä cä NU e sf. orthodox (a träit dupä Regula Benedictinä, NU dupä cea Vasilianä). Probabil cä e doar un impostor care s-a strecurat neobservat în rândul sfintilor, bine cä l-ai ginit, felicitäri. Toatä Lumea Orthodoxä (dela Pireu la Moscova) va fi oarecum schockatä, dar îti va fi, cu sigurantä, recunoscätoare.

       Îti revine în plus onoarea sä-l razi la proxima Reformä din ambele calendare.

       Dacä vrei, îti mai pot vinde câteva ponturi, mai sunt si alti suspecti, dacä tot te-ai pucat de mäturat.

      • l-ai cautat tu de barba sau te bazezi pe schimonistoarea si ticaloasa pseudo”iconografie” papistasa?

      • Când spui *schimonistoarea si ticaloasa pseudo”iconografie” papistasa* te referi la iconografia Bisericii Orthodoxe de Rit Latin, nu? Ei bine, desi ceva mai putin cunoscutä, aceastä Bisericä e parte a ORTHODOXIEI !!!

       Fie si doar de aici si încärcätura PROFUND blasfemicä a „cugetärilor” (soliloquium-urilor) tale.

       Bänuiesc însä cä, dincolo de asta, confunzi reprezentarea codat-canonicä a icoanelor noastre (în special în ceea priveste bärboshenia personajelor pictate pe ele) cu modul în care au arätat în … realitate acele persoane.

       Asa-i?

      • ma refer la erezia papistasa inclusiv cea deghizata sherpeste sub denumirea de grecocatolici careia se apare ca ii apartii si tu

      • Ah, zici de aia cu „Focul Purificator” a Sf.-lui Grigore cel Mare si de „Filioque” a Sf.-lui Augustin – a Marilor Ostenitori de-o viatä întru Christos *deghizati sherpeste*, cum spui, si demascati mai apoi de IPS Fotie al Constantinopolului (filosof de curte si recordmen mondial la säritura cu präjina din starea de sfetnic imperial NEBOTEZAT în cea de patriarh, în doar o säptämânä, ca la UTC) – nu?

       Ei bine, eu as fi mai precaut, dat fiind cä Bucata lor de Sf. Bisericä a reprezentat un secol si jumätate Orthodoxia (cu „Foc Purificator” cu tot, dupä ce a noasträ cäzuse pradä ecumenismului AIURITOR cu … musulmanii, cäzând în iconoclasm împofida Regulii Vasiliene, respectiv a obligativitätii de a purta … bärbi).

       Problema fiind întrucâtva EXTREM de delicatä, eu te-as îndemna fräteste sä lasi resolvarea ei în seama teologilor, dovedit fiind cä derbedeii care înjurä (cu bale la gurä) pela coltzuri si *satanizeazä* în dreapta si-n stânga fac mai degrabä räu decât bine …

   • Nu fac parte din nici o jurisdictie ruseasca, nu stiu de ce ai tu inpresia asta iar Nikolai nu e neaparat doar nume rusesc. Te ti degeaba de filosofat in halul asta ca vad ca nu ai nici un adept pe aici al sofismelor tale. Nici mie nu-mi permite timpul sa polemizez cu tine si chiar nu-mi face placere. Ti-am mai spus o data ca Dumnezeu a lasat destula lumina pt. cei ce vor sa vada si destul intuneric pt. cei ce nu vor sa vada.

    • Era vorba de bärbi. Ti-am räspuns si eu cum am putut.

     N-am zis cä esti rus, oricum mi-ai spus de mult cä esti apropiat de sectarii (de denominatiunea „vechi”-calendaristä) din Pireu.

  • Încä ceva ce-mi statea de mult pe limbä: spre deosebire de noi, semenii nostrii din Biserica Romanä (si chiar si majoritatea protestantilor) se folosesc de instrumente musicale atunci când închinä Märire Domnului. Din decentzä si pentru cä noi oamenii iubim armonia, asa cum o percepem noi, predominä instrumentele cu coarde si cu cutii de rezonantä din lemn, plus … orga.

   În opozitie TOTALÄ cu noi, cu catholicii si si cu protestantii, Sf. Îngeri preferä (de departe) sunetele tari, stridente, solemne si pätrunzätoare. Ei înaltä imn Domnului cu … goarne, cu tube si cu trompete. Märirea închinatä Domnului Ostirilor NU are, astfel, nimic de-a face cu läläiala în registru comic-depresiv a cântärii noastre „Sfânt, Sfânt …” ci e cumva mai pe gustul / sufletul Sf. Gheorghe, Theodor, ori Dumitru (a älora FÄRÄ bärbi si färä plete, care umblau îmbräcati în CU TOTUL & CU TOTUL alte vesminte decât cele de care se învrednicesc ierarhii nostri, ori ultra-recentul Sf. Paisie dela Neamtz si care miroseau a cal, a foc de tabärä si a fier lustruit).

   Surprinzätoare si bogatä lume am mai mostenit dela El, nu-i asa? Nici vorbä de rutina mânästireascä-standard, nu?

   • @thalex
    „Märirea închinatä Domnului Ostirilor NU are, astfel, nimic de-a face cu läläiala în registru comic-depresiv a cântärii noastre “Sfânt, Sfânt …”

    Esti curat satanist, aici ne-ai dat dovada clara.
    Bunul Dumnezeu sa nu-ti socoteasca aceste blasfemii pe care le tot vomezi!
    Dar nu uita ca El este bun dar si drept.
    Repet ce ti-am spus si anul trecut:
    “In Numele lui Hristos iti poruncesc sa taci” blasfemiatorule!” – a spus odata Sf. Alexandru unuia ca tine. Si i s-a mutat la spate gura blasfemiatorului.

    Te-a mai suportat Hristos putin dar nu te baza pe asta.

    • Las-o baltä, tie trucul ästa nu-ti va iesi NICIODATÄ, esti la mii de lehe (sub märi) de Sf. Alexandru … Tu NU ai a Credintä nici cât sä muti o scamä din loc.

     La obiect: spuneam (si mentin!) cä märire Domnului Ostirilor se dä, în lumeaSf.-lor Îngeri în CU TOTUL & CU TOTUL ALT registru (sonor) decât o facem noi. Vrei referinte? NU am pretins cä modul (läläit) în care o facem noi nu e primit.

     Când ai ascultat ultima datä „Benedictus”-ul lui Mozart? Dar „Patimile dupä Ioan” ale lui Pärt A.? Crezi cä Stäniloae îsi mâna studentii la „Oratoriul” protestantului Bach J.S. (de care era FASCINAT) din plictisealä?

   • Mai thalex, aceeasi mizerie de propaganda o faci si pe blogul d-lui prof Ion Coja. se poate? Se pare ca esti obosit, fa o pauza ,cit mai lunga, si mergi in cautarea Adevarului.Nu cred ca ai facut prea multi adepti pe acest forum .

    • Salut coborârea tonului (pe site-ul lui Coja m-ai înjurat ca un birjar, îti mai amintesti?).

     Ce rahat de „propagandä” vezi / crezi tu cä fac? Propaganda se face CU TOTUL SI CU TOTUL altfel, nu crezi?

     Adepti? Dar eu nu caut sä-mi fac niciun adept, de unde ai scos-o si pe asta?

     • Atunci nu mai macina acelasi cacat , de cind ai descoperit acest blog-. Mergi in calea ta , si adu-ti aminte ce a spus Dabija.

      • poate are si el „target” pe „exposure”, ori pofteste sa ne incerce sa vada cum , cat timp si in ce maniera (consecventa, inconsecventa, individuala, gregara, etc. ) reactionam la toate tampeniile pe care le debiteaza si pe urma pe undeva cineva face un mic profil psiho’ al posesorului de conexiune internet si „consumator” de bloguri crestin ortodoxe.
       Si toate astea probabil cu scopul de determina in ce masura la un eventual atac frontal se vor uni crestinii ortodocsi sa lupte ca unul impotriva necuratului si cu ce indarjire respectiv sanse de castig.

       Pe scurt e fosrte posibil ca musiu th(eodor) alex(andru) sa fie un agitator / provocator de profesie (unul foarte slab as zice eu) sau pur si simplu e doar un individ cu creierul spalat.

      • Ah, cred cä exagerezi: nu tot ce se scrie pe blogul ästa e, cum zici, „cacat”. Nici pe departe.

       Nici diversele impulsuri pur-sataniste (= des-binatoare, cärora unii dintre colegi le dau frâu liber folosinduse ca pretext de arsenalul apologeticii orthodoxe, ori, în alte cazuri, de-a dreptul de protochronismele 100% pägâne din arsenalul romantismului german, travestit la noi în itzari daco-getici) nu prevaleazä: fondul blogului rämâne national / patriotic si crestin.

       Nu acelas lucru se poate spune despre forumul rämas din Altermedia (care a cäzut de tot pradä des-creieratilor national-socialisti-pägâni clonati de derbedeul româno-canadian Corneliu Florescu, precum Zärnescu, Voicu & Comp.), fapt ce m-a determinat sä mä si retrag depe el.

      • deci in concluzie i-au dat un flit violent eventual interdictie si pe-acolo.
       iar el bietul care sa fie pace si iubire (in fund) in lumea asta mare rea, nationalista si crestin ortodoxa este doar o biata victim aneinteleasa. Suna cunoscut ? Cam tot asa organziatiile „umaniste” dar inumane „seculariste” nicdecum vesnice isi argumenteaza actiunile de prozelitism al perversiunilor homosexuale – Astia raii ne ataca si ne lasa sa mergem la gradinite si scoli ca sa le educam copii sa si– o traga cu noi in chip nefiresc, iar noi suntem niste biete victime.

       Weeeell now……

       … ce n-ai inteles tu din ce ti-a zis stelica este ca tamn tu esti ala care improasca cu …. Asadar ar trebui sa te cam cari deoarece cam putzi!

    • Omu’ e platit pentru asta, trebuie, ca si curvele, sa „produca”.
     Interesant e ca nu isi schimba pseudonimul. Ori e din lene ori stie ca ii e stilul inconfundabil si tot va fi recunoscut.

     • mda, la asta m-am gandit si eu, ori e prea prost ori e prea comod ori stie ca i se va da arama pe fata dupa felul sau ca alminteri atata lucru sa-si schimbe pseudonimele il ducea si pe el tzestosul. Ori probabil angajatorii lui au multi pe stat si nu au accepta mai multe pseudonime. Plus ca e mai usor sa evaluezi statistic activitatea antiortodoxa dupa un singur nume.

     • „Pseudonimul” meu sunt eu, fäcut de Domnul-Dumnezeul (meu si al täu) si ca atare NIMENI NU-L poate schimba.

      Iar „plätit” esti tu NU eu.

      • pe principiul ba tu ba tu . Sa mori tu ca pseudonimul esti tu si nu esti doar un fan al pedofilului poponar alexandru theodor cisar?

       Bai panarama papistasa, mai si schimba tu placa fiara satanica ce esti ca ne plictisesti cu aceleasi imbecilitati si canta la alta masa ca n-avem marunt.

       Hai jet de-aici !!! …..si mai repede !!! ori te pomeni ca – ti place asa de tare practica idolului tau ce ti-a dat pseudonimul incat nu pleci pana nu-ti iei cizma aia in locul promis.

       Precizare in caz ca nu te-ai prins – Domnul Dumnezeul nostru NU este dumnezeul tau.

      • „Sa mori tu ca pseudonimul esti tu si nu esti doar un fan al pedofilului poponar alexandru theodor cisar?”

       Asta ce mai e?

     • Asa e, cum spui, pânä „si curvele (trebuie) sa produca”. Dacä ar fi fost altminteri…

      Sunt însä oarecum nedumerit de sorgintea învätäturii despre curve din a cärei zestre decurg panseurile tale: e canonicä?

      • He, he, povesti cu papistasi, mai jos.
       Mai Thalex, prea ii iubesti. Nu cumva? Chiar ai nevasta de origine femenina?
       Daca nu, iti inteleg afinitatea cu papistasii. Sau poate e vreo coexistenta pasnica.
       Cum zice proverbul chinez: „Daca merge ca o ratza, daca macane ca o ratza, daca…, s-ar putea sa fie ratza!”
       In interesantul articol de mai jos, se dau niste amanunte – lectura cu folos!
       „The Vatican does not condemn homosexuals” – e si ei oameni!
       http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/21/pope-retired-amid-gay-bishop-blackmail-inquiry
       Papal resignation linked to inquiry into ‘Vatican gay officials’, says paper

       Pope’s staff decline to confirm or deny La Repubblica claims linking ‘Vatileaks’ affair and discovery of ‘blackmailed gay clergy’

       A potentially explosive report has linked the resignation of Pope Benedict XVI to the discovery of a network of gay prelates in the Vatican, some of whom – the report said – were being blackmailed by outsiders.

       The pope’s spokesman declined to confirm or deny the report, which was carried by the Italian daily newspaper La Repubblica.

       The paper said the pope had taken the decision on 17 December that he was going to resign – the day he received a dossier compiled by three cardinals delegated to look into the so-called „Vatileaks” affair.

       Last May Pope Benedict’s butler, Paolo Gabriele, was arrested and charged with having stolen and leaked papal correspondence that depicted the Vatican as a seething hotbed of intrigue and infighting.

       According to La Repubblica, the dossier comprising „two volumes of almost 300 pages – bound in red” had been consigned to a safe in the papal apartments and would be delivered to the pope’s successor upon his election.

       The newspaper said the cardinals described a number of factions, including one whose members were „united by sexual orientation”.

       In an apparent quotation from the report, La Repubblica said some Vatican officials had been subject to „external influence” from laymen with whom they had links of a „worldly nature”. The paper said this was a clear reference to blackmail.

       It quoted a source „very close to those who wrote [the cardinal’s report]” as saying: „Everything revolves around the non-observance of the sixth and seventh commandments.”

       The seventh enjoins against theft. The sixth forbids adultery, but is linked in Catholic doctrine to the proscribing of homosexual acts.

       La Repubblica said the cardinals’ report identified a series of meeting places in and around Rome. They included a villa outside the Italian capital, a sauna in a Rome suburb, a beauty parlour in the centre, and a former university residence that was in use by a provincial Italian archbishop.

       Father Federico Lombardi, the Vatican spokesman, said: „Neither the cardinals’ commission nor I will make comments to confirm or deny the things that are said about this matter. Let each one assume his or her own responsibilities. We shall not be following up on the observations that are made about this.”

       He added that interpretations of the report were creating „a tension that is the opposite of what the pope and the church want” in the approach to the conclave of cardinals that will elect Benedict’s successor. Another Italian daily, Corriere della Sera, alluded to the dossier soon after the pope announced his resignation on 11 February, describing its contents as „disturbing”.

       The three-man commission of inquiry into the Vatileaks affair was headed by a Spanish cardinal, Julián Herranz. He was assisted by Cardinal Salvatore De Giorgi, a former archbishop of Palermo, and the Slovak cardinal Jozef Tomko, who once headed the Vatican’s department for missionaries.

       Pope Benedict has said he will stand down at the end of this month; the first pope to resign voluntarily since Celestine V more than seven centuries ago. Since announcing his departure he has twice apparently referred to machinations inside the Vatican, saying that divisions „mar the face of the church”, and warned against „the temptations of power”.

       La Repubblica’s report was the latest in a string of claims that a gay network exists in the Vatican. In 2007 a senior official was suspended from the congregation, or department, for the priesthood, after he was filmed in a „sting” organised by an Italian television programme while apparently making sexual overtures to a younger man.

       In 2010 a chorister was dismissed for allegedly procuring male prostitutes for a papal gentleman-in-waiting. A few months later a weekly news magazine used hidden cameras to record priests visiting gay clubs and bars and having sex.

       The Vatican does not condemn homosexuals. But it teaches that gay sex is „intrinsically disordered”. Pope Benedict has barred sexually active gay men from studying for the priesthood.

      • @treaz:

       Ah, n-am stiut cä nu stiai: si la noi în bisericä se spune (e deja formulä STANDARD) cä nu condamnäm päcätosul, ci … päcatul.

       Dacä în loc de a cheltui timpul (si resursele afective cu proiectii erotico-onirice) cu curve, agentzi, pederasti, sotiia aproapelui si înjurarea semenilor si ai trece mai frecvent pe-acolo, te-ai putea convinge cu urechile tale. Nici studiul doctrinei Biesricii pe care îti închipui (tot cf. mai sus) cä o servesti nu-ti-ar strica. Bine-ar fi sä începi chiar cu opera marelui scriitor bisericesc (eretic) Eusebiu de Cesareea (Palestinei, n.m., adicä a acelui Episcop care l-a botezat pe Sf. Constantin) si sä continui cu Sf. Pärinti Capadocieni (în legäturä cu care n-am uitat cä-ti datorez un räspuns).

       Încolo, dupä cum arätam si eu mai deunäzi, internetul e ARHIPLIN de tembelisme tendentioase de felul celor ce ai crezut de cuviintä sä reproduci pe-aicea. Fapt e cä fronda BC împotriva proiectului parlamentar francez a fost masivä si directä.

 12. Vreti sa stiti de ce nu a fost pastrat in tara Aurel Fratila? Pentru ca baietii erau ocupati cu alta dandana: http://www.cotidianul.ro/sri-intre-salvarea-lui-said-baaklini-si-capetele-mafiei-politice-206697/

 13. Pai da’ nu stiti ca Base a fost numit succesor al lui Ratila? A preluat Scaunul de la Dead-man-walking, cu lasamant cu limba de moarte; sa duca …ca Catolica acolo unde a dus flota Romaniei ?
  Pana ce ajunge Base-papa cu …ca Catolica acolo, asteptam pe Vulturul German care-l va smeri pe papa si-l va face sa ingenuncheze iar la Constantinopol,asa cum ii e spus…. !

 14. „Masonii sunt fiii lui Dumnezeu iar evreii sunt frati si impreuna mostenitori ai imparatiei lui Dumnezeu” spune papa, iar setea de sange a evreilor se pare ca nu poate fi stinsa doar cu sangele crestinilor asa incat rabinii sug la propriu din sangele copiilor evrei cand sunt taiati imprejur fara sa li se faca anestezie asa cum am citit pe blogul de unde am luat acest film s-a intamplat ca unii copii sa si moara din cauza herpesului http://www.youtube.com/watch?v=ESPe0yk3umk&feature=player_embedded

 15. Pe acest thalex nu mai trebuie bagat in seama in privinta credintei, pentru ca daca il bagam in seama ii dam prilej sa huleasca Duhul Sfant.
  El nu vrea sa inteleaga ca papa este eretic si pace.
  Catolicii s-i l-au facut pe papa idol, auzi cica Sf scaun, pai cum adica, cel care sta pe el este Sfant sau scaunul este Sfant?!!
  La noi este Sf Lumina pentru ca este lumina necreata de om care coboara de la Dumnezeu si ne arata care este Adevarata Credinta fara inovatii lumesti, ORTODOXIA , cei care sunteti catolici sa stti ca sunteti in mare ratacire. TREZITI-VA!

  • Motto : Cunoaste-ti dusmanul !!!

   acelasi tratament i l-am aplicat si eu individului cand mi-am dat seama cu cine am de-a face dar vezi ca dracul se tine scai de toti si se baga singur in seama. D-aia i-am si rapsuns cu „Du-te ….! nu vrea nimeni p’aici sa se tina de mana cu tine cantand kumbaya pe ton ecumenist”

   In schimb sunt cativa pe acest forum care il combat fie din buna credinta (SPER) pe principiul raspunde-i nebunului sa nu se creada intelept fie din mandrie (SPER SA NU) pe principiul uite ce vrednic sunt eu apar Numele Domnului si Drapta Credinta chiar daca asta inseamna sa ma cert cu toti nebunii.

   Cred ca ar trebui pus un semn de avertizare pe utilizatorul „thalex” – ATENTIE activist ecumenist responsabil de prozelitism eretic papistaso-protestant, sau pe scurt LUP IN BLANA DE OAIE !!! si DA-I CU HUIDEO !!!!

   Cei mai vechi pe blog au ajuns sa-l cunoasca si sa-i dea flitul de rigoare dar cei mai noi cad in capcanele lui din prea multa bunacredinta si bun simt, iar strategia lui e relativ simpla :
   – cateva cuvinte de firtisire – draga / iubite frate, niscaiva sulemenire verbala – vai, cu smerenie indraznesc sa-ti spun, etc
   – cateva vorbe de identificare implicita, probabil se vrea subliminal individul – „noi orotodocsii” ca sa se vare in turma – deci vedeti fraierilor sunt de-al vostru
   – oleaca de dulceata-n vorbe – „hai sa nu vorbim de rau ceilalti frati”
   – si acu bomba varata serpeste – „chiar daca sunt catolici” – Oho pai stai asa ca noi nu suntem frati cu aia
   – la prima contradictie raspunde cu un ” cum sa nu ca si ei tot fratii nostrii sunt ce daca sunt cateva mici diferente” deci minimalizarea (ce daca hulesti ? Dumnezeu te iarta, sunt doar vorbe….)
   – urmeaza mesajul – „let’s come together kumbaya”
   – si apoi suita de falsuri prin minciuna ordinara, deturnare si parazitarea unor figuri emblematice – aaaa, cine Stefan cel Mare pai voi nu stiti dar chiar daca a inaltat 40 de manastiri si biserici ortodoxe , el de fatpt a fost… catolic si cam asa pe pricipiul castravetului la toate lectiile – cine Petrache Poenaru? catolic, Eminescu , clar catolic, Alecsandri, Creanga, Tepes, Neagoe Basarab, Antonescu, Codreanu , Glad Gelu Menumorut, in fine toti au fost catolici, apoi referintele false sau referinte la dovezi istorice inesxistente – am citit io undeva pe wikipedia in colt dupa stanga ca Patriarhii BOR au fost catolici si de fapt schisma a fost produsa de RUSI, eventual rusii bolsevici si de fapt ortodocsii s-au desprins de la catolicism din cauza grecilor rai care voiau sa-si faca propria lor guvernare. si in final negarea pe fata BA NU BA NU chiar daca scrie asa de fapt nu e asa.
   – Normal la asemena elucubratii om de bun simt incepe sa-l combata vehement la care dracul o da de gard – vai vai nu spune asta FRATE, din nou cuvantul frate plasat asa cu efect ca un amortizor in calea puhoiului de „b-a p’a matii ce faci ma prostesti in fata?”
   – si daca vede ca nu tine vrajeala te ia la sentiment – of ce mahnire, nu e pace , nu e intelegere, nu vrea raii ortodocsi sa se tina de mana cu mine si sa cantam kumbaya.
   – si daca nu mege nici asta isi da arama pe fata si incepe sa improaste cu laturi veninoase la inceput ironic piezise si apoi directe – orthoprosti, orthohippyotzii, pireu, muscalii si apoi se sufoca de draci, urla suparat hireati ai dreacu de hortodocsi prosti si nenorociti si incapatanati NU VRETI VOI NU VRETI SI PACE sa imbratisati in spirti tovarasesco pardon fratesco ecumenist erezia , aa pardon nesemnificativa diferenta de dogma.
   – si p’orma puncrt si de la capat cu acelasi prostii la cine sta sa-l asculte.

   Daca am mai omis din tacticile individului va rog sa ma corectati

   • He, he, felicitari!
    L-ai descris exact, de fapt nici nu era prea greu, un provocator la nivel de gradinita.
    Nu mai sunt nici provocatorii cum erau pe timpuri!
    L-ai pus ca la insectar, cu un ac trecut prin …
    Un om normal, cand il iei tare, il injuri, se supara, face urat.
    Provocatorul e altfel. Poti sa-l scuipi in ochi. Zambeste, zice ca a fost roua diminetii. Nu poate parasi obiectivul fara ordin.
    Astuia punctual slab ii e cand ii zici ceva de „nevasta”, isi iese din algoritm.
    Nimeni nu e perfect.

    • pai da. am zis eu ca nu mai gasesti ajutoare de nadejde 🙂

     Dar ce nu am inteles eu si in legatura cu care m-ai pus tu pe ganduri acum este faza ca nu se da dus desi dupa cum am citat si cainele daca-l iei cu huideo simte ca nu e dorit si are bunul simt sa plece. Asta nimic, o tine tot p’a lui si nu se da dus si pace !

     Ok, inteleg ca e spalat pe creier dar frate chiar asa si cu zulufi? Cat de spalat pe creier poti sa fii? Cum sa ” Zambeste, zice ca a fost roua diminetii” Asta mi s-a parut foarte amuzanta – roua diminetii??? 🙂 ???
     Cum sa fie roua? e orice altceva numai roaua nu, dar la cat de voluptuos se scalda in minciuna cred ca orice e posibil la eretici.

     Ma intreb oare daca la absolut fiecare comentariu al lui ne-am incolona toti si l-am ruga frumos intr-o prima faza si apoi urat sa se inceteze a mai posta oare ar face-o? Adica sa vedem sub fiecare comentariu al individului pe stelica, Nikolai, Valerica, P, M, treaz, clement, si cinne ar mai dori mai ales as zice eu si eufrosin caci in primul rand suntem in casa lui virtuala , toti scriindu-i hahalexului u nmesaj politicos dar ferm si la obiect de genul : Te rugam sa nu mai postezi pe aces forum !

     Si daca nu renunta atunci or un Piei satana ori fiecare cum i-ar veni mai la indemana – huideo, uo, eject, beshi , flit, roiu, valea, plimba ursu, pleaca, canta la alta masa, lasa-neeee, lasa-neee, ori poate doreste sa i se zica pre limbi straine da’ nu cred ca se cade sa cunoasca dusmanul ce limbi straine stim noi 🙂

     Oare in cazul asta ar inceta cu ticalosiile ? Si daca nu, de ce nu?

     Chestie de ordin cum ai zis tu sau chestie de psihic / creier ?ma rog… absenta / spalarea lui….

     • mda…nu stiu de ce dar am impresia ca un „un mesaj politicos dar ferm si la obiect de genul Te rugam sa nu mai postezi pe acest forum !” iese din discutie 🙂 Ce sa-i facem daca posedatul ista ii dependent de „roua diminetii” ? Sa-i dam cat mai multa roua desi cred ca nici asa nu facem vreo branza (dacica desigur in acceptiunea lui si total contrarie mozarellei cu care e obisnuit din frageda pruncie) ca doar ii place -roua nu branza 🙂

    • Burebista si Zamolxe l-au învätat. Stie si sä dea cu cutitul printre degete (exerseazä zilnic dând cu muci printre boabele de fasole din farfuria din care mänâncä).

     Sunt surprins cä te însotesti cu pushlamale (pägânofile) de teapa lui: sau nu ar trebui sä fiu? Cred cä te afli în eroare, Orthodoxia NU se apärä cu dejectii protochroniste. Sau crezi ca un apologet poate mânca orice rahat care serveste „cauzei”?

     Nu, NU e deloc asa! Orthodocsii iubesc adevärul, indiferent de persoana care-l articuleazä. Nu frecventa si nici intensitatea rostirii cretinismelor „utile” fac virtutea Bucätii noatre de Crestinätate, ci iubirea de adevär, INDIFERENT cât de … inconvenabil ne picä.

     Eludarea chestiunilor spinoase NU e solutia. Curajul, îndräsneala si lupta DREAPTÄ (= lupta care poate fi si … pierdutä) sunt mijloacele Bisericii lui Christos (grafia pr. r. Galaction).

     • si ti se pare ca nu ne luptam cu un necrdencios si eretic ca tine?

     • Da bineînteles cä nu. Tu nu cu mine te lupti, ci cu Istoria Nationalä si cu Orthodoxia, cu Antonescu, cu Eminescu, cu Sf. Grigore, cu … Zamolxe si cu Gerula.

      • Ba chiar cu tine ma lupt, tu cel care pangaresti, calomniezi si falsifici Istoria Nationalä, Orthodoxia, pe Antonescu, pe Eminescu, pe Sf. Grigore, cat despre Zamolxe – ala era un nume propriu dac ce il definea pe Dumnezeu , iar Gerula e din filmele lui Sergiu Nicolaescu.

  • Da, dar nebagat in seama aici, nesimtitul a trecut si pe blogul lui Ion Coja, unde-si poarta cu mandrie prosteasca nick-ul.

  • @Valerica:

   Cum, tu chiar crezi cä în discutzia despre bärbi (pe care chiat tu ai initiat-o, nu eu!) eu, märturisind PURUL ADEVÄR, am päcätuit împotriva … Duhului Sfânt?

   Chiar asa? Tu chiar crezi cä Duhul Sfânt îsi închipuie cä Sf. Împärat Constantin avea … barbä (ca piristii de prin mânästiri), sau cä sfintii militari (legionari romani) primeau derogare sä-si lase … plete si bärbi, sau sä umble în sutanä (ca Sf. Francisc de Assisi) prin cazarmä?

   Sau poate cä-ti închipui cä El, Duhul, stie cä NU e asa, dar cä ne învatä pe noi sä spunem minciuni în public, smintindu-i si pe altii?

   Încolo, asa e, ai dreptate, la voi e „Sf. Luminä” (care NU a fost canonizatä NICIODATÄ de absolut NIMENI si) care vä serveste drept surogat de Credintä – dar asta e problema voasträ si NU a mea.

 16. Thalex@
  Tu esti unul din adeptii new age care va doriti ca ortodoxia( Biserica Adevarata a Lui Hristos) sa se stearga de pe fata pamantului, uite ca nu o sa se intample cum vreti voi.
  Se spune si in cartile Sf Printi ca va veni vremea cand de pe biserici se vor da jos crucile si calugarii vor fi obliga-ti sa-si tunda barbile.
  Atunci biserica Lui Hristos va fi in pustie cum a fost si la inceputul crestinismului, dar sa stii ca, cu ajutorul Lui Dumnezeu Biserica va rezista pana la a doua venire a Domnului.
  Tu hulesti Duhul Sfant prin atitudinea ta rau pornita pe Ortodoxie.

  • Sunt uimit si îngrijorat (în ceea ce te priveste) de ceea ce spui: chiar pe ACEST site EU am îndemnat (si nu doar odatä!) la procurarea si citirea cärtii fostului chitarist bass dela Sfinx (o vestitä formatie de rock din epocä) intitulatä „Împaratia raului – New Age”. Îmi e asadar greu (de tot) sä cred cä eu as fi un new-ageist …

   În schimb, constat pe exemplul täu, dinnou, cu amäräciune si cu MAXIMÄ îngrijorare, cât de precar (de jalnic) se prezntä organul reactiv al Orthodoxiei.

   Am avut de-a lungul timpului ocazia sä repet dinnou si dinnou ACEEASI deceptie fatzä cu diversi auto-proclamati „apologeti” si – crede-mä! – situatia e DRAMATICÄ. Pe de-alde voi (tine & Co.KG) ästia vä fac ARSHICE în timp record. Când au sä se punä pe voi cu PR-ul din doatre, vä spulberä înainte sä vä faceti cruce.

   Norocul Orthodoxiei e cä e, în context crestin … quasi-INSIGNIFIANTÄ si cä ästia (culmea, cu concursul vostru … voios!) sunt acum chititi pe Biserica Catholicä, pe care se pare cä chiar vor sä o termine.

   Te îndemn ca atare sä bei o bere, sä räsufli adânc, sä te calmezi, si sä încetezi sä mai debitezi tâmpenii pe seama semenului (pe seama mea): te asteaptä o Judecatä la cere ai sä dai seama de mäsura cu care judeci.

  • PS: „calugarii vor fi obliga-ti sa-si tunda barbile”? E GROASNIC! au sä arate toti ca Sf. Gheorghe! E pericol maxim!

   Dacä îi vor obliga sä facä si câte o baie în cadä pe zi, au sä ajungä (cam) ca Sf. Ioan Gurä de Aur (ceea ce ar fi chiar culmea), nu?

   • Aaa, deci asta vrei, ca stapanii sa-si impuna practicile eretice peste tot ciuntind si slutind ortodoxia.

    Da chiar e un pericol maxim cata vreme Sf Gheorghe a fost mirean si soldat in armata romana, nu calugar.

    Dar ce sa stie despre semnificatia barbiii si despre barbatie un scarbavnic papistas poponar ce se imbraca in haine muieresti si violeaza copii dupa cum este invatat de insasi satanicul sau maestru de ceremonii numit papa?

    • Nu, „hainele muieresti” la care te referi erau în fapt Uniforma Romanä: grecii si romanii detestau pe purtätorii de pantaloni, pe care-i considerau „barbari”.

     Sf. Gheorghe ne aratä (printre altele) cä bärbätia NU stä în … barbä, ci în … suflet. Implicit ne mai aratä si cä exhibarea bärbii (metoda „tarabärbostes” / cälugäreascä) NU serveste nimänui la absolut … nimic în contextul golului din suflet (ajuns aici tin sä specific si faptul cä Sf. Gheorghe e viu, pe când Decebal e mort).

     Märturisesc aici cä nu am citit „Dialogurile” Sf. Papa Grigore cel Mare, dar mä îndoiesc la greu cä a fost satanic (desi a elaborat Doctrina Oficialä a Purgatoriului preluatä de BC, era bärbierit si nu purta nädragi) si (desi i-a admirat sincer pe tinerii anglii pe care i-a väzut robi în piata publicä si i-a numit „îngeri”, luând decizia sä trimitä misionari pe Insule) NU cred nic cä era, cum spui, violator de minori si nici „maestru de ceremonii” satanice.

     Cred, în schimb, cä tu esti un ….., care te joci cu cuvintele cu care-ti dai singur, în mod invariabil, în cap.

     „Gabel, Messer, Schere, Licht
     Sind für blöde Trottel nicht.”

     • iar te faci ca nu pricepi? Pasajul asta „Dar ce sa stie despre semnificatia barbiii si despre barbatie un scarbavnic papistas poponar ce se imbraca in haine muieresti si violeaza copii dupa cum este invatat de insasi satanicul sau maestru de ceremonii numit papa?” tie-ara dresat tie si papalatitatii de zi aia care se crede „vicarius filii dei” desi nu are nicio treaba cu Fiul Domnului.

      Sf Gheorghe ne arata printre altele ca motivul pentru care nu purta barba era acela ca era mirean si angajat / inrolat/ inregimentat in armata romana NU CALUGAR. Caci de ar fi fost CALUGAR AR FI PURTAT BARBA – stii tu – BARBA -BARBAT – BARBATIE – ADAM.

      Apropos crezi ca ADAM folosea Gillete, BIC, Wilkinson ori Remington? Hmmm… ma intreb de unde facea rost de sapun.

      Dar ce zici tu ca un mashter dracesc, ce conteaza purtarea de afara , ce conteaza ca scrie negru pe alb ca femeile sa aiba capul acoperit din pricina ingerilor si implicit ca e rusinos sa fii cu capul ras , ce conteaza o mica mica micuta mititica , chir microscopica erezie filioque
      ca doar totu sta…in suflet, nu?

      Ce conteaza , hai sa ne rugam cu ereticii , hai sa mai ciuntim oleaca din Sf Liturghie, din dogme, hai sa mai taiem din sfintenie ce atata absolutism nu-i asa?

      Iar Decebal monsher dimpreuna cu Sf Gheorghe si cu toti oamenii care au trait vreodata pe planeta asta este foarte viu multumita Mnatuitorului si tot multumita Lui isi traieste viata intr-unul din cele doua locuri posibile Rai ori ghena dar unde anume, pentru noi ramane deocamdata de vazut

      Si nu uita , intotdeauna tre sa aiultimul cuvant deci hai fugutza cu un raspuns 🙂

      • Cum spuneam, Sf. Gheorghe ne aratä (printre altele) cä bärbätia NU stä în … barbä, ci în … suflet. Implicit ne mai aratä si cä exhibarea bärbii (metoda “tarabärbostes”) NU serveste nimänui la absolut … nimic în contextul golului din suflet.

       Ajuns aici, tin sä specific si faptul cä Sf. Gheorghe e viu-vesnic, pe când Decebal (mort ne-spovedit / împärtäsit) e (vesnic) mort (cf. învätäturii orhtodoxe-ne-reformat-calviniste).

      • Cä veni vorba: ajuns aici, tin sä specific si faptul cä, spre deosebire de Decebal, Împäratul … Traian e viu-vesnic (cf. învätäturii orthodoxe în vigoare).

      • pai nu ziceai ma agariciule ca pleci pana pe 18 martie si ne lasi sa ne sfasiem intre noi? Nu te-a lasat necuratul sa nu dai cu oistea in gard asa ca … „intotdeauna tre sa aiultimul cuvant deci hai fugutza cu un raspuns :)” dupa cum ziceam

      • cum spuneam printre altele Sf Gheorghe ne arata printre altele ca mirenii nu sunt tinuti sa poarte barba pe cand calugarii DA. Si tot printre altele ne arata ca barba este un simbol nu o sursa a barbatiei la care se poate renunta din motive de practica mireana gen militaria unde ca soldat de rand tre sa mai tii un coif pe cap prins cu curele de barbie si e putin cam nepractic dar nu imposibil sa o faci cu ditai barba (vezi ce mustati aveau prietenii tai husarii catolici ucigasi de copii transilvaneni – o sa-mi zici ori ca aia nu erau sfinti ori ca nu erau catolici ori ca nu au ucis pe nimeni)

      • Da, asa e cum spui, NICIUN „Praefectus Urbis”- (guvernator al Romei) NU a purtat vreodatä … barbä.

       „Da”, spunea si papa Grigore cel Mare încä dela începutul pontificatului „vom reforma şi administraţia bisericească, şi legile canonice. Şi semnul va fi acesta: reforma muzicii” (cu referire la cea liturgicä, NE-adoptatä de noi).

      • thalexutzule!!! acu hai fiii sincer si recunoaste deschis : Tie chiar iti place sa-ti iei roua diminetii in gura de fiecare data si nu vrei sa te lasi decloc de ea 🙂 Nu e bine ! Se chema dependenta. Ce tot spui tu acolo, ce cuvinte pui tu si mai ales in gura cui? Ia mai revizuieste-ti replicile de fanafaron ca nu tine vrajeala.

       Ti-am mai spus fii inventiv original si inovator in punerea problemei daca vrei sa convingi pe cineva de aici de neroziile pe care vrei sa le indrugi dar chiar si asa sa stii ca nu vei avea succes(uri dupa cuvintele unei clasice inca in viata) pentru ca toti cei de aici iti superiori ca inteligenta.

      • * * * * *
       De douäzeci de veacuri stäm înfipti si neclintiti în stâncile Carpatilor, dupä cum de douäzeci de veacuri stä înfipt TRAIAN în stânca ROMEI. Ca si COLUMNA LUI TRAIAN suntem unde am fost si rämânem unde suntem.

       Istoria noasträ oferä un spectacol unic: am pästrat INTACTE träsäturile caracteristice ale RASEI LATINE. (…)

       Aceasta a fost LEGEA NOASTRÄ. De aici vine mândria nosträ täcutä.
       * * * * *

       Mareshalul Antonescu
       Fragment din „Testament Politic”
       Cu sublinierile mele pentru diversi „daci”, „traci” si alti carcalaci.

      • Dar pe columna lui Traian sunt sculptati daci si inca in postura de invingatori! Sau „carcalaci”, cum le spui D-ta..

      • Nu, Domnule, cäci asa cum combat (cu hotärâre) orthodoxismul si NU Orthodoxia, lafel NU obisnuiesc sä insult märetia dacä (care stä, din punctul meu de vedere, EXCLUSIV în spiritul eroic, ceea ce chiar si asa NU e deloc putin lucru).

       Scriind „daci” cu ghilimele, mä refeream strict la neo-dacofilii vremurilor noastre, la eternii falsificatori-reinventatori de istorii … istorico-fantastice.

       Da, asa e, unii vor zice pe chestia asta cä Antonescu a fost un cretin / un desinformat. Eu de aceia mä dezic însä categoric.

      • Stai asa cä am uitat sä ameliorez citatul pentru uzul ortho-… si ortho-…. de serviciu pe unitate:

       * * * * *
       De douäzeci de veacuri stäm înfipti si neclintiti în stâncile Carpatilor, dupä cum de douäzeci de veacuri stä înfipt TRAIAN-*BELZEBUTHUL* (sfânt orthodox, n.m.) în stânca ROMEI-*SATANICE*. Ca si COLUMNA *DRÄCEASCÄ A* LUI TRAIAN-*SATAN* suntem unde am fost si rämânem unde suntem.

       Istoria noasträ oferä un spectacol unic: am pästrat INTACTE träsäturile caracteristice ale BLESTEMATEI RASE LATINE. (…)

       Aceasta a fost LEGEA NOASTRÄ *DIAVOLEASCÄ*. De aici vine mândria nosträ täcutä.
       * * * * *

       Mareshal-*ÎNDRÄCIT* Ion-*SATAN* Antonescu (Mare Patriot si Martir Român)
       Fragment din Testament Politico-*LUCIFERIC*
       Cu SUBLINIERILE mele pentru carcalaci-aurolaci si cu *ADÄUGIRI* explicative, menite a îmbuna spiritele / duhurile (ne-curate) care bântuie pe aici.

      • La fel si aici, te rog Thalex. Dupa cum i-am comunicat lui „M”, pe blogul acesta s-a terminat cu atacurile la persoana si in mod special cu „ortho-prostul”. Nu mai am timp sa cenzurez si nici nu vreau sa fac asta.

       Calitatea trebuie mentinuta chiar si in forma, nu numai in continut. Iti multumesc pentru intelegere.

      • ihim, deci combati ortodoxismul dar nu ortodoxia…..Claaaaar si iarasi logic nu-i asa? Bineeee, atunci afla ca noi combatem catolicismul nu „catolicia” Happy?

       olelelele, stai ashe… acu te dai cu mareshalul?
       Cum mah cu acel Mareshal pe care l-a arestat partzolernien michailovici regele tau dimpreuna cu tatsu ala care in timp ce jegul iudaicosovietic ii dadea ultimatum in cei mai venali termeni boul bolnav de priapism il „asigura de amicitia neconditionata a poporului roman” dimpreuna cu grecopartzul maniu pe care mi ti-l ridicai in slavi oleac mai devreme

      • @M:

       * * * * *
       De douäzeci de veacuri stäm înfipti si neclintiti în stâncile Carpatilor, dupä cum de douäzeci de veacuri stä înfipt TRAIAN-*BELZEBUTHUL* (sfânt orthodox, n.m.) în stânca ROMEI-*SATANICE*. Ca si COLUMNA *DRÄCEASCÄ A* LUI TRAIAN-*SATAN* suntem unde am fost si rämânem unde suntem.

       Istoria noasträ oferä un spectacol unic: am pästrat INTACTE träsäturile caracteristice ale BLESTEMATEI RASE LATINE. (…)

       Aceasta a fost LEGEA NOASTRÄ *DIAVOLEASCÄ*. De aici vine mândria nosträ täcutä.
       * * * * *

       Mareshal-*ÎNDRÄCIT* Ion-*SATAN* Antonescu (Mare Patriot si Martir Român)
       Fragment din Testament Politico-*LUCIFERIC*
       Cu SUBLINIERILE mele pentru si cu *ADÄUGIRI* antinationale (anti-latine).

      • m-ai pierdut la blasfemia traian – sfant ortodox. De ce repti la nesfarsit insulte si batjocuri la adresa Mareshalului vrei sa te dai inteligent si sa ma ironizezi? Fa-o personal lasule prin atac direct la persoana nu dupa gard ca un pampalau si nu batjocorind figurile ilustre ale Istoriei noastre – ma refer la Maresal nu la invadatorul hispanic mort in propriile fecale dupa cum bine i-a dat Dumnezeu. Columna e a noastra a dacilor caci atat de crancena a fost rezistenta impotriva dracescului si satanicului invadator incat a simtit javra putin nevoia sa se laude crezand ca asa isi arata triumful si nestiind ca astfel ne va face pe noi triumfatorii morali.

       Rasa latina? Ti-am mai spus ca si parlitii astia erau tot traci rude cu troienii de la vreun Anhise alaturi de care au luptat si dacii nostrii – vezi-i pe cavaleriii aceia cranceni cu armuri de aur de care le-au cam tremurat chilotii grecoteilor s au recurs la viclenii. Auzi apropos de asta cu vicelniile sigur nu esti pui de grecotei? Cred totusi ca nu – astia nu prea au obiceiul sa se faca sclavi si pres in fata nemtilor si austro…. papistasi.

       Alte prostii ofensatoare la adresa Istoriei noastre mai ai? Apropos de asta Eufrosin cum procedam aici. Ok eu nu-l mai atac la persoana pe asta, dar asta de ce isi bate joc de Istoria noastra si noi de ce il toleram? Adica dp meu de vedere un atac la Sf Ortodxie sau Istoria, Limba si Cultura Romana e un atac mai grav decat unul personal.

       Sau asta cu autocenzura functioneaza numa intr-o singura directie?

      • Regret cä nu ti-a pläcut propunerea mea, sunt desamägit …

       Întrucât tot bati câmpii cu latini-„belzebutzi”, cu latini-„satanici”, cu latini-„îndräciti”, s.a.m.d., eram convins cä, dat fiind opinia contrarä a Mareshalului (care în contextul amintit face ca îndräcit sä pari tu si nu „latinii”) solutia mea de compromis are sä-ti surâdä …

       În ceea ce-l priveste pe Fericitul (în Orthodoxie, n.m.) Împärat Traian „invadatorul hispanic mort in propriile fecale dupa cum bine i-a dat Dumnezeu”, cum spui tu, ei bine, am sä-ti aduc vesti bune: Traian a fost … înviat! S-A MÂNTUIT !!! E în rândul Sfintilor!

       Pare shockant (Traian nici mäcar n-a fost botezat prin stropire, cum bine spune Nikolai, care presupun cä a fäcut în acest sens deja cerere de revocare la dumnezeul säu dela Pireu), dar ASA e!

       Responsabil pentru acest fapt e tot … Sf. Grigore cel Mare – dar rämâne între noi si te mai si rog sä nu începi sä-l înjuri dinnou pe sfânt pentru … ne-fäcuta asta. Esti mai bun decât el, asa cä înduräte de bätrânetele lui si iartä-l!

       Sfântul Grigore cel Mare (äla färä barbä si cu Focul Purificator pe post de Purgatoriu, despre care învätzase dela Sf. Grigore de Nzsa – frate-su a’ lu’ Sf. Vasile cel Mare si dela Sf. Augustn – äla cu „filioque”) l-a rugat pe Domnul-Dumnezeu sä-l mântuiascä pe Împärat, iar Domnul, profitând în mod (cel putin discutabil) de absenta ta, a dat curs cererii sfântului Papa …

       Nu-ti pierde deci speranta! Iatä, chiar dacä Domnul îti va da o moarte chiar MAI ORIBILÄ decât a Fericitului între Sfintzi Traian-Imperator, nu e exclus sä ajungi CHIAR SI TU în CERURI, alätruri de *ibericus-satanicus*, de *dracescul si satanicul invadator*, de *javra* (cum îl numesti tu) de … Sfânt – ceea ce eu îti doresc din suflet!

      • „Rasa latina? Ti-am mai spus (bäh, Mareshale, n.m.) ca si parlitii astia erau tot (pârlitzi de, n.m.) traci rude cu (pârlitzii de, n.m.) troieni”, dar tu, o tii ca moara stricatä în „Testamet” cu tranca-fleanca-„Rasa-Latinä”, nu?

      • eufrosin esti chiar culmea! ma rog ce ti se pare demn de cenzurat la substantivul …” Te pomeni ca le iei partea …. mai ales acu cand afiseaza de zor steagui secuiesti si zbiara cu nesimtire hunica autonomie parandu-li-se normale crimele comise impotriva romanilor la Ip trasnea si de-a lungul intregii istorii in Transilvania multe dintre le ramase nedocumentate ca au avut grija …. sa stearga urmele.

       Ori poate esti dintr-aceia care isi inchipuie ca putem trai toti in pace si fericire uitand cu desavarsire sangele romanesc varsat de haitele pustei?

       Din ce vad eu imi sari mie in cap ca de ce sunt dur in exprimare da’ pa tavarshici thalexandru mi ti-l iei brate si cati si in coarne probabil face rating debitand blafemii si nerozii ce irita lumea si incita la postare. Haida de ori suntem corecti ori nu mai suntem?

      • E vremea facatorilor de pace, mai mult decat oricand. Nu inteleg ce propui, sa sarim la beregata lor? Nu tolerez nici eu agitatia creata de diferite lepre anti-Romanesti care nu ii reprezinta pe ungurii de langa noi, dar nici sa ii bagam pe vecinii nostri, in aceasi oala cu aia’.

       Va mai curge sange in Europa, dar sa nu fie la noi.

      • PS:

       * * * * *
       De douäzeci de veacuri stäm înfipti si neclintiti în stâncile Carpatilor, dupä cum de douäzeci de veacuri stä înfipt TRAIAN în stânca ROMEI. Ca si COLUMNA LUI TRAIAN, suntem unde am fost si rämânem unde suntem.
       * * * * *

       Mareshal Ion Antonescu
       Fragment din Testament Politic

      • „Ei însă trebuie să ştie că, la drepturile Coroanei Sfântului Ştefan, noi răspundem, paşnici şi cu omenie, cu drepturile pe care ni le dă coroana de lauri a MARELUI TRAIAN“ – *invadator hispanic mort in propriile fecale dupa cum BINE i-a dat Dumnezeu*.

       Mareshal Ion Antonescu, cuvânt de încheiere a discursului său dela marea manifestaţie populară din 6 octombrie 1940 din Bucureşti

       SUBLINIERILE îmi apartin. *Adäugirile* NU sunt, cum ar putea credea pe ne-drept unii räu-voitori, amendamentele la discursul Mareshalului Antonescu propuse de Cavalerul de Baia Mare Nikolaus Horthy (cel care, prin sustinerea flancului sudic al ofensivei anti-bolschewice ungaro-româno-cehe, a fäcut posibilä sträpungerea si luarea Budapestei de cätre ilustrul Mareshal Averescu), ci apartin unui ins oarecare, auto-intitulat „national-orthodox“, care bântuie de ceva vreme (cu furie de-cerebelatä) acest forum.

       PS: „fericit” e, în orthodoxia pe care pretinzi cä o aperi, antecamera sfintzeniei si nu se referä la „aurul dacic”, ci la ceva INCOMPARABIL mai pretzios decât el.

      • deci inchinatorul la idoli d-ai sculptati de piatra in temple idolesti ale caror ruine se mai vad si astazi si care i-a persecutat pe crestini daca aestia indrazneau sa-si manifeste credinta pe fata(vezi ajutorul de nadejde vichipedia pa inglish) conducator al unui imperiu corupt aflat in pragul falimentului si jefuitor / invadator din aceste motive al unui stat pasnic si suveran bogat in aur e inviat si mantuit pentru ca asa zice o lepra de prozelit papistas pe nume thalex si care aduce drept argument niste scrieri numite Dialoguri ale unui Sfant Crestin Ortodox pe nume Grigorie dar pe care numitul papistas marturiseste ca nu le-a citit niciodata dar stie el ca un papa precoc ce l-a anticipat pe orwell cu a sa societate distopica si ar fi decretat cu emfaza galica, papa-galica toti e egali dar unii e mai egali decat altii, ar fi emis , emanat / basit din stra-fundul iadului o dogma satanica bazata chipurile pe aceste scrieri cum ca diavolescul inchinator la idoli trajanus hispanicus mort in in propria diaree ar fi mantuit.

       Prin comparatie insa Decebal denumit de catre susnumitul thalex drept inchinator la idoli desi nu s-a gasit pe teritoriul Daciei niciun idol/templu de tipul celor din roma lui trajanus si care si-a aparat „saracia si nevoile si neamul ” si care de de fapt credea intr-o divinitate unica ce locuia (SURPRIZA !!!) IN CER si care dupa credinta lui va judeca toti oamenii (OLELELE ALTA SURPRIZA) nu este mantuit si se afla in iad fiinca s-a sinucis (nu mai conteaza daca s-a sinucis ca sa nu fie interogat si sa dezvaluie in urma torturii locul bogatiilor, ascunzisurile din munti in care se afalu batranii femeile si copii, sa nu dea satisfactie salbaticului satanic trai-anus DECI CA JERTFA PTR POPORUL SAU) sau asa a zis papa-galul ori asa isi doreste cu ardoare dusmanosul si frustratul sclav filolaltin thalex.

       Un alt fantastic exemplu de logica satanica tipic papistasa!

       Tine minte – chiar daca vreun sfant s-ar ruga din prea multa buna credinta pentru sufletul acelui turbat satanic adorator de idoli si mancator de sange din jertfele sataniste ale capistelor idolesti, vocile si mai ales sangele victimelor acelui monstru vor striga catre Dumnezeu si impotriva lui ticalosului traian si a dementzilor isterizati satanici care il sustin precum tine. Iar la vocile lor si de va voi Dumnezeu si la sangele lor se va alatura si vocea si sangele meu.

       Vezi ca ai folosit in mod gresit la adresa mea temenul de filodac si doar ti-am spus sa inveti limba romana sau macar sensurile cuvintelor.

       Filodac presupune existenta unei persoane diferita ca aparteenta nationala de daci si care are o afiliatie fata de daci. Eu si toti cei care simt romaneste in tara asta nu avem cum sa fimam cum sa fm filodaci pentru simplul motiv ca SUNTEM DACI chit ca tie la mintea ta de sclav al veneticilor nu iti convine acest lucru.

       Tu insa esti un insa probabil dac filo-latin / papistas daca nu pur si simplu un ……/germanic papistas filolatin prin prisma papistasiei vorbitor de niscaiva limba romana ce cauti sa faci jocul stapanilor tai fomisti de aur care incearca pentru a nustiu cata oara sa ne cotropeasca si sa ne jefuiasca scumpa patrie.

       EUFROSIN !!!! ce faci tie- teama sa publici ce ti-am scris ori TE-AM NIMERIT cu cele ce ti le-am scris?

       BLOGUL LUI EUFROSIN – DREPTUL LA REPLICA VS POLITICA PUMNULUI IN GURA atunci cand suntem deranjati , nu-i asa?

       Ciudat ca la cat de nationalisti si ortodocsi ne dam , hahalerele papistase sunt libere sa zburde in desantarea lor de hiene si in prozelitismul satanist imprastiind fara jena minciuni si falsuri cu privire la Istoria si Credinta NATIONALA intr-o nesfarsita tentativa de uzurpare si detrunare a ADEVARULUI. Iar eufrosin ii ajuta punand pumnul in gura celor ce se lupta cu susnumitele hiene.

      • Nu imi e teama sa iti public excesele, ci doar nu vreau sa imi compromit blogul. O tehnica dovedita de compromitere, este sa dai drumul unora care cheama la tot felul de lucruri necrestinesti, ca mai apoi sa ii citezi si gata, ai compromis intreaga idee!

       N-am sa te mai avertizez odata, caci mi-a ajuns: daca nu iti poti stapani limbajul, e gata. Mi-ar parea rau dealtfel, dar depinde numai de tine.

      • @Eufrosin:

       Asa cum i-au fäcut lui Patapievici cu „cadavrul din debara”, nu-i asa?

       @M:

       Scoate limba, strânge din dinti si îndurä – gândeste-te la câte au trebuit strämosii sä îndure, si ti-se-va pärea un fleac.

       La obiect: Sf. Traditie Orthodoxä / Catholicä ne spune cä Împäratul Traian (mort ne-botezat, ne-împärtäsit & färä lumânare dupä o viatä de INCREDIBILE päcate) s-a mântuit în urma rugäciunilor Sf.-lui Grigore cel Mare (äla cu Regula Benedictinä, färä barbä, cu pana si cu pergamentul în mânä, cu Duhul Sfânt în chip de porumbel pe umär dictându-i DIALOGURILE DESPRE MOARTE, în care scrie despre Focul Purificator necesar inträrii în Paradis.

       Stiu cä poate pärea nedrept, dar … asta e situatia. Îmi pare räu cä vestea asta ti-a produs tulburare, dar NU AM efectiv cum sä te ajut: dacä as protesta împotriva acestei stäri de fapt, s-ar gäsi cu sigurantä cineva care sä mä acuze de atac la Sf. Traditie, nu?

       Acuma, Sf. Traditie Orthodoxä / Catholicä NU ne spune ABSOLUT NIMIC despre regele Decebal (mort ne-botezat, ne-împärtäsit & färä lumânare dupä o viatä de grele päcate – se închina idolului Zamolxe, un ins care pe vremea aceea murise de mult, si care în timpul vietii sale fusese sclavul unui grec).

       Sigur cä NU îmi stä mie în putere sä STIU dacä acel Decebal s-a mântuit, sau nu, dar presupun din varii si multiple motive cä nu.

       Atâta tot.

      • @M:

       Mai am una bunä cu Mareshalul Antonescu:

       „Ei însă trebuie să ştie că, la drepturile Coroanei Sfântului Ştefan, noi răspundem, paşnici şi cu omenie, cu drepturile pe care ni le dă coroana de lauri a MARELUI TRAIAN“ – *invadator hispanic mort in propriile fecale*, *care pusese laba de roman rapace si falimentar pe ditai aurul dacic *.

       Cuvânt de încheiere a discursului său dela marea manifestaţie populară din 6 octombrie 1940 din Bucureşti

      • bine eufrosin, dar te rog fii si tu corect si impartial si cenzureaza-i pe toti care merita nu doar pe unul. Stii la cine ma refer si daca ai sa-i parcurgi cu atentie postarile ai sa constati ca nu sufar de autovictimizare.

      • lucruri necrestinesti? de cand este necrestinesc sa-ti aperi tara, neamul si familia?

       Ia citeste aici:

       http://aparatoriipatrei.blogspot.ro/2013_03_01_archive.html

       Faptele criminalilor unguri, pe care le sărbătoresc Ungaria şi minoritarii unguri din România la 15 martie, au fost săvîrşite: în timpul Revoluţiei de la 1848-1849; în anii 1918-1919; după Diktatul de la Viena, în perioada septembrie 1940 – octombrie 1944; în timpul Securităţii comuniste din anii 1945-1964; în decembrie 1989 şi martie 1990. Faptele criminalilor unguri trebuie cunoscute, mediatizate şi niciodată uitate. Altfel, Istoria riscă să se repete!

       ziceai sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala. te-ai uitat ieri la stiri? probabil ca nu ptr ca altfel ti-ai fi dat si tu seama ca „bozgorii” si voi continua sa folosesc cu indarjire si inversunare acest termen chiar daca tu te dai lovit de corectitudinea politica (maine poimaine o sa cenzurezi tigan si jidan ca doar corect politic e rrom si israelian – http://dexonline.ro/definitie/bozgor) SUNT DEJA TOTI IN ACEEASI OALA!

       Te-am intrebat cum ai reactiona tu daca pruncii tai si sotia ta ar fi fost in locul celor de la Ip si Trasnea? Nu era o intrebare retorica chiar ma intereseaza cum ai reactiona tu crestin ortodox si roman patriot (cum te pretinzi) intr-o astfel de situatie si mai ales daca ai putea sa ierti asa ceva cu timpul.

       Pace si buna convietuire cu bozgorii? Spune-i-o lui Pop Valeriu (ultimele cuvinte „nu ma omorati ca am si eu o fetita acasa”) si lui Stancu Ilie (se ruga de bozgori sa-i taie gatul ca nu mai putea suporta arsurile), arsi de vii in 21 decembrie 1989 la Cugir de catre bestiile bozgoresti recidivistul Pampa (gratiat de Iliescu) si Borbely (refugiat ulterior in parlamentul Romaniei) care dupa ce au profanat cadavrele taindu-le organele genitale si punandu-le in gura victimeleor au infipt in batjocura tricolorul romanesc in burta si tine-te bine au taiat si AU MANCAT urechile celor ucisi – asta apropos de satanismul bestiilor papistase bozgoresti si nu numai, carora d’alde thalex din gura-i veninoasa si mincinoasa dar tolerata de tine pe blog le vasalizeaza toate personajele marcante ale istoriei romanesti si mai ales ale luptei antibozgoresti si antipapistasesti. Spune-le-o si romanilor cu ale caror capete au jucat fotbal la propriu bozgorii ‘pasnicului revolutionar” Tokes.

       Spune-i-o de asemeni lui Mihăilă Cofar romanul batut de aceeasi bozgori la Targu Mures in ’90 si portretizat de „prietenii” francezi si alti occidentali drept bozgor batut de „bestiile romanesti dezlantuite” (SIC!)

       Spune-le-o si victimelor contesei Bathory aia care se scalda in sangele fetelor de iobagi romani.

       La dracu spune-i-o lui Mihai Viteazul – acel Mihai Viteazul Unificatorul Romaniei sfartecat de viu de bestiile bozgoresco papistasesti si ale carui omoplati au fost luati de ucigasii sai drept trofee si dupa unele surse MANCATI (foarte posibil avand in vedere ce apatit cu 87 de ani mai deveme Gheorghe Doja „secuizat” de „istoria” postdecembrista – se pare ca salbaticii astia sunt insetati de sange si carne de om la propriu fiind canibali in sensul cel mai real al cuvantului.)

       Spune-le-o tutror victimelor romanesti ucis in chinuri groaznice de mana bestiilor satanice bozgoresti de religie (CE SURPRIZA) PAPISATSA !!!

       Si in conditiile astea tu vorbesti de pace ? si treci sub tacere toate faptele astora??? Pai asta e dovada de complicitate cu acesti monstri. DE CE??? La intrebarea asta nu pot sa-mi raspund decat intr-un singur fel – DUSMANIE fata de poporul roman ( vezi David din Catastrofa lui Rebreanu de care ti-am spus).

       Treaba ta daca vrei sa publici sau nu ce iti scriu. Al tau sa fie pacatul cardasiei prin tacere si a neamului nostru sa fie razbunarea impotriva ta, a celor ca tine si mai ales a ucigasilor bozgori.

       Vorbeai de compromitere – poti sa dai oricand un comunicat justificator („disclaimer”) – parerile expuse pe acest forum sunt exclusiv proprietatea celor care le-au expus acestia purtand intreaga responsabilitate ptr cele publicate si nu reflecta /presupun in niciun fel sustinerea sau acordul din partea detinatorului acestui blog recte eufrosin. Eu unul imi asum ceea ce am scris , iar daca te viziteaza baietii cu ochi albastrii poti sa-itrimiti fara jena la mine. Mie unul nu mi-e frica de rahatii astia tradatori, iar „CHESTIUNEA TRANSILVANA” e mult mai spinoasa decat iti inchipui sau iti doresti tu

       vezi si aici niscaiva „cestiuni”

       http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/09/19/ioan-scurtu-distrugerea-romaniei/

       Stai linistit de acum inainte am sa fiu foarte politicos (mai putin cuvantul bozgor care nu este o insulta asa cum crezi tu ci este o realitate la fel ca tigan si jidan) chiar si cu lepra papistasa dar sa stii ca de fiecare cand voi vedea limbaj vulgar din partea cuiva il voi semnala si iti voi cere sa-l cenzurezi si am sa te contorizez ori de cate ori si daca te vei dovedi ipocrit si cu doua masuri (ocaua mica) in chestiunea aceasta.

      • Sigur cä NU îmi stä mie în putere sä STIU dacä acel Decebal s-a mântuit, sau nu, dar presupun din varii si multiple motive cä nu.

       presupui sau ITI DORESTI? Vezi sa nu ai surprize la Judecata.

       Intr-alta ordine de idei poti sa argumentezi cat de cat logic si rational de ce s-ar fi rugat un sfant al Bisericii Ortodoxe anume Sfantul Grigorie pentru paganul si inchinatorul la idoli ciopliti in piatra palapabila persecutor al crestinilor si invadator „mort in propriile fecale” iar pentru cel aflat in legitima aparare in fata agresorului hispanic nu? Mantuirea in viziunea satanist papistasa e pe baza de pcr (pile cunostinte si relatii?) sau doar indulgente cumparate cu aur dacic ciordit prin jaf si forta de la proprietarii de drept?

 17. Ortodoxia nu se poate modifica ptr. ca se bazeaza pe cele 7 sinoade ecumenice insuflate de Duhul Sfant (ti-am m-ai spus nu stiu de cate ori).
  Cine incearca sa modifice ceva la cele 7 sinoade huleste Duhul Sfant.

  • E clar. De aia spuneam si eu cä joaca de-a „Sfântä” „Luminä e o chestie riscantä si neavenitä (pe vremea celui de-al 7-lea Conciliu Cavalerii Sf. Ioan de Ierusalim nici nu existau si, ca atare, nici NU apucaserä sä reclädeascä Biserica Sf. Mormânt din Ierusalim, care încä nici nu fusese distrusä).

 18. Papa demisionaru’ facea de mult timp propaganda bolshevica!
  Impresionat de Revolutia „Franceza”, de intelepciunea lui jupan Marx.
  Uitati-va si minunati-va!

 19. Cine sa canonizeze Sf Lumina, papa?!! pai daca ar recunoaste papa Sf Lumina iar cade tronul si atunci cum ar mai putea el sa puna stapanire pe tot crestinismul (astai visul lui)
  Diferenta intre ortodoxie si catolicism este urmatoarea:
  -Catolicii cred in sf scaun, adica tot ce spune papa este sfant.
  -Ortodocsi cred in cele 7 Sinoade Ecumenice insuflate de Duhul Sfant, la noi poate sa fie si patriarh daca a ancercat cat de putin sa modifice ceva la cela 7 Sinoade, infata credinciosilor nu mai are valoare(patriarhul)
  Toate bisericile crestine sunt abatute de la Sinoadele Ecumenice unele mai mult altele mai putin, inafara de Ortodoxie.
  Si BOR oficiala a incercat sa se abata de la dreptarul crestinismului prin schimbarea datei Sf Pastelui si a revenit inapoi, dar trebuia sa dea si sarbatorile fixe pe calendarul Sfintilor Parinti (iulian)

 20. „Cine sa canonizeze Sf Lumina, papa?!!” Nu, nu (neapärat papa), ci fie si doar … Biserica Orthodoxä.

  Din câte stiu eu, NICIUNUL dintre cele 7 Sinoade de care ai vorbit NU a canonizat „Sf.” Luminä.

  Ca atare, credinta în „Sf.” Luminä NU ESTE articol de credintä, prin urmare a crede în existenta ei NU e obligatoriu pentru a un orthodox. (punct)

  • Ramai tu cu papa al tau eu vreau sa fiu cu Sf Parinti
   Nu mai am ce discuta cu tine.

   • Cu Sfintii Pärinti minus Sf. Pärinte Papa Grigore cel Mare (äla cu Purgatoriul, cu Dialogurile si cu barba … rasä, pe latineste Sanctus Gregorius Magnus), nu?

    Sau vrei sä rämâi si cu el?

    Sau ne punem pe treabä (noi doi) si-l scoatem din calendare, ca sä nu mai trebuie sä rämâi si cu el?

    Am putea face chiar si un apel la detinätorii Operei lui (Dialoguri) sä ne trimitä prin postä toate exemplarele pe care le detin, le-am putea încärca în Expresul de Sankt Petersburg si incendia acolo, în piata publicä. Cu eliminarea Sf. Liturghii din Säptämâna Mare e posibil sä avem ceva dificultäti, dar cred cä reusim pânä la urmä si isprava (inovatia, reforma) asta.

    Încoolo, dacä doresti, promit sä-ti fac (gratis !!!) o listä cu (Mari) Sf. Pärinti cu care tu spui cä rämâi si care au propoväduit CU TOTUTL SI CU TOTUL ALTCEVA decât îti închipui tu, si cu care, oricât ar pärea de shockant, te afli în … Sf. Comuniune!

    În fine: îti atrag prin presenta atentia, în mod frätzesc, asupra faptului cä MAI DE FIECARE DATÄ când înjuri entitatea (abstractä) pe care o numesti „papa” pentru câte o „erezie”, odatä cu „papa” înjuri SI CÂTE UN SF. PÄRINTE cu care, cf. mai sus, pretinzi (în mod mincinos si/sau iresponsabil) cä vrei sä rämâi.

    • bai … nu mai umbla cu papa vopsita, Sf Grigorie Ortodoxul daca a fost canonizat sfant de Biserica Ortodoxa nu va fi scris in veci asemenea erezie precum purgatoriul pe care tot ti-l vanturi p’aci

     Marsh cu minciunile si dezinformarile!!!

    • @M_äh 750 cm3 sau sub,

     tu vezi cä NIMENI dintre contraopinentii mei depe forumul ästa, care au habar de teologie, NU m-a contrazis? Du-te si plimbä mârtzoaga si lasä-te de bancuri.

     Sf. Papa Grigore cel Mare, „Dialoguri despre Moarte” 4/40, a dat învätätura despre Purgatoriu pe care si-a însusit-o, în mod OFICIAL, BC. Dacä nu ar fi dat-o, atunci Sf. BC nu ar fi avut ce sä-si însushascä.

     • olelel mandrule care esti tu ochoisule si …..care esti tu. Deci cum ? tu esti singuru pacilishea care e iexpert in tehotomanie si doar pen ca nimeni nu te-a contrazis si minciuna voastra e bine pusa la punct ineamna ca-i si adevarata ai? Hai sa mori tu? E uite eu te contrazic si iti spun ca in veci nu ar fi inventat un Sfant al Bisericii Ortodoxe asemenea erezie caci altfel nu ar mai fi Sfant. Ca dovada ia buchiseste tu oleaca internetul si vezi cum se plang unii ca cica javrele papismului iudeosatanic ar fi atribuit pe nedrept dialogurile si alte cateva capre d’astea uzbece purtatoare de pentagrame rasucite Sfantului Grigorie cand de fapt el apartin vreunui parlit de papistas papa al …..ce s-a incotosmanat el cu numele de grigore sa dea bine la prozelitistii de mana a a paispea ca tine asa. Si dupa tactica adoptata pare foarte plauzibila treaba.

     • ia la tata mai …. , citare de la sursa preferata a culturii tale vichipedia pa’ inglish

      „While use of the word „Purgatory” (in Latin purgatorium) as a noun appeared perhaps only between 1160 and 1180, giving rise to the idea of purgatory as a place[12] (what Jacques Le Goff called the „birth” of purgatory),[13] the Roman Catholic tradition of Purgatory as a transitional condition has a history that dates back, even before Jesus Christ, to the worldwide practice of caring for the dead and praying for them, and to the belief, found also in Judaism,[14] which is considered the precursor of Christianity, that prayer for the dead contributed to their afterlife purification. The same practice appears in other traditions, such as the medieval Chinese Buddhist practice of making offerings on behalf of the dead, who are said to suffer numerous trials.[1] Roman Catholic belief in Purgatory is based, among other reasons, on the previous Jewish practice of prayer for the dead,[15] a practice that presupposes that the dead are thereby assisted between death and their entry into their final abode.[1] It is also based on various passages of Scripture and on the Sacred Tradition of the Church.

     • Ce sä mai zicä si cretinii si psihopatii la care te referi în postarea ta, särmanii de ei? Pe semne cä idiotii respectivi nici n-au auzit vreodatä cä, în BO, Sf. Grigore cel Mare se cheamä si Sf. Grigore … DIALOGUL (tocmai întru cinstirea Operei sale majore).

      Dar asta NU înseamnä cä nu v-ati putea apuca voi, tu si cei de teapa ta, de … epurat „Dialogurile” din bisericä (din „biserica” voasträ) si, dece nu, chiar Sf. sa Liturghie (cö si-asa nu avea barbä, träind dupä Regula Sf. Benedict)!

      E, dupä cum vezi, destul loc pentru toti inventatorii, spor la treabä!

      Încolo, cum spuneam mai deunäzi:
      Sf. Papa Grigore cel Mare, “Dialoguri despre Moarte” 4/40.
      PUNCT.

      • auzi mai …. , „cretinii si psihopatii” de care zici tu sunt taman otzidintalii tai pe care-i lingi-n toate cele cu atata adulatie de caine ce se gudura la un os azvarlit. Ai citit Dialogurile acelea cu care te tot lauzi atat? Daca da, ia arata tu dishtaptulii unde a scris negru pe alb Sf Grigorie de purgatoriu. Aaaa o fi zis ca inainte de a intra in rai trebuie sa fii „purgatium” (curatit) caci „nimic necurat nu va intra in Imparatia Domnului” ? apai ast-i cu ttul altceva. Dar daca e precum spui tu atunci ce motiv aveau astia pe vichi sa zica „While use of the word “Purgatory” (in Latin purgatorium) as a noun appeared perhaps only between 1160 and 1180, giving rise to the idea of purgatory as a place”??? Ha? Oare pen’ ca niste…. ca tine incearca sa strice si sa tulbure prin prozelitism desantat si prin deturnare minciuna si rastalmacire nesimtita Adevarul?
       Ce chestie dom;le cand iti convine tie si iti serveste interesul dai citate din wikipedia cand ti se da peste bot incepi sa urli ca un prost – huo cretinii huo psihopatii!!! Ei uite ca not ce zboara se manaca deci flit si mai studiaza.

      • Draga „M”, te rog frumos sa iti controlezi impulsurile, oricat de puternic ai simti. Mi-a ajuns sa petrec timpul incercand sa purjez excesele tale, sau ale altora.

       Intr-un cuvant, nu mai vreau atacuri la persoana, ci numai la idei. Iti multumesc.

      • Prin declaratia OFICIALÄ a Papei Ioan Paul al II-lea (purtätor de cuvânt al conciliilor BC), prin „Purgatoriu” BC întelege ceea ce a spus Sf. Grigore cel Mare despre Focul Purificator.

       Consecintä imediatä: dacä Sf. Grigore nu a spus nimic despre asta, atunci dogma respectivä NU existä.

       În Dialogurile (4, 40), Sf. Papa. Grigore cel Mare a zis: “Toţi oamenii sunt prezentaţi la Judecata de Apoi aşa cum au plecat din această lume. Si totuşi, trebuie crezut că există, pentru greşeli mai mici, un FOC PURIFICATOR înaintea judecăţii, având în vedere faptul că Adevărul (Mântuitorul) spune că dacă cineva blasfemiază împotrivaDuhului Sfânt, nu îi va fi iertat nici în această lume şi nici în cea care va să vie / Matei 12:32″.

       Pentru 750 cm3 si sub: dogmele sunt elaborate de Concilii, NU de sfinti. NICIUN sfânt NU se ocupä cu decretarea de dogme SAU cu decretarea de … erezii, asta fiind treaba Conciliilor. Nici Fericitul Augustin (autorul incontestat al „filioque”) NU a decretat „dogma filioque”, ci a formulat teologia care-i stä la bazä. Nici „Focul Purificator” de care vorbeste în Credinţă, Speranţă şi Iubire” NU e un decret, ci o teologisire.

      • Acu … daca ma rogi tu.. nu am ce face 🙂 Desi sa stii ca fiara aceasta de thalex acesta si-o merita la ce mocirla improasca asupra istoriei nationale si credintei ortodoxe. VEzi ca e posibil sa mai fi postat intre timp niscaiva comentarii mai acide dar nu apucasem sa vad mesajul acesta al tau. Bine , eu unul ma voi limita doar la a-i da peste nas individului cu propriile sale teorii si argumente insa asta nu rezolva problema de fond si anume atacurile lui improtriva romansimului si a crestinismului ortodox. Tine minte Eufrosin si voi toti care cititi ‘Un dusman bun este un dusman mort!”

      • ”Un dusman bun este un dusman mort!” parc-ar fi un citat din Fericitul Traian (imp.) cu privire la omologul säu Decebal.

       Deviza exprimä totodatä si sentimentele (originale) pe care Sf. Stefan cel Mare trebuie cä le avea fatä de ilustrul säu amic, Vlad al III-lea „Tzepes”.

       Atitudinea se poate identifica cu usurintzä si în atacarea în mod repetat, incendierea si mäcelärirea de cätre Sfânt a poporului drept-credincios-valah din Bräila si Bucuresti.

       „Am aflat prin iscoadele noastre despre duşmanii creştinităţii, despre necredincioşii turci (ocrotitorii orthodoxiei cf. Nikolai & Comp., n.m.) că vin împotriva noastră;…şi pe uscat va veni împotriva noastră chiar sultanul, ca să pună chiar el stăpînire pe pămîntul nostru cu toată puterea sa şi cu toată puterea ţării Valahiei („cum tota potentia terre Valachiae”), căci valahii sînt pentru noi ca şi turcii („quia valahi sunt nobis veluti Turci”). Şi să credeţi cu temei că nu este altefel decît aşa.””

      • deci imi comfirmi exact ce am spus si eu – NICIODATA NU A INVENTAT / SUSTINUT SF GRIGORIE VREODATA VREO BLASFEMIE PRECUM PURGATORIUL !!!. AAA un tampit de papa …s-a apucat el sa mai croiasca o dogma care-i convine stapnului sau incornorat cu scopul de a de dezbina, strica si schimonosi Adevarul si toate astea pornind de la o interpretare complet gresita a spuselor unui Sfant – sigur ca da Dar asta ne intareste si mai tare convingerea ca ticalosia aceasta de catolicism care o predici tu nu e altceva decat o uraciune de care ne trebuie sa ne ferim cat mai abitir cu putinta, iar tentativele tale viclene de a te infiltra in Sf Ortodoxie folosindu-te de numele unor sfinti, nu tine si nu ne vei amagi, multumim lui Dumnezeu pentru asta. Deci FLIT !!!

      • Ceea ce spui e … FANTASTIC!

       Sunt foarte surprins si totodatä încântat sä aud cä teza Focului Purificator prin care scäpäma de päcatele mai mici înaintea admiterii în Paradis (teza Sf. Grigore cel Mare) a fost adoptatä canonic în Orthodoxie! Cine a fäcut-o? Când? Pe vremea mea, teoria sfântului era consideratä o … apostazie.

       Esti sigur de ceea ce spui?

       Päi atunci, BC trebuie doar sä renunte la cuvântul „purgatorium” si treaba e resolvatä, nu?

      • Vlad al II-lea Tepes era varul nu amicul lui Stefan si chiar si asa in bunul spirit romanesc in loc sa se uneasca impotriva dusmanilor comuni s-au mai si ciondanit. Aia cu valahii sunt ptr noi ca si turcii iarasi o scoti din vreun context asa cum faci de obicei si iti convine tie. Cine stie ce fals e sau daca e real la ce situatie politica de conjunctura face referire. Vreun Radu cel Frumos sustinut cu oaste otomana si implicit ceva oaste valaha a boierilor tradatori, etc.
       Si asa zi era fericit foc Traian nu? Cred si io cand pui laba de roman rapace si falimentar pe ditai aurul dacic normal ca esti fericit cam la fel ca paistasii tot tromani care pusesera laba pe aurul transilvanean si-i munceau in chinuri pe romanii robi si iobagi in timp ce alde fra iezuitul si fra franciscanul misionar le siluia de zor fetele. Mda buna socoteala. Thalex tu esti unul din dusmanii acestui neam si cu voia mila s ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT (in chinuri groaznice as prefera eu dar acu nu putem sa fim pretentiosi la cati stau sa ne faca raul).

      • „Ei însă trebuie să ştie că, la drepturile Coroanei Sfântului Ştefan, noi răspundem, paşnici şi cu omenie, cu drepturile pe care ni le dă coroana de lauri a MARELUI TRAIAN“ – *invadator hispanic mort in propriile fecale dupa cum BINE i-a dat Dumnezeu*.

       Mareshal Ion Antonescu, cuvânt de încheiere a discursului său dela marea manifestaţie populară din 6 octombrie 1940 din Bucureşti

       SUBLINIERILE îmi apartin. *Adäugirile* NU sunt, cum ar putea credea pe ne-drept unii räu-voitori, amendamentele la discursul Mareshalului Antonescu propuse de Cavalerul de Baia Mare Nikolaus Horthy (cel care, prin sustinerea flancului sudic al ofensivei anti-bolschewice ungaro-româno-cehe, a fäcut posibilä sträpungerea si luarea Budapestei de cätre ilustrul Mareshal Averescu), ci apartin unui ins oarecare, auto-intitulat „national-orthodox“, care bântuie de ceva vreme (cu furie de-cerebelatä) acest forum.

       PS: „fericit” e, în orthodoxia pe care pretinzi cä o aperi, treapta primä a / antecamera sfinteniei.

       PPS: *Si asa zi era fericit foc Traian nu? Cred si io cand pui laba de roman rapace si falimentar pe ditai aurul dacic normal ca esti fericit cam la fel ca paistasii tot tromani care pusesera laba pe aurul transilvanean si-i munceau in chinuri pe romanii robi si iobagi in timp ce alde fra iezuitul si fra franciscanul misionar le siluia de zor fetele. Mda buna socoteala. (Mareshale Antonescu, n.m.), tu esti unul din dusmanii acestui neam si cu voia mila si ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT (in chinuri groaznice as prefera eu dar acu nu putem sa fim pretentiosi la cati stau sa ne faca raul).” – citat din acelasi individ „apologet*.

      • ***Thalex tu esti unul din dusmanii acestui neam si cu voia mila s ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT (in chinuri groaznice as prefera eu dar acu nu putem sa fim pretentiosi la cati stau sa ne faca raul)***

       Eufrosin, tu esti unul din dusmanii acestui neam si cu voia mila s ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT (in chinuri groaznice as prefera eu dar acu nu putem sa fim pretentiosi la cati stau sa ne faca raul).

       Nikolai, tu esti unul din dusmanii acestui neam si cu voia mila s ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT (in chinuri groaznice as prefera eu dar acu nu putem sa fim pretentiosi la cati stau sa ne faca raul).

       Treaz, tu esti unul din dusmanii acestui neam si cu voia mila s ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT (in chinuri groaznice as prefera eu dar acu nu putem sa fim pretentiosi la cati stau sa ne faca raul)

       Semneazä
       M_orthodoxul_de_servici_pe_unitate

      • nikolai si treaz nu par a fi dusmani dupa vorbe ……, in schimbi TU ESTI DUSMANUL acestui neam si cu voia mila si ajutorul lui Dumnezeu ai sa ajungi asa cum sade bine dusmanului – MORT in chinuri groaznice, chiar daca stau multi sa ne faca raul. Iti vom da inapoi si iti vom aplica si tie o parte din tratamentul papistas pe care l-au aplicat bestiile ……. al caror sclav esti tu, stramosilor nostrii sa te vedem daca esti macar pe sfert barbat precum a fost Horea si Closca si toti Sfintii Mucenici Martiri Romani Dumnezeu sa-i odihneasca in Imparatia Sa !

      • si .. Crisan (greco-catholic). Ni-i asa? Horea, Closca si … CRISAN, eu asa am învätat la scoalä. Si el e tot un Sf. Mucenic, nu? Sau l-ai trecut la *satanisti* / *belzebutzi*, ect.?

       În ceea ce priveste chinurile (groaznice), dupä cum îti spuneam mai alatäieri: dacä mi-ai sta în fatzä, nici mäcar mucii n-ai apuca sä ti-i tragi……

       PS: am dat mai demult de un articol ciudat la adresa:
       http://saccsiv.wordpress.com/2010/10/30/rascoala-lui-horea-closca-si-crisan-un-experiment-masonic-aurul-motilor-sursa-de-finantare-a-revolutiei-franceze/

      • Closca tot crestin ortodox ca nu pre avea cum sa fie greco catolic la vreme aia s-a sinucis in inchisoare din pacate. Ramane de vazut la Judecata daca se poate face ceva ptr el – depinde de motivele ptr care s-a sinucis., d-aia nu l-am trecut la Sfinti Martiri chiar daca tu ai invatat la scoala de toti trei

 21. Iata ce zic unii in legatura cu posibilul motiv real al demisiei:

  • A declara „sfinte” (canonice) persoane sau fenomene ÎN AFARA cadrului conciliar (sinodal) al Bisericii (al bucätii noastre de Bisericä) se cheamä EREZIE.

   Desi tolerat, termenul de „Sf. Luminä” tot o (banalä) EREZIE rämâne.

  • Miscarea legionara – pseudo religioasa????? A persecutat pe crestini????? Mai nea Virgile,nu mai pune asemenea gogomanii pe site? Care erau crestinii? Calinescu, ala de-a comandat asasinarea lui Zelea Codreanu? sau Duca, cel ce a interzis participarea la alegeri a Miscarii? Mai ceteste matale ceva Istorie, si intreaba-te cum de o miscare politica ce persecuta crestinii a ajuns la un milion de membri, intr-o tara fundamental ortodoxa?

   • Sa stiti ca nu eu am creat aceste videoclipuri pe youtube, despre cine a persecutat pe crestinii de pe vechi chiar nu stiu si sunt si eu curios.
    Vazand pe acest site ca se discuta despre papa, mam gandit sa arat prin acele clipuri ca papa a fost pionul principal la dezbinarea si debusolarea ortodocsilor.
    Poate am gresit nu stiu sigur ca am aratat acele filmulete
    va rog sa ma iertati

    • Stai, nu te supära, chiar ai arätat într-un mod exemplar cä „papa (Calistus) e pionul principal”. Gratie tie, nimeni nu se mai poate îndoi astäzi de asta. E dovedit. Orb sä fii, si tot îti sare în ochi. Bravo tzie, esti ca si mântuit!

     Argumentatie: menirea noasträ pe aceastä lume e sä arätäm cä „papa e pionul principal”. Acestea fiind spuse, NIMENI nu s-ar mai putea îndoi de faptul cä tu ti-ai îndeplinit-o pe a ta. Acuma, chiar dacä va fi sä mai träiesti un ceas, sau 200 de ani, ai mântuirea în buzunar si te poti bucura linistit de viatä.

     Rämâne în sarcina posteritätii sä-ti redacteze Fericirile si Acatistul, în rest totul e resolvat, noapte bunä.

     • Nu a spus nimeni ca daca esti ortodox esti si garantat mantuit, poti fi pur-ortodox si toata viata ta sa faci numai fapte bune, la patul de moarte ti se poate arata diavolul in inger de lumina sa te laude si daca te-ai mandrit, atuci in iad vei cade.

      • Asa e, „nu a spus nimeni ca daca esti ortodox esti si garantat mantuit”. Si eu îi consider tot „nimeni” pe äia care o spun / dau de înteles.

  • In afara de greselile ortografice si de date (revenirea la data corecta a sarbatoririi Sf. Pasti), respectivul nu prea pare a fi ortodox, un fel de Thalex pi video.
   Zic asta dupa ce m-am uitat pe lista dansului de pe Youtube.

   • Ai dreptate, respectivul nu pare a fi mitonam (respectiv „orthodox” în aprehensiunea ta).

    Încolo, orice popä de tzarä îti va spune la orice orä (chiar trezit fiind din somn si impofida admiratiei quasi-idolatre din zona conservatoare a Bisericii Catholice pentru Miscarea Legionarä) cä ORICE miscare din afara Bisricii e, cel mult, „pseudo-crestinä”.

    Un fel de Thalex.

 22. Sfintul Alexandru din Svir, sfant ortodox care s-a invrendnicit sa vada Sfanta Treime, prin Sfintele lui Moaste, se vad faptele lui. A trecut la Domnul acum 500 de ani dar trupul lui arata parca ieri a trecut la cele vesnice :
  http://logos.md/2009/04/30/sfantul-alexandru-din-svir-1448-1533-%E2%80%93-sfantul-care-s-a-invrednicit-sa-vada-sfanta-treime/
  Eu ma intreb asa:
  Oare noi crestinii ortodocsi , trebuie sa trecem cu vederea toate invataturile Sf Parinti care au condamnat pe papa?
  Papa ne invata ca sa nu ne fie frica de iad ca acolo sufletele se curata de pacate (purgatoriu):
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Purgatoriu
  Va dati seama cata ratacire este la catolici, cand se trezesc pe lumea cealalta si vad ca nu este asa cum ia invatat papa, atunci isi dau seama ca au fost inselati, dar este prea tarziu, din cauza asta Sf Parinti ne-au rugat cu lacrimi ca nu cumva sa ne unim cu catolicii.
  Prin unirea cu catolicii demonstram ca tot ce spune papa este sfant.
  Unirea crestinilor se face doar printr-o singura varianta:intoarcerea toti la Ortodoxie, Doamne ajutane!

  • „Oare noi crestinii ortodocsi , trebuie sa trecem cu vederea toate invataturile Sf Parinti care au condamnat pe papa? Papa ne invata ca sa nu ne fie frica de iad ca acolo sufletele se curata de pacate (purgatoriu)” e un prim-pas însemnat cätre dumirire.

   Ai dreptate, întrebarea e NU doar legitimä, ci si … imperioasä.

   Sä luäm cazul Sf. Grigore (papa) cel Mare (zis Dialogul, cel cu Liturghia Darurilor mai’nainte Sfintite si cu Duhul Sfâmt în chip de porumbel pe umär în Sf. Icoane). Ei bine, individu’ ästa NU doar cä e MARE-Sfânt-MARE, dar a mai fost si … papä si, în aceastä calitate a mai comis si unele acte … cel putin originale, as spune eu.

   Printre altele (în timpul liber a trimis de i-a crestinatpe engleji) a bine-voit de a elaborat ÎNVÄTÄTURA OFICIALÄ DESPRE PURGATORIU pe care si-a însusit-o BC, si-a ras barba, si a mai si elaborat normele muzicii care-i poartä numele si care se cântä pânä în zilele noastre în BC (nu si la noi).

   Asa încât, stau acum si zic: întreabä-mä sä te-ntreb. „Oare noi, crestinii ortodocsi , trebuie sa trecem cu vederea toate invataturile Sf. Parinti care” ne-au învätat fel de fel de lucruri, de stai uneori de te crucesti si-ti stä mintea-n loc?

   Ei bine, frate @Valericä, la aceastä întrebare eu NU am gäsit încä un räspuns. Îti märturisesc si o altä dramä a mea: anume, de fiecare datä când am pus semenilor mei de pe acest forum întrebarea asta, ei bine, în loc sä-mi räspundä la ea, s-au pus pe mine sä mä … înjure!

   Tu ce zici?

   • Nu te injura nimeni, e doar reactia unui fenomen care produce greatza.
    Asteptam ca nivelul de agitatie sa-ti creasca brusc cand va incepe Sf. Post.

    • Vorbesti cu mine, sau cu Sf. Grigore Dialogul?

     Eu înclin sä cred cä totusi dialogul cu sfântul are întâietate, iar aici cele scise de mine mai sus NU AU CUM sä nu provoace emulatii în sufletul unui crestin (analog impulsului de a înjura / insulta pe care îl provoacä derbedeilor de rând, învesmântati în sutane sau în haine de stradä).

     Cum spuneam, eu la întrebärile de mai sus NU am gäsit räspuns, dar sunt convins cä tu ai unul.

     As dori sä-ti vin în întâmpinare accentuând faptul cä pe forumuri se poartä dialoguri (inc. polemice) si cä metoda de resolvare a disputelor e dialogul, cu respectarea regulilor lui, si nu furia oarbä. Ca atare, reactia (patologicä) de a-ti înjura / ofensa interlocutorul (datul la gioale) e pernicios si ca atare profund contraproductiv.

     În concluzie: vorbeam aici despre Sf. Grigore, NU despre stärile, gretzirile si umorile tale. Iar când vorbim de un MEGA-Sfânt precum el, NU AVEM CUM sä ne apuce greatzurile (nici dacä suntem gravizi).

     • in caz ca nu te-ai prins nu ne intereseaza dialogurile sterile si apoi uita-te la prietenii tai papistasi ce „dialoguri” au purtat cu romanii ortodocsi din Transilvania. Acu nu va da mana la un astfel de „dialog” si vreti sa ne prostiti cu vorba desi vi s-a mai explicat si ca demonstrat ca nu suntem veniti cu pluta si la cate ne-a fost dat sa vedem nu mai punem botul chiar asa de usor

      • Te referi la ….exterminarea clericilor greco-catolici din Transilvania de carte Regimul Democratiei Populare pentru cä indivizii au refuzat sä treacä la Orthodoxie asa cum le cereau evreii, nu?

       Eu vorbeam de „Dialogurile” Sf.-lui Grigore-Dialogul, äla cu Sf. Liturghie din Säptämâna Mare.

      • Au cerut iudeii vre-o data cuiva sa vina la Sfanta Ortodoxie?

      • NU „iudeii”, ci … evreii bolschewici din fruntea Statului Român, în secunda doi de dupä izgonirea Regelui. Ei au cerut (cu cutzitul la beregatä) greco-catholicilor sä „revinä” la BO si, în urma refuzului Episcopatului Român Unit, i-au … exterminat pe membrii lui, e fapt notoriu, nu?

      • PS: sper însä cä NU ai sä vrei acuma, din admiratie pentru nobletzea gestului lor, sä te convertesti la .. iudaism / la bolschewism / gheorghism-dejism.

      • din pacate nu prea i-au …. asa cum ar fi fost firesc ca retributiune la ce au facut papistasii mai intai si la tradarea lor. Doi la mana cum a zis si eufrosin evreii nu au cerut nimanui sa revina la ortodoxie. Am zis revina adica sa se reintoarca de acolo de unde au fost smulsi cu forta de miselia minciuna si crima papistasa adica „dialoguri” ptr tine.

      • Vorbeam de Regimul Satanist-Socialist care i-a asasinat pe Antonescu (pe äla cu Traian si cu Rasa Latinä), pe membri Episcopatului greco-catholic si care i-a terorizat (si în parte asasinat) pe românii greco-catholici care n-au acceptat „întroacerea” la orthodoxie.

       Eu credeam cä era un regim criminal evreiesc, dar e posibil sä mä înshel, dacä spui tu: e posibil ca regimukl ororii-nationale sä fi fost unul 100% orhtodox-român.

       Väd cä masacrele anilor ’50 îti par insuficiente, fapt inedit pentru mine: cred cä n-ar fi ne-interesant sä-ti desvolti teoria.

       În concluzie: încet-încet, cum preconizam încä dintru bun început, lucrurile prind a se limpezii.

       Aläturi de închinätorii la Mahomet, pe care un satanist-calendarist îi declara, ca si tine, providentiali pentru orthodoxie, încep sä aparä si alti mari „apärätori” ai ei, precum, iatä, satanistii-comunisti „români”. Mä astept sä urmeze sionistii (care cred cä fac deja joc de glezne).

       Sunt din ce în ce mai convins cä în curând vom putea strânge toate aceste personaje (oribile) într-o asociatie, pe care am putea-o numi ….., sau ceva asemänätor.

      • aha si cine ma rog l-a dat in mainile regimului la inceput satanist iudaic pe maresal ? regele tau …. si hotul de tablouri …. dimpreuna cu grecopartzul maniu iti zice ceva? Pe urma Slava Domnului, romanii au preluat puterea si i-au indepartat pe jidani regimul devenind unul nationalist socialist fapt ce s-a vazut intrucat conditiile de viata s-au imbunatatit iar noi ca stat am putut sa progresam (am dezvoltat subiectul in niste postari mai vechi – aia cu cele patru statui lipsa Antonescu Codreanu, Dej, Ceausescu).

       Cat despre ….. ca si tine din pompos numitul „episcopatul greco-catholic” alias oficina de informatii externe a vaitcanului ce actionau tot timpul contrar intereselo nationale, bine le-au facut si inca prea putin Trebuiau sa-i …. pe ticalosii astia abjecti ptr ce le-au facut romanilor ortodocsi in Transilvania curvei tereziene si a asasinului bucinkovski.

      • Credeam ca m-ai inteles cand am cerut exprimare ne-cenzurabila aici. De ce trebuie sa reamintesc ?

      • Dupä cum spuneam, vorbeam de Regimul Satanist-Socialist care i-a asasinat pe Antonescu (pe äla cu Traian si cu Rasa Latinä), pe membri Episcopatului greco-catholic si care i-a terorizat (si în parte asasinat) pe românii greco-catholici care n-au acceptat “întroacerea” la orthodoxie.

      • Si cine ma rog i-a dat in mainile regimului la inceput (si pânä la sfârsit) satanist iudaic pe greco-catholici, spui?

       Päi eu cred cä satanistii-rusi (convertiti în timp RECORD dela orthodoxie la belzebutism în 1917), în frunte cu super-satanistul Stalin (fost seminarist orthodox, îndräcit si el încä de mai dinainte).

       Exterminarea greco-catholicilor de cätre satanisti a debutat încä din anii ’20, fiind PRIMA operatiune de acest gen din istorie. De notat cä orthodocsii au fost scutiti de atari încercäri de LICHDARE TOTALÄ, din motive rämase cumva obscure.

      • „De notat”, pe naiba… comunistii au omorat zeci de mii de preoti ortodocsi, fie prin glont, puscarie, sau prin foametea si frigul lagarelor de exterminare. Ca nu stii, sau nu vrei sa stii asta, este cu totul altceva.

      • Cel mai mare numär de victime ale regimului sovietic au fost oameni botezati orthodox. E clar si nu am nici un dubiu în privinta cifrelor absolute.

       Cifrele RELATIVE dau un CU TOTUL SI CU TOTUL ALT tablou al ororii: orthodocsii NU au fost exterminati SISTEMATIC, greco-catholicii … DA, anume prin foamete indusä artificial. E fapt notoriu.

      • Probabil ca nu s-a pus problema lichidarii definitive a ortodocsilor si pentru ca erau mult prea multi! Au suferit foarte multi, dar, in comparatie cu numarul total al lor, nu s- a putut pune problema exterminarii in totalitate, nu ? Persecutiile la care au fost supusi si greco-catolicii , mult mai putini ca nr total dar, raportat la proportia lor in neamul nostru,destui,nu au avut nici o legatura cu refuzul lor de a reveni la ortodoxie!

      • ti-am spus ca apucasem sa scriu vreo cateva inainte sa vad apelul tau (aplicabil numai mie se pare si implicit suspect de unidirectional as putea zice asta ca sa nu zic partinitor) la nonviolenta verbala

      • @ cforced@yahoo.com:

       Asa e, asta spuneam si eu, cu specificatia cä ucrainienii g-c au fost lichidati în corpore (ca. 6 – 8.000.000) pur si simplu în corpore, odatä cu biserica lor (cu bucata lor de Bisericä), pe când cei din România au devenit tinte ale exterminärii din cauza refuzului de a trece la orthodoxie, cf. ordonantei guvernamentale respective.

       Clericii români g-c care au acceptat sä se facä orthodocsi NU au fost persecutati de iudeo-comunisti (decât, ev. ulterior, si pentru alte încadräri juridice).

       Cert este cä Biserica G-C a fost PRIMA tzintä a terorii roshii, DESFIINTAREA ei fiind consideratä de iudeo-comunisti ca un imperativ de prim rang.

      • Asta pt ca, probabil ,constituiau o tinta mult mai usor de neutralizat. Greco-catolicii se constituiau, cum sunt azi sectele neoprotestante sau martorii sau altii asemenea, in grupuri mult mai compacte, mai usor de identificat si de destabilizat decat ar fi putut fi marea masa a credinciosilor ortodocsi. Cred ca pentru ev-bolsevici eventualitatea interventiei, sub orice forma(ajutor, sustinere, protest) ,a occidentului papist in viata „supusilor imperiului” ateist a fost una din principalele motivatii ale actiunilor concertate asupra gruparilor greco-catolice.

      • @cforced:

       AI dreptate în ce spui, as adäuga doar faptul cä satanele rosii au mizat în plus si pe reactia resentimentarä a majoritätii orthodoxe care, prin LIPSÄ DE REACTIE (cdacä nu si prin aplauze), le-a fäcut jocul.

       Derizoriul acestei situatii, la care se ajunge în mod INVARIABIL atunci când crestinii se saboteazä si înjurä (cu emulatie si chiar cu furie sectarä) unii pe altii, în loc sä fie solidari împotriva inamicului comun (si etern), pare a fi, din mare-ne-fericire, o constantä a Crestinismului (poate cu exceptia Epocii Cruciadelor si a nävälirii turcilor în Europa – îl am aici în vedere pe marele Mircea cel Bätrân, care a reusit performanta de a NU purta NICIUN räsboi cu vreo tarä crestinä).

      • nici nu avea cum , rusii erau departe, grecii la fel iar papistasii sunt doar niste eretici ca si nascocirea lor „greco”satanicopapistasa nicidecum crestini. Si invata sa scrii corect romaneste – razboi nu „rasboi” , groaznic nu „groasnic”, etc.

   • tzt, tzt, … invata si tu ce-ai aia nuanta ca noi stim si nu merge sa ne prostesti, papa Grigorie era doar episcopul Romei pe la vre-o 600 d.Hr. functie ce aducea cu sine si titulatura de „papa” titulatura ce nu are nici in clin si nici in maneca cu ce secta draceasca reprezinta erezia papistasa si functia de tartor pardon „papa” in ziua de azi.

    Dupa cum ziceam nu tot ce zboara se mananca! Iar Grigorie se nimerise episcop de Roma intr-o vreme in care Roma nu mai valora nici cat un cacarez degerat pe fundul unei oi inghetate de prin podisul Pamir. Roma cazuse sau ma rog urma sa cada la picioare avarilor gotilor, in fine toata pleiada venetica ce a trecut si pe la noi cerand pamant si apa si „Nu voi ca sa ma laud , nici ca voi sa te-nspaimant
    Cum venira se facura toti o apa si-un pamant ”

    Ce vrei greu de razbit in codrul des si in piscurile de cremene ale Daciei.
    Deci jmecheria cea mai jmekera si cea mai fitza de fitza , noua Roma , centrul cultural social politic militar si mai ales RELIGIOS cel mai insemnat era CONSTANTINOPOLUL.

    Iar vrajeala cu purgacurul si rasul barbii…. ei bine cred ca e o alta barba marca thalex. Cine stie daca si mai ales de ce ar fi facut Grigorie un astfel de lucru , oricum baza pe ceea ce spui tu care ai facut o practica pe fata din deturnarea profilului personalitatilor crestin ortodoxe in scopuri de prozelitism eretic papistas, nu se poate pune baza si nici crezare nu ti se poate da.

   • @thalex
    eu daca eram in locul tau vazand ca nu ma apreciaza nimeni, ma suparam si plecam de pe acest site.
    Thalex omule (frate nu pot sati spun ca nu sunt deacord cu mentalitatea ta filozofico-eretica) supara-te si pleacă!

    • Am apucat sä si promit cä plec: mai rabdä-mä pânä-n post!

     Dacä însä simti cä efectiv nu mai poti, atunci spune-mi si plec chiar mai repede …

     • Nu mai intelegem nimic! A inceput sau nu postul, sau incepe de doua ori? E cumva inceputul „postului” pastelui jidovesc? Post la catolici!? Aia nu au post ci au facut saptamana branzei de 40 de zile.

      • Ah, nu e nici o problemä, dupä ce are sä-ti trecä mahmureala de dupä cheful de ieri, ai sä-ti poti misca si ….. pânä la calendar si ai sä afli ce, cum si când cu postul rânduit de BOR.

       Încolo, ce crezi, Lazär cam de cât ori postea pe an? Dar Femeia Fenicianä din pericopä? Dar Sf. Împärat Constantin (în rând cu Apostolii)? Dar Sf. Gheorghe, la cazarmä?

       E drägutz cä ti-ai fäcut idol din post, dar asta e problema ta, nu a semenilor täi.

     • Da ma pui de papistas, asa e, ai dreptate! Sf. Gheorghe nu a postit la cazarma, nici eu nu am postit cat am fost militar, la inceputul crestinismului nu era nici calendar iar Nasterea Domnului se praznuia o data cu Boboteaza iar cele 4 posturi au fost randuite mult mai tarziu in Biserica. Postul si toate celelalte sunt egal cu zero in tarcul papei, de fapt in loc de post se pot cumpara indulgente de ex. Si atunci daca postul nu mai are valoare a fost desfintat. Cum sa aiba daca la toate aceste zerouri nu il aveti pe 1 in fata adica dreapta credinta care sa le dea valoare. Si hindusii postesc toata viata, singura mancare de dulce fiind laptele la ei, nici macar oua sau icre. Noi nu am facut idol din post in schimb voi v-ati facut din papa pt. ca pe Hristos L-ati schimonosit punandu-i „filioque” iar dupa aceea neavand ce face cu El i-ati pus inlocuitor vicar.

      • Retin:

       „Asa e, ai dreptate! Sf. Gheorghe nu a postit la cazarma, nici eu nu am postit cat am fost militar, la inceputul crestinismului nu era nici calendar, iar Nasterea Domnului se praznuia o data cu Boboteaza iar cele 4 posturi au fost randuite mult mai tarziu in Biserica”.

       „Si hindusii postesc toata viata, singura mancare de dulce fiind laptele la ei, nici macar oua sau icre.”

       Ei, vezi, de aia ziceam eu cä esti, dintre cei care mä înjurä de pe forumul ästa, SINGURUL om care nu debiteazä în continuu DOAR mantre (ca aia cu cei 800.000 de sârbi) si minciuni (ordinare).

       Plecând, NU îmi va fi fost päcat sä te fi cunoscut.

       Sä-ti ajute Dumnezeu.

      • Thalex, iti spun sincer ca eu nu mi-as dori sa te cunosc atata timp cat ai un hristos catolic sau ecumenist, dorinta mea ar fi sa-L cunosti pe Hristos cel ortodox si vei vedea atunci ca ceilalti hristosi sunt mincinosi, nu degeaba scrie ca „atunci cand va vor spune iata aici este Hristos sau acolo sa nu credeti!” Ti-am recomandat o carte de citit ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Noul%20Catehism%20Catolic%20contra%20credintei%20Sfintilor%20Parinti.pdf nu e o carte scrisa de coate goale ci de fosti catolici botezati ortodocsi si care te fac praf in materie de catolicism . La sfarsit e un capitol al regretatului istoric par. Patric Ranson despre uzurparea scaunului vechii Rome de catre frankii germani si masacrarea populatiei galo-romane ortodoxe.Totodata vei vedea cum a aparut peste noapte si numele de grec. Par. Patric Ranson a fost doctor in istorie iar pe IPS Philarete Motte (pe atunci arhimandrit) il cunosc personal, un om deosebit de delicat, francez 100%, profesor universitar si un foarte fin teolog, nu stiu daca ar fi in stare sa jigneasca pe cineva. In inima catolicismului e o mica fratie ortodoxa Sf. Grigorie Palamas care le sta in coaste si mai ales orodocsii ecumenisti din Franta sunt scandalizati la culme de prezenta aceastei fratii, institutul teologic Saint Serge din Paris care e sponsorizat de catolici i-ar manca de vii daca ar putea, noroc cu legea civila care-i tine in frau. Inca ceva, citeste ultimul capitol al lui Tolstoi din Razboi si pace unde spune despre istorie si istorici ce scriu istorie dupa bunul lor plac si de partea cui vor ei sa iasa. Roaga-te sa nu-ti fi aruncat la gunoi toti acesti ani de studiu studiind printre niste adevaruri si o multime de aberatii. Adevarul se gaseste in rugaciune sincera, traire si iubire de semeni nu doar pe internet scriind comentarii pline de sofisme pentru a face impresie sau a duce la deruta si indoiala pe unii care sunt mai putin cititi decat tine. Sincer eu nu mi-as permite, si nici timp nu am, sa studiez carti si scrieri catolice fie ele si referitoare la istorie. „Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi” sau ectenia „Pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam” au catolicii aceasta ectenie? Noi cu adevarat ne simtim liberi, sinodul de care apartinem nu marturiseste nici o erezie si nu are comuniune cu ecumenistii sau cu altii de alte credinte. Replica ta o stiu deja, e aia cu penticostalii care nu au comuniune cu nimeni. Insa pana la aceasta replica nu ar strica sa-ti cunosti si adversarul si sa vezi pe ce se bazeaza pozitia lui. De fapt asta fac apologetii nu?

      • Un *hristos catolic* NU existä.

       Existä însä vreo câteva sute-mii de descreierati (de pägâni, cä asta nu e nici mäcare erezie, ci PUR SATANISM-100%!) care, asemenea tie, sunt în stare sä debiteze atari tâmpenii färä sä li-se usuce limba.

       Dupä cum îti märturiseam mai demult, în urma altor enormitäti similare, te avertizez fräteste cä esti pe un drum gresit, care duce DIRECT în iad.

       Dr. Motza si dr. Marin NU pentru asemenea declasati au murit moarte de Martir, frate. E EVIDENT, tu chiar cä NU ai NICIO treabä cu NIMIC din ce a fäcut si face natzia noasträ, frate …

       E bine cä te-ai dus la greci si mä bucur sä pot särbätori cel putin Nasterea Domnului färä si dincolo de räsuflarea ta …….
       Cu cele mai alese uräri,
       T.

      • Un „Hristos catolic”, chiar nu exista. Domnul e ortodox.

      • @eufrosin:

       ca la Penticostali si la Pireu, nu? Cam nasol ce spui, îti faci de lucru: în cazul ästa trebuie rescrise TOATE documentele de curte ale Principilor valachi si moldoveni care vorbesc de tzärile si de armatele crestine, basca articolele tale despre metodistii americani.

       Dacä nu, e doar cuvânt-în-vânt (monedä calpä), nu?

       „Se trägea cu mitraliera în obrazul Lui Christos”.

      • Nu e urat deloc ce-am spus si imi intaresc afirmatia. Occidentalii au fost crestini atunci si gata. Pana si crestinismul acela, a fost unul eretic. Acum, cand Vaticanul a devanit o biata ascunzatoare de pedofili,masoni si alti degenerati, treaba cu crestinismul a picat de tot. E numai de fatada, nimic altceva.

    • Nu poate saracul! Are nevasta de intretinut. La provocatori nu exista ajutor de somaj. Ori lucrezi conform instructiunilor, ori…

     • Ce s-ar face, cenzorule, canaliile färä eliminarea räspunsurilor (palmelor peste bot) pe care altminteri patzachinii le-al încasa în serie? )mare) noroc cu tine. Nu te cunosc, dar te felicit.

      • Nimic. Doar pastram o atmosfera de civilitate, pe cat am vreme sa parcurg comentariile, asta-i tot.

      • @eufrosin:

       Bine, dar eu sunt acuzat de „papistäsie”! Ca atare, prezenta unor expresii ireverentioase e, în cazul meu, oarecum de înteles, pe când, în cazul orthogonalilor, ea e cel putin … ciudatä d.p.d.v. „duhovnicesc”, nu?

       Mä tem cupä ce vor face urmätorul banch-marking al forumului au sä te acuze cä esti .. papistas, pentru cä ai läsat toate înjuräturile ne-sanctionate.

       Uite, ajunge sä parcurgi contributiile @M_izerabilului, dar si unele dintre celui care se dä de „treaz” si te … crucesti …

      • pai bine mai smeritule si pudicule care te dai tu , de ce nu te dovedesti mai presus duhovniceste de noi „orthogonalii” si raspunde-ne cu smerenia si blandetea de care faci atata parada dar de care esti foarte departe. Iata noi dam cu pietre in tine si te flegmam intre ochi , dovedeste-ne prin faptele tale ca esti precum zici si intoarce si obrajii si raspunde-ne fara patima daca esti in stare precum pretinzi

      • @M:

       nu se zice „te flegmam intre ochi” ci „te ….flegmam intre ochi”.

       Mä astept dela tine la un limbaj care sä nu-l facä se îmbujoreze nici mäcar pe fläcäul-feciorelnic @traz.

      • pai hai arata-ti smerenia atunci. iata eu vin cu un limbaj violent si putin spus ireverentios. Arata-ti superioritatea si buna crestere raspunzandu-mi civilizat si intorcand obrazul. Ce-i, nu esti in stare?

      • @M:

       Bine, bine, dragä …., dar Mântuitorul nu vorbea de .. în îndemul Säu …

       Trebuie cä e ceva în neregulä aici, se pare cä în ….scriptura de care te servesti pentru a-ti flegma semenii în obraz s-au strecurat unele …erori (regretabile).

      • eu nu imi flegmez semenii in obraz ci dusmanii , mai ales aia asa ipocriti ca tine care se dau smeriti de nu mai pot dar sub masca smereniei isi ascund fara prea mare indemanare ranjetul de fiara satanica apostazaiata. D-aia te si provoc … ca sa demonstrez tuturor (putinii care nu si-au dat seama inca) ca nu esti decat un …. , o iuda … si un … plin de ….si venin daca nu cumva si cu grave probleme psihice, si astea folosind propriiile tale arme – vai uite ce dreptcredincios e papistasul Daaaaa? E hai sa mori tu? ia sa te vedem Sa fii smerit poti? Hopa iete ca nu ! Si de ce oare? Pen ca te musca de suflet draceasca mandria papistasa – aia care se vrea primum inter pares chit ca Unul a zis „voi sa nu faceti precum oamenii. Cel mai mic va fi cel mai mare si cel mai mare va fi cel mai mic.” Dar cand te crezi infailibil ….mare beleaua pe capul tau.

      • învätätura despre „dusmani” ai primit-o dela Mahomet, dela Belzebuth, sau dela … Avortonul-Minune? Pare într-adevär 100% *orthodoxä* (fiind absolut liberä de orice bazä scripturalä).

      • La cate a patimit poporul acesta, a ajuns sa stie cum sa-i trateze pe dusmani mai ales pe aceia ca tine, nu e nevoie sa ne invete nimeni.
       Ba chiar inca Eufrosin si toti ceilalti de pe acest blog sunt inca blanzi cu tine. Prea blanzi……O alta trasatura specifica poporului asta amarat si obidit dar care din pacate nu ne avanteajeaza fiindca ajungem la noi in batatura sa fim scuipati si inrobiti de nemernici si ticalosi ca tine. Dar sa te tii si cand ne-om trezi si ne-om incrancena odata!!!!

      • @M:

       Da, si eu astept cu emotie ceasul în care tu & comp. vä veti trezi – parcä te si väd särind în pijama si-n papuci de casä la mine, la beregatä (sper doar cä te-ai spälat la culcare pe dinti).

       Dacä as fi stiut cä dormiti, m-as fi purtat cu mult mai multe menajamente …

       Dar ce tot vorbesc eu aicea? Avem destul timp de sporoväit dupä ce, treji fiind, vä veti fi fäcut toaleta si bäut cafelutza, nu?

  • Ah, încä ceva:

   „Sfintul Alexandru din Svir, sfant ortodox care s-a invrendnicit sa vada Sfanta Treime” NU joacä, în iconomia Sf. Biserici, în comparatie cu MEGA-Sf. Grigore cel Mare (äla cu Purgatoriu’), decât rolul unui tzântzar care bâzâie armäsarul.

   „Doctorul Bisericii”, cum îl numeste (cinstindu-l) Sf. Bisericä Romanä-Catholicä pe Sf. Papa Grigore (a cärui Sf. Liturghie urmeazä sä o sävârsim de mâine în 4 + 5 = 9 säptämâni) a fäcut pentru Sf. Bisericä aproximativ cât 100.000.000 de Sf. Alexandru din Svir la un loc.

   În fine: dacä în Säptämâna Mare vei fi ispitit sä-l înjuri pe Sf. Papa Grigore pe motiv de „papa”, de „Filioque” (conciliul dela Toledo, 590 d.C.) si de „Purgatoriu”, ei bine, atunci sä stii cä ispita asta e dela ne-curat (dela des-binator), si NU dela Domnul.

   Cu milä (crestineascä) în exces,
   T.

   • Purgatoriul este de la cel necurat. PUNCT

    • Nu e putin lucru sä fii curajos, iar pentru asta te felicit. E drept, n-as prea vrea sä fiu în pielea ta (mai ales în Säptämâna Mare!) dar asta NU schimbä mesajul din prima propozitie.

     Precizare: în Bucata noasträ de Sf. Bisericä Universalä si Apostolicä recunoastem DOAR unui numär de TREI semeni ai nostri autoritatea de a alcätui Sf. Liturghii, unul dintre cei trei fiind Sf. Papa Grigore cel Mare. A-l acuza pe acela cä a umblat cu ne-curatul e un gest de MAXIMÄ responsabilitate, care NU are cum sä NU impunä.

     NU esti însä singurul curajos: si semenul täu asmine Sf. Ioan Gurä de Aur a operat (cu barda!) în Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, scotzând din ea, dupä propriile afirmatii, toate „cele dräcesti”.

     Speranta mea e cä te ve si ridica la înältimea faptei ce, cu (cf. standardului meu) INIMAGINABIL curaj, ti-ai propus.

     Sä-ti ajute Dumnezeu!

   • thalex,
    vai de sufletul aceluia care i-ti urmeaza invataturile.

    • Te referi la învätäturile Sf.-lui Grigore cel Mare, nu? Ei bine, eu unul NU as îndräsni sä iau (de capul meu) decizii atât de grave.

     Indicatie: vezi Pericopa Evanghelicä cu femeia adulterä.

     • Slujitorii satanei amesteca Adevarul cu minciuna
      Tu esti unul din slujitorii satanei

      • Nu, Sf, Grigore NU e „slujitor al satanei”. E mult mai posibil însä ca tu sä fi un … total – te-as rugä de aceea respectuos sä iei în calcul si aceastä ipotezä.

 23. Ia uitati-va ce ne indeamna papa in mesajul lui despre noua ordine mondiala: ”Lasati-L pe Copilul din Betleem sa va ia de mana”

  Adica noua ordine mondiala este o lucrare a Lui Dumnezeu, eu spun ca este o lucrare a lui satana.
  Noua ordine mondiala= un conducator(antihrist), o banca si o religie(new age).
  http://ro.wikipedia.org/wiki/New_Age

  • E o opinie originalä, cäreia însä eu NU am cum sä-i subscriu.

   Mi-e IMPOSIBIL sä cred cä existä cineva pe planeta noasträ care sä facä „o lucrare a lui satana”, cum zici tu, îndemnând oamenii ca Papa – „Lasati-L pe Copilul din Betleem sa va ia de mana”.

   Mie (spre deosebire de diversi rätäcitzi / dereglati mintal / cretini congenital / satanisti de ocazie sau de vocatzie auto-declarati sau nu „apologeti orthodocsi”) mi-e IMPOSIBIL sä mi-l închipui pe necurat rostind îndemnul – „Lasati-L pe Copilul din Betleem sa va ia de mana” prin gura cuiva.

   Presupun însä cä e o chestie de calendar. Presupun cä si eu as putea reusi cândva sä percep îndemnul – „Lasati-L pe Copilul din Betleem sa va ia de mana” în termenii propusi de tine, în conditiile în care as adopta calendarul „Sfânt” (cam ca lumina dela Pastele pe rit ne-restaurat), nu?

   • Dar nu vorbeam cu tine, ereticule!
    Nici nu mai vreau sa citesc ce scrii

    • Dar nici nu trebuie sä vorbesti cu mine, sectarule, am vrut doar sä nu las ne-sanctionatä tâmpenia pe care ai produs-o anterior.

     • deci intelegeti ? noi cei antieretici suntem sectarii. logic, nu?

     • Nu, nu întelegi: stilistii sunt, cf. manualului de sectologie al BOR în vigoare, schismatici (sectantzi).

      • Tocmai AICI te doare pe tine, ”stilisti” spun adevarul pe nume(clericii din BOR tac malc) si tu fiind un eretic care vrei sa-i atragi pe credinciosii din BOR spre papa (ereticu) cam ti se da planurile peste cap.

      • Ai observat si tu thalex ca si in BOR sunt anti-ecumenisti(anti-papa)
       Crestinii de pe vechi in 1924 spuneau sa nu lipim sarbatorile ortodoxe de calendarul gregorian pentru ca este necurat (de la papa)
       Multi crestini din BOR nu i-au ascultat, acum incep sa-si dea seama cu ajutorul Lui Dumnezeu ca acei stilisti, sectanti schismatici (cum ii numesti tu fara nici o frica de Dumnezeu) aveau dreptate si nu este INCĂ tarziu sa se intoarca la Adevarata Ortodoxie.

       Eu sunt curios sa vad cum va scapa de ecumenism cei din BOR ptr ca nici un ierarh nu a luat atitudune, o spun cu durere pentru ca mai am rude in BOR oficiala.

       Pe tine te poate crede un mason sau un crestin care nu are nici o legatura cu invataturile Bisericii.

      • @virgil:
       ai dreptate. Noapte bunä.

       @valericä:
       da, am observat (cu surprindere). Pe vremea mea NU era asa, dar am observat cä, acum vreo 8 ani, morbul anticatolic a pätruns (în fortzä) cu mijloace de PR foarte bine elaborate pe internet.

       La început nici nu am realizat mäcar ce se întâmplä (e primul schock, inerent contactului dintre om si PR-ul de agentie).

       Apoi, treptat, m-am dumirit, realizând cä nu am de-a face cu oameni (cu oameni cu suflet în ei), ci cu … marionete de PR, pe care i-am crezut a fi rusi, ulterior (aici) dând de … piristi.

       Acuma, eu pe rusi îi înteleg mai bine decât pe greci, în conditiile în care orthodoxia se vädeste a fi una dintre piedicile majore (des-binatoare = diavolesti) dintre neamul meu patern si neamul … meu patern (dintre România si … „Moldova”).

       Pe greci îi înteleg însä mai greu, dar asta se întâmplä probabil pentru cä sunt tentat sä-i confund pe degeneratzii de azi cu titanii de ieri-alaltäieri.

      • perfect si atunci de ce te chinui sa mai discuti cu noi CARA-TEEEE CARA-TEEEEE, ca noi oricum nu te ascultam si iti strigam

       CARA-TEEEE CARA-TEEEEE

 24. Mai omule! Ca nici nu stiu cum sa-ti mai zic pentru ca sa nu te fac „…..” si „…. nas” cum te fac ceilalti. Da si tu dovada de bun simt si intelegere vazand ca nu intrunesti nici macar 1% din voturi si paraseste „sala”. Nu vezi ca nici macar unul din cititorii acestui site nu te mai suporta cat esti de plictisitor? Ai o puzderie de site-uri catolice pe care poti intra si comenta cat vrei. Arata si tu un pic de considertie pentru acesti romani care s-au pomenit din mosi-stramosi ortodocsi si au dreptul si chiar indatorirea sa duca mai departe credinta inaintasilor nostrii si sa o apere de otrava celor care uasc adevarul si pe romani. Cum zicea Dostoievski: „atunci cand zici:”sunt ateu” automat zici „nu sunt rus” pt ca ateismul nu e propriu poporului rus, tot asa si cand spui: „sunt catolic” prin asta spui automat „nu sunt roman”. Catolicismul nu e propriu romanilor. Catolicii sunt doar niste pripasi tolerati pe la noi dintre care marea majoritate sunt catolicizati cu cutitul la gat de catre austro-ungari etc.

  • Mäi frate, eu am sä plec (odatä cu începutul postului), dar întrebärile puse de mine rämân. Esti singurul care te-ai sträduit sä dai räspuns lor, dar nu ai reusit decât partial.

   Crezi însä cä îndemnul täu are însä sens? Lipsiti de prezenta mea vetzi începe sä vä sfârtecat între voi – prea divergente sunt premisele voastre. Sau vä veti preface (închipuindu-vä cä o faceti de dragul „cauzei”, cä vä întelegeti).

   Recunoaste, înainte de a poposi eu aici, forumul ästa era incomparabil mai lipsit de viatä decât e acum. Si, ca atare, mai NE-Orthodox decât e acum.

   Vrei sä stârpesti neghina? Esti sigur cä POTI sti care e ea? Veti fi mai crestini stârpind ceea ce vä închipuiti voi cä e … neghinä? Esti sigur cä esti îndreptätit sä dai cu piatra? Dacä da, atunci eu te felicit. Te va felicita însä si … El?

   Dar NU vorbi de … români si de România. Nu TU, închinätor al ALTEI Biserici. Ai auzit vreodatä de Cavalerul Cruciat Laurentiu de Longo-Campo? Ei bine, acela era primarul orasului-capitalä a Primului Descälecat Valah. Nu snoavele si nu parabolele (pioase?) au fäcut România, ci fapta. Doi Regi (catholici) au fäcut România Modernä, în timp ce altii doi (din aceeasi stirpe, dar … orthodocsi) i-au cântat prohodul. NU un orthodox a citit declaratia de Unire si asta s-a petrecut la … BLAJ, NU la … Sibiu.

   NU un episcop catholic a amenintat sä sfärâme tzeasta primului soldat regätzean care trece muntii, ci viitorul … patriarh orthodox. S.a.m.d..

   Asa cä lasä snoavele, träieste-ti (aläturi de mine) UMILINTZA CONDITIEI de orthodox si hai sä cäutäm sä vedem cum poate renaste Biserica noasträ din multiplul DEZASTRU trecut si actual.

   Indicatie: în mod CERT NU trecând dinnou de partea celor care au împiedicat-o, SECOLE de-a rândul, sä fie … ROMÂNEASCÄ.

   Pânä pe 18 martie,
   Cu bine,
   T.

   • Multumim pt. participare! Cu ajutorul tau credinta ortodoxa a fost intarita. Daca nu veneai tu cu minciunile tale ortodocsii nu ar fi avut cunostinta de ele si nu s-ar fi intarit in adevarul Hristosului ortodox. Dovada ca daca la inceput ai avut unul sau doi de partea ta acum ii ai pe toti impotriva fie ei de stil vechi sau nou.Spune-le alora ca macar sa-ti dea jumatate de leafa pt. osteneala ca rezultatul scopului urmarit e dezastruos. Inca o dovada ca cititorii de aici au o constiinta autentic ortodoxa indiferent de apartenenta sinodala urmand sa dea raspuns fiecare pentru apartenenta sa inaintea lui Dumnezeu. Eu apartin adevaratilor ortodocsi pt. ca asa imi dicteaza constiinta in timp ce altii apartin unor sinoade infectate cu masoni pt ca asa le spun ei ca e bine…Din contra tu nu ai reusit sa-ti justifici minciunile neprezentand nici o bibliografie sau carte de unde ai luat acele sofisme otravitoare de suflet. Facultatile de teologie ale oficialilor si catolicilor au majoritatea rectorilor si decanilor de apartenenta masonica. Daca un student nu se conformeaza sa demonstreze ce le dicteaza ei sunt exmatriculati sau iradiati urmand sa moara de cancer. Nu am timp sa vin cu dovezi acum, insa se mai poate inca gasi pe saccsiv cazul unei studente ce a murit in urma iradierii si care s-a calugarit la Petru Voda. Mormintul ei e acolo. Si sotia mea a facut teologia si stiu cu ce se ocupa meseriasii din asemenea institutii. Gunoiul cu care ai umplut acest site se gaseste din abundenta la facultatile mentionate mai sus. Mi-ai mai dat tu o data un link despre Sf. Atanasie cel Mare si avea triunghiul rasturnat plus de alta era al rauformatilor. Cam cu astfel de „dovezi” vi tu. Articolul din „Adevarul” pe care l-ai prezentat e beton. Precizarea ca acei vrajitori apartin masonilor intitulati BOR. Cei de pe vechi nu au asa ceva, diferenta e enorma din toate punctele de vedere. Nu e de mirare ca exista asemenea „preoti” 11. Astfel vom pregati revolutii pe care le vor face crestinii si ale caror fructe le vom culege noi.
    12. Atacându-i si batjocorindu-i, le vom face preotii mai întâi ridicoli, apoi odiosi si le vom face religia la fel de ridicola si odioasa ca preotii. Atunci noi vom fi stapâni pe sufletele lor, pe baza atasamentului pios pentru propria noastra religie si a superioritatii sufletului nostru. Citat luat de la comentariul de aici
    http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/conspiratii-si-manipulare/protocoalele-inteleptilor-sionului/

    • Inca o multumire domnule thalex: multumim ca pana la urma nu ai mai rezistat si ti-ai aruncat haina cameleonica dandu-ti arama pe fata: papist al noii ordini mondiale. Si ce daca ne-am fi mancat intre noi daca nu veneai tu ca aplanator de conflicte propunand calea de mijloc adica „…nici rece nici cald am sa te vars din gura Mea”! Decat o pace mincinoasa mai bine un razboi pentru dreptate!

    • Pe acest blog NUMERI PE DEGETE acuzatiile de minciunä care mi-s-au adus. În fapt, minciuna este CEL MAI RAR REPROS care mi-s-a fäcut aici. Straniu, nu?

     Am fost adesea înjurat, dar EXTREM de rar acuzat de … minciunä – poti consulta singur blogul. Eu însumi am fost si sunt surprins de aceastä stare de fapt.

     Asa încât MINTI când supra-licitezi. În afarä de unele inexactitäti PROFUND regretabile, ori de exageräri nefericite (ca în cazul Crezului Athanasian si) ca orce bälärii lansat în spatiul public, comentariile mele EXCELEAZÄ (relativ) prin acuratetä. În chestiune Athanasianä, de exemplu, în fata argumentului täu (pe care l-am socotit drept CEL PUTIN susceptibil de a fi valabil) am încetat (pe loc si pe fatzä) sä mai invoc acea temä.

     În schimb: pentru a nu läsa injuriile sä sufoce (ca de obicei) subiectul, în comentariile dela articolul ästa am revenit sistematic la Sf. Grigore cel Mare. NIMENI NU m-a acuzat de vreo minciunä – nici chiar tu, cel care vii acum (dupä ce mi-am anuntat deja demisia) si mä înneci în acuze.

     NIMENI NU a ridicat mânusa, desi e vorba de o chestie mare (lafel de mare pe cât de mare e sfântul respectiv). Încercärile tale de a transha disputa prin invocarea cronologiei sunt invalide: în chestiuni legate de Mântuire se opereazä cu Eternitäti, NU cu cronologii. Dacä Sf. Grigore s-a mântuit cu Purgatorium cu tot, acest lucru e (în veci!) valabil pentru ORICINE.

     • Sursele din care te informezi sunt indoielnice si foarte probabil te folosesti de carti si site-uri catolice iar tot ortodoxul un pic mai informat stie ca pe asemenea surse nu te poti baza deoarece sunt traduse gresit si falsificate intentionat. Si in privinta Sf. Grigorie ti-as fi dovedit minciuna insa nu am cartile lui la indemana (sunt in tara) in plus imi lipseste timpul, te asigur ca am mai multi copii decat tine si nu pot sa pretuiesc polemica cu un ratacit mai mult decat pe ei, nu ma cheama Tolstoi. Ceilalti nu te dovedesc de mincinos pt.ca nu au studiat probabil scrierile Sf. Grigorie si ceilalti, de aceea tac. Sunt sigur ca Sf. grigorie a scris ceva din care voi ati dedus ca ar sustine purgatoriul la fel ca si cu Sf. Athanasie. Noi avem dogme si teologumene cum ar fi vamile vazduhului insa vamile vazduhului nu pot fi ridicate la nivel de dogma. In istoria bisericeasca exista sfinti care si ei la randul lor fiind oameni au fost in naivitatea lor loviti de erezie ca de ex. Sf. Gherasim de la Iordan care desi era facator de minuni impartasea erezia monofizita, plus ca avea vreo 1000 de calugari care il urmau. De ce nu te faci monofizit pe aceasta baza? Vei raspunde ca nu pt. ca Sf: Gherasim a fost indreptat de Sf. Eftimie cel Mare iar eu sunt sigur ca monofizitii au scrieri de ale Sf.Gherasim prin care isi justifica erezia. Inca o data iti amintesc faptul ca noi marturisim credinta sinoadelor ecumenice si nici un sinod ecumenic nu a marturisit „filioque”, purgatoriul, infailibilitatea papala, satisfactia, harul creat, imaculata conceptie, inima sfanta etc. Daca esti mare apologet (platit sau neplatit, nu e treaba mea) fa rost de cartea Noul catehism catolic contra credintei Sf. Parinti scrisa de Ips Photios, arhim. Philarete si par. Patric Ranson aparuta la editura Deisis Sibiu 1994, citeste-o si dupa aceea mai stam de vorba. Pana atunci la revedere!

   • Papa este neghina

    • thalex acesta este egzact ca maracinii aia care se lipesc de ciorapi si nu mai poti sa-i dezlipesti
     de multe ori am aruncat ciorapii cu tot cu scaeti ca nu puteam sa-i dezlipesc.

     • Resping aluzia: nu m-as lipi în veci de ciorapii täi.

      • Deci esti maracine, numai ca nu te-ai lipi de ciorapii mei ci de ai altora.

      • @Virgil:

       Ma-i prins! Aristotelismul logicii tale e superior celui la care poate pera logica mea. Mä väd nevoit sä apelez tot la tine:

       Tu ce ai räspunde în locul meu, dacä ai sti cä nu esti … märäcine (ci om, alcätuit dupä chipul si asemänarea Creatorului säu)?

    • Aha: încä un „orthodox” de Galatzi (dai 3 lei si iei un bratz) care nu a citit Sf. Scripturä. Cumva ciudat, nu? Sau nu?

   • punem pariu mincinosule ca nu ai sa pleci ? sau vei zice ba nu nu sunt mincinos pe perioada postului am plecat dar n-am zis nicaieri ca nu ma intorc.

    si mai stii ceva mai arogantule ? uite toata lumea apreciaza „grija” caineasca ce ne-o porti ca doar nu esti prost sa mori de grija altuia, (sau esti?) si stim ca ne vrei Binele si tocmai d’aia nu te lasam sa ni-l iei :). De aceea eu personal, ma voi lasa sfasiat de eufrosin , treaz, Nikolai, Valerica, Virgil si de toi cittiorii acestui blog in masura in care vor dori sa ma sfasie astfel incat sa te poti lauda si tu ulterior ca ai avut macar odata dreptate DAR NUMAI DU-TE SI RAAAAMAAAI DUS!

    PS

    Tara e noastra, a romanilor crestini orotodocsi loiali acestei tari care binenteles in raport cu ereticii ca tine si tagma satanizatilor tai sigur ca suntem „inchinatori ai ALTEI Biserici” mai precis a celei Adevarate si Sfinte si al carei Cap este Domnul Dumnezeu Iisus Hristos, Mantuitorul nostru si nu vom vorbi despre aceasta CI O VOM URLA DIN STRAFUNDURILE RARUNCHILOR SI AL SUFLETELOR NOASTRE sa o stie toata lumea si sa INSPAIMANTE TOTI DUSMANII ACESTEI TARI SI AI ACESTUI NEAM ACUM SI IN VECII VECILOR !!! AMIN!!!

    Sa piara deci erezia caci

    ORTODOXIA ESTE ROMANIA !!! iar ROMANIA ESTE ORTODOXIA !!!

    • Nu, NU am spus cä nu mä voi întoarce, vreodatä. Asa ceva NU am spus si NU spun.

     Pentru „ORTODOXIA ESTE ROMANIA !!!” primul care are sä sarä sä te sfâshie e ISP de Pireu (numele mi-a scäpat în iarbä si nu l-am mai gäsit). Urmätorul va fi primul viitor mare-mistic rus la modä, urmat de IPS de Kosovo. Ceea ce va mai rämâne va fi recuperat si oferit Grädinii Zoologice.

     • I-auzi-l cum se zvarcoleste precum naparca in foc : NU NU nu am zis si NU spun ca nu ma voi intoarce” Fereasca Dumnezeu sa-si inceteze el lucrarea smintitoare.

      Uite noi insistam – Hai te rugam nu te mai intoarce ! Iti vom aprecia gestul de sacrificiu prin care renunti la „aducerea oitelor ratacite si recalcitrante pe calea catolicsimului” si drept rasplata nu te vom mai pomeni niciodata.

      In caz ca nu te-ai prins sau ca in caz ca nu vrei sa recunosti evidenta – TOTI te-am acuzat pe drept de minciuna d’aia si potopul de invective la mizeriile si insultele pe care le debitezi cu atata nosalanta si tupeu de borfas tiganesc, potop mult prea bland ptr ceea ce meriti cu adevarat.

      Asa ca lasa tu sfasiatul si pe IPS de Pireu in seama noastra ca ne descurcam noi , iar tu vezi de ale tale – Drum si cale batuta , cine te prinde….

      LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!

      • Bie, dar am spus cä plec ÎNAINTE ca tu sä începi sä latri ca un câine legat de cärutzä, nu?

       Sau crezi cä esti pe „facebook”?

       I-ati, te rog, mobing-ul si bagäti-l în supozitorul de searä.

      • asemenea obiceiuri (la supozitor ma refer ) si mai aleasa seara de seara dar se pare ca tu stii foarte bine cum sta treaba din moment ce faci referire la asa ceva. Ai vazut cum imi dai dreptate ? Cum ti-am aruncat momeala ca „ori iti place la dos” cum HAP ai inghitit-o si ai inceput sa tragi fir – ba cu supozitoarel , ba cu hainele de femeie, etc.

       Mai …. dupa ce ca nu esti prea inteligent, mai esti si pe invers.

       Revenind – iarasi minti – ai spus ca pleci dupa ce, atat eu cat si ceilalti am inceput sa te luam la suturi, unii mai fin, altii mai dur, dar SUTURI.

       Hmmm… Stai ca cu mi-a picat fisa. Noi plasam suturile unde ti le meriti, dar cum tu esti pe invers de fapt tie iti placea, asa ca probabil trebuie sa-ti …… ca sa aiba efect.

       DECI REITERAM :

       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!

      • Completare la raspunsul anterior *asemenea obiceiuri „eu nu am”

      • Bine. Nu mai plec.

      • 🙂 Esti hazos rau de tot Domnule. Pacat ca esti atat de anti-ortodox.

      • ooo dar te rugam , Nu ne lasa pe noi sa-ti impiedicam respectarea promisiunilor. Din contra chiar suntem alaturi de tine si te sustinem sa-ti tii cuvantul dat si sa ne demonstrezi astfel ce om virtuos drept si cinstit esti tu in comparatie cu noi. Plus ca dup aia nu da bine la prozelitism Ai pretins ca pleci si nu ai plecat , ai pretins catolicismul a fi drept si advarat si…..uuups!

       Deci ia asa un pic de incurajare

       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!
       LASA-NEEEEEEEEEEEE !!!! LASA-NEEEEEEEE !!!!!

       …dar numai dupa ce iti expui manifestul pe care ti l-am solicitat la articolul din culisele Vaticanului. Chiar suntem curioasi sa-ti cunoastem viziunea. Apropos ti-ar placea sa fii , hi sa nu zicem papa da’ macar un cardinalash acolo? Eeeeh, cum e?

      • Eu? Cum sä fiu, domnule, anti-orthodox, când ti-am spus în repetate rânduri cä sunt co-fondatorul a douä parohii orthodoxe în Austria? În plus, provin si dintr-o familie de co-ctitori.

      • Te cred pe cuvant ca ai co-fondat doua parohii ortodoxe din Austria. Sunt la fel de sigur insa, ca prin ce scrii aici, esti mult mai apropiat de catolicism, decat de sfanta Ortodoxie.

       Precum Romanii ardeleni catolicizati cu forta de catre austrieci, te afli intr-o situatie imposibila: in doua luntri.

       Nu poti fi Ortodox adevarat, batandu-ti joc tot timpul de calugari (prietenii Lui Dumnezeu) si de traditiile lor.

       Cred ca acum la varsta maturitatii, a venit vremea sa alegi. Cand este vorba de mantuire, toata cultura lumii acesteia, nu iti va folosi deloc. Daca inteligenta dumitale insa, ar fi pusa in slujba Domnului, mare ai deveni.

       Poti renunta la vanitate?

      • Multumesc pentru creditul acordat! Recunosc totodatä cä la fondarea celei de-a doua aportul meu a fost minim, la prima însä maxim si pe multiple coordonate.

       Ti-am mai spus si cä provin dintr-o familie mixtä (inclusiv pe linie confesionalä) si cä aproape toti catolicii din familia mea merg la Sf. Liturghie … orthodoxä.

       La capitolul cälugäri, binevoieste de-ti aminteste cä EU sunt cel care, într-o discutie maian am dat etimologia termenului si am fäcut si apologia genului.

       Din nefericire, ceea ce väd astäzi (cu ochii mei) în lumea cälugäreascä e, prea adesea, lamentabil, dacä nu chiar … grotesc – vezi si cazul farseurului (cred cä färä voie) Zosima. Dar de generalizat NU voi generaliza în veci – sunt cälugäri orthodocsi de care sunt profund impresionat (profund e putin spus).

       Resping categoric bänuiala de .. inteligentä – doar eu si bunul Dumnezeu stim ce varzä e în capul (si în sufletul) meu … Dar îti multumesc pentru cuvitele bune.

      • Thalex tu ai si ceva bun in sufletul tau, nu numai rau, cum ti-a raspuns si Eufrosin ca tare frumos ti-a raspuns. Sa stii ca si catedrala mantuiri neamului tot de catre masoni s-a initiat.
       Biserica nu inseamna o gramada de b.c.a, fierbeton, var si ciment.

      • @valericä:

       ai mare grijä: dacä pretinzi cä am ceva bun în suflet si, totodatä, mä consideri papistas, atunci te paste pericolul iminent de a fi luat drept .. crestin, ceea ce pe pentru „orthodocsi”…. constituie un Päcat de Moarte (un Päcat împotriva ne-sfintei lor lipse de Duh).

     • „Nu, NU am spus cä nu mä voi întoarce, vreodatä. Asa ceva NU am spus si NU spun”

      Duda , ce-i cu reactia asta de bolnav psihic ? nu, nu nu eu nu plec chiar daca toata lumea ma da afara. Simti nevoia sa fii bagat in seama? Ai cosmaruri daca ramai singur , ti-e frica sa stai cu lumina stinsa si chestii d’astea?

      Cum adica nu nu nu? Cei-i cu atata vehementa si atata indarjire? la urma urmei lumea si viata personala (probabil) nu incepe si nu se sfarseste cu blogul lui eufrosin. Sau esti chiar atat de sigur si trist?

   • @Thalex
    He, he, ne-ai confirmat ca esti un nenorocit de papistas.
    Cu adevarat fiul minciunii, ca si intreaga gasca:

    Ai auzit vreodatä de Cavalerul Cruciat Laurentiu de Longo-Campo? Ei bine, acela era primarul orasului-capitalä a Primului Descälecat Valah. Nu snoavele si nu parabolele (pioase?) au fäcut România, ci fapta. Doi Regi (catholici) au fäcut România Modernä, în timp ce altii doi (din aceeasi stirpe, dar … orthodocsi) i-au cântat prohodul. NU un orthodox a citit declaratia de Unire si asta s-a petrecut la … BLAJ, NU la … Sibiu…

    • He, he, nu ti-am confirmat absolut nimic, afarä de faptul cä esti un …. ghicitor în stele.

    • Cä tot veni vorba:

     tu ai auzit vreodatä de Cavalerul Cruciat (cruciat apusean, nu cruciat bizantin) Laurentiu de Longo-Campo? Ei bine, acela era primarul orasului-capitalä a Primului Descälecat Valah.

     Nu snoavele si nu parabolele (pioase?) au fäcut România, ci fapta.

     Uite, de pildä, doi Regi (catholici) au fäcut România Modernä, în timp ce altii doi (din aceeasi stirpe, dar … orthodocsi) i-au cântat prohodul.

     Totodatä, NU un orthodox a citit declaratia de Unire si asta s-a petrecut la … BLAJ, NU la … Sibiu…

     Sigur, astea nu sunt argumente de naturä sä tempereze elanul ortho-piristilor de a-si însusi ce NU e al lor (Istoria Nationalä), dar faptele enumerate mai sus rämân totusi cumva … ciudate si cumva greu de ortho-explicat, nu?

    • p’aia cu

     „Cine ne-au adus pe Greci
     N’ar mai putrezi în veci.

     Cine ne-au adus Muscalii
     Prapadi-l-ar focul jalei”

     a stiut sa o invete repede si sa o repete la exasperare probabil scoasa din contextul socioculturalopolitic dar p’asta se face c-o uita fiindca nu-i serveste intereselor

     Toată floarea cea vestită a întregului Apus,
     Tot ce stă în umbra crucii, împăraţi şi regi s-adună
     Să dea piept cu uraganul ridicat de semilună.
     S-a-mbrăcat în zale lucii cavalerii de la Malta,
     Papa cu-a lui trei coroane, puse una peste alta,
     Fulgerele adunat-au contra fulgerului care
     În turbarea-i furtunoasă a cuprins pământ şi mare.
     N-au avut decât cu ochiul ori cu mâna semn a face,
     Şi Apusul îşi împinse toate neamurile-ncoace;
     Pentru-a crucii biruinţă se mişcară râuri-râuri,
     Ori din codri răscolite, ori stârnite din pustiuri;
     Zguduind din pace-adâncă ale lumii începuturi,
     Înnegrind tot orizontul cu-a lor zeci de mii de scuturi,
     Se mişcau îngrozitoare ca păduri de lănci şi săbii,
     Tremura înspăimântată marea de-ale lor corăbii!…
     La Nicopole văzut-ai câte tabere s-au strâns
     Ca să steie înainte-mi ca şi zidul neînvins.
     Când văzui a lor mulţime, câtă frunză, câtă iarbă,
     Cu o ură ne’mpăcată mi-am şoptit atunci în barbă,
     Am jurat ca peste dânşii să trec falnic, fără păs,
     Din pristolul de la Roma să dau calului ovăs…

     si mai ales raspunsul care ne diferentiaza clar de „tiparul cultural” al apostaziei occidentale

     Te făleşti că înainte-ţi răsturnat-ai valvârtej
     Oştile leite-n zale de-mpăraţi şi de viteji?
     Tu te lauzi că Apusul înainte ţi s-a pus?…
     Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?
     Laurii voiau să-i smulgă de pe funtea ta de fier,
     A credinţei biruinţă căta orice cavaler.
     Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
     Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
     Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
     Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
     N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
     Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!

     subliniez :”Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?”

     Probabil urmeaza sa aflam si de vreun cavaler cruciat Stefano de Molto Ova adica multe oua din taramul oualelor multe pe care ticalosii de rusi si greci l-au pociut numindu-l Moldova.

     • ***
      TOATÄ floarea cea vestită a întregului Apus,
      TOT ce stă în umbra CRUCII, împăraţi şi regi s-adună
      SÄ DEA PIEPT cu uraganul ridicat de semilună.
      S-a-mbrăcat în zale lucii cavalerii de la Malta,
      Papa cu-a lui trei coroane, puse una peste alta,
      FULGERELE ADUNAT-AU contra fulgerului care
      În turbarea-i furtunoasă a cuprins pământ şi mare.
      N-au avut decât cu ochiul ori cu mâna semn a face,
      Şi Apusul îşi împinse TOATE neamurile-ncoace;

      PENTRU-A CRUCII BIRUINTZÄ se mişcară râuri-râuri,
      Ori din codri răscolite, ori stârnite din pustiuri;
      Zguduind din pace-adâncă ale lumii începuturi,
      Înnegrind tot orizontul cu-a lor ZECI DE MII de scuturi,
      Se mişcau îngrozitoare ca păduri de lănci şi săbii,
      Tremura înspăimântată marea de-ale lor corăbii!…

      La Nicopole (în sprijinul ULTIMEI garnizoane imperiale bizantine, n.m.) VÄZUT-AI, CÂTE TABERE S-AU STRÂNS
      Ca să steie înainte-mi ca şi zidul neînvins.
      Când văzui a lor mulţime, câtă frunză, câtă iarbă,
      Cu o URÄ ne’mpăcată mi-am şoptit atunci în barbă,
      Am jurat ca peste dânşii să trec falnic, fără păs,
      Din pristolul de la Roma să dau calului ovăs…
      ****

      *****
      Tu te lauzi că APUSUL înainte ţi s-a pus?…
      Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?
      Laurii voiau să-i smulgă de pe funtea ta de fier,
      A CREDINTEI BIRUINTZÄ căta orice cavaler.
      *****

      *****
      Eu (NU urmäresc, precum aceia, defel sä obtin „a CREDINTEI biruintzä”, n.m., ci:) îmi apär …
      *****

      Noapte bunä, somn usor, vise pläcute!

      • Noapte bunä, somn usor, vise pläcute! zise amagitorul morfeu

       Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?

       LAURII VOIAU SA-I SMULGA DE PE FRNTEA TA DE FIER

       A credinţei(CARE CREDINTA???) biruinţă (DECI CAUTAU O BIRUINTA) căta orice cavaler

       Credinta biruintei sau biruinta credintei?

       Deci dupa mintea ta de tradator si dupa cuvintele scoase din context cum faci mereu Poetul National si-a batjocorit stramosii in speta pe Mircea cel Batran ca nu cauta mandria desarta a ereziei catolice apostatice si are grija de ceea ce trebuie sa aiba grija cu adevarat?

       caci

       Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
       Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
       Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
       Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
       N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
       Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!

       unde Baiazid = catolicism, protestantism, satanism, thalexism, masonerie, UE, SUA, URSS , venetici de orice fel inclusiv partzolernieni, vanzatori de neam si tzara tip maniu, bratianu, toti presedintii de dupa ’89,etc.

       PS – la Nicopole ati pierdut tembelilor si singurul care a scapat a fost Mircea cu romanii crestini ortodocsi ce nu au cazut in patima mandriei dracesti a catolismului satanic.

       In sprijinul ultimei garnizoane imperiale bizantine? Alo chioscul ultima garnizoana imperiala bizantina a cazut in 1453 odata cu Constantinopolele crestin ortodox (acelasi pradat cu ceva zeci de ani mai devreme de cruciatii tai dragi manca-i-ar iadul impreuna cu tine ) pe care il apara si care a fost strategic lasat prada in mana musulmanilor fratii intru erezie si necredinta ai catolicilor.

       Nicopole a fost in 1396 (unde preacatolicul Gian Galeazzo Visconti a pus bomboana pe tortul mandriei dracesti a papismului si ereziei).

       Mai studiaza….!

      • Pentru uzul arieratilor mintali si absolventilor scolilor speciale (de defavorizati cerebral, categoria 750 cm3 si sub):

       *****
       TOT ce stă în umbra CRUCII, împăraţi şi regi s-adună
       SÄ DEA PIEPT cu uraganul ridicat de semilună.
       S-a-mbrăcat în zale lucii cavalerii de la Malta
       (Cavalerii Sf. Ioan de Ierusalim, äia care au zidit biserica Sf. Mormânt, n.m.).
       *****
       PENTRU-A CRUCII BIRUINTZÄ (si nu la cules de ciuperci, n.m.) se mişcară râuri-râuri,
       *****
       Laurii (simbolul idolului imperial, n.m.) voiau să-i smulgă de pe funtea ta de fier,
       A CREDINTEI (crestine, n.m.) BIRUINTZÄ căta orice cavaler.
       (si NU a biruintei credintä, n.m.)
       *****

       Vämile dela Dunäre / Mare / Nistru. De aia era asa de (putred de) bogat Mircea (nume 100% turcesc). De aia era el socotit de viitorul Împärat Sigismund (suveranul si ocrotitorul säu) PRINCIPALUL aliat al Regatului Ungariei în Balcani.

       Referirea la säräciei e (cel mai probabil) o trimitere la continutul tzestei strämosilor täi pe öinie directä, sau o simplä metaforä.

      • aha …si cam ce crezi ca voiau sa faca ei cu laurii aceia? Adicatelea stimate arierat mintal cum bine te-ai descris , DE CE voiau ei sa smulga laurii de pe fruntea unui cuceritor? Sa si-i insuseasca ei cu tot cu posesiuni sau doar asa ptr bruinta credintzei (tot nu mi-ai raspuns care credintza).

       Ce intelegi tu din poezia lui Eminescu ca Mircea era aliat cu papistii cruciati perdanti sau ca este intr-o antiteza cu ei?

       Adica Io Mircea mare Domn si Voievod (asta cam suna a exprimare de om independent si suveran nicidecum de supus al vreunui sugimund) SPRE DEOSEBIRE DE PULIFRICII PAPISTASI am un motiv serios ptr a ma bate cu tine baiazid chit ca esti ildirim si cu voia si ajutorul lui Dumnezeu eu Mircea si romanii mei crestini ortodocsi te vom invinge.

       CUm ramane cu mica ta eroare ultima garnzioana imperiala bizantina de la nicopole 1396 care de fapt a fost la constantinopol1453 ? Te faci ca nu observi?

       Care-i treaba cu vamile – Ia fi bun si etaleaza-ti netarmuitul geniu (sunt doar sarcastic stai linistit ca nu esti genial precum te crezi) diversionist si in aceasta privinta.

       Dar te rog eu….MAI STUDIAZA !!!

       Ma intreb ce note oi fi avut la Limba si literatura romana? Oi fi studiat asa ceva?

      • *****
       TOT ce stă în umbra CRUCII (afarä de Cnezatele de Kiev si de Novgorod, n.m.), împăraţi şi regi s-adună
       SÄ DEA PIEPT cu uraganul ridicat de semilună (si nu sä joace tzurca pe imash, ori sä astepte, ca ortho-rusii, sä cadä Constantinopolul pentru a se putea ei juca de-a III-a Romä, n.m.)

       PENTRU-A CRUCII BIRUINTZÄ se mişcară râuri-râuri (si NU pentru triumful cretinilor care-i numesc „satanisti” pe Cavalerii Cruciati, n.m.)
       *****

       Cam asta e situatia, asta ne spune Eminescu.

       Bineînteles însä cä poezia sa poate fi correctatä pe alocuri, sau chiar rescrisä, pentru a se potrivi mai bine cu cretinismele de 2,- lei ale PR-ului autointitulat „orthodox”. Si nu doar ea, ci întreaga Culturä Românä. În cadrul aceleiasi actiuni Mircea (oare care e echivalentul românesc al acestui nume?) ar putea fi fäcut supul al lui Timur Lenk (am putea, astfel, pretinde cä dupä Rovine Mircea nu a fugit la Brasov, la Sigismund, ci la … Ulan Bathor).

       Spor la treabä!

      • aloooo , glasul ratiunii catre thalex (al cu varza in cap si suflet ) ULTIMA STRIGARE rugam raspuns la obiect si fara sa te contrazici singur :

       „Laurii voiau sa-is mulga de pe fruntea ta de fier”
       „A credintei biruinta” CARE CREDINTA??? Deci ori laurii ori credinta putzy?

       A SATANISTILOR CRUCIATI CE AU MACELARIT SI JEFUIT CONSTANTINOPOLUL CRSTIN ORTODOX LA a IV-a cruciada?

       Sigur ca nu pentru triumful celor ce cunosc si graiesc Adevarul caci aceia imediat dau pe fata practicile diavolesti ale spurcatilor talhari zisi incorect „cruciati” si ale leprelor turbate de apologeti si raspandaci de duzina ce-si sustin monstruosii si hidosii idoli cu invective si neobraze nesimtita de papisatasi imputiti si nebuni ce striga uite nebunul .

       Referitor la „ultima garnizoana” vre-un comentariu ceva? Greu cu studiu nu? mea culpa nu trebuia sa solicit unui pigmeu bleg si pricajit un asemnea efort pantagruelesc.

       Ce medii ziceai ca ai avut la limba si literatura romana? Antiteza Mircea vs apusul satanic apostaziat si lacom de bogatie materiala ???

      • Eminescu dixit:
       *****
       PENTRU-A CRUCII BIRUINTZÄ se mişcară (cruciatii, n.m.) râuri-râuri
       (…)
       A CREDINTEI biruintzä (deci biruintza credintei, n.m.) căta orice cavaler.

       (spre deosebire flagrantä de imbecilii congenitali si de circarii care se dau de „orthodocsi” si care, în mod vädit, urmäresc cu totul si cu totul alte scopuri decât „a CREDINTEI biruintä”, n.m.).

       *****

      • Pai zi-o pa toata … magnus ce-mi esti nu scoate din context si nu taia pe bucati carpaciule! Deci Eminescu dixit in integrum aut ironia :

       Te făleşti că înainte-ţi răsturnat-ai valvârtej
       Oştile leite-n zale de-mpăraţi şi de viteji?
       Tu te lauzi că Apusul înainte ţi s-a pus?…
       Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?
       Laurii voiau să-i smulgă de pe funtea ta de fier,
       A credinţei biruinţă căta orice cavaler.
       Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
       Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
       Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
       Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
       N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
       Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!

       Dupa logica Mircea cel Batran este unul din „imbecilii congenitali si de circarii care se dau de “orthodocsi” si care, în mod vädit, urmäresc cu totul si cu totul alte scopuri decât “a CREDINTEI biruintä”. Nu de
       alta dar eu de aici inteleg ca lui Mircea nu prea-i ardea de biruinta falsei credinte papistase desarte si faloase si era mai preocupat de chestii concrete gen supravietuirea neamului sau crestin ortodox ca un om cu picioarele pe pamant ce se afla.

       Hai ia si un fragment dintr-un comentariu literar :

       „Folosind insistent interogatia retorica, Eminescu il pune pe eroul romanilor sa-si infrunte adversarul, in plair teoretic, deocamdata. E o infruntare de principii, intre doi comandanti politici, in care Baiazid este acuzat pe drept de laudarosenie:
       „Te falesti ca inainte-ti rasturnat-ai val-vartej Ostile leite-n zale de-mparati si de viteji? Tu te lauzi ca Apusul inainte ti s-a pus? Ce-i mana pe ei in lupta, ce-au voit acel Apus?” Si aflam ca sultanul „se faleste” de pomana ca Apusul i s-a supus, pentru ca ostile acelea luptau numai pentru glorie, nu pentru apararea tarii lor:
       „Laurii voiau sa-i smulga de e fruntea ta de fier, A credintii biruinta cata orice cavaler”.

       Sa retinem expresivitatea epitetului fruntea de fier, care ne da sugestia unui comandant de osti infatuat, orgolios, avand constiinta puterii sale; fiind insa „incoronat”, e mereu pus pe noi cuceriri, amenintand „mereu (Ne amintim ca lui Mircea, la inceputul intrevederii lor, i-a spus raspi­cat:

       „De nu, schimb a ta coroana intr-o ramura de spini”, asta in caz ca nu i se supune. Aluzia e biblica. Ramura de spini a purtat Iisus cand a fost rastignit.)

       In contrast cu dusmanul, Mircea cel Batrin e gata sa se sacrifice pentru poporul sau, pentru libertatea si in-depenenta tarii, sa devina un adevarat martir:
       „Eu? imi apar saracia si nevoile si neamul… Si de-aceea tot ce misca-n tara asta* raul, ramul, Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este, Dusmanit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste”. ”

       Nu o mai da de gard prapaditule si nu mai cioparti opera Poetului nostru pentru scopurile tale murdare de prozelitism papistas josnic si jalnic. NU-TI MERGE !!! Noi ne cunoastem Istoria si literatura oricat ati spumega si v-ati balosi voi.

      • PENTRU-A CRUCII BIRUINTZÄ (pentru eliberarea ultimului punct de sprijin bizantin la Dunäre, n.m.) se mişcară (Cavalerii Cruciati *Satanisti*, n.m.) râuri-râuri. E însä foarte adevärat cä nici Mircea nu a fost mai prejos, sprijinindu-i, ba chiar încercând sä preia comanda *belzebutzilor*.

       Surprinzätoare atitudinea lui Mircea în acest conflict, nu?

       Spre oroarea lui Nikolai si a altor consumatori de benzi desenate, Mircea îi sprijinä pe … Cruciati, si nu pe turci (pe „apärätorii orthodoxiei” în viziunea „apologeticä”). Ulterior chiar si Sf. Stefan cel Mare îi continuä opera. Ba pânä si Mihai Viteazul (care mai râvnea în plus si la mâna ficei Împäratului *Satanist* dela Praga) s-a dovedin a fi la fel de *îndräcit*, nu?

       Te-am mai întrebat, crezi cä putem spune cä în general marii domnitori ai Tärilor române erau, cel putin în parte, *satanisti*? Ti-am mai spus si cä Mircea a fugit, dupä Rovine, la … Sigismund (si NU la Timur Lenk), träind chiar ani buni la curtea *belzebutzilor* (timp în care pe tronul säu s-a aflat un vasal al „apärätorilor mahomedani ai orthodoxiei”) întorcându-se în Muntenia ca vasal *satanizat* al lor.

       Uite ce zic eu: e evident cä nu esti un caz izolat si, întrucât e oricum de asteptat ca IQ-ul sä scadä în continuare (în ritm dramatic) eu zic sä vä apucati sä rescrieti opera lui Eminescu (discipolul *belzebuthizat* al Nationalist-*Satanistului*-Român Pumnul Aron) într-o cheie mai simplä, accesibilä tuturor „apologetilor” de azi si de mâine. Cred cä oricum nu vä puteti baza pe ce a scris ästa si, declarându-l depäsit (si/sau cadavru de debara) sä scoateti voi o editie de texte prelucrate într-un mod cât mai correct d.p.d.v. confesional.

       Succes!

      • deloc stimate ba chiar profund dispretuibile thalex din prostiile pe care le scrii reiese ca ‘mneata esti cel satanizat si cu IQ-ul scazut. Te-am rugat sa-mi argumentezi prostia cu „ultimul punct de sprijin bizantin”
       Cat despre celelalte afirmatii ale tale permite-mi sa te intreb esti complet scelerat sau esti doar slerozat? Dupa Rovine……? LA ROVINE AM INVINS !!!!

       Ce zici tu ca facut Mircea cel Batran dupa Rovine ? A FUGIIIT??? DE CE AR FI FUGIT?

       Bai papistasule tu confunzi Istoria Romanilor cu manualul de defaimare al romanilor editia princeps a papistaso-protestantilor occidentului apostaziat.

       CAND A „FUGIT” VREODATA MIRCEA CEL BATRAN DIN TARA???

       Spre oroarea si nemultumirea ta , Mircea l-a sprijinit pe Timur Lenk (nu direct ce-i drept ci cu iscoade si informatii) si nu pe trufasii tai de talhari de ultima speta autointitulati cruciati dintr-un motiv foarte simplu -Timur dupa cum a dovedit-o si istoria a avut mai multe sanse impotriva dusmanului comun baiazaid ildirim

       La Nicopole inteleptul voievod a trimis ceva oaste dar s-a tinut deoparte de neghiobia fara seaman si scurtatoare de cap a ucgasilor si talharilor implatosati.

       Poti sa spumegi si sa urli cat vrei evidenta te contrazice. Eminescu pe care -l citezi tu cu atata emfaza cand iti convine ti-a dat-o peste ochi si peste bot scurt clar si la obiect – Ce-i mana pe ei lupta? Ce voia acel apus? IN ANTITEZA CLARA adica IN CONTRADICTIE / IN CONTRAST cu Eu? Imi apar saracia si nevoile si neamul.

       Mai ai de gand sa mai latri mult pe tema asta mintind cu nerusinare si contrazicand o evidenta clara? Vad ca te arde pe inima intr-un asemena hal incat cu o incaptanare demna de un posedat lipsit de uzul ratiunii insisti sa eviti a comenta concret ceea ce te intreb si reiei mereu niste fantasmagorii si niste elucubratii care nu au absolut nico legatura cu textul poeziei.

       Poti sa te dai si peste cap Marele voievod Mircea nu lupta catusi de putin ptr fantasmagorica si faloasa „biruinta u nei credinte ” gresite si desarte precum cea papistasa. Saracul stramosul nostru lupta ptr noi romanii si ptr credinta noastra crestin ortodoxa. Ce -i asa de greu in a accepta asta cata vreme insasi Eminescu ti-a spus-o clar in poezia lui? Esti atat de dement incat sa negi evidenta? Pune man ais citeste poezia eventual invata si limba romandar nu incerca sa o dai de gard ca nu tine.

      • @Maximum_750cm3:

       Mircea cel Bătrân (n. 1355 – d. 31 ianuarie 1418), voievod al Țării Românești între 23 septembrie 1386 – noiembrie 1394 sau mai 1395; și încă odată între ianuarie 1397 – 31 ianuarie 1418, a fost un domnitor al Țării Românești (Wikipedia).

       Refugiat din tarä (la Kronstadt / Brasov, la*belzebutzi*”) între 1395 si 1397, în urma înfrângerii suferite în fatza ostilor tuco-sârbesti (mahomedano-orthodoxe) la Rovine II. Reîncoronat în urma campaniei maghiaro-vahale (orthodoxo-*belzebutho*-catholice) împotriva sprijinitorilor turco-sârbi (mahomedano-orthodocsi-nebelzebutzi) ai marionetei *anti-belzebuthe* instaurate de acestia în locul säu.

       Oarece detalii si la http://www.descopera.ro/descopera-istoria-romanilor/5114947-mircea-cel-batran-cosmarul-de-la-rovine

       „Ce-i mâna pe ei în luptä?” (…) „A CREDINTEI biruintzä” = biruintzä pe care fiecare dintre cavalerii participanti la încercarea (desperatä) de a despresura Nicopolisul (salvând totodatä cetatea Turnu dela Gura Oltului) o „cäta”.

       În urma esecului de a face sä triumfe CREDINTZA CRESTINÄ (care-i mâna în luptä pe *belzebutzi*), bizantinii (orthodocsi) din Nikopolis au fost onor-mäceläritzi de mahomedani (de cei care, cf. Nikolai, au „salvat” orthodoxia), iar Mircea a fost nevoit sä cedeze Ceratea Turnu, devenitä odatä cu Zimnicea, PRIMA RAJA TURCEASCÄ pe PÄMÂNT VALAH (prima insulä de mahomedanism din istoria orthodoxiei române)!

 25. Fiecare isi alege religia de care se simte cel mai apropiat:
  Poponarii Vaticanului – articol pe romaneste:

  http://www.ziare.com/international/papa/papa-si-a-demisia-din-cauza-unei-retele-de-homesexuali-la-vatican-1220317
  Papa si-a dat demisia din cauza unei retele de homosexuali la Vatican?
  Decizia papei Benedict al XVI-lea de a-si da demisia ar fi fost influentata de o „retea de homosexuali” din interiorul Vaticanului, dintre care unii erau santajati din afara, potrivit unui raport al ziarului italian La Repubblica.

  Ziarul sustine ca reteaua a fost descrisa intr-un raport prezentat papei de cardinalii desemnati sa investigheze asa-numitul scandal „Vatileaks”, din 2012, relateaza The Independent.

  Astfel, se pare ca Papa a luat decizia sa-si dea demisia in jurul datei de 17 decembrie 2012, cand a primit dosarul „Vatileaks” de la cei trei cardinali.

  Dosarul, care a fost comandat chiar de Benedict, a fost intocmit dupa ce majordomul papei, Paolo Grabiele, a fost arestat si acuzat de furtul unor scrisori in care Vaticanul era descris drept un loc plin de intrigi si lupte interne. Cei trei cardinali au fost Julian Herranz, din Spania, Salvatore De Giorgi, fost arhiepiscop de Palermo, si Jozef Tomko, din Slovacia.

  In dosar se precizeaza ca exista mai multe factiuni in Vatican, printre care si una in care indivizii sunt „uniti de orientarea sexuala”. Ziarul italian sustine ca in dosar s-ar preciza ca membrii acestei grupari ar fi fost santajati de persoane din afara, cu care intretineau relatii „de o natura lumeasca”. Potrivit unei surse citate de ziar, „totul se invarte in jurul nerespectarii poruncilor a sasea si a saptea”.

  Porunca sase interzice adulterul, dar este legata si de doctrina catolica privind interzicerea actelor homesexuale, iar porunca a saptea interzice furtul.

  De asemenea, in dosar s-ar identifica o serie de locuri de intalniri in Roma si in jurul capitalei Italiei.

  Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, nu a dorit sa confirme sau sa infirme informatiile. „Nici unul dintre cardinali si nici eu nu vom face declaratii pentru a confirma sau nega lucrurile spuse despre acest subiect. Fiecare sa-si asume propriile responsabilitati”, a spus acesta.

  Papa Benedict al XVI-lea este primul care isi da demisia de la Celestine al V-lea, in urma cu sapte secole.

 26. Dati-mi si mie voie sä vä supun atentiei o uneltire mai veche a entitätii numite „papa”, pe care orice orthodox (oricât ar fi de eretic, de cretin si / sau de bicisnic) are, nu-i asa, nu doar dreptul, ci si … datoria moralä sä o înjure:

  * * * * *

  Preoţii-vrăjitori ai Moldovei, magnet pentru oamenii săraci cu duhul

  Bibliomanţia sau ghicitul viitorului cu ajutorul deschiderii cărţilor sfinte este o practică condamnată de Biserica Ortodoxă Română, dar practicată încă cu mult sport de preoţi din regiunea Moldovei.

  Domnişoare bătrâne care vor să-şi găsească jumătatea, mame care au copiii pe patul de spital, femei cu probleme în căsnicie, bătrâni care vor să-şi afle duşmanii sau studenţi care doresc să ştie notele de la examene sunt categoriile de oameni din rândul cărora se aleg clienţii preoţilor care practică Bibliomanţia sau deschisul Cărţii.

  Naivitatea oamenilor este mană cerească pentru o mână de feţe bisericeşti din Moldova, cunoscuţi şi recomandaţi în toată regiunea pentru că nu se împiedică de normele Bisericii Ortodoxe Române, ci practică vrăjitoria. Mai precis, deschid Evanghelia la întâmplare, pretinzând că pot prooroci. Oficialii Bisericii Ordotoxe Române susţin de ani buni, la unison, că este o formă de şarlatanie, care nu pot poate fi tolerată. Cu toate că cei mai celebri vrăjitori din Moldova au fost surprinşi în flagrant, filmaţi cu camera ascunsă sau înregistraţi audio în ultimii ani, iar „faptele“ lor au fost mediatizate, ei continuă să lucreze nestingheriţi în branşa magicienilor.

  „Dintotdeauna, Biserica nu a acceptat şi nu a tolerat formele de prevestire a viitorului. Sfinţii Părinţi ne învaţă în felul următor: când cineva vrea să afle cam ce îl aşteaptă în viitor să se trezească dimineaţa, să se ducă la biserică, apoi în cimitir să vadă mormintele şi acolo îi vor vedea pe cei care s-au mutat Dincolo, pe cei care au murit, pentru că moartea ne aşteaptă pe toţi, de ea ne vom lovi cu toţii. Practic, din punct de vedere ortodox, nu ar trebui să existe la un creştin această preocupare. Un creştin adevărat se ocupă de ceea ce face în fiecare zi, se preocupă să facă bine, să iubească, să fie milostiv, să-şi ajute pe ceilalţi, să-i ierte pe cei care greşesc şi indiferent ce s-ar întâmpla să aibă conştiinţa că a făcut tot ce-i place lui Dumnezeu”.

  Integral pe adevarul.ro

  * * * * *

  • Fericiti cei saraci cu duhul ca a lor este Imparatia Cerurilor

   • Mä tem cä nu ai înteles mesajul continut de citatul pe care-l invoci! Mie, de pildä, îmi vine greu sä-mi imaginez cä el se referä la cei care se adreseazä „preotilor”-ghicitori, ori altor mame-omizi similare.

    E drept, e vorba de „preoti” … orthodocsi si NU de „papistasi”, dar totusi e cumva … aiurea, nu?

 27. Nicolae Velimirovici – Despre Europa:
  „Dacă istoria ultimelor trei veacuri – al XVIII-lea, al XIX-lea si al XX-lea – ar putea fi numită cu un singur nume care să i se potrivească desăvârsit, atunci nu ar fi un alt nume mai bun decât cel de „protocolul judecătii dintre Europa si Hristos”: fiindcă în ultimele trei sute de ani nu s-a întâmplat nimic în Europa care să nu aibă atingere cu Hristos-Dumnezeu. În judecata aceasta între Hristos si Europa, în realitate, se întâmplau următoarele:

  Hristos spune Europei că este botezată întru numele Lui si că trebuie să rămână credincioasă Lui si Evangheliei Lui. La aceasta, Europa învinuită răspunde:

  – Toate religiile sunt egale. Ne-au spus-o enciclopedistii francezi. Si nimeni nu poate fi silit să creadă un lucru sau altul.

  Europa îngăduie toate religiile ca superstitii populare, de dragul intereselor sale imperialiste, dar ea însăsi nu urmează nici o religie. Când îsi va împlini scopurile sale politice, atunci îsi va încheia repede socotelile cu aceste credinte desarte populare.

  Hristos întreabă cu durere:

  – Cum puteti voi, oamenii, să trăiti numai cu interesele voastre imperialiste, materialiste, adică numai cu pofta animalică pentru hrană trupească? Eu am vrut să vă fac dumnezei si fii ai lui Dumnezeu, iar voi fugiti si urmăriti să vă faceti deopotrivă cu animalele de sub jug.

  La aceasta, Europa răspunde:

  – Esti depăsit. În locul Evangheliei Tale, noi am descoperit zoologia si biologia. Acum cunoastem că nu suntem urmasii Tăi si ai Tatălui Tău ceresc, ci ai urangutanului si gorilei, ai maimutei. Noi acum ne desăvârsim ca să ajungem dumnezei, fiindcă nu recunoastem alti dumnezei afară de noi însine.

  Hristos grăieste:

  – Voi sunteti mai tari de cerbice decât vechii iudei. Eu v-am ridicat din întunericul barbariei la lumina cerească si voi mergeti din nou înapoi în întuneric, ca orbul în noroi. Eu Mi-am vărsat sângele pentru voi. Eu v-am arătat dragostea Mea, atunci când toti Îngerii îsi întorceau capetele, neputând suferi putoarea iadului vostru. Atunci, deci, când erati întuneric si împuticiune, am fost singurul care am stat să vă curătesc si să vă luminez. Să nu fiti, deci, acum necredinciosi, căci vă veti întoarce din nou în întunericul acela nesuferit si în împuticiune.

  Europa, zâmbind subtire, strigă:

  – Fugi de la noi. Nu te recunoastem. Noi urmăm filosofia elină si civilizatia romană. Vrem libertate. Noi avem Universităti. Stiinta este steaua noastră călăuzitoare. Emblema noastră este: libertate, fraternitate, egalitate. Ratiunea noastră este dumnezeul dumnezeilor. Tu esti un asiatic. Noi te tăgăduim. Esti numai un basm vechi al bunicilor nostri.

  La care, Hristos, cu lacrimi în ochi:

  – Iată, Eu plec, dar voi veti vedea. Ati lăsat calea lui Dumnezeu si ati plecat pe calea lui Satan. Binecuvântarea si fericirea s-au luat de la voi. În mâna Mea se află viata voastră si moartea voastră, fiindcă M-am dat pe Mine Însumi la răstignire pentru voi. Cu toate astea, nu Eu vă voi pedepsi, ci păcatele voastre si căderea voastră de la Mine, Mântuitorul vostru. Eu am arătat dragostea Părintelui Meu către toti oamenii si am vrut să vă mântuiesc pe toti prin dragoste.

  La care Europa:

  – Care dragoste? Ură sănătoasă si bărbătească împotriva tuturor celor ce nu sunt de acord cu noi, acesta e programul nostru. Dragostea Ta este numai un basm. În locul basmului acestuia, noi am ridicat steagul nationalismului, si internationalismului, si etatismului, si progresismului, si evolutionismului, si scientismului, si culturismului. În aceasta se găseste mântuirea noastră: iar Tu pleacă de la noi.

  Fratii mei, în vremurile noastre, această discutie în contradictoriu a luat sfârsit. Hristos a plecat din Europa, precum odinioară din tinutul Gadarenilor la poftirea acelora: dar îndată ce a plecat a venit război, urgie, spaimă, ruină, distrugere. S-a întors în Europa barbaria dinainte de crestinism: a avarilor, a hunilor, a longobarzilor, a africanilor, numai că de o sută de ori mai înfricosătoare. Hristos Si-a luat crucea si binecuvântarea Sa si a plecat. A rămas în urmă întuneric si putoare. Iar voi hotărâti-vă acum cu cine vreti să fiti: cu întunecata si puturoasa Europă, sau cu Hristos?”
  Sf Nicolae Velimirovici – Despre Europa

  • E o prorocire FANTASTICÄ! Am putea spune cä e chiar … stiintifico-fantasticä. Dacä s.ar turna un film dupä ea, ar semäna cu „Räsboiul Stelelor II”.

   Cândva fäcusem o colectie de „prorociri” ale celor mai tari „sfinti-monahi” (din parcärile Greciei, muntelui Athos si Serbiei), prorociri dovedite de trecerea timpului ca fiind toate lafel de mincinoase ca si intervetiile Mamei Omida. Le-am pierdut când mi-a räposat calculatorul pe care se afla documentul, dar nu e mare pagubä, e plin de ele pe internet, ca pädurea de ciuperci toamna. De exemplu:

   Sä ne disträm cu Pustnicul Zosima la adresa:
   http://acvilaortodoxa.wordpress.com/toate-profetiile-ortodoxe/

   * * * * *
   Despre pustnicul Zosima, am aflat ca a fost monah la Manastirea Rarau. L-a cunoscut pe parintele Daniil Tudor – Staret la Manastirea Rarau, intre anii 1954 – 1958. A plecat pe Muntele Rarau, fiind prigonit de autoritatile comuniste.

   Fratele I. l-a intrebat in anul 2007 pe Pustnicul Zosima:
   – Parinte, ce o sa fie in Romania in anul 2011?
   – O sa fie mare macel in orase*. O sa fie mai rau decat ti-a spus parintele Pustnic N. Roaga-te sa te pazeasca Dumnezeu, ca este greu de scapat de ce o sa fie.
   Fratele I. a insistat sa afle mai mult:
   – Ce o sa fie, revolta, razboi sau cutremur?
   Zosima i-a raspuns:
   – O sa traiesti si o sa vezi. Sa te rogi lui Dumnezeu neincetat.

   Sihastrul Zosima a spus sa nu luam documentele biometrice si ca este foarte bine ca la manastirile de pe Muntele Rarau se slujeste zilnic Sfanta Liturghie.
   * * * * *

   La adresa indicatä te mai poti delecata si cu alte bälärii similare, care fac vâlvä ca mayashii, anume pânä la expirarea termenului, dupä care sunt uitate (brusc si definitiv).

  • PS: Scuzati, am uitat sä trag concluzia.

   Morala fabulei cu pustnicul Zosima e banalä si tristä. Cuviosul a avut o näzärire (dela necurat) si ne-a servit-o nouä pe post de inspiratie dela Domnul. Simplu.

   În rezumat, cetätzeanul (repausat) pustnic Zosima a fäcut … smintealä 100%!

   Eu nu.

   Dar dä-mi acum voie sä vä fac si eu vouä (tie si comp.) o … prorocire: citind cele de mai sus, în mod bizar, voi veti simti impulsul sä … mä înjurati pe mine. Si nu numai atât: într-un mod mai mult decât bizar veti pune pornirea voasträ (în chip cu totul si cu totul ILEGITIM) pe seama … orthodoxiei.

   Abracadabra – si profetia mea s-a si împlinit!

   • Minunile Mici Domnului nu sunt s.f.-uri ci sunt foarte reale, ea lucreaza prin icoane si minunile le observa cei credinciosi.
    Si aici este s.f.-ur?i:

    Vreau sa spun despre icoana Umileni ca a fost si la noi in oras (Tulcea), au fost credinciosi si de pe nou manastirea era plina, a izvorat mir foarte putin( dupa credinta noastra ), in schimb am luat un cd-u cu minunile icoanei care nu este pe internet si ce am vazut acolo ma impresionat foarte mult ( nu pot sa descriu).
    Cel m-ai mult ma impresionat cum plangea lumea in biserica, sa va spun cum sa intamplat:
    Sa tinut priveghere toata noaptea, pe timpul slujbei de cu seara pana dimineata erau femei care vedeau cum i se misca ochii (eu sincer nu am vazut dar cred, eu doar mir am vazut) si plangeau incontinuu, pe mine ma mira cum plang acele femei, dimineata cand a tinut o cuvantare acel om care este si in videoclip, spunand asa:
    Maica Domnului este si maica noastra, Ea este asemenea ca o mama cu multi copii care toti vin acasa se aduna inpreuna cu ea la masa toti copii se bucura cu ea dar ea in sufletul ei sufera fara sa-si dea seama copii ca sanu-i intristeze, suferinta ei este ca nu toti copii au venit la masa ci ma-i este unul care umbla pe cai gresite prin puscarie prin locuri murdare prin desfranari, ea se uita mereu spre poarta, poate-i deschide poarta si acel copil al ei mai neascultator sa vina si el la masa sa fie cu toti si cand il vede ca ii deschide poarta si intra in curte se bugura enorm si num-ai poate de bucurie ca a venit si ultimul copil.
    Nu putu sa va spun cu aceleas cuvinte ca a celui om dar poate ati inteles
    .Vreau sa va spun cand tinea cuvantarea omul, plangea toata biserica numai eu stateam lemn si ma uitam in stanga si-n dreapta(ca un bezmetic) cum plang oamenii, sa terminat cuvantarea si au inceput sa iasa afara cu lacrimi in ochii numai eu eram impietrit nu puteam sa vars o lacrima, si am inceput sa ma rog la Maica Domnului sa-mi dea si mie lacrimi, nu a durat mult dupa ce am iesit afara mi-am adus aminte de bunica mea care povestea ca a avut un frate care a facut puscarie dintr-o neatentie si mama bunicii mele tare se mai intrista cand se adunau toti inafara de el si cand am inceput sa plang nu ma m-ai puteam opri, dar nu plangeam de unchiul meu ca a facut puscarie ci mi-am dat seama cat de mult ne iubeste Maica Domnului, asa plans nu am avut niciodata mi-as dori sa plang in fiecare zi.
    Asa ca thalex sa nu mai spui lucruri urate despre minunile Maicii Domnului.

  • Da, am vazut cele 3 filme, pacat ca bietul om evlavios nu prea vrea sa deschida ochii si sa vada ca cei de care apartine el se cam dau cu papistasii sau cel putin cu cele papistasesti. Tot nu vor sa inteleaga ca mantuirea nu sta numai in calendarul bisericesc ci in respectarea si pastrarea tuturor traditiilor si invataturilor Bisericii. De ce uita atat de repede oamenii si mai cu seama „ierarhii” de canoanele Bisericesti, mai ales canoanele apostolice? http://www.mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=6815 mai nou asa au inceput sa boteze si ei!

   • Dar fara intoarcerea la calendarul iulian ( cum ne invata pr. Matei Vulcanescu ) se poate scapa de ecumenism?!

    • Te intreb asta ptr ca, spun unii crestini din BOR astfel:
     cum lupta cei din Rusia cu ecumenismul, luptam si noi in Romania

    • Noul calendar nu e decat ecumenismul in fasa sau forma lui primitiva, praznuirea in comun cu ceilalti ca dupa ceea sa urmeze rugaciunile in comun samd.O data atins acest scop calendarul nu ii mai intereseaza asa tare, ba spun chiar ca amandoua calendarele sunt bune Rezultatul: celelalte biserici care nu au schimbat calendarul ramanand in comuniune cu nou calendaristii au inceput si ei sa faca faptele lor ecumenism, botez prin turnare, stropire etc, cenzura…

     • Aha, deci diferenta fundamentalä între mine si ecumenisti e cä aceia spun „ca amandoua calendarele sunt bune”, pe când eu o tin sus si tare cä noul-calendar (poreclit de adeptii säi „vechi”, obtinut prin defazarea calendarului real în ultimele 2 mii de ani ca urmare a disconsiderärii abaterilor sale dela Rânduiala lui Dumnezeu = Cosmos) nu e bun, nu?

     • Nikolai, te rog frumos explica tu(am observat din comentariile tale ca esti mai citit in domeniu) cum afecteaza calendarul grigorian postul Sf Ap Petru si Pavel in BOR oficiala

      • Simplu! Un ex. e anul acesta, au mai fost si alti ani cand acest post a disparut si atunci au trebuit sa posteasca in saptamana de harti. Un alt ex.: in cartile de slujba bisericeasca exista o slujba speciala numita kyriopasca, sau cam asa ceva, o slujba deosebit de frumoasa si care se face atunci cand Pastele cade in ziua de Bunavestire ceea ce se intampla rar. Folosind acest calendar mixt in BOR nu mai cade niciodata Pastele in ziua de Bunavestire. O alta traditie anulata.

      • Bine, dar asta se ni-se întâmplä (doar) nouä, pentru cä am acceptat, din solidaritate, sä tinem TOATE Sf. Särbätori cu datä ne-fixä în calendar dupä … voi, nu?

       De aia (si NU din alt motiv) apare si dereglarea.

    • De ecumenism se scapa printr-o viata autentic ortodoxa, fie ea dupa vechiul, sau noul calendar. Restul sunt detalii in care se ascunde, stim noi cine.

     • Eu, eu stiu cine se ascunde: Nikolai!

     • Nu vreau sa intru intr-o polemica pe tema calendarului, pe aceasta tema se gasesc materiale mai ales pe net de nu ai timp sa le citesti intr-un an. Eu cred ca o viata autentic ortodoxa pe calendarul nou nu se poate, ci doar ceva partial iar lui Dumnezeu nu-i plac jumatatile de masura. Calendarul bisericesc, vechi sau iulian cum i se mai spune face parte din Sf. Traditie iar noi ortodocsii o pretuim la fel ca pe Sf. Scriptura. Nu are nimeni dreptul sa atenteze la Sf. Traditie. Polemica asupra calendarului si incercarea de a-l strecura in Biserica Ortodoxa nu dateaza doar din 1924 ci de aproape 500 de ani. Suntem noi mai destepti si luminati decat cei care la o multime de sinoade, unele chiar a toata lumea ortodoxa, au condamnat pe cei care ar indrazni sa sarbatoreasca dupa calendarul catolic? Daca timp de 500 de ani Biserica a luptat impotriva lui noi acum putem sa-l socotim un lucru neinsemnat? Neascultarea fata de Biserica duce la ruina sufleteasca. Dati o privire in staulul BOR si veti vedea ca deja e pe jumatate catolica (spre bucuria lui thalex). Cea mai importanta Taina din viata unui om, botezul, se savarseste deja ca la catolici, si asta pe arii extinse iar cei care se considera ortodocsi nu prea zic nimic sau zic ceva dar foarte putin. E adevarat, mantuirea nu sta nici in post, nici in calendar, nici in metanii sau inchinaciuni, nici in citirea unor rugaciuni puse intr-o anumita ordine, nu acestea sunt cele care ne mantuiesc, insa hai sa dam cu toate acestea la gunoi, cu ce vom mai ramane? Cu ce au ramas si lutheranii, un cocos in varful turlei. Toate cele enumerate mai sus, calendar, post etc sunt zerourile care prind valoare cand il punem pe unu in fata lor. Sper ca am fost destul de clar. Chestiunea calendarului a fost lamurita de catre Biserica inainte de 1924. Eu ma refer la calendarul liturgic, in viata civila pot sa foloseasca ce calendar vor stapanii acestei lumi, nu ma intereseaza.

     • Nu sunt chiar detalii!
      Lasand deoparte minunile Sf. Ortodoxii care se intampla numai dupa calendarul iulian. In afara de povestea cu sherpii.
      Se stie acum, fara putinta de tagada, ca schimbarea calendarului s-a facut sub presiunea organizatiilor anticrestine. Oare acestea se ocupau de lucruri „neinsemnate”?
      Unul din scopuri a fost ca sa-i faca pe bietii crestini (spunea Par. Dionisie Ignat de la Sf. Munte) sa se obisnuiasca, cu orice schimbari, „ca nu sunt dogme”.
      Nu mai este cazul sa enumeram aceste schimbari, le traim zilnic.
      Alta inregistrare:
      „Acuma de-un timp, o început să… că „de ce zicem că calendarul nou nu-i bun?”… Poţi să zici că-i bun dac-o adus în lume despărţire, o adus în lume atâta tulburare?!… atâta măcel ce-o făcut!!… În ţară şi încă ş-atuncea în 1939, erau călugări la puşcărie, că de ce sunt pe vechi!… De când îi Biserica, veşnic, veşnic or fost tulburări; nu vezi, şi cu sfintele icoane: îi schingiuiau pe cei care ţineau la sfintele icoane, cădeau aceia, iar veneau alţii şi câte şi câte eresuri au fost, de când îi lumea…” https://www.box.com/shared/8yhso25822
      Si nu in ultimul rand, de ce oare Sf. Biserica Ortodoxa s-a opus inca din secolul al XVI-lea si pana in zilele noastre (Rusia, Ierusalimul, Sf. Munte, etc.) adoptarii calendarului „astronomilor eretici ai Papei”. Sf. Calinic este doar un exemplu. Si de ce vrajmasii Sf. Cruci au fortat schimbarea.
      Oricum, discutia nu isi are rostul de a fi continuata. Fiecare vom da socoteala.

     • Iar nu este bine, pentru ca tot doua biserici ortodoxe vor fi.

      • ori ne intoarcem la cel vechi, ori ne vorbim intre noi toti ortodocsii din lume si calculam noi un nou calendar diferit de al papistasilor

      • M,
       a doua varianta nu merge, pentru ca daca am calcula toti ortodocsi din lume alt calendar s-ar modifica data pastelui(s-ar forma erezie), care a fost fixata odata pentru totdeauna in primul Sinod Ecumenic.

       Sinoade Ortodoxe care au condamnat calendarul gregorian

       iainte de 1924

       Sinod Pan-Ortodox de la Constantinopol condus de patr. Ieremia 1583
       Sinod Pan-Ortodox de la Constantinopol condus de patr. Ieremia 1587
       Sinod Pan-Ortodox de la Constantinopol condus de patr. Ieremia 1593
       Sinod local al Ierusalimului condus de patr. Dositei 1670
       Sinod local al Constantinopolului condus de patr. Agatanghel 1827
       Sinod local de la Constantinopol condus de patr. Antim 1895
       Sinod local de la Constantinopol condus de patr. Ioachim 1902
       Sinod local de la Ierusalim condus de patr. Damian 1903
       Sinod local de la Petrograd condus de mitropolitul Macarie 1903
       Sinod local de la Bucuresti 1903
       Sinod local de la Atena condus de mitro. Procopie 1903
       Sinod local de la Constantinopol condus de patr. Ioachim1904
       Sinod local de la Atena condus de Ghermano al Demetriei 1921

       dupa 1924

       Sinod local de la Alexandria condus de patr. Fotie 1924
       Sinod local de la Antiohia condus de patr. Grigorie 1924
       Sinod loca de la Ierusalim condus de patr. Damian 1924
       Sinod local Cipru condus de arhiep. Chiril 1924
       Sinod local de la Karlowitz condus de mitrop. Antonie 1926
       Sinod local de la Atena condus de Ghermano al Demetriei 1935
       Sinod local de la Atena condus de Ghermano al Cicladelor 1938
       Sinod local de la Atena condus de arhiepi. Matei al Atenei 1949
       Sinod local de la Atena condus de mitropo. Hrisostom al Florinei 1950
       Sinod local de la Atena condus de arhiep. Agatanghel 1957
       Sinod local de la Atena condus de arhiep. Andrei 1985
       Sinod local de la Atena condus de arhiep. Avxentie Pastras 1985

      • Lista Sinoadelor fiind COMPLET CADUCÄ, întrucât BO respectä EXCLUSIV cele 7 Concilii Ecumenice din Primul Mileniu (pentru a evita sä schimbe ceva), nu?

      • OK daca-i asa ne intoarcem la cel iulian. Problema mea era strict cea astronomica de ramanere in urma a calendarului iulian. Cand am zis calculam toti ortodocsii m-am referit ne strangem toti si greci si bulgari si romani si rusi si csarbi si ei de la ierusalim, constantinopol, alexandria, etc. si rezolvam atat problema practica ce tine de astronomie cat si problema ecumenica ce tine de credinta printr-un nou Sinod Ecumenic care sa propuna un nou calendar sau o o forma de indreptare care s-l faca pe cel iulian cat mai exact astfel incat sa ne indepartam de spurcaiunile eretice papistase protestante si alte soiuri de asemenea stricaciuni ecumeniste si sa revenim la fagasul nostru firesc.

      • Problema calendarului este foarte delicata nu vreau sa ma contrazic cu nimeni, cea ce am spus m-am gandit poate alti nu stiu (nu am putut sa tac ptr ca m-ar fi mustrat constiinta)
       Sa fie gresit astronomic calendarul iulian? asta chiar nu stiu.
       Sa se faca Sinod Ecumenic acum?, nu se m-ai poate pentru ca majoritatea din ierarhi a bisericilor ortodoxe oficiale din intreaga lume sunt ecumenisti
       Sf Parinti au spus m-ai bine gresim astronomic decat sa-l maniem pe Dumnezeu.

       Nu stiu cu ce ne-ar fi deranjat daca am tine sarbatorile dupa calendarul iulian si problemele de zi cu zi dupa calendarul gregorian, intr-adevar ar fi mai greu, eu personal m-am lovit la serviciu de colegi care mi-au spus ca sunt ca ne-lumea, nu le-am spus nimic, dar nu trebuie sa facem pe plac lumii.
       .

 28. Uita-ti un preot care vrea sa salveze BOR de ecumenism. O fi asa?! mie mi se pare cam dubios.
  http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/

  • Dar un preot (orthodox) care vrea sä „salveze” Limba Românä (de tine) nu cunosti?

   • auzi ereticule , dar papi al tau pe care-l lingi atata unde era cand vestimentarii stanei afisau asemenea blasfemie pe podiumul de moda?

    ATENTIE film blasfemiator !!!

    eu am vazut cateva secunde si mi-a fost de ajuns

    sau asta e in regula dupa mintea voastra ca doar batjocoreste sfintii bizantini dupa 1300 deci dupa schisma?

    Cum ramane insa cu Sf Cruce? sau voia aveti o altfel de cruce din aia cu vratele frante dupa cum poarta ereticul vostru

    fi-mi-ar scartba de voi occidentali spurcati

    Asteptam reactii oficiale din partea Bisericlor Ortodoxe !!!

    • Da’ rabda domnule si uita-te pana la sfarsit!
     Ce te scandalizeaza intr-asa un hal de dai cu vorbele cum iti vine la gura?!
     E una din cele mai frumoase si elegante colectii de haine pentru femei, ca sa nu zic „moda”, ca cine stie ce tulburare iti poate ravasi ideile..
     Macar de s-ar imbraca in portretul sfantei imparatese Teodora crestinele noastre si nu cu nadragi barbatesti ca Monica M sau Anghela M…
     Nu este aici si acum locul si momentul dar ai merita sa iti postez fotografiile unor doamne preotese zbeiguindu-se in costum de baie printre pelerini si pelerine, alaturi de cucernicii lor soti..
     Ma refer la doamne ortodoxe din Romania, nu la preotese din diaspora, dedulcite la moravuri occidentale…
     Chiar nu poti pastra dreapta masura?
     Maine poimaine veti ajunge sa cereti scoterea sfintelor Icoane imparatesti din Biserica Patriarhala, pentru ca sunt facute de mana femeiasca si prea sunt expresive, luminate, colorate cu iubire materna.
     Gasesc ca creatorii acestor vesminte au adus un omagiu artei religioase bizantine si este bine ca in aceste vremuri de respingere organizata a simbolurilor crestine, nume importante din creatia vestimentara au indraznit sa infrunte spiritul desacralizant al timpurilor.
     Cred ca trebuie sa iti aminteasca cineva ca decenii de-a randul romanii au evitat sa intre in Sfintele Biserici, sa poarte Sfanta Cruce la gat, sa se inchine in public, sa spuna Tatal Nostru inainte de a se aseza la masa.
     Ultra-ortodoxismul exprimat in acest mod aduce mai mult a judeo-islamism primar decat a crestinism.

     • clement lasa-ma sa inteleg si eu, ti se pare normal ca Sfintele icoane in fata carora te inchini, respectiv Sfanta Cruce pe care a murit Mantuitorul nostru pentru iertarea pacatelor noastre si pentru a ne reda Raiul pierdut si a ne indumnezei sa fie niste obiecte de podoaba de pus pe trupul unor curve intr-o bataie de joc maimutareala si schimonosire numita de toti satanistii ‘moda”? Ti s-ar parea normal sa te inchini la rochia unei femei? Esti nebun???

      Sfintele icoane si Sfanta Cruce sunt obiecte cinstite de toti credinciosii si care stau pe catapeteasma Sfantului Altar al lui Dumnezeu si tu vre sa-ti imbraci femeile cu ele??? Tu gandesti putin inainte sa vorbesti??

      Gasesc ca creatorii acestor vesminte au adus un omagiu artei religioase bizantine

      Hula mai mare ca asta nu mi-a fos dat sa aud!!!

      Cum mah omagiu? Asa omagiezi tu pe cineva punandu-i chipul pe niste nadragi si niste fuste de vanzare si atarnand Sfanta Cruce ca o podoaba oarecare golita de orice semnificatie religioasa, de buricul si urechile uneia maimutarind astfel portul preotesc si pe preoti si pangarind Sfantul Simbol al Mantuirii?

      Si ne mai miram de existenta unor d’alde thalex printre noi. Apai cum sa nu ne cotropeasca vrajmansii cand noi ne batem joc de Dumnezeu si mai avem si tupeul nesimtit sa zicem ca facem ceva bun.

      VAI NOUA!!!

     • eufrosin vezi ca i-am rapsuns lui clement dar nu mi-ai publicat raspunsul. te asigur ca nu erau motive de cenzura 🙂

     • Domnu Clement sunteti un om destept, tot respectul, dar sa stii ca, acea moda nu este vrednica de urmat, se asemanatoare cu hainele preotesti ptr slujba.
      Ati vazut vre-o data preot, sa mearga pe strada in hainele de slujba?
      Stiti cat de mare este pacatul cand se imbraca un mirean cu hainele preotesti?

      • Eiii, am vazut si cred ca ati vazut si domnia voastra.
       Locuind pe peticul de rai al ortodoxiei romanesti, asezat intre Patriarhie, Manastirea Antim, Biserica Sfantul Spiridon, Biserica Sfantul Nicolae, Biserica Sfanta Vineri, Biserica Sfantul Ioan Nou, Biserica Coltei, Biserica Sfanta Balasa, Biserica Sfantul Gheorghe, pot spune ca am invatat sa merg tinut de mana de maicute.
       Cele mai frumoase emotii ale primilor ani le-am trait in fata icoanelor imparatesti pictate de Olga Greceanu, privind raurile de preoti ce purtau prin oras Sfintele Moaste ale cate unui Sfant si gradina cu pauni din spatele Palatului Patriarhal.
       Recunosc ca am o sensibilitate particulara pentru estetica ortodoxa.
       Uitandu-ma cu atentie la hainele care au inspaimantat atatia drept credinciosi nu am gasit nimic profanator la adresa vesmintelor sacerdotiului ortodox.
       In satul bunicilor materni, in gospodarie, crestinii folosesc stergare cu chipul Maicii Domnului sau cu imagini biblice ( intrarea Mantuitorului in Jerusalim,calare pe magar). Stergarele respective nu impodobesc doar icoanele, ci sunt folosite si in bucatarie.
       Raman la parerea ca adolescentilor nostri le-ar sta mult mai bine in tricouri imprimate cu chipul unor Sfinti decat cu al lui James Morrison sau lady gaga.

      • nimic profanator la adresa vesmintelor sacerdotiului ortodox. – Nu e profanator la adresa vesmintelor ci la adresa Credintei.

       Si daca se folosesc in bucatarie de catre bunici e un lucru bun? chit ca probabil oamenii nu o fac cu rea intentie. Oare nu trebuie sa le explice preotul ce si cum si sa ne dezbaram odata pr totdeauna de datinile astea inventate de mintea cea putina a vreunui mirean si care uimitor se perpetueaza aiurea mergand paralel cu Credinta?

       prin afirmatia pe care ai facut-o referitor la aceste haine te-ai demonstrat un necrestin, nu stiu daca voluntar sau nu.

       Ia fugi tu la duhovnicul tau care presupun ca e preot crestin ortodox adevarat (adica nu ultramodernistii ecumenisti lupi in blana de oaie ce se infratesc cu papistasii si tremuricii si se inchina ochiului lui aghiutza), expune-i problema , arata-i daca dispui de tehnologia aferenta si vezi ce parere are

     • Ce intelegeti dumneavoastra prin ultra-ortodoxismul?, eu intelec sa nu acceptam nici o modificare la ortodoxie (nici sa adaugam nici sa taiem)
      Oare merge si crestin caldicel?!

      • Încerc eu un räspuns, cu ajutorul unui citat din Eminescu:

       * * * * *
       “Naţionalismul este un semn RÄU la un popor. Nimeni nu ţine la esistenţa sa decât acela ce are să o piardă în curând şi aceasta se simte instinctiv. Nicăieri nu se manifestă voinţă de viaţă mai tare decât acolo unde viaţa este periclitată, sau prin boală internă, sau prin pericol estern”
       * * * * *

       Sursa: Fragmentarium, p. 129, sublinierea mea (sä nu mä întrebi când a fost „bun de tipar”)

       Cam în acelas raport se plaseazä si „orthodoxismul” fatä de Orthodoxie.

      • OFF-SIDE FRAIERE !!! – se vorbea de ortodoxism nu de nationalism.
       Dar ca sa te bagam in seama ca pe -o javra bolnava de jigodie (strict in termeni veterinari desigur) , ia detaliaza tu PENTRU CINE E RAU NATIONALISMUL??? Si daca tot te dai rotund ia vezi ce a scris despre NATIONALISM si numitul Zelea-Codreanu pe care mai deunazi il citai cand iti servea si numai cand iti servea interesul ocult (ce surpriza !)

       Vorbeam mai sus de dusmani. Cine face spume la gura si incepe sa turbeze luandu-i tremuriciul cand aud NATIONALISM??? CNE OARE CINE??? Poti sa spui GUVERN MONDIAL? POTI SA SPUI IUDEOMASONERIE ? POTI SA SPUI INTEGRARE GLOBALIZARE, THALEX, ECUMENISM, SATANISM, ELIMINAREA NATIUNILOR, DISPARITIA SUVERANITATII, SUBJUGARE (papistaso satanicoecumeista in cazul thalex), INROBIRE , SCLAVIEEEEEE???

      • @M:

       „Cine face spume la gura si incepe sa turbeze luandu-i tremuriciul cand aud NATIONALISM???”

       Presupun cä te referi la Eminescu, cf. citatului de mai sus, dar cred cä te gräbesti putin. Autorul se adresa unui public academic, cu indicele volumetric de peste 1.300 cm3.

       La sub 1.000 cm3 contururile discursul poetului se estompeazä, iar la categoria ta (la categoria muscä) devine ininteligibil in contextul bâzâitului de fond.

      • presupui gresit – ma refer la tine si d’astia d’alde tine. Daca Eminescu a scris intr-adevar acest lucru si nu este un fals grosolan sau ceva scos din context asa cum ne-ai obisnuit atunci afla ca Eminescu s-a inselat cumplit iar noi ca urmasi ce-i suntem trebuie sa avem taria sa recunoastem asta si sa inelegem ca Eminescu a fost o autoritate in materie de poezie nu politica. D’aia ti-am spus si ti-o repet desi insisti sa eviti un raspuns pe tema aceasta – VEZI SI PAREREA LUI CODREANU de exemplu si de ce nu si alui Iorga despre acest subiect.

       Vad ca ai o problema cu unitatle de masura. Hai sa-ti explic cum sta treaba desi cred ca imi racesc guura de pomana cu tine :Creierul este un solid chiar daca de consistenta mai moale ca atare are masa si se masoara in kg – cu cat mai multe kg RAPORTATE LA MASA CORPORALA (foarte important raportul asta) cu atat mai mare intelighentia, pricepi?

       Acum insa , daca tu ai in loc de creier un mucilagiu vascos sigur ca te poti exprima in cm cubi cu referire la persoana ta dar in niciun caz nu insulta publicul poetului cu o astfel de caracterizare. Ar fi nedrept fata de toti cei care ii citim opera Maestrului nu doar publicistica cel mai probabil scoasa din context.

       Legat de citatul ala de care te agati cu si mai mare disperare ca sa justifici probabil pretentiile separatiste ale bozgorimii satanice papisatse a carui sclav te dovedesti eu il consider un FALS ORDINAR sau o MIZERIE SCRISA DE DUSMANI si aduc ca argument in sprijinul acestor afirmatii REALITATEA ISTORICA a relatiilor , mai bine zis a patimilor romanesti suferite de pe urma bozgorilor si papistasilor in TRANSILVANIA de la primele contacte cu spurcaciunile astea barbare si culminand cu ultimele evenimente din Covasna cand copii romani sunt amenintati cu moartea de bestiile bozgoresti ptr ca au „indraznit” sa poarte tricolorul la ei in tara, iar guvernantii nostri actuiali si tradatori se comporta exact ca partzolernul tau, bolnavul de priapism, cu vocea de magar scopit si tatal hotului de tablouri revenit miseleste in tara dupa ’89 cu aceeasi aviditate de avere specifica JIGODIILOR !.

     • „Cred ca trebuie sa iti aminteasca cineva ca decenii de-a randul romanii au evitat sa intre in Sfintele Biserici, sa poarte Sfanta Cruce la gat, sa se inchine in public, sa spuna Tatal Nostru inainte de a se aseza la masa”

      Scuza-ma clement dar aici cred ca bati campii. Poate cu exceptia unei scurte perioade de trista amintire din intervalul 48-52 cand jigodia infecta de jidanca borata satanista (ca toti jidanii) pauker dimpreuna cu gunoaiele sovietice venite pe tancuri , in ura lor pr Crestinism (Ortodox se subintelege, restul e erezie) au ucis si au reprimat cat au putut pe bietii crestini ortodocsi dar odata cu venirea fortelor autohtone nationaliste la putere in cadrul partidului comunist , treburile s-au calmat. Mie mi-au povestit bunicii ca nu se punea problema sa te impiedice cineva sa te duci la biserica ori sa porti crucea la gat. Daca erau asemena restrictii , erau in cadrul conducerii la varf a partidului unde nu dadea bine cu morala comunista sa te afisezi cu asa ceva, da’ tot nu iti zicea nimeni nimic doar ca nu te promovau.

      Oricum nu cred ca asta era intentia celor care au facut rochiile acelea.

      Despre ce vorbim aici? MODA adica maxim de superficialitate, egoism, egocentrism , hedonism, perversiune, frivolitate si promiscuitate. Crezi ca astia ar omagia Sfintele Icoane?

      Si chiar si asa ti se pare ca asta e o forma de omagiere? Ce-ar fi daca ti-ar pune Sfanta Cruce pe covoare pe care sa le calci in picioare? Sau o icoana pe interiorul papucilor sau Doamne fereste de ceva si mai grav pe lenjerie intima sa zicem maieuri nu chiloti. TI s-ar mai parea omagiere?

      Judeca si tu clement si ai in vedere dracul cu a sa gura/minte inveninata plina de hule sta de veghe neobosit doar doar te-o face sa pacatuiesti impotriva lui Dumnezeu!

      • Alianta Socialistä – esti bäiatul de migi al / fata în casä a lui Zärnescu, nu?

       Despre * jigodia infecta de jidanca borata satanista (ca toti jidanii, pauker*, o scurtä tragere de mânecä la adresa:

       http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-10682337-lacrimile-anei-pauker.htm

       * * * * * * * * * *

       Pe baza acestui criteriu a optat I.V.Stalin pentru (slugoiul lui säu prea-supus) criminalul în masä G.G.Dej în 1952, asa-i?

      • Ce faci D-le Thalex, apologia aleia’ de-si ascundea urechea mancata de sifilis, sub o suvita de par ? A tortionarei cremei Romanilor? Cunosti legatura spurcaciunii cu experimentul Pitesti ?

      • Am crezut întotdeauna cä a märturisi DREPT despre semenul (oricât de respingätor, de hidos ar fi acela, precum în cazul de fatzä) e de datoria crestinului. Întrucât mä ostenesc întru a fi / deveni unul, am spus ce am spus – si NU am mintzit spunând-o.

       Nu, NU cunosc distributia în TRAGEDIA de dincolo de închipuire, de la Pitesti. Dar, în ceea ce priveste TRAGEDIA colectivizärii, ei bine, acolo rolul jucat de trädätorii români 100% a fost … macabru.

       Mi-as dori ca Ana Pauker sä fi fost SPÂNZURATÄ pentru ticälosiile ei si NU persecutatä pentru cä s-a OPUS ticälosiei intitulate „Transformarea Socialistä a Agriculturii”, desävârsistä de alde Dej, Ceausescu & Comp.

       Gresesc?

      • Fi pe pace… nu de dragul neamulu Romanesc s-a opus bestia, initiativei. Daca chiar s-a opus.

 29. Minciuni, din contra sunt mult mai periculosi decat cei care tac vazand mocirla in care se zbat, ei merg pe alt principiu din Protocoale respectiv „vom avea si noi cel putin un ziar care lupta impotriva noastra si care e al nostru asa incat cei care vor sa lupte impotriva noastra de fapt sa lupte sub steagurile noastre” sau cam asa ceva, citez doar din minte. am vazut cu ce se ocupa, rastalmacesc canonul 15 al sinodului I-II si can 31 apostolic fara sa pomeneasca de faptul ca pe baza acestor canoane s-au separat ortodocsii pe care ei acum ii numesc stilisti de inovatorii nou calendaristi care au cazut mai apoi in ecumenism. Noul calendar a fost doar o trambulina.

  • Aha, de-abia acum încep sä înteleg: deci cu cât un orthodox e mai … orthodox, dar nu respectä „sf. calendar” al Împäratului Julius Caesar, cu atât e mai … periculos, întrucât seamänä confuzie prin … imposturä (pärând, îm mod ilegitim, lafel de orthodox ca super-orthodocsii stilisti) asa e?

   Putem astfel concluziona cä orthodocsii non-stilisti sunt, pentru voi, un soi de „idioti-utili” în lupta împotriva … papei, în realitate fiind o rasä chiar mai päcätoasä decât … catholicii, nu?

 30. Ia uita-ti aici ce spune IPS Vlasie despre masonerie:

 31. http://www.vatican.va/bxvi/omaggio/index_en.html pentru cei nostalgici dupa fostul papa prezentam in exclusivitate un album foto direct de pe site-ul Vaticanului, mie mi-a atras atentia poza cu nr. 41 si 42. Eufrosin, daca ai citit Razboi si pace, la sfarsitul romanului e un capitol dedicat de Tolstoi istoriei, de fapt cel mai important capitol din carte unde e un rezumat al ideilor acestui mare scriitor (pacat ca a murit pagan), acest capitol in unele tari e cenzurat, aici editura se lauda ca e prima editie a romanului tradusa in intregime iar cand am comparat ultimul capitol cu capitolul in limba romana lipseste cam jumatate, au scos cele mai importante pasaje din cartea care e pe primul loc in literatura universala. Tolstoi spune ca privindu-l pe Napoleon prin ochii istoricilor lui pe baza povestirilor generalilor lui care au facut asta pt. bani si faima, Napoleon pare un erou care a facut mari fapte de vitejie in Italia… si mai ales in Africa. Privind realitatea din alt punct de vedere, realist si prin ochii altor istorici vom vedea ca de fapt Napoleon se incadreaza cu succes printre cei mai mari criminali din lume, mai ales in Africa Napoleon a facut niste „vitejii” rasunatoare ca sa aiba ce scrie pt. generatiile viitoare generalii lui, s-a pus cu tunurile pe populatia de acolo aproape neinarmata care ii tinea piept cu arcurile cu sageti. Si asa s-a scris Istorie despre „brav” Napoleon, ca sa nu mai pomenin de crimele savarsite prin Italia etc. Pt. cei care vor sa-l prezinte pe Napoleon drept erou nu au decat sa iasa la interval cu scrierile istoricilor lui care se gasesc din abundenta iar ceilalti care vor sa-i arate adevarata fata vin cu o istorie care relateaza aceleasi fapte dar din punct de vedere realist. Istoria greco-catolicilor privita prin prisma lui thalex, adica din punct de vedere catolic, ni-i prezinta pe acestia ca pe niste martiri ce au fost siliti sa se integreze fortat in BOR de catre evreii din romania ce se aflau la conducerea PC, deaia spunea ca evreii i-a silit pe greco-catolici sa treaca la ortodoxie, prezentand un adevar in ceata. De fapt PC dupa ce si-a asigurat loialitatea si colaborarea din partea BOR luand totodata controlul acestei biserici ca si in URSS ii vroiau si pe greco-catolici (din cauza ca aveau legatura cu vestul putand fi totodata o retea de scurgere de informatii acolo) in staulul BOR ca si pe vechii calendaristi de fapt. Diferenta: greco-catolicii au acceptat aceasta, deci au fost curve ca si securitatea, pe vremea comunistilor de partea lor iar pe vremea „democratiei” iudeo-masonice de la 89 incoace de partea masonilor. Si-au mai adus aminte (greco-catolicii) ca sunt catolici abia dupa „revolutie” cand au inceput sa se bata cu pumnii in piept si sa ceara bisericile inapoi, si pe-ale ortodocsilor, pana la revolutie au stat in „catacombe” ar riposta thalex, ceea ce toata lumea stie ca e o minciuna. Vechi calendaristii (numiti stilisti) au preferat mai bine moartea decat colaborarea cu PC, dovada miile de martiri despre care nu se vorbeste absolut nimic si bisericile rase de pe fata pamantului si reconstruite de multe ori. Cine a facut compromis in cazul acesta? Thalex iti aduce aici o cantitate imensa de informatii istorice toate vazute prin prisma „istoricilor” catolici sau masoni. Mai da si impresia celor mai putini cititi ca ar fi mare destept prin stilul caracteristic ce mie mi se pare de fapt un limbaj smecheresc cu jargoane de gasca de fapt totul e viclesug. Ai putea sa-l rogi frumos sa nu mai prezinte pe acest blog ce se vrea ortodox aceasta cantitate imensa de gunoi? Daca sunt sute de comentarii asta nu inseamna ca pt. un nou cititor ar fi ceva captivant, din contra cred ca ceva plictisitor, eu cred ca e mai importanta calitatea decat cantitatea. Nu instig la cenzura dar incepe sa para caraghios din afara, multime de comentarii de proasta calitate. Ceva gen sa…iv care lasa un comentariu a-l unui”stilist” dupa care i da spam si ii lasa pe ceilalti „ortodocsi” sa urle impotriva „stilistului” ce are spam, la urma vazand ca „stilistul” a „plecat” rusinat isi proclama solemn victoria. Ai toata consideratia din partea mea ca tu nu faci asa ceva, iar asta nu o spun din linguseala!

  • Corectie: Lumea dupa Eufrosin nu este „un blog ortodox”, caci nu are ca tema nici macar 50% credinta. Ea este maidegraba, blogul unui ortodox, care spune ce crede, prin prisma credintei lui.

  • Tu, Nikolai, nu e chiar asa de „päcat cä (Tolstoi) a murit pägân” (satanizat), cäci uite, poate fi încä folosit cu succes, ca „idiot util” respectiv ca „tovaräs de drum”, pentru „cauzä”, nu?

   Iatä cä „apologetii” încä se pot folosi de el în lupta lor împotriva … crestinilor de altä confesiune, si asta îl face pe pägân (pe satanizat, întrucât nici creatziunea si nici firea omeneascä NU admite spatii goale, cel „eliberat” de Dumnezeu fiind iute însusit de partea … adversä) sä ne aparä, practic, nu doar simpatic, ci chiar ca si cum ar fi aproape un … „orthodox”-sadea, nu?

   În plus, chiar pägân fiind, contele tinea Sf. Särbätori dupä sf. calendarul „vechi”, laolaltä cu multi alti diversi co-satanizati, nu?

   Si: eu zic sä nu-ti pierzi detot speranta (bg. nadejda), cäci, dat fiind bogätia ne-secatä de secte cälugäresti (toate „vechi”-calendariste) inspirate de credintele oculte ale Räsäritului din Marea Orthodoxie Rusä, cred cä teleportarea lui la Ceruri prin magie-„albä” e doar o chestiune de timp.

 32. Merci, corect!

 33. Ma intreb in ce masura este convenabila pentru Biserica Ortodoxa, alegerea noului Papa.
  François nu va face concesii in chestiunea casatoriei preotilor si nu va aprecia fastul protocolar.
  A decis deja sa nu foloseasca ascensorul personal si a declarat ca regreta faptul ca nu va mai putea circula cu metroul..
  In mod normal, Papa François nu va milita pentru ecumenism, pentru drepturile perversilor si va strange baierile pungii Vaticanului.
  Ramane de vazut ce atitudine va avea vis à vis de masonerie si de „corpul liturgic” stilizat, epurat si remaniat de predecesori.

  • Convenabilä pentru care dintre BO?

   Pentru cea Nikolaevicä (Biserica „Orthodox”-Frätzeascä a Zilelor Anathemeleor depe Urmä), sau pentru cea a noasträ (pe care primii o înjurä în numele „orthodoxiei”)?

 34. Habeus papam! Si iata si juramantul iezuit: https://cristytepes.wordpress.com/2011/08/04/juramantul-iezuit/

  Fara alte comentarii.

  • tare! e facatura sau e pe bune? pare foarte jidanesc juramantul si foarte blafemiator – mai ales la partea cu Maica Domnului , Doamne fereste de asa blasfemie!

   Si asa zi ai? vor sa ne extermine…Eheheheeee…NU MOR CAII CAND VOR CAINII !

   • Nu stiu. Nu am depus acest juramant.

    • Ai mai omis asta: Dogma supremaţiei papale şi dogma infailibilităţii papale, exprimate la Conciliul Vatican din 1970, cuprind cele mai mari blasfemii… Iată câteva fragmente formulate la acel conciliu:

     ”Papa Romei este om dumnezeiesc şi dumnezeu omenesc. De aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna.Papa a dobândit dumnezeiasca stăpânire, care este nelimitată.

     Pentru papa sunt posibile pe pământ exact cele care sunt posibile în cer pentru Dumnezeu […]

     Toate au fost supuse stăpânirii şi voinţei papei şi nimeni şi nimic nu i se poate împotrivi. Dacă papa a atras cu sine în iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe: ‹‹sfinte părinte, de ce faci aceasta ?››

     Papa este infailibil, precum este şi Dumnezeu, şi are puterea să facă orice face Dumnezeu.

     Papa poate schimba firea lucrurilor. Poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are puterea să facă orice este plăcut, chiar împotriva adevărului în afara adevărului şi în ciuda adevărului. Poate formula obiecţii împotriva apostolilor şi a poruncilor pe care le-au dat ei.

     El are dreptul şi puterea să îndrepte Noul Testament orice consideră necesar.

     Poate schimba chiar şi Tainele care au fost rânduite şi instituite de Iisus Hristos.

     El are o astfel de putere în cer încât poate proclama sfinţi pe oricine vrea dintre cei morţi chiar şi împotriva tuturor convingerilor din exterior şi în ciuda părerilor cardinalilor şi episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta. Papa are stăpânire asupra purgatoriului şi a iadului. El este stăpânul lumii. Cu nelimitata sa putere el le săvârşeşte pe toate potrivit voinţei sale şi are puterea să săvârşească mai mult decât cunoaştem noi.

     Stăpânirea papei nu are măsură, nici limite, Papa este vicarul lui Dumnezeu şi cel care neagă acest lucru este un amăgitor.

     Papa este locţiitorul lui Dumnezeu şi stăpâneşte asupra îngerilor buni şi răi. Orice lucru care se săvârşeşte cu puterea papei este săvârşit de Dumnezeu.

     Pe papa nu-l poate judeca nimeni. … Puterea şi stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhovniceşti, celor pământeşti şi celor dedesubt.

     Papa este asemenea lui Hristos căci în trupul său trăieşte Duhul Sfânt.

     Papa este domnul tuturor şi cauza oricărei cauze. Papa este mirele şi capul Bisericii Universale. Papa nu se poate înşela şi nu poate face vreo greşeală .

     El este atotputernic, căci înlăuntrul său există toată plinătatea puterii şi stăpânirii.

     Papa este mai presus decât Apostolul Pavel pentru că potrivit cu chemarea sa stă la acelaşi nivel cu Apostolul Petru. Din această pricină poate să nu fie de acord cu Epistolele Sfântului Apostol Pavel şi să dea porunci potrivnice acestora.

     Dacă papa pronunţă o hotărâre împotriva judecăţii lui Dumnezeu atunci judecata lui Dumnezeu va trebui îndreptată şi schimbată. Papa este lumina adevărului şi reflexia lui. Papa este totul peste toate şi pe toate le poate.”

    • DAR… ai citit ce scrie ce scrie in linkul (foarte util de altfel ca e bine de stiut cum gandeste si ce vrea dusmanul) postat de tine?

 35. Pentru intaia oara dupa 1054, un Patriarh ortodox, Bartolomeu, va participa la intronizarea noului Papa.
  IPS Daniel a transmis, cum se cuvine, felicitarile si urarile de circumstanta direct si indirect prin Mitropolitul Hilarion de Volokolomsk, umbra activa a Moscovei care impreuna cu noul consilier pe probleme externe si inter-confesionale BOR, lucreaza pentru conlucrarea pasnica si productiva dintre cele doua Patriarhii.
  Dupa indepartarea prin avansare a PS Campineanu, aripa ortodoxa filo-greaca se simte in usor dezechilibru.
  Martea viitoare sta-vom cu ochii pe „ceremonial” din care este posibil sa intelegem mai mult decat sunt dispusi oficialii religiosi sa comunice fidelilor lor.
  Istoric, jezuitilor li se pot reprosa unele atitutini considerate excesiv de severe, aplecarea foarte modesta spre iertare, politica „dintelui pentru dinte” dusa pana la suprimarea Papei Clement XIV, mizeriile facute dominicanilor.
  Inclin sa cred ca prezenta lor in Biserica Catolica a fost logica si uneori, necesara. In acest moment, pare necesara.

 36. Si atunci cand maimarii vostrii ierarhi vor participa la intronarea lui antihrist ca imparat al lumii si la instaurarea N.O.M. voi tot de ei o sa va tineti cu dintii spovedindu-va, impartasindu-va si mergand la liturghiile unde se pomenesc numele acestor antihristi in haine arhieresti iar pe cei care nu asculta de acesti lupi in piei de oaie si care nu vor sa stea in staulul lor tot asa o sa-i numiti: schismatici, sectari, in afara Bisericii. Pe cei ce-l au drept „stapan a toata lumea ortodoxa” pe Bartolomeu de Constantinopol ii considerati singurii ortodocsi din lume.

  • In trecut, cand importante erezii au atacat biserica, raspunsul corect nu a fost ruperea de biserica si infiintarea unei noi ramuri a crestinismului (schisma sau secta), ci tinutul cu dintii de Sfanta Traditie, de Sfintele Canoane si invataturi ale parintilor bisericii si caterisirea lupilor in pieii de oi, vezi exemplul iconoclastilor.

   Asa am mostenit noi Biserica Ortodoxa din zilele noastre.

   NU s-a schimbat nimic de-atunci, tot acesta ramane si raspunsul nostru de acum.

   • Aici cred ca e vorba de o confuzie, ortodocsii au ramas ortodocsi si nu au infiintat nici o biserica separata de ceilalti, dimpotriva! cei care au venit cu inovatii si invataturi noi de credinta au acaparat de multe ori majoritatea covarsitoare a poporului ortodocsii ramanand in minoritate. Nu numarul conteaza! Luminatorul trupului e ochiul, luminatorul Bisericii e episcopul, daca ochiul e intunecat tot trupul e intunecat la fel si cu episcopul. Preotul e doar sub ascultarea episcopului, fara episcop nu exista Biserica. Degeaba se arata preotul ortodox ca fara episcop nu poate face nimic. Timpul nu-mi permite sa deschid o polemica pe aceasta tema, si chiar daca mi-ar permite nu doresc sa intru in polemica cu tine Eufrosin. Ca raspuns ti-as recomanda raspunsul monahului Hristofor 9 ianuarie 2013 la 17:58 | #19 Citat #Fotie, destulă este pentru orice conștiință ortodoxă această combatere patristică făcută de oameni cu frică de Dumnezeu:

    Dă clic pentru a accesa Schimonahii-Teofilact-+%D0%AFi-Arsenie-Cotea-Boldurile-Sfintei-Noastre-Biserici-Ortodoxe-de-R-%D0%93s-%D0%93rit.pdf

    Cine are nevoie de mai multe ”argumente”, n-a înțeles esența.
    La fel ca în pilda cu săracul Lazăr:
    ”Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.” (Luca 16)

    • Comentariul e luat de aici, stiu ca nu o sa deschidei link-ul dar nu e frumos sa nu mentionam sursa http://hristofor.wordpress.com/2010/06/02/congresul-pan-ortodox-din-1923-si-inventarea-calendarului-nou-iulian/#comment-3767

    • Aaa, deci noi cei din Biserica Ortodoxa Romana suntem schismaticii si nu „Mitropolia” Slatioara… Cu asta am si incheiat subiectul

     • Pe Popas alternativ am intrat de pe Lumea dupa Eufrosin, probabil cand l-ai trecut la blogroll nu era „schismatic”. Eu nu apartin de Mitropolia Slatioara ci mitropolitul meu e unul din autorii cartii „Noul catehism catolic contra credintei Sfintilor Parinti” pe atunci arhimandrit. Deoarece nu locuiesc in Romania apartin fratiei ortodoxe Sf. Grigorie Palamas din Paris. Sincer nu vroiam sa mai scriu nici un comentariu insa mi-am adus aminte ca duminica ce vine sarbatorim duminica biruintei ortodoxiei cand la sinodicon ii vom da anatemei pe eretici, pe masoni si pe ecumenistii din toata lumea. In BOR nu se citeste sinodiconul in schimb anul trecut au sarbatorit aceasta duminica impreuna cu catolicii prin occident, anul asta cu cine vor mai sarbatorii?

      • Ai dreptate: sunt convins ca nu e departe ceasul în care însusi termenul de „Duminica Orthodoxiei” va fi abolit si îlocuit cu cel de „Duminica Înjurärturilor & Anathemelor”.

       În urma reformörii D.O. cf. mai sus, credinciosii nu se vor mai smeri comemorând întoarcerea grecimii în Sf. Bisericä Catholicä (ca efect al iesirii Lumii Bizantine din demono-nebunia iconoclastä), ci vor primi în dar câte o gäleatä de rahat pe cap de apologet, cu care vor fi îndemnati de „fratii” orthodocsi (respectiv de „prietenii” de pe „facebook”) a o azvârli în capul semenilor crestini (de altä orientare / confesiune).

       Asa e, cei vizati sunt „masonii si ecumenistii din toatä lumea”, nu ca pe vremea lui Moise, sau a Mântuitorului, când cei vizati erau materialistii dialectici & istorici, închinätorii la idoli, fakirii (si yoghinii = vechii isihasti, elaboratorii incontestabili ai teoriei unirii intelectului cu inima prin rugäciune, ipostaze si technici respiratorii), majasii si pigmeii.

       În fine, astept cu neräbdare aparitia lucrärii „Neo-Isihasmul zis-Orthodox contra credintei Sfintilor Parinti” de acelas autor (cäruia îi pun cu pläcere în mod gratuit la dispozitie colectia comentariilor mele de pe acest forum).

  • Care „voi”?
   Informatiile ce le impartasesc lectorilor blogului te determina sa ai certitudini asupra apartenentei duhovnicului meu?
   Am impresia ca uneori, inviforat de sentimente belicoase, interpretezi prezumtios spusele unor forumisti.
   Imi permit sa iti sugerez sa citesti apocrifa „Evanghelie a Pacii” luind dezlegare de la duhovnic, desigur.
   Textul acestei scrieri induce o benefica stare de liniste contemplativa necesara oricarui crestin aspirant la mantuire.

   • clement,
    Lectură placută a apocrifelor și „surorilor” lor : talmuduri, corane și altele ! Vezi să nu cazi de prea multă cercetare a cărților dinafara Tradiției ortodoxe !!!
    Noi-ăia mai puțin școliți în ale teologhisirii occidentale sau de altă origine decat cea patristică; noi ,cei mai simpli; care ținem la vlădicile noastre și ne rugăm ca Domnul să-i lumineze cu lumina Duhului Sfânt și nu altă lumină găsită de fiecare nu știu pe unde și cum prin lume; noi cei care credem că Dumnezeu alege sau îngăduie anumiți conducători laici sau bisericești; noi, cei care nu vrem să spănzurăm pe ultimul rege cu mațele ultimului popă și nici măcar să facem acum și aici raiul pe pământ, lăsând Cerul păsărilor și îngerilor, ca să parafrazez doar două mari *întunericuri ale minții* din istoria omenirii; noi , cei care credem și mărturisim că numai Dumnezeu-care cunoaște inimile și rărunchii fiecaruia-asta fiind o frumoasă expresie a cunoașterii depline a omului de către Făcătorul– mântuiește cu voia Lui deplină, indiferent ce facem, credem sau spunem noi; noi cei care tinem *… cu dintii de Sfanta Traditie, de Sfintele Canoane si invataturi ale parintilor bisericii si caterisirea lupilor in pieii de oi, vezi exemplul iconoclastilor.
    Asa am mostenit noi Biserica Ortodoxa din zilele noastre.
    NU s-a schimbat nimic de-atunci, tot acesta ramane si raspunsul nostru de acum…*
    Uite, noi, ăștia mai ciobani; mai puțin *țivilizați*, dar Ortodocși din moși- strămoși;ăștia suntem printre cititorii fratelui Eufrosin.
    Domnul să ne aibă în paza Sa !

    • Si in rest, o tabla,ceva? Oamenii simplii au fost dintotdeauna cei mai buni dintre cei mai buni jucatori de table!

     Si canibalii sunt oameni induiosator de simpli … Ba pana si asasinii Sf. Ap. Stefan au fost niste oameni de o simplitate desarmanta: i-au dat cu pietre in cap, pana ce sfantului i-a dat sangele pe nas si i-s-au albit ochii. Si Gheorghe Ghiorghiu Dej era tot un om simplu, de-al nostru, din popor.

     Prin contrest, fauritorii Orthodoxiei au fost insa niste insi DEOSEBIT de complicati. Astfel, indivizi precum Sf. Grigoere de Nazianz, Sf. Irineu de Lyon, ori Sf. Augustin au fost (chiar respingator de) complicati, nu? Ba pana si Sf. Vasile cel Mare era TOBA de carte, si asta in timp ce soru-sa, Sf. Makrina, ii dadea chiar clasa la eruditie … Sf. Antim Georgianul visa in 9 limbi, iar Sf. Constantin Brancoveanu studiase chiar la papistasi, care-l poreclisera pe Sf. Stefan cel Mare *Athleta Christi* (alaturi de Marii Eroi papistasi Skanderbeg si Ioan de Hunedoara).

     • eroul calomniat de tine cu de papistas „Gheorghi Kastrioti” era ortodox get beget ca daca nu ar fi fost nu ar fi avut niciun rost sa cesioneze colectarea taxelor catre Manastirea Hilandar – http://en.wikipedia.org/wiki/Skanderbeg, iar pe crestin ortodoxul Stefan cel Mare care a inaltat vreo 40 de manastiri si biserici CRESTIN ORTODOXE de bine ce l-au numit Athleta Christi ca doar vorbele nu costa nimic, i-au si trimis papistasi poloni sa-i invadeze tara, si care multumim lui Dumnezeu si-au gasit un sfarsit crancen in Codrii Cosminului.

    • PS: te refereai la ciobanii ungureni (valahi), sau la cei moldovani?

     • T.
      N-am comentarii cu un bolnav la suflet ca tine….! ! !
      Esti tobă de informații, dar iți lipsește puțină smerenie, care te-ar mai înfrana la gura(tastaturii).Te chinuie tare ăia cu coarne, când încep posturile mari; am vazut asta de mai mulți ani si pe mai multe bloguri.
      Ai darul sau blestemul de a ridica polemica și ratingul blogurilor; de a stârni valuri în *bili*….
      I-am spus mai demult lui Eufrosin despre stilul tău, cand ți-ai făcut aparitia scârboasă și pe aici, după Altermedia și alte blog–uri infectate de tine-*Nile Virus*…
      Du-te la maslu, măcar acum, în Sfântul Post !
      Ungurenii, moldovanii și ardelenii – toți Români de viță veche – să trăiască !

      • Ah, cred ca exagerezi un pic: nici Orthodoxia NU e (nici pe departe!) într-atât de plictisitoare, încât sä fie nevoie de interventia mea pentru a ridica „rating”-urile forumurilor de profil si nici arta mea polemicä nu e mai mult decât o licälire (vagä) în comparatie cu strälucirea de care s-a învrednicit felinarele Orthodoxiei, precum Sf. Ioan Gurä de Aur, ori chiar si Sf. Chiril al Alexandriei (dacä ai binevoi a citi „Omiliile” primului, ori potopul de calomnii revärsat de cel de-al doilea asupra sa, atunci ti-ar fi mult, mult mai usor sä mä întelegi).

       Gândeste-te putin si la valul de tulburäri pe care trebuie cä l-a produs în epocä reformarea (scurtarea drasticä, cu foarfeca, a) Sf. Liturghii a Sf. Vasile cel Mare de cätre Sf. Ioan al Constantinopolului si, smerindu-te o lecutzä, vei înceta, poate, sä-ti închipui despre tine însuti cum cä ai fi în posesia vreunei stiinte (ev. oculte) de a depista non-curatzi pe tot locul …

       În interventia mea anterioarä încercam doar sä demolez (sä fac bucäti-bucäti si sä arunc apoi la cosh) elogiul (ne-crestin) pe care binevoiai a-l ridica „simplitätii” ca atare. Aduceam argumentul cä Sf. Pärinti cärora le datoräm formulare dogmelor a ceea ce azi obicinuim a numi „orthodoxie” au fost niste insi EXTREM de complicati, care NU îsi au locul în schema propudsä de tine, atâta tot. In ORICE lume cât de cât normalä (n.b.: „orthodoxia” nu face nici ea axceptie!) interventia mea era menitä sä-ti dea prilejul de a-ti expune, la rândul täu, argumentele si/sau de a-ti clarifica pozitia …

       În fine: a face apel la smerenie în timp ce mä calomniezi la modul la (în halul în) care o faci e oarecum … exotic d.p.d.v. orthodox, nu? Recunosc însä deschis cä ai un simt al umorului debordant (mai ales acum, în post)!

     • recent ai publicat din nou un comentariu in care reiterai cu falsa obida si smerenie ideea ca odata cu inceputul Postului Mare adica 18 martie nu vei mai publica pe acest blog. Nu am mai gasit exact comentariul ca sa ti-l pun fata si implicit sa te pleznesc (DIN NOU!) peste bot cu el dar oricum era dupa discutiile pe care le-am avut si in care iti spuneam ca nu dam doi bani pe cuvintele tale fiindca esti mincinos ca toti ereticii papistasi, iar tu insistai ca ramai pe blog si dupa post ca raspuns la inversunarea cu care te combateau mai toti.

      IN concluzie la ipoteza thalex este un papistas mincinos al carui cuvant nu poate fi crezut raspunsul este (IARASI!) – Q.E.D !

    • Nuuu, Coranul nu il citesc si lecturile nu pot spune ca le fac cu placere, ci cu interes.
     Mantuitorul a venit in lume in mijlocul unor comunitati umane marcate de judaism si este in firea lucrurilor sa ne straduim a intelege fondul, esenta, acestei religii.
     Zilele acestea am certitudinea ca in calitate de ortodocsi, ne aplecam asupra acelorasi texte.
     Sa ne dorim intelepciunea inimii in dialogul cu Dumnezeu, in drumul spiritual catre Inviere.
     Ma bucura faptul ca va revendicati tarani, dar sa nu ne incarcam cu pacatul orgoliului considernad ca arta prasitului este mai nobila decat cea a semanatului ( cazul meu, furibund ciultivator de rosii, soi vechi, in ghiveci).

 37. Habemus Papa!

  România Liberä, 24 aprilie 2013

  Vatican: Căsătoria este între un bărbat şi o femeie; votul Parlamentului francez, unul „ideologic”

  Decizia Parlamentului Franţei în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex reprezintă o „opţiune ideologică”, ce creează „diviziuni” şi refuză să fie acceptată de „largi segmente ale societăţii”, acuză publicaţia Vaticanului, Osservatore Romano, relatează AFP, citat de Mediafax.

  Întrebat despre proiectul privind căsătoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a răspuns: „Nu mă bucură acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil să ştie ce înseamnă un tată sau o mamă”.

  „Căsătoria între un bărbat şi o femeie este un principiu fundamental”, a spus el.

  Publicaţia Osservatore Romano a denunţat „o opţiune ideologică ce divizează, mai mult decât să ofere protecţie tuturor tipurilor de relaţii”.

  Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, „care a susţinut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut să ţină cont de numeroasele voci care s-au ridicat în ultimele luni din cadrul societăţii franceze”.

  Vaticanul a subliniat că se opune categoric legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, regretând refuzul de organizare a unui referendum pe această temă.
  Comentarii

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: