„Ajunge cu românii”, sau cum să dai în capul națiunii, sub orișice pretext.


Sub un titlu menit să ne umple de revoltă împotriva nedreptății și a umilințelor cărora sunt supuși pe nedrept Românii, agenția (sau agentura?) Mediafax, anunță că un cuplu soț-soție de Români, au fost opriți de la pune piciorul pe pământul Noii Zeelande, de către un ofițer al Serviciului de Imigrare Neo Zeelandez, care ar fi spus batjocoritor colegului său: „gata, ajunge cu românii”, sau „te rog nu îmi mai trimite alţi români”, depinde de interpretare.

 

 

Cuplul s-a plâns mai apoi de „discriminare rasială”, după care a fost re-îmbarcat în avion în aeroportul Auckland și trimis în țara de baștină, de ar fi fost aceea cea adevărată…

S-ar putea spune că plângerea de discriminare rasială a „românilor” a avut loc pe bună dreptate, dacă ținem seama de cele raportate de către Ministerul Afacerilor, Inovației și al Muncii al Noii Zelande – citez fără traducere, căci tot Românul cunoaște limba engleză, mai ceva decât acum 50 de ani, rusa:

” A group of seven Romanians have been prevented from flying to New Zealand yesterday after suspicions were raised by immigration New Zealand (INZ) about their intentions.

Two of the group – a husband and wife – were already known to INZ as they had been prevented from travelling to New Zealand three years ago as part of a larger group. On this occasion the group of seven were profiled by INZ and with the assistance of the airline they were prevented from boarding a plane and questioned by staff based in Immigration’s 24/7 operations centre at Auckland Airport.

As a result of this interaction and following further enquiries undertaken it came to light that the couple and a number of others in the group stopped yesterday were convicted in the United States for organised theft and subsequently deported from that country.

INZ Border Operations Manager Karen Urwin says the group claimed they were planning to stay in Auckland for five days because it was a beautiful time of year to visit New Zealand. “It is our view that the group are likely to be part of a criminal gang who had intended to come to New Zealand to commit crime,” Ms Urwin says. “By preventing their travel to New Zealand we have managed to disrupt the gang’s activities and make it less likely that they will be able to target New Zealand again.

“The husband initially said he had never been convicted of any offence apart from a drink driving conviction in Romania and had never been deported from another country,” she says. “But he was then advised we had information about his convictions in the United States. It was also explained to him that he was told back in 2009 when he and his wife were offloaded from another flight to New Zealand that he needed to apply for a visa to enter New Zealand again.”

“This is an excellent example of the important work Immigration New Zealand does at the border and shows how crucial it is that we work with our international partners to protect the integrity of our border.”

Pe scurt ăștia făceau parte dintr-o bandă infracțională deja cunoscută autorităților SUA, pe care respectivii nu au scutit-o în trecut de „binefacerile” prezenței lor și de care guvernul Neo Zeelandez avea cunoștință, fapt pentru care le-a refuzat pe bună dreptate intrarea în țară.

Sunt ei de condamnat pentru aceasta, sau maidegrabă mass-media vândută și manipulatoare care nu scapă nici o ocazie pentru a ne prezenta ca pe ultimii ratați, nevrednici de a călca pe afară, ‘necum de cinstea lumii?

Cicăliți zilnic cu discriminarea împotriva valoarosei rase a „rromilor”, nu suntem scutiți nici de prezentarea acestora ca Români, atunci când interesele denigratoare ale stăpânilor alogeni ai mass-mediei „românești”, o cer – ar fi oare de condamnat reacția sănătoasă a Românilor sătui de a fi împroșcați cu noroi?

O Românie nouă – vremea ei a venit!

 

 

106 răspunsuri

 1. De data asta ma vad nevoita sa iti dau 100% dreptate.

 2. astea sunt petarde și fumigene puse de băieții veseli cu ochi albaștri din serviciile patrihoațe ale țării! vai vai, ce oroare!

  îți dai seama ce patetici și distruși au ajuns, gloată de incompetenți, dacă singura lor soluție pentru a mai aduna și readuce acasă din disperații care fug în toată lumea de bine ce le e în românia, e acest gen de lucrături și fumigene!

  da, am cele mai sinistre bănuieli în direcția asta! dintr-o dată le-a luat cineva mințile tuturor europenilor, licuriciului, acum și emisferei sudice șamd …

  cît e realitate și cît manipulare e greu de judecat … nasul meu îmi spune că e și destulă realitate construită cu greu de incompetenți de prin servicii, adică diversini reale mergind pînă la provocarea unor astfel de incidente reale!

  cu singurul scop de ai face pe români să nu mai caute un loc de muncă prin țări străine!

  gunoaiele naibii, aici chiar că aluneci în pesimismul bietului pavel coruț vizavi de servicii cînd vine vorba de aparat interesele țării, vezi cartea viitor cu cap de mort, nu sunt în stare să îi reguleze pe mafioții care fură și distrug romînia și au ales să ne-o tragă tot nouă pe extern!

  bravo! ăștia da patrioți! viitor cu cap de mort are biata țară cu astfel de strategi în fruntea ei!

  evident moț pe movila de rahat cine altul decît bășinescu, marele zeus! n-ar fi exclus ca genialul zeus să fi venit cu o astfel de soluție iar trepădușii portocalii călăriți de el de prin servicii doar să execute ordinele cu o perversă juisare …

  • Nu stiu daca e chiar asa, cand insusi Presedintele tarii ii indemna pe Romanii din tara sa „plece daca nu le place”, pe cand celor fin diaspora le adresa indemnul sa ramana acolo unde sunt, numai sa continue trimiterea de bani in tara.

   De acord, baietii nu mai lucreaza demult pentru noi, dar asta nu-i o lucratura de-a lor facuta cu scopul de a ne tine pe noi in tara. E una demoralizatoare, trasa din partea mass-media. Iar de-ai cui sunt astia….

   • păi da! dacă nu le place să plece și dacă nu le place dincolo să vină înapoi dar fără nici un fel de obligații pentru stat și guvern de a-și apăra cetățenii și interesele lor nici afară nici în țară!

    că, se plînge bășinescu marinelul, am devenit prea moi și prea comozi, prea dependenți de stat și de puterea lui de a ne apăra de rele! ia să ne mai descurcăm și singuri și să nu îi mai deranjăm pe ei cu văicărelile noastre de cerșetori și asistați sociali!

    să fim mai bărbați și să ne descurcăm singuri! da’ să nu uităm să ne plătim taxele și impozitele! vizavi de plata lor n-avem voie să ne descurcăm singuri cum ne duce capul și functie de nevoi! alea pe plătim cum vreau ei nu cum vrem noi!

    ăsta e statul de rahat creat de bășinescu marinelul și păzit de serviciile la fel de urît mirositoare și incompetente clocite sub aripile sale!

    repet sunt numai bănuieli crescute din tot felul de știri ciudate ca aceasta … tot mai dese și tot mai ciudate, zici că toată planeta s-a vorbit să ne chinuie și să ne facă viața amară de la polul nord, canada, sua, america de sud, africa, asia pînă în europa!

    dintrodată românii sunt cei mai nenorociți, cei mai bolnavi la cap, și cei mai săriți de pe fix peste tot în lume!

    parcă seamănă a manipulare! parcă seamănă a lucrătură a serviciilor secrete, cu inconfundabila amprentă de tembelism și incompetență specifică băieților veseli cu ochi albaștri din românica!

    cei mai veseli oameni de pe planetă! toți clone de tip blejnar! chiar și bășinescu! din gură părea ceva mai capabil și mai potent după fapte tot la nivelul de băiat de gașcă tip blejnar e!

    că mai e un pic și se fac două mandate și bășinescu tot la nivelul promisiunilor neîmplinite a rămas!

    hă hă hă și atît … ca blejnar! doar vocala e schimbată în loc de hăhăit avem heheit de băiat de băiat, jmecher de cartier …

 3. Si la ce te astepti de la fituicile familiei Lauder? da o geana pe prosport.ro, ori pe cele mai multe articole din Gandul, si te lamuresti.
  Si mai uita-te si aici: http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c32.0.403.403/p403x403/308482_283887061716858_1443088916_n.jpg

 4. Cete de migratori au venit si au plecat din tara noastra, Dacia, mai recent, Romania, de milenii.

  De foarte curand si-au luat chiar ceva din numele nostru, un soi de furt de identitate, caci din totdeauna, se fura, desigur, doar ce e de valoare.

  Ca industria, pamantul si resursele noatre care sunt cumparate, furate etc. de „proaste” si de „fier vechi” ce sunt. Hai pi buni! Se fura de bune ce au fost si sunt inca.

  Noi vom sta alerti si calmi si ne pozitionam. Nu am tolerat in vechime sau mai recent nici una din invazii, si nu o vom tolera nici pe asta cu tzigani si altii straini ce actioneaza conspirat, chipurile, modern, cu furt de indentitate si palavre debitate de panarame triste si constipate.

  Nu o sa irosim nici macar o insulta pe migratori. Ei vin, pleaca, ne incomodeaza, ii rabdam cu intelepciune si cand ne vine bine, ii „refulam” tehnic adecvat.

  • să fie siguri că nu-i ratăm pe niciunul cînd va veni vremea marelui vai!

   Șuie Paparude – E suflet în aparat

   Trageți de fiare, trageți de fiare!
   Că dacă nu se mișcă sufletul ne moare!
   Cu muzica nebună trageți de fiare!
   Și sufletul va prinde aripi ca să zboare!

   Armada Verbală atacă frontal!
   Din față, din spate și din lateral!
   Nimic nu-i stă-n cale
   E totul normal
   Dă bass-ul mai tare echilateral!

   O să tragem de fiare pînă le ies ochii din cap și flăcări pe nas! Că e pe bază de bătaie, sînge în instalație și coaie!

 5. Off topic: Asta e buna 🙂
  OSLO (Reuters) – The European Union won the Nobel Peace Prize on Friday for its historic role in uniting the continent in an award meant as a morale boost for the bloc as it struggles to resolve its debt crisis.

  The EU has been a key in transforming Europe „from a continent of wars to a continent of peace,” Committee chairman Thorbjoern Jagland said in announcing the award in Oslo.

  „This is a message to Europe to do everything they can to secure what they’ve achieved and move forward,” Jagland said, saying it was a reminder of what would be lost „if the union is allowed to collapse”.

  • He, he! Suna ca si cum baietii de la fundatia Nobel s-au dotat cu fulare albastre cu stelute si canta in tribune „You’ll never walk alone!”… De unde se vede ca microbistii pot fi intalniti oriunde!

 6. off topic: dovezi ale apartenentei oculte a lui DD-salvatorul patriei:

 7. EUFROSIN UITA-TE TE ROG LA ACEST FILM.
  TU VEZI CE POARTA MARK FEISBUC PE EL?

  • Nu ma pronunta cu nici un grad de competenta vis-a-vis de o conectie intre Facebook si Iluminati.

   Dar ce stiu cu certitudine este ca guvernul american a folosit Facebook cu success absolut in hartuierea mea in US, Thailanda, Mexico, Cuba, Germania, Austria, Ungaria si acum in Romania.

  • Mare branza nu e. Un sapre otravitor isi poarta neaparat semnele sale distinctive, iar lumea il cunoaste dupa acestea.

 8. Sa mai si radem:

  Iata adnotarile tehnicienilor de intretinere de la Qantas, la observatiile pilotilor referitoare la functionarea avioanelor, notate in jurnalul de mentenanta al aeronavelor:
  – Piloti: Cauciucul principal de pe stanga aproape ca trebuie schimbat.
  Mentenanta: Aproape schimbat cauciucul principal de pe stanga.
  – P: Zborul ok, doar „aterizarea automata” cam dura.
  M: „Aterizarea automata” nu este instalata pe acest avion.
  – P: Joaca ceva la bord.
  M: Strans ceva la bord.
  – P: Gaze moarte pe parbriz.
  M: Comandat gaze vii.
  – P: Semn de o scurgere la echipament aterizare dreapta.
  M: Semn inlaturat.
  – P: Franele de frecare blocheaza valvele de viteza.
  M: Asta le este scopul.
  – P: Sistemul IFF inoperabil.
  M: Sistemul IFF intotdeauna inoperabil daca este OFF.
  – P: Suspectez crapatura in parbriz.
  M: Suspectez ca ai dreptate.
  – P: Motor 3 lipsa.
  M: Gasit motor 3 pe aripa dreapta dupa ce l-am cautat putin.
  – P: Avionul merge caraghios.
  M: Avertizat avionul sa stea drept, sa zboare cum trebuie, si sa ia lucrurile in serios.
  – P: „Radarul tinta” bazaie.
  M: Reprogramat „radarul tinta” sa cante cum trebuie.
  – P: Soricel la bord.
  M: Instalat pisica.
  – P: Zgomot de sub bord. Suna ca un pitic care bate ceva cu ciocanul.
  M: Confiscat ciocanul de la pitic.

 9. Off topic: o conversatie avuta pe facebook, care arata respectul autoritatilor fata de drepturile fundamentale ale cetatenilor:

  Daca nu functioneaza linkul, am rugamintea, Eufrosin, sa ma anunti la adresa de mail de mai jos, si voi incerca sa-ti dau conversatia cu copy-paste

 10. off topic : http://www.efemeride.ro/x-files/declaratie-socanta-marea-britanie-este-pregatita-de-o-invazie-extraterestra/

  Si o observatie, facuta de un om de stiinta acum vreo 40 de ani:
  ” Daca as vedea la microscop o colonie de bacterii cantand, ca un cor studentesc : „Nu turnati iod peste noi, ca vrem sa vorbim cu voi, nu as mai avea nici un chef sa bag acele bacterii in sterilizator”…

 11. VD: Vad ca se vorbeste de candidaturi. Cati stiu ca, pentru a candida, trebuie depusa o garantie de cinci salarii minime brute? (daca e sa ma intrebati pe mine, nu agreez treaba asta, fiind o „adaugare la lege” relativ la dreptul constitutional de a fi ales). A propos, „a candida” o fi avand vreo legatura etimologica cu Candida Albicans (honni soit qui mal y pense!)?

  Gheorghe Piperea: Asta cu garantia e chiar tare. Parca se vorbea ceva de o astfel de garantie in pre-campania pentru prezidentiale din 2009. Dl Boc propunea o garantie de 300 de mii de euro, cred. Nu s-a mai reglementat. Daca legea alegerilor parlamentare a introdus sau a pastrat o astfel de garantie pentru candidatii independenti este o incalcare evidenta a Constitutiei si se poate constitui intr-o campanie in sine. Ma intreb ce ar zice inteleptii de la CCR in fata unei astfel de reglementari atacate cu exceptie de neconstitutionalitate. Probabil ca ar respinge-o ca inadmisbilia dupa vreo zece luni de la alegeri. Ca doar nu e niciunul dintre noi presedinte care sa ceara din garaj termene mai scurte si solutii favorabile „statului de drepti”. In orice caz, verific. Si revin. Multumesc dlui Dumitrache pentru ca mi-a atras atentia.

  Mihaela Mazilu-Babel: treaba asta trebuie contestata, si contestata fast. ne facem de ras rau de tot. eu planuiesc sa o traduc in engleza si sa o trimit la un ziar in afara. ca e FENOMENAL.

  Gh. P: Este, intr-adevar, incredibil. Deci, daca vreai sa iti exerciti un drept constitutional, platesti. Halal democratie. Poate ar fi mai bine sa se re-introduca si votul cenzitar. Macar, in acest fel, am fi siguri ca vor fi la vot numai oamenii cu bani si vor fi in Parlament numai oamenii cu bani. Cei cu idei si nevoi sa stea acasa. Pdap, ca independent, numai in cazul in care obtii minim 20% din voturi ti se restituie cautiunea. Celor care candideaza pe liste de partid li se restituie doar daca au obtinut minim 2% din voturi la nivel national (ceea ce este sub pragul electoral; de aici concluzia ca partidelor parlamentare li se restituie „cautiunea” in orice situatie). Este evident sensul legii – voi, independentii si voi, cei din partide noi sau mici nu candidati, ca nu aveti, oricum, „sanse” sa intrati in parlament si mai si platiti pentru acest sport. Politica e pentru noi, cei care suntem aici in politica. Inca odata : halal democratie! Si e foarte dreapta Romania dlor de la PDL care au emis aceasta aberatie de lege. Ca si Mihaela Mazilu- Babel, si eu zic ca trebuie protestat.
  MMB: In motivatia CCR se sustine ca:” Condiţia constituirii unui depozit de o anumită
  valoare reprezintă una dintre modalităţile prin care se urmăreşte descurajarea candidaturilor
  lipsite de seriozitate şi responsabilitate, astfel încât în faţa electoratului să se prezinte
  candidaţi cu adevărat determinaţi, capabili să reprezinte şi să îndeplinească interesele
  alegătorilor. Totodată, candidaţilor independenţi depozitul li se restituie dacă aceştia au
  obţinut cel puţin 20% din voturile valabil exprimate în colegiul uninominal în care au candidat.
  În legătură cu constituţionalitatea prevederilor legale care instituie constituirea unui
  depozit pentru fiecare candidat, Curtea Constituţională a statuat, prin Decizia nr.305 din 12
  martie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.213 din 20 martie 2008,
  că „dispoziţii din reglementări internaţionale nu se opun unor circumstanţieri şi chiar unor
  restricţii în exercitarea libertăţilor”. Totodată, prin Decizia nr.226 din 3 iulie 2001, publicată în
  Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.605 din 26 septembrie 2001, Curtea a reţinut că, în
  virtutea prevederilor art.19 pct.3 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice,
  „exercitarea libertăţilor poate fi supusă anumitor limitări, ce trebuie însă să fie stabilite în mod
  expres prin lege şi care sunt necesare, printre altele, apărării securităţii naţionale sau ordinii
  publice”.

  …Si o lista a dispozitiilor legale incalcate de norma respectiva, gasite prin efortul d-nei drd. Mihaela Mazilu Babel:

  Dispoziţiile din Constituţie pretins încălcate sunt, în ordinea invocării lor, cele ale
  1. art. 37 – Dreptul de a fi ales,
  2. 2art. 16 alin. (3) care garantează egalitatea în drepturi sub aspectul ocupării funcţiilor şi demnităţilor publice, civile sau militare, în condiţiile legii, de către persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară,
  3. art. 2 alin. (1) privind suveranitatea naţi
  onală,
  4. art. 4 alin. (2) sub aspectul criteriilor de discriminare, în speţă discriminarea pe criteriul averii, şi
  5. ale art. 20 alin. (1) referitoare la interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
  6. De asemenea, mai sunt invocate prevederile art. 14 – Interzicerea discriminării din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale,
  7. ale art. 3 – Dreptul la alegeri libere din Primul Protocol la Convenţie,
  8. ale art. 21 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului,
  9. ale art. 25 şi ale art. 26 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice,
  10. ale art. 17 pct. 2 lit. b) din Tratatul de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, ratificat de România prin Legea nr. 13/2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 107 din 12 februarie 2008, intrat în vigoare la 1 decembrie 2009,
  11. şi art. 1.3 pct. ii) şi vi) din Codul bunelor practici în materie electorală, adoptat de Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept – Comisia de la Veneţia.

  Conversatia e mai lunga, dar am incercat sa surprind esentialul. Cu scuzele de rigoare pentru tehnicalitati…

 12. O dovada ca unul din cei mai mari furnizori de troieni, virusi, si alti carcalaci informatici este Bill Gates cu al sau Microsoft:

  Astazi, fiind avertizat de antivirusul meu de o incercare de interventie externa, am introdus IP-ul agresor intr-un IP tracker si iata ce am gasit:

  IP Address: 94.245.121.215
  IP Host: 94.245.121.215
  Find IP Address Location for ‘My IP’ 94.245.121.215
  Continent: Europe (EU)
  Country: United Kingdom (GB)
  State: Unknown
  City: Unknown
  ISP: Microsoft Limited
  Organization: Microsoft Limited
  Time zone: Europe/London
  IP Address Lookup related for ‘My IP’ 94.245.121.215
  Continent Lat/Lon: 48.69083 / 9.1405
  Country Lat/Lon: 54 / -4.5
  City Lat/Lon: (54) / (-2)
  IP Language: English, Irish, Ulster Scots, Scottish Gaelic , Scots, Welsh, Cornish
  IP Currency: Pound sterling (GBP)
  IDD Code: +44

  • și deabia acum ai bălegat de seamă bulache? eu m-am luminat de vre-o 10 ani, de pe vremea winxp-ului și de atunci am sărit în barca diavolului încornorat, adică a bovinei GNU, a linuxului …

   • Io vorbeam de dovezi, nu de barfe…Justitiabile. Dovezile, nu barfele. Mai ai de invatat, domnu cu ochiu si timpanu!

  • lol!

   Remote Procedure Call – Virus Shutting Down Windows XP
   http://www.faqs.org/rfcs/rfc1831.html

   gargaragiule, burta pe carte! paște de la badea goagăl ceva wikipedia după PRC și luminează-te!

   eu m-am luminat acum vre-o zece ani cînd m-a lovit drept în moalele capului drăcovenia aia de msblast!

   după ce am priceput cum stă treaba am scuipat în sîn ca atunci cînd îl vezi pe michiduță și am fuuugiiiiit ca de ucigă-l toaca de sistemul de comandă și control de la distanță pe numele lui windoze

   auzi la el că n-am dovezi!
   ip-urile alea sunt copilării, prostii!
   RPC-ul e de bază!
   și e … oficial! în documentație!
   bubulii așa lucrează cu cărțile pe masă!
   că nu caști ochii nu e vina lor!
   cu dovezi, chiar IP-ul dat de tine, e numai vina ta!

 13. Daca este de folos puteti publica lansarea de carta “18 zile in Congo” a parintelui Gheorghe Hrisostomu, ce ne descopera ortodoxia africana si marea minune a lui Dumnezeu!
  http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/10/26/lansare-de-carte-la-libraria-sofia-bucuresti-18-zile-in-congo-de-arhimandrit-gheorghe-hrisostomu-traducere-si-cuvant-inainte-de-preot-matei-vulcanescu/

 14. ortodoxia africană?
  DA!
  este de mare ajutor!

  normal că sunt extrem de utile astfel de cărți mai ales în contextul confuziei din capul multor creștini verzi și patrioți între rasă și credință!

  astfel de cărți ar trebui citite de ortodocșii verzi și patrioți ca treaz, ca să li se mai destupe mintea!

  ca să priceapă și ei faptul că și maimuțele deabia coborîte din copac pot crede în dumnezeu și pot fi creștini ortodocși! că și ei sunt oameni !

  n-au nevoie decît de lumina și puterea adevărului ca să se ridice din 4 labe în 2 picioare! ca să devină oameni ca fel cum am devenit și noi, cunoscînd adevărul!

  și, după ce o citesc, sper eu să înceapă să înțeleagă imensa eroare de judecată pe care o fac cînd confundă rasa și neamul cu biserica creștină, cu comunitatea de credincioși!

  confuzie care la făcut pe un nebun ca anders behring breivik să ucidă în numele domnului pentru apărarea rasei albe, evident creștine și nu orice fel de creștinism ci cel mai supărat creștinism, creștinismul pur al templierilor, de multiculturalismul și amestecul forțat cu rasele inferioare impus în mod pervers de elitele politice umaniste ale mUE al căror unic scop e amestecul raselor, distrugerea rasei albe ariene și implicit distrugerea adevăratei credințe creștine care n-are cum fi altfel decît a rasei albe superioare …

  poveste schizofrenică în care mulți creștini verzi și patrioți văd tulburător de multe lucruri adevărate!

  • Trec peste chestiile cu „maimute africane coborate din copac” si altele pe care m-am gasit nevoit sa le editez din comentariul tau. Precum noi, si fii lui Ham sunt creatia Lui Dumnezeu – iata un exemplu deosebit, Sfantul Moise Africanul:

   Sf. Moise negrul

   http://orthodox.net/redeemingthetime/2009/09/10/abba-moses-the-ethiopian-icon-sayings-and-life/

   • omule faza cu maimuța e ironie! o labă în plus peste bot la posibilele clone de tip breijvic!

    preventiv!

    că nu e singurul care are draci arieni și albi prin scăfîrlie! templieri puri și cu cruciuliță! n-ai văzut pe treaz ce ușor și-a prins urechile în aberația cu rasa albă superioară și creștinismul ei nativ!?

    mai avea un pic și defila cu burebista creștinul pe forum!

    pentru mine a fost un șoc! nu părea deloc genul, dimpotrivă!

    • Stiu ca a fost o ironie, dar m-ai obligat sa iti raspund. Daca ai stii cator provocari le fac fata, ai intelege. Idea este ca jigodiile incearca sa compromita prin citarea extrasa din context a unor pasaje. Parca ii vad pe netrebnici: „Lumea dupa Eufrosin propaga ura, intoleranta, rasismul si antismucitismul”, ce o mai fi si ala… Pana si umorul trebuie oarecum adaptat vremurilor astora.

    • cu atît mai bine! cel mințit și înșelat de acele jigodii se va lumina mai repede! nu va trebui decît să găsească citatul original în contextul original și să judece singur unde este adevărul!

     nu ăsta e rolul blogului? să desconspire si combată minciunile? să le arate mecanismele, metodele prin care se furișează ca adevăr în mintea și inima noastră?

     de unde atîta lipsă de speranță în puterea adevărului în fața minciunii? în capacitatea lui de a învinge indiferent de condițiile luptei?

     cumva ai impresia că lupta e inegală? că adevărul n-are șanse de a învinge? că lupta e necinstită?

     hmmm!

     puterea adevărului e mai mare nu pentru că e de două ori mai mare ca a minciunii ci pentru că e alt fel de putere, de altă natură!

     în limbaj matematic se numește incomensurabilitate! adică se măsoară cu unități de măsură incompatibile, calitativ diferite!

     minciuna poate băga antrenamente la sală cît vrea mușchiul lui, poate adăuga la putere cît poftește, nu va depăși și nu va învinge niciodată adevărul pentru că cele două puteri nu se măsoară cu aceleași unități de măsură!

     minciuna își poate măsura bicepșii fibrați și tari ca piatra cît poftește nu din zona aia vine puterea adevărului!

     iar în viața reală asta înseamnă că adevărul trebuie primit nu intră cu forța pe ușa sufletului! nu aia e puterea sa!

     valabil și pentru treaz cu rasa lui albă, superioară pentru că e singura, din naștere, cu adevărat creștină, ariană și templieră!

     da treaz! mă obsedează creștinii verzi și ortodocși, știi tu care!

     aș vrea să îi văd cum își recunosc erorile și greșelile! cum deschid ușa adevărului cu bucurie nu cu ciudă și tristețe că n-au nimerit-o din prima și au greșit tocmai ei, cei mai verzi și mai patrioți creștini dintre toți!

     ceea ce observ cu aceeași dezamăgire și la tine, treaz!

     cine ține strîns la piept minciuna LUI și nu îi dă drumul să plece deși adevărul îi bate la ușă politicos, respectuos, cu căciula în mînă, ca un adevărat împărat, țăran român care știe că nu fala și gura lumii te ridică în ochii Lui ci faptele și credința în adevăr?

     cine iubește minciuna și plînge cînd o pierde pentru că era adevărul LUI? munca lui, cîteodată munca de o viață, sigura lui avere? cum e în cazul acelor creștini verzi și ortodocși? creștinul pentru care iubirea adevărului e mai mare decît orice altceva de pe lumea asta?

     ce ți-e așa greu să îți recunoști greșeala față de maimuțele alea africane cu chip de om!? abba moses în cazul de față, exemplul dat de efrosin în poza de mai sus?

     să nu îmi vii acum cu placa ridicării maimuței din 4 labe în două picioare doar odată cu primirea botezului și cuvîntului evangheliei! sper că nu ți-ai prins urechile la fel de rău și în teoria mincinoasă a evoluției!

     ce pierzi!? NIMIC!
     ce cîștigi? TOTUL!

     minciuna e un nimic! ea nu există în realitate, e doar în sufletul nostru, lup îmbrăcat în blană de oaie, adăugat și socotit la avere ca adevăr, ca o adevărată oiță! oiță care va fi crescută, păscută, va da lapte și lînă, va adăuga și mai mult la avere cu micile ei puteri!

     adevărul e totul pentru că doar el e real! doar el există în realitatea fizică materială, externă și obiectivă!

     și dacă nu pierzi în realitate nimic dar cîștigi totul dînd drumul minciunii din brațe și primind în locul lui adevărul de ce plîngi după averea pierdută cînd pierzi minciuna TA și cîștigi adevărul LUI?

     • Nu e dreapta caracterizarea pe care i-ai facut-o lui treaz. Nu are nimic de-a face un imbecil manipulat precum Breivik, cu realitatile pe care le expune treaz, chiar daca prea usturator uneori.

      Daca rahatul de Breivik ar fi fost un rasist bona fide, fi sigur ca nu ar fi trimis pe lumea cealalta taman conationalii sai, ‘necum copiii Norvegiei. Rasistii autentici recunosc ca isi iubesc propria rasa, fapt care ii previne de la a comite crime impotrive ei. Fireste, asta nu implica ura fata de alte rase, copii ai Lui Dumnezeu si ele.

      Acu’ ne mai ramane sa ne intrebam daca ne iubim copiii proprii, mai mult decat pe cei ai vecinilor nostri.

     • @totedati
      „valabil și pentru treaz cu rasa lui albă, superioară pentru că e singura, din naștere, cu adevărat creștină, ariană și templieră!”

      Te vaz cam agitat, care sa fie pricina?
      Tu din ce rasa te tragi, ca vad ca te deranjeaza albii, inclusiv romani, crestini?
      Nu cumva…
      Ce vremuri cand infierati voi cu manie proletara pi romani!
      Observ ca ai luat-o tare pe proza, ce-ar fi sa incerci si ceva poeme!
      Iar ma confuzezi, nu mai stiu la ce categorie sa te bag. Vorba lui Eminescu: ‘la.. sau la…”

     • unele sunt realități, corect
      altele, esențiale, sunt erori grave, fundamentale!

      creștinismul este o religie universală! și religia adevărată n-are nici o treabă cu rasa și neamul!

      din cauza aceste erori în loc să rămînă doar verde devine prea verde!

      iar la brejvik ăla i sau filat lămpile din cauză că era prea verde!

      • Breivik nu este verde, ci doar un nenorocit manipulat mental, ca un mason ce e. Am scris despre asta si stiu ca nu am gresit. Nu are rost sa ii gasim marionetei calitati nemeritate.

      • He, he, te obsedeaza verdele.
       Si ca o consecinta, te deranjeaza si Neamurile.
       Iti dau o veste proasta:
       Sf. Ortodoxie este pe Neamuri, pe care Dumnezeu le-a creat.
       In erezia papistasa si in celelalte erezii de mucari, izvorate din papistasi, baza este ca sa anuleze Neamurile, exact cum te-ai exprimat mai sus: „creștinismul este o religie universală! și religia adevărată n-are nici o treabă cu rasa și neamul!’
       Dovada clara ca dracii care i-au „inspirat” pe cei mai sus pomeniti lucreaza si astazi.
       Ti-am mai spus, boteaza-te si o sa te linistesti.
       Pentru cei nelamuriti:
       http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=ortodoxia+romanism&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

      • nu verdele mă obsedează ci verdele prea verde!
       dacă aia ai priceput tu din neamurile biblice, faptul că fiecare e cu religia sa ortodoxă, fiecare în parte mai verde decît celelalte, n-ai priceput nimic!

       sau n-am priceput eu! după mintea mea eretică și plină de draci toate neamurile sunt la fel de verzi în ochii barosanului șef! nu e nici una mai cu moț, mai verde, nici jidanii nici rumânii!

       deaia am ceva cu creștinii ăia prea verzi! că ei au dat cu mucii de pămînt cînd au avut ocazia de a scoate românia din rahat!

       s-au umplut de rahat, li sa luat darul! și de atunci pînă azi se canonesc și mucenicesc și își plătesc greșelile mai mult decît alții pentru că ei erau, și încă mai sunt, singura speranță de a deveni grădina domnului!

       cu singura condiție de a deveni doar verzi! e suficient!

   • ți-am pus mesaj și pe un alt articol, la « a-fi-roman-sa-clarificam-premizele, cu o sugestie pentru un nou articol »

    îl prelucrezi cum vrei tu, eu am pus acolo un fel de material brut, chiar și direct citat

    dacă ai nelămuriri la partea de logică și unde bagă, finuț, ca un adevărat intelectual humanist demn de a intra în mUE, porcul de mungiu minciuna, facem cumva și schimbăm mesaje pe privat

   • „Ajunge cu romanii” este in primul rand deviza celor ce guverneaza Romania.
    Desfiintarea postului TV Romania Cultural este un act de violenta anti nationala, probabil fara egal in spatiul fost comunist, european. Decizia a fost luata, in mod sigur, in afara granitelor tarii cu acordul tuturor fractiunilor politice.
    Am asistat la un consens tacit al reprezentantilor presei, artelor, cultelor, societatii civile, educatiei, in eliminarea unicului mijloc de promovare ne costisitoare a valorilor culturale nationale.
    Educatia prin dramaturgie, arte plastice, transmiterea in direct a concertelor de muzica clasica si mai cu seama prin difuzarea documentarelor ce consemnau rolul jucat de Securitate si activistii sovietici in distrugerea intelectualitatii si valorilor satului romanesc, deranja forta ce a decis descompunerea spirituala a tarii.
    Pana si emisiunile lui Patapievici erau un castig educational. Un telespectator atent, putea intelege care sunt tendintele de orientare ale gruparilor globalizante.
    TVR Cultural nu era un organism perfect sanatos si deplin armonios dar nu difuza vulgaritati si nu promova umorul de mahala in genul -„la bloc”. Emisiunile transmise nu induceau ideea ca suntem un popor de degenerati debili, totalmente retardati mental. si nu iti propuneau in spatiile publicitare, drept model uman, bautorul de bere specialist in jocul de „table”.
    Faptul ca TVRC a disparul in aceasta perioada de totala confuzie politica si instabilitate economica nu este intamplator.
    Raman la parerea ca Basescu si Ponta joaca table impreuna, fara a fi adversari. Schimba culoarea la fiecare tura, astfel incat jocul pare absurd iar in final nu pierd decat chibitii, respectiv electorii contribuabil.
    Dovada bascaliei politice nocive este, in cazul in discutie Claudiu Saftoiu crescut in pepiniera politica basesciana si folosit la nevoie, de opozitie. Este de-a dreptul cutremuratoare biografia individului ce il egaleaza in amoralitate pe Crin.

  • Observ ca te obsedeaza culoarea verde.
   Ramasite de la sedintele organizatiei de baza din cartier?
   Mai ci vremuri!
   Acum, pe welfare si activ pe forumuri.

  • Crestinii scriu numele Domnului cu majuscula si nu se lasa tarati de umori vindicative.
   Breivik face parte dintr-o poveste, dar alta decat cea colportata de indivizii de la butoane. Daca dumneata crezi in bazaconia cu tipul care si-a manufacturat el insusi, in bucatarie, mecanisme super performante pentru distrugerea miltantilor socialisti de origine kirghizo-malgaso-turco-senegaleza, inseamna ca poti crede si ca James Homles a navalit turbat intr-un cinematograf de cartier pentru a ucide potentiali electori de stanga, oarecum metisi.
   Ordinul templierilor avea legatura cu Jerusalemul dar mai ales, cu templul lui Solomon.
   Ortodoxia este intotdeauna verde si patriotismul, o virtute. Nu imi este foarte clar de ce va repugna asocierea celor doua concepte.
   Treaz este patimas uneori, dar in niciun caz rasist si nu il vad capabil sa participe la o cruciada, sa declanseze un genocid sau sa declare ca apartine une etnii desemnate sa conduca lumea..

  • @toatedati
   He, he, te prinse avantul romantic, corect politic:
   „confuzie care la făcut pe un nebun ca anders behring breivik să ucidă în numele domnului pentru apărarea rasei albe, evident creștine și nu orice fel de creștinism ci cel mai supărat creștinism…”

   Sau citesti orice si nu pricepi nimic.
   Sau faci pe prostul.
   Acest Brevik era cu totul altceva, ia mai studiaza!
   I-a asasinat pe copiii unor parlamentari complect albi care au votat ceva cu cateva zile mai inainte.
   Mai clar, ca sa nu te faci ca nu pricepi:
   Cum adica „apara rasa alba” cand a ucis copii albi?

   Si o intrebare desigur retorica:
   Voua astora care trageti anumite foloase scarboase, nu va e frica de judecata lui Hristos, nici macar asa, cateodata?
   Uite un exemplu cu copiii gardienilor de la teribila inchisoare bucuresteana Vacaresti, Sf. Manastire, transformata de Carol al II-lea in puscarie, folosita si de comunisti, care copii au fost pedepsiti pentru pacatele parintilor securisti:
   „Ca sa nu uite trecutul apropiat, circa medicala i-a dat noul post la un spital, lânga Manastirea Vacaresti, folosita ca puscarie, unde fusese oaspete în doua rânduri si sub doua guvernari diferite.
   Era fericita ca îngrijea copii. Cât le mai dusese dorul! Copilul ei, copiii lumei, cu râsul si plânsul lor, cu rautatea lor mica, când erau sanatosi si neputinta lor dramatica, daca erau bolnavi. Toata nevinovatia lumii, toata gingasia lumii, singurul motor care sdrobeste violenta la om si la animal. «Lasati copiii sa vina la mine», cânta Nana fara voce, acolo de unde fusesera cu adevarat alungati. Era fericita ca traia printre gradini si gradinari, ca circa medicala devenise loc de spovedanie si de sfat, si iertase un dusman puternic, îngrijind cu aceeasi dragoste copiii gardienilor dela închisoare.
   Ii parea rau de ei, dar erau copii blestemati. Obscurantism sau Vechiul Testament? Copiii plateau pacatele parintilor! Nu puteai s’o convingi de contrariul, caci vazuse cu ochii ei: toate bolile se încuibasera pe dealul înverzit cu casute îngrijite, daruite de Stat pentru servicii exceptionale, parintilor.
   Dintre toate, cel mai important era secretul! Stiau sa-si tina gura, erau orbi si erau muti; nu duceau scrisori detinutilor pe acasa, nu anuntau bolile, nebunii si mortii care treceau prin puscarie !
   Reumatisme poliarticulare acute, tuberculoze, caverne, lupusuri diseminate si copii tarati, erau copiii lor. Un baietel de 9 ani se închisese din joaca în frigider si murise sufocat; altul se spân-rase cu sfoara dela zmeu; o fetita draguta cazuse peste geam si-si fracturase coloana. Boli, patimi, accidente. Oare pâna la a câta generatie?”
   Tot textul acestei carti infioratoare aici:
   http://www.miscarea.net/1-ana-poveste-de-dincolo.htm

  • tot pentru @clement citez din @treaz, românul prea verde dpmdv:
   eufrosin.wordpress.com|2012|09|30|un-arest-fulgerator|#comment-19945
   « Majoritatea crestinilor sunt albi, era bine sa fie o religie universala dar nu este.
   Ortodoxia, adevarata credinta, este in majoritatea ei in tarile cu albi. »
   ceea ce m-a enervat rău de tot și i-am dat peste bot … de atunci îl strîng de gît, nu scapă de mine pînă nu îsi dă seama unde a greșit …

   pentru el și toti românii prea verzi

   creștinism = ortodoxie
   religie = rasă, neam și tară

   deci ortodocși adevărați sunt doar românii geto-daci, creștini adevărați încă de pe vremea lui burebista!

   cu puți efort intelectual în această direcție va ajunge la evidenta concluzie că de rasă albă și ariană sunt doar românii! restul, ca breivik, se pretind în mod fals, mincinos, ca arieni, nu sunt!

   rasa pură ariană e numai în genele românilor care sunt matca, matricea tuturor raselor de pe pămînt!

   doar n-am colonizat noi tot pămîntul? nu în vechea europă, în jurul carpaților, au apărut primii oameni!?

   tot creștini și ăia! ortodocși verzi pur sînge!

   strămoșii noștri au ridicat piramidele din egipt! noi românii hiperboreeni eram populația nativă care a ridicat construcția megalitică de la stonehenge! noi eram populațiile preincașe care au lăsat megaliți peste tot prin america de sud!

   apropo de creștinism și rasa ariană! majoritatea creștinilor NU sunt albi! cei mai mulți atei și masoni sunt cam arieni și cam cu ochi albaștri! cam albi la față!

   • @totedati
    Ai inceput sa-mi ocupi prea mult din timpul liber dar…
    Zici ca:
    „ceea ce m-a enervat rău de tot și i-am dat peste bot … de atunci îl strîng de gît, nu scapă de mine pînă nu îsi dă seama unde a greșit …”, etc.
    Iti explic, sa te linistesti;
    Crestinismul, chiar mai mult decat, sa zicem, aritmetica, este ceva exact, un adevar unic.
    Asa cum 2+2 nu poate fi decat 4 si nu alta valoare,
    la fel si cu Crestinismul.
    Respectiv nu pot exista mai multe „crestinisme” pentru ca doar unul este cel adevarat, restul fiind mai mult sau mai putin false.
    Ortodoxia vine din limba greaca, adica dreapta credinta.
    Nu e doar o eticheta ci este religia apostolica, neschimbata de la Hristos.
    Motivul pentru care este credinta adevarata este ca Hristos, Dumnezeu si Om, adica perfect, ne-a lasat o credinta perfecta. Sf. Ortodoxie nu face altceva decat sa pastreze neschimbata Predania.
    Esti obositor cu toate aceste nerozii pe care le tot propagi.
    Ca sa ne scutesti efortul de a le raspunde, cauta pe unde esti un preot ortodox si intai intreaba-l pe dansul.
    Stii proverbul:
    ‘Un prost arunca o piatra in balta si o suta de destepti nu o pot scoate”.
    Observ ca te obsedeaza rasa alba si in special Neamul Romanesc. De ce oare?
    Esti masochist sau nu cumva…

    • și atunci de ce vii cu defetisme ipocrite de genul aoleo si văleleu creștinismul nu e religie universală!? că dacă ar fi ce bine ar fi?!

     tu tot îmi bagi pe gît faza cu ortodoxia e pe neamuri, fiecare cu căprăria lui, fără să pricepi ce înseamnă asta! fără să pricepi că așa cum la avram a venit melchisedec să-i mai dea ceva măsline de gustat pregătind terenul la geto-daci erau cu job full time zamolxe & comp!

     mă obsedează ipocriții care se cred mai verzi și mai creștini ca alte neamuri ăia da, mă obsedează!

     că, în cazul nostru, al legionarilor, parcă nici într-o altă parte a lumii sau a istoriei nu sa adeverit mai bine zicala aia strămoșească, brînză bună în burduf de cîine!

     brînză mai bună în burduf mai cîinos n-am întîlnit niciunde! și asta mă enervează, evident că nu mă lasă în pace!

     atît de berbeci încît mulți dintre ei nici azi n-au priceput unde au greșit! unde și din ce cauză le-a alunecat piciorul pe poteca îngustă a istoriei!

     tot cu salutul nazist în inimă, deși naziștii și-au bătut joc de noi și ne-au tăvălit, folosit și penetrat geostrategic la fel de adînc, puternic și complet ca și ciuma roșie a comuniștii rusnaci!

     iar pe românii cei berbeci și prea verzi ia penetrat cel mai adînc dintre toți!

     păi să îmi fie iertat dar n-am de ce să nu îi iau la suturi să le mai scot verzeala aia inutilă din cap cît timp nici măcar acest detaliu minor al istoriei nu l-au asimilat corect deși au trecut deja 70 de ani de atunci! 70 de ani de chinuri și tot berbeci! cu capul la fel de tare și impenetrabil luminii adevărului!

    • « Nu e doar o eticheta ci este religia apostolica, neschimbata de la Hristos »

     aha! ia să vedem dacă vorbim aceeași limbă, un mic test de la un îndrăcit:

     care hristos? și care religie adevărată?

     ăla plivea și pregătea grădina credinței și religiei adevărate, prin grădina paradisului plimbîndu-se umăr la umăr și stînd la povești cu adam ca să îi tină de urît sau ăla care dădea ochii peste cap pe colina golgotei?

   • Daca este sa o luam complet pe aratura cadem in cel mai primitiv rasism.
    Ce are culoarea pielii cu mantuirea?!
    Am impresia ca unele persoane chiar cred ca actorul cu ochii albastri din „Iisus din Nazareth” descinde genetic vorbind din neamul lui David si ca deci, este un fel de ruda de mama cu Mantuitorul…
    Uneori, din pricina oboselii, chiar si crestinii de buna credinta pot face afirmatii nefiresti.

 15. Apel la smerenie.
  Randurile ce urmeaza nu se adreseaza frustratilor politici care nu mai stiu ce sa faca pentru ca noi, pulimea, sa-i bagam in seama, si in urne. Alea de vot, ca ni se va reprosa vreo instigare la autodafe.
  Nu se adreseaza nici celor ce nu au alta sansa de a face o cariera decat intrarea in politica, si nici celor ce sunt prea descurcareti ca sa le mai pese de ceea ce se intampla cu propria lor tara. ma dresez exclusiv celor ce doresc ca.maine, un „maine” mult mai apropiat decat ne-am putea inchipui, Romania sa mai existe ca stat unitar, suveran si independent. Si care, fie si in cea mai adanca groapa a subconstientului lor, au de gand sa lase copiilor lor dreptul de a–si respecta parintii.
  Suntem intr-un moment crucial, in care Romania, jumulita serios de 4 ani de criza economica profunda, cu o populatie aproape injumatatita de migratiile cu motivatie economica si de „iesirile din sistem” ale batranilor, ca si de decesele celor condamnati sa moara cu zile prin dezaastrul din sistemul sanitar, ori prin obligarea, din lipsa de alternative economice, la activitati interlope purtand riscuri capitale, Romania zic, urmeaza a-si alege guvernantii. Ce putem alege?Blocul pedelist, purtator al unei istorii recente de politici distrugatoare, pe de o parte, si blocul uselist, pe de alta parte, bloc purtator al istoricei organizari postdecembriste a jafului antiromanesc – prin componenta sa de stanga. Mai avem si o varianta de rezerva a blocului pedelist, oximoronul PPDD-ist. Si, cam atat, in spectrul vizibil.
  Si mai avem un procent de 40-50% votanti scarbiti definitiv de intreaga clasa politica si sastisiti pe viata de a face evaluari asupra unor politicieni ce uita de ce sunt in functii in secunda 2 dupa alegeri.
  Avem, har Domnului, o miscare nationala ce incearca sa se faca simtita. Nu avem, insa, din varii motive, o coagulare a ei. Si vin aici la subiect. Din cele constatate de mine, imensa majoritate a celor ce se plaseaza pe discursul nationalist vor o actiune nationalista, dar sa fie una condusa de ei, ori avandu-i pe ei in rolul principal…
  Va rog, domnilor, sa intelegeti ca scopul miscarii nationaliste nu este de a se constitui intr-o trambulina pentru unul sau altul, ca ideile bune nu au venit niciodata dintr-un singur creier, pentru simplul motiv ca doua creiere gandesc mai bine decat unul.
  Ca scopul repararii celor stricate in societatea romaneasca este mult dincolo de orgoliile fiecaruia, si ca aceste orgolii sunt mult prea mici pentru a li se permite sa compromita realizarea unui astfel de tel.
  Ca, oricum, suntem prea putini pentru a ne permite sa renuntam la resursele intelectuale si morale ale oricaruia din noi, si ca, daca acceptam scopul final al actiunii noastre, precum si putinatatea resurselor disponibile, trebuie sa concuzionam si ca actiunea concertata si organizata este necesara.
  Va cer, domnilor, sa intelegeti ca, fara ajutorul lui Dumnezeu, nu vom reusi nimic, si ca smerenia este una din conditiile pentru a putea cere ajutorul Lui.
  Doamne-ajuta!

  • Bine spus, multumesc!

   • scurt si pe langa subiect cu riscul de a fi redundant – ptiu ca mi se-ncurca limba-n gura cu asa cuvant – voi ati vazut ce film au dat astia pe procinema in seara asta ??? Deci fiti atenti – FILM PTR COPII DA? azrael care e lord, toata lumea are un daemon pronuntat demon adica dimon in engleza si repetat cu insistenta ca si cum ar fi ceva firesc, si cea mai mzerabila dintre toate , un urs vorbitor tasneste dintr-o cladire cu Sfinti pictati pe exterior asa cum numai in Bisericile Ortodoxe se picteaza, distrugand peretele si pictura acelei cladiri. Declaratia autorului cartilor dupa care a fost facut filmul? „My books are about killing God”, „”I am of the Devil’s party and know it.” “I’m trying to undermine the basis of Christian belief.”
    Actrita din film? aceeasi scientoloaga din eyes wide shut.

    Nu stiu cum vedeti voi lucrurile dar Razboiul e pe fata.

    • E pe fatza alright..devine mai usor daca refuzi tembelizorul. Vestile astea l-ar entuziasma pe cel care vroia sa isi conduca turma taman’ in Muntii Raraului, ca sa fie „inafara sistemului”.

     E bine sa le stim, dar nu se face sa pierdem prea mult timp cu ele. Prea e frumoasa viata in Romania pentru asa ceva!

     • , uite ce-i : mie imi plac drumetiile prin munti imi place si raraul atat cat o mai ramne din el dupa ce sfarsesc treaba termitele bipede si ce sa vezi imi place si „tembelizorul” sau ma rog imi placea – pen ca la acest emebelizor vedeam o teleenciclopedia, un Mihai-Viteazul, ascultam un Beethoven, un Tudor Gheorghe si cand nu puteam pleca in concediu vedeam si Raraul si asta fara sa simt impulsul de a intra intr-o turma ce trebuie „condusa”. Problema e : una la mana , ca ma scoate din sarite ca tot ceea ce este bun sa fie aruncat la gunoi si sa fie inlocuit taman cu gunoiul iar acest instrument util sa fie transformat in mediu de propagare al celor mai abjecte mai fetide mai purulente mai scarbavnice si mai scarnave emanatii sataniste destinate spalarii creierelor si distrugerii mintii si sufletului – de la xfactor, vocea americii vocea talentului si mai stiu io ce nazbatii de genul pana la satanismul asta pe fata. Si apoi eu poate nu ma uit, dar copii scapa , sa zicem ca pe ai mei ii strunesc dar cum ramane cu milioanele de copii din tara asta care sunt otraviti cu asa ceva? Ce te faci daca maine poimaine cartile satanicului asta devin lectura obligatorie in pseudoscolile noastre asa cum deja este in cele din celebra iuesei? Deci , cand dusmanul e la porti, sau focul la picioare ce crezi ca-i de facut?
      Varianta A pui mana pe par , ghioaga, rachete teleghdiate ma rog ce ai la indemana si dai la mir ticalosului respectiv pui mana pe nisip, galeata de apa si stingi incendiul.
      Varianta B – fugi mancand pamantul uitand ca poti sa fugi dar nu poti sa te ascunzi
      Varianta C – stai ca proverbialul BOU din anecdota cu capitalismul pe care ai spus-o acu ceva vreme?

      Nota : se accepta o singura varianta de rapsuns.

 16. Io am un set de facut fripturi. Cu tepuse…Stiti voi, tot tacamul. Asta e bun?
  Si, ca tot veni vorba de xfactor, n-am vazut in viata mea o susanea mai groaznica, de la calitatea execrabila a celor selectionati, la criteriile de promovare, si la prestatia jalnica din toate punctele de vedere a celor trei „juristi”. Cum e sa te cheme Chelu’ sa scrii chestia asta cu dublu O la sfarsit, si sa jignesti ca pe maidan pe toti cei ce se prezinta in vederea selectionarii? Ce mari realizari in muzica are ciumpalacul asta ca sa-si permita sa fie marlan? Si cat de cretini trebuie sa fie sefii de la A1 ca sa-i dea voie sa-si reverse voma intelectuala in eter? Am zis „intelectuala”? scuze, acesta e un cuvant ce nu nu poate fi folosit intr-o fraza ce se refera la ipochimenul in chestiune. Lui i s-o fi parand inteligent ceea ce face, da’ nu e cazul sa ne agreseze cu nivelul lui, ca ne impiedicam. Poate sa se desfasoare cum vrea in ghetto-ul din care a iesit, si care a constituit principalul motiv pentru care profesorii l-au trecut cateva clase. Intrzicerea lui im mediul audiovizual ar constitui, insa, un act de igiena la fel de elementar precum stersul la fund ori spalatul pe maini dupa…cat despre ceilalti doi, ei sunt pusi in umbra de „calitatile” si „personalitatea” celui mentionat mai inainte, asa incat nu apuci sa te mai intrebi cum de, unul care behaie disperat, cu o voce de clopot dogit, „Ti-am dat un ineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel”, ajunge sa judece pe altii. Nu fac referiri la celalat membru al juriului, din respect pentru sexul frumos. E, evident, un epitet generic, in cazul particular potrivindu-se „sexul…sexos” – dumneai poate sa considere ca i-am facut un compliment…

  Cele de mai sus ar vrea sa constituie un pamflet.

 17. O analiza interesanta si cuprinzatoare, dar care necesita rabdare:
  http://barsan.weebly.com/2/post/2012/04/cartea-interzis.html

  • Mostra asta de „intelepciune” aproape m-a dat gata. Iate ce pledeaza ilustrul:

   „- eliminarea totala a armelor din toate tarile ”

   La mintea cocosului: cine poate elimina armele natiunilor-stat? Raspunsul este „cel mai bine inarmat”. Sau se asteapta dansul ca „tipii aia rai” sa isi cedeze de bunavoie arsenalele ?

   Pe langa asta, mai vrea si „control demografic”, ca deh, doar „luminati’ de-astia ca el au dreptul sa hotarasca cine sa traiasca si cine sa moara. Verdictul? Un globalist new-age, deghizat in binefacator al omenirii, pe scurt cea mai periculoasa specie care poate ajunge la putere. E preferabil un hot si un snapan, unui „world improver” pus pe fapte mari. Nume ca Robespierre, Marx, Engels, Lenin, Trotzki etc., ar trebui sa ne dea frisoane.

   • Dar numele „neaose” , chiar daca nu-ti dau frisoane, iti produc greata si voma! ex. vintu, voiculescu, iliescu, basescu nastase ,crin, hohenzolern, ,si alti catei si dulai „autohtoni”.

   • Materialul „interzis”, ca sa ne faca sa salivam citindu-l, adica noi astia suntem informati, are un miros specific.
    Numai citind textul:
    „Acum 100, 200 de ani, un nebun ca Napoleon sau Hitler ducea la moarte milioane de oameni” ar trebui sa ne prindem. Pt. ca Stalin (si ai lui), care au comis crime de neimaginat, 60 de milioane de morti ortodocsi numai in Rusia, e scapat din vedere.
    De asemenea elogiul scarbos al criminalilor comunisti chinezi. China, in ciuda propagandei asurzitoare, este in prag de colaps financiar si social, ca orice oranduire care nu il are pe Hristos.
    Alte vrajeli despre chinezi:
    „Ordinea si disciplina sint cuvinte de ordine – pedeapsa cu moartea se aplica, omul corect si cinstit e protejat de lege, infractorul, nemernicul, ticalosul n-au niciun drept…” Chinezii sunt un popor, dovedit istoric, de imbecili. Obsedati sexuali, mananca serpi, testicule de tigri, fetusi, etc.
    A fost ridicat tehnologic prin transfer direct, gratuit, de tehnologie militara si civila, pentru a fi folosit in santajarea lumii crestine.

    Dar bomboan pe coliva e mai jos, prezentata dupa ce ne-a facut sa ne spariem, Legile Noahidice:
    „Omul trebuie sa ajunga la un nivel de constiinta care sa-l scoata din epoca razboaielor. E timpul ca noi ca specie sa urcam la un nivel superior la care sa devina de neconceput razboiul. La nivel mondial trebuie sa se creeze un organism de conducere si reglementare simplu, eficient si flexibil. Fara mii de angajati, birocratie, cladiri uriase, mii de limuzine si avioane, protocoale, etc. Fiecare tara sa fie reprezentata de un om si atit. Acest consiliu mondial (sau ONU, sau cum or vrea sa-i zica) trebuie sa vegheze la binele planetei avind la baza un set de principii inviolabile:

    – pacea mondiala
    – etica si echitatea mondiala
    – respectul fata de natura
    – comert mondial bazat pe eliminarea deficitelor comerciale intre tari
    – reglementarea stricta a emigratiei
    – control demografic

    Pentru realizarea dezarmarii si al pacii eterne este nevoie de urmatoarele:
    – consiliul mondial va trasa pentru totdeauna granitele dintre tari
    – un tribunal international va judeca toate diferendele dintre state
    – interzicerea producerii de armament pentru toate statele
    – eliminarea totala a armelor din toate tarile
    – crearea unei armate mici de securitate pentru mentinerea pacii, aflata sub conducerea consiliului mondial
    – crearea unui cod de etica la nivel mondial, fara privilegii pentru nimeni”

    Problema a fost descrisa pe larg in cartea (cu adevarat cenzurata), Zeul Tolerantei, scrisa de un monah anonim.
    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/10/07/zeul-tolerantei-si-descrestinarea-crestinismului-toleranta-si-francmasoneria-1/

    • Aici îti dau perfectä dreptate (cu singura observatie cä dintre cei „60 de milioane de morti ortodocsi numai in Rusia”, vreo 6 mil. au fost greco-catolici ucrainieni, vreo 4 mil. germani romano-catolici si protestanti, vreo 4 mil. polonezi romano-catolici, ca. 2 mil de baltici, incl. finlandezi amestecati, ca. 1 mil. de monofiziti georgieni si Armeni, basca vreo 10 mil de musulmani, TOTI jehovistii si si ca. 2 mil. atei comunisti, nemaivorbind de budusti, shintoisti si hinduisti).

  • iar la bocetele și chelălăielile vizavi de chinezii cei mici, mulți și harnici care adună bogățiile lumii te umflă rîsul … china n-adună singură bogățiile alea! apple sau telefoanele android nu sunt companii și bogății ca intră în buzunarele chinezilor!

   iar datoriile ar fi bine să le vedem așa cum sunt, hîrtii fără valoare … acum au o valoare ca datorii doar din cauză că undeva în trecut chinezii și yankeii au bătut palma și au început să facă afaceri împreună … într-o afacere adevărată ca să cîștigi ceva trebuie să dai ceva în schimb

   asta n-a fost în stare să priceapă ceașcă cînd yankeii au vrut să facă același biznis și cu noi cum au făcut cu chinezii … el era naționalist și comunist … adică bou … pentru că nu poți fi naționalist și comunist în același timp, e contradicție de termeni …

   • esti un (editat – Eufrosin) tote – Ceausescu era destept si tocmai d’aia era nationalist

   • Are dreptate, „Ceausescu era destept”-foc, un „nationalist” daco-getbeget (la cap). Asa e: sub Dej el era responsabil cu înabusirea armatä a revoltelor tzäranilor (anti-nationalisti) care, asumându-si tezele jidoavcei Anei Pauker, se opuneau Procesului de Cooperativizare a Agriculturii si implicit înaintärii României spre Comunism = internationalism proletar (= natzionalism).

    Nu avea deci cum sä nu fie „nationalist”, nu? De aia îl si detestau cu atâta putere massonii de teapa lui Tzutzea Petre, Boca A. & Co..

    Totodatä a fost si un crestin devotat, un mare binefäcätor al Ortodoxiei: de mirare cä nu a fost imortalizat în pronaosul niciuneia din bisericile a cärei demolare a ctitorit-o.

    Iar astea sunt doar câteva dintre motivele pentru care nationalistii (si aici mä refer desigur la la „natzionalistii” pulii) îi poartä un vesnic si nemäsurat respect.

   • 4. Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu te asemeni şi tu cu el.

    5. Răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înţelept în ochii lui.

    6. Că nebunul grăieşte nebunii şi inima lui gândeşte răul ca să săvârşească nelegiuiri, să rostească cuvinte mincinoase împotriva Domnului, să lase nemâncat pe cel flămând şi celor însetaţi să nu le dea să bea.

    • eu am ales de mult timp varianta no.5!

     ca tot pămîntul sa vadă și toate urechile să audă și nimeni să nu poată spune, n-am văzut! şi n-am auzit! iar barosanul şef să ne judece pe toţi după dreptate, dar după fapte nu după vorbe!

     fiecare OM să fie propriul lui judecător! să hotărască singur dacă rămîne sau pleacă dintre oameni! şi cum va hotărî el, aşa să fie! ce poate fi mai drept decît asta!?

   • nu trebuie decat sa vizionezi documentarele despre demolarea bisericii sfintei vineri! da, 1987! cu cita ura sa demolat biserica aia! cum i-au mintit pe preoti pana in ultima clipa ca nu se va demola ci se va muta in alta parte! e pe tvr1 documentar! te poti duce sa il intrebi pe preotul care slujea la biserica aia cum a fost! cred ca inca mai traieste! la interviul facut pentru tevere omul ala plangea cu lacrimi!
    ala e ceasca pe care il crezi tu mare patriot! ce vina avea biserica sfanta vineri!? era prea mare si ii statea in gat ca un os de peste cand trecea pe acolo! si nu mai baga minciunile cu leana, ca daca incorda muchiul ceasca asa era cum zicea el! ca la fel ca in orice familie de tarani canta cocosul nu gaina!

    • dupa cum ti-am mai spus si m-a cenzurat eufrosin esti un b….Cu cata ura a demolat biserca? Hai ia zi cu cata? un metru doi trei? un kg noua zece? Ai fost acolo sa-l vezi ca avea ura in el sau sa simti ura de care vb? sau te pomeni ca tu esti ca Dumnezeu si citesti ce-i in inima omului ? Bai paaliciciule da’ alatle biserici care au fost mutate? A daramat una singura sa faca loc ptr o mega structura si le-a mutat acolo unde a fost posibil pe toate celelate tocmai ptr ca era nationalist si se ingrijea de patrimoniul natiei sale chair daca nu era crestin sau poate era cine stie ce-i in sufletul omului ?. In cazul Sf Vineri nu s-a putut muta din varii motive, era prea putreda fundatia , erau prea vechi zidurile , etc., asta a fost. Ce vreti? Sa stam in loc cu ditai proeictul ca s-a trezit unl acu enshpe mii de miliarde ade ani unul sa faca acolo un schit?

     No problem , il mutam sau il daramam si reconstruim altul sau mai multe in loc. Care-i problema? Ce credeti voi ca in pietre sau in picturi sta credinta noastra? Sau ca icoana da mantuirea? Icoana e doar o imagine menita sa insufle in mintea si sufletul omului cautarea si apropierea de Dumnezeu. Cand se invecheste si nu mai poate fi restaurata iar culoriledispar cu desavarsie icoanele se ard – pur si simplu scurt si la obiect.

     Ori poate voi prin Biserica intelegeti constructia propriuzisa. ALOOOO chioscu – Biserica este aceea din sufletul nostru nicidecum o chestie facuta de mana omului. Daca mergem pe logica ta tampita insemnna ca mega catedrala pe care o face BOR acum cand credinciosii mor de foame e o treaba buna, nu-i asa? Cu cat mai mare biserica din chetroaie cu atat mai mare credinta nu?

     Doi la mana ba nebunilor cine a zis ca era crestin devotat sau la voi nationalist= crestin?

     Trei la mana ba temb…ilor. Cine a zis ceva de leana?

     Vai de capul vostru!!

     • Esti cam agitat!
      Intai cu Catedrala Neamului, aduci argumentul Iudei Iscarioteanului: „De ce nu s-a vandut acest mir si dati acesti bani saracilor…”, el care fura din punga comuna,
      Sf. Stefan cel Mare, in vremuri teribile, a ctitorit 47 de manastiri. Daca ti-ar fi urmat sfatul, facea niste cantine pentru saraci, locuri de joaca pentru copii, etc.

      Cat despre daramarea Bisericii Sf. Vineri de catre Ceausescu pentru ca:
      „A daramat una singura sa faca loc ptr o mega structura si le-a mutat acolo unde a fost posibil pe toate celelate…”, se vede ca inca ti-e dor de el.
      Adevarul este putin diferit:
      http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-biserica_sfanta_vineri_demolata-elena_ceausescu-25_ani_demolare_biserica_sfanta_vineri_0_722327843.html

      Cat despre „una singura” daramata, si aici adevarul e oarecum diferit:
      FOTOGALERIE Planul lui Ceauşescu: cum a ras dictatorul zeci de biserici din Capitală! Poveşti cutremurătoare de la demolări
      http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-povesti_de_bucuresti-biserici_daramate-ceausescu_0_596940329.html

      • treaz – Stefan nu a ctitorit ditai mastodontul comercialo-turistic (ai vazut cat ii de mare Voronetul?) in care sa se faleasca si sa se fandoseasca masonii infiltrati in ierarhia bisercii cum ii pleznesc pe credinciosi cu carjia patriarhiala in teasta si nici nu se tineau slujbe ciuntite spre menajarearea sentimentelor spurcaciunilor jidanesti, in Sf biserici ctitorite de domnitorul moldav. Nu are nimic a face cu scaraotchi (iscarioteanul), pe vremea lui Stefan Moldova era imbelsugata iar ala iuda se zgarcea la mir dar probabil ca daca ar fi trait acu ar fi saltat de bucurie la falnicia neghioaba si papistaseasca de care dau dovada ierarhii nostrii prin nazuinta tembela de a construi ditai megalitul – vezi si documentarul de pe antena 1 sau 3 nu mai stiu exact despre sfintii sisahstrii care mai traiesc acum in Romania si vezi ce spune unul din ei desprea nebunia construirii fara rost.

       cat despre tine astalaltul care vede numai verzeala (deh firea de bovina nu-ti da pace) palme sa-ti tragi tu mai nulitate agresiva, ba chiar si pumni si picioare – daca eram dupa tine zaceam si acu in evul mediu intr-un etern plan valev, zi mersi ca am avut un patriot ca Ceausescu care ne-a mai scos din mizeria mentalitatii camarilelor regalistpoliticianiste in care zaceam. Afla om cret..n ca anii ,70 au fost apogeul civilizatiei romanesti si cel mai inalt pisc pe care ne-am ridicat ca natiune din absolut toate punctele de vedere. Mai ia si studiaza din mai multe perspective nu numai din aia a prezentei bisericilor vechi intr-un perimetru.

       Plangea preotul ala? Ei hai, da sa puna mana sa care toate odoarele din Biserica si sa se duca sa ceara locas nou in care sa mute odoarele celevechi, nu a stiut? Marsh mah fatarnicule, pseudocrestinule d’aici, miorlaila prapadila, miau miau hai sa bocim ca muierile – La lupta prostovane!.

       Ceausescu asa cum era el si in nicun caz nu a fost de carton ba din contra a fost bazalt, a stiut sa tina netrebnicii ca tine in pumn aproape un sfert de secol, s-a batut cu toti straini si autohtoni si i-a cotonogit pe toti, a luptat si a murit demn – in picioare si cantandu-si cantecul de lupta chiar daca versurile erau straine. Hai sa te vad si pe tine l_pra daca ai sa inalti in clipa mortii, imn de slava lui Dumnezeu la cat de crestin te dai!

       Eroul vostru? Da tu cine esti parlitule? Nu cumva esti vreunul din jigodiile tradatoare care l-au asasinat ? Nu cred ptr asta ai nevoie de testicule si creier iar tu nu pari sa ai nici unele > tu cred ca esti vreunul din pampalaii care s-au strecurat prin vrei functie calduta si cand a fost sa-si apere seful care l-a pus in functia aia , a facut pe el de frica si l-a tradat prin noncombatul lasitatii.

       Ptiu fi-mi-ar scarba de tine si teapa ta !

       Patru statui lipsesc pe pamantul acestei tari – Ion Antonescu, Corneliu Zelea Codreanu, Gheorghe Gheorghiu Dej si Nicolae Ceausescu!

      • Ei bine, te-ai lämurit cum stau lucrurile cu „apärätorii orthodoxiei”?

       Uite, depildä ästuia îi lipsesc „4 statui pe pamantul acestei tari” printre care Gheorghe Gheorghiu Dej si Nicolae A. Ceausescu.

       Ästa „apärä orthodoxia” cu statuile lu’ alde Dej, cu idolii Zamolxe si cu alti druizii d’alde Deceneu.

       Dacä doresti, îi luäm si pe ceilalti (afarä de Clement, care e în mod cert un adevärat orthodox) la rând, bucata cu bucatä.

      • « Afla om cret..n ca anii ,70 au fost apogeul civilizatiei romanesti »
       iar vorbești prostii! dacă n-ai aflat încă îți mai repet eu o dată ca să îți între bine în cap, apogeul civilizației române a fost pe la 1600 nu în anii de neagră amintire și chin sub talpa ciumei roșii pre numele său 1970!

       atunci biserica era biserică, armata armată și țara rotundă ca o pîine! n-a durat mult dar a fost destul ca să ne dea putere pînă acum că vom reuși să ne mai ridicăm o dată la fel de sus ca și atunci!

      • Parca vorbiti limbi diferite; Atat „treaz”, cat si tu, deplangeti demolarea bisericilor de catre Ceausescu. Cu toate astea, se gaseste cumva o cale prin care sa va certati, in loc sa fiti de acord. Ma minunez…

       Trebuie ca are de-a face cu ispitele care apar de regula in posturile mari. Mai bine dati-va mana, asa virtual. Insultele intre Romani nu isi au locul nicaieri.

      • « Ptiu fi-mi-ar scarba de tine si teapa ta »
       sentimentele mele față de tine sunt la fel de vii și puternice! cu astfel de pretinși bisericoși care apără demolatorii de biserici nici n-avem cum ajunge prea departe!
       cît despre preotul ăla află că e tot preot, deci și-a găsit biserică … odoarele și cărțile multe- puține a reușit să le recupereze înainte de a fi demolată, cu ajutorul enoriașilor .. dacă am fi avut tehnica modernă a zilelor noastre făcea cîteva zeci de poze cu telefonul mobil și se salva aproape tot ce ar fi fost necesar pentru a o reconstrui de la zero ca și cum n-ar fi fost dărîmată niciodată ,,,,

       dacă nu îți place catedrala mîntuirii neamului ai catedrala comunismului cel iluminat, a doua clădire ca suprafață construită din lume, la care să te închini! aia e suficientă pentru creștini deăștia pe stil nou!

      • @Eufrosin:

       „- Si eu, si eu sunt!”

       Si eu denuntz demolarea bisericilor (si a Crestinismului, cu crestini cu tot) sub G.G. PeMeRescu Derbedej si N.Comunescu.

       Si eu denuntz conflictul ireductibil si insultele reciproce (dintre unii „români” = costoboci, scitzi-minori si daco-gepizi pe de o parte si Bunul Simt elementar aliat cu Logica „basic” pe de alta).

       Ba am denuntzat sistematic si combatut si TOATE shopârlele des-binatoare drapate confesional, venite din toate colturile Lumii Orthodoxe (dela Moscova, trecând prin Kiev, Moghilev Novgorod si Cernautzi si pâna hät, la Pireu) cu (riscul) asumat de a mä face total non-simpatic.

       Ba m-am nevoit pânä si sä tin pe blogul d-tale un soi de cursuri on-line de teologie si de Istoria Bisericii spre stiinta si îndreptarea celor care, la instigarea altora, ajunseserä sä-si înjure semenul färä a cunoaste mäcar temeiul demersului lor, de-au ajuns câte unii sä se întrebe dacä mä plätesi cu normä întreagä …

      • apai cu „bisericosi ” ca tine nici nu mai minunez ca se vara tembeleul ala prostovan ca musca in ciorba cu obsesia lui ptr pireu (probabil tranta vrea sa scrie „piureu” ) fara sa-l intrebe cineva ceva. Sa inteleg ca tie ti se pare normala cosntruirea mastodontului masonic sub denumirea de catedrala sanchi a manturiii neamului? Sa mori tu ca 1600 a fost apogeul? Iote dom’le ce chestie – probabil d’aia in ’70 se faceau capodopere cinematrografice de mare amploare logistica, artistica si emotionala rasplatite cu premii cam pe la toate festivalurile internationale (alea nesubordanae inca spurcaciunilor jidovo eretice) in care ce sa vezi, era cinstit cum se cuvine anul 1600 si personalitatea lui Mihai Viteazul domnitorl crestin ortodox , al treilea unificator al dacilor dupa Burebista (asasinat de jigodiile tradatoare de tip thalexian), Decebal (sinucis dupa ce a fost tradat de alte excremente fetide de vanzatori thalecsieni).

       Alooo ! prostie umana – nu contesta nimeni insemnatatea si realizarea numita 1600 , discutia era despre apogeu – unde pana acvilei amarate ai vazut tu dezvoltare tehnica, sociala, militara si stiintifica la 1600??? Si care sa mai tina macar un deceniu? Adica o dezvoltare durabila, pe termen lung fara de care nu poti exista? vorba ceea cu o floare nu se face primvara. Unde ai vazut tu la 1600 romani bine hraniti, imbracati si spalati cu locuinte decente si cu dispozitive de usurare a vietii si fara prea mare frica ca ii calca turcii sau mai rau boraciunile infecte ale papistasismului satanic dement si sangeros?

       Asta e problema avem prea multi „bisericosi” si prea putini credinciosi crestini ortodocsi. Si d’aia exista sc_rbe infecte ca acest p*rtz beshit de ragaiala closetului papistasesc pre nume thalecs care repede sare ca musca la c_cat! „si eu si eu” – cand se poate limita la a deschide gura ca-i dam noi ce ii se cuvine!

       „n-a durat mult dar a fost destul ca să ne dea putere pînă acum că vom reuși să ne mai ridicăm o dată la fel de sus ca și atunci!”

       INTELEGE ODATA OM NEBUN SI FARA MINTE ca ne-am ridicat odata MAI SUS DE ATAT SI A DURAT MAI MULT 1970-1980 ala a fost DECNIUL DE GLORIE SI AUR AL NATIUNII ROMANE!!! Mai intreaba si tu oameni care au prins vremurile alea! Dar ca esti vreun tampit care considera apriori ca socialismul romanesc (profund nationalist spre binele nostru de la Dej incoace) a fost exclusiv negativ si a avut numai rele atunci degeaba mai deschizi gura.

       Ia ragentii satanei normal ca nu aniciun interes sa recunoasca partile bune ale socialismului nationalist romanesc tocmai din cauza componentei sale nationaliste si d’aia incearca sa-l demonizeze pe dej si ceausescu facand-o uita pe c_rva jidanca pauker al carei portret la pus botratul de jidan putzy unguent pe birou la MAE.

       auzi tu ce idee de copil tampit – sa pozam cartile, buey nu am nevoie de poze mie imi trebe cartea nu poza tacanila, cartea o lua frumos preotul d’acolo si o ducea in alta parte la patriarhie sau in alta bisaerica , pricepi talica cum sta treaba?

      • @M
       « Sa mori tu ca 1600 a fost apogeul »
       a cam fost!

       « INTELEGE ODATA OM NEBUN SI FARA MINTE »
       păi eu nu mi-am pierdut mințile ca tine în așa hal de am uitat de basarabia! de unde apogeu și culme a destinului național cînd milioane de români stau încovoiați sub talpa ciumei roșii rupți de țara mamă!?

       la ce ne-au folosit avioanele și tancurile!? tehnologia de secol XX!? LA NIMIC! deaia 1600 e apogeul pentru că atunci eram toți adunați într-o singură ȚARĂ!

       om nebun și fără minte! de ce nu ne-au folosit la nimic ce-am construit în anii 1970-1980!? PENTRU CĂ DEMOLAM BISERICI OM NEBUN ȘI FĂRĂ MINTE!

       ridicam combinate și demolam biserici!

       și acum plătim! cu o nebunie și mai mare, în care unii se închină la icoana demolatorului de biserici după care …..

      • @totedati:

       zglobiu @Morthodoxul dacomunist , nu-i asa?

       Dar totodatä bun ca exemplu, cäci tocmai prin terchile & berchile astea patriotarde marca „Cenaclul Flacara” a supravietuit comunismul atâta amar de vreme la noi. Numai cu sprijinul acestor pägânofili pseudo-orthodocsi sincretici si-a putut face Ceaunescu mendrele.

       Asta e marfa re-spoitä azi. Alde (poporan-primordialistii) ästia submineazä azi Orthodoxia, pretinzând cä o apärä.

       Mä întreb, oare ce-ar zice IPS de Pireu auzindu-l p’ästa aiurând cu burebiste, decenei, cu alte gerule si cu popoarele „primordiale”?

       @treaz:

       ia-ti-l, frate, îndärät, cä ästa mai räu stricä decât face! Ce Orthodoxie vrei sä faci tu cu ästa? Ce apologie a cui produce ästa în numele … cui?

       Ce discut eu cu tine e una, dar ästa e simultan pe dinafarä, pestetot si pe nicäieri … Ästa e caz penal.

      • « cenaclul flacăra » ? hmmm … eu vizavi de acesta aș fi mai moderat … e adevărat că era la urma urmei tot o unealtă de propagandă, dar așa cum a recunoscut public adrian păunescu, decît nimic mai bine o rază de lumină! era perfect conștient de rolul său în schema propagandei dar a considerat că muzica și poezia, arta în general, în esența ei adevărată nu va putea fi confiscată și murdărită niciodată de propaganda comunistă!

       și a cam avut dreptate! comparînd nivelul cenacului flacăra cu nivelul concertelor din ziua de azi, madonna, lady gaga samd acelea sunt mult peste ce consumăm acum ca fenomen cultural!

       apropo de concertul rammstein, cîți pricep oare mesajul din « rammstein – ich will »!? pare o chestie satanistă, dar e mult mai adînc! bass-ul pătrunde mult mai mult sub piele!

       e ceva în genul dialogului dintre neo și arhitectul matrix-ului!

       eu sunt fan rammstein!

      • @totedati:

       Da, cunosc argumentul ästa si nu-l dispretuiesc … dar îl combat cu convingere:

       1) Muzica promovatä de cenaclu NU era chiar asa de adeväratä. Era un amestec impur de folk depresiv (nihilism dunärean-schwabesc) cu imnuri sincopat-patriotarde si primitiv-nationaliste, în general ardelenesti (neo-românesti) si ca atare greu de prizat pentru românii vechi, printre care se strecura si ceva muzicä traditionalä (Tudor Gheorghe) asezonatä cu sloganiada comunist-ceausistä la modä, cu guitzatul fätäläului Copäceanu Cuflorescu (äla cu incantatiile cu „Linu“ si cu „Leru“) si cu ceva muzicä bisericeascä marca popa Tatu.

       2) Indivizii pro-cemaclu care agitau spiritele prin licee erau 100% activistii utc si turnätorii clasei = niste marginali totali.

       3) Cenaclul Flacära a fost creuzetul în care s-a încercat mixarea patriotismului si nationalismului autentice cu duhoarea securistä: un soi de malaxor gen „Vatra Româneascä“ avant la lettre.

       Încolo, la soroc, toti amestecätorii de ape încearcä sä-si dea turbureala de apä-de-izvor, iar godacul „national“ Adrian Curvarul-Minune nu putea face exceptie, nu?

      • @totedati:

       PS: ich stehe viel mehr auf The Days of Trumpet Call u. Von Thronstahl – siehe unten:

       wenn auch beschnitten … (die Originalfassung ist neuerdings im angeblich „freien” Netz unter Verboten gestellt und von den gutmenschlichen Youtubegenossen weggefegt worden)

       Weitere Sehenswürdigkeiten ausm Internet unter

       Soweit zum Thema „Cenaclul Flacära”.

      • Aber er glaubt, sie waren die Banditen…

      • @Eufrosin:

       cine, cine zice asta, Cioran, sau Von Thronstahl?

       Varianta originalä a piesei grupei V.T. contine apelul mortilor (vocea lui Sima, cel despre care scrie si Preda în „Delirul”) si, spre final, un scurt comentariu-explicatie.

      • Thanlex nataraule, daca tot asculti ramstein, reise reise nu ich will. de ce nu vrei sa pricepi odata tantalaule ca ridicarea neamului se face in trepte si cu cat mai sus cu atat mai zdravana, pe mai multe planuri, si mai lunga in timp tre sa fie treapta ca sa prinzi cheagul ala atat de necesar, cheag ce mai incolo sa faca branza.

       cum ramane cu filmul Mihai Viteazul ? cine l-a facut? cand si la ordinele cui? si de ce?

       „de unde apogeu și culme a destinului național cînd milioane de români stau încovoiați sub talpa ciumei roșii rupți de țara mamă!?”

       Alo prostovane – dar de aia 23 de milioane liberi si independenti si 90% din teritoriu aflat cu adevarat sub controlul romanilor dar de acel Conducator cu c_aie care s-a dus doar cu sange-n el sa ceara unei supermegaputeri nucleare socoteala privind tezaurul si pamantul Basarabiei?? Sigur fara sorti de izbanda – partial cel putin ca tot am recuperat ceva, DAR ACUM?????? CUM E MAAAAH ????

       AU trecut 22 de ani APROAPE UN SFERT DE SECOL de la REVOLUTIE!! SII? Macar s-a dus vreunul sa zica hai sa ne unim, s-a dus vreunul sa zica da ba rusnac borat galbenii inapoi ca pun nucleara lu NATO pe tine???? nu putzy unguent puff mancator de fecale prin boraciuni penticostale scoate icoanele din Guvern si o pune pe pzda paukeriana si da in scris ca nu are pretentii nici asupra tezaurului nici asupra teritoriului nici asupra mostenirii gojdu..

       SI BOMBOANA DE PE COLIVA, ce a facut nieto dupa caderea trataului de la varsovia??/ supriza!!!- i-au obligat pe tradatorii de romani precum scarbele thalecsiene mancatoare si ele de excremente putride sa dea tot armamentul la ei, l-au ciuruit bine cu tot ce aveau, au invatat tot ce se putea despre aceste arme, si-au upgradat ei arsenalul lor de ne blesteama rusii si acuma la cate au trebuit sa schimbe, si…si….ce le-au facut romanilor – I_AU OBLIGAT, ALOOO – OBLIGAT SA CUMPERE in 2012 avioane al caror zbor inaugaral a fost in 1978 !!!!! DAR VAI ! CE SURPRIZA ASTA NU E TOT – ii pun si sa le modernizeze ca vb aia e prea vechi dom’le deci ia talica rabla ruginita din al enshpelea caftel mondial si pune-i motor turbo asea la sanchi. Iar cand fu vb sa cumpar mig29 ??? ma tineti minte ce tremurici i-au luat pe amerlocii sulii?? Noaaah , da la ce va trebuie ? va aparam noi Ei taci?!

       Auzi ma boule cu ce a facut Mihai unirea? Cu penite? cu vorbe? cu hartii? sau CU ARMEEEEEEE?????? HAAAA????

       La ce ne-au folosit tancurile s bombele si armele ? Ne0-au folosit ma boule – ca nu a indraznit sa ne atace nimeni direct cu atat mai putin sa ne ameninte, d’aia u recurs la tradare si din nefericire, tradatori mizerabili imbecili si agresivi ca tine si ca naparca infecta ai papinputzan de pe veceul pontifical sunt multi prin tara asta. Si tot stramosii vostrii i-au facut-o si lui Mihai – ai flegmei satanice th l-au macelarit si ai tai TANTALULE au eseuat in a-l apara fiind prea orbiti de vise desarte de avere marire si mosii!!!

       In rest cum ti-a zis-o si Adrian nu ala minciune sau de la valcea ori de la strehaia pe care iti place tie sa-i slugaresti si sa-i asculti cu pasiune ci un altul :

       „Ma, tu esti baiat destept, da ai un defect: iti admiri prea mult timp oglinda…”

      • apropo de legionari, la cîți li se aprinde oare beculețul cînd văd și ascultă « Sfanta Tinerete Legionara »

       mai au vre-un dubiu asupra direcției spre care ne-am fi mișcat dacă în locul URSS-ului cîștigau naziștii războiul!?

       urechilor mele acel imn sună a 23 august! serbările de 23 august în care eram obligați să defilăm pe stadioane!

       și, cred că din cauză că codreanu nu voia să ne îndreptăm spre acel viitor luminos al patriei a fost asasinat! am ascultat cu mare atenție interviul dat de ion cristoiu și ceea ce sărea în ochi din rapoartele serviciilor, dacă luăm ca adevărate vorbele lui cristoiu, e refuzul categoric al lui zelea codreanu de a-și vinde partidul și de al subordona altor interese … de-aia a fost asasinat împreună cu o bună parte a conducerii legionare, pentru că refuza să fie doar coada de topor a naziștilor! după asasinat ștafeta a fost preluată de coloana a V nazistă, reprezentată de horia sima care a băgat în rahat pînă peste cap legiunea!

       eu cred că dacă mai trăia codreanu nu ajungeam să ne facem de rușine cum ne-am făcut sub conducerea lui horia sima, cu rebeliune contra amatei chiar în momentele de maximă dificultate a statului național!

       da, și eu consider că un adevărat reset al româniei și al spectrului politic poate fi făcut de o renaștere a legiunii arhangheului mihail, dar numai după ce vor fi asumate complet greșelile trecutului și înțeles în întregime faptul că legionarii din trecut și mai ales sub conducerea lui horia sima nu erau mult peste omologii lor comuniști cînd vine vorba de adevăratul interes național!

       și asta pentru că în numele interesului superior al statului se trecea ușor peste detalii, în cazul legionarilor peste micul detaliu că evreul cutare cu mica lui prăvălie n-avea nici în clin nici în mînecă cu jidovii de care vorbește Părintele Iustin Pârvu în acel mesaj despre semnul fiarei pe care eu l-am citit pe blogul lui saccsiv!

       rezumînd verde, naționalist și patriot cu dragoste de țară e un lucru bun, prea verde spre negru nazist și fascist ne îndreptăm spre coloana a V-a nazistă cu nimic deosebită de coloana a V-a comunistă!

       și istoria din ultimii 70 de ani a confirmat asta cu vîrf și îndesat!

      • eu cred că dacă mai trăia codreanu nu ajungeam să ne facem de rușine cum ne-am făcut sub conducerea lui horia sima, cu rebeliune contra amatei chiar în momentele de maximă dificultate a statului național!

       Nu inteleg cum guvernul aflat la putere, putea sa re revolte impotriva armatei Romane! Nu cumva a fost o lovitura de stat condusa de catre Maresalul Antonescu in neitelegerea situatiei si a adevaritor dusmani ai Romaniei, impotriva statului ei de drept?

      • bine, bine, poate am exagerat cu epitetele alea deloc magulitoare mai acu ales in post -mesajul era adresat lui totedat nu lui tantalex ala, dar cand citeam scriai zau daca nu-mi sareau toate tandarile disponibile din dotare.

       De acord cu tine trebuie sa ne asumam greselile trecutului, de acord cu tine ca tre sa fim patrioti si nationalisti nu coloane ale nazismuui SI NICI ALE COMUNUSMULUI. Intelege ca Dej si Ceausescu au fost nationalisti si asta a fost un lucru extraordinar ptr noi si trebuie sa multumim lui Dumnezeu pentru asta.
       Clar nu aveau cum sa fie pe fata nationalisti, nu intr-un lagar sovietic condus de jidani, dar daca nu puneau acesti autohtoni mana pe putere pana acu nu mai exista Romania ci jidrael pe teritoriul nostru. Jidanii ne sfartecau de vii si care supravietuia era destinat sclaviei – d’aia nu aveau niciun interes sa ne dezvoltam industria si vroiau sa ne tina in celebrul plan valev. Dar trebuie sa intelegem lucrurile acestea si tre sa intelegem ca nu tot ce zboara se manaca.

       De ex se spune ca Dej si Ceausescu il admirau in secret pe Maresal si eu cred lucrul acesta este adevarat dar evident ca pe fata i blamau ca deh…dar pe la spate ……Astia suntem si realitatile istorice ne-au educat sa fim asa – cand adversarul e mai tare decat tine nu il ataci frontal ci PE LA SPATE (a nu se confunda cu maneaua:).

       Da ok , nu a fost bine ca s-au daramt biserici FARA A FI RECONSTRUITE / CONSTRUITE ALTELE IN LOC. OK dar hai sa nu ne c-cam pe noi si sa ne gandim – bah cate au fost daramate? de ce au fost daramate? ce s-a facut in locul lor? a fost benefic ptr amarastenii aiestia? DAR PREOTII??? PREOTII CE AU FACUT??? DAR ENORIASII? si mai ales hai sa stam stramb si sa judecam drept – Ce a fost comunismul? De unde a venit? Cine l-a adus? Cine l-a implementat? Cum l-a implementat? Cate de feluri de comunism sunt? CE A FOST BUN SI CE A FOST RAU IN ACEL(E) COMUNISM(E) ???

       AENTIE !!! pluralul nu este intamplator

       TOATE-S VECHI SI NOUA-S TOATE
       CE E RAU SI CE E BINE
       TU TE INTREABA SI SOCOATE

      • Câtä întelepciune!

       Citez: „de ex se spune ca Dej si Ceausescu il admirau in secret pe Maresal” si diferitzi cretini si / sau diversionisti (ordinari) chiar „cred (cä) lucrul acesta este adevarat (virgulä) dar evident ca pe fata (îl) blamau ca deh…dar pe la spate (pe la buci, n.n.) …”

       Cu sigurantä cä asa trebuie sä fi fost. Iar asta se cheamä, cum bine stim, „nationalism”. Mai departe:

       „Astia suntem (da, asa e, ästia suntezi, n.n.) si realitatile istorice ne-au (v-au, n.n.) educat sa fim (sä fiti, n.n.) asa – cand adversarul e mai tare decat tine nu il ataci frontal ci PE LA SPATE (a nu se confunda cu maneaua:)”, fiind mai degrabä vorba de expresia purä, ne-versificatä a sufletului de …(editat – Eufrosin)

       Am decupat din …. (editat – Eufrosin) pasagiul care ilustreazä (aläturi de drama individului) cu elocintzä ne-pereche, în CE raport se aflä cäzäturile de teapa lui cu (editat – Eufrosin).

       Lafel procedeazä si cu Orthodoxia.

       Cazul e departe de a fi singular, marionete jucate de aceleasi degete COLCÄIE pe TOATE forumurile cu aspiratii nationale si / sau crestine.

    • « .Cu cata ura a demolat biserca? »
     întreabă-l pe preotul care a slujit acolo nu pe mine înainte de a scoate maimuța cu coarne pe gură!
     da, unele biserici au fost salvate! și ce e cu asta!? cît s-a rugat BOR-ul pentru a le salva? pentru asta ceașcă n-a ajuns de tot în iad! spunem că n-a fost îndrăcit de tot, că ceva ceva bănuia el că nu face bine …

     eu nu citesc inima omului văd și aud ce spune popa care slujea acolo! îi văd lacrimile din ochi! ti i le vezi? nu prea!

     cînd vezi pe unii pretinși bisericoși cum apără pe patrihoții demolatori de biserici îți dai seama cît de jos am ajuns! ne-a luat mințile barosanul șef la mulți dintre noi!

     de leana n-ai zis tu, au zis în documentarul de pe tv1! că leana a apăsat pe pedala de accelerație, ceașcă încă mai stătea pe gînduri, să o dărîme sau nu … da’ tot el e de vină, că acolo nu cînta găina garantat!

     da, initial era vorba să fie și această biserică mutată, ca alte biserici … dar leana n-a mai avut răbdare, a zis mîine să nu o măi văd cînd trec pe aici și așa a fost …

     îți place sau nu asta e realitatea! ăsta e eroul vostru de carton muiat în apă! marele ceașcă! demolatorul de biserici! venerat de creștinopații cu mintea mai mică decît un bob de fasole! mă mir cum de nu îi admirați și pe turcaleții care cînd năvăleau prin țările române pe furiș robeau sate întregi de rumîni verzi și drepți ca bradul!

     la ăia nu le ridicați o statuie?

    • « Elena Ceausescu: „Jos porcaria!“ »
     crestinortodox.ro – Cum a fost daramata Sf. Vineri
     crestinortodox.ro|reportaj|cum-fost-daramata-sf-vineri-72276.html

     român verde nu!? îi crește inima în piept cînd vede o biserică nu!? sau stă să-i pleznească de ură?! care variantă o fi adevărată?

    • .ziare.com – Cine a salvat bisericile din Bucuresti?
     « Singurii raspunzatori de daramarea unor biserici in Bucurestiul anilor 80 au fost Nicolae si Elena Ceausescu. Si nu vorbim aici de micute biserici construite in secolul 20. Vorbim aici de Biserica si Manastirea Vacaresti (1716), de Manastirea Cotroceni(1679), Manastirea Mihai Voda(1594) sau Biserica Sf Vineri (1854). »

     ai din partea mea cîte o pereche de palme de dat în fața oglinzii în fiecare dimineață … pînă îți iese pe nas verzeala aia patriotardă ( că e aproape sigur ești la fel de verde ca și treaz )

     ceașcă nu e eroul național pe care îl cauți! cel puțin pentru sec XX e sigur altul în locul lui! ăla care dintr-o situație fără ieșire a făcut românia mare! iar dacă mergi în trecut mai mult ca sigur ai cu cine să îl înlocuiești!

 18. Gasesc interesanta informatia urmatoare..
  Faceti-o si domniile voastre cunoscuta pentru ca deocamdata, circula mai mult prin culise.

  ICR ANGAJEAZĂ: Şapte posturi scoase la concurs

  „Institutul Cultural Român (ICR) organizează un concurs în vederea ocupării a cinci posturi de director adjunct şi douăsprezece posturi de referent la mai multe filiale ale Institutui Cultural Român din străinătate, informează reprezentanţii ICR. Potrivit sursei citate, concursuri pentru ocuparea funcţiei de director adjunct vor fi organizate pentru ICR Viena, ICR „Titu Maiorescu“ Berlin, ICR Varșovia, ICR Lisabona, ICR New York. Pentru posturile vacante de referent vor fi organizate concursuri pentru ICR Viena, ICR Praga, ICR „Titu Maiorescu“ Berlin, Accademia di Romania, ICR Varșovia, ICR New York, ICR Stockholm, ICR Bruxelles şi ICR Londra.

  „Pentru posturile de director adjunct se pot înscrie în competiție toți cetățenii români care cunosc limba țării respective și vorbesc o limbă de circulație internațională (de preferat limba engleză), au o vechime de cel puţin trei ani într-o funcţie de conducere, au o activitate profesională prestigioasă într-un domeniu intelectual, cultural-artistic, universitar-academic, științific, management public, diplomație, au o experiență edificatoare ca manager cultural (coordonator de proiecte culturale, activitate în cadrul unor instituţii, asociaţii, organizaţii nonguvernamentale, publicații, audiovizual), sunt echidistanți politic, aderă la valorile democrației, pluralismului, au abilități de comunicare, cunosc spațiul cultural din țările-gazdă și implicarea în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și acestea şi cunosc legislaţia în vigoare privitoare la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român, precum şi a Institutelor Culturale Române din străinătate”, informează reprezentanţii ICR.

  Dosarul candidaţilor pentru funcţia de director adjunct trebuie să cuprindă: un Curriculum Vitae actualizat, însoțit de anexe (copii după diplomele de studii, listă de lucrări, portofoliu, copii după alte atestate obținute, premii, cazier judiciar, adeverinţă care atestă starea de sănătate), un proiect de management pentru Institutul Cultural Român din străinătate, pe o perioadă de un an, cu proiecţia bugetară aferentă şi o lucrare în care să prezinte propria strategia culturală în contextul misiunii asumate de ICR prin Programele Institutului Cultural Român, menţionează sursele citate.

  Pentru posturile de execuție – referent se pot înscrie în competiție toți cetățenii români care cunosc o limbă de circulație internațională (de preferat limba engleză) şi eventual limba țării respective; au activitate profesională într-un domeniu intelectual, cultural-artistic, universitar-academic, științific, management public, diplomație; au o experiență în managementul proiectelor (coordonator de proiecte culturale, prestație la nivelul unor instituţii, asociaţii, organizații nonguvernamentale cu profil cultural); sunt echidistanți politic, aderă la valorile democrației şi pluralismului, au abilități de comunicare; cunosc spațiul cultural din țările-gazdă și implicarea în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și acestea, cunoscând legislaţia în vigoare privitoare la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ICR, precum şi a Institutelor Culturale Române din străinătate”, susţin reprezentanţii Institutului Cultural Român.

  Dosarul candidaţilor pentru posturile de referent trebuie să cuprindă un Curriculum Vitae actualizat, însoțit de anexe (copii după diplomele de studii și după caz, listă de lucrări, portofoliu, copii după alte atestate obținute, premii, cazier judiciar, adeverinţă care atestă starea de sănătate); o propunere de proiect cultural pentru Institutul Cultural Român din străinătate pentru care aplică candidatul, conform sursei menţionate.

  Candidații trebuie să menționeze foarte clar în corpul mesajului transmis postul pentru care participă la concurs. O persoană poate candida pentru mai multe posturi, dacă îndeplinește criteriile de selecție. Candidații declarați câștigători vor pleca la post numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale necesare angajării pe perioadă determinată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, potrivit ICR.

  Dosarele vor fi trimise la adresa concurs@icr.ro, ultima zi de primire a dosarelor fiind 7 decembrie, ora 17.00. Rezultatele vor fi anunţate pe site-ul Institutului Cultural Român la data de 7 ianuarie”

 19. Asta-i un „Colind” pe care il voi asculta duminica viitoare, dupa Slujba, in timp ce sacalii politicii romanesti se vor sfasia intre ei pentru ce a mai ramas din trupul tarii.

 20. Iata peste ce am dat pe pagina d-lui Coja:

  http://www.ioncoja.ro/amestecate/voi-nu-sunteti-urmasii-romei-voi-sunteti-urmasii-lui-roesler-2/

  Sa-l dau în judecatä pe autor pentru cä mi-a plagiat interventiile de pe forumul lui Eufrosin?

  – Dacomani din toata Tracia, feriti-va!

 21. Ia uite ce mai zice ästa despre alde @M & Co:

  *****

  Întrebare:
  Ați afirmat de mai multe ori că INAMICII NOSTRI primesc cu satisfacție unele idei lansate de împătimiții dacismului! Vreți să detaliați puțin?

  Räspuns:
  Nu i-aș numi împătimiți pe acești indivizi care nu se sfiesc să se dea savanți. Trec însă peste asta… Domnule Petrică, adversarii noștri, simplificând lucrurile, se poate spune că sunt geloși, invidioși pe originea noastră, pe faptul că ne tragem din două popoare glorioase, dacii și romanii. De sute de ani se căznesc să ne conteste fie latinitatea, fie dacitatea, fie pe amândouă! Le stă pe suflet tot ce se poate spune de bine despre noi! Cheltuiesc timp, energie, bani și inteligență pentru a ne sabota în fel și chip. Nu mai este nevoie de dovezi… Firește, își caută susținători și printre noi! Și găsesc! Găsesc români care, propriu zis TRADEAZA!… Pentru aceștia leacul este unul singur: PUSCARIA sau chiar STREANGUL! Dar cei mai mulți români COLABOREAZA CU INAMICII NOSTRI fără să-și dea seama, din PROSTIE sau din NESTIINTA. Prostia nu poate fi sancționată penal. E un fenomen inevitabil, ca ploaia sau frigul iernii. Am să mă rezum la cei care, din lipsă de informație, pot să facă mult rău!…

  Este cazul celor care contestă latinitatea noatră pe te miri ce motiv neîntemeiat. Nu mai contează motivul. Neprietenii noștri se vor grăbi să înregistreze și să comenteze cu satisfacție acest fapt. Nu vor spune că este vorba de niște amatori, ci vor spune că în România printre cercetătorii istoriei este tot mai activ și mai vehement curentul celor care contestă latinitatea poporului și a limbii române! Punct! Mai mult nu le trebuie! Eventual vor da și un citat: „NOI NU SUNTEM URMASII ROMEI!” Este titlul unui text zăpăcit de tot, IRESPONSABIL, năuc! Asta o zic eu, dar NEPRIETENII noștri vor preciza că este vorba de un text semnat de un doctor, probabil doctor în istorie, care contestă romanitatea românească! În aceste condiții nu te mai poți mira că în multe universități din lume limba română este studiată ca limbă slavă! Ea, limba română, care este, foarte probabil, cea mai bună păstrătoare a limbii latine autentice!

  *****

  Cam nasol-räu, nu?

  Sursa:
  http://www.ioncoja.ro/amestecate/voi-nu-sunteti-urmasii-romei-voi-sunteti-urmasii-lui-roesler-2/

  Sublinierile din text îmi apartin.

  Din experienta mea: pasiunile dacofile (profund anti-nationale) îsi au sediul într-o comuniune stranie de interese (de aici si genialitatea diversiunii!) dintre orthodocsi slavofili (cärora li-se adaugä o minoritate grecofilä) si iredendisti slavi si … maghiari. Cele douä tabere se întâlnesc într-o comuniune a urii, ambele detestând profund legitimärile ce decurg din descendenta latinä a românilor.

  De aici si rolul FANTASTIC, de catalizator national, jucat de SINGURA (re-)configurare STABILÄ posibilä a românescului: greco-catolicismul.

  • Daca in 700 de ani de stapanire straina asupra Ardealului nu s-a putut naste o specie noua de „ungro-valahi” aflati nici in corabia ortodoxiei, cat nici in barca plina de gauri a papistilor, cum am putea oare ca oameni intregi la cap sa credem ca nici 200 de ani de stapanire romana asupra Daciei, ar fi putut naste un neam nou, diferit de cel al Dacilor stapanitori aici din vremuri imemoriale ?

   Sau preluam cu totii propaganda filmelor comuniste avandu-l ca protagonist pe frumnosul si virilul Florin Piersic ca ostas roman, alergand prin munti dupa frumoasele fete ale Dacilor ? Sa fim seriosi.

   In Clujul natal, din nici un cuplu romano-maghiar pe care le cunosc, nu am aflat inca unul al carui copii sa nu fie botezati ortodocsi si care sa nu mearga saptamanl la Biserica ( nu sustin insa ca nu vor fi existand ). Sunt maghiari care nebotezati ortodocsi fiind, inteleg suficient frumusetea sufletului romanesc si a credintei noastre strabune, incat sa vina cu intreaga lor familie, in biserica Ortodoxa, in fiecare Duminica. Asta in sine, este o adevarata minune, una ce duce la convietuirea pasnica intre cele doua etnii, in Ardealul strabun.

   • Stii bine cä nu sunt nici lingvist si nici … cojist. Ca si pe Altermedia, m-am delimitat în mod regulat si categoric în varii ocazii de dl. prof. Coja.

    Cu toate acestea: nu mi-ar trece niciodatä prin minte sä-i contest acelui semen competente profesionale deosebite, functiuni în spectrul dreptei-nationale (vezi disputa holocaustologicä, a cärei port-stindard ne face onoarea de a ni-l purta împreunä cu Paul Goma), sau farmecul de povestitor – savoarea Limbii Române în care se desfatä.

    Acuma, în disputa dacicä dl. Coja aduce nu numai acuzatii G R A V I S S I M E, ci si argumente masive si de certä calitate: i-ai citit textul referentiat de mine? I-ai dat vreo replicä? Eu cred cä meritä, si anume mult mai degrabä decât sä te räsboiesti cu mine (prea-särmanul!) pe tema asta.

 22. @ thalex, tine-o tot asa. Eruditia si umorul tau fac bine oricarui blog si afla ca ai, cel putin cinci lectori interesati de opiniile tale.
  Pentru cine nu a aflat inca, in diaspora traiesc cei mai multi romani atasati principiilor Legiunii.
  Pe mine ma impresioneaza varianta aceasta:

  @M la sg sau pl, caci este posibil sa fie vorba despre un corespondent multiplu.
  Deci, dumneata nu ai aflat pana acum ca Bisericile au fost demolate de tiganii de la Salubritate, dirijati de inginerul Octavian Stefanescu (martor viu inca, daca s-a lasat de fumat)?
  Dumitale nu ti-a spus nimeni ca „marele patriot” a impuscat personal taranii ( in Vrancea) ce refuzau sa isi cedeze pamantul colhozurilor?
  Nu ai cunostinta de faptul ca, incepand cu anii ’80, taranii nu mai aveau dreptul sa isi pasca vitele decat pe sant si in general, nu mai aveau dreptul de a avea decat cel mult doua vaci si un singur cal?
  Te-ai obosit vreodata sa citesti rapoartele privind numarul noilor nascuti morti in maternitati in urma intreruperii curentului electric, iarna, la ordinul secretarilor de partid judeteni?
  Ti-a spus cineva ca in timp ce familia dumitale intepenea la cozi interminabile pentru a cumpara ratia de ulei si zahar hotarata de analfabetii din PCR, Gospodaria de Partid livra la domiciliul cadrelor de nadejde, tot ce astazi poti cumpara, daca ai bani, in cele mai pricopsite magazine?
  Ai aflat ca in timp ce poporul antrenat in nesfarsitele „intreceri socialiste” vietuia in blocuri insalubre, patriotii dumitale isi arondasera toate locuintele romanilor ostili regimului?
  Ai inteles cu ce se ocupau baietii de la ,Trustul Carpati si cei de la Dunarea?
  Nu te intreb daca oftezi dupa bunurile de patrimoniu ciordite de nomencaturisti si atarnate pe peretii casoaielor din Toronto sau Dabulesti, deasupra portelanului „amintire din Sovata”.
  Ai fost pus la curent ca securitatea facea recrutari in scoli si orfelinate?
  Te-ai prins ca Ceusescu nu ii persecuta nici pe masoni, nici pe tigani, nici pe evrei, si ca toate functiile cu greutate erau tinute de indivizi ce faceau parte din categoriile astea? Iti atasez o lista prescurtata cu numele unor baieti carora le-ai putea pune cateva intrebari, in calitate de orfan neconsolat al regimului comunist.

  „Jews responsible with the 1989 Romanian “Revolution”

  -Iulian Vlad (army general and head of Deparment of State Security)
  -Silviu Brucan (Brukner) (owner of Romanian communist newspapers, supporter of Ana Pauker (other jew) and the killing of all Romanian elites such as Bratianu, Iuliu Maniu, etc)

  -Victor Stănculescu (army general and defense minister)
  -Teodor Brateş (Nicolschi’s brother in law, revolutionist)
  -Cazimir Ionescu (panic instigator, revolutionist)
  -Cico Dumitrescu (panic instigator, rear-admiral)
  -Ion Iliescu (main revolutionary figure, president)
  -Petre Roman (main revolutionary figure, prime-minister)
  -Gelu Voican Voiculescu (vice prime-minister)
  -Mihai Drăgănescu (vice prime-minister)
  -Mugur Isărescu (foreign affairs minister, ambasador of Romania in USA and governor of Romanian National Bank)

  -Ioan Aurel Stoica (minister of construction)
  -Nicolae Militaru (army general and defense minister)
  -Sergiu Celac (politician and foreig minister)
  -Mihai Chiţac (army general-lieutenant and internal minister)
  -Moldoveanu Ioan Jean (army general-lieutenant, vice internal minister and head of Romanian police)
  -Dan Marţian (revolutionist)
  -Alexandru Bârlădeanu (government general secretary imposed by the communist regime from Moscow)
  -Adrian Severin (minister of state for reform and relations with parliament)
  -Corneliu Bogdan (secretary of state in foreign affairs ministry)

  -Teodor Stolojan (finance minister)
  -Eugen Dijmarescu (minister of economy and finance)
  -Mihai Şora (minister of education)
  -Victor Babiuc (expert in Constitutional comission, minister of justice, internal minister)

  Daca ai convingerea ca romanii, au in natura lor comunismul si ca zecile de mii de morti si schingiuiti de la Aiud, Pitesti, Canal, Salcia, Periprava, Gherla, Sighet, Targsor, Suceava s-au sacrificat pentru ca dumneata sa aduci elogii „patriotilor comunisti”, apoi istoria chiar ca ar trebui sa faca drum intors, ca ceva- ceva functioneaza anapoda in capul romanilor.
  Ia asculta ce zice, nimeni altul decat istoricul atasat din vaniatate profesionala si bazica frustrare umana, noii dezordini mondiale, Lucian Boia:
  ” In 1944, Partidul Comunist Roman numara nu mai mult de 1000 de aderanti. .Pe deasupra, majoritatea membrilor sai nici nu erau romani ( impreuna, ungurii si evreii depaseau cu mult procentul romanilor)”. pag 63, „De ce este Romania, altfel ?”
  Dupa parerea mea, cei aproximativ 250 de romani ai nucleului primar erau sau caldarari ramasi in pana de cositor, sau moldoveni beti cui in momentul recrutarii.
  Avand banuiala ca maine dimineata te vei instala de pe la ora 6 in fata usii sectiei de votare, imi permit sa iti amintesc ca sandru, voiculescu, nutzi, radu f, berceanu, stanescu, d diaconescu, vanghelie, becali, mazare, sulfina, nu numai ca nu sunt crestini dar vorbesc si foooooarte urat, romaneste.

  • @clemens, multumesc pentru cuvintele bune.

   Existenta fan-clubului pe care mi-l-ai semnalat e o problemä nouä si neasteptatä. Acelora:

   1) Presupusa mea „eruditie“ constä într-un operator si NU în cunostinte – îi solicit ca atare pe cititori sä NU cumva sä ia de bune in-formatiile venite dela mine înainte de a le VERIFICA ei însisi densitatea: sunt deja în posesia umei mici colectii de tâmpenii si semi-tâmpenii pe care le-am debitat pe-aici.

   2) Ceea ce practic eu aici e de-constructivism de spetzä joasä. Cine o sä punä mâna sä recompunä ce rämâne dupä tzändärile produse de mine?

   3) Polemica cu „piristii“: sper ca argumentele mele sä NU ajungä sä serveascä vreunei cauze opuse Bisericii, ori creditei crestine de expresie (sub-specie) ortodoxä. Nu cred cä Ortodoxia poartä vina noului (de-)serviciu de PR care încearcä sä i-se substituie.

   Îi sfätuiesc de aceea cu cäldurä pe cititorii-mei-din-gresalä sä nu uite cä viata e scurtä si sä procedeze ca atare, îndreptându-si atentia cätre lucräri mai ziditoare decât nimicurile mele.

 23. efrosin
  « Nu inteleg cum guvernul aflat la putere, putea sa re revolte impotriva armatei Romane! »

  și eu m-am tot mutat de pe o bucă pe alta încercînd să pricep ce s-a întîmplat în perioada aia!

  dar din ce știu eu tulbureala internă a fost începută de legionari nu de armată! ceea ce doar crește misterul și nedumerirea, de ce aveau nevoie de o insurecție internă dacă aveau de exemplu justiția complet sub control!

  singura mea explicație cît de cît logică e aceea că « legiunea arhanghelului mihail » că așa se numeau legionarii în acel moment erau aproape la fel de puternic penetrați de naziștii germani ca și comuniștii aripa națională de comintern … iar toate pogromurile acelea jenante, chiar dacă mult limitate în comparație cu alte tări, contra evreilor și tulbureala din 1941 cu lupte de stradă între administrația controlată de legionari și armata controlată de antonescu au fost puternic stimulate de germania nazistă pentru a putea bifa trei obiective mari și late:

  1. distrugerea coeziunii interne a țării, pentru a nu mai avea capacitatea de a se opune sau de a-și negocia contribuția economică și militară în atacarea urss-ului ( de exemplu ar fi putut pune ca condiție ne-negociabilă retrocedarea cadrilaterului și a ardealului de nord cedat ungariei, altfel nu face nici un pas dincolo de nistru șamd )

  2. de a distruge definitiv partea națională care încă n-a fost lichidată odată cu codreanu dintre membrii legionari

  în acest fel legiunea ar fi trebuit să se transforme într-o simplă aripă a partidului nazist, la fel ca partidul comunist față de comintern, controlată 100% de licuricii momentului, urss și germania nazistă

  3. prin campanii agresive de propagandă trebuia ștearsă din memoria colectivă rușinea cedării ardealului de nord și a cadrilaterului la presiunea și sub dictatul germaniei naziste și a italiei fasciste și exagerarea propagandistică a nevoii de a recupera doar basarabia, pentru că doar basarabia am pierdut-o într-un mod rușinos în fața urss!

  de parcă asta era principala problemă, cum am pierdut teritorii nu că le-am pierdut! cu stupoare constat că unii legionari prea verzi încă mai pun botul la această porcărie și încă mai consideră germania nazistă și ideologia nazistă prietenul fidel al legionarilor!

  adică urss-ul e dușmanul pentru că ne-a forțat să cedăm basarabia și în același timp germania nazistă e cel mai bun prieten al nostru pentru că ne-a forțat să cedăm ardealul de nord ungariei!!!

  asta da logică numai bună de caragiale! curat murdar coane fănică! murdar să fie dar să știm și noi! și dacă știm ce!? la ce ne folosește!? dacă acționăm în continuare ca și cum n-ar fi și n-ar mirosea a căcat!? dacă miroase ca un căcat, la pipăit are consistența unui căcat, și cînd îl pui pe limbă pare un căcat păi e căcat nene! nu e parfum de trandafiri nici dacă îl miroși de la zeci de metri distanță! e căcat!

  de aceea toate pogromurile și crimele pe care le punem acum în cîrca legiunii, inclusiv cele cu șaif, împotriva lui iorga de exemplu, nu cred că greșim prea mult dacă le considerăm defecțiuni datorate presiunii invizibile a cozilor de topor care primeau ordine direct de la berlin! în acele timpuri, cu dezastrele cedării cadrilaterului, ardealului de nord si basarabiei nu trebuia prea multă presiune pusă de manipulatori cu ștate vechi de serviciu ca să faci inclusiv oameni onești să cedeze nervos și să ajungi la asasinate odioase ca cel împotriva lui nicolae iorga!

  chiar și ăla împotriva lui i. g. duca deși cu de la ion cristoiu citire ăla o cam merita, era la fel de jigodie ca bășină marinelul!

  și ca o scurtă încheiere, deși erau penetrate puternic pînă la buza de 100% nici legionarii nici comuniștii nu și-au pierdut aripioarele, fragile și golașe, strict naționale …

  legionarii ar fi timpul acum să se ca dea jos de pe cruci și să se adune într-un partid dar nu cum s-a tot încercat pînă acum ci partid legionar pe față nu doar pe după deget! … sau împlinit timpurile ca să își aducă contribuția la acel reset total al țării de care avem atît de multă nevoie!
  cercetare.forumgratuit.ro/t826-539ara-legiunea-capitanul

  contribuția comuniștilor, aripa națională, la distrugerea urss-ului o știm și dacă n-o știm ar fi timpul să aflam de ea:
  wikipedia.org/wiki/Planul_Valev

  dacă rușii reușeau să ducă la îndeplinire acel plan dispăreau toate țările comuniste din estul europei și rămînea un uriaș urss de la vladivostok pînă la berlin! cu frontiere trasate în mod arbitrar, cum au acum ucraina și bielorusia, pe criterii strict economice, de exemplu jumătate din bulgaria, cea de la dunăre pînă la munții rodopi + muntenia o unitate economică structurată în jurul dunării de la porțile de fier pînă la delta dunării …

  n-au reușit!

  e timpul să scoată capul și legionarii să băgam pe gîtul mUE un pumn la fel de mare plin de supozitoare bune de drenat mațele și scos afară rahatul!

  pentru că și mUE prin regionalizare vrea să facă același lucru ca în anii ’60 urss-ul!

  • Inca nu ti s-au sters din cap urmele invatamantului de partid…
   E plin Internetul de carti despre perioada interbelica, fa un efort sa le citesti si te vei linisti.
   Cu acea ocazie iti vei modifica si sintagmele.
   Mi-ai adus din nou in minte cosmarele de la invatamantul ideologic pe vremea utecismului de la sfarsitul deceniului ’80!
   „Invatgati, invatati, invatati!” – V.I. Lenin (dar nu de la Lenin)

  • eu sunt liniștit, mai ales cînd le dau peste bot unora tufă de veneția de verzi ce sunt care ridică osanale unora ca horia sima care după marea operă națională de distrugere a statului și-au găsit azil politic unde oare, exact în germania nazistă!

   cît timp unii pretinși patrioți nu văd asemănarea ideologică, mai ales vizavi de distrugerea statului național unitar român, dintre germania nazistă și urss îi pleznesc de le sar mucii pînă pe tavan!

   dacă ai ceva de spus spune clar nu trimite pe alții la buchisit cărți! eu am spus clar ce cred despre acea perioadă, ce te oprește să arăți unde greșesc?

   ia să te vedem, ai citit cărțile alea pe care mă tot pui pe mine să le citesc?

 24. @clement las-o mai moale cu jidanii! că jidovii de care vorbește părintele Justin Pîrvu sunt alții nu ăia din listă! ăia sunt doar trepădușii și executanții, mulți dintre ei inconștienți pentru că atunci cînd va veni vremea să curgă sînge ei vor fi primii de pe listă!

  acel cîntec sună într-adevăr altfel decît cel « oficial » dar de ce la 70 de ani de la evenimente e tot în limba franceză!?

  @thalex
  la falsa problemă a conflictului dintre daco-geți și daco-romani eu nu pot spune decît atît, dacă acum 2000 de ani moș crăciun a considerat că a venit timpul ca să predea ștafeta lui isus hristos numai si numai pentru a salva imperium-ul, da! atunci a fost o mică apocaplipsă!, cine suntem noi să pretindem că n-au judecat cum trebuie, că pipa păcii pe care au fumat-o avea prea multă iarbă!?

  dacă nașterea mîntuitorului se sărbătorește pe 25 decembrie e doar pentru că așa au bătut palma și au hotărît moș crăciun și isus hristos:

  munteanul369 – Originea Crăciunului

  și atunci daco-geții nu pot fi decît daco-romani pentru că asta au hotărît acum 2000 de ani strămoșii noștri! să salveze imperiumul nu să îi nege moștenirea culturală și tehnologică!

 25. @totedati
  Lista este doar o nota de subsol la mesajul catre M. si nu s-a vrut o deschidere catre dedesubturile afacerii aliantei tribale abrahamice cu Jetro preotul Medionului, supus al zeului suprem El Elion, via Moise si Tzepora.
  Daca se va aduce vreodata vorba, promit sa citez cat mai amplu din Michael Laitman, profesor, filosof kabbalist, inginer specialist in biocybernetica si din 2005, membru al World Wisdom Council al Clubului de la Budapesta, orgnizatie a carei menire consta in implementarea viitoarelor reguli de convietuire pe Terra.
  Profesorul Laitman explica documentat genetic, de ce evreii sunt o specie aleasa ( unica!) si de ce la nivel planetar si cosmic (!!!!) sunt indreptatiti sa calauzeasca (domine) tot ce-i viu .

  In privinta cantecului, sa recunoastem ca in franceza, suna mult mai bine decat in romana si incomparabil mai putin belicos decat in .. germana.
  Asta e, diaspora are coristi mai talentati si posibil, dirijori mai cu har.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: