FACIAS = un acronim al noului fascism.


Ha-lu-ci-nant!

Un ipochimen ce slujeste de fata in casa unui securist ce nu a raspuns inca nimanui unde au disparut fondurile Crescent se baga ca musca sub coada calului in chestiuni ce nu au nici o legatura cu activitatea sa si cere cenzurarea Internetului!!

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS – mai bine isi spuneau FASCIAS) a terminat de aparat cetatenii impotriva abuzurilor statului si instiga organele statului la abuzul impotriva libertatii de gandire si expresie. Cum in sistemele securiste totul este la ordin, prapaditul ce semneaza ca Director General al fundatiei varanului Felix nu poate fi suspectat de a fi scos asa initiativa din putul gandirii sale si, in orice caz, nu poate fi suspectat ca i-ar fi dat drumul in presa din proprie initiativa. In aceasta logica, aceasta initiativa fascistoida are girul presedintelui de onoare al PC si, prin alianta, al sefilor USL, pe care nu i-am auzit delimitandu-se de aceasta magarie. Tac ca porcu-n papusoi, sperand ca pupincurismul lor fata de Cahal va trece neobservat…Ei bine, nu tovarasi! (era sa zic “stimati tovarasi”, dar nu este nimic de stimat aici). Am retinut din aceasta scrisoare deschisa ca:

– In baza unor citate a caror provenienta nici macar nu este mentionata, baga la gramada diverse site-uri care nu au absolut nici o legatura cu teoria conspiratiei evreiesti, ca sa nu vorbim ca nu au nici o referire, dar absolut nici una la holocaust (remarc numai ca stabilirea prin lege a unui adevar istoric este de o prostie inimaginabila – mai ramane sa discutam in Parlament si sa aprobam Legea lui Arhimede). Ii recomandam acestui dobitoc sa mearga la academia media a varanului, poate asa invata ca prima regula a ziaristicii este sa-ti mentionezi sursa informatiei. Daca este prea retardat ca sa asiste la doua ore de curs, poate sa-si intrebe colega de fundatie – Sandra Stoicescu – in legatura cu aceasta chestiune.

– Nesimtitii astia au tupeul de a cere inchiderea acestor site-uri, in schimb nu au nici cea mai mica jena in a se inspira din postari existente pe acest site ( a se vedea postarile vechi de mai mult de jumatate de an in legatura cu solutiile de aplicat in agricultura versus marea revolutie agricola a lui Daniel Constantin, declansata acum o saptamana…E drept ca ideile respective au fost puse in spatiul public fara a se asuma vreo pretentie de proprietate intelectuala, dar, de aici si pana la a cere inchiderea unui site din care furi cu nerusinare, e cale lunga – moral vorbind – daca mai stiti ce-i aia morala. Si, daca tot vorbim de nesimtire si de confiscarea unor initiative sincere si curate (baietii astia au experienta in aceasta privinta, inca din 1989, nu-i asa?), trebuie spus ca patrrrhiotica initiativa a A3 in legatura cu afisarea tricolorului este, si ea, furata cu nerusinare, de la mai multi initiatori. Cautati pe Google “ia tricolorul la Inviere” si veti avea o intreaga lista de aderenti la aceasta initiativa, datand din Aprilie anul acesta.

– Democratia pe care incearca “alternativa” la PDL – idem est USL – sa ne-o propuna este cea a bagatului pumnului in gura, a circului mediatic destinat sa ne abata atentia de la actiunile de bagat mana in buzunarul nostru. Cum modus operandi era acelasi si in cazul pedalacilor, devine clar ca ceea ce ni se propune ca alternativa nu este decat aceeasi Marie, cu alta palarie. Ei bine, tovarasi, ne-am saturat! Nu ne mai trebuiesc mutrele voastre ranjind pe sticla cu satisfactia hotului nepedepsit! Lista Nationala – initiativa pe care o doriti inchisa – este o reactie tocmai la nimicnicia voastra, la lipsa acuta de educatie si caracter din randul acestor neica-nimeni pe care ni-i tot bagati pe gat si care nu au alte calitati decat ca au inteles foarte bune ca trebuie sa-si pupe sefii in fund! Nu acesta este setul de valori pe care romanii il vor promovat! Nu acesta este viitorul pe care o natie sanatoasa si-l doreste! Nu acesta este spiritul in care romanii isi cresc copii! Am mai spus-o: ori sunteti tampiti, si atunci nu aveti ce cauta in pozitii ce va permit luarea de decizii in numele unui intreg popor, ori sunteti perfect constienti de ceea ce faceti, si atunci sunteti pur si simplu vinovati de infractiunea de tradare, asa cum este ea definita in art 155 Cod Penal. Asta ca sa nu vorbim de concursul de infractiuni…

– Tot circul ce ni se baga pe gat privind asa zisa lupta politica, in timp ce, pe sub masa, politicienii isi dau mana pentru a fura cat pot din bugetul tarii ( a se vedea afirmatia facuta in direct de Victor Ciutacu, acum cateva luni, la A3), nu este decat o diversiune de doi bani, la care nu mai pun botu’ nici copii de tata. Mai mult, toata aceasta “lupta politica” nu este decat o jalnica ploconeala avand drept scop induplecarea Inaltelor Porti de a le incredinta guvernarea unui teritoriu aflat sub ocupatie ( pardon, mai nou se foloseste eufemismul “predictibil”). In aceste conditii, la ce lucruri bune ne putem astepta de la voi?

Marturisesc ca, in prostia mea, eram gata sa merg sa votez raul mai mic… Ei bine, nu! Nu voi vota, si indemn pe toti romanii carora le pasa sa nu merga la vot. Stiu, ati construit sistemul electoral in asa fel incat puteti intra in Parlament chiar daca va voteaza numai propria familie, cu conditia ca ceilalti sa nu se prezinte la vot! Este insa momentul ca si voi, si sefii vostri de la Inalta Poarta, sa afle ca NU VA MAI VREM! Nu-mi fac iluzii ca va urla constiinta in voi, ori rudimentele de bun simt ramase ratacite prin caracterul vostru vor deveni erecte; nu pentru voi, jalnici Agamiti Dandanachi, am facut aceasta propunere, ci pentru a stimula romanii sa dea un semnal ca, inca, sunt vii moraliceste.

Fara nici cel mai mic respect pentru hahalere…

sursa Ioncoja.ro

63 răspunsuri

  1. In lista de bloguri catalogate ca antisemite se afla si umilul meu blog pe care nu incerc decat sa promovez ortodoxia. Cum i-am mai spus si slugii lui Felix, jidanul Raetchi, a facut o prostie mai mare decat lacomia jidoveasca pentru ca si-a dat pe fata intentiile: pumnul in gura nationalistilor ortodocsi.

    Mai departe va delectez cu elucubratiile ….
    ======================================================================================

    Iertare, dar asta nu e locul pentru vituperatiile unei vipere. Eufrosin

    • „Marturisesc ca, in prostia mea, eram gata sa merg sa votez raul mai mic… Ei bine, nu! Nu voi vota, si indemn pe toti romanii carora le pasa sa nu merga la vot. Stiu, ati construit sistemul electoral in asa fel incat puteti intra in Parlament chiar daca va voteaza numai propria familie, cu conditia ca ceilalti sa nu se prezinte la vot! Este insa momentul ca si voi, si sefii vostri de la Inalta Poarta, sa afle ca NU VA MAI VREM! Nu-mi fac iluzii ca va urla constiinta in voi, ori rudimentele de bun simt ramase ratacite prin caracterul vostru vor deveni erecte; nu pentru voi, jalnici Agamiti Dandanachi, am facut aceasta propunere, ci pentru a stimula romanii sa dea un semnal ca, inca, sunt vii moraliceste”…

      Şi atât. Asta e calea conştiinţei curate, că asta contează într-un final.
      Şi încă ceva – ştiţi care e pedeapsa conştiinţei în caz contrar? Nu-l va ajuta pe om să facă faţă urgiei ce va să vie.

      Să ai conştiinţa curată, frate, şi asta te va ţine în viaţă chiar şi pe tărâmul morţii, căci nu a fost alegerea ta. Iar Dumnezeu nu te va forţa în veci să primeşti ceea ce tu NU AI ALES…

  2. De analizat cateva afirmatii din comentariile jidanului:

    „Din toleranta fata de deviatii precum cea de care va faceti voi vinovati a aparut nazismul, a aparut legionarismul, a aparut Holocaustul.”

    „Daca statul roman nu va reusi sa-si respecte propriile legi, vor exista suficiente comunitati hotarate sa duca NORMA pana la capat.”

    • Nu vei primi ceea ce TU NU AI ALES.

      Dragul meu neam, te îndemn să mergi astăzi la vot! Da, la vot. Votează, acum măcar, pentru întâia dată, căci ai cu cine vota. Bucură-te, că ai ce alege…
      Alege, sărmane române, singurul şi cel mai de pr
      eţ sprijin al tău în orice zi vei fi scos la judecata proprie. Alege-l pe acela ce te va apăra şi scut ţi se va face împotriva şi a iadului nu doar a decăzutei lumi de astăzi… . Alege, măcar azi, să ai conştiinţa curată, că asta e singura ce contează într-un final. Votează cu judecătorul tău, împacă-ţi conştiinţa, ca să te apere cu putere la orice judecată şi să nu pici iarăşi în chinuri. Nu amărâţii ăia inconştienţi de la putere te ţin în chinuri, ci lipsa ta de putere de a răbda, de a trece peste toate ca pe nimic simţindu-le, în orice ceas se va fi ivind această judecată. Ce este orice amărăciune născută în sânul tău în faţa realităţii pe care crudă şi nedreaptă o consideri? Nu e altceva acest chin, această muncă infernală, decât oglinda alegerii tale. Alege să fii curat şi nu se va atinge nici mizeria şi nici durerea ei de tine. Fără o conştiinţă curată nu vei face faţă urgiei ce va să vie. Nu a făcut faţă Adam, în rai fiind, căci îl mustra conştiinţa, ruşinându-se. Să nu spui că nu crezi, căci uite-l, e de faţă, singur mărturiseşte: „Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns” (facerea 3, 10)… . Şi ce altceva să fie e conştiinţa decât acesta, glasul, glasul lui Dumnezeu din sufletul omului? Dar nu l-a putut ajuta alegerea sa, alegerea sa atât de greşită. Iar conştiinţa nu minte.
      Să nu alegi niciun fel de rău, nici măcar pe cel mai mic, că nu te va sprijini judecat(oare)a să rabzi răul. De ce crezi tu că se vaietă lumea? de răul altuia? Nu! ci de lipsirea de putere, căci glasul conştiinţei nu avea ce mărturie să aducă Domnului pentru a primi puterea ce biruie tot răul.
      Să ai conştiinţa curată, frate, şi asta te va ţine în viaţă chiar şi pe tărâmul morţii, căci nu a fost alegerea ta. Iar Dumnezeu nu te va forţa în veci să primeşti ceea ce tu NU AI ALES. Să nu-ţi uiţi conştiinţa, să nu uiţi glasul, ca să nu mai cazi în teamă şi ruşinare.

      De-acum…, votează.

      • Ce imi e ca aleg slugi rosii, vandute unora si altora ? Este vre-o diferenta intre USL si ARD-e-i-ar focul ? Alege Romane, daca ai ce! Bine ca a dat Dumnezeu zapada tocmai astazi si tot omul va sta frumos acasa.

  3. LOL!

    altfel spus a aruncat iar în aer motanul felix, varanul cu colți de mistreț, USL-ul!

    la fel ca în 2004!

    ce chestie! și eu azi noapte i-am dat peste bot la victoraș! pe blogul lui personal! i-am reamintit că nu prinde al doilea mandat, de premier, dacă nu rezolvă problema aia … aia mititică și rușinoasă!

    aia cu CV-ul! cu plagiatul!

    păi prost să fie marinelul să nu-i dea una peste bot! deaia și votez cu USL-ul!

    aștept cu nerăbdare climaxul! punctul culminant! și marinelul tropăie de nerăbdare că are de unde săi dea peste bot!

  4. LE:

    da’ ce te-a enervat așa tare la ăia!? că n-am înțeles prea bine! ce figuri de karate au exersat în fața oglinzii de te-au scos din pepeni așa de rău!?

    eu nu i-am urmărit pe ăștia … FACIAS!? sună ca un schelet uitat în dulap care acum sa trezit să miște!

    AOLEO!

    a căzut scheletul din dulap și s-a deschis ușa!!!! de cînd l-am uitat pe ăla acolo leano!?

  5. Un apel dramatic la judecata logica, nu la inrolari politicianiste antinationale! Stiu, e greu digerabil de politicieni, dar nu-i inteleg pe cei multi ce le fac jocul, TOOOOOT VOTANDU-I! Cu ura, nu se face nimic bun, cu judecata, DA! Votand cu ura, nu faci decat sa-i votezi pe ai’lalti, prin rocada, ei stiu asta si asta chiar asteapta.

    Da, vor fi unii socati, „cum, sa atacam usl-ul ori antenele, pai, ce tii cu Basescu?”, nevazand dincolo de niste interese marunte, satisfacandu-le doar orgoliul propriu. Votand „raul mai mic” votezi tot un rau, ce va creste la dimensiunile celui dinainte. Au dovedit-o cei 23 ani de la Lovilutie. (Si cand ma gandesc ca un pdl-ist fanatic, imi sugera sa-l pup in c… pe Voiculescu…)

    Comentariul-articol e o replica, pe saitul dlui Ion Coja, la spusele acad. D. Giurescu, care spunea sa mergem cu totii la vot; sa votam, P E CI N E ?…

    • De acord, pana la ultimul paragraf ( a se citi „cu exceptia ultimului paragraf”). As zice ca este mai degraba o luare de pozitie ferma fata de o incalcare grava a libertatii de expresie si opinie, scapata la „si altele” pentru ca, pe de o parte, cei ce sunt pupati in fund sa vada ca stirea a fost data, iar, pe de alta parte, sa nu afle prea multa lume pana unde-i duce mintea ( la un discurs ipocrit, adica)…Numai ca autorul acestor randuri se uita dimineata, la 6, ca si mine, la stirile A3…

      • nu ma informez de la nicio hazna-tv, imi iau stirile din alte surse mai credibile… La a3 NU se comenteaza in stilul meu, ci partinic, NEromaneste practic.

  6. Marturisesc sincer ca si eu ma gandesc sa votez cu „raii aia mai mici” dar in ultimul timp au aparut tot mai multe semne de intrebare privind utilitatea acestui vot. Parca totu-i o mascarada special pt noi inclusiv acele „scapari” antiue/sua ale usl-ului. Si cel mai mare semn de intrebare a venit, culmea, de la initiativa acestei „organizatii” cu un nume inteles invers de catre ei(am lasat un raspuns pt strainul ala si pe deveghepatriei). In vara eram hotarat sa votez cu ei dar cu cat trece timpul tot mai mult mi se pare ca vor doar legitimarea alegerilor.

    p.s. Dau si un exemplu local: au trecut cam de mult alegerile locale, la Timisoara a venit un primar usl, clica corupta si intepenita acolo de ‘jde ani a plecat dar cel MAI MARE MAFIOT E TOT ACOLO! Nu il misca nimeni de acolo, nici Ceausescu nu l-a miscat nici nimeni de dupa el. Degeaba o gramada de controale de la centru l-au prins cu tot ce vrei si ce nu vrei, CAPO DI TUTI CAPO e tot acolo. Recent, ultimul control al curtii de conturi l-a prins pe el si pe cei plecati la alegeri cu gauri de zeci de milioane de lei din fondurile primariei(catre Marian Iancu)

  7. Cred ca toate citatele din comunicatul FACIAS sunt luate de pe blogul „deveghepatriei”. Imbecilitatile si injuraturile de acolo au provocat tot scandalul, pentru ca in rest celelalte site-uri acuzate par civilizate, desi religioase si incorecte politic.

  8. o data am votat, contra lui Base, in vara si s-a ales praful de votul meu, alaturi de cei 88% votanti batjocoriti. Ce relevanta are un vot, daca un 88% e intors din condei?

  9. irelevanta votului, aici:

    unde se arata ca mult comentatii, iubitii ori uratii politicieni, nu-s decat avangarda afaceristilor de mare anvergura, spre a le da oamenilor iluzia de liberate de a-si alege viitorul… Merita vazut, chiar daca e ca un strigat in desert. Suntem multi, da’…

  10. Raetki (chiar asa il cheama?) isi incordeaza muschisorii debili la comanda, gandind slugarnic ca vantul ii este prielnic. Vantul din pupa, desigur, adica cel ce bate pe la spate.
    La Bruxelles, la Consiliu, fost-au alegeri. Nu la consiliul acela largit la care participa si barcagii nostri, ci la cel relativ restrans la care participa doar amiralii poporului ales.
    Noul presedinte al Consiliului evreiesc european este domnul muuuuulti miliardar rus, Moshe Kantor.Sa le traiasca si la mai mare.
    Se poate si mai mare?
    Se poate, caci gurile aurite ale presei modiale (hamodia) sopotesc cum ca urmatoarea numire vizeaza tronul imparatesc al marelui carmaci, Lauder R.
    Exeptionalisimul presedinte al Consiliului din care face parte si domnul Aurel Vainer (prieten al tuturor presedintilor Romaniei) este, printre altele, coordonatorul sistemului de predarea disciplinei holocaustului, la nivel planetar.
    Despre aste este vorba, despre excesul de zel conjunctural al tzutzerilor autohtoni.
    Intelegand contextul, ne putem relaxa.
    Suntem in Post si urmeaza atat de multe sarbatori frumoase, sa nu ne lasam ispititi.

  11. Ar fi frumos si politicos daca aceasta fundatie de cacat , s-ar preocupa de taxele pe care le plateste poporul , de abuzurile facute de birocrati, de violenta verbala a autoritatilor, de traseul banilor bugetului , de lipsa locurilor de munca, de lipsa viitorului natiunii, etc.Acestea si alte multele care trebuiesc puse p e tapetulö facias, sint problemele reale. Dar cum sint fatati de soros, si de alti idioti , nu e de mirare , pe cine apara si ale cui interese urmaresc.

  12. Buna seara ,
    Ma iertati ca va deranjez asa de tarziu cu acest e-mail.Vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre fetita mea LeontinaNicoleta.Pana acum a publicat ziarele Jurnalul National,Libertatea, Gazeta de Sud, Ziarul Lumina si sau alturat si alte site-uri si bloguri.Dar nedorim sa luptam in continuare pentru fetita noastra pentru a strange banuti necesari interventiei chirurgicale la ochi.Iar suma stransa pana
    acum nu este de ajuns pentru a o opera.Si nu dorim sa ne blocam aici.Doar cu sprijinul d-voastra cresc sansele pentru a strange suma necsara de
    35.000 de euro in acest pret incluzindu-se operatia si restul cheltuielilor aferente vize,transportul si controalele aferente dupa operatie.Despre Leontina mai multe informati le gasiti pe:
    http://leontinanicoleta.blogspot.com/
    Va rog frumos sa-mi lasati un e-mail la adresa violetaleontina@yahoo.com daca puteti scrie un articol!
    Va multumim anticipat!

  13. Hop si eu: ati auzit de cazul … Gustl Mollath?

    E schockant & grotesc în cel mai înalt grad, dar are si potentialul (rarisim) de a arunca în aer (mai TOT) sistemul terorii de stat autointitul „justitie” în Germania.

    Pe (foarte) scurt: e vorba de un semen, care stä de aproape 7 (sapte) ani închis într-o clinicä psihiatricä cu diagnostic si tratament de schizofrenie-paranoidä, pentru cä a sesizat acum 9 ani de zile procuratura si fiscul în legäturä cu o schemä de spälare de bani cu clienti dela vârful piramidei, schemä care a fost recent confirmatä de acte … oficiale.

    Cazul, care stä tocmai sä bubuie (ieri ministrul bavarez al „justitiei” Beate Merk, în pragul colapsului, a fost efectiv NE-voitä sä consimtä redeschiderea lui, dupä ce aproape DOI ani de zile a luptat înnebunitä sä înäbuse orice tentativä de reinstrumentare) e unic în istoria regimului de ocupatie instaurat în 1945 în acea tarä.

    La internarea ca nebun periculos a d-lui Mollath au con-lucrat (în mod ABSOLUT evident dupä un scenariu prestabilit) zeci de derbedei din magistraturä, fisc, bancheri, experti-evaluatori psihiatrii, martori mincinosi, personal secundar si, desigur, politicieni (acest regn abject cu care democratiile au înlocuit fostii oameni de stat).

    Mai jos câteva trimiteri:

    http://www.gustl-for-help.de/

    http://www.gustl-for-help.de/video.html#videoreport

    http://www.spiegel.de/fotostrecke/fall-gustl-mollath-justizministerin-merk-ordnet-ueberpruefung-an-fotostrecke-90387-3.html

    Pentru ne-vorbitorii de germanä: nicio grijä, cazul va fi, sper cä deja de luni-încolo, preluat si de presa internationalä.

    Brizanta cazului sta si în incontestabila implicare a Guvernului German în încercarea (disperatä) de a-i diminua consecintele în caz de dare în vileag a nemerniciei: astfel, acel guvern pare de câtiva ani înnebunit sä realizeze un acord de impunere fiscalä pauschalä a fondurilor depuse de cetätenil germani în Elvetia, FÄRÄ desväluirea numelor acelora.

    • Naivii ar spune ca intr-o tara „civilizata” asa ceva nu este posibil, nepierzand ocazia sa improaste cu noroi in noi, mioriticii. Iata ca firea umana este exact aceiasi peste tot si ca in ciuda spoielii de onestitate si rafinement, mizerabili de cea mai joasa speta s-au cocotat la nivelele cele mai inale, si in „vestul liber”.

      Sper din suflet sa i se faca dreptate D-lui Mollath, aici, pe pamant.

      • Germania NU e otara civilizata, e o tara aflata (oficial) sub ocupatie. Germania NU are nici constitutie, nici tratate de pace, e o … marioneta a iudeo-americanilor. Regimul de ocupatie e cel care a patronat clasa politica despre care vorbeam în precedenta, chiar dela bun început.

        Ai citit „Memoriile” pr. Constantin Virgil Gheorghiu? Eu da (în urma apelurilor lui … Patapievici). Sunt fulminante. Tema regimului de ocupatie din G. se regäseste de altminteri si în romanul pseudo-autobiografic „Ora 25”. Ambele se pot procura dela libräria crestinä de peste drum de Facultäteade Teologie din Bucuresti. Gäsesti acolo cheia. În ceea ce priveste „Memoriile”, ele nici nu au putut fi editate în G., împofida faptului cä, pe fondul notorietätii autorului, s-ar fi vândut 10 editii ca popa …

        Revenind la subiect: bomba explodeazä. Ieri, 60 de agenti ai fiscului + politisti, procuroei si cäräusi au ridicat tone de documente si de calculatoare dela zeci de sedii ale Hypo-Vereinsbank.

        Plouä cu denunturi penale împotriva judectorilor, procurorilor, expertilor evaluatori, bancherilor si chiar si a membrilor guvernului Bavariei (stat asociat Germaniei cu statut de Bundesland) pe motiv de sechstrare de persoane, sabotarea actului de justitie, activitati anti-constitutionale, crima organizatä, s.a.m.d.. Un judecätor în retragere a denuntzat la Parchetul din Regensburg chiar … Procuratura din Nürnberg în corpore pentru … „asociere criminalä”. Iar presiunea publicä e imensä: din asta poate iesi o räsmetitzä una-douä.

        Revenind la dl. Mollath (consilier parohial protestant, activist anti-räsboiul din Irak, anti-globalist activ): omul a dat din închisoarea-sanatoriu câteva interviuri schock (incredibil de echilibrate pentru un ins tinut la nebuni 65 ani), în care spune cä NU cazul lui ar trebui sä ocupe Opinia Publicä, ci … sutele / miile de cazuri similare. Încä ceva: întrebat CUM de a putut rezista quasi-intact detentiei, omul a spus pe shleau cä doar Credinta în Dumnezeu si l-a tinut în putere.

  14. off topic, dar cred ca e nimerit de Ziua Nationala:
    „”Voi veniţi după cuvânt de folos şi apoi aşteptaţi să vă mântuiesc… Dar eu nu pot asta, eu pot doar să vă trezesc din păcatele în care trăiţi, pentru că viaţa asta e scurtă iar cealaltă e veşnică şi n-aş vrea să plângeţi la Ziua Judecăţii”…
    Parintele Arsenie Boca.

  15. Si, daca tot l-am pomenit pe Parintele Arsenie, iata si cateva din invataturile sale: http://www.catehetica.ro/arsenie-boca

  16. off topic: Iata ce am primit pe mail zilele astea:
    „Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a publicat din greşeală pe site un raport confidenţial care prezintă date privind importul de gaze: cine importă, cât, la ce preţ şi de la cine. Documentul, retras de pe site după o oră de la publicare, arată cum GDF Suez Energy România importă gaze de la GDF Suez Ungaria la preţuri mai mari decât importă de la Gazprom, potrivit HotNews.ro.

    GDF România a cumpărat de la GDF Ungaria gaze la un preţ de 139,55 lei/MWh şi la 139,38 lei/MWh, în condiţiile în care preţul mediu de import în scopul comercializării a fost de 131,91 lei/MWh, iar pentru importurile curente – de 133,04 lei/MWh. Mai mult, preţurile sunt mai mari decât cele preacticate pentru impoturile efectuate de GDF Suez România, dar şi de alte companii de la Wintershall Elveţia, intermediary Gazprom.

    GDF România solicit ANRE să-i recunoască toate costurile de în preţul final, inclusive cele cu importurile, atunci când furnizează pe piaţa reglementată. În condiţiile în care imprtul de gaze se realizează de la sora din Ungaria, GDF Suez Ungaria, direfenţele de preţ rămân în grupul GDF.

    În documentul citat de HotNews.ro se mai arată că Elcen Bucureşti a cumpărat gaze de la Wintershall Elveţia la un preţ de 153,55 lei/MWh, aceasta fiind cel mai mare pre’ de import. Compania de stat Romgaz a cumpărat de la acelaşi intermediat la un preţ de 132,99 lei/MWh, respectiv 135,38 lei/MWh.

    Companiile care au făcut importuri de gaze sunt GDF Suez, E.ON, Romgaz, Azomures, Conef Gaz, Arelco Distributie, Mot Energy Trade Romania, Egl Gas&Power, Interagro, Intergaz, Wiee, Electrocentrale Bucuresti si OMV Petrom Gas.

    Furnizorii sunt Wintershall Elvetia, Imex Oil, GDf Suez Ungaria, EFT Ungaria, Opten Trade, Egl Elvetia, Gazprom Schweiz si EconGaz Ungaria.

    Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, a declarat că va demara astăzi p anchetă şi, în cazul în care se demonstrează că documentul a stat chiar şi un minut pe site, cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere, potrivit HotNews.ro.

    Surse din piaţă au declarat pentru HotNews.ro că acesta era un document intern în baza căruia a fost realizat reportul oficial de monitorizare a pieţei. Raportul oficial este şi el postat pe site. ”

    Acuma, io nu sunt prea lamurit: Pe Havrilet il deranjeaza ca firmele lucreaza in desconsiderarea propriilor sale norme, (ale ANRE, adica) sau ca asta, ca si faptul ca el stie asta si nu ia nici o masura, a ajuns la cunostinta publicului?

  17. O demonstratie a utilitatii a ceea ce facem pe aceste bloguri:
    http://www.cristiannegrea.ro/?p=46

  18. am toata stima fata de dvs!

  19. simt lipsa cometariilor lui Adrian si Mos Darie, sarea si piperul, unde sint? M-ar bucura sa stiu ca sint pe teren in munca de lamurire ,cind mai e o saptamina pina la alegeri.

  20. Ca tot vorbiti de „civilizati”

    Zoofilia, legală în Germania din 1969, pe cale de a fi interzisă

    Am inteles ca mai e legala in Danemarca, Olanda, Suedia

    • da’ dar n-ai precizat de ce e iar ilegală! pentru că încalcă dreptul animalului la viață privată și intimitate! e ca la curve, prezumția de nevinovăție e sfîntă! la fel prezumția că animalul n-a vrut și l-ai violat cînd l-ai sodomizat!

      nu o să mai dureze mult și vom avea la fel ca în evul mediu procese cu martori grohăitori și coarne!

      vrei să îl tai pe gigel de crăciun te trezești cu proces de animal-ucidere! păi cum, el nu și-a dat acordul să îl tai de crăciun! ești vinovat, trebuie să plătești!

      • Inca nu e ilegala. Da, am remarcat si eu „motivele” pt a trece in ilegalitate „problema”! Protectia animalelor zbiara ca nu exista consimtamantul animalelor, aialalti spun ca ei „sunt ok” si de fapt rai sunt aia cu cercetarile farmaceutice iar guvernul tre sa aleaga intre astea doua! Nici o parte din astea 3 nu vede alte probleme! Zona crepusculara…..

  21. Oarecum off topic

    Documentul alaturat este strict autentic, el continand directivele NKVD pentru tarile din asa-numitul „lagar socialist”. A fost emis la NKVD la 2 iunie 1947. A fost gasit in Polonia (varianta pe care v-o prezentam), Bulgaria, Germania de Est, Cehoslovacia in diferite arhive, probabil existand cate o varianta pentru fiecare tara ocupata de Armata Rosie. Documentul respectiv referitor la Romania nu a fost dat inca publicitatii. Reproducere dupa revista „Memoria” nr. 8.
    DIRECTIVELE DE BAZA ALE NKVD PENTRU TARILE DIN ORBITA SOVIETICA
    MOSCOVA 2-6-1947 (STRICT SECRET) K-AA/CC 113. INDICATIA NK/003/47
    1. Este interzisa primirea pe teritoriul ambasadelor a autohtonilor
    contactati de noi ca informatori. intalnirea cu acesti oameni este organizata
    de serviciul special desemnat in acest scop, iar intalnirile pot avea loc doar
    in locuri publice. Informatiile sunt preluate de catre ambasada, prin
    organele serviciilor speciale, in speta cu predarea lor ofiterului nostru cu
    cel mai mare grad in ambasada.
    2. Se va urmari ca intre soldatii nostri si populatia civila sa nu se produca
    legaturi de nici un fel. Este inadmisibil ca ofiterii nostri sa viziteze autohtoni
    la locuintele lor; este, de asemenea, inadmisibil ca simpli soldati sa
    stabileasca relatii cu femei din randul bastinaselor. Nu se admite stabilirea
    de relatii intre soldatii nostri si populatia civila, respectiv soldatii autohtoni.
    3. Se va accelera lichidarea cetatenilor care intretin legaturi neinitiate
    de catre noi cu Partidul Comunist Polonez, Partidul Socialist Polonez, cu
    interbrigadistii, cu Organizatia Tineretului Comunist Polonez, cu Armata
    de Acasa si alte asociatii. in acest scop trebuie folosite elementele opozitiei
    militare.
    4. La actiunile militare vor lua parte acei soldati care au stat pe teritoriul
    tarii noastre (se are in vedere Uniunea Sovietica n.red. „Memoriei’) inainte
    de a intra in Armata Kosciuzsko (Armata poloneza ce lupta de partea
    Armatei Sovietice pe teritoriul U.R.S.S. n.red. „Memoria”). Se va ajunge la
    distrugerea ei totala.
    5. Trebuie realizata in mod accelerat unificarea tuturor partidelor
    intr-un singur partid, avand grija ca toate rolurile cheie sa revina acelor
    oameni care apartin serviciilor noastre secrete.
    6. Unificarea organizatiilor de tineret trebuie facuta rapid. De la
    conducatori de organizatii locale in sus, in pozitii de conducere se vor
    repartiza oameni desemnati de serviciile noastre speciale.

    ANEXE

    489

    7. Se organizeaza si se urmareste ca functionarii alesi ca deputati la
    congrese sa nu-si poata pastra mandatul pe intreaga perioada ce le sta in
    fata. Deputatii nu pot convoca in nici un caz sedinte intre intreprinderi.
    Daca nu exista alta solutie si o asemenea sedinta trebuie convocata, se vor
    indeparta acei oameni care au activitate in legatura cu proiectarea
    conceptiilor si avansarea revendicarilor. Initiativele particulare trebuie
    eliminate cu desavarsire. Pentru fiecare congres se vor pregati oameni noi
    si doar cei vizati de serviciile noastre secrete.
    8. Se va acorda o atentie deosebita persoanelor cu capacitati
    organizatorice si cu sanse sigure de popularitate. Acesti oameni trebuie
    cooptati, iar in cazul in care se opun, se va bloca accesul lor la posturi
    ierarhic superioare.
    9. Se va urmari ca functionarii de stat (exclusiv organele de securitate
    si din industria minelor) sa aiba retributii mici. Aceasta se refera indeosebi
    la sfera sanatatii, justitiei, culturii, respectiv la cei care detin functii de
    conducere (documentul gasit in Cehoslovacia adauga: mai putin cadrele
    de conducere alese pe baza lealitatii fata de regimul socialist).

    10. In toate organele de guvernamant, respectiv in majoritatea uzinelor,
    trebuie sa avem oameni care conlucreaza cu serviciile noastre speciale,
    fara stirea organelor administrative locale.
    11. Se va urmari cu strictete ca presa autohtona sa nu transmita date
    privind calitatea si sortimentul marfurilor ce ni se transporta. Nu este voie
    ca aceasta activitate sa se numeasca comert. Trebuie neaparat mentionat
    faptul ca e vorba de schimburi de marfuri.
    12. Se vor exercita presiuni asupra serviciilor publice in sensul ca acestea
    sa nu acorde acte doveditoare a proprietatii asupra pamantului; actele vor
    arata doar calitatea de lot dat in folosinta, dar niciodata pe aceea de
    proprietate a detinatorului.
    13. Politica fata de mica gospodarie taraneasca urmeaza acest curs
    pentru a face gospodaria particulara nerentabila. Dupa aceea trebuie
    inceputa colectivizarea. In cazul in care ar interveni o rezistenta mai mare
    din partea taranilor, trebuie redusa impartirea mijloacelor de productie
    repartizate lor, concomitent cu cresterea obligatiilor de predare a cotelor.
    Daca nici asa nu se ajunge la rezultatul scontat, trebuie organizat ca
    agricultura sa nu poata asigura aprovizionarea cu alimente a tarii, astfel ca
    necesarul sa trebuiasca acoperit prin import.
    14. Trebuie facut totul ca hotararile si ordinele – fie acestea cu caracter
    juridic, economic sau organizatoric – sa fie nepunctuale.
    15. Trebuie facut totul ca anumite cazuri sa fie discutate concomitent
    de mai multe comisii, oficii si institutii, insa nici una dintre ele sa nu aiba
    drept de decizie inainte de a se consulta cu celelalte (fac exceptie cazurile
    ce vizeaza industria minelor).
    16. Sindicatele din uzina nu pot exercita nici o influenta asupra activitatii
    din uzina. Ele pot lucra doar la punerea in practica a hotararilor si atat.

    17. Sindicatele nu au dreptul de a se impotrivi conducerii in nici o
    problema. Sindicatele trebuie sa fie ocupate cu alte probleme minore, ca
    de exemplu: organizarea odihnei in concedii, discutarea cererilor de pensii
    si imprumuturi, programe culturale si distractive, organizarea de excursii,
    repartizarea marfurilor deficitare, justificarea unor puncte de vedere si
    decizii ale conducerii politice.
    18. Trebuie organizat ca numai acei conducatori sa fie avansati care
    executa impecabil problemele cu care au fost insarcinati si care nu le
    analizeaza depasind cadrul activitatii lor.
    19. In legatura cu activitatea bastinasilor care sunt purtatori ai unor
    functii de partid, de stat cu administrative trebuie create asemenea conditii,
    ca acestia sa fie compromisi in fata angajatilor, astfel incat sa devina
    imposibila intoarcerea lor in anturajul initial.

    20. Cadrelor militare autohtone li se pot incredinta pozitii de
    raspundere in locuri unde deja sunt plasati oamenii serviciului special.
    21. In cazul fiecarei actiuni armate si cu ocazia tragerilor cantitatea
    munitiei va fi controlata permanent si cu seriozitate, indiferent de tipul de
    arma.
    22. Trebuie tinut sub observatie fiecare institut de cercetare si laborator,
    consemnandu-se orice cercetare valoroasa.

    23. Trebuie acordata o mare atentie inventatorilor, inovatorilor,
    respectiv dezvoltata si sprijinita activitatea lor, dar fiecare inventie trebuie,
    inregistrata cu consecventa la centru. Este permisa doar realizarea acelor
    inventii care cu aplicabilitate in industria minelor sau cele care au indicatiile
    noastre speciale. Nu este permisa realizarea acelor inventii care ar asigura
    cresterea productiei de produse finite si, paralel cu aceasta, scaderea
    productiei si a extragerii de materii prime sau ar impiedica indeplinirea
    deciziilor. Daca o inventie a devenit cunoscuta, trebuie organizata vanzarea
    acesteia in strainatate pe valuta vest, pe motiv ca e prea costisitoare in tara.
    Documentele cuprinzand datele cu privire la valoarea si descrierea inventiei
    nu se publica. Toate datele si documentele privitoare la valoarea si
    descrierea amanuntita a inventiei vor intra in posesia noastra.
    24. Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbata (mai
    putin cele cuprinse in indrumarile din N.K. – 552-46).
    25. In uzine trebuie initiate diferite sedinte si conferinte profesionale,
    trebuie notate propunerile, observatiile ce au fost expuse, respectiv autorii
    acestora.

    26. Trebuie popularizate discutiile cu muncitorii care se ocupa de
    probleme actuale legate de productie, respectiv cele care critica trecutul si
    problemele locale. Nu se vor inlatura cauzele fenomenelor in discutie.
    27. Luarile de pozitie ale conducerilor bastinase pot avea coloratura
    nationala sau istorica, dar acestea nu pot duce la unitate nationala.
    28. Trebuie acordata o mare atentie ca nu cumva in orase sa existe
    retele de apa nelegate la reteaua principala in cartierele in curs de

    490

    ANEXE

    491

    reconstructie sau nou construite. Canalizarile vechi neracordate si fantanile trebuie lichidate sistematic pe parcurs.
    29. Reconstructia obiectivelor industriale si constructia celor noi se va
    face avand in vedere ca materialele reziduale sa fie dirijate in depozitele
    de apa ce ar putea folosi drept rezerve de apa potabila.
    30. In orasele reconstruite sau nou construite nu se mai admit in
    locuinte spatii excedentare, care ar putea folosi la adapostirea pe o perioada
    mai lunga a animalelor sau depozitarea rezervelor de alimente.
    31. intreprinderile proprietate personala, micii meseriasi si micii
    industriasi sa primeasca doar astfel de materii prime si utilaje inferioare si
    depasite care sa impiedice productia de calitate. Pretul acestor marfuri sa
    fie mai mare decat pretul produselor similare ale intreprinderilor de stat.
    32. Trebuie extinsa birocratia statului in cel mai inalt grad in toate
    domeniile. Este admisa critica activitatii organelor administrative, insa nu
    se admite nicidecum scaderea numerica a personalului si nici functionarea
    normala a aparatului birocratic.
    33. Trebuie avut o mare grija de toate proiectele de fabricatie in
    industria miniera, respectiv in intreprinderile indicate in mod special. A
    se impiedica aprovizionarea buna a pietii interne.
    34. Trebuie acordata o atentie deosebita bisericilor. Activitatea
    cultural-educativa trebuie astfel dirijata ca sa rezulte o antipatie generala
    impotriva acestora. E necesar sa fie puse sub observatie tipografiile
    bisericesti, arhivele, continutul predicilor, cantecelor, al educatiei religioase,
    dar si cel al ceremoniilor de inmormantare.
    35. Din scolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee si
    facultati trebuie sa fie inlaturati profesorii de valoare care se bucura de
    popularitate. Locurile lor trebuie sa fie ocupate de oameni numiti de noi,
    avand un nivel de pregatire slab sau mediocru. Sa se analizeze diferentele
    dintre materii, sa fie redusa cantitatea de material documentar, iar la licee
    sa se opreasca predarea limbilor latina si greaca veche, a filosofiei generale,
    a logicii si geneticii. in manualele de istorie nu trebue amintit care dintre
    domnitori a servit sau a vrut sa serveasca binele tarii. Se va insista pe lacomia
    si rautatea oricarui rege, pe efectul nefast al monarhiei, si pe lupta poporului
    asuprit. in scolile de specialitate trebuie introdusa specialitatea ingusta.
    36. Trebuie sa fie initiata organizarea unor actiuni cu caracter artistic
    sau sportiv care sa sarbatoreasca lupta bastinasilor impotriva cotropitorilor
    (exclusiv rusii, indeosebi nemtii) si care sa popularizeze lupta pentru
    socialism.
    37. Pe plan local este interzisa aparitia unor opere despre acei bastinasi
    care inainte de revolutie si in perioada celui de-al doilea razboi mondial
    au trait la noi (in U.R.S.S., n.red. „Memoria!’) sau au luptat alaturi de noi
    in timpul razboiului.
    38. Daca nu se constituie o organizatie care ar sprijini alianta cu noi,
    dar totodata ar starui asupra controlului activitatii economice a conducerii

    oficiale, imediat trebuie pornita impotriva ei o campanie de acuzare a nationalismului si sovinismului. Aceasta trebuie facuta in felul urmator: profanarea monumentelor ce ne apartin, distrugerea cimitirelor, difuzarea unor manifeste din care sa rezulte ponegrirea natiunii si culturii noastre si indoiala fata de intelesul contractelor incheiate cu noi. in munca de propaganda trebuie implicati si bastinasii, folosindu-ne de ura care exista impotriva acelor organizatii.
    39. Se va da o atentie deosebita constructiei si reconstructiei drumurilor,
    podurilor, a cailor si retelelor de legatura, indiferent cat de indepartate
    sau inaccesibile ar fi, ca, in cazul in care este nevoie de o interventie armata,
    locul rezistentei sau al concentrarii fortelor reactionare sa fie accesibil din
    toate partile.
    40. Trebuie ca reprezentantii opozitiei sa fie inchisi. Se va incerca prin
    toate mijloacele racolarea acelor opozanti care se bucura de stima populatiei
    bastinase. Daca nu cedeaza, trebuie compromisi prin campanie de
    denigrare. inainte ca ei sa se intipareasca in constiinta maselor, trebuie
    lichidati prin asa-numite „intamplari neprevazute” sau inchisi sub acuzatia
    de crima de drept comun. Numai in cazuri cu totul speciale se admit procese
    politice, care vor fi tinute sub acuzatia de „inalta tradare”.
    41. Trebuie impiedicata cu orice pret reabilitarea celor condamnati in
    procese politice. Daca aceasta reabilitare devine inevitabila, se admite doar
    cu conditia ca acel caz sa fie considerat o greseala judecatoreasca;’
    condamnatul nu va fi judecat, ci doar gratiat: nu va avea loc reluarea
    procesului, respectiv autorii judecatii gresite nu vor fi convocati.
    42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publica a acelor
    conducatori numiti de catre partid, care prin activitatea lor au produs
    pierderi sau au trezit nemultumirea angajatilor. In cazuri drastice se
    recheama din functie, fiind numiti in pozitii similare sau superioare. La
    sfarsit, trebuie pusi in functii de conducere si tinuti in evidenta drept cadre
    de rezerva pentru perioada schimbarilor ulterioare.
    43. Se aduc la cunostinta publicului procesele acelor persoane cu pozitie
    de conducere (in primul rand din cadrul armatei, ministerelor, serviciilor
    importante, cadrelor didactice) care sunt invinuite de atitudine impotriva
    poporului, socialismului, industrializarii. E o actiune ce atrage atentia
    maselor populare.
    44. Se va cauta ca acei care lucreaza in diferite functii indiferent cat de
    mici, sa fie schimbati si inlocuiti cu muncitori cu cea mai mica pregatire
    profesionala, necalificati.
    45. Trebuie ca la facultati sa ajunga cu prioritate sau in mod exclusiv,
    cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesati
    sa se perfectioneze la nivel inalt, ci doar sa obtina o diploma.

  22. O pastisa dupa Radu Gyr, preluata de pe gandul.info:
    NU PENTRU UE, OCCIDENT, MALL-URI, NU PENTRU STADIOANE,
    NICI PENTRU PAINE SI CIRC, PRIVATIZARI, HOTII, INCULTURA, SI FOAME,
    CI PENTRU RESURSE, COMBINATE, UZINE, FABRICI DE AVIOANE,
    ALE STATULUI IN PROPRIETATE, ADICA ALE NOASTRE, JID@NE !
    PENTRU A COPIILOR NOSTRI EDUCATIE, SPITALE,
    PENTRU A TRUDITELOR OASE, CINSTITE PENSII, SALARII,
    RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE !

    NU PENTRU BANCHERI SI COMISIOANE,
    NU PENTRU STRAINI, CU ALE LOR TOANE,
    DE LACOMIE, DESFRAU SI ALTE FASOANE,
    CI PENTRU SUFLET CURAT, PENTRU PAMANTUL UDAT,
    DE-AL STRAMOSILOR SINGE UCISI DE IATAGANE,
    RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE !

    NU PENTRU INVATATURI STRAINE, RATACIRI, INSELARE,
    NICI PENTRU SECTE, IDEOLOGII VICLENE , MASOANE !
    CI PENTRU CREDINTA DREAPTA, A STRABUNILOR NOSTRI,
    PENTRU SUFLET CURAT, PENTRU A NE FERI DE PACAT,
    RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE !

    • slab bulache, slab! uite aici radu gyr:

      Radu Gyr Reloaded v1.0:

      Ridică-te Gheorge pe bîte și funii
      Ridică-te Ioane pe sfinte ciolane
      și roagă-te Gheorghe, si roagă-te Ioane!
      și chiuie Gheorghe, și chiuie Ioane!
      și bate pămîntul, frămîntă-n picioare
      pe sfinte ciolane nevoile tale!

      și dacă ești tot rumegător și nu pricepi ce e cu bîtele și funiile:

      restul strofelor rămîn la fel … la un moment dat sa luminat beculețul și vizavi de scripcile și vioarele țiganilor, că și ei trebuie să cînte, să joace si să se roage dacă vor să se ridice spiritual, dar n-am apucat să scriu pe hîrtie ce mi-a șoptit la ureche moș crăciun și sau pierdut strofele!

      da, moș crăciun a venit cu sacul cu daruri, unele erau din partea lui radu gyr! care încă n-a murit, e tot pe cruce, cu cununa de spini pe frunte!

      și nu e doar el, sunt mulți legionari care n-au fost îngropați încă cum se cuvine, creștinește!

      • Auzi tu, norocul tau ca pari a afisa un soi de admiratie fata de sarificiul legionarilor. Numai ca asta ar trebui sa dea, in mintea ta, si un sens cuvantului „smerenie”…
        Si, pentru ca sunt convins ca n-ai sa pricepi de ce aceasta replica, trebuie sa iti spun ca productia poetica afisata nu-mi apartine. Am postat-o pur si simplu pentru a vedea coforumistii ce folclor mai creeaza romanii. Daca-ti place ori nu, sincer, „I don’t give a dime”!
        Iti dau insa un sfat, pe care esti liber sa-l asculti ori ba: maimuta, cand se urca in copac, uita ca i se vede fundul!

    • bulacheee!
      no mai da cotită, ia zi, este că Radu Gyr Reloaded v1.0 sună mai bine ca tentativa aia leșinată de poiezie socialist-fascistă?

      exemplul oltchim nu te-a lămurit încă cum stă treaba cu uzinele și fabricile noastre, adică ale nimănui?

      • Ai pus mai multe intrebari. La prima ma abtin sa raspund, nefiind critic literar. Daca e sa ma intrebi pe mine. nu ma intereseaza calitatea lor literara, ci mesajul transmis, care este in cazul productiei propuse de tine, mai ermetic, si deci mai greu de accesat de oamenii normali.
        cat despre „uzinele si fabricile noastre”, io-ti propun sa-ti aduci aminte ca un popor intreg a cam suferit de foame si frig ca sa le facem…Poate ca tu ai fost o exceptie, da asta nu scuza in nici un fel ca uiti convenabil. Si inca ceva: Atat tu, cat si alti cativa pe aici, sunteti obsedati sa va impuneti punctul de vedere. Grow up, guys!

        • Alo, fraţilor, da’ ce v-a apucat? Ţara arde la propriu şi baba „înţeleaptă” îşi piaptănă dele două-trei fire de păr ce i-au mai rămas… Aşa rezolvăm problemele ce ne-au năpădit? Ia daţi-vă mâna pe româneşte şi găsiţi ceea ce ne uneşte întru lucrare.

          Ne-a smintit într-atât internetul, ori vremurile, încât afară de critică seacă să nu mai fim în stare de nimic? De împreună-lucrare e nevoie, nu de vorbe in-divide… .

      • „tentativa aia leșinată de poiezie socialist-fascistă”
        Ii zice de fapt „poezie”, dar sa trecem peste asta.
        Ai facut liceul la FF?

        Iar ai uitat ca nu mai esti la sedintele organizatiei de baza, infierand burghezia si mosierimea, fascismul criminal si restul!
        Mai ci vremuri!
        Ce te-a deranjat cel mai mult din poezia lui Radu Gyr? Chiar sunt sincer curios, ce il poate deranja pe unul, care zici ca esti botezat, acele versuri de foc!
        E desigur o intrebare retorica, sunt sigur ca nu vei raspunde.

        • da, e poezie na! uite că ai și tu o dată dreptate! viteza prea mare la tastatură, bat-o vina!
          la varianta pusă de bulache ma deranjat inconsistența tematică, radu gyr în poezia lui n-are treabă cu uzinele și fabricile patriei, mesajul e mai adînc …. eu scot mîndru pieptul în față pur și simplu pentru că strofa aia suplimentară, producție proprie, se pupă boboc cu restul poeziei!

          părerea mea de mîndru legionar, ne-fascist și ne-socialist! doar verde ortodox!

          doar prin cîntec, joc, tradiție și religia noastră strămoșească ne vom ridica iar pe ciolanele noastre la fel de mîndri și drepți ca brazii cum erau și strămoșii noștri! nazismele, fascismele, socialismele, comunismele și toate celelalte izme sunt degeaba! inclusiv europenismele și globalismele!

          « un popor intreg a cam suferit de foame si frig ca sa le facem »
          și dacă am suferit ca să fie construite și ridicate ce!? am suferit și am suferit degeaba! tot nu sunt ale noastre!

          CAP-urile tot cu suferință și sînge au fost create, adunate și comasate pe hălci mai mari de pămînt, și după ’89 s-a văzut cît de mult au fost ale noastre! le-am distrus plini de hărnicie! a fost bine? a fost rău? parcă n-a fost prea înțelept ce am făcut! dar ce e sigur e că în ciuda suferinței cu care au fost create în mod sigur n-au fost ale noastre! dacă erau țăranii nu le distrugeau așa repede!

          la fel e și cu uzinele și fabricile create cu multă suferință și zeci de ani de chinuri

          • „părerea mea de mîndru legionar, ne-fascist și ne-socialist! doar verde ortodox!”
            … E o gluma? Caci, daca nu, se rasuceste in mormant trupul Capitanului vazand cine ii revendica mostenirea…

          • Comunismul, sub orice forma, este antihristic.
            Totusi Parintele Ioanichie Balan, Dumnezeu sa-l ierte, a spus, spre mirarea multora, ca e posibil ca sa mantuiasca Ceausescu.
            Pentru ca prin legea anti-avort s-au nascut milioane de copii.

      • @totedati:

        fii te rog amabil, cred cä te-am mai întrebat, dar nu am retinut räspunsul, ce întelegi prin „fascist”?

        Eu cred cä Radu Gyr nu a avut (pe plan liric, sau altfel mai) nimic în comun cu regimul national-social din Italia interbelicä.

        • socialism = fascism = dai în mine? dai în tine! dai în fabrici și uzine!
          scurt rezumat al poeziei pusă de bulache în spinarea lui radu gyr, care nu se prea pupă cu originalul

  23. N-ai ghicit. Uite aici cum se cheamä Noul Comunism pe cale de a renaste în România:

    „Hate crimes” în România. A fost lansat primul site de monitorizare al infracţiunilor împotriva grupurilor vulnerabile.

    http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/47101#addComm

    Iata cum EURO-terorismul de stat se insinueazä IMEDIAT dupä alegeri.

  24. @eufrosin:

    fii te rog amabil, d-ta ce întelegi prin “fascism”? E de bine, sau de räu?

    • Ca orice alt „ism”, e de rau.

      • Te referi, bänuiesc, la crestinism, sau la patriotism, dar eu nu voiam sä merg atât de departe: nu terminatia mä preocupa, ci sensul si sugestia.

        • Te rog sa ma crezi ca am prevazut rapsunsul. Sofisme…
          Ma refeream fireste la oranduirile politice bazate pe ideologii otravitoare (comunism, nazism, capitalism al marii finante) si nu la atributele mantuitoare ale fiintei umane.

          • Bä bucur în mod deosebit cä mi-ai anticipat räspunsul: e un semn cä politica mea pe site-ul dumitale (cresterea continuä în pas alert a responsabilizärii contribuabililor) începe sä dea roade.

            Acum nici un an lucrul ästa pärea de ne-imaginat, comentariile päreau desprinse din Manualul Bunului Democrat cf. Nicola Gomez Davila:

            „Freedom, for the democrat, consists not in being able (allowed, n.n.) to say everything he thinks, but in not having to think about everything he says”.

            Cu toate cele cuvenite,
            T.

            • Sau poate fi un semn ca inspiratia e pe sfarsite ? Adevarata definitie a libertati este: „Iubeste-L pe Dumnezeu si fa ce doresti”.

            • Avizând negativ cererea inspiratiei de a se sfârsi si înlocuind în ecuatia marelui gânditor (cam fascist) Davila cuvântul „democrat” cu cel obtinut din înlocuirea în definitia ta a iubitorului de Dumnezeu real cu cel închipuit (o varietate mult mai räspânditä) ajungem la acelas resultat.

    • „E de bine, sau de räu?”

      Mi-ai adus aminte de Sf. Evanghelie si zicerea fariseului cel vihlean:
      „Invatatorule, se cuvine sau nu sa dam bir Cezarului?”

      • Ti-am mai spus cä în româneste se zice „viclean”.

        Nu, nu ästa a fost sensul, încerc pur si simplu sä dau o mânä de ajutor la dreapta utilizare a termenilor – mä asteptam de aceea sä-ti aduc aminte mai degrabä de „Euthydemos” si de iesirea din capcana eristicii.

        Pe strada mea a fi etichetat drept „fascist” poate fi chiar si un compliment. Personal cunosc câtiva fascisti foarte onorabili sub toate aspectele.

        Încolo, abuzul de epitetul în discutie a fost un punct central al propagandei comuniste de DUPÄ 1941, propagandä dusä în scopul problematicei distantäri a international-socialistilor de national-socialisti.

        • „Vihlean” e forma veche, nu am vrut sa folosesc mai recentul „jigodie”.

        • In literatura veche, cuvantul hiclean aparea destul de frecvant ; vihlean insa, nu.
          Netinand pasul cu comentariile, nu am inteles de unde pasiunea brusca pentru cuvantul ” fascism”.
          Explicatia cea mai completa am gasit-o prin cotloanele internetului.
          http://www.thirdworldtraveler.com/Fascism/Fascism_def_char_hx.html
          In occident, cand se face referire la national-socialismul german, vorba fascism a inlocuit definitiv termenul de hitlerism.
          Presupun ca detasamentele filologilor neo-limbisti sunt gras remunerate pentru a rupe o notiune de la sensul ei real.
          In State, cuvintele comunist si socialist sunt din ce in ce mai des inlocuite cu cel de „progresist „.
          Miscarea furibunda de legalizare a casatoriei intre homosexuali se numeste in Franta, „miscarea de sustinere a casatoriei pentru TOTI”, gaselnita ce da fiori prin larghetea si diversitatea incrucisarilor presupuse.
          Sincretismul religios se numeste acum, ecumenism.
          Si sa nu uitam, tiganul din centrul si nordul Europei se numeste tzigan, cel din Spania gitan, cel din Franta manouch si doar celui din Romania i s-a dat un nume-generic pentru intreaga comunitate prezenta pe continent, aceea de rrom!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: