În apărarea lui Aurel Frățilă


De când lacheii marelui licurici s-au cocoțat la putere pe spatele unui popor îndobitocit de mass-media alogenă, știri precum aceasta nu ar trebui să ne mai surprindă și totuși…într-atât de incredibilă este aroganța stăpânilor, pe cât și tupeul slugilor, încât coarda cea mai ascunsă a Românilor ne-vegetativi, a fost atinsă și vibrează nervos:

Inginerul militar Aurel Frățilă este pe cale să aibă parte de o soartă cumplită și absolut nemeritată, pentru că a îndrazit să pună pe roate o afacere, prin care componente de ghidare a avioanelor au fost comercializate către Iran.

În urma solicitării americane, Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 11 ianuarie, cererea de extrădare a românului. „Sentinţa penală nr.12 din 11 ianuarie 2013 – Admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii privind pe persoana extrădabilă Frăţilă Aurel. Dispune extrădarea numitului Frăţilă Aurel către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii. Ia act că persoana extrădabilă Frăţilă Aurel se prevalează de regula specialităţii. Dispune arestarea persoanei extrădabile Frăţilă Aurel în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând din data de 11.01.2013 până la data de 09.02.2013, inclusiv. În baza art.192 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în minuta instanţei.

În primul rând, orice cetățean sau stat suveran, are dreptul să facă comerț cu cei care nu le amenință existența. Iranul, departe de a fi constituit vre-odată o amenințare pentru România, obișnuia să aibă relații excelente cu noi, de fapt într-atât de bune, încât specialiștii noștri le dezvoltau exploatările de petrol și gaze, iar banii lor curgeau gârlă în direcția noastră.

În urma unui consemn dat prin SUA de către suspecții de serviciu care au năpădit-o, lumea întreagă e obligată (chiar este?) să trateze Iranul ca un stat paria, cu care nu e voie să faci comerț, dacă nu vrei să suferi consecințe, de la pușcăria cu care e amenințat Aurel Frățilă, la „acțiunile democratizatoare”, ale căror adevărate scopuri le știm cu toții și nu mai trebuiesc repetate.

Mă întreb dacă și Rusia participă la acest boicot, denumit pompos „embargou sancționat de către națiunile unite” (pfuuui..), sau își bagă cizma în toată liota de caraghioși, vânzând Iranului cele de trebuință pentru funcționarea normală a țării. Pe cât de normal se poate funcționa de când rahiticul dar beligerantul purice din vecini, face zgomote amenințătoare de pe spatele elefantului pe care s-a aciuiat. Priviți numai la biata Siria…

E absolut revoltător ca asupra unui cetățean Român să planeze spectrul înfiorător al pușcăriei pe câteva zeci de ani, sau poate chiar pe viață, în inumanele pușcării americane, în care violul homosexual a fost practic inventat.

Dacă Aurel Frățilă poate fi extrădat și judecat pentru „terorism” (a plănuit oare să pună vre-o bombă undeva ?), asta înseamnă că nici un Român nu se mai află în siguranță în propria lui țară și că azi-mâine, orice act de dizidență, frondă sau chiar un accident, ar putea fi crunt pedepsit – să nu fie!

Evident, reciproca nu se aplică, chiar și în cazuri absolut flagrante, când fii de ambasadori ai înaltei porți, beți criță, comit crime la volan. Se aude că treaba cu marinul a fost doar o acoperire. V-ar surprinde ?

Abominația asta trebuie stopată cumva, căci se crează un precedent extrem de periculos. Azi-mâine ne vor alinia pe cei care refuzăm Mc-Donalds, coke și producțiile grosolane și anti-artistice, emanate cu duhoare specifică din Hollywood. Scrie un cetățean:

Am ajuns o tara de sclavi ai vestului. Statul nostru raspunde in primul rand fata de patronii straini si in ultimul rand fata de constitutie si drepturile cetateanului roman „suveran” in tara asta. Daca un roman face comert cu Iranul, ilegal sa zicem, el incarca ori legea romanesca, ori legea iraniana. Cum poate statul roman sa-l extradeze spre judecare in America, ce responsabilitate poate avea un roman sa respecte legile americane in afara Statelor Unite ? Ca sa nu spunem ca comertul cu arme cu un stat suveran, dusman sau nedusman al Americii nu e in nici un fel „terorism”. Terorismul inseamna violenta cu scop politic a organizatilor nestatale, indreptata impotriva populatiei civile.

Ei, frați Români cărora încă vă mai pasă, pune cineva de o petiție în sprijinul bietului om?

sursa comentariu: Adevarul

26 răspunsuri

 1. Chiar trebuie facuta o petitie pentru acest om nevinovat. Ce dobitoci is tarfele astea de americani. Oops, oare o sa ma aresteze si pe mine? 🙂

 2. Bineinteles ca justitia romana a reusit inca o data sa arate cat de penibila si cat de „la ordin” este… Eu as avea cateva intrebari la care magistratii si diplomatii nostri ar trebui sa raspunda, pentru a sti daca nu cumva putem fi arestati oricand in propria tara, numai pentru ca vorbim ceva ce nu convine puterii coloniale. Pentru a sti despre ce vorbim, transcriu, cu copy – paste conditiile in care un cetatean roman poate fi extradat:
  „Legea 3201/2004 prevede categoriile de persoane care sunt exceptate de la extrădare. In acest sens, legea prevede ca nu pot fi extrădaţi din România:
  a) cetăţenii români, dacă nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege;
  b) persoanele cărora li s-a acordat dreptul de azil în România;
  c) persoanele străine care se bucură în România de imunitate de jurisdicţie, în condiţiile şi în limitele stabilite prin convenţii sau prin alte înţelegeri internaţionale;
  d) persoanele străine citate din străinătate în vederea audierii ca părţi, martori sau experţi în faţa unei autorităţi judiciare române solicitante, în limitele imunităţilor conferite prin convenţie internaţională.
  Extrădarea oricărei alte persoane străine poate fi refuzată sau amânată, dacă predarea acesteia este susceptibilă să aibă consecinţe de o gravitate deosebită pentru ea, în special din cauza vârstei sau a stării sale de sănătate.

  In ceea ce priveste extrădarea cetăţenilor români, legea stipuleaza ca acestia pot fi extrădaţi din România în baza convenţiilor internaţionale la care aceasta este parte şi pe bază de reciprocitate, numai dacă este îndeplinită cel puţin una din următoarele condiţii:

  a) în vederea efectuării urmăririi penale şi a judecăţii, dacă statul solicitant dă asigurări considerate ca suficiente că, în cazul condamnării la o pedeapsă privativă de libertate printr-o hotărâre judecătorească definitivă, persoana extrădată va fi transferată în vederea executării pedepsei în România;
  b) persoana extrădabilă domiciliază pe teritoriul statului solicitant la data formulării cererii de extrădare;
  c) persoana extrădabilă are şi cetăţenia statului solicitant;
  d) persoana extrădabilă a comis fapta pe teritoriul sau împotriva unui cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene, dacă statul solicitant este membru al Uniunii Europene. ”
  Este clar, deci, ca, in vederea extradarii, trebuie indeplinita cel putin una din conditiile de mai sus. Sa vedem care, luand-o prin excluziune:
  – Persoana extradabila are cetatenia ori domiciliaza pe teritoriul statului solicitant – nu e cazul, deci aceste doua conditii (b si c) cad.
  – Conditia d se aplica, dupa cum este expres mentionat, numai daca statul solicitant este membru UE. la ultima verificare, SUA nu era membru UE, deci nici aceasta conditie nu este indeplinita.
  Ramane numai conditia de la lit a, adica instanta romana a considerat ca SUA, mai ales dupa practica de ani de zile a intemnitarilor fara judecata de la Guantanamo, ofera suficiente garantii ca pedeapsa va fi executata in Romania…daca va mai avea cine sa execute aceasta pedeapsa.
  Dar, stati asa ca mai exista o conditie, referitoare la dubla incriminare: fapta trebuie sa fie prevazuta de legile penale din ambele tari, ori daca exista o conventie internationala la care Romania este parte si care exclude aceasta conditie pentru fapta respectiva. Cu alte cuvinte, ar fi bine sa stim ce infractiune prevazuta de legea penala romana a savarsit Aurel Fratila. Caci, pana una, alta, nu ne aflam in stare de razboi cu Iranul, nici noi, si nici NATO.
  Exista o Directiva a UE care interzice comercializarea in Iran a unor anumite marfuri, incepand de la furnituri destinate industriei de petrol si gaze si pana la armament, numai ca, daca este asa, poate ne explica cineva de ce divizia de inginerie a lui ENI, Snamprogetti, este bagata in Iran pana la gat, fara ca nimeni sa se ofuscheze din cauza asta.
  Iata, pentru o documentare mai serioasa, si ce zice guvernul roman in legatura cu comertul cu iranul: http://www.dce.gov.ro/Materiale%20site/Indrumar_afaceri/Indrumar_afaceri_Iran.pdf

 3. Rusia nu-și extrădează cetățenii.
  În ce privește vânzarea de armament iranului, situația e ridicolă.
  Acum câțiva ani Rusia a încheiat un contract cu Iranul pentru vânzarea a câtorva complecte S-300. După care nu a furnizat nimic pentru că între timp a fost adoptat embargo-ul împotriva Iranului. Iranul a dat Rusia în judecată la o curte din Geneva, și a câștigat procesul, Rusia fiind datoare Iranului cu 4 miliarde $.
  Reiese că cu vestul, oricât nu te-ai pleca, oricum își vor șterge picioarele de tine.
  https://www.oxan.com/display.aspx?ItemID=DB178184

  Pe de altă parte, anul trecut Rusia a încercat să transporte în Siria câteva helicoptere care au fost reparate în Rusia. Turcia a arestat corabia, pentru că asigurarea a fost anulată (compania de asigurări din anglia a retras asigurarea când corabia era în drum). E greu să exporți ceva fără voia occidentalilor atunci când anglia controlează tot transportul maritim prin sistemul de asigurări.

  • Rusia va matura Turcia intr-o saptamana, și ca refulare pentru toate sicanele facute de jegosii de ingleji de-a lungul istoriei.
   Anglia a fost aliatul Turciei începând din secolul 16.
   S-au temut intotdeauna un singur lucru ingleji: controlul rus asupra Constantinopolelui si al Stramtorilor Marii Negre.
   Daca nu castigau inglejii atata putere după infrângerea lui Napoleon, Imperiul otoman ar fi pierit cu 100 de ani mai devreme!
   Pregătiți-vă, războiul e chiar după colțul străzii noastre!
   Inglejii și *neamul care nu este un neam* de peste ocean, ne vor iar carne de tun !

 4. Off topic – sa mai radem cu SRI!

  Ultima mare realizare a spionilor nostri interni este descoperirea unui atac care a vizat furtul de secrete privind resursele Romaniei. pentru ca am citit articolul mai tarziu, a fost destul timp ca niste romani inteligenti sa vada punctele slabe ale manipularii de doi bani incercate de baietii cu ochi albastri, De aia, nu fac decat sa mentionez, cu copy paste, unele comentarii la articolul http://www.gandul.info/news/sri-romania-tinta-celui-mai-mare-atac-cibernetic-din-ultimii-20-de-ani-operatiunea-octombrie-rosu-a-vizat-secrete-politice-si-economice-la-marea-neagra-10497536:

  SI UITE ASA ,, APAR DATE PERRIODIC CAM LA O LUNA DIN CADRUL SRI CARE E PENETRAT DE SERV AMERICANE ENGLEZESTI SI CARE DEJA SUNT MARE PARTE AGENTI DUBLI PATTITI DE STATUL ROMAN CARE SA SPUNA DESPRE RUSIA SI CHINA CA E DUSMANUL NOSTRU SI ALTFEL SA NU SE POATA REALIZA NICI O LEGATURA COMERCIALA SAU POLITICA ETC …..IN TIMP DE GERMANIA DE EX EXPORTA PRODUSE PINA NU MAI POT SI UN FOST CANCELAR NEAMT ESTE REPREZENTANT GAZPROM !!!!!!!! SI NU SARE NIMENI DE FUND …..SI NOI PLATIM GAZUL LUAT DE LA TERTI MAI SCUMP CA TOTI…..E POLITICA FACUTA DIN AFARA CA GUVERNUL ACTUAL CARE E MAI MALEABIL IN RELATIA CU RUSIA SA SE TINA DEOPARTE CA……..V EZI ..ASTIA NE SPIONEAZA .PARCA AMERICANI SAU ALTII NU ….CA DOAR CHEVRON ARE CONCESIUNI IN MAREA NEAGRA!E INTOXICATIE ……TORTI FAC ACELASI LUCRU …….CU TOTI SI AMERICANI CU RUSII SI RUSII CU AMERICANII…….RESTUL E PROPAGANDA

  HAHA cea mai nostima stire din ultima perioada,pai mai avem noi secrete de este nevoie de atacuri cibernetice pentru a fi aflate?? la noi unde guvernantii de dupa 1989 au executat fara sa comenteze tot ce le-a fost impus din afara??la noi unde persoane cu functii inalte in Stat dau cu „subsemnatul” in fiecare luna pe la ambasadele diferitelor „Puteri”?? unde in Romania unde Primul Ministru ofera aproape gratis Sidex Galati lui Mittal dupa un telefon primit noaptea de la Tony Blair??? etc. etc. etc.HAHA noi sa mai avem secrete?

  Ma, voi sunteti tampiti? V-ati uitat la poza cu statele atacate?Romania e cu gri…nu apare nicaieri in lista cu tarile atacate…iar ne bagam si noi in seama..Tre sa ne dam importanta, ca atfel nu suntem sanatosi…vai si-amar de noi!

  Absolut corecta observatia ! Sa-i rugam pe „baieti” maiorului Georges sa vopseasca si rrromanika in rosu’ … sa fim si noi in randul Lumii „bune” ..

  bai frate …. sa fure ce? cat este decontul de la parlament sau cate kile de tancuri avedm la fier vechi sau ce? ca si nat-o nu ne da inf ca lumea. Au aflat astia de amaratul ala de ostatic din presa…….

  Ciudata coincidenta, marea actiune de spionaj cibernetic s’a descoperit taman cand se stabileste bugetul SRI. C’a fost, sau n’a fost, asta conteaza mai putin fiindca oricum nu se poate verifica…
  Adica baietii astia isi merita toti banii :)))

  Daca nu va spuneau Rusii nu decopereati voi nici peste 10 ani.Se stie ca nu Rusii au perimetre in MAREA NEAGRA asa ca nu ei ereau cei ce spionau. Cei ce spionau au si obtinut ce au vrut si anume DREPTUL DE EXPLOATARE.

  Astia cu serviciile lor nu au fost in stare sa opreasca marea si mica coruptie care a cuprins romania de ani de zile si opresc virusii lu’ Peste. Ce secrete sa mai fure in conditiile in care tot aparatul de stat e plin de corupti pana la refuz, anagati pe pile si majoritatea incompetenti si care pot fi cumparati cu sume modice de oricine doreste. Aici sunt adevaratele bube nu nu stiu ce gauri in sistemul informational mai mult sau mai putin reale.

  Alte comentarii ar fi inutile.

 5. Ganditi-va ca inainte de a fi condamnat va fi torturat, pardon, interogat posibil chiar la Guantanamo Bay(daca e „incadrat” la terorism)!! Ce oameni(judecatori, procurori, etc) din tara asta au putut face asa ceva?!

 6. Cind un jandarm nenorocit ajunge sa jefuiasca un om de rind, fie el si pakistanez, folosindu-se de haina si functia pe care o are, atunci ce pretentii sa avem la cei ce conduc anumite servicii , si chiar fac politica tarii. Mult mai ieftin ar fi daca s-ar da o lege si fiecare sa se apere singur. Sau sa se intocmeasca patrule civile in fiecare cartier, ptr paza si linistea obstei.

 7. Concernul multinațional ”ABB Ltd” s-a format în 1988 prin fuziunea dintre ”Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget” (ASEA-Suedia) și ”Brown Boveri & Cie” (BBC-Elveția) și are ca obiect de activitate cam tot ce ține de domeniul energetic: cabluri, transformatoare, motoare AC și DC, turbine (cu abur), robotică, materiale pentru industria nucleară.În anul 2000, ”Alstom SA” (în conducerea căreia se află și Klaus J Mangold, ”prieten” de vânătoare cu Țiriacul autohton) a cumpărat de la ”ABB Ltd” secțiunea ”boiler and fossil fuel business” și tot în 2000, ”Westinghouse Electric Company” a achiziționat ”partea nucleară” de la ”ABB Ltd”.În consiliul de administrație de la ”ABB Ltd” s-au aflat Peter D Sutherland și Donald Rumsfeld (acesta din urmă între 1990 și 2001).În ianuarie 2000, ”ABB Ltd” a vândut echipamente pentru două centrale nucleare la Kumho – Coreea de Nord. Compo- nentele pentru cele dou reactoare au fost livrate în baza unei înțele- geri cu KEDO – Korean Energy Peninsula Development Organization (un consorțiu format în 1995 între Sua – Japonia – Coreea de Sud și Uniunea Europeană).Valoarea tranzacției era de circa 200 de mili- oane de dolari.Ziarul ”The Guardian” din 9 mai 2003 titra « Cele două fețe ale lui Rumsfeld: În 2000, ca director al ”ABB Ltd” a vândut reactoare nucleare Coreei de Nord.În 2002, Coreea de Nord este declarată ca făcând parte din ”Axa Răului”». Deci, concluzia: AUREL FRĂȚILĂ ESTE NEVINOVAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Mai trebuie adăugate și alte detalii! Ziarul ”Corriere della Sera” din 19 noiembrie 2009 (pag. 15) titra: «41 de multinaționale lucrează în Iran».Să vedem cine și ce ”învârte” pe acolo: Suedia – ”AB Volvo” (auto și alte vehicole); Africa de Sud – ”Sasol” (energie); Spania – ”Repsol” (energie); Malaezia – ”Petronas” (energie); Grecia – ”Aries Maritime Transport” (transporturi maritime); Austria – ”OMV” (energie); Franța – ”Alcatel-Lucent” (telecomunicații), ”Total SA” (energie), ”Technip Conflexip” (infrastructuri, energie), ”BNP Paribas” (bancar); Finlanda – ”Nokia” (telecomunicații); Indonezia – ”LG Engineering and Construction” (proiectări și construcții); Norvegia – ”Norsk Hydro” (aluminiu), ”Statoil ASA” (energie); Olanda – ”ING Group” (bancar), ”Royal Dutch Shell” (energie); India – ”Essar Oil” (energie), ”Oil National Gas Corporation – ONGC” (energie); Canada – ”Lundin Mining Corp” (metalurgie și minerale), ”Zarlink” (electronice); Anglia – ”Bank Sepah International” (bancar), ”HSBC Holdings” (bancar, finanțe); Germania – ”Siemens” (electronice), ”BASF” (chimice); Japonia – ”Mitsubushi” (auto și alte vehicole), ”Mitsui & Co” (energie, construcții și altele); Rusia – ”AtomStroyExpor” (energie nucleară), ”Baltic State Technical University” (cercetări tehnologice), ”D. Mendeleyev University of Chemical Technology of Russia” (cercetări tehnologice); ”Gazprom” (energie), ”Glavkosmos” (tehnologie aeronautică), ”Lukoil” (energie), ”Moskow Aviation Institute” (cercetări aerospațiale); China – ”Beijing Alite Technologies” (echipamente electrice și electronice), ”China Great Wall Industry Co” (tehnologie pentru sateliți), ”China National Offshore Oil Corp” (energie), ”China National Petroleum Company” (energie), ”China National Precisition Machinery Import / Export” (rachete și sisteme militare de apărare), ”Limmt Economic and Trade Company” (metalurgie și minerale), ”Sinopec, China Petroleum & Chemical Corp” (energie). Țineți cont că majoritatea celor din consiliile de administrație sunt membri ai Trilateralei, ai Bilderberg, ai CFR, ai Clubului de la Roma, etc.
  Pt. Eufrosin: Oricând cu plăcere când e vorba de ROMÂNIA !!!

  • Sa iti fie Romania recunoscatoare!

  • citind aici, incep sa inteleg si eu mai bine, unele situatii prin care am trecut … si cam cum se structureaza omenirea asta …
   Va multumesc Domnilor! Pentru ca ati mai luminat un natarau …

   • Daca dati pe aici, in mod sigur nu sunteti un natarau. Va mai astept cu comentarii, poate ceva descrieri concrete ale experientiei Dvs., sau de ce nu, parerile asupra starii de lucruri.

    • incep sa fiu din ce in ce mai sigur de faptul ca noi, ca simpli oameni, trebuie sa incercam sa ne gasim si sa strangem randurile, sa ne creem niste solutii de rezerva. Nu am fost de parere niciodata ca moartea este sau poate fi un principiu salvator – asa cum sustinea domnul Petre Tutea, Dumnezeu sa-l odihneasca!
     Statul in forma actuala nu ne mai reprezinta, in primul rand nu mai protejeaza proprietatea de nici un fel – si mai ales proprietatea proletara (e un cuvant cam tare, insa doar acest cuvant atinge ideea pe care vreau sa v-o expun) – respectiv Institutul Cantacuzino, agricultura romaneasca , si cred ca as putea face o lista destul de mare cu cele ce de fapt ne apartin, si azi sunt deja in regim de pasalac. Azi statul este transformat intr-o parghie prin care se colecteaza veniturile de la majoritate …. si mai ales prin care majoritatea este tinuta intr-un lant foarte scurt – cel al legii strambe. Sclavia este intr-o noua forma. Ar fi bine sa incercam sa o definim noi, sa o publicam, si sa batem hotii cu armele lor – respectiv conceptele si ideile!

 9. despre schroeder se spune ca este consilier la gazprom ceea ce este gresit. multi romani au inteles c-au ocupat comunistii rusi germania.
  in primul rind el este consilier al bancilor rothschild si apoi la gazprom.acum cine stie despre ce este vorba a inteles ce trebuie iar in plus pricepe ca pt asa ceva trebuia sa te evidentiezi serios nu asa in gluma

 10. Ca tot vorbim de justitie: Iata ce-i fata mintea presedintelui Curtii de Apel Cluj sa trimita colegilor de la alte instante: „« Intrucat motivele revocarii doamnei judecator Alina Ghica din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii nu se regasesc in hotararile adunarilor generale transmise acestei curti de apel (si nici in hotararea noastra, numai in procesul- verbal), domnul Valentin Mitea, presedintele Curtii de Apel Cluj, va roaga sa ne transmiteti fie procesul-verbal, fie doar un extras din acesta, de unde rezulta motivele pentru care a-ti (oooops !)convocat şi votat revocarea. » . Si, comenteaza mai departe individul, „O hotărare a unei instanţe din care lipsesc motivele pedepsirii ( în acest caz a revocării) atrage nulitatea acesteia”.
  Dincolo de gramatica ce ne face sa ne intrebam cum a trecut examenul de bac, individul se face ca nu stie diferenta intre o hotarare a unei instante, in sensul ei clasic, si o hotarare a unei adunari generale, adica a unei asociatii profesionale de drept privat. Pai, se poate, monser? Rusinicaaaaaaa! mai multe detalii aici: http://voceaclujului.ro/exploziv-presedintele-curtii-de-apel-cluj-si-mailurile-catre-curtile-de-apel-vecine-si-prietene/

 11. Constitutia Romaniei a fost violata de un grup de judecatori si Iindividuali angajati de Statul Roman in diferite functii de responsabilitate,acest lucru fiind inacceptabil.

  O investigatie trebuie facuta si aflat din ce grup etnic roman sau nationalitate conlucuitoare fac parte acesti oameni cat si motivele pentru care si-au vandut serviciile unor agentii secrete straine.
  Acest incident este grav si afecteaza Securitatea Nationala a Statului Roman,cat si a Poporului Roman.

 12. Minciuna Filmului ARGOS
  Cresterea Ciupercilor in Romania,hranite cu balegar si tinute in intuneric.
  Mohammad Mosaddegh – )Prim Ministru al Iranului,Democratic ales in anul 1951) a fost responsabil pentru Nationalizarea Industriei Petroliere din Iran,care era sub controlul guvernului Britanic inca din anii 1913, sub auspiciul companiei Anglo-Persian Oil Commpany (APOC/AIOC) si care si-a schmbat numele mai tarziu in British Petroleum or BP. Aceasta companie de fapt alimenta visteria nationala a Marii Britanii cat si Srviciile Secrete Britanice cu bani pentru operatiunile covert.
  Inexistenta pricipiilor umane de baza ca apa,medicamente,atentie medicala si altele, l-a determinat pe Mohammad Mosadegh sa ceara Marii Britanii renegocierea contractului,la care Marea Britanie a refuzat categoric.
  In disperarea de a pierde controlul industriei petroliere in Iran, Marea Britanie a cerut ajutor Statelor Unite.
  In octombrie 1952, Mosadegh a declarant Marea Britanie ca fiind inamicul Iranului, iar relatiile diplomatice intre cele doua tari au fost terminate.
  Mohammad Mosadegh a fost dat jos prin lovitura de stat la data de 19 August, 1953, lovitura organizata de Serviciile Secrete Britanice M16, si CIA,care l-au ales pe generalul Iranian Fazlollah Zahedi sa-l inlocuiasca pe Mosadegh.
  Operatiunea a fost numita “Operatiunea Ajax”, dupa numele codificat ales de CIA. Dupa o judecata inscenata, Mosadegh a fost inchis pentru 3 ani, dupa care a fost pus in arrest la domiciliu pana la moartea sa in 1967.
  Mohammad Rezā Shāh Pahlavī,o marioneta a Statelor Unite,care raspundea la toate comenzile,a fost adus la putere. Impreuna cu sora lui,care era la fel de corupta ca si el,au scos din Iran 8 miliarde de dolari,pe care i-au depozitat in bancile di Statele Unite.
  La data de 11 Februarie, 1979, Mohammad Reza Pahlavi a fost inlaturat de Revolutia din Iran, si Ayatollah Khomeini a venit la putere. Poporul Iranian si-a cerut banii inapoi,iar Americanii au refuzat sa-I dea.
  Iranienii au invadat Ambasada Americana din Teheran si au luat ostatici 56 de oameni. S-a cerut schimbul ostaticilor pentru lingourile de aur care de fapt apartineau Iranului. Presedintele Carter a cerut armatei sa organizeze o actiune de salvare a ostaticilor. Actiunea a esuat.
  Vazand ca nu au incotro,guvernul American au cerut Iranului sa mai astepte putin,paba va fi ales noul presedinte Regan,dupa care sa elibereze ostaticii. In felul acesta da bine politic pentru ambele parti.
  Dupa alegerea lui Regan,lingouril de aur,in valoare de 8 miliarde de dolari,au fost incarcate pe un avion cu destinatie speciala,iar schimbul a fost facut. Asta denota ca de fapt pe toti aid urea undeva “la spate” de soarta ostaticilor.
  Povestea este mult mai lunga,iar cei care lucreaza in anumite domenii in Romania,o cunosc bine.

 13. buna seara,cum am putea face petitia in sprijinul lui aurel fratila?

  • Era pe „petitiionline” la un moment dat, parca, nu imi aduc aminte. Cea mai buna petitie, se face vorbind cu cei apropiati, punandu-i in tema cu subiectul, contactand familia D-lui Fratila.
   Nu s-a mai auzit nimic de-atunci, sper totusi ca nu a fost deportat pentru a a fi fi condamnat din oficiu.

 14. din cate stiu eu el e deja acolo si nu cred ca acm ar mai ajuta vreo petitie cu ceva odata ce e pe mana americanilor.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: