Soluții individuale în fața asaltului globalist asupra României:


Dând curs unui amestec de realism împletit cu deznădejde, unul dintre cititorii Lumii după Eufrosin, a comentat:

“această țară nu mai are nici conducători nici armată și are niște granițe cum ar fi cele județene în sovietul european! păcat .”

În stilul său inconfundabil, Clement răspunde acuzațiilor  și oferă o soluție viabilă și de foarte mult bun simț pentru păstrarea identității noastre în fața tăvălugului dezlănțuit să niveleze toate valorile naționale: credința, omenia, încrederea în semeni, cultura și tradițiile noastre românești:

Deci, țara aceasta, România adică, pentru că a fost tâlhărită, dezonorată, schilodită, nu mai merită iubită, apărată?!

Oare și cu părinții tot așa stau lucrurile? Dacă au îmbătrânit, s-au împuținat fizic, sunt bolnavi, au sărăcit, merită să le întoarcem spatele?!
Îmi este foarte greu să înțeleg ce vrei să spui.

Bunicul a făcut parte din „lotul Noica”, bunica a rămas pe drumuri și sub ochii săi a văzut cum i-au dărâmat casa, am avut securitatea în casă în două rânduri, la Biserică la care mergeam preotul paroh le vorbea enoriașilor despre revoluția în agricultură, țăranii din satul bunicilor s-au dez-țărănit, canaliile ce în urmă cu câțiva ani confundau verbul „a trai” cu verbul „a turna”, conduc instituțiile Statului, ne buzunăresc și compromit.

Șiii.., ce?! Ce este nou în ce ni-se întâmplă? Crezând cu adevărat în Dumnezeu, ne putem pierde nădejdea?
Putem exploda de furie, putem protesta, putem plânge, putem ajunge să vorbim de unii singuri la mormântul lui Eminescu sau Eugen Ionesco dar nu avem dreptul să ne pierdem nădejdea.

Nu cred că mai putem imagina soluții ”de masă”, ci doar individuale, de familie sau cel mult, de grup.

Eu nu votez, dar am cumpărat pământ și, cu ajutorul lui Dumnezeu voi mai cumpăra. Pe pământul meu vor crește Troițe și se vor juca țâncii locului ademeniți cu basme, dulciuri făcute în casă și istorii adevărate despre creștinii care au trăit în satul lor. Dascălii și dăscălitele au murit demult și cadrele didactice comuniste le-au spălat mintea, din nenorocire.

Tot răul evident prin care se încearcă distrugerea dumnezeirii din români, poate fi contracarat.
Este suficient să spunem adevărul, să ne pese de suferința semenilor și a locurilor, să ne educăm frumos copiii, să vorbim românește cu nepoții de departe, să cutezăm a ne afirma opiniile acasă, la Bruxelles, oriunde ne-am afla.

Curentul acesta foarte activ căruia aparține Ionuț, pornit împotriva Bisericilor Naționale, face ravagii în Europa de vest și domniile voastre nu realizați (?!) fapul că faceți jocul ocultei mondialiste, federalizatoare, pentru care tradițiile naționale, sentimentul de iubire față de valorile patriei trebuie să dispară.

Dumneavoastră exprimați aproape mot-à-mot, punctul de vedere transmis de Patriarhia Ortodoxă Ecumenică și vă pregătiți (fără să vă dați seama?!) de următorul pas, exprimat public de Papa Benedict, de comuniune ritualică cu toate cultele monoteiste.

Sper că vorbele mele au fost corect înțelese.
În cartea ” De ce este România altfel?” profesorul universitar Boia, persoană care are acces direct și zilnic la materialul uman cel mai prețios, tineretul școlit, afirmă faptul că Mihail Eminescu NU îi mai interesează pe tineri( pag.22).

Absolut aceiași afirmație a făcut-o în urmă cu 4-5 ani un reprezentant al BOR, în una din cele mai importante Biserici din diasporă.

Sunt tenaci și șerpește de vicleni.

 În final urez din suflet La mulți ani cu bucurie, pace, sănătate și binecuvântări, tuturor celor care poposiți pe prispa mea în bună credință!

Iară vrăjmașilor României încurce-le Domnul căile, desfacă-le urzelile, întunece-le mințile și ochii și alunece-le pașii!

 

198 răspunsuri

 1. http://www.youtube.com/watch?v=oeHzc1h8k7o poate sunt in urma cu stiinta dar cred ca e un documentar de exceptie

  • E „de exceptie” in sensul ca este vorba de niste comunisti imputiti, criminali dupa modelul bolsevicilor care au insangerat Rusia si tarile supuse comunismului.
   Ori nu pricepeti engleza ori nu aveti discernamant!
   Numai Marx, Lenin, Stalin si Ana Pauker lipseau…

 2. Dumnezeu să-și dea multă sănătate și înțelepciune ! !
  Să ne lumineze pe Români și cu pocăință la El să ne întoarcă , că altă cale de revigorare națională nu este !

 3. Draga Eufrosin si dragi cititori,
  Ma bucur nespus ca existi si ca iti continui menirea ! Sa dea Dumnezeu sa fii sanatos si sa le spui inainte!
  Si acum, iti doresc si va doresc un An Nou fericit, mai bun si cu multa sanatate, ca de „generice” nu vreau sa mai aud…. 🙂 Si desi tinerii nu vor sa mai auda de EMINESCU ca, ma rog, sunt intens indemnati sa uite de sufletul personal, dar mai ales de cel al tarii, nu trebuie sa ne amaram, idioti utili au fost si vor mai fi !
  Ma bucur ca in seara dintre ani te-ai gandit la sufletul neamului si ne-ai mai dat cate ceva de cugetat …
  La multi ani tuturor, oriunde v-ati afla !

 4. Ori ce s-ar intampla trebuie sa nu ne pierdem Ortodoxia
  Dar Ortodoxia cea curata

 5. « Nu cred că mai putem imagina soluții ”de masă”, ci doar individuale, de familie sau cel mult, de grup »

  un grup cu aceeași cruce în fiecare mînă e totdeauna preferabilă soluției de masă!

  soluțiile de masă înseamnă comunism, forțarea realității, băgarea tuturor în grup cu de-a sila dacă altfel nu vor
  grupul crescut organic și în adevăr e o biserică!
  apostolii cînd s-au raspîndit în lume ca să vestească evanghelia au avut tot timpul ca țel grupul nu masele!
  au format biserici n-au adunat oamenii pe stadioane cu ucaz de la împărat ca să urle toți în cor crezul!

  deci … unde e problema!? de ce ne miorlăim ca niște pisici leșinate că vai!
  vai ce!?

 6. Sa cautam Împaratia Cerului si toate se vor adauga noua

 7. Da ,sint de acord cu Clement, dar cum sa ma lupt eu cu o gasca de timpiti care asculta numai manele, si beau si maninca miercurea si vinerea carne , si tine petreceri de se vaita cartierul, si politia ,jandarmeria a, nu zice nici pis! , cu ce sa ma lupt ! ca si eu sint pacatos, si Dumnezeu nu aude rugaciunea mea, si rugaciunea , cit ar fi de curata , nu ajunge unde trebuie , sa poate Dumnezeu , are timpul si CLIPA sa , cind intervine, poate nu e paharul plin , desi eu cred ca da pe de laturi de mult. Oricum , un bun prieten radioamator imi spunea deja acum 35 de ani , Stelica, anul asta e mai bine ca anul viitor ! La multi ani! Sanatate si bucurii! Restul sa vina cu ajutorul Domnului!

  • Stelica taica, cred ca sensul spuselor lui Clement este ca salvarea vine din noi, din ceea ce putem face pentru cei de langa noi fara sa intrebam ce ne datoreaza noua Tara. Ne-am invatat sa asteptam para malaiata si ajutorul lui Dumnezeu ori al autoritatilor…la ce? Ce anume vrem sa facem si nu putem, sau ne impiedicam din lipsa ajutorului? Daca fiecare din comentatorii de pe aici ar aduna langa el numai zece oameni care sa vrea sa impartaseasca valorile sustinute aici, si sa le mai si sustina public, liftele spurcate ce-si bat joc de tot ce are mai sfant Romania si poporul sau s-ar gandi de doua ori inainte de a ne agresa (nu e un repros personal, pentru ca stiu ca ai facut deja asa ceva, dar ai gresit…tinta). Daca fiecare din noi si-ar pune competenta in slujba unei activitati utile ce ar hrani alti 5-10 oameni, ar exista si resursele pentru ca aceste valori sa fie sustinute. Repet, asa crede ca trebuiesc vazute spusele lui Clement un mos caruia pari sa-i duci dorul.

  • Dumnezeu te aude numai ca trebuie sa strigi mai tare! http://www.youtube.com/watch?v=lQ7P59nRNJU

 8. Eufrosin, scuze! Am postat primul comentariu fara sa citesc articolul mai intai. Iti multumesc pt. postarea articolului. Cuvintele nu mi le retrag si nici nu vreau sa ma scuz prin asta. Eu nu am spus niciodata si nicaieri ca tara nu merita iubita. Daca uram conducerea pusa pe jaf a acestei tari nu inseamna ca uram tara, dimpotriva! Si tatal meu a fost lovit in cap de securisti si nu mai e integru psihic 100% de atunci pt ca a indraznit sa-njure partidul comunist. Bunicul meu a luptat pt. eliberarea Basarabiei, si de mic copil imi povestea ce au patit pe front contra rusilor asa ca mi-a format un sentiment patriotic si nationalist inca de copil. Eu prin ceea ce am spus mai sus (parere personala care daca seamana cu realitatea e absolut intamplator) sunt intru totul de acord cu ceea ce a spus un american get beget par. Steven Allen: «guverne mafiote rezultate din rebeliune impotriva lui Dumnezeu» guverne ce apartin unui sistem dependent de terorism pentru ca fara terorism acest sistem si aceste guverne ar fi in ilegitimitate atunci cand incalca viata privata si libertatea individuala a persoanei prin mijloacele se supraveghere discreta si dictatura biometrica. Nu sunt de acord cu o Biserica de stat intr-un antihristic. Inca ceva: Biserica din Grecia si Romania a fost un exemplu istoric de rezistenta nationala si pastrare a identitatii nationale in vremea ocupatiei otomane. Nu acelasi lucru s-a intamplat in vremea comunismului si nici acum in timpul ocupatiei actuale …ste. Fostii ierarhi KGB de ieri sunt conducatorii bisericii Ruse de azi, de Romania nu mai spun nimic sa nu fiu antinationalist. Daca pe timpul ocupatiei otomane Biserica ortodoxa in catacombe pregatea tinerii pentru lupta de eliberare nationala spovedindu-i si impartasindu-i, in zilele noastre se intampla invers, parca mai ieri se rugau ierarhii bisericii oficiale prin catedrale lui Dumnezeu ca Romania sa sa se integreze cu succes in UE. Parca mai ieri partiarhul vostru se dadea drept un exemplu de cipuire spunand ca ar vrea sa fie primul… Eu cred ca majoritatea care se dau drept ortodocsi de fapt nu isi cunosc drepturile si obligatiile consfintite prin canoane. Ce parere aveti de canonul 31 apostolic? Dar de can. 15 al sinodului I-II? Daca episcopul sau sinodul de care apartine episcopul parasesc adevarul sau il amesteca cu minciuna asa cum au mai fost perioade in istorie atunci acel episcop sau sinod nu mai reprezinta nici o autoritate. (Sf. Ioan Hrisostom – Comentariu la Epistola catre Galateni). Cand erezia monotelita de ex: ce se vroia a fi un amestec de monofizitism cu ortodoxie iar atunci Sf. Maxim Marturisitorul a fost un exemplu incontestabil de rezistenta chiar cand au incercat sa-i demonstreze ighemonii ca toate patriarhatele au devenit monotelite, asadar sa se impartaseasca impreuna cu ei, a refuzat categoric. Se vede deci, ce distincţie stabilesc Sinoadele între păcatul personal al episcopului, care nu justifică separarea de el, şi păcatul ereziei care-l face să înceteze de a mai fi episcop. Biserica pe care o numiti singura ortodoxa oare nu e in megaerezia ecumenismului? Biserica Ortodoxa si-a cinstit intotdeauna si isi cinsteste eroii care si-au varsat sangele pentru apararea tarii pomenindu-i la fiecare liturghie la care noi participam, deci prin aceasta suntem nationalisti impreuna cu Biserica insa in sensul corect nu habotnic. Totodata Biserica face o distinctie clara intre sfinti si eroi, printre eroi Biserica ii recunoaste ca eroi si pe cei de alte credinte in timp ce sfintii sunt recunoscuti doar cei de credinta ortodoxa, de fapt credinta dreapta e primul criteriu pt. canonizare inaintea minunilor sau al izvorarii de mir de ex. Noi (pe care cei din biserica oficiala ne numesc «stilisti») pastram tot acest tezaur al ortodoxiei nealterat si nu ne rusinam a ne mandri si lauda tot timpul cu credinta noastra aceeasi de 2000 de ani chiar daca in ceea ce priveste trairea nu ne putem lauda. In ortodoxia oficiala de azi ecumenismul o roade din interior mai mult decat va puteti imagina iar rezultatul e in vazul tuturor: o scriptura made in CMB, niste botezuri stalcite, cenzura la greu in scrierile patristice si texte liturgice cu sensul de intelegere schimbat sau chiar anulate, un ex. e noul liturghier editat de patriarhie si aparut de curand etc. (ce zicea par. Steven Allen? … Cand ii vor spune: sari! El sare. Roaga-te cu papa! El se roaga cu papa. Schimba liturghia! Da! El va schimba liturghia…) Pai unde credeti ca o sa ajunga cu un asemenea sinod? Mai rau! Ce credinta stramoseasca or sa invete copiii romani de la asemenea clerici daca o sa se continue asa si nu or sa se intoarca la credinta pe care au lasat-o in urma cu 100 de ani? In incheiere sa luam un ex. de nationalism din viata Sf. Nicolae apostolul Japoniei. Nu as fi comentat si pe alte postari pe aceasta tema ca sa nu fiu acuzat de prozelitism, eu m-am rezumat sa comentez doar acolo unde ne-am simtit atacati iar dreptul la replica mi se pare normal intr-o societete care se pretinde civilizata. Daca va deranjez nu aveti decat sa-mi cereti spam.

 9. La multi ani Eufrosin!!!Tara merita iubita,nadejdea este la bunul Dumnezeu tara va fi din nou a noastra doar atunci cind vom intelege ca trebuie sa scuturam de pe trupul ei toate capusele care-i sug seva.Salvarea nu va veni niciodata de la altii ci doar de la noi iar neamul nostru de-a lungul istoriei a inteles acest lucru.Astazi mai mult decit orcind trebuie sa intelegem acest lucru si sa ne luam destinul in propriile miini.O cinste avem si o viata!Sa ne desteptam odata ca am dormit destul !!!Dusmanilor Romaniei le doresc sa se topeasca cum se topeste ceara de la fata focului,cum se spulbera praful si cum se risipeste fumul in vint.

 10. Si eu impreuna cu familia iti dorim La multi ani Eufrosin! Lumea dupa Eufrosin este singurul site de acest fel care m-a atras cu adevarat si l-am recomandat la toti cunoscutii.

 11. Eufrosin,
  ESTI BETON, BRAVO!
  ESTI UN ADEVARAT ROMAN!
  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate tie si la toata familia ta!

 12. Nikolai,ai respectul meu si ma rog pentru mantuirea ta.
  Duhul Adevarului este ceea ce avem nevoie, pentru a discerne Adevarul de minciuna.
  DOAMNE AJUTA!

  • Multumesc pt. sustinere si incurajare! Hristos nu poate fi slavit decat la El acasa ” La raul Vavilonului, acolo am sezut si am plans, cand ne-am adus noi aminte de Sion… ca acolo ne-au intrebat pre noi, cei ce ne-au robit pre noi, cuvinte de cantari, si cei ce ne-au dus pre noi: cantare cantati noua din cantarile Sionului. Cum vom canta cantarea domnului in pamant strein?” Deci Hristos nu poate fi slavit in „biserici” straine nici de catre cei straini de credinta stramoseasca chiar daca iL slavesc in biserici ortodoxe. Iar noi nu putem sa-L slavim impreuna cu acestia, ci doar impreuna cu cei ce au aceasi credinta cu noi. Catolicii marturisind pe „filioque” introduc in Sfanta Treime doua izvoare, iar „a purcede” nu e totuna cu „a fi de la” cum cu viclesug incearca sa-i amageasca pe cei mai putini cunoscatori unii „invatati” (intr-ale viclesugului). „Filioque” e prima si cea mai mare erezie trinitara prin care catolicii singuri s-au scos din Biserica si s-au despartit de Dumnezeu (vezi avva Agaton- Patericul egiptean).

   • Felicitari calduroase pentru reusita actiunii de a pune mâna (monopol) pe Domnul nostru Isus Christos!

    E o chestia FANTASTICA, caci nici macar Sf. Apostoli NU le-a iesit în epoca trucul (am în vedere aici printre altele parabola cu femeia fenicianä)! Ce e aia „avva”? E un fel de „aga” sau e neologism ortho-românesc?

    Abia astept sä le comunici vestea penticostalilor si calvinistilor, care au aceleasi obsesii ca si secta voasträ: v-ati putea încerca in ghioage, ca Preda Buzescu, sau în sfintirea aghiasmei (ca în snoava cu Mihai Viteazul). Succes!

    Asa e, „Filioque e prima si cea mai mare erezie trinitara” inventatä în Räsäritul orthodox (unde a circulat secole de-a rândul FÄRÄ NICIUN fel de problemä) pe care turcii (si prietenii lor) au potentat-o pentru a împiedica tragedia (tragedia lor = reunificarea Bisericii).

    • Degeaba a trecut anul, observ ca problemele ti se agraveaza desi varsta creste!
     Chiar asa te-ai ramolit incat sa scrii pe un forum ortodox, dandu-te drept botezat;
     „Felicitari calduroase pentru reusita actiunii de a pune mâna (monopol) pe Domnul nostru Isus Christos! ”
     Ti-am atras atentia ca la ortodocsi se scrie Iisus Hristos.
     Dar esti din ce mai distractiv pe de alta parte.

     • La multi ani!

      Ti-am mai spus cä eu sunt crestin, nu „hrestin” si cä am fost botezat într-o cristelnitzä, nu într-o „hristelnitzä”.

      Ti-am mai spus si cä preluarea de termeni fundamentali din limba croatä (hârvatä) e deopotrivä ciudatä si neproductivä.

      Încolo, vestea cä problemele îti cresc odatä cu vârsta mä întristeazä si promit sä-mi sporesc, dupä puteri, disponibilitätile întru ajutor frätzesc. Mä bucur pe de altä parte cä reusesc uneori sä-ti mai descretesc fruntea turburându-ti mina circumstantial-îmbufnatä.

      • Pai m-ai facut sa ma ingrijorez si mai tare!
       Botezat ortodox dar ganditor (si scriitor) ca ereticii papistasi, antiortodox.
       Doar n-oi avea dubla personalitate…
       Oricum, iti urez sanatate.

      • Nu întelegi si pace: a fi onest, a nu märturisi strâmb împotriva aproapelui NU sunt chestiuni legatä de botez, ci de educatie si de calitatea de crestin.

       Sunt la rândul meu deosebit de îngrijorat cä percepi relatia dintre virtutile ante-mentionate si apartenenta la ortodoxie în termeni apartinätori de psihiatrie …

       Si eu îti urez, ca si în alte rânduri, multä, multä sänätate.

    • Revista bisericeasca “Candela” din Cernauti nr 1-4 din 1931, consemneaza faptul ca par. prof. Vasile Gheorghiu primise din partea BOR insarcinarea de a examina problema pascaliei …”rectificarea” calendarului gregorian si stabilirea unei date fixe a Pastelui. Iata componenta comitetului care avea sa decida in aceasta problema atat de vitala pt. Biserica Ortodoxa: Israel Levi, marele rabin si pres. Comitetului Israelit in chestiunea reformei calendarului, dr. Hertz, marele rabin al Comunitatilor Religioase Unite din Imperiul Britanic, Londra, reverend Dr. M. Hyamson, pres. Ligii pt Pastrarea Fixitatii Zilei de Sambata, dr. Pinchas Kohn din partea “Augudas Iisroel”, prof. Adolf Keller, secretarul general al Consiliului Ecumenic al Crestinismului, M.A.S. Maxwell, M.L.H. Christian si Dr. J. Nussbaum numiti de Conferinta Generala a Adventistilor de Ziua a Saptea” si inca cativa cu care nu-mi permit sa pierd timpul scriindu-le numele. Am fost nevoit sa-ti raspund la acuzatia de secta cu un copy-paste din alt comentariu ca sa vezi cine a decis si decide in „biserica” ta jumatate sinagoga jumatate… „Biserica” ta intr-adevar recunoaste „tainele” si „botezul” sectantilor (vezi documentul B.E.M.) in timp ce despre „stilisti” vorbesc cam asa: din cele povestite de o cunostinta de-a mea, o persoana i-a zis preotului BOR de care apartine ca el mai merge cateodata duminica si la cei de pe vechi pt ca fac slujbe frumoase si chiar predica foarte bine la care preotul i-a raspuns: „Vai de mine! Doamne fereste! Ce-ai cautat acolo? Mai bine te duceai la catolici!”….

     • Gäsesc salutar faptul cä par. prof. Vasile Gheorghiu a „examinat” în mandatul BOR chestiunea unei eventuale date fixe a Sf. Paste si si faptul cä „examinarea” nu a produs consecinte. Motivatie: omul e o fiintä întrebätoare din fire (fire care -a fost datä de Domnul la facere) asa încât e firesc sä ne asteptäm dela el sä examineze fel de fel de lucruri.

      Stiu cä am sä te indispun întrucâtva, dar aflä cä si rabinii tot din Adam se trag, mostenind astfel aceeasi fire.

      Stiam si cä Biserica mea recunoaste tainele si Botezul sectarilor, pentru cä dacä ar fi fost altminterea, atunci, printre multe alte complicatii, nici Sf. Constantin NU ar fi putut fi canonizat. Consecventä cu ea însäsi, Biserica mea recunoaste pânä si Botezul si Tainele sectei tale.

      Nu cunosc mobilurile preotului BOR a cärui atitudine te revoltä, dar e posibil ca ea sä decurgä din FAPTUL cä niciun catolic nu dä buzna în bisericile nostre în scopul de a face scandal în timpul Sf. Liturghii si nici nu se manifestä (sistematic) în spirit anti-national si anti-statal. Nici în chestiunea Moldovei de Est BC NU se constituie într-o piedicä în calea refacerii unirii. Asa încât e posibil ca omul sä aibä si el dreptatea sa.

  • Domnul-Dumnezeu sä se îndure de robul Lui!

   Sinisträ natie, cecenii ästia – si când te gândesti cä e plin Vestul de refugiati de-ai lor … Si când te mai gândesti cä si domnitorii români aveau gärzi kirkize (compuse din rubedenii de-ale cecenilor, probabil cä din considerente similare).

   Încolo, as avea urmätoarele întrebäri (retorice):

   1) Dece nu s-a adresat mama soldatului Eugen BORuse cu o cerere de preluare a costurilor räscumpärärii?

   2) Dacä totusi s-a adresat, pe ce considerent a fost ea respinsä?

   3) a existat un program natinal-orthodox de salvare a captivilor? Dacä da, atunci în ce a constat el? Ce resultate a avut?

   4) Care e istoria efortului misionar al BORuse în zona?

   5) Cui apartine de drept teritoriul disputat?

   • Frate Thalex
    nu cred ca are importanta asta, parerea mea este ca daca mama lui ar cere rasplata de la oameni nu ar m-ai lua rasplata de la Dumnezeu, talharii ceceni si-au luat rasplata
    Noi trebuie sa-i cinstim pe sfintii placuti lui Dumnezeu care acum sunt in Biserica Biruitoare in ceruri si se roaga ptr noi care suntem in Biserica Luptatoare pe pamant
    Inchipuie-ti sa ai un foarte bun prieten care este un bun crestin si a trecut in Biserica Biruitoare in ceruri, oare nu se roaga Lui Dumnezeu ptr tine?
    Dar Sfintii care au sfinte moaste frumos mirositoare si izvoratoare de mir nu crezi ca ar trebui sa-i avem prieteni ca ei sa se vroage Lui Dumnezeu ptr noi?

    http://www.google.ro/search?q=sf+alexandru+din+svir&hl=ro&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=PVXpUMTLGMjAswae8oEI&ved=0CDEQsAQ&biw=1024&bih=451

    Trebuie sa avem cat mai multi prieteni din Biserica Biruitoare

    • Frate Valericä,

     dacä istoria tânärului e conformä cu relatarea (lucru pe care nu am motive sä-l pun la îndoialä) atunci, dupä priceperea mea, cred cä e imposibil ca respectivul sä nu se afle acum în Biserica Biruitoare.

     Asasinii lui (nu „tâlhari”) sunt odiosi sub multiple aspecte, inclusiv prin încälcarea flagrantä a Conventiei dela Geneva cu privire la normele MINIME referitoare la tratamenul prizonierilor de räsboi.

     Ai dreptate si cä e salutar „sa avem cat mai multi prieteni din Biserica Biruitoare”.

     Mä îndoiesc însä (la greu) cä, pentru a-i avea, trebuie sä lucräm (activ ori pasiv) la … producerea lor! A îngädui martiriul (a nu face tot ce e omeneste posibil spre a-l împiedica) e contrar pornirrii (firesti a) oricärui crestin.

     Desi poate pärea paradoxal, menirea noasträ de crestini e sä împiedicäm (nu sä încurajäm) ca semeni ai nostri sä intre pe calea asta în Paradis. Mai fiecare dintre martiri (dintre prietenii nostri din Biserica Biruitoare) reprezintä totodatä câte un esec al Bisericii Luptätoare în exercitarea uneia dintre menirile ei.

     În acest spirit (duh) îti împärtäsam în precedenta främântärile mele referitoare la tânärul rus din film.

     În apärarea mea: multiple vaccinuri naturale încasate involuntar de-alungul unei jumätäti de veac m-au fäcut oarecum imun la intratul orbesc în schemele propuse de altii.

     • Frate Thalex Biserica Luptatoare nu lupta cu sabia
      Cine va ridica sabia de sabie va muri
      A Lui Dumnezeu este razbunarea, El va rasplati

 13. Tuturor celor care mi-au dorit bine mie si alor mei, le urez ca rugaciunile si gandurile lor, sa li se intoarca insutit!

 14. @Eufrosin:

  Säru’mâna Boierule – Tie, Jupânesei si Conashilor – la multi ani în sänätate!

  • Si cum s-a ajuns la situatia în care derbedeii USL au puterea discretionarä? Ce au fäcut (cum?) grupärile & grupusculele nationale pentru a împiedica dezastrul? Îndemnândzu-si simpatizantii sä facä … ce?

   Cine se astepta de la un guvern rosu sä aibä altä pozitie fatä de mica agriculturä decât cea expusä în program si pe ce considerent?

 15. Fratilor am si eu o nelamurire poate stie cineva mai bine, in legatura cu permisele, am vazut la televizor ca se ingramadesc multi sa schimbe permisele.
  eu daca ma duc sa-l schimb acum permisul mi se da permis biometric cu cip?

  • Ai alege maidegraba sa renunti la automobil daca permisele cele noi contin cip RFID ? Care ar fi folosul d-tale din toata tarasenia ? Stii ce e cip-ul acela, da? Se afla pe mai fiecare haina pe care o cunperi din magazin si e de regula indepartat inainte de a iesi pe usa, Daca nu e, prajeste-l!

 16. D-le Eufrosin o spun cu durere in suflet, vor veni vremuri groaznice, daca ar fi cu putinta sa-i insele si pe cei alesi (crestini) cu toate astea nu trebuie sa intram in panica
  Uni preoti crestini sfatuiesc asa: sa-i lasam sa ne puna cip pe buletin ,pe permis numai sa nu-i lasam sa-l implanteze pe noi
  Sf parinti din cartea” Staretii Despre vremurile din urma”ne invata altfel: actele biometrice se aseamana cu un foc in casa noastra, oare focul nu este mai usor de stins cat este mic? cand va fi mare va fi imposibil de stins. asa este ptr. ca trebuie sa ne lepadam treptat de obiectele lumesti, brusc va fi foarte greu.
  Sau daca iau actele cu semnul 666 si mor ce se va intampla cu sufletul meu pe lumea cea lalta?

  • Sau daca iau actele cu semnul 666 si mor ce se va intampla cu sufletul meu pe lumea cea lalta?

   Nimic nu se va intampla cu sufletul D-tale din cauza unui buletin pe care ti l-a bagat guvernul in portmoneu, fara voie. Mantuirea noastra nu depinde de cei care lucreaza raul, ci de faptele si credinta noastra.

   • Fara sa stiu ca are semnul 666 da sunt deacort cu tine, dar stie toata lumea ca au semnul fiarei si daca il iau nu ma-i este fara voia mea

    • Poate ca il are, dar tot astfel si automobilul pe care il conduci, daca e unul relativ nou, sau peria de dinti pe care o cumperi, pe ambalajul sau. Important e sa nu adopti simbolul in suflet si in trup. Restul nu conteaza.

   • Eufrosin, nu vreau sa deschid o polemica pe aceasta tema insa ti-as recomanda sa faci rost de cartea „Cipurile spion” de Katerine Albrect si Liz McIntyre, ar mai fi inca doua f. bune „Sfarsitul libertatii umane” de ing. Mircea Vlad si „La apusul libertatii” de Hristodul Aghioritul. Eu am aceste carti cumparate dintr-o manastire a BOR. Dupa ce vei citi aceste carti (daca vei putea sa-ti faci timp) cred ca nu vei mai putea fi pro, vei vedea ca lucrurile nu stau chiar asa. Acum bineinteles ca sunt unii care incarca sa-i linisteasca pe cei speriati iar altii sunt extrem de preocupati de aceste cipuri crezand ca mantuirea sufletului tine doar de refuzul acestora cea ce e fals. Bineinteles ca asta un compromis. Ocupandu-si mintea numai cu aceste cipuri ii sapa diavolul pe alta directie, ramanerea impreuna si impartasirea cu ierarhii care chiar le promoveaza. Insusi descoperitorul codului de bare recunoaste ca a introdus 666 „involuntar” in acesta http://en.wikipedia.org/wiki/George_J._Laurer

 17. Mi-e frica sa ma bat cu pumnul in piept spunand ca eu nu voi lua actele biometrice
  Doar cu ajutorul Lui Dumnezeu as putea sa le evit.

 18. Cumva off topic – dar nu tocmai: http://www.portaldecomert.ro/Stiri-Masuri-aparare-comerciala-Brazilia-14986.htm

  Pentru cei mai putin implicati in treburile astea este de explicat ca motorul economiei mondiale de astazi il constituie tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India, China). Daca pana si ele fac apel la masuri de protectie comerciala, de ce Romania ar fi mai catolica decat…Brazilia?

 19. Asaltului globalist, Romania pioasa ii va raspunde abil, concentrandu-se spiritual in rugaciuni colective, numite generic „crestine”.
  Preoti, prelati, clerici, pastori ( nu conteaza de ce sex), predicatori aflati sau nu sub tutela Vaticanului sau a BORului, vorbitori sau nu de limba romana, adepti sau nu ai cultului Sfintelor Icoane „vor sustine slujbe comune”, dupa un tipic temeinic elaborat, din care Crezul, in mod logic, va lipsi.
  Zice Cotidianul Transilvania Expres in nr. 5910 :
  „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor se va derula în acest an la Braşov în perioada 18 – 25 ianuarie.
  Reprezentanţii celor şapte culte istorice din Braşov, respectiv Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică), Biserica Reformată, Biserica Evanghelică-Lutherană (maghiară), Biserica Evanghelică C.A. (germană) şi Biserica Unitariană, vor susţine slujbe comune, la care sunt aşteptaţi să participe toţi enoriaşii „.
  Imi dau seama din stirea asta ca ideea mea cu Troita e buna, dar trebuie imbunatatita.

  • Ai sa devi si tu (voi) un „schismatic” rupt de Biserica „inchinator” la dogme de ex. sau mai stiu eu ce. Alegeti(-va) repede un nume pana nu ti-l vor da cei ce se tin cu dintii de „biserica”! Vei fi aratat cu degetul ca unul ce te impotrivesti dialogului pacii si al dragostei, fundamentalist extremist nationalist si fanatic religios. „Cand vor zice pace, pace atunci va veni peste ei razboiul (pieirea)”…Imi cer scuze pt devierea de la subiect si promit ca nu mai deranjez, a fost pt. ultima data.

   • Pai cand ai mai deranjat, atat de rau pe-aici, incat sa trebuiasca sa iti ceri scuze ?

    • Pai au inceput unii sa scrasneasca din dinti si am avut impresia ca sunt doar tolerat. Oricum ii aduc salutari celui care a spus o mare noutate pe care nu o stiam cum ca si jidovii sunt urmasi ai lui Adam si trebuiesc si ei intrebati in legatura cu hotararile de sinod si chestiunile de credinta. Mai bine spus, asta ar fi cauza care a dus la faramitarea crestinismului Sf. Parinti facand o greseala capitala: nu s-au consultat cu jidovii la sinoadele ecumenice. Si inchinatorii la draci sunt urmasi ai lui Adam, ar trebui si ei bagati in seama.. de fapt intemeietorul bisericii sataniste din SUA a reusit performanta de a-si inregistra biserica in CMB, cu adevarat va puteti consulta cu ei avandu-i ca frati aflati pe aceeasi treapta si aceleasi drepturi in restaurantul religiilor lumii. Acum chiar ca intru in colimatoriul celor de la 6onsiliul 6onsultativ al 6ultelor.

     • He, he !

     • Ai dreptat cu scrâsnitul, uite aici pe unul (orthocefal 100%) care ilustreazä gräitor supozitia / impresia ta:

      „Noi trebuie să privim adevărul în ochi: orice eforturi „punctuale” de contracarare a expansionismului românesc – sunt jumătăţi de măsură puţin rezultative. Chiar dacă Rusia şi Ucraina împreună îşi vor pune pieptul împotriva urmaşilor lui Ion Antonescu aceasta nu va rezolva nimic. În primul rând, în cadrul tuturor regimurilor politice, România este un stat şovin cu o diplomaţie profesionistă activă, care serveşte eficace politica expansionismului românesc”.

      Citat din Andrei Safonov, publicat sub titlul „A trecut timpul jumătăţilor de măsură!”

      Dacä doresti, pot continua.

      • Mai urmasule al lui Adam! Degeaba scoti coltii printre uluci ca eu nu impartasesc punctul de vedere al celui numit de tine mai sus si nici nu am auzit de el. Eu m-am straduit cat mi-a stat in putinta sa prezint punctul de vedere ortodox traditional al Bisericii de pana la anul 1923. Daca esti interesat de mai multe amanunte nu ai decat sa studiezi singur ecleziologia si marturisirea de credinta a sinoadelor traditionaliste si abea dupa aceea sa treci la atac nu sa generalizezi parerea personala a unui rus, cred, care nici nu stiu din ce jurisdictie face parte. In al doilea rand: recunoasterea de catre ecumenistii pe rit ortodox a „botezului” celor de alte credinte printre care si „botezul” unitarienilor si chiar si al nostru (ortodocsi neecumenisti) nu ma incalzzeste cu nimic, dimpotriva noi nu recunoastem botezul ereticilor urmand canoanelor apostolice 45 si 47, doar forma exterioara a botezului savarsita corect (3 afundari corecte) se recunoaste prin iconomie insa si asa e tot mai greu sa se mearga pe acest principiu intrucat cele 3 afundari incep sa fie inlocuite cu stropirea, turnarea si alte schimonosiri ale celei mai mari Taine a crestinilor in multe locuri din toate jurisdictiile ortodoxiei mondiale. Ma intrebam asa intr-o doara: oare cand or sa recunoasteti si „botezul” urmasilor lui Adam satanisti membri in CMB? Mentionez ca in CMB toti se numesc „frati” la fel ca si in loja pt. ca acolo a fost zamislita aceasta miscare. Intrucat te consider un om bolnav in credinta nu imi mai permit sa pierd timpul cu tine in zadar.

      • @Nikolai:

       Aha, deci voi nu recunoasteti botezul Sf. Împärat Constantin (în rând cu Apostolii) … Eu unul sunt în dilemä: pe de o parte îi consider (din instinct) pe unitarieni ca fiind un soi de crestini ultra-eretici, pe de alta nu stiu cum sä procedez cu diversi martiri ai primelor veacuri, ori cu mai sus pomenitul Sf. Constantin. Îti spun SINCER cä efectiv nu stiu, nu mä prefac.

       Am tot cäutat sä mä lämuresc asupra bazei teologice a pozitiei noastre fatä de sfintii eretici (notorii), dar NU am gäsit NIMIC – iatä loc aici pentru vreo câteva doctorate!

       Din motive lesne de înteles (urmând porunca de a nu judeca cu douä mäsuri) NU pot (efectiv NU POT) disocia între muritori räposati si muritori încä träitori în chestiunea asta.

       Dupä cum ziceam mai jos, eu tin de Mitropolia Germaniei si Europei de Nord, deci de IPS Serafim J..


  • Reprezentanţii celor şapte culte istorice din Braşov, respectiv Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică), Biserica Reformată, Biserica Evanghelică-Lutherană (maghiară), Biserica Evanghelică C.A. (germană) şi Biserica Unitariană, vor susţine slujbe comune, la care sunt aşteptaţi să participe toţi enoriaşii “.

   „Biserica” Unitariană – astia neaga Sfanta Treime!

   Pana si Mitropolitul Serafim, iubitorul de eretici, a spus ca ecumenismul se face cu cei care recunosc Sfanta Treime:

   http://video.crestinortodox.ro/fu2DZnRiAvT/Rugaciunea_cu_ereticii___IPS_Serafim_Joanta.html

   • Ba pânä si eu sustin acelas lucru. Apriopierea ecumenicä NU are cum sä trecä peste credinta în Dumnezeul Sf. Treimi.

    Negarea Sf. Treimi înseamnä asumarea plasärii în afara Crestinismului.

   • Fantastic apelul la Bun Simt al IPS Serafim (mitropolitul meu)! Ai mai auzit de ceva asemänätor?

 20. http://antena2.ro/video/codul-lui-oreste-74
  Acest Alexandru Pargaru (acum este copil dar va creste mare ) mie inainte i-mi era simpatic dar vizionand ultima emisiune ”codul lui Oreste„ ma cam tulburat vazand cum ataca foarte fin Ortodoxia.

 21. Oameni buni, Ortodoxia nu are dreptul sa o modifice nici ingeri din cer ptr. ca este bazata pe cele 7 Sinoade Ecumenice insuflade de Duhul Sfant.
  Aceste 7 Sinoade sau format cand crestinii din vechime se confruntau cu erezii si Sf Parinti se rugau la Dumnezeu prin pustii cu lacrimi fierbinti ca Dumnezeu sa le arate calea pe care trebuie sa o urmeze. Poate ati auzit de minunea Sf Nicolae care a transformat caramida in(elementele din ce era compusa) foc, apa si lut.
  Celelalte credinte crestine sunt unele mai mult, unele mai putin ratacite de Adevar.
  Deci Biserica Lui Hristos este Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca.

  Sfantul Ierarh Spiridon a facut minunea mentionata de tine. Eufrosin.

  • Asa trebuie sä fie, cum spui (cäci tot asa scria si Dostoievski în „Parabola Marelui Inchizitor” cä va degenera Biserica în auto-sufucientä trufashä).

   În plus cifra „7” are o încärcäturä „magicä” irezistibilä în mai toate culturile, încärcäturä peste care nici Sf. Îngeri (emisarii plenipotentiali ai Domnului) nu prea au cum sä treacä, nu?

   Eu as merge chiar mai departe si as sustine cä e posibil ca nici mäcar Atotputernicul nu mai poate sä mai umble la acordul fin (dupä care, cu sigurantä, mi-as trage si un glontz în cap). Doamne-fereste!

   Încolo, as dori sä mentionez (în pustie, cred) cä Sf. Sinoade au fost convocate NU pentru a combate erezii, ci pentru a defini CARE dintre punctele de vedere reprezintä Canonul. O micä-mare diferentä …

 22. Am gresit, Eufrosin multumesc ptr atentionare.

  • 🙂

  • Nu ptr. a combate erezii?!!

   • Nu, NU pentru a combate erezii, ci pentru a defini CARE dintre punctele de vedere reprezintä Canonul si care erezia care, de la acel moment încolo, se cerea combätutä.

    Facit: îaninte de sinoade NU existau canon si nici erezie. Rolul conciliilor a fost / este acela de a separa, de a cerne, de a deosebi între canon si eres.

 23. Un articol ce merita publicat mai ales ca in saptamana aceasta se intampla uraciunea:

  Saptamana Ecumenica Internationala de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. Hristos a fost primul “taliban” sau “extremist” sau antiecumenist si toti sfintii L-au urmat.
  Posted on ianuarie 18, 2013

  Aceasta saptamana este numita Saptamana de Rugaciune Ecumenica, dar noi putem sa o numim si “Saptamana de Uraciune Ecumenica”. Nici un Crestin Ortodox nu poate participa la aceasta rugaciune in comun cu eterodocsii. Cerem in Ectenie “Unitatea Credintei”, dar nu unitate in diversitate, ci Unitate in Adevar, adica toti “sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu Adevarat si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis” (Ioan 17,3). Adica toti eterodocsii trebuie sa revina la Credinta in Duh si in Adevar, la Biserica cea Una, Sfanta, Catholica si Apostolica si anume Biserica Ortodoxa.

  A participa la o astfel de “rugaciune ecumenica” este o blasfemie si un pacat, indiferent ca o face un patriarh, un episcop, un teolog, un sinod, etc. Cine are constiinta ortodoxa nu poate participa la acest eveniment, pentru ca acest eveniment este impotriva constiintei Bisericii. Daca acest eveniment ar insemna dialog fara rugaciuni in comun, cu toata dragostea, eu as fi primul care as participa, dar avand in vedere ca sunt implicate rugaciuni in comun cu eterodocsii, constiinta imi spune sa nu particip ca sa nu blasfemiez pe Hristos, care a lasat un Singur Adevar. “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata (Ioan 14, 6) “Cine nu va crede si nu se va boteza se va osandi”(Marcu, 16, 15-16). Iata ca Hristos a fost primul “taliban” sau “extremist” si toti sfintii L-au urmat. Nu exista in ortodoxie sfant ecumenist, toti sfintii de la inceputul crestininsumul pana astazi au fost antiecumenisti, dupa cum demonstreaza sinaxarele lor. Iubirea se manifesta fata de persoane, dar nu si fata de credintele strambe ale persoanelor. Aceasta a fost gandirea Sfintilor Parinti si continua sa fie pana la sfarsitul veacurilor.

  Iata o “uraciune ecumenica” :

  “Iubitor și milostiv Dumnezeu, învață-ne bucuria de a împărtăși pacea Ta. Umple-ne cu Duhul tău Sfânt, astfel încât să putem sparge zidul de ostilitate dintre noi. Domnul înviat, care este pacea noastră, să ne ajute să depășim fiecare diviziune și să ne unească în calitate de membri ai familiei sale. Cerem acest lucru în numele lui Iisus Hristos, caruia impreuna cu Tine și cu Duhul Sfânt, să fie toată cinstea și slava fără sfârșit. Amin.”

  “invata-ne bucuria de a impartasi pacea Ta” – daca aceasta pace este cu adevarat Pacea lui Hristos, ea este intodeauna in Adevar, adica vazand Pacea lui Hristos a celor din Biserica sa se minuneze si sa revina si ei, eterodocsii, la Biserica. Se confunda Pacea lui Hristos cu Pax Romana!

  “încât să putem sparge zidul de ostilitate dintre noi” – noi ortodocsii nu suntem ostili nimanui, pentru ca Domnul Hristos sa rastignit pentru toti oamenii, inclusiv pentru eretici; din contra, ii iubim pe eterodocsi si dorim sa revina la Adevar.

  “să ne ajute să depășim fiecare diviziune și să ne unească în calitate de membri ai familiei sale” – nu ne poate uni Dumnezeu in afara Adevarului Sau, Biserica nu este divizata, ea este Una, iar eterodocsii trebuie sa se reintoarca la Biserica cea Una.

  Vedeti cata viclenie se ascunde in cuvintele acestor “pseudo-rugaciuni”??

  preot Matei Vulcanescu

  Veria 2013

  • *** Hristos a fost primul “taliban” sau “extremist” sau antiecumenist si toti sfintii L-au urmat *** , iar *** noi ortodocsii nu suntem ostili nimanui ***.

   Sau, altfel spus, „Dä mamä cu bâta-n mine / Cä n-am ascultat de tine!”

   Sau, cu alte cuvinte, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

   Mä astept la un protest energic din partea talibanilor, si anume pe considerentul cä, de fapt, Profetul Mohamet a fost primul „taliban” (si nu Domnul nostru Isus Christos). Promit chiar ca, în premierä, sä mä plasez pe aceasi pozitie cu protestatarii.

   În ceea ce-l priveste pe semenul meu (aflat în mare si grea suferintä) intitulat Pr. Matei Vulcänescu mi-as dori ca, înainte de a lua drumul codrului (des, Kandahar), sä mai apuce sä explice asistentei ce e aia o „pseudo-rugäciune”.

   • Iar ai probleme psihologice!
    Ti-am mai sugerat ca daca tot incerci sa apari ortodox, invata intai chestiunile elementare cum ar fi „Domnul nostru Isus Christos”. Adica ortodoxul scrie Iisus Hristos.
    Ce se intampla, nu te asculta tastatura?
    Grea si postura de ortodox… Nu te lasa, inainte, spre…!
    Incerc si eu sa te ajut in munca dar mergr greu.

    • Iar te mânä necuratul sä te legi de detalii: ti-am mai spu cä eu sunt crestin, nu „hrestin”. Ti-am mai spus cä arta hârâitului în registru politic-correct NU ajutä pe NIMENI sä se apropie de Domnul. Ti-am mai spus si cä pr. (räp.) Gala Galaction a folosit (färä proteste majore) grafia mea deja acum un secol, si mi-ai cenzurat comentariul.

 24. Citat din carte ”Maretia Ortodoxiei” (Arhim. Gavril Dionisiatul) pag.149
  ,
  LUPTAM PTR. CREDINTA PARINTILOR NOSTRI

  Ce sa discutam cu papistasi? Daca este in regula adaugirea lor la Simbolul Credintei, pe care noi il tinem neschimbat cu harul Lui Hristos,…sau nebunia lor despre infailibilitatea papei, care nici nu incape in mintea omului simplu? Monahii simpli aghioriti cred ca astfel de dialoguri sunt ingaduite la facultate, ptr. discutii istorice si academice .Credem nezdruncinat ca discutii despre credinta noastra sunt inacceptabile. Ramanem credinciosi celor 7 Sinoade Ecumenice si hotararilor inspirate de Dumnezeu ale Sf Parinti. Avem marturisirea Ortodoxiei si ii primim cu prietenie pe cei de alta credinta care accepta marturisirea si dogmele noastre. De asemenea ne rugam ”ptr. unirea tuturor…”

  Sa ramana credinciosi celor spuse de cele 7 Sinoade Ecumenice, sa indeparteze inovatiile lor neintemeiate si atunci si atunci nu mai e nevoie de nici un dialog. Ne vom uni automat dogmatic si liturgic si intr-un glas si intr-o inima vom slavi numele Preasfantului nostru Dumnezeu, asa cum se cuvine sa faca frati crestini.Nu suntem cuprinsi de ura fata de alte religii, DUPA CUM VOR SA NE CARACTERIZEZE SUPERFICIALII SUSTINATORI AI UNIRI. Ne luptam ptr. credinta Parintilor nostri si avem datoria duhovniceasca sa le aducem la cunostinta crestinilor ortodocsi cele de mai sus, ptr. ai apara de cursa satanica a unitilor.

  • „Ce sa discutam cu papistasi?” Päi uite, de pildä, am putea sta la taifas cu ei despre re-unificarea Bisericii, despre asta putem discuta, noi (schismaticii) cu papistasii.

   Tot despre asta am discutat noi cu ei de altminteri si la anul 787 (când pe noi doi = pe mine, pe tine si pe alti ne-fericiti de teapa nosträi ne apucase nebunia / dementza iconoclastä, contaminati fiind de cätre … „fratii” musulmani). Si si atunci dusmanii Bisericii din rândurile noastre TOT ASA sminteau lumea, întrebându-i pe oameni, cum o faci si tu acum / aici cä „ce sa discutam noi cu papistasi?”, nu-i asa cä EXACT asa e?

   Tot asa de auto-suficientä era pe atunci jumätatea noasträ de Bisericä räsäriteanä, ca si … acum, nu? Noroc cu împäräteasa Irina (papistashä), care a reusit totusi (în extremis) sä-l impunä pe favoritul papistashilor (pe IPS Tarasie = Sf. Tarasie) la Patriarhia Constantinopolului, nu-i asa?

   Dar, pe vremea aceea, noi doi aveam si unele argumente: desi ereticä, bucata (halca) noasträ de Sf. Bisericä reusea pe atunci sä reprezinte vreo 75% din Crestinätate, si nu … cca. 5% ca astäzi, asa-i? Putem spune de aceea cä, desi eretici-bine (cam ca baptistii), pe vremea aia noi, si NU papistasii, eram quasi-Biserica, asa-i? Pe atunci mai binevoiam de eram încä si … IMPERIUL (si nu adunätura de astäzi), asa-i?

   Azi însä, rolurile s-au cam schimbat, nu? Astäzi suntem doar o sectä (mare) care o tinem sus & tare (ca TOATE celelalte secte concurente) cä noi suntem äia adeväratii 100%, nu?

   Ba bine cä nu, si încä cum!

 25. Post Scriptum:

  Veria e un oras din Macedonia greceascä, nu? E, deci, un oras din afara jurisdictiei BOR, asa-i?

  Cu alte cuvinte: desi vorbesc (gavaresc) româneste, preotii din Vera NU au de-a face cu neamul românesc, a cärui Bisericä e asezatä pe principiul NATIONAL (sau statal), nu?

  • Si ce te deranjeaza? Ii spui lui tetea?
   Faci o sesizare discreta?
   Mare e Gradina Ta Doamne!

   • Ce mä deranjazä cä „preotii din Vera nu au de-a face cu neamul românesc, a cärui Bisericä e asezatä pe principiul NATIONAL (sau statal)”? Absolut nimic, am încercat doar sä stabilim pozitiile întru restrângerea spatiului confuziei.

 26. Citind comentariile contrubuabililor la acest blog cineva ar putea crede cä o multime de eretici încearcä cu înversunare sä ajungä în situatia de a se împreunä-ruga cu noi.

  Situatia e însä cu totul si cu totul alta. Majoritatea sectarilor ne detestä într-o mäsurä similarä cu a celor mai „talibani” între „talibanii” nostri si n-ar vrea cu nici un chip sä aibä de-a face cu de-alde noi.

  Si pe pagina (nationalä a) d-lui prof. Coja se aflä câteva exemplare din acestea. Reproduc mai jos una dintre interventii, spre stiinta (si poate si deliciul) anti-ecumenistilor nostri:

  ***
  Cristi
  22.01.2013 la 8:12 pm

  @NICADOR TALPES
  22.01.2013 la 10:11 am

  Agentule semito-mason, nu-i nevoie să tot repeţi că securitatea bolşevică care l-a asasinat inclusiv pe Ceauşescu, trebuie să rămână la putere. Am înţeles deja, ai spus-o deja, nu te interesează adevărul. Cui nu-i pasă de adevăr, evident nu-i pasă de Dreptate, şi implicit nu-i pasă de Dumnezeu. Iar cui nu-i pasă de Dumnezeu e normal să susţină biserica ortodoxă ce slujeşte de la crearea ei în 1054 mişcarea sionistă, alţi hristoşi, alte scripturi în afară de Biblie, participând la toate mişcările anti-româneşti din istoria ultimilor 1000 de ani a poporului român, complotând inclusiv la asasinarea lui Horea, Vladimirescu, Mihai Viteazul şi Zelea Codreanu… Normal că nu vrei ca dosarele securităţii să fie făcute publice, căci atunci ar vedea poporul român că biserica ortodoxă, alături de toate celelalte instituţii oficiale ale statului român, e condusă de către semito-masoni trădători de ţară, turnători, delatori şi criminali în majoritate. Şi la ce altceva te poţi aştepta de la o instituţie ce vine cu alte scripturi, cu alţi hristoşi, cu închinare la asemănări din cer şi de pe pământ, inclusiv la morţi, la duhul morţii?! Bine demască apostolul Pavel apostazia falşilor creştini, gen catolicii şi ortodocşii, mormonii şi compania masono-semită… Dumnezeu să judece, după pilda semnului Său dat în Biblia Creştină la “Epistola lui Pavel către galateni 1.8″
  ***

  PS: de remarcat anumite teme comune ale acestui tip de discurs, precum si comuniunea de înterese între sustinätorii lui din ambele tabere (din ambele tabere opuse BOR).

  • He, he, te parafrazeaza numai ca depune mai mult efort.
   E tare chestia cu ” biserica ortodoxă ce slujeşte de la crearea ei în 1054″ – vezi ce se poate crea daca te straduiesti!
   L-au depasit insa greco-catolicii care (unii) invata ca Sf. Biserica Ortodoxa a fost creata (nu la 1054 cum zice asta) ci de catre comunisti,rezultand ca dupa 23 august, 1944.

   Te avertizez din nou, ca esti totusi vorbitor de limba romana, ca Dumnezeu este rabdator dar rabdarea Sa are limite pentru hulitori.
   De exemplu lui Arie i-a crapat burta. Nu te juca cu bunatatea Lui.

   • „De remarcat temele comune ale acestui tip de discurs, precum si comuniunea de înterese între sustinätorii lui din ambele tabere (din ambele tabere opuse BOR).”

    Credeam cä ai sä te bucuri aflându-ti frati într-ale anti-ecumenismului total pe unde nici nu bänuiai. Mä asteptam ca gândul cä rugäciunile tale antiecumeniste se întâlnesc la Domnul cu cele ale semenului täu Cristi (Hristi) sä te reconforteze si sä te intäreascä pe calea comunä ce ati ales sä urmati.

 27. Citat din cartea ”Maretia Ortodoxiei” pag. 114
  …Chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta evanghelie decat aceea pe care vam vestito , sa fie anatema.(Galateni 1, 8)…

  …Credinta nu se schimba in functie de vremuri, nu se modifica, nu se transforma dupa imprejurari, nu se ofileste, nu imbatraneste,ci ramane mereu aceeasi, totodata veche si noua.Cum indraznesc acesti teologi noi (papistasi) sa le schimbe pe cele neschimbate? Noi stim ca dogmele de credinta , cu cat sunt mai noi cu a tat sunt mai gresite cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai autentice si mai sigure, dupa cum apele care se departeaza de izvorul lor, sunt din ce in mai murdare si mai tulburi, pe cand cele apropiate de izvor sunt mai curate…

 28. Citat din cartea ”Maretia Ortodoxiei” pag. 150.

  …Niciodata Biserica Apuseana n-a vrut cu adevarat unire intru Hristos cu cea Rasariteana , iar daca sa prefacut ca intinde o mana spre asta , a facuto doar din dorinta de inrobire a Ortodoxiei…

  • Nu, aici autorul se însalä, confundând Biserica Catholicä cu Înalta Poartä (care într-adevär a înrobit Orthodoxia secole d-ea rândul, scotând-o practic din circuitul Marii Lumi Crestine).

   Bänuiesc totodatä cä autorul nu cunoaste dezastrul Orthodoxiei reale (practic desfiintarea BO în întregul Orient, prin trecerea în corpore a credinciosilor orthodocsi la mahomedanism).

 29. Citat din carte „Maretia Ortodoxiei” pag.151.

  …Ortodocsii rasariteni sa ramana statornici si neclintiti in cele invatate si predate de stramosi lor si sa stea departe de discutiile cu catolicii, caci ele sunt nefolositoare si zadarnice, cum spune Apostolul.

 30. Citat din cartea ”Maretia Ortodoxiei” pag. 161.

  …Sa ne unim.Dar cum? Sa se uneasca adevarul cu minciuna ?Lumina cu intunericul?Credinciosi Biserici cu cei care s-au lepadat de Biserica?Sa ne unim, da, dar dupa ce eretici vor parasi ereziile lor…

  • Aici autorul face în mod evident referire la succesul neasteptat al international-socialismului în Räsäritul si Nordul continentului nostru si la descrestinaea tärilor foste majoritar orthodoxe, denuntându-i pe „cei care s-au lepadat de Biserica” (pe comunistii rusi, români, sârbi, bulgari, etc. si pe laureatele autohtone ale Campioanelor Mondiale de Avorturi).

 31. Citat din cartea „Maretia Ortodoxiei” pag. 162

  Nu suntem manati de ura nemarginita fata de cei de alta credinta.Nu suntem fanatici orbi.Simtim nevoia , ca fii ai Biserici Ortodoxe, sa dam marturia Mielului. Biserica Ortodoxa a pastrat neschimbata credinta , dogmele si morala si suntem datori sa stim asta.Noi aprindem lumina credintei si cei ce sunt in intuneric sa se apropie.Vor explicatii? Vor cuvant despre credinta noastra?Suntem gata sa le dam. Insa nu sa incurcam lucrurile.Nu sa cadem si noi in erezii.Nu sa ne facem pricina ca eretici sa spuna ca ne indoim de preluminoasa si stralucitoare noastra Ortodoxie.Cele pe care intru Duhul Sfant le-am primit in Biserica, pe acelea le pazim ca pe ochi din cap.Nu cunoastem alte lucruri, alte inovatii omenesti.Cunoastem anatemele pe care Sf. noastra Biserica le-a randuit la Sinoadele Ecumenice ptr. cei care ies din adevarul dogmatic si nu indraznim sa ne gandim la nici o modificare si la niciun compromis.

  • Asa e, „nu suntem manati de ura nemarginita fata de cei de alta credinta.Nu suntem fanatici orbi”.

   De aia ne apucä pe noi greatza când auzim afirmatii de genul „Hristos a fost primul “taliban” sau “extremist” sau antiecumenist si toti sfintii L-au urmat”, nu?

 32. Citat din cartea Maretia Ortodoxiei pag. 163

  …Dar cand ecumenismul ne face asemenea ereticilor, atunci exista tulburare si ptr. noi si ptr. ei.Noi uitam ca suntem ortodocsi iar ei se amagesc singuri ca nu sunt eretici… Si nu doar asta , dar ne si invita sa intram in turma lor!

  • Aha, iatä … Iatä cä nu numai Mormonii dubleazä Sf. Scriprurä cu o ‘revelatie’ ulterioarä, dupä cum credeam eu pânä acum.

 33. Acele scrieri sunt ale Sf Parinti.
  Deci tu pe Sf Parinti facatori de minuni cu Sf Moaste frumos mirositoare si izvoratoare de mir ii asemeni cu suliman magnificul si pe credinciosi ortodocsi ii indemn sa se uneasca cu papa al tau ereticul?

  • Nu toate scrierile Sf. Pärinti sunt canonice, unele sunt chiar si eretice (în diverse grade), nu?

  • Încä ceva: nu-i asemän, ci, din joi în Pasti, îi compar în lucrarea lor (cu câte cineva). Si îti märturisec prin presenta cä am prins obiceiul ästa (prost?) dela … Mântuitorul Însusi – dar numai dacä-mi promiti cä rämâne între noi.

   Uite cum se face: nu stiu dacä (dar dä-mi voie ca, în lipsä de probe, sä mä îndoiesc întrucâtva la greu cä) ai avut vreodatä curiozitatea de a deschide … Sf. Scripturä. Sunt acolo consemnate niste chestii de te doare bila. În spetzä, e acolo o relatare despre cum Mântuitorul a îndräsnit sä-i compare pe Sf. Apostoli cu o … idolaträ (cu una care se închina la idolul Baal, acesta fiind un ins cu cap de bour – cam ca-n Stema Moddovei) si nu numai atât, dar, culmea, din comparatia asta Sf. Apostoli au iesit … RÄU!

   Nu stiu dacä m-ai urmärit, sau te-am pirdut pe drum, dar sunt dispus sä-ti mai spun odatä, pe scurt:

   Un Individ i-a comparat pe Sf. Apostoli cu … o îndräcitä (!!!), si din povestea asta îndräcita a iesit mai bine decât Sf. Apostoli (carele sunt mai ceva decât cei mai sfinti ditre Sf. Pärinti !!!).

   Acuma, noi avem posibilitatea sä-L ex-comunicäm pe Individ (respectiv sä ne lepädäm de El), sau sä încercäm sä-L întelegem si, cu riscul ca Sf. Pärinti (unii dintre ei) sä se supere-foc pe noi, sä binevoim din când în când sä facem (si) ca El.

   Tu ce zici?

   Uite însä ce zic eu: eu zic sä arunci (pentru o vreme) broshurica intitulatä „Maretia Ortodoxiei, pag. 163” depe noptierä si, în locul ei sä pui toate comentariile la Pericopa Femeii Caananeence pe care le gäsesti rätäcite prin casä si sä binevoiest a începe sä si reflectezi pe marginea ei / a lor.

   Vei descoperi, poate, cä, desi la noi titulatura de Sf. Pärinte e o chestie aproape de ne-atiuns, în ochii Domnului ea are o valoare similarä cu a cepei surprinse în offside în Ziua de Boboteazä.

  • Valerica, se pare ca esti cam nou pe aici. „Thalex” este un agitator/provocator, nu stie nici el al cui. Ba papistas, ba…
   Posibil sa fie si putin bolnav.
   Nu-l lua in seama ca ii faci si mai rau.
   Daca poti, roaga-te pentru el.

   • Ca întotdeauna, sunt deosebit de multumitor celor care, iatä, chiar färä sä mä cunoascä, îsi sacrificä din timpul rugäciunii bägându-mä si pe mine, päcätosul (= bolnavul), în seamä si îndemnându-i, iatä, si pe altii sä o facä. De trei ori multumesc!

    În ceea ce priveste restul comentariului, rämâne cum am stabilit.

 34. thalex, tu faci parte din una din categoriile de oameni enumerate mai jos:
  1. esti un catolic eretic si crezi ca daca se uneste ortodocsi cu catolici nu mai sunteti eretici, ai vazut si tu ca nu vine Sf Lumina la voi asta ne arata Dumnezeu sa nu va urmam
  2. sau esti un mason mincinos care voi masoni va doriti sa disfintati Ortodoxia care din toate religiile crestine ea va sta cel mai inpotriva ptr. ca ea este Biserica Adevarata a Lui Hristos. Sta-ti linistiti ca nu veti reusi nimic ptr. ca Domnul nostru Iisus Hristos sta de paza, El ne arata ca Ortodoxia este calea cea Dreapta prin cele 3 minuni ( Sf Lumina, intoarcerea Iordanului si norul de pe muntele Tabor) aici trebuie sa spun ca la ora actuala avem 2 Ortodoxii in lume (pe nou si pe vechi), Ortodoxia Adevarata este pe vechi cum arata si cele 3 minuni, i-mi vei spune de minunea cu serpii, eu nu cred in ea stii bine ca Eva a fost ispitita de sarpe
  3. sau esti un ortodox modernist aplecat spre catolicism si te-ai saturat de legile ortodoxe ti se par cam grele dar sa stii ca strimta e calea care duce in Imparatia Cerurilor.Si sa stii ca legile Lui Dumnezeu nu merg schimbate cum schimba astea legile in parlament ele au fost fixate odata si asa vor ramane pana la sfirsitul lumi.
  http://www.mitropoliaslatioara.ro/stire.php?id=59
  http://parohia-sf-ioan-hozevitul.com/Sfintii-Rafael-Irina-si-Nicolae.php

  • Îmi plac deopotrivä TONUL si CONTINUTUL interventiilor tale. Am impresia cä tu chiar esti crestin si-mi pare cumva räu cä te-am provocat la tot pasul …

   Varianta a III-a e cea mai aproape de adevär, contest doar termenul „modernist”, cäci eu mä consider un orthodox arhaist si väd dimpotrivä curentele neo-schismatice si neo-isihaste ca fiind moderniste .

   • Tu te consideri mai aproape de varianta 3.
    Ortodox aplecat spre catolicism, pai catolici sunt eretici.
    Una din multele erezii a catolicilor este ca papa se crede fara pacat (infailibilitatea papala)http://eresulcatolic.50webs.com/infailibilitate.html
    Ei au Pastele cu o saptamana inaintea noastra dupa calendarul Grigorian si la ei nu coboara Sf Lumina din cer ca la Ortodocsi, prin asta Dumnezeu ne da un semn sa nu-i urmam cu ti-am spus si mai sus.

    • Cine e maimutzoiul care ti-a povestit TÂMPENIA asta, cum cä „Papa se crede färä de päcat”? Leapädä-te de acela, cä MINTE ca un nerushinat, päcätuind prin märturie strâmbä împotriva semenului. Päi, dacä ar fi asa cum zice äla, atunci dece ar mai avea Papa nevoie de un … duhovnic la care sä se spovedeascä? Sincer: e prima oarä când aud aiureala asta (probabil nou-noutzä).

     Nu cu o säptämânä (asta e altä träsnaie), ci, cu aproximativä regularitate, la fiecare 4 ani, de douä ori cu o säptämânä înainte, o datä co-incident si o datä cu 4 säptämâni înainte. 2011 si 2012 au fost exceptii = ani în care Sf. Paste au cäzut doi ani la rând pe ambele rituri la aceeasi datä. De decalajul ästa suntem vinovati noi, nu Papa, penrtru cä noi am introdus exceptia dela (restaurarea) calendar(-ului) care o produce, pentru a särbätori Sf. Paste laolaltä cu toti orthodocsii (incl. cu vechi-calendaristii).

     Povestea cu „Sf.” Luminä NU e continutä în DOGMÄ, nefiind ca atare de natura articolelor de credintä (canoanelor), a.î. eu îmi permit sä NU cred în ea (si ca atare nici cä Dumnezeu ar da vreun semn prin ea).

     L-ai citi pe Grigore Ureche? Ei bine, ästa scria pela anul 1600 si dela el poti vedea cu claritate de cristal perceptia lumii de atunci, în care eretici erau considerati doar protestantii, NU si catholicii. Asa cä dä-mi voie sä fiu dinnou în desacord cu noua modä.

     Sf. Comuniune a credinciosilor NU a fost ruptä pânä dupä anul 1700, când turcii au intrat în PANICÄ totalä în urma succesului Unirii cu Roma a unei pärti a orthodocsilor si, dupä esecul lor de a fortza unirea Orthodoxiei cu … Calvinistii elvetieni si unguri, au uneltit prin Vizirul Fanarului (Patriarhului Ecumenic) sä rupä Cominiunea.

     • Nu te cred.
      Ii cred pe Sf Parinti (care au spus de infailibilitate papala) care au Sf Moaste facatoare de minuni, frumos mirositoare si izvoratoare de mir.

      • Ce nu mä crezi? Cä Papa are duhovnic? Nu trebuie sä mä crezi pe mine, ajunge doar sä te documentezi.

       Dar, ai grijä, cäci te AVERTIZEZ: a depune strânb despre semenul e un päcat gravissim, de care NU te cureti invocând pe vreun Sf. Pärinte (real sau imaginar).

       În al doilea rând: nu stiu cum e în confesiunea ta, dar la noi, la orthodocsi, un ins care spune minciuni si nu se pocäieste pentru ele NU se bucurä de calitatea de Sf. Pärinte, chiar dacä s-a transformat în fântânä artezianä de mir.

       În al treilea rând: am impresia cä nici mäcar nu întelegi ceea ce combati: stii ce spune dogma infailibilitätii papale?

      • Din D.E.X
       infailibil=care nu poate gresi, care nu se poate insela, perfect, desavarsit, fara cusur.

      • @valericä-tatä, las-te de bancuri si pune burta pe carte. Aici nu ne jucäm de-a DEX-ul, cä NU DEX-ul urmeazä sä te judece.

       Asa cä lasä-l pe „Sf. Pärinte” DEX si vezi ce e cu dogma despre care îti permiti, FÄRÄ A AVEA HABAR DE EA (si de limitele ei) sä-ti dai cu presupusul, smintindu-i si pe altii, ceea ce e tot mare-päcat, de care însä pari dinnou în mod ciudat cä nu-ti ortho-pasä nici cât negru sub unghie.

      • Mä îndoiesc la greu cä, atunci când în urma refuzului de a re-acorda calendarul, „mininuea” asta se va petrece mai dela Sf. Dumitru încolo (brumärel), se va mai gäsi vreunul care sä creadä în ea.

       Tu ce zici?

      • Cand nu se va mai arata cele 3 minuni ( Lumina Sfanta, Intoarcerea Iordanului si norul de pe muntele Tabor) sfarsitul lumi este foarte aproape.

      • A decis CARE Conciliu Ecumenic, unde si când? Sau ati decis tu & Co. la o agapä frätzeascä?

       Nu stiu din ce sectä faci parte, dar noi, orthodocsii, credem în canoanele sinodale, dintre care NICIUNUL cunoscut mie nu se referä la focuri de artificii, jocuri de lumini si trucuri pirotechnice (descrise în detaliu de arabi încä de acum peste 300 de ani).


 35. uitativa la minutul 2:05 la clipul de sus sa vedeti cate cruci sunt pe jos in biserica cu serpi si lumea calca in picioare Sf Cruce sa vada minunea.

  • Bine, dar vina e a constructorului, nu a oamenilor. Am väzut si în România pardoseli cu cruci (echivalentrul bäncilor tricolore din Cluj) si m-am întrebat la rândul meu dacä e în ordine.

  • Fiecare om isi are refugiul sau imaginar reprezentat de anumite carti, piese muzicale sau filme.
   Intre „Biblia de la Jerusalem” si „Septuaginta”, „Joia dulce” isi are locul ei. Nu ca ispita narativa, caci in felul sau Steinbeck vorbeste despre Dumnezeu, iubire, ispite, iertare, falsi profeti, cautare, renuntare si speranta ci ca aluzie la respiroul ce trebuie sa si-l acorde omul, pentru a nu cadea in fandaxie.
   Intervalele la care ma refer, Steinbeck le numeste :” Sa batem campii1″, ” Sa batem campii 2″.. si tot asa.
   Vazand cum alunecam, aprope sistematic, de la un subiect concret, vital pentru supravietuirea romanului ( vaccinuri, poluare, criza economica), la consideratii exterioare temei propuse, ajung la concluzia ca toti romanii au in biblioteca un volum subtirel de Steinbeck, ascuns in spatele unei voluminoase Biblii .
   Cu alte cuvinte, o diversiune, tot diversiune ramane.

 36. Este firesc sa fim vigilenti despre vaccinuri, poluare, criza economica, etc, acestea sunt ptr. trup( muritor) dar mai presus trebuie sa punem grija ptr suflet( nemuritor).

 37. Dece oare este chinuita Romania? se intreaba multi, de ce?, de ce?, de ce?.
  Raspunsul este foarte simplu, pentru ca ne iubeste Dumnezeu, Dumnezeu ii incearca pe cei care ii iubeste.
  Aici in Romania mult Sange Crestin sa varsat de la stramosi nostri, de la inceputul crestinismului pana la sfarsitul comunismului, in Dobrogea sunt cei mai multi martiri crestini din vechime
  http://ortodoxie.trei.ro/istoric/vietile_sf_romani/10b_martiri_si_sfinti.html
  ei se roaga ptr noi incontinu Lui Dumnezeu din cauza asta avem si acest Diamant Ortodoxia noi trebuie sa o pastram ca ochii din cap
  Nu ati observat ca toate tarile cu un trai mai ridicat sunt catolice ei pun mai mult pret in cele lumesti decat in cele duhovnicesti.
  Daca dobandim toate bogatiile lumii dar pierdem Imparatia Cerurilor ce am castigat?

 38. Vreau sa va mai descriu o diferenta vizibila de mine personal intre BOR si BOSVR Mitropolia Slatioara.Inainte sa se construiasca biserica pe vechi la noi in oras mergeam la bisericile de pe nou, cand sa construit am inceput sa merg la ia si am observa diferenta.
  La bisericile de pe nou intra fiecare cum vrea ex: femei cu pantaloni strimti, fara capul acoperit, rujate, fuste scurte, parfumate(pleci de la biserica mai tulbure fata de cum ai intrat) nimeni nu spune nimic, in schimb la biserica pe vechi scrie afisat frumos cum trebuie sa vina o femeie la biserica, au acolo teancul cu batice daca intra o femeie cu capul descoperit i se da deacolo, deci sa nu va inchipuiti ca sta cineva cu o bata la intrare, tote femeile se imbraca decent de bunul simt.
  Cantatul in biserica pe nou, canta toata biserica si se aud niste voci de babe pitigaiate de te zgarie pe creier in schimb pe vechi se canta numai la strana, cei care vor sa cante la strana canta doar cu binecuvantarea preotului ceilalti crestini canta in gand si pleci acasa dupa slujba foarte linistit si usurat
  M-ai nou am observat la magazinul de obiecte bisericesti din centru ca nu mai sunt carti ptr. suflet cum erau odata acum gasesti doar Ceaslov carti de rugaciuni si vietile sfintilor de peste tot anul in schimb la noi este si ingerul digital pe cd, daca am auzit de o carte ii dau comanda lu parintele de la obiecte bisericesti si maxim in o luna mi-o aduce.

  • Sunt cu adevärat ULUIT: se pare cä, pe blogul ästa, TOTI contraopinentii mei sunt stilisti (schismatici cf. Manualului Oficial de Sectologie al BOR) care vorbesc la derutä, în numele Bisericii mele, acuzându-mä apoi (în mod pervers pe … mine!) cä nu sunt … orthodox.

   • Singura acuzare care ti se poate aduce este ca joci prost rolul unui mascarici. In sensul ca nu ai nici macar haz ci trezesti numai tristete.
    Vei da socoteala, ca si noi toti de altfel, de fiecare batjocura pe care o emiti.
    Ar trebui sa apreciezi faptul ca sunt unii carora le pasa de sufletul tau si incearca sa te opreasca de a blasfemia.
    Repet indemnul meu de a ruga preotul, la Sf. Maslu, sa te stropeasca cu Sf. Aghiasma.

    • Poate cä te afli tocmai cu bäietii (cu burlacii) la o bere, scrii pe smartphone si n-ai prins ce ziceam, asa cä repet:

     spuneam cä sunt cu adevärat ULUIT, întrucât se pare cä, pe blogul ästa, TOTI contraopinentii mei sunt stilisti (schismatici cf. Manualului Oficial de Sectologie al BOR) care vorbesc la derutä, în numele Bisericii mele, acuzându-mä apoi (în mod pervers pe … mine!) cä nu sunt … orthodox.

     Dupä cum vezi, nu vorbeam nici de haz, nici de tristetze, nici de batjocurä si nici de nevestele altora.

     • Totusi, vorba lui Caragiale, „daca ne iubesti”, incearca ce ti-am spus cu Sf. Maslu. Si apoi spune-ne si noua, ca de altfel esti foarte vorbaretz.
      Oricum, ti-ar folosi si personal, un fel de test. Sper sa-l treci.

      • Amice, dacä m-ai întreba ca dela om la om, atunci ti-as räspunde cä în ultimii 5 ani am fost la cel putin un Sf. Maslu pe an.

       Dar presupun cä n-ai sä mä întrebi, pentru cä nu ästa e scopul actiunii, nu?

      • @thalex
       „Dar presupun cä n-ai sä mä întrebi, pentru cä nu ästa e scopul actiunii, nu?”

       Daca Sf. Maslu nu ti-a ajutat, incerca „post si rugaciune”. Vezi citatul din Sf. Scriptura.
       De asemenea nu uita ca oricine s-a ridicat impotriva Sf. Biserici Ortodoxe a patzit-o.
       Prima treapta este pierderea ratiunii.

      • @treaz:

       Eu zic sä nu särim asa, dela una la alta, ca la iarmaroc printre tarabe, întrucât vorbim de lucruri serioase si NU de „tehnici de comunicare” si de PR, sau nu-i asa?

       Rämäsesem la Sf. Maslu: ce si cine ti-a spus cä nu mi-ar fi ajutat? Ce facem noi aicea, ne jucäm de-a „www.duhovnicul-on-line.ro”? Päi pânä acum n-am auzit de nimenea, afarä de eretici (de crestinii confesiunilor non-apostolice) care sä punä la îndoialä lucrarea Sf. Mirungeri.

       Nici mäcar Sf. Împärat Constantin (cu care continui sä te räsboiesti folosindu-mä pe mine ca pretext) nu cred cä o punea, pentru cä si arienii o practicau.

       Cä tot veni vorba: în ceea ce îl priveste pe Sf. Constantin eu nu cred cä FAPTUL de a se fi, cum spui, ” ridicat impotriva Sf. Biserici Ortodoxe” i-ar fi afectat ratiunea, întrucât episodul masacrärii familiei sale a fost ANTERIOR convertirii la crestinism(-ul semi-arian).

       Nici Iulian-Vitezul (poreclit de posteritate „Apostatul”), anume omul prin care Dumnezeu a lucrat la restabilirea Orthodoxiei la Curtea Imperialä dupä DEZASTRUL provocat de Sf. Constantin – în rând cu Apostolii – cu o jumätate de secol în urmä NU si-a pierdut ratiunea „apostaziind”, ci a rämas un om drept, cinstit, smerit (ajunsese de batjocora poporului pentru cä umbla îmbräcat ca um om de rând, cam ca Sf. Francisc de Assisi mai târziu) si iubitor de frumos si de întelepciune (virtuti surprintzätor de rar întâlnite astäzi prin mânästirile noastre).

       Asa încât îti märturisesc deschis cä am senzatia cä esti populat de oarecari ispite de fariseu (NON-virtuti surprintzätor de des întâlnite astäzi prin mânästirile noastre) si te sfätuiesc (fräteste) sä te ostenesti mai mult întru desbärarea de ele.

       Ti-am spus de nenumärate ori cä a fi orthodox NU te / ne scuteste în nici cea mai micä mäsurä de o tinutä (în vorbä si în faptä) crestineascä.

      • @Thalex
       Chiar ti-ai pierdut mintile?
       „Nici Iulian-Vitezul (poreclit de posteritate “Apostatul”)…” nu vreau sa repet blasfemia.
       Indracitii urla si fac spuma la gura la Sf. Maslu. Trei-patru barbati nu-I pot tzine sa nu se tavaleasca pe jos, cu spume la gura.
       Echivalentul spumelor e citatul de mai sus.
       Dumnezeu sa te ierte pentru blasfemiile pe care le propagi!
       Mai devreme sau mai tarziu el iti va da o palma. Este Mult Rabdator dar si Drept.

       Pentru nelamuriti, cateva informatii despre Iulian Apostatul, admirat de Thalex;

       Iulian Apostatul era fiul lui Iulius Constantius (frate vitreg cu Constantin), primind o educatie crestina aleasa. Din pacate in 351 se converteste in secret la paganism si frecventeaza pe unii filozofi din Asia Mica. De asemenea se simte atras de taumaturgul Maximus din Efes, care l-a invatat cum sa comunice cu zeii. Convertirea sa la paganism…

       http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/istoria-bizantului/iulian-apostatul-80599.html

      • @treaz:

       Dumnezeu sä mä ierte pentru blasfemiile pe care le propag färä de voie, de acum si pânä la sfârsitul zilelor mele! Da, ai dreptate, am derapat dinnou (în public) si, cäutând ca de obicei cuvântul românesc, am scris „mirungere“ înloc de „ungere“ / „uleiere“, multumesc cä m-ai fäcut atent.

       Am auzit si eu cä „îndracitii urla si fac spuma la gura la Sf. Maslu“, dar mie în mai multe zeci de ani NU mi-a fost dat sä fiu martor la asa ceva.

       Multumesc si pentru textul indicat, text pe care îl cunosteam si pe care (desi NU e cel mai prost pe care l-am citit) îl recomand la rândul meu TUTUROR contraopinentilor mei orthodocsi (sau care se cred a fi orthodocsi) ca exemplu de cum NU trebuie scrisä Istoria Bisericii. Înainte de obiectiile mele, îti recomand dinnou (desi mä tem cä tot în zadar) räscolitoarea monografie a räposatului pr. (orth.) Constantin Virgil GHEORGHIU, intitulatä „Gurä de Aur – Athletul lui Christos. “

       La obiect: Iulian „Apostatul“ a copilärit în într-o mânästire crestinä (arianä) unde a fost ÎNCHIS de cel care i-a masacrat familia = crestinul-arian Flavius Iulius Constantius Împärat (nu Iulius Constantius tatäl lui … Iulian, n.m.). Iulian fost un om cu mare dragoste de adevär si de întelepciune si s-a regäsit la studii printre colegiii Sf.-lor Vasile cel Mare si Grigore de Nazians, cärora le-a si fäcut onoarea de a le fi … prieten. Împreunä cu Sf. Vasile cel Mare, Iulian a fost unul dintre studentii favoriti ai Marelui profesor (anti-crestin) Libanius (cäruia Sf. Vasile cel Mare i-a dedicat întreaga viatä unele dintre cele mai frumoase pagini ale artei epistolare a antichitätii, majoritatea fiind scrise când sfântul era deja episcop si împofida acestui fapt).

       Desi rämas în fond anti-crestin, persecutiile si intrigile pe care Iulian le-a pus la cale împotriva Bisericii Räsäritene (oficial si majoritar eretic-arianä dela Sf. Constantin încoace) i-au permis ulterior lui Teodosiu cel Mare sä re-instaureze trinitarismul drept confesiune oficialä a Imperiului. Printre intrigile mai sus pomenite s-a numärat si numirea de episcopi … TRINITARIENI(!) în eparhii compact-ariene, ceea ce a dus la mari tensiuni, ba chiar si la räsmeritze, care s-au dovedit în final FAVORABILE partidei (minoritare) trinitariene (orthodoxe). La asta mä refeream când spuneam cä Dumnezeu lucreazä adesea cum nici nu gândesti tu & comp. La EXACT acelas lucru se referea si Steinhardt N. când spunea cä Duhul suflä unde si când vrea el, spre disperarea fariseilor (mai vechi sau mai noi, n.m.)

       Astept acum, cu cronometrul în mânä, sä-ti retragi urgent si în termeni lipsiti de echivoc hula ce ai räu-voit de ai pronuntat împotriva aproapelui täu (împotriva mea). Odatä cu mine, poti APOI fi sigur cä si Domnul te va ierta.

     • Iar faci circ?
      „Da, ai dreptate, am derapat dinnou (în public) si, cäutând ca de obicei cuvântul românesc, am scris „mirungere“ înloc de „ungere“ / „uleiere“, multumesc cä m-ai fäcut atent. ”
      Nu, ai blasfemiat pentru ca ai propoveduit pe unul din cei mai mari dusmani ai Sf. Ortodoxii, Iulian Apostatul, drept un exemplu ortodox.
      Toate le faci pe invers, ca ala caruia nu avem voie sa-i rostim numele…

      • Minti! Ceea ce spui e rätäcire! Tu vorbesti ca non-curatul, nu eu.

       Iulian Apostatul i-a persecutat pe ARIENI si NU pe „orthodocsi” (pe trinitarieni, cä de Orthodoxie putem vorbi doar dupä al VII-lea Conciliu), care erau pe atunci, în räsärit, MINORITARI si, dela Sf. Constantin încoace, în disgratie.

       Minti si când pretinzi cä as fi „propoväduit” pe … Iulian! Eu doar am MÄRTURISIT despre el, nu l-am „propoväduit” NICIO secundä.

       Invers le faci tu, nu eu. Voi, cei care ati transformat istoria într-o colectie de benzi desenate stupide cu „buni” si cu „räi”, VOI si nu eu le faceti invers. Maniheismul vostru aiuritor NU are NIMIC de-a face cu Crestinismul, e purä EREZIE dintre cele mai rele, asa sä sti dela mine.

       Pune mâna si citeste ce ti-am recomandat (ordonat) si lasä gargara ieftinä.

       Amin!

      • @thalex ne povesteste:
       „Iulian Apostatul i-a persecutat pe ARIENI si NU pe “orthodocsi” ”

       De fapt;

       Tot în această zi, pomenirea Sfinţilor Mucenici Patermutie, Copri şi Alexandru, care au suferit mucenicia pe vremea lui Iulian Apostatul.

       Aceşti sfinţi mucenici au pătimit pe vremea lui Iulian Apostatul. Duceau viaţă de sihaştri în pustiul Egiptului. Când Apostatul a plecat cu război împotriva perşilor a auzit şi de sfinţii aceştia şi a trimis de i-a adus la el. A întrebat pe Patermutie de câţi ani este. Patermutie i-a răspuns că de 75 de ani. A întrebat şi pe Copri. Copri i-a răspuns că e de 45 de ani. Atunci tiranul a poruncit să fie scos afară Patermutie. Cu felurite linguşiri a înduplecat pe Copri să se lepede de Hristos. Patermutie i-a adus aminte de viaţa lui schimnicească de mai înainte, de ostenelile şi de postul lui şi l-a întors iarăşi la credinţa în Hristos. Şi îndată a poruncit tiranul să-i taie lui Copri limba şi să-l întindă pe un grătar înroşit în foc. Când a fost dus spre grătar s-a spăimântat. Sfântul Patermutie l-a încurajat din nou şi a intrat cu el pe grătar şi au ieşit nevătămaţi. Apoi au fost aruncaţi într-un cuptor cu foc. Odată cu ei a intrat şi monahul Alexandru, care a mărturisit cu îndrăzneală pe Hristos. Ieşind toţi trei nevătămaţi, li s-au tăiat capetele, la porunca tiranului.

       „Dupa ce in noiembrie 361 este desemnat succesorul lui Constantiu al II-lea, Iulian a incearcat sa restaureze paganismul. In acest sens isi asuma in mod deplin titlul de pontifex maximus anuland masurile luate anterior impotriva religiei traditionale, deschizand templele si obligand pe crestini la restituirea cladirilor si materialelor care le fusesera oferite dupa confiscarea acestora de la pagani. Masurilor de restituire, Iulian a adaugat o serie de favoruri: donatii de bani pentru constructia si repararea templelor, scutiri fiscale pentru orasele majoritar pagane, angajarea preferentiala a functionarilor pagani.”

       Atitudinea sa a fost mereu insotita de suprimarea unor hotarari luate in vremea lui Constantin cel Mare: amenzi mari erau date comunitatilor crestine care distrusesera templele pagane, li se interzice crestinilor exercitarea meseriei de profesor41, iar in ultimele luni de domnie Iulian exclude pe crestini din functiile importante ale Statului si nu le mai permite sa savarsesca inmormantari in timpul zilei. La inceputul anului 363 Iulian a permis evreilor reconstruirea templului din Ierusalim, initiativa esuata in urma unui cutremur de pamant.

       Politica anticrestina a lui Iulian a facut numeroase victime printre crestini: multi episcopi au fost exilati, au fost distruse biserici (la Panias, la Damasc, in Samaria) unii episcopi au fost masacrati iar in Dobrogea Sf. Emilian a fost martirizat la 18 iulie 362 in localitatea Durostorum (Silistra).

       Împăratul Iulian înţelegea bine ineficienţa persecuţiilor făţişe împotriva creştinismului soldate cu martirajul a nenumaraţi creştini şi pentru a arăta superioritatea păgânismului un alt fel de persecuţie prin împilare şi acţiuni aparent raţionale pentru a submina esenţa creştinismului şi anume credinţa ferma în Dumnezeu şi în doctrina creştină ce ameninţa prin coerenţa ce i-o dăduse deja în timpul său primul Sinod eumenic.Astfel împăratul Iulian începe cu luarea bunurilor Bisericii creştine şi trecerea lor pe seama templelor şi excluderea profesorilor creştini din învăţământ.
       Iulian în discursurile sale defăima creştinismul spunând că zeul Galilean n-a fost decât un simplu om din Palestina, iar creştinismul reprezintă o ignorantă invenţie omenească, o sectă obscură formată din impostori creduli şi imbecili, care ţin să ia în mâinile lor destinele imperiului roman.Obiectivul lui principalera lupta împotriva creştinismului pentru a reinstaura pe zeul persan al soarelui Mithra.
       El proclama legalitatea, dar în practică patrona şi încuraja legalitatea.Potrivit acestei metode de lucru, a luat o serie de măsuri contra creştinilor, în care cinismul se amesteca cu ironia.Nu după mult timp Iulian a exclus pe creştini din garda pretoriană, din armată, din guvernarea provinciilor şi din funcţiile judecătoreşti.
       Mai multe victime a făcut Iulian cu ocazia propunerii spre adorare a statuilor sale.El luă dispoziţia, ca cinstirea statuilor împăratului să fie să fie alăturată cu aceea a zeilor.Creştinii care adorau aceste statui cădeau în idolatrie, iar cei ce refuzau să le adore cădeau în lesmaiestate.
       Din ordinul lui Iulian, o veche statuie a lui Iisus Hristos venerată în piaţa publică di Cezareea Paneas, la frontierele Palestinei şi Feniciei, a fost doborâtă şi înlocuită cu statuia Apostatului.În aceeași vreme niște ostași au împresurat un mic orășel din Frigia, locuit numai de creștini, unde au pus foc și au ars toți locuitorii împreună cu femei şi copii care tocmai se închinau lui Dumnezeu.
       La mică depărtare de Antiohia se afla valea Daphne unde era şi sanctuarul lui Apollon, zeul Soarelui, care avea o statuie mare de fildeş.Cezarul creştin Gallus, fratele lui Iulian, construi în faţa sanctuarului o bazilică creştină, în care aşeză moaştele Sfântului Vavila epicopul Antiohiei.
       Prezenţa acestor moaşte îl stânjenea pe zeul vecin, la fel şi practica divinatorie devenind imposibilă.Iulian trecând pe acolo observă dezordinea din templul său şi dă poruncă, ca moaştele Sfântului să fie îngropate în cimitirul Antiohiei.La scurtă vreme în plină noapte templul lui Apollon ia foc şi arde până în temelii.Iulian răzbunţnduse dă poruncă să se dărâme Bisericile şi apoi să le dea foc.Astfel la Emessa populaţia fanatică icendia mormintele creştinilor, sau dezgropâdu-l la Scytopolis pe episcopul Patrofil, i-au împrăştiat osemintele atârnându-i craniul cu o lanternă înăuntru,În anul 362 se zice că moaştele Sfântului Ioan Botezătorul erau în Samaria, unde au fost dezgropate de păgâni şi împrăştiate, însă Sfântul Atanasie împreună cu creştinii, au salvat ce mai rămaseră şi le-a pus în zidurile bisericilor.
       Aşadar şi în domnia acestui tiran au murit mulţi creştini nevinovaţi dintre care amintim pe epicopul Gheorghe al Capadociei,la Arethusa epicopul Marcu, Sfinţii Ioan şi Paul şi mulţi alţii, devenind Martiri întru slava lui Dumnezeu.

       În sâmbăta de dinaintea lăsatului sec de carne (dinainte de Duminica înfricoşatei Judecăţi), se face prăznuire de minunea grâului fiert, făcută de sfântul mare mucenic Teodor în zilele rău-credinciosului împărat Iulian Apostatul.
       http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1330146000

       În secolul IV avem mai multe izvoare care o menţionează: Sfântul Chiril, precum şi alţi istorici ai timpului. Iulian Apostatul, ca unul care şi-a făcut o pasiune din a răsturna Creştinismul, a hotărât ca, deoarece Hristos a profeţit că nu va rămâne piatră pe piatră din Templu, dacă el ar reconstrui Templul, ar dovedi că Hristos este un impostor şi, astfel, păgânismul ar fi revigorat. Astfel că a purces cu tot dinadinsul la invitarea iudeilor înapoi în Ierusalim, aceştia începând reconstruirea Templului cu „binecuvântarea” lui Iulian Apostatul. Ei construiau câte puţin în timpul zilei, iar a doua zi dimineaţa, când veneau din nou, toate pietrele erau la pământ. Au încercat din nou, iar din pământ au început să iasă mingi de foc. Istoricii s-au pus de acord în privinţa acestui episod. Numai istoricii raţionalişti moderni, văzând că nu se pot nega cu nici un chip textele şi că ceva tot s-a întâmplat, au început să afirme lucruri de genul: „Trebuie să fi dat de petrol sau de vreo pungă de gaze”. Era limpede că a fost o minune a lui Dumnezeu care se împotrivea construirii templului, deoarece nu era timpul – Templul urma să fie construit numai la sfârşitul lumii. Oricum, încercările lor au eşuat, ei renunţând în cele din urmă la această lucrare. Din cele câteva pietre care au rămas, nici una n-a rămas pe cealaltă. Astfel că proorocia s-a împlinit în vremea lui Iulian Apostatul.

       Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.razbointrucuvant.ro/2012/09/04/parintele-serafim-rose-semnele-sfarsitului-lumii-iii-antihrist-templul-din-ierusalim-dezumanizarea-globalizarea-riscul-abordarii-gresite-a-semnelor-apocaliptice/ )

      • Uite ce consecinte are minciuna (ordinarä) care se încurcä în propriile itze, ca în cazul NEVOII de a scälda busuiocul în cazul Sf. Împärat (eretic) Constantin cel Mare – citez din Wikipedia cu referire la Sf. Athanasie cel Mare:

       „Apărător îndârjit al dreptei credinței în timpul crizei ariene, îndată după Conciliul Ecumenic din Niceea, a plătit rezistența sa eroică prin cinci perioade de exil, în care a fost trimis de împărații Constantin al II-lea, Constant, Iulian Apostatul și Valens.”

       Minciunä SFRUNTATÄ, cäci primul exil al Sf. Athanasie cel Mare (adeväratul Apärätor al Orthodoxiei la Niceea) a fost impus de DEPUNEREA de cätre Conciliul dela Tyr din anul 335 = anul Marelui Jubileu de 30 de ani de domnie a lui Constantin cel Mare = Pontifex Maximum = Cezaro-Papa = cel care a SEMNAT decretul de depunere a IPS Athanasie. (punct) Sf. Constantin a murit de-abia dup 2 (doi) ani dela prima depunere a IPS Athanasie.

       Remarcabil slalom-ul uriash fäcut de site-ul indicat de tine pe tema asta cu ocolirea TUTUROR jaloanelor incorrecte d.p.d.v. orthodox.

       Asa încât: când simti cä ne-curatul îti mai dä ghes sä-ti înjuri semenul catholic, ei bine, atunci meri de citeste ADEVÄRATA cronologie a vietii Sf. Athanasie la adresa:

       http://www.centrulpetrusiandrei.ro/Evenimente/tabid/82/articleType/ArticleView/articleId/15/language/fr-FR/Sfantul-Atanasie-cel-Mare-Indumnezeirea-omului.aspx

       cronologie scrisä de marele scriitor (eretic semi-arian) al Bisericii ISP Eusebiu al Cesareii (al cäreia dintre … Cesarei?)

       Vei afla de acolo si cum Iulian Apostatul l-a REPUS (vremelnic) în scaun pe IPS Athanasie tocmai pentru a semäna vrajba (interconfesionalä) între crestini = cam EXACT acelas lucru pe care-l faci tu si co. în numele anti-ecumenismului militant-agresiv în spatiul ästa.

       Despre asta märturiseam si eu vorbind de Iulian-cel-Viteaz (Apostatul), a.î. astept în continuare SCUZE URGENTE pentru tâmpeniile ce ai räu-voit de pe le-ai debitat împotriva mea.

      • Eterna (non-divinä) Comedie: rämas färä argumente, apologetul se refugiazä în snoave (evreiesti, cu inträri-iesiri din crematorii) sau în filmuletze cu nori portocalii … adicä în universul oniric-narcisist al acelui gen de snoave care ne SUBMINEAZÄ, si NICIDECUM întäresc Credinta, asa-i?

       La obiect: vorbesti de sihastrii din Egipt, de urmasii traditiei (combätute virulent de Sf. Vasile cel Mare si de Sf. Benedict a) Sf.-lui Anton, nu? Adicä de aceia care au fost vânati (pe capete, vii sau mortzi, ca la Bush) prin pustie de alde IPS Theofil si de nepotu’-sau, Sf. Kiril cel Mare, sub acuzatia de … arianism, nu?

       În ceea ce mä priveste, mai ales tinând cont cä Istoria Bisericii a fost scrisä de un eretic (acelasi care l-a botezat si pe Sf. Împärat Constantin) cred cä o parte însemnatä a Martirilor cäzuti pradä slujbasilor resentimentelor romani pe vremea lui Iulian si / sau furiei poporului indignat de devastärile sistematice de temple din anii de dinainte de Iulian) au fost … semi-arieni (asemenea contemporanului lor Sava Goth-ul) sau chiar arieni-sadea.

       NIMENI, dar ABSOLUT NIMENI NU stie ce si cum credea Sfântul meu favorit Theodor Stratilat. Tot asa dupä cum NIMENI NU a scris NICIODATÄ NIMIC mai înainte nici despre confesiunea / orientarea Sf.-lui Gheorghe.

       Textul (pueril, pe alocuri pur si simplu cretin) pe care l-ai (re-)produs nu e nici mäcar egal cu el însusi: Iulian e descris când ca un sadic exhibitionist, când ca un pervers preocupat sä-si ascunä faptele.

       Dar GREATZA m-a apucat la pasajul cu statuia: ABSOLUT TOTI împäratii romani (incl. Constantin si Theodosiu cel Mare) au pus de au împânzit Imperiul cu propriile statui. Ästa era obiceiul! Theodosiu I a fost la un pas de a RADE Antiohia (cu mult înaintea jertfei Cavalerilor Cruciati, care au împiedicat vremelnic distrugerea ei de cätre musulmai) cu IPS Ioan cu tot pentru cä o ceatä de derbedei (incl. crestini) i-au därâmat statuia aflatä în piata centralä.

       Încä ceva: ce au avut de îndurat dela Iulian PRIETENII SÄI = cei doi MARI IERARHI, Sf. Vasile cel Mare si Sf. Grigore cel Mare? Sau crezi cä cei doi s-au ascuns sub pat pe perioada domniei (scurte) a împäratului-filosof?

       Esti oare constient cä färä LIBANIUS (marele gânditor ANTI-crestin, profesorul adorat al lui Iulian si al Sf.-lui Vasile) NU i-am fi avut pe NICIUNUL dintre cei 3 IERARHI ai Bisericii (care TOTI TREI i-au fost discipoli PREFERATI)?

       Stii ceva? Încep sä am senzatia (acutä) cä voi, „apologetii” (de mahala) sunteti adeväratii inventatori ai ororii post-moderniste precum si ai întregii literaturi evreiesti. Tâmpeniile propagate cu obstinatie de voi par scrise ÎN ACELAS REGISTRU si de ACEEASI mânä cu elucubratiile holocaustologilor profesionisti, doar personajele diferä.

      • @thalex
       „Adicä de aceia care au fost vânati (pe capete, vii sau mortzi, ca la Bush) prin pustie de alde IPS Theofil si de nepotu’-sau, Sf. Kiril cel Mare, sub acuzatia de … arianism, nu? ”

       Iar imi aduci vechiul dubiu:
       Este provocator sau numai „natural”! Sau ambele.
       Poate sa te las o perioada, sa te linistesti.

      • @thalex
       Chinezu’ are o vorba:
       „Da-i suficienta funie si se spanzura singur!”
       Romanu’ zice (aproximativ): „Grea e viata mincinosului. Trebuie mereu sa-si aduca aminte de minciunile anterioare!”

       In cazul nostru ne povestesti, printre altele;
       „Încä ceva: ce au avut de îndurat dela Iulian PRIETENII SÄI = cei doi MARI IERARHI, Sf. Vasile cel Mare si Sf. Grigore cel Mare? Sau crezi cä cei doi s-au ascuns sub pat pe perioada domniei (scurte) a împäratului-filosof?”

       Aici ai scranti-o iar: Nu exista un „Grigore cel Mare” in acea vreme.
       Din graba condeiului, posibil sa fi vrut sa zici Sf. Grigore de Nazians.
       Mais passons…

       Ce ne spune istoria:
       Intai despre „prietenia” dintre Sf. Vasile cel Mare si Iulian Apostatul:

       „St. Basil the Great knew Julian from Athens, when the two of them studied together, but each took a different road. The Metropolitan of the city [St. Basil.] therefore went out to meet the emperor and he sought three loaves of bread from those that the Saint ate. Of course the Saint ate barley bread and from those he offered to Julian.
       Julian accepted the gift and ordered St. Basil to be rewarded and for them to give the Saint grass from the field!
       The Saint, seeing this scorn, said: “We, O emperor, from that which we eat, as you asked, we offered to you. And your kingdom, as is appropriate, returned the gift from that which you eat.”
       As soon as the emperor heard these he was greatly angered and angrily said to the Saint:
       “Now accept this gift, and when I return from Persia the victor, then, I will burn your city, I will remove your infantile people and enslave them, because the gods which I worship they dishonor, and you will receive the appropriate reward [i.e. punishment].”
       And when he finished these terrible threats the emperor Julian, headed for Persia.
       The Saint returned to his see in Caesarea and called all of the people. When he told them the threats of the king to destroy the city and enslave them, he advised them to not hold back their money, but to care for their lives and to gather whatever they had in one place and when the king would return, they would throw their treasures in the streets, and being avaricious, he would be appeased and would not do any evil to them.”
       http://full-of-grace-and-truth.blogspot.com/2009/12/vision-of-st-basil-great-and-julian.html

       Apoi despre „prietenia” dintre Sf. Grigore si Iulian Apostatul:

       „At that time also, Julian studied at Athens, who afterwards became Emperor and was called the Apostate. In regard to the manners and behavior of this prince, St. Gregory said at that time; „Oh what a monster the Roman Empire nourishes in its bosom!” At the same time he predicted, that if Julian should ever wear the imperial crown, he would become the great enemy and persecutor of Christendom, which unhappily became true.”

       http://catholicharboroffaithandmorals.com/St.%20Gregory%20Nazianzen.html Pana si papistasii iti dovedesc minciuna!

       Nu te lasa, raspunde, dar mai pe scurt ca esti greu de urmarit! Mai organizat, paragraful si ideia.

      • @treaz:

       ai dreptate cu „cel Mare” si punct. De fapt cred cä voiam sä scriu „Teologul”, dar m-a furat titulatura Sf. Vasile. Din nefericire nu prea înteleg engleza, dar NU cred cä acolo scrie ceva despre persecutii.

       Mä bucur însä cä nu m-ai combätut la celelalte capitole, precum Libanius si cei Trei Ierahi, depunerea Sf.-lui Athanasie al Alexandriei, chestiunea statuilor împäratilor romani, sihastrii din Egipt, putem spune cä de acum încolo avem o solidä platformä de discutie.

       Încä odatä, sä nu zici cä o scald: promit sä mä mai documentez în chestiunea persecutiilor si voi reveni, anume fie cu rushine & cenushä în cap, fie cu cravasha în mânä si cu accesoriul de administrat shooturi în dos tras pe picior.

  • Despre „Ingerul Digital”, e bine de folosit discernamantul:
   „Filmul ingerul digital este o mare aberatie.

   Este otrava sufleteasca pura.

   De fapt s-au interpretat in duh sectar cele spuse de Domnul nostru Iisus Hristos si cele spuse in Sfanta Evaghelie.

   Fratele Hell a inteles foarte bine ca iadul este un chin psihic (psyche=suflet din greceste) si nu exista niciun foc creat de Dumnezeu sa “ii arza” pe pacatosi.
   (acesta este focul poftei cum arata Sfantul Ioan Damaschin).

   Chinurile iadului sunt exprimate de Sfinti metaforic si pana in zilele noastre nu s-au gasit asa de multi sa interpreteze in mod absurd aceste invataturi.

   (in zilele noastre cand reinvie paganismul si omenirea este foarte iubitoare de absurditati si de intunericul irationalitatii insa sunt foarte la moda – vedeti aprecierea de s-a bucurat ereticele filme scrise de un ratacit – Tolkien care hulea BC ca se apucase sa faca reforme foarte bune – un exemplu se plangea ca de ce se slujeste Mesa in alte limbi decat latina – neintelegand caci nu exista limba sfanta si Dumnezeu asa a vrut ca invatatura crestina sa se propovaduiasca in limba fiecarui popor.)

   La capitolul absurditate se remarca toti neo-protestantii si din pacate si unii din BOR.

   Daca parintele Cleopa vorbea cu credinciosii simpli care veneau la el simplu asta nu inseamna ca lucrurile erau chiar asa.

   Iar a propovadui astfel de absurditati la tinerii contemporani care sunt mai mintosi nu o sa faca decat sa ii departeze de Biserica.

   Ca sa nu mai zicem ca invatatura Raiului si Iadului ca locuri de se afla pe nu stiu unde in Univers este o invatatura pagana care este preluata de la vechii persani si de la hinduisti.

   Raiul in care se aflau Adam si Eva s-a aflat fix pe Pamant (terra) si dupa caderea lor Dumnezeu a modificat vremea si cine stie ce a mai modificat la Pamant.

   Aceasta o zice si Sfantul Vasile cel Mare.

   Despre ce este Iadul exista fragmentul luat de la Parintele Dumitru Staniloae din Teologia Dogmatica Ortodoxa care este tiparita cu binecuvantarea Sfantului Sinod.
   http://www.crestinortodox.ro/Alte-articole/Esenta_iadului_si_posibilitatea_unui_iad_etern-254-13686.html

   De ce oare si de cine a fost omorat istoricul Petru Culianu pentru ca a aratat ca acest mod de a vedea Raiul si Iadul sunt erezii? (a fost impuscat in ceafa).”

   • Treaz poate crez ca am vru sa atac BOR.
    Nu am vrut sa atac ci este un adevar, daca esti ortodox si i-ti place cea ce se intampla acum mai nou:
    http://www.episcopiatulcii.ro/stiri/slujba-vecerniei-in-catedrala-episcopal-a_1563.html
    http://www.episcopiatulcii.ro/stiri/slujba-vecerniei-in-catedrala-episcopal-a_1563.html

     • Radacinile consemnate ale ecumenismului le-a infipt, dupa toate aparentele tapan, un grec, Mitropolitul Thyatirei, Germanos Strenoupoulos.( 1872-1951)., ierarhul considerat unul din fondatorii Societatii Natiunilor.
      Este recomandabila lectura textului ” Un ortodox la inceputurile miscarii ecumenice”
      graecorthodoxa.hypotheses.org/1145

      O alta lucrare indispensabila intelegerii fenomenului ecumenizarii poarta numele: PACIFICATEURS

      http://books.google.be/books?id=pQKkXLho7lcC&pg=PA269&lpg=PA269&dq=tomos+agapis&source=bl&ots=uxBEH-kyAc&sig=7yGO

      Lucrarea necesita o buna aplicare spre studiu, rabdare, timp si multa cafea.
      Nu este rau ca si catolicii romani sa citesca transpunera textului „Tomos Agapis”, reflectata in „Pacificatorii”.
      Interesant este faptul ca traditionalistii occidentali ( ca sa nu comit o cacofonie), au luat act de ce se pregatea si l-au infierat in fel si chip pe Papa.
      Ortodoxia a acoperit cat a putut complotul.
      BOR spre pilda, a tacut si a facut. Astfel se explica specializarile frenetice in Elvetia, bursele la care se pregateau viitorii mitropoliti, larghetea conducerii atee a PCR fata de fetele bisericesti ce nu aveau niciun fel de dificultati in a primi vize de calatorie, cu bani de „trai neneaca” din buzunarul participantilor la Cenaclul Flacara.
      Romanii ortodocsi au trait in minciuna duplicitatii permanente.
      Pe de o parte se daramau biserici si pe de alta, clericii nostri aveau deplina libertate de a pregati ecumenizarea tarii.
      Revenind la „Pacificatorii”, lucrarea are 294 de pagini si fotografii foarte interesante.
      Autorul se numeste Aristide Panotis si „rezuma” efortul strategic al Patriarhului Constantinopolului Athenagoras, conjugat cu cel al Papei Paul al VI lea, de a pune temelila unificarii bisericilor crestine ( ortodoxa, anglicana, catolica, cf declaratiilor oficiale sub Germanos).
      Cititorul rabdator regreta paginile ( foarte numeroase) ce sunt interzise consultarii publice.
      Lucrarea a fost editata de „Fundatia Europeana DRAGAN” in 1974.

      Daca va intrebati ” care Dragan?”, raspunsul este : Dragan, ” nationalistul” tracofil-legionaro-ceausisto – mason- milionar ce l-a sponsorizat (si) pe Vadim.
      „Care Vadim?”, ” Vadim, tipul de la Select ce spumega impotriva pericolului iredentist facandu-si loc catre Comisia Europeana, unde tace malc, legitimand regionalizarea, ecumenismul, globalizarea si nazuind probabil sa participe cumva ( si) la guvernarea mondiala.
      Sper ca veti trage concluziile corecte, punand cu rabdare lucrurile cap la cap.
      Doar in Dumnezeu este nadejdea.

      PS
      eufrosin, sper ca intelegi punctul meu de vedere. Foarte recent am avut posibilitatea sa citesc aceste texte, dupa ce am ascultat inteventia la radio a reprezentantulu grec al Patriarhiei Constantinopolului in ocident, in care se face referire la aceste texte istorice.
      S-a ajuns vizibil la momentul in care ecumenismul trebuie legitimat. IPSul s-a referit deschis la necesitatea consolidarii bisericii universale prin includerea tuturor religiilor lumii.

      • Inteleg bine draga Clement, dar nu ma bucura deloc concluzia.

      • Pun urmatorul mesaj aici, pentru ca am gasit in comentariul de care uitasem vorba, globalizare.
       De considerati ca este interesant, transmiteti-l si altora.

       Articol aparut in ziarul Liberation si preluat de pe blogul „oile turbate”( 24 01 2014)

       APEL PENTRU INSTAURAREA GUVERNARII MONDIALE

       Este un apel discret, publicat de ziarul Liberation, cu scopul vadit de a pune in aplicare planurile noii ordini mondiale, de control total al omenirii.
       Apelul este adresat Secretarului General al ONU si este semnat de un numar impresionant de personalitati ce apartim tuturor categoriilor social-politice cu influenta ( scriitori, comisari europeni, membri Bohemiengroup, etc) printre ai numarandu-se : Michel Rocard, Milan Kucan, Michael W. Doyle, Edgar Morin, Saskia Sassen, René Passet, Michèle Sabban, Bernard Miyet, Sacha Goldman, Fernando Henrique Cardoso, Christiane Hessel, William vanden Heuvel; Peter Sloterdijk, Ruth Dreifuss, Nicolas Bordas, Joseph Stiglitz…

       Lumea face fata unei conjuncturi de criza de o forta si intindere fara precedent in istorie: epuizarea resurselor naturale, distrugerea biodiversitatii, tulburari financiare si falimente, dezagregari sociale, cresterea inegalitatilor si a precaritatii, cresterea intolerantei, contestarea elitelor politice *1, foamete, penurie, pandemii virale..
       Aceasta evolutie, ce s-a impus intr-un contex de incontrolabila expansiune concomitenta cu revolutia tehnologiilor de comunicare, sunt in mare masura rezultante din criza majora a modului de gandire responsabila pentru deteriorarea matricei valorilor !!!!!
       CONSTIINTA PLANETARA nu este la inaltimea acestor provocari prin care trece specia umana, amenintata de ea insasi, auto-disrugatoare, incapabila sa sa protejeze de fortele dezlantuite.
       Comunitatea internationala trebuie urgent sa conceapa masuri si sa construiasca mijloacele prin care sa se poata lupta impotriva riscurilor ce ameninta existenta a miloane de fiinte umane, pe planeta.
       Este inutil sa denuntam acest rau al mondializarii, al capitalismului si fanatismului, iluzoriu sa vrem sa elaboram un program sau un model nou de societate.*
       Este imperativ sa trecem la aplicarea reformelor pentru a proceda la transformarile necesare de maniera globala si interdependenta.
       Aceasta viziune decizionala este cu atat mai importanta cu cat problemele sunt interconectate si constituie vectorii unei poly- crize generatoare de poly-catastrofe planetare.
       Globalizarea economica a creat infra-texturile unei socitati-lume
       ( société-monde),caracterizate prin exsitenta unei retele de comunicare si unei economii planetare.*
       In acelasi timp, nimic nu s-a facut pentru instalarea instantelor de decizie legitime capabile sa gereze o asemena evolutie sau pentru a facilita constientizarea INCONTURNABILEI COMUNIUNI DE DSTIN planetar.
       Comunitatea internationala in chip regretabil, si-a dovedit neputinta, chiar iresponsabilitatea, in fata pericolelor.
       ESTE EVIDENT CA SUVERANITATEA POPULARA, CARE CONSTITUIE SOCLUL REGIMURILOR POLITICE, nu incita conducatorii politici sa acorde interes crizei din colturi indepartate regional, sau sa ia in calcul problemele pe termen lung, din interes electoral.
       Aceste contradictii nu apar in urma unui conflict trecator, ci sunt consubstantiale cu modul de organizare democratica mondiala.
       ESTE ADEVARAT CA INSTANTELE DEMOCRATICE NU AU LEGITIMITATEA DEMOCRATICA DIRECTA, INDISPENSABILA INSTAURARII NORMELOR DE CONSTRANGERE.
       NIMENI NU ISI POATE IMAGINA CA O EVENTUALA NOUA SOCIETATE S-AR PUTEA CONSTRUI DUPA PRINCIPIUL STATULUI-NATIUNE, LA NIVEL PLANETAR.
       Pentru a ridica acest edificiu fara a ne nega valorile, nu exsta alta solutie decat regandirea principiilor guvernarii globale. Acest lucru trebuie facut in cadrul singurei institutii cu adevarat legitime in a trata mizele planetare, Natiunile Unite.
       Asemenea decizii nu pot fi luate DECAT de personalitati ce au exersat inalte responsabilitati politice, academice sau economice si s-au retras din functiile avute, fiind eliberate de constrangerile electorale,capabile sa gandesca dincolo de interesele generatiilor prezente, de interesele tarilor si grupurilor sociale carora apartin.
       Aceasta reforma trebuie sa vizeze concilierea intereselor divergente ale generatiilor contemporane noua, dar si ale celor viitoare ,sa nasca un interes planetar comun fata de interesele acestui secol si de restabilire a solidaritatii , astazi greu incercate de cresterea generalizata a inegalitatilor sociale.
       ……………………….dramba si tambal…………………………………………

       Se impune ca un PACT AL POPOARELOR sa fie conceput urgent, in scopul supunerii spre aprobarea reuniunii G20 de la Paris, in 2015.

       1* Unul din creatorul grupuli, astazi decedat, a dat nastere miscarii din tarile arabe, servindu-le sloganul „Indignati-va” si a sustinut, in calitate de socialist fost „deportat” al nu stiu carui lagar, dezordinea distructiva ce se rostogoleste pana la usa Europei.
       Asa ca, pentru cresterea dezordinei si instabilitatii financiare sa fie pusi in discutie semnatarii apelului ce au detinut functii politice importante si au generat haosul.
       *2 Pasajul, in contradictie cu mesajul „apelului” a fost introdus in text pentru ca ulterior, sa poata fi folost juridic in scopul disculparii semnatarilor „complotului”.
       Imi cer scuze pentru majusculele de atentionare puse, la nervi.

      • In articol propaganda e totusi un pic mascata, eu am auzit cu urechile mele la un post national de radio scandinav cum faceau propaganda pe fata pt. instaurarea n.o.m. si guvernului mondial, ziceau ca atunci o sa ia sfarsit toate razboaiele datorita faptului ca o sa fie o singura tara planetara si o singura armata globala (care probabil ca o sa declare razboi extraterestrilor).

      • Intelegi vre-o limba scandinava?

      • Da, ma descurc binisor.

    • Nu am crezut nimic. Am vrut sa atrag atentia ca „Ingerul digital” contine lucruri smintitoare.

   • N-am citit „Îngerii Digitali” si nici nu am de gând, asa cä n-am ce sä comentez. Mi-a retinut ^în schimb atentia întrebarea „de ce oare si de cine a fost omorat istoricul Petru Culianu?” Iatä mai jos unele motive posibile:

    *****
    Scrie cateva zeci de articole care contin remarce acide la adresa nomenclaturii si participa la emisiuni radio ale posturilor Europa Libera sau BBC, denuntand preluarea revolutiei de comunisti.

    Culianu nu se opreste insa aici, continuand asupra fascismului romanesc si a nationalismului, dar si asupra necesitatii reformarii Bisericii Ortodoxe.

    Aduce in discutie problema Holocaustului din Romania, cerand ca Elie Wiesel sa inceapa studierea amplorii acestuia in tara noastra.

    (…) s-a intalnit si cu regele Mihai, la Universitatea din Chicago, reamintind ca restaurarea monarhiei ar fi singurul pas spre intoarcere la normalitate a Romaniei.

    In urma cercetarilor a reiesit ca Ioan Petru Culianu primise amenintari, nu numai telefonice, dar si scrise, unele fiind din partea organizatiilor de extrema dreapta „Fiii lui Avram Iancu” si „Vatra Romaneasca”. Culianu era de parere ca aceste grupuri au fost create de Securitate.

    Dupa asasinare, familia si cunoscutii lui Ioan Culianu au fost si ei amenintati. Dorin Tudoran a fost sunat si i s-a spus ca va impartasi soarta prietenului sau, un jurnalist care ancheta crima a fost intimidat si a renuntat, iar una dintre persoanele ce a sponsorizat vizita regelui Mihai I, din aprilie, la Chicago, a fost agresata.
    *****

    Sursa: http://www.ziare.com/cultura/documentar/sa-ne-amintim-asasinarea-lui-ioan-petru-culianu-i-1060302

    Motivul NU pare a fi asadar datul cu presupusu’ în dispute teologice speculative si marginale.

    • Dupa criteriile de azi, ar fi fost decorat, au avea o rubrica permanenta intr-un ziar de larga circulatie si ar fi aparut pe sticla cu fiecare ocazie. Basca, un lant de librarii, o editura, ceva…

     • Nu räspund la provocäri!

      (Aproape) serios vorbind: omul a fost d.p.d.v. profesional un tip, se pare, quasi-genial, altfel nici nu ar fi ajuns sä fie „alesul” lui Eliade.

      Aidoma maestrului säu avut un instinct sigur (si ca atare oarecum desgustor) al succesului, care l-a fäcut sä se lepede chiar si de … Eliade în momentul în intensificärii ofensivei împotriva aceluia (demarata când bietul Eliade se dezisese demult si de crestinism, si de legionarism, migrând cätre hiperspatiul globalist-„ecumenist” new-age-ist si panteisto-politeist).

      Pe plan politic pare sä fi fost un apropiat al lui Tismäneanu, de aici si apetitul de a bäga fascismul si comunismul în aceeasi cäldare.

      În ceea ce mä priveste NU cred în implicarea organizatiilor (de derbedei pseudo-nationalisti) “Fiii lui Avram Iancu” si “Vatra Romaneasca” în atentat, ci cred cä miza a fost o actiune standard a MOSAD de punerea a mâinii pe arhiva lui Eliade (crima a avut loc EXACT în perioada când cuvântul de ordine erau arhivele si memoriile, ca si în cazurile Mihail Sebastian-Hechter si Willi Filderman – vezi Goma-„Säptämâna Rosie”, dar si … http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/11/02/willi-filderman-colegul-de-liceu-al-maresalului/).

    • @thalex Toate sunt piste false.
     Saracul era interest de occult si a dat peste niste lucruri pe care nu trebuia sa le stie.
     Si a fost omorat intr-un anumit mod, mai special, intr-un closet.

     • Asa citisem si eu cândva, dar, desi nu sunt defel obsedat de jidovi si de uneltirile lor, cred cä în cazul lui motivul a fost legat de arhive. Cred, NU stiu.

 39. treaz, frumos raspuns

 40. Ingerul Digital o aberatie?!
  Nu cred ptr. ca este facut de crestini ortodocsi sarbi,
  Deci cea ce spune de actele biometrice este o aberatie?!

  • Ai carnet de conducere, un pasaport, un buletin, ceva? Atunci, sanse sunt ca porti si un cip RFID in buzunar. Nu e grozav, dar nici sfarsitul lumii nu-i.

   • pasaport nu stiu , buletinele astea noi probabil, la permis de conducere cu siguranta nu. Chestia aia lucioasa din coltul din dreapta jos e doar o folie. Eu unul am fost suficient de curios sa o tai marunt si o studiez. Nu are nimic similar cu ce scoti dintr-o cartela gsm sau dintr-un card bancar (expirat desigur :).

  • Pai si hartiile care prind muste au ceva lipicios si dulce pe ele ca sa intereseze mustele curioase. Asa si astia, nu puteau veni cu paganismul direct, trebuiau sa „dezvaluie” si ei ceva…

  • Îti propun o solutie de compromis: n-am putea eventual spune ca „Ingerul Digital e o aberatie / neo-erezie (comisä de, n.m.) de crestini ortodocsi sarbi”?

   Sau calitatea de „crestin ortodox sarb” ti-se pare în principiu incompatibilä cu ispita aberärii, fiind mai degrabä asociabil sfinteniei?

   • @thalex
    „e o aberatie / neo-erezie (comisä de, n.m.) de crestini ortodocsi sarbi”? ”

    Ar fi corect daca ai putea demonstra ca aia care au comis-o sunt „crestini ortodocsi”. Cunoastem ca multi isi pun aceasta masca.
    Eu nu ii pot verifica fizic insa pe baza vicleniei cu care aplica metodele psihologice de aburire, as crede ca nu sunt crestini ortodocsi.
    Mai pe intelesul clasei muncitoare, se amesteca adevarul cu minciuna.

   • @treaz:

    NU pot emite atari judecäti despre oameni pe care nu-i cunosc decât din povestirile lui @valericä. Eu nu am fäcut decât sä-i înaintez sus-numitului o contra-propunere la cele afirmate de el.

 41. thalex, in privinta Sf Lumini te inseli amarnic.
  Daca era o inselare inchipuieti ca nu se arata de cativa ani ci sute de ani, o mie si, sincer nu stiu exact si acolo sunt: musulmani, evrei, catolici,etc. si abia asteapta sa le gaseasca cusur la ortodocsi.
  De mult le-ar fi inchis biserica daca era inselare
  Mai gandeste-te!

  • Valericä-tatä, în privinta „Sf. Lumini” si în TOATE CELELALTE „minuni” ne-canonizate eu pot sä cred, dar mai sigur e sä mä abtin sä o fac pânä la eventuala lor canonizare.

   Motivatie: Biserica noasträ RESPINGE inovatiile dogmatice ulterioare celor 7 Concilii ecumenice, inclusiv pe cele descrise pe larg de @Nicolae (rus.: @Nikolai) precum si alte pansseuri cu iz dogmatic comise de Sf. Pärinti ULTERIORI lor, parcä asa ziceai, nu?

   Întrucât tot tu m-ai asigurat cä cifra (magicä) „7” reprezintä realitatea ultimä în materie de Sf. Sinoade (bg.”Sobor”), m-am läsat de sportul ästa.

  • Încä cevashilea:

   Cine sä dea afarä pe cine de unde?

   Dupä cum stie si ultimul bou, Biserica Sf. Mormânt (locul unde individul care ne-a excomunicat pe noi acu’ vreo 2 ani îsi face anual numärul cu „Focul Sacru”) a fost construitä de … Cavalerii Cruciati Ioanitzi (Cavalerii Ordinului Sf. Ioan de Ierusalim = Cavalerii de Maltha = Malthezii de azi) fiind renovatä si restauratä în repetate rânduri de cälugärii Ordinului Sf. Francisc de Assisi.

   Acestia permit, cum spuneai si unui convolut de armeni, musulmani, orthodocsi, evrei, si altii asemena lor sä se bucure de acea bisericä dupä o rânduialä .. islamicä, stabilitä cândva de Sultanul turcilor, care, din iubire musulmanä de aproapele, a încercat sä punä capät confruntärilor dintre cetele de derbedei (hooligans) armeni si greco-orthodocsi, care, cu IPS-ul lor în frunte, obisnuiau anual sä-i punä de câte o micä-mare baie de sânge în chiar incinta … bisericii.

   Asa încât repet: cine vrei sä dea dea pe cine afarä?

   • @thalex
    Nu se putea sa nu mananci si ceva…
    „…a încercat sä punä capät confruntärilor dintre cetele de derbedei (hooligans) armeni si greco-orthodocsi…”

    Dar se intampla ca se si potriveste cu o intamplare de mai demult cu grecii si armenii, ia aminte:

    „.Vazand turcii ca Sf. Lumina a iesit tot la ortodocsi, au pus un ciuber cu murdarie inaintea usii Sf. Mormant si fiecare armean trebuia sa manance cate o lingura de murdarie si in acest fel i-au spurcat turcii pe armeni. Anul 1326. De atunci a ramas o zicala: „Este bine sa te duci cu armenii la Biserica, dar sa nu mananci cu ei, ca ei cauta sa te spurce, asa cum i-au spurcat turcii pe ei, cand n-a venit Sf. Lumina”.
    http://crestinul-anonim.blogspot.com/2011/09/sfanta-lumina-de-la-ierusalim.html

    • @treaz:

     Preoţi ortodocşi greci şi armeni s-au încăierat în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim – Duminică, 9 Noiembrie 2008 13:53

     http://www.realitatea.net/preoti-ortodocsi-greci-si-armeni-s-au-incaierat-in-biserica-sfantului-mormant-din-ierusalim-vezi-video_386271.html

     Preoţi ortodocşi greci şi preoţi armeni s-au bătut duminică în Biserica Sfântului Mormânt din oraşul Ierusalim, unul dinte cele mai importante locuri ale creştinătăţii.Poliţia israeliană a intervenit pentru a-i separa. Unii dintre preoţi au folosit lumânările groase pe post de bastoane, în timp ce ceilalţi încercau să le rupă sutanele rivalilor lor.

     …………………………………………………………………….

     Bătaie cruntă între preoţii armeni şi ortodocşi în Biserica Naşterii Domnului din Bethleem – Antena3.ro | 28 Dec 2011, 23:14

     http://www.antena3.ro/externe/bataie-crunta-intre-preotii-armeni-si-ortodocsi-in-biserica-nasterii-domnului-din-bethleem-149522.html

     Curăţenia de Crăciun din Biserica Naşterii Domnului de la Bethleem s-a lăsat cu o bătaie în toată regula. Clericii ortodocşi greci şi cei armeni nu au făcut economie de energie şi s-au lovit cum au putut.

     Bătaia s-a iscat după ce unii preoţi ortodocşi au intrat să cureţe podelele Bisericii din partea atribuită celor armeni. Pentru câteva minute, prin lăcaşul sfânt au zburat mături, mopuri şi găleţi, spre stupoarea turiştilor aflaţi de faţă. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor palestinieni pentru a restabili ordinea.

     La adresele indicate te poti delecta si cu înregisträrile video aferente.
     S.a.m.d.

 42. Crestini Ortodocsi de pe nou si vechi care sunteti impotriva ecumenismului (erezia tuturor ereziilor) cred ca se apropie vremea sa ne unim.
  Doamne ajuta!

  • Päi NU avem cum sä ne unim, pentru cä noi si cu voi cf. perceptelor voastre si cf. Manualului nostru de Sectologie nici mäcar NU ne putem ruga împreunä excomunicati fiind reciproc, nu?

   Putem, din spirit ecumenist, aventual, sä formäm o gashkä de antiecumenisti … ecumenisti, dar o com-unitate întru Sf. Com-Uniune nu putem, nu-i asa c-asa e?

   Altfel spus, eu nu mä pot uni cu tine în mod eretic nici mäcar pentru a combate o erezie.

   Punct.

 43. Thalex nu este tarziu sa te intorci la Adevarata Credinta, ORTODOCIA!

  • Valerică,-tatä nu e târziu NICIDATÄ, cât träiesti, sä te întorci la crestinism, chiar asa „orthodox” mai amärât cum te afli.

   Sä nu uiti NICIODATÄ cä Domnul nostru NU a spus NICIODATÄ NIMÄNUI – Cuvântul Dumnezeului Celui viu; „Fie-ti tie dupä cum voiest!”, märire Lui! – cu exceptia închinätoarei la idoli din Cana Galileii (din enclava fenicianä din provincia Galilea). Nici mäcar … Sf. Apostoli!

   Si totusi aceia (Sf. Apostoli, orthodocsi-sadea si totodatä inferiori în Credintä aceleia) nu au desperat si, Minune Mare, Spiritul Sfânt (pe bulgäreste: „Sveti Duh”) le-a fäcut totusi hatârul sä se pogoare asupra lor.

   Tot asa si tu.

  • ORTODOXIA

  • E fantastic! Sunt impresionat.

   E însä si … dogmatic (putem vorbi aici färä sä ne facem griji de o INOVATIE dogmaticä), sau e doar o aburealä la „Doamne-ajutä”, c-o fi, c-o pätzi?

  • Nu inteleg de ce vrei dumneata sa il convingi, cu de-a sila pe thalex ca Sfintii fac minuni?!
   Cel ce crede in faptele Mantuitorului, crede si in puterea lasata de El anumitor oameni – femei, barbati de toate varstele si culorile.
   Cine crede, cu majuscule, nu are neaparata nevoie sa vada farfuria calatoare a Sfantului Ioan Rusul sau papucii Sfantului Spiridon, dar nu respinge intamplarile exceptionale din viata respectivilor Sfinti ( relatate de obicei, in Acatiste).
   Crestinul crede in inima sa si simte, traieste minunile intermedierilor Sfintei Treimi, prin Sfinti, ca pe o taina.
   Am cunoscu un preot inalt in grad ce marturisea ca se indoieste de „Lumina” de la Jerusalim si de minunea schimbarii cursului raului Jordan dar, a ramas convins pentru intreaga viata ca minunile exista cand a sarutat mana calda a Sfintei Maria Magdalena, in Athos..!
   Aceasta relatare mi-a ramas ca un cui, in minte..
   Dupa doua mii de ani, crestinii mai au inca nevoie sa pipaie ranile, pentru a crede?
   Imi permit sa te intreb, dumneata crezi ca in universul catolic, Maica Domnului plange prin intermediul statuilor?
   Crezi in Puterea Sfintelor Moaste, in lacrimile ochilor din Icoane, in mana (roua tamaduitoare) de la mormantul (gol) al Sfantului Ioan?
   Te intreb acestea pentru ca eu am convingerea ca intre Puterile Ceresti si om, exista relatii… personale, cel mai adesea, discrete.
   Ceea ce vezi si traiesti dumneata in raport cu Dumnezeirea, in materie de manifestari concrete, nu este obligatoriu sa fie perceput identic de toti crestinii.

   In alt registru, dar in aceiasi ordine de idei, am convingerea ca talmes-balmesul ecumenismului ce urmareste inglobarea tuturor religiilor in „biserica universala” este un lucru nesabuit, ce urmareste destructurare fiintei umane.
   Tocmai din acest motiv, conditia de crestini ortodocsi ne obliga pe de- o parte sa respingem acceptarea „revizionismului ” ortodox si pe de alta parte, sa ne rugam cu tot sufletul pentru intreaga umanitate, pentru copiii sacrificati fara incetare, oriunde in lume.
   Sa nu uitam ca noi, romanii, nu am fost si nu suntem niste parinti buni si responsabili.
   Expresia ” cine are copii, sa ii traiasca / cine, nu, sa nu ii doreasca” este o expresie strict romanesca, ce ne obliga la o repunere in discutie a propriilor principii crestine.
   Daca nu vom respecta, in aceiasi masura Spiritul si Litera legilor lasate de Iisus Hristos, nu vom avea nici cea mai mica sansa de a castiga lupta impotriva sincretismului religios institutionalizat.

   • Multumesc dinnou pentru cä ajuti spuselor mele sä devinä inteligibile!

    Mai deunäzi mä läudai, dar uite cä, de fapt, nici mäcar NU sunt în stare sä exprim cum se cuvine ceea ce vreau sä spun. E dramatic, n-as dori nimänui sä se afle în pielea mea din punctul ästa de vedere …

    PS: mai ai cumva „Manualul micului Zugrav”, sau l-ai dus la DCA dupä actiunea din primävara trecutä? Am neapäratä nevoie de el în scopul eliminärii amprentelor (biometrice) craniene din locul destinat acestei activitäti, la mine curente (si re-curente).

 44. @eufrosin

  Privind si retrospectiv si anticipativ ajungem, deprimant de tarziu, la concluzia ca am fost luati in permanenta de prosti, dispretuiti.
  Politicienii nostri (si ai lor in acelasi timp), „intelectualii” nostri, clerul nostru, jurnalistii, erau la curent cu faptul ca tara va fi tradata, vanduta, pradata, rupta.
  Noi, masele largi populare, nu.
  Vorba lui Caragiale” tradare, tradare, dar sa stim si noi!”

  In ’89 „patriotii ” aveau datoria sa apara public si sa declare faptul ca, in conditiile unor schimbari mondiale certe, romanii au doar doua cai de supravietuire demna:
  1. Sa nu paraseasca sub niciun pretext tara, facand tot ce este omeneste posibil pentru a-si pastra proprietatile, sa dea legi de neinstrainarea bunurilor colective si sa pastreze legaturile comerciale avantajoase anterioare.
  sau
  2. Sa faca tot posibilul pentru a-si recupara toate bunurile achizitionate legal de-a lungul vietii si in cazul in care considera necesar, pentru protejarea familiei, sa se stabilesca oriunde in lume.

  Faptul ca „patriotii” nu au avertizat tara asupra schimbarilor ce vor urma, a condus la ceea ce vedem si traim astazi.
  Doua miloane de capsunari, zidari, bone, infirmiere sustin ( dispretuiti si de romani si de politicieni) financiar tara ne-rescunoscatoare, cu pretul unor mari suferinte morale si chiar fizice .
  Concomitent, „patriotii” din sfera politicii, finantelor, afacerilor, inghit tot ce se poate inghiti ( chit ca din motive de deglutitie necontrolata ii pandesc multiple forme de cancer..) case, paduri, forme de relief, bunuri de patrimoniu…
  Intre cele doua categorii ne situam noi, cei ce trebuie sa legitimam functiile si privilegiile „patriotilor de meserie”, sa ne punem cenusa in cap pentru pacate imaginare si eventual sa ne extaziem afland ca gratie noua, in calitate de comisari europeni, „patriotii” vor beneficia de pensii de 9000 de euro lunar, dupa doar 15 ani de activitate in slujba poporului .

  „Patriotii” au avut nevoie de mortii revolutiei, au mintit, au vandut fara frica pentru ca se credeau si se mai cred inca, protejati.

  Pentru ca il aminteam pe Caragiale, sper ca intr-o buna zi, dar nu prea tarziu, sa se deschida si „dosarul ” acestuia.
  Caragiale a fost acuzat de antisemitism si nu i s-a iertat niciodata verbul acid cu care comenta imixtiunea masoneriei in politic si in deciziile culturale.
  Alecsandri, Junimea, i-au fost inamici permanenti iar prieten, de care nu s-a dezis niciodata, Cosbuc.
  Cosbuc a avut intuitia malefismului lui Maiorescu, Eminescu nu, iar Caragiale s-a retras imprudent de tarziu.
  Dramaturgul a murit la Berlin la 60 de ani, in conditii absolut suspecte.
  ” Maestrul” Dan Grigore & co; foarte apropiat de Cella Delavrancea (prezenta in momentul decesului lui Caragiale) are desigur raspunsuri la multele si importantele intrebari legate de viata si moartea acestuia.

  Sper ca reiese faptul ca digresiunea vine de se leaga de textul anterior..

  • Ironia este ca cei omorati pentru adevar sunt de 1,000 de ori mai periculosi pentru netrebnicii vrajmasi ai Lui, de acolo de unde se afla, din cer.

   „Neam prost”, mu e degeaba vorba.

 45. Am dat mai demult de o stire in care se spunea ca evreii ii platesc pe unii iscarioteni sa posteze pe internet comentarii pro Israel. Nu il mai bagati in seama pe acest hulitor! E rezultatul propriei inselari. Studiaza niste site-uri care prezinta o istorie bisericeasca schimonosita si o teologie bolnava. Recomand din toata inima „Cele trei tratate contra iconoclastilor” de Sf. Ioan Damaschin. Veti vedea acolo ce a patit un hulitor al Sfintei Treimi (si filioque e hula impotriva Sintei Treimi). Cu atat mai mult trebuie sa ne ingrijoram atunci cand vedem ca hulitorii nu-si iau plata hulei in lumea aceasta, inseamna ca Dumnezeu vrea ca ei sa ia plata vesnica De asemenea in aceasta carte se explica foarte frumos cum au fost falsificate istorii si citate eretice ca si cum ar fi ale unor sfinti ortodocsi pentru a duce la deruta. Referitor la Sf. Constantin cel Mare: noi marturisim in Crez un singur botez, insa Biserica recunoaste botezul dorintei si al sangelui. Sf Constantin nu a murit nebotezat.

 46. Ma scuzati,am dat acest link (ortodoxia.md/ intraba preotul) inainte sa citesc cateva raspunsuri gresite.
  ATENTIE!!! ortodoxia.md/ intraba preotul, nu toate raspunsurile sunt bune, ortodoxe!

  • Cum adicä, nici mäcare pe „www.ortodoxia.md@intraba preotul.com” räspunsurile nu mai sunt … orthodoxe?

   Crezi cä putem vorbi deja de o criza a Orthodoxiei.online?

 47. Daca vrei sa primesti de pe internet un raspuns corect ortodox trimite aici o intrebare:
  http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php/contact.html

 48. La ecumenismul religios se ajunge trecand prin cel alimentar.
  Ocupati cu dezordinea politica bine organizata, nimeni nu isi gaseste timp sa mai privesca si catre institutiile europene iar oficialii romani, responsabili cu informarea poporului alegator, tac in mod criminal, vanduti definitiv satanei.
  Comisarii europeni apar in emisiuni tv pentru a vorbi despre suferintele lui Becali sau despre scutecele plozilor lor vaccinati cu nesimtire ereditara. Vorbesc despre orice, doar despre deciziile luate la Bruxelles, nu.
  Sper ca din revolta si scarba, romanii sa nu mai voteze cum au votat pana acum.
  Comisia Europeana a decis miercurea trecuta, pentru a nu contraria mediul de afaceri american, sa comercializeze carnea si laptele animalelor rezultate in urma clonarii.
  Tonio Borg, comisarul insarcinat cu politica pentru Sanatate, a precizat ca aceste produse NU urmeaza sa fie etichetate cu informatii privind originea lor, dar ca in viitor, expertii vor analiza in profunzime aceasta posibilitate.
  Singura tara europeana ce practica reproducerea prin clonare a animalelor, in scopuri alimentare, este Danemarca.
  Uniunea Europeana importa insa in fiecare an din Statele Unite si Argentina, intre 300 000 si 500 000 de tone de carne de clon bovin.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: