ARD..e-v-ar focul.


Adunatura degenerata proptita prin cotloane ascunse pentru a prelua conducerea Romaniei de catre unii ale caror suflete ar putea umbri insusi soarele,  iasa la rampa afisandu-si mutrele caraghioase si manierismele de fatalai,  sub o umbrela ciuruita de formatiune politica pur-sorosista compusa dintr-un ghiveci pestrit de ticalosi tineri, imbatraniti in rele si idioti folositoriDoar Kelemen Hunor mai lipsea de acolo…

In ton cu penibilul acestei sleahte de netrebnici ce se declara patrioti:, sunt si initialele oficinei: ARD.

Romania a sesizat imediat pericolul de moarte al reciclarii trepadusilor de extractie neo-bolsevica la putere si a reactionat prompt, sanatos si dur – sa radem putintel pe seama lor:

Vreti sa mai parjoliti Romania o tura?
ARDeti-o de-aici impostorilor si ajutati-l si pe partzulescu sa faca implozie

cavalerii apocalipsei? 🙂

Sper sa ARDeti de tot si sa venim sa maturam cenusa dupa voi.

Mare vizionar Utecilă MRU ,sexy tovarăşa Hannah Rabinsohn (Ana Pauker) e mândră de el.
Din fragedă pruncie MRU anticipa apariţia unui partid buboi pe partea dreaptă a trupului Godzillei marxist-leniniste.
În toate ţările foste comuniste în care s-a aplicat legea lustraţiei un Ungureanu, ca fost nomenclaturist, ar fi fost scos din jocul politic.

Ungureanu a fost membru CC al UTC al Universitatii din Iasi in anul 1989. Deci turnator la organele de securitate, recitator de lozinci marxst-lenininste si acuzator cu manie proletara al capitalismului. Azi e cel mai vasnic aparator al „capitalismului” aflat in criza NEO-comunista!

MRU nu este decât un aparatcik comunist reşapat, reutilizat de sistemul neo-comunist, de origine kominternistă, care conduce şi vinde pe nimic ţara.

MRU nu-i baiatul care dadea pe tava Ungariei „Fundatia Gojdu” ?

Itzik Strul Ungureanu pe cand era Ministerului Afacerilor Externe, a negociat mişeleste şi păgubos recuperarea bunurilor „Fundaţiei GOJDU ” din Budapesta, cu destinaţie testamentară pentru bursele românilor ortodocşi din Transilvania şi din Ungaria.

Acordul a fost semnat la Bucureşti, în data de 20 octombrie 2005, cu ocazia unei reuniuni comune a guvernelor României şi Ungariei, de către ministrul român de externe Mihai Răzvan Ungureanu şi de către omologul său ungar Ferenc Somogy, fiind ratificat de partea română prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 183/2005.

Mihai Răzvan Ungureanu a prejudiciat statul român de miliarde de dolari, acordul este de inspiraţie maghiară şi că poate fi calificat drept un act de hoţie şi de trădare naţională.

oi nu ati inteles? astia vor sa fac blat, adica sa puna de furaciune!!!

Cine a angajat vânzarea resurselor ţării către RMGC, Chevron etc., fără să consulte naţiunea, tratad cu corporaţiile precum gangsterii?

Cine se grabea să semneze ACTA la Bruxelles, fără să spună nimic poporului său?

Cine’i presedinte neales, sprijinit de ungurii din secuime,adica prietenului său, preşedintele szalaszist (hortyst) al Ungariei, Orban?

Cine a aprobat pe 31.12. 2009 exterminarea in masa a populatiei prin testarea in premiera mondiala in agricultura romana a produselor toxice derivate din substanta vadit cancerigena INITIUM,substanta produsa de compania germana BASF?

votez congolezi dar pe voi nu

ati taiat salarii, pensii, ati inchis scoli, ati inchis spitale, ati vrut sa dati resursele tarii, ne-ati tratat ca scalvi.

parca sunteti trupa de ocupatie straina

faceti exact pe dos fata de ce spuneti. am descifrat mesajul vostru, promiteti ce asteapta natiunea.

ati avut timp de 4 ani sa demostrati si nu ati aratat nimic
nu aveti specialisti, doar guristi si lipitori de afise.

Avortonii ARD au fost educati sa se dea mari democrati, numai ca nu le iese figura, avortonul tot avarton ramane.

MRU capitalistul de la CC al UTC iubit de americani şi vestici, avea în birou poza cu Hannah Rabinsohn (Ana Pauker) în loc să aibă poza cu Jackie Kennedy sau Marilyn Monroe, de pildă :))

Iar o ARD aiurea astia. Cat tupeu au mai fratilor. Iar ne dau prin si peste gura. Hai sa ii votam ca minte de unde?

cel mai iritant lucru este ca acesti ticalosi au pirjolit tara pina acum si mai vor inca o tura. oare cat de nesimtiti si mirsavi pot fi ca sa aiba tupeul asta?

Au tupeu nu gluma aceasta sleahta de mafioti .Au luptat din rasputeri pentru a putea fura cat mai mult si doresc acest lucru sa-l continue.O mafie portocalie mucegaita demna de tot dispretul .Ei s-au inbogatit peste masura in timp ce marea majoritate a oamenilor au saracit.Sper ca la 9 decembrie sa ARDa de tot si sa maturam cenusa dupa ei.Niste nenorociti……..

Nu va este rusine sa va mai afisati si sa cersiti voturi de la bietii romani pe care i-ati badjocorit cu guvernarea voastra de cacaoo!..rusine rusine,rusine nesimtitilor.

Ai de *… TVA 12% dupa ce l-au crescut dela 19 la 24?! Salar minim de 1000 cand au refuzat o crestere mult mai mica , ba chiar au taiat din salariile si pensiile pe care USL le-a reintregit?! Astia pe fapte (!!!) trebuie „cititi”, astia-s ca aia de la Radio Erevan. „Nu s-a castigat o masina ci s-a furat, si nu o masina ci o bicicleta…”

Nu porcii astia au promis in 2008 ca vor majora salariile dascalilor cu 50%, chiar retroactiv… dupa care le-au taiat?

Fac casa buna cu nesmitirea si minciuna sfruntata nenorocitii. Lasa ca n-a uitat lumea cum au inchis scoli si spitale, cum au taiat salarii si pensii cum au acceptat in Ianuarie 2012 (guvernul MRU) cresterea preturilor la energie din toamna asta!!!

Priviti atenti banda cu fotografia gastei de hoti si criminali car au adus romania pe ultima treapta a exstentiei umane, daca mai sant cretini care acum au coborat din copac poate sa voteze tot aceasta gasca. in aceasta banda desenata avem o grupa eterogena de hoti, de criminali, de alcoolici si in generaltoata drojdia umana a Romaniei

După vizita tovarasei Monica Macovei, pisica neagra a lui Traian Basescu, in “regiunea Transnistreana”, la “Bender”, si a lui Mihai Razvan Ungureanu in Azerbaidjan, la Baku, unde s-a intalnit cu dictatorul “post-sovietic” Ilham Alyev, reprezentantul Aliantei Republicilor Drepte, si “societatea civila” din Tiraspol il asteapta cu incredere pe secretarul general al partidului Forta Civica sa-si deschida cat mai repede o filiala in Transnistria, pentru a-i oferi sefului tribului de ungureni un post macar in Parlamentul separatistilor transnistreni. Cel putin asa zicea statuia lui Lenin din Tiraspol, mai ieri…

Jalnici, patetici, penibili, iar numele aliantei l-ati ales fara creier cum sa fie ARD? ARD in flacari ! sau va ard la buzunare fraierilor:))) E sortit pieirii din fasa numele aliantei dar sa mai spui ca au vreo sansa la alegeri chiar si aia de la tara cand se duc la vot o sa zica ARDa-v-ar focuul!

O gasca de nemernici care vor sa ARDa Romania! *, hoti, betivi, cartofori… Asta este ARD!

Cat de naiv si neinformati ar putea fi romanii daca astia fac peste 10 % la alegeri din Decembrie ..cred ca investitii in educatie si in ridicarea nivelului de informatie a populatie sint primele prioritati a noului guvernpentru a alunga macar suspiciunea ca in Romania la momentul acesta o asemenea gasca de derbedei si nemernici ar putea prelua din nou conducerea tarii….Doamne ajuta-i pe romani…acum au viitorul in mina !!

sursa comentarii: Gandul

63 răspunsuri

 1. Romanii vor fi iarasi si iarasi pusi in situatia de a alege intre „ai nostrii” si „ai nostrii” !

  • Îndemn la vot…

   Dragul meu neam, te îndemn să mergi astăzi la vot! Da, la vot. Votează, acum măcar, pentru întâia dată, căci ai cu cine vota. Bucură-te, că ai ce alege…
   Alege, sărmane române, singurul şi cel mai de preţ sprijin al tău în orice zi vei fi scos la judecata proprie. Alege-l pe acela ce te va apăra şi scut ţi se va face împotriva şi a iadului nu doar a decăzutei lumi de astăzi… . Alege, măcar azi, să ai conştiinţa curată, că asta e singura ce contează într-un final. Votează cu judecătorul tău, împacă-ţi conştiinţa, ca să te apere cu putere la orice judecată şi să nu pici iarăşi în chinuri. Nu amărâţii ăia inconştienţi de la putere te ţin în chinuri, ci lipsa ta de putere de a răbda, de a trece peste toate ca pe nimic simţindu-le, în orice ceas se va fi ivind această judecată. Ce este orice amărăciune născută în sânul tău în faţa realităţii pe care crudă şi nedreaptă o consideri? Nu e altceva acest chin, această muncă infernală, decât oglinda alegerii tale. Alege să fii curat şi nu se va atinge nici mizeria şi nici durerea ei de tine. Fără o conştiinţă curată nu vei face faţă urgiei ce va să vie. Nu a făcut faţă Adam, în rai fiind, căci îl mustra conştiinţa, ruşinându-se. Să nu spui că nu crezi, căci uite-l, e de faţă, singur mărturiseşte: “Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns” (facerea 3, 10)… . Şi ce altceva să fie e conştiinţa decât acesta, glasul, glasul lui Dumnezeu din sufletul omului? Dar nu l-a putut ajuta alegerea sa, alegerea sa atât de greşită. Iar conştiinţa nu minte.
   Să nu alegi niciun fel de rău, nici măcar pe cel mai mic, că nu te va sprijini judecat(oare)a să rabzi răul. De ce crezi tu că se vaietă lumea? de răul altuia? Nu! ci de lipsirea de putere, căci glasul conştiinţei nu avea ce mărturie să aducă Domnului pentru a primi puterea ce biruie tot răul.
   Să ai conştiinţa curată, frate, şi asta te va ţine în viaţă chiar şi pe tărâmul morţii, căci nu a fost alegerea ta. Iar Dumnezeu nu te va forţa în veci să primeşti ceea ce tu NU AI ALES. Să nu-ţi uiţi conştiinţa, să nu uiţi glasul, ca nu cumva să cazi iarăşi în teamă, ruşinare şi chin.

   De-acum…, votează. Şi nu uita, nu vei primi ceea ce TU NU AI ALES… .

 2. Eufrosine
  Ai vazut ultimul scuipat talmudist pe fata Tarii noastre? iahu tocmai a vomitat o stire talmudista, cum ca in incinta Bibliotecii nationale se va deschide un muzeu al gunoaielor !!!!!
  Culmea e ca un iuda din neamul nostru a si aplaudat, intervievat fiind de o *blonda* din media.
  Vai, vai tara noastra, ce am facut cu ea !!!!!!! Ce au facut parintii nostri votand ani la rand bolsevicii?? Ce am facut noi cu nepasarea, dezgustul,cu tiganizarea noastra, cu crimele faptuite impotriva noua insine ????
  Cum a ajuns neamul pe mana criminalilor, iudelor si strainilor !!!!!!!!
  Unde ne sunt conducatorii patrioti, unde ne sunt preotii cu har si luminosi ca soarele? I-am ucis, vandut, tradat, denuntat !!!

 3. La lansarea candidatilor ARD, unul din vorbitori (cred ca Mihail Neamtu) a recitat fragmente din poezia legionarului evreu Radu Gyr “Ridica-te,Gheorghe, Ridica-te, Ioane”. Dincolo de tupeul nemarginit al acestor nesimtiti de a-si asuma respectul pe care legionarii si l-au castigat pentru eternitate din partea romanilor, ar fi de mentionat si grija cu care Radu Tudor – la Antena3 – face tot ce tine de el pentru a mentine minciuna oficiala a legionarilor criminali si a blama, citez, „o miscare a carei mentionare constituie un atentat la siguranta nationala”…Sa mori tu, Raducule, tata? Oamenii aceia au murit pentru un crez. Tu ce-ai facut pentru semenii tai, in afara de scandal mediatic?

  • De unde ai scos tu ca Radu Gyr a fost evreu? Numele lui adevarat a fost Radu Demetrescu si a fost un mare patriot si poet roman care din pacate si azi e tinut in tacere de slugoii ocultei.

   • Sincer, din folclorul pe care l-a citit ici si colo despre el – caci, dupa cum stii, imensa majoritate a informatiilor reale despre legionari este ocultata de catre „persoane interesate”. Cred ca aceasta confuzie, pentru care imi cer scuze, provine din faptul ca in timpul directoratului sau la Teatre sau a fost infiintat singurul teatru evreiesc din Europa acelor timpuri. Spune si asta ceva despre „antisemitismul” legionar, nu?

 4. Nu inteleg ce spune Max.
  La primele alegeri nu Iliescu a iesit invingator, ci Ratiu caruia i s-au furat voturile atat prin FSN,cat si prin securistii infiltrati in partidele de opozitie.
  Romaniilor li s-a infipt un pumnal in spate in timp ce „pazeau zona libera de neo-comunism „la Universitate, cand erau asemeni unui fluviu dezlantuit in marsurile „pro Basarabia si Bucovina”, cand l-au primit pe rege, cand s-au despartit de Domnul Coposu, cand au iesit in strada sa-l ovationeze pe Constantinescu.
  Tradatorii, vandutii, turnatorii, coruptii, dusmanii Mantuitorului, veneticii au capusat TOATE structurile anti comuniste si nationaliste formate dupa ’90, fie ca erau politice, culturale, sociale sau de presa.
  Intr-o emisiune a Marinei Constantinescu ( pe care continui sa o admir) Plesu marturisea in 2005 ( si recent, in reluare) ca nu ar schimba nimic din trecutul sau politic.
  Emil Constantinescu declara acelasi lucru cu toate ca stie ca va ramane in istoria moderna a Romaniei drept un TRADATOR si un LAS.
  Acesti politicieni, impreuna cu toti cei ce au gravitat in jurul lor sunt principalii vinovati pentru distrugerea materiala si morala a tarii prin compromisurile facute, lipsa de fermitate fata de fostii guvernanti si obedienta fata de noii stapani externi .
  Raman la parerea ca in acest moment, unicul gest de corectie radicala politica este neparticiparea la vot..
  Din iubire si respect pentru tara, nu putem vota cu MRU, Basescu, Ponta, Voiculescu sau Diaconescu.
  Mai ales cand ai de trecut o punte, nu trebuie sa te faci frate cu diavolul.
  Se apropie sarbatoarea nationala. Indemanti-va apropiatii, vecinii, colegii, sa puna drapelul tarii in fereastra si sa le ceara preotilor sa iasa din amorteala agapelor,.caci fiinta natiunii este in primejdie.
  Pe 1 decembrie sa sune clopotele cat ii ziua de lunga pentru a intelege toata suflarea romanesca ca tara este in primejdie.
  Asta pentru inceput…

  • Teoria potrivit cäreia räposatul Ratiu I. ar fi câstigat alegerile din 1990 e o încercare pioasä (dar complet fantezistä) de a iesi basma-curatä din povestea asta, poveste cunoscutä si sub numele de M.T.N.R. (marea tragedie nationalä româneascä), nu-i asa? Nici mäcar äla care ne-a numit cu acea ocazie „popor de idioti” (pentru daco-getzi, iliri, bastarni, traci, goti & al. costoboboci închipuitzi: ALTUL decât Papapievici) nu credea în ea, nu?

 5. Vad ca explozia de postaci pedelei angajati de servicii incepand cu referendum-ul din vara a trecut si pe la tine(ma refer la rating-ul de la voturi)

  • Excelenta observatie draga Timisoreanule – tocmai ma pregateam sa comentez pe marginea chestiunii, cand te-am aflat ca de obicei: scurt si la obiect!

   • Ce va mai victimizati voi, saracii, ne-au stricat ratingul, plangaciosilor. Eu singur am votat, de mai multe ori. Aflati ca nu sunt angajat de niciun serviciu, cum zice ala mai sus. Dar vad ca suntelti uslinosi si asta ma deranjeaza. Vad ca vreti sa intram iara sub aripa URSS-ului cu usl-ul. PDL-ul e raul cel mai mic la ora actuala.

    • Chiar ca nu apartii vre-unui serviciu daca a trebuit sa votezi multiplu. Care e diferenta dintre tine si comunistii care castigau si aceia alegerile cu 98.8% ? ABSOLUT NICI UNA.

    • Cu scuzele de rigoare pentru gazda acestui blog, trebuie sa trag concluzia ca esti pur si simplu prost, concluzie rezultata atat din pretentia ca cititorii blogului acesta ar inghiti pe nemestecate minciuna propagandistica pedalachee (USL=URSS), cat si din agresivitatea manifesta a interventiei. Nu te obosi, insa, nu-i pasa nimanui de numarul de voturi pe care niste cretinei il dau la voturi. Cei de pe aici stiu foarte bine ce cauta pe acest blog – in nici un caz ratinguri falsificate de idioti pe al caror creier musca patineaza. Interventia timisoreanului era doar o observatie, fara parti-pris-uri politice. Voi, astia, mai aveti, insa, multe de invatat, pana sa ajungeti la o anume intelegere…Iti recomand, crestineste, sa utilizezi cu incredere in acest sens resursele prezentului blog, plin de postari si comentarii utile si adevarate, unele din ele provenind de la oameni cu doctorate luate pe bune…

 6. E nu numai dezgustator, e revoltator. am inteles dintr-o discutie la tvr i. ca listele vor fi afisate cu citeva zile inaintea alegerilor. Cine are timp sa discearna in 2 zile pe cine va vota ? Sa afle ceva despre candidat, despre gasca din care face parte?Cum poti vota pe cel pe care -l doresti daca nu stii daca si unde va candida? Cit de departe este timpul toroipanului , a furcii si a ghioagei?

 7. In continuarea discutiei privind recitarea poeziei manifest a lui Radu Gyr, cateva comentarii – unele delicioase – de pe site-ul gandul.info (pentru necunoscatori, ziar in proprietatea familiei Lauder):

  Poezia este cu adevarat SUPERBA si nu are nici cea mai mica tenta legionara sau antisemita!
  asta nu inseamna ca M.Neamtu nu este un papagal ce nu are nici macar curajul raspunderii a ceea ce face! s-a bagat si el la ciolan alaturi de cei pe care-i critica mai acum jumate de an! din acelasi aluat ranced ca MRU!

  Baiatul e un simplu tanar securist. Atat.
  Oare ii place si tuica precum mentorului sau?
  Asta e noua generatie de politicieni?

  Neamţu este doar un politician ipocrit, nu este nici ignorant şi nici legionar.
  Se continuă spălarea pe creier a României iar domnii de la centrul acela obscur sunt parte a infamei operaţiuni.

  Da. pentru faptul ca m. neamtu este de partea tradatorului basecu troian, nu inseamna ca o poiezie patriotica trebuie condamnata. Dar tradatorii tocmai asta vor sa compromita si sa condamna orice urma de patriotism. nenorocitilor. la inchisoare pe viata cu voi.
  DA !! SA NE RIDICAM !!! SA FIM PATRIOTI !!! SA NE RIDICAM GHEORGHE SI IOANE PENTRU A ARUNCA LA GUNOI MIZERIILE OCCIDENTULUI NELEGIUIT. PENTRU A ARUNCA JUGUL PUS DE OCULTA SATANICA IUDEO-MASONICA DIN OCCIDENTUL NELEGIUIT !!!

  Radu Gyr a fost un patriot. CMCA sa faca bine sa mai citeasca ca nu doare .Referitor la evreii din 1944 ce a facut ANA PAUKER si alti evrei . Dupa cum spuneam cititi domnilor ca nu doare.

  Cei de la Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului cred ca isi fac singur rau.
  Ca sa nu va mai spun, dupa ce am citit acest articol, din antipatie profunda, Domnul Neamtu incepe sa-mi devina parca brusc simpatic.

  Urla ji.da.nii si se simt vizati, cind aud ca Gheorghe si Ion vor sa se ridice de sub jugul ocultei satanice iudeo-masonice. le este frica ca satana de tamaie de patriotism.nenorocitilor. afara din tara cu strainii!!!. la gunoi cu mizeriile occidentului.!!!! la inchisoare pe viata cu tradatorii oportunistii lingaii javrele…!!!!. iar culmea tupeului ji.da.nesc este tocmai acuzatia de antisemitism adusa celor care vor sa fie patrioti sa tina cu tara si nu cu strainii lacomi cu occidentul nelegiuit lacom si parsiv.

  frate, cand o vad pe ” femeia” asta m-apuca dorul de fuga !
  neamtu habar nu are ce inseamna miscarea legionara , doar flutura un steag care nu ii apartine , este un blasfemeiator si fraier pe deasupra . Radu Gyr a fost un mare patriot roman

  Foarte bine c-a recitat-o, uite ca TUDOR GHEORGHE o si canta!!!!! Vezi link… Oameni buni, acum o sa interzicem Dumbrava Minunata pentru ca Sadoveanu a fost COMUNIST?

  …tu-vă aia în ăla.
  Ați venit din nou să ne puneți botniță?

  Auzi, dle Neamțu, „eclectic” e un eufemism pentru „aiurit”? Că cam asta ești!

  cica noi traim in democratie :))..in afara faptului ca nu sunt simpatizanta a personajelor din ARD(nu inteleg ce legatura au ei cu dreapta), tara noastra are nevoie de oameni plini de ravna si drag de neam cum a fost Radu Demetrescu-Gyr.Poeziile sale si reala consacrare pentru cauza pana la sfarsit face din el un personaj de seama.
  Si ca sa raman in cuvintele lui,ca sa explic poate felul sau de a gandi citez ultimele sale ganduri: «Sunt prăbușiri de idealuri, de credințe, dar numai pentru curați». Într-adevăr, sunt naufragii sufletești. Eu am avut o credință. Și am iubit-o. Dacă aș spune altfel, dacă aș tăgădui-o, dumneavoastră toți ar trebui să mă scuipați în obraz. Indiferent dacă această credință a mea apare, astăzi, bună sau rea, întemeiată sau greșită, ea a fost pentru mine o credință adevărată. I-am dăruit sufletul meu, i-am închinat fruntea mea. Cu atât mai intens sufăr azi, când o văd însângerată de moarte”.
  Legionarii, in acea epoca au facut mai mult pentru Romania,decat fac in aceasta epoca preastralucitii nostrii conducatori.Au simtit,au luptat,au crezut si au murit intr-o credinta.Istoria,traditia si radacinile noastre nu trebuiesc uitate,altfel suntem precum o floare fara seva.

  .. Astfel de magarii ale ji.danilor si slugoilor lor ignora faptul ca in Romania inca mai supravietuieste poporul roman care are dreptul de acces la cultura proprie. Cui nu-i convine sa nu asculte sau sa plece din tara, nimeni nu-l retine cu forta. Iar javrele care ii tot dau cu antisemitismul nu fac decat sa amplifice sentimentele nationaliste. Iar istoricii sa spuna odata adevarul: vinovati de holocaust sunt evreii sionisti, dovezile sunt arhisuficiente.

  De remarcat că în acastă alianţă, totuşi, aşa zişii legionari sunt alăduri şi sub îndrumarea şi supravegherea unor comunişti şi securişti dovediţi cu documente, în opinia mea, după cele făcute publice.

  De ce avem in Romania un Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului?
  Care e shmecheria in toata treaba asta? Banii? Cam cati? Milioane? Miliarde? $
  Nu inteleg de ce statul roman, la care bag impozite si taxe, a inventat un astfel de organism….
  Ma simt discriminat, folosit, exploatat…

  Oricum acest Neamtu a rascolit frustrarile multor alienati. Este doar o poezie buna valabila in toate perioadele istorice, dar si un motiv dat imbecililor sa i gasesca pe ,,dusmanii poporului”

  Se rasuceste Radu Gyr in mormant, in momentul in care poezia sa superba e citata de sekuristi. Auzi, a devenit si subiect de disputa intre tov. col. MRU si tov. mr. Neamtu-usturoi… Intarata-i, drace… Desigur, in ultima vreme, jiidul asta MRU se delimiteaza de orice, doar-doar va intra in Parlament… “Nu-i a mea!” – si intoarse pe dos pagina proprie de feisbuc despre ghei, asa cum a intors si cearsaful plin de mehlem al patului viloaicei din Baneasa, deoarece ajunsese in stadiu de hasmaz sau zmatca, gandindu-se ca pomada cea mai buna ramane tot fluidul corporal propriu. Un sfat, rabbi MRU (ca tot te pricepi la toate), dupa ce-i iei pe Neamtu si pe sefu al mare la serparie si va numarati dungile verticale, cand ajungeti pe prici sa tineti minte ca degeaba va culcati cu spatele la perete daca obisnuiti sa dormiti cu gura deschisa! Si sa nu sperati ca penitenciarul ala o sa fie similar celui comunist, in care a suferit nevinovat Radu Gyr, eu va doresc unul cu mult mai rau!

  Aceasta ADUNATURA facuta pe genunchi compusa din Mafia PDL +Utecisto-Securistul MRU+Legionaro-Antisemitul Neamtu,se vrea legitimata de „popor” si se vrea la carma acestei natii !
  Frumoasa adunatura din pleava,ramasite,cioburi care nu are nici un Dumnezeu dacat dorinta acuta de REPORNI JAFUL IN ROMANIA !

  Ha , ha e buna gluma , a ajuns Neamtul legionar . Pai asta sustine vanzarea Cuprumin, Rosia Montana , a pachetelor de actiuni de la Tarom, Hidroelectrica , CFR , Transelectrica etc si asta-i legionar ? Legionarii erau oameni cu dragoste de tara , chiar daca au exagerat in anumite aspecte (fiind si provocatii ) , nu i-si vindeau activele tarii ( oare cui , ia ghiciti ? ) . Neamtul antisemit si legionar , ha ha ha , e buna gluma , cred ca rera mai reusita de 1 aprilie ?

  Degeaba faceti scoli daca nu e har de la Dumnezeu e pustiu dolofanilor

  Scuze pentru lungimea postarii, dar am crezut ca toate comentariile puse aici cu copy-paste merita atentia dumneavoastra.

  …Si o remarca: vremea Romaniei Noi incepe din…noi!

  • multam de postare , spre rusinea mea l-am citit doar pen ca vazusem acolo Tudor Gheorghe, nu stiam nimic de Gyr si probabil nici nu m-as fi obosit cu poezia daca nu era cantecul bardului. Oricum concluzia pe care am tras-o este ca jidanii s-au dilit rau de tot. Pai „buey” unde e antisemitsmul in poezia asta? Sau daca esti patriot si iti iubesti tara si neamul si refuzi sa fii sluga la jidani esati antisemit?

   • Marturisesc ca nu as fi insistat pe aceasta tema daca nu mi-ar fi placut in mod deosebit cateva din poeziile sale. La lectura lui „Ridica-te Gheorghe, ridica-te, Ioane” si a „Colind” – ului imi dau, pur si simplu, lacrimile, oricat de macho as incerca sa fiu. Iata:

   • Da, asa e, mare noroc cu T.G. (bardul care-l tot pupa în Curmätura Buzäului / în Epoca Goldstein pe Ceausescu N. = cel împotriva cäruia urmau sä se ridice Ion si Gheorghe din poesie) prin cenacluri (înfläcärate) nu?

    • Neica, nu fi capsoman! Cine esti tu sa-l judeci pe Tudor Gheorghe? Si de unde ai dedus ca il pupa in fund pe Ceasca? O fi cantat si ceva patriotardo-bolsevic pe vremea aia, nu zic nu, dar ar fi bine ca astfel de afirmatii sa fie si insotite de probe. in orice caz, am dubii serioase ca un om educat de un parinte legionar ar fi achiesat sincer la elucubratiile comuniste. Sau, poate nu stiai ca tatal lui Tudor Gheorghe a fost legionar…

     • Mä tem ca’ cam ai dreptate si, din lipsä evidentä de probe, mä väd silit sä-mi cam retrag afirmatia.

      Cräp de rusine … Li-s-o mai întâmpla, oare, si altora?

     • de ce te chinui sa-i raspunzi unei lichele care a improscat cu laturi tot ce a avut neaul romanesc mai bun si mai valoros? asta nici macar un nano tzian nu are si atat asteapta sa-l bagi in seama ca o sa latre pana cand ramane ultima postare a lui ca doar asa a fost invatat si asa isi inchipuie a invins. ptr excremente d’astea ultimul cuvant este inteles mot-a-mot.

 8. O postare de pe site-ul gandul.info care merita popularizare:

  #20 iv 11.11.2012 11:46

  Raspunde

  dragi contraspioni
  cu informatii putine si patetism in exces l-ati dovedit pe marele spion. cu informatii in exces si dragoste de tara, s-un caprar de-al vostru ar putea dezvalui smenul iubitului conducator cu sogorii orban victor, tokes, sogorita merkel si alti „dragi aliati”!
  cu nelimitat de generoasa recunostinta poporu v-ar incremeni in istorie dar… in vremuri de criza, argintii bat imortalitatea. asa perit-au burebista, decebal, tepes,antonescu si multi alti naivi idealisti.
  putem oare intoarce armele, macar odata, si pe calea onoarei, a demnitatii? putem fi finlandezi, polonezi, sarbi un ceas din istoria noastra?
  UE-i compusa din 26 state suverane s-o colonie. care-i aia? GHICI GHICITOAREA lui!”

  Aluzia cu informatiile in exces este cu referire la afirmatia Leliei Munteanu, ca, citez, „Detest teoriile conspiraţiei. Ele sunt apanajul celor care au puţină informaţie şi patetism în exces”

 9. De rasul curcilor: Dupa ce au incercat sa infecteze sistemele informatice iraniene cu Stuxnet, americanii si sauditii s-au trezit ei insisi infectati!
  Iata: http://www.hydrocarbonprocessing.com/Article/3116037/Latest-News/Chevron-says-computer-network-was-infected-by-anti-Iranian-virus-Stuxnet.html
  Culmea este ca cei mai afectati sunt cei de la Chevron – cei cu fracturarea hidraulica, va amintiti?

  Sa mai amintim ca Dumnezeu nu doarme?

  • Te referi la „cei de la Chevron – cei cu fracturarea hidraulica”, adicä la äia care sunt tocmai pe cale sä scoatä în paranteze noua paradigmä (terra-escrocherie) energeticä (bazatä pe „regenerabile”, respectiv cea mentä sä dubleze/tripleze artificial pretzurile energiei)?

   Încolo cred cä ai dreptate, se pare cä dumnezeul (mamelor) älora cu „salvarea” planetzilor pe bazä de eurocancer = mori de vânt si panele solare nu vrea cu niciun chip sä cedeze si sä meargä la culcare …

 10. Salut zdrobirea în alegeri a ARD-eiarfocurilor de cätre cei mai buni si mai socialisti dintre „national”-liberalii lu’ peste-präjit!

  Traiascä România-Rosie cu dungi bleau, liberä si cäcäristä!

  Jos Tiranozaurul!

  Traiascä Marea Revolutie din Ianuarie! – Sper ca Felix sä punä cât mai repede mâna (laba) pe Justitie, spre fericirea si bunästarea întregului norod!

  Träiascä si Partida Rromilor, aliatul de nädejde al USL, fäuritoarea Rromâniei de maine-poimâine!

  Träiascä si contributia ESENTIALÄ a Dreptei Românesti (a dreptei pulii) la izbânda istoricä de astäzi!

  Felicitäri tutulor celor care au contribuit la aceastä märeatzä victorie, cu vorba, cu shopârla, sau cu fapta (pe „teren”)!

  Noapte bunä & vise frumoase-foc!

  • Da. ARDe-i-ar focul, ai dreptate! Jigodiile astea sunt mult mai periculoase decat celelate: au staif, vorbesc limbi straine, consuma Moet e Chandon (muie esantion) si put a Clinique, precum rahatul ala scurt si urat de MRU, pe cand pe ceilalti mai tot omul ii stie ca pe niste grobieni ahtiati de onoruri si imbogatire, doar ca mai din topor.

   „Democrats vesrus Republicans, reloaded”, in varianta Damboviteana.

   • Da, ai dreptate, si nici aspectul înfrätirii între popoare nu trebuie neglijat: e prima datä în istoria României când „nationalistii” se întâlnesc (fuzioneazä) „pe teren” (pe teren miscätor) cu activistii Partidei Romilor!

    „Tzigänia Salveazä România” e pe cale sä devinä noul slogan al Dreptei (al adeväratei Drepte) „nationale”, nu?

    • Nu cred. Ma consider cu adevarat un om al dreptei si nu sesizez nici macar posibilitatea vaga ca sloganul propus sa apartina celor care iubesc cu adevarat Romania.

   • Si Germania (cancerul Europei) e cu „noi”!

    Ziare.ro: „Nemţii din România îşi pun, deasemenea, speranţe în noul Guvern USL, iar Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) are aşteptări mari de la noul guvern. „Sperăm să se formeze foarte repede un nou guvern. (…) AVEM NEVOIE DE POLITICI ECONOMICE PREVIZIBILE şi STABILE (nu putem cangrena / metastazia România, dacä lobby-isti nostri nu-i pot construi retzele eficiente de trafic de influentzä, n.n.), care să consolideze încrederea în România dincolo de graniţele ţării“, declară pentru RING Sebastian Metz, director general al AHK România.”

    Iatä cä nu numai tziganii si aliatii lor „nationalisti” de pe „teren”, ci si lobby-ul EURO-Coruptiei-Generalizate (multi-urile germane) salutä victoria în alegeri a celor mai buni fii ai poporului si îl someazä pe Tiranosaur sä facä pace cu ei.

    Facem pariu cä România va deveni curând fruntasä la importurile de echipamente energetice „eco-verzi” (la explozia preturilor energiei) si la socializarea totalä a economiei (la eradicarea oricärei forme de concurentzä, în frunte cu gospodäriile tzäränesti)?

    PS: am mai gäsit un articol-bombä despre teroarea-prin-„justitie” în Germania-felix, la adresa:

    http://www.eike-klima-energie.eu/news-cache/solarkritiker-fluechtet-vor-deutscher-justiz-ins-ausland/

    E vorba de un semen (fost economist-sef si procurist al unui mic concern din sectorul contructiilor) care a încercat acum 15 ani (!) sä demaste Mega-Eco-Escrocheria cu panourile solare si care acum o lunä, profitând de neatentia celor douä subunitäti de politie alocate executorilor judecätoresti veniti sä-l scoatä din casä si sä i-o ia, a reusit în extremis sä se sustragä deciziei judecätoresti de internare (fortatä) la psihiatrie, fiind acum dat dispärut …

    Doresc sä subliniez cä asemena stäri de fapt (barbarii) de ne-conceput (încä) în România de azi, reprezintä exact materializarea deplinä a sperantelor lu’ alde Herr Eurovolksgenosse Sebastian Metz & Co. KGmbH, cf. mai sus.

    • Se vede clar ca celor desteptati care au trait inafara, le devine in scurta vreme intolerabila coruptia autoritatilor si a celor asociati lor ( fascism este cuvantul care se aplica deplin, acum „democratiilor occidentale” ).

     Unui om serios nu au cum sa nu i se ridice in gat faptele.

    • He, he! Prima chestie „previzibila” s-a petrecut: Niels Schnecker a fost numit presedinte CA la CFR. Pour les connaisseurs, iata si o scurta caracterizare a acestuia, preluata de pe Wall-street.ro:
     ” Cine este Niels Schnecker

     Schnecker este om de afaceri, analist economic, colonel in retragere al US Air Force, fost pilot de vanatoare pe celebrele F16, om de televiziune, posesor de centura neagra in Kung Fu, poliglot (vorbeste noua limbi straine), are patru cetatenii (romana, germana, americana si israeliana)”.

     Mai bine-i publicau, fara atatea fasoane, legitimatia de la Mossad…

 11. Dupa ziua de ieri, cred ca este legitim sa ne intrebam de ce Presedintele nu avut nicio reactie fata de Frunzaverde, omul care a declansat, pe 28 martie, descompunerea propriului partid, generand situatia politica actuala in care se afla tara.
  Odata cu iesirea lui Frunzaverde din partidul in care a prosperat peste un deceniu si inscrierea in PNL, insasi fata partidului lui Bratianu s-a schimbat, pierzandu-si bruma de prestanta istorica ce o mai avea prin alianta aberanta facuta cu Ponta, propulsarea ca presedinte al Senatului a membrului clanului Cacarau si poluarea cu indivizi grotesti becalieni.
  Am certitudine ca in 2013 ne vom lamuri daca Basescu si Frunza verde au jucat in tandem sau separat, in farsa ce nu face sa rada niciun roman.

 12. Eufrosine
  Nu ne spui ce crezi despre mascarada cu Pontanacul Bucuros-că a vorbit cu ungurul bulan să-l ia in barca guvernamentală?
  Despre fățăul lui Badea când a auzit porumbelul scăpat de Pontanac?
  Despre *Arșii* (Ard-știi) mațe fripte, labagii și lași ?
  Că ne-a secat zilele țăranul *telectual și filozof* aeleden, cu gnosticismul lui.zen …

  • Sincer sa fiu, nu sunt la curent cu tarasenia. Daca iti face placere si ai timp, pune-o in max 800 de cuvinte si daca e bine scrisa, o public.

   Eu trec acum printr-o pasa proasta, am prea mult de lucru, nu prea ajung sa mai scriu si ma doare asta.

  • Nu o mai arde cu prostii,
   Că ţinteşti prea departe
   Şi poate zilele-ţi pustii,
   De mult erau secate.

 13. Eufrosin, răspunsul meu era pt Mecla, dar a alunecat mai jos. Am vrut să revin şi a ieşit o varză. Intervenţia ta ar fi binevenită pt a pune lucrurile în ordine şi a şterge ce este de prisos. Mulţumesc!

 14. http://adevarul.ro/news/politica/Inca-doi-parlamentari-cerut-parlament-unirea-basarabiei-romania-1_5166ad7b053c7dd83ff9acb1/index.html

  Scris de Lulea Marius Dorin:
  * * * * *
  Încă doi parlamentari au cerut, în Plen, Unirea Basarabiei cu România 11 aprilie 2013, 15:49 Citesc mai târziu download pdf print article Articol Comentarii 58 citeste totul despre: actiunea 2012 unirea basarabiei cu romania basarabia e romania ninel peia liliana minca +12 (16 voturi) 137 share 0 inShare Aboneaza-te la newsletter Abonare Parlamentarii români încep să devină responsabili şi să facă din ce în ce mai des declaraţii cu privire la Un nou proiect Naţional – Unirea Basarabiei cu România. De acelasi autor Brătianu acuzat de „nepotism” Să fim sinceri: Scutul de la Deveselu este îndreptat împotriva Rusiei… Cum contraatacă Rusia ofensiva culturală românească în Basarabia: sepa… Pentru că prin intermediul acestui blog mi-am propus să promovez informaţii cu privire la perspectiva şi necesitatea Unirii României cu Republica Moldova am să redau mai jos două declaraţii făcute de parlamentarii români în săptămâna care a trecut şi prin care au cerut în plenul parlamentului României Unirea Basarabiei cu România şi necesitatea implicării tuturor în acest proiect major. Subiectul nu este de interes pentru ziare şi atunci el nu este scos în faţă şi astfel mă văd nevoit să utilizez această tribună pentru a le evidenţia. De multe ori se reproşează politicienilor că nu fac nimic – iată că ei fac, doar că lucrurile nu sunt reflectate în presă. Să nu uităm că peste 116 parlamentari şi-au asumat ca în acest mandat să promoveze Unirea Basarabiei cu România prin măsuri legislative.
  * * * * *

  Iatä cä se mai întâmplä si lucruri bune. Nu? Articolul ar merita chiar a fi citi pânä la capät.

 15. Oare cei 116 parlamentari se implică pentru Unire din convingere sau fac jocul altora? Au tăcut chitic atâţia ani şi li s-a făcut lor, aşa deodată, un dor nebun de unire. Cred că occidentul, care a pus României jugul „democraţiei”, aspiră şi la Moldova. Cu siguranţă regionalizarea e făcută şi pentru Moldova, care devine a opta regiune. Dar nu cred că mişcarea va conveni Rusiei. În această situaţie unirea nu va fi posibilă decât prin voinţa poporului, printr-o revoltă populară concomitentă în ambele ţări surori. Ar fi o surpriză pentru toţi şi ar da peste cap planurile expansioniste ale ocultei mondiale. Alminteri, unirea dorită de noi, rămâne la cheremul jocului de putere dintre occident şi ruşi. Şi în cine să mai crezi, că şi occidentul din „pomul lăudat” s-a dovedit a fi doar un vax cultural şi un anticrism politic.

 16. Şi dacă uneori se creează aparenţa unor lucruri bune promovate de ei, la o analiză mai atentă, iese la iveală faptul că acest „bine” serveşte interesele lor şi camarilelor (trepăduşe) afiliate prin încuscrire sau prin simpla aplecare de cocoaşă.

  • Iar alteori, când se creaza aparente, ele chiar converg cu scopul lor declarat, nu-i asa?

   Ca facem nai aicea, ne jucäm de-a teatrul absurdului? Când respectivii NU se angajaza la nimic îi înjuräm cä nu o fac, iar când, în fine, o fac de bine-de-räu, îi mai înjuräm încä odatä pe motiv cä nu îi credem cä chiar o fac?

 17. Mai uite încä una bunä:

  * * * * *
  Preşedintele Ungariei a depus o coroană la statuia handbalistului Marian Cozma

  Sursa, autor: Jurnalul Național, Jurnalul Național.
  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/59457
  –––––––––––––––––––––
  Thalex, spune-mi te rog ce sa fac cu un comentariu care se inscrie in categotria celor pe care am promis ca am sa le veghez (nu sunt la obiect) ? Eufrosin

  • Ai dreptate.

   Dar iatä si povestea mea: cumva, citind articolele astea douä, se întâmplä de m-am bucurat (de tot, respectiv din inimä).

   Mi-am amintit atunci (brusc) de un forum pe care cândva scriam destul de des, si pe care domnea (prea ades) încrâncenarea.

   Dat fiind cä bucuria e (tot cumva) opusul încrâncenärii, m-am gândit sä le postez acolo (aici).

   Regret însä cä te-am mâhnit, si promit ca de acum înainte sä revin exclusiv cu stiri apocaliptice.

   • Nu e nevoie de stiri apocaliptice, ci doar de comentarii la subiect. Nu pot sa ignor propriile reguli

 18. @gopo,
  anticrism (în accepţiunea mea) vrea să însemne anti-Hristos, anticreştini(sm), derivat de la cuvântul biblic Antihrist.

  Thales, nu trebuie să generalizezi. Poate sunt eu mai pesimist şi nu mai cred în politicieni, după cum nu cred nici în capitalism, că ar fi tipul perfect de sistem economic, nici în sistemul parlamentar, care este total ineficient. Iar democraţia scontată nu prea se vede. Eu cred că toţi parlamentarii sunt racolaţi în diverse organizaţii şi alte cluburi (mai mult sau mai puţin secrete) şi ei propun acolo legi la comandă. Crezi că cel care susţine legea cu privire la adopţiile de copii de către unii (cu sexul indecis) i-a venit lui aşa o idee. Cu siguranţă e o lege comandată pe linie de organizaţie secretă, din care probabil face parte. Altminteri eu îl credeam un analist politic serios, dar m-a dezamăgit.
  Şi uite aşa ajungem să nu mai credem în nimeni.

  Oricum, detest politica şi cred că nu poţi practica o asemenea meserie dacă nu ai sufletul acordat pe cele mai joase frecvenţe.

  • Sunt CONVINS ca derbedeul care vrea sa reformeze legea adoptiilor în sensul descris de tine NU actioneazä de capul lui. Nu exclud nici ca initiativa unionistä sa fie o tactica, dar NU vad care / cum. Pur si simplu NU mä duce capul.

   Nu te pot încuraja însä în a detesta politica: atât Regele Solomon, cât si Mircea cel Bätrân, ori Împäratul Franz-Joseph au fäcut politicä si n-au fäcut-o deloc räu, chiar si atunci când, ne-iesindu-le pasentza (ca în cazul ultimilor doi) au provocat färä de voie dezastre tzärilor si popoarelor lor.

 19. Ca de obicei, apreciez la tine că ai argumentul în mânecă de fiecare dată. Dar ce gândim la un moment dat conţine influenţa trăirilor (experienţelor) de la acel moment, iar fenomenul politic de azi nu-mi dă motive de încredere. Poate în trecut oamenii erau mai sinceri (puri, naivi) şi politica era făcută pentru om şi pentru binele comun. Azi omul a devenit doar un factor statistic în planurile politicienilor. Şi ne lamentăm că nu avem încotro, deoarece o lume perfectă e imposibilă.

  Dacă toţi oamenii ar fi nişte înţelepţi (drepţi în fapte şi acţiune, modeşti, cunoscători întru cele spirituale, etc) atunci şi politica ar fi pe măsură. Dacă nu ar mai exista fapte penale, justiţia ar falimenta şi chiar statul ar pierde o grămadă de bani, colectaţi din diversele taxe (de timbru, de ex.) şi din impozitele cohortelor de legiuitori (judecători, avocaţi, grefieri, etc.). Deci statul câştigă din violenţa existentă în societate. Şi ne mai întrebăm de ce abundă secvenţele de violenţă la tv. Statul are interes să nu scadă pragul de violenţă ca să nu-i scadă P.I.B-ul. Se pare că absurdul a fost depăşit. Paradoxalul capătă teren.

  – S-au construit atâtea biserici, dar tribunalele încă mai există şi sunt pline ochi de năpăstuiţi şi nedreptăţiţi;
  – Numărul puşcăriilor a crescut în relaţie liniară cu „evoluţia” societăţii;
  – Politicienii vorbesc de evoluţie socială şi de lumea globală de mâine, dar numărul şcolilor a scăzut dramatic;
  – Se vorbeşte de siguranţa cetăţeanului, dar lumea se dotează cu arme şi muniţie;
  – „Experţii” vorbesc de eficienţa sistemului capitalist, dar omul munceşte tot mai mult timp, câştigă mai puţini bani şi pe zi ce trece devine doar o anexă în sistem.

  O lume ideală nu-i imposibilă, dar nimeni nu are interesul să o creeze şi acesta este cel mai mare paradox.

 20. De ex. în august 2012 ministerul de finanţe preconiza să încaseze din „amenzi şi alte sancţiuni aplicate celor care nu respectă legea” 800.000.000 lei (sursa http://www.rtv.net/cum-face-guvernul-rost-de-bani-pentru-bugetul-de-stat_40028.html).
  Asta fără a pune la socoteală încasările din impozite, TVA şi alte taxe pe toate dosarele vehiculate prin judecătorii şi notariate. De altfel, printre bogaţii acestui gen de societate, se numără judecătorii şi notarii.

  Dacă s-ar intabula toată suprafaţa ţării casta acestor funcţionari s-ar îmbogăţii enorm şi statul, de asemenea. De aceea nu s-a promulgat legea cu intabularea gratuită a terenurilor, căci cei care aplică legea o şi fac, nu? Şi atunci trag spuza pe turta lor.

  A, era să uit. Anul acesta creşte valoarea amenzilor, că nu se poate linişti lumea cu amenzi aşa de mici. Dar de ce n-or încerca ei să reducă indisciplina prin educaţie civică predată prin şcoli? Asta necesită cheltuieli şi are efecte grave pe termen lung, căci dacă toţi vor fi educaţi şi disciplinaţi se pierd nişte bani la buget.

  Şi, fapt curios, tot românii sunt deschizători de drumuri şi în materie de paradox social. După curentul teatrului absurd al lui Eugen Ionesco (subliniat subtil de Thalex) urmează paradoxismul, un curent poetic adus în scenă de Florin Smarandache, un alt român talentat plecat în bejenie de prea mult „bine” pe plaiurile noastre.

  Cer scuze lui Eufrosin că am ieşit din subiect, dar îmi e penibil să comentez un fenomen politic căruia (eu personal) refuz să-i recunosc legitimitatea. Tot ce s-a perindat prin vitrina politică după dec 89 n-a fost decât un simulacru politic şi o mare mascaradă, pusă în scenă de forţe oculte şi antiromâneşti.

 21. Mai mult decât calm şi linişte, un înţelept ar recurge la tăcere. Pentru că el ar şti şi ce urmează pe arena lumii, mânată de destin. Şi ar mai şti că nu vorbele schimbă lumea, nici politicile şi nici flăcările violet, sau magicienii lor obosiţi, ci acumulările din subconştientul colectiv. Şi când trebuie să vină scadenţa, schimbarea se va produce în forţă şi pe neaşteptate, iar acest moment ştiu că este aproape.
  Numai bine!

 22. Am acumulat atâta dezgust faţă de acest tip de societate, impusă la noi subtil după „Marea Revoluţie din decembrie”, încât nu mă pot abţine să detest orice fel de partide (clanuri, găşti, cluburi, grupuri de interese şi ce or mai fi ele). Şi se pare că mulţi oameni gândesc la fel simţindu-se închişi, fără voia lor, în aceste lagăre ale democraţiei şi liberalismului, care tinde spre absolut, adică spre anarhie.
  Parcă acest sistem a fost gândit (special) în acest mod pentru a fi mai uşor de controlat de nişte grupuri supranaţionale, având agenţi racolaţi din rândurile celor care conduc ţările (anexate) la un moment dat.
  Nu cred că în viitor partidele politice ar trebui să mai existe. Lumea trebuie gândită altfel, iar strategia de funcţionare (supravieţuire) a unei societăţi nu poate fi pusă la vot, ci trebuie susţinută de argumente ştiinţifice şi nu de vorbărie şi minciuni (politice). Dumitru Constantin Dulcan arată (în cartea „Către noi înşine”, Ed. Eikon, 2010) că „Într-o lume dominată de ştiinţă şi tehnologie, nu este oare absurd ca deciziile de care depinde soarta sa să aibă doar o fundamentare politică şi, deci, subiectivă? Nu este oare înţelept ca ştiinţa şi raţiunea să aibă ultimul cuvânt? Iată de ce Karl R. Popper şi I. G. Martins sunt de părere că «ar trebui să înlocuim acest oribil sistem al partidelor politice». Într-o societate normală şi raţională strategia n-ar trebui să fie subordonată ideologiei spune şi J. K. Galbraith”.
  Cât de mult ar trebui să evolueze oamenii pentru a fi posibil saltul spre o societate raţională şi ce pericole ne-ar pândi ajunşi în acest stadiu? Oricum, într-o lume a fiinţelor raţionale ar trebui depăşită legea dură a naturii prin care „cel puternic domină pe cel slab şi se opune celui care tinde să-l distrugă”. Mai ales în domeniul economiei. Ce ar fi dacă unităţile economice în loc să se concureze s-ar ajuta între ele? Cum e posibil ca miliarde de celule dintr-un organism să funcţioneze şi să conlucreze pentru binele întregului? Aici legea cererii şi ofertei şi legea concurenţei, trâmbiţată de ideologia capitalistă, par a nu exista. Şi totuşi organismele există şi sunt adevărate minuni de organizare şi funcţionare.
  Aici trebuie să fie cheia pentru crearea unui nou tip de societate umană. Şi ea pare a avea trăsături socialiste, chiar dacă e posibil să se numească altfel.

 23. indragiiar ciorile si spanzuratorile,” ca am ajuns o tara de nimic…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: