O dedicație capitaliștilor de pretutindeni!


Următorul pamflet descrie excepțional de bine caracteristicile capitalismului, cu ajustările necesare arhetipului național – chestia circulă de vre-o 10 ani, dar nu mi-a dat prin minte să o mediatizez la noi, până ce un cititor mai perspicace decât mine, mi-a semnalat-o – îi mulțumesc!

 

 

CAPITALISM TRADITIONAL:
Ai doua vaci. Vinzi una si cumperi un taur. Cireada se inmulteste iar economia prospera. Le vinzi si iesi la pensie cu castigul.

CAPITALISM JIDANESC:

Ai doua vaci. Vinzi trei dintre ele companiei tale listate public, folosind scrisori de credit deschise de cumnatul tau la banca, apoi executi un schimb datorie/creanta cu o oferta generala asociata, astfel incat recapeti cele patru vaci, cu o scutire de taxe pentru cinci vaci. Drepturile asupra celor sase vaci sunt transferate, printr-un intermediar catre o companie din Insulele Cayman, detinuta in secret de actionarul majoritar, care revinde companiei tale drepturile pentru toate cele sapte vaci. Conform raportului anual, compania detine opt vaci, cu o optiune pentru inca una. Vinzi o vaca pentru a cumpara un presedinte al SUA, ceea ce te lasa cu noua vaci. Nu se furnizeaza nici o foaie de bilant impreuna cu comunicatul. Publicul inghite.

CAPITALISM AMERICAN:
Ai doua vaci. Vinzi una si fortezi pe cealalta sa produca lapte pentru patru. Esti surprins cand vaca moare.

CAPITALISM FRANCEZ:
Ai doua vaci. Faci greva pentru ca doresti sa ai trei vaci.

CAPITALISM JAPONEZ:
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa fie de zece ori mai mici decat o vaca obisnuita si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte. Apoi creezi imagini animate inteligente ale vacii, numite Cowkemon si le promovezi la scara globala.

CAPITALISM GERMAN:
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa traiasca 100 de ani, sa manance o data pe luna si sa se mulga singure.

CAPITALISM BRITANIC:
Ai doua vaci. Amandoua sunt nebune.

CAPITALISM ITALIAN:
Ai doua vaci, dar nu stii unde sunt. Pleci in pauza de pranz.

CAPITALISM RUSESC:
Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 42 de vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 12 vaci. Te opresti din numarat vaci si deschizi alta sticla de vodca.

CAPITALISM ELVETIAN:
Ai 5000 de vaci, dintre care nici una nu-ti apartine. Facturezi celorlalti cheltuieli de depozitare.

CAPITALISM INDIAN:
Ai doua vaci. Te inchini la ele.

CAPITALISM CHINEZESC:
Ai doua vaci. Ai 300 de oameni care le mulg. Declari somaj zero, productivitate bovina inalta si arestezi reporterul care a publicat cifrele.

CAPITALISM ROMANESC:
Ai 6 vaci, costuri cat de 10, mulgi doar 3, alergi bezmetic printre ele, mai aduci personal pentru alte 5, dai faliment si dai vina pe bou.

sursa e-mail.

34 răspunsuri

 1. Corect spus. Taranii nostri mai au o vorba cind nu le merg treburile bine si zic „Nu e bine vacii noastre”! Nu stiu daca e boul de vina .

 2. Probabil ca se va impune si varianta CAPITALISMULUI GLOBAL, in care vaca mai este prezenta doar pe eticheta unui produs alimentar sintetic, confectionat prin mijloacele bio-tehnologiei nutritionale, sponsorizate de generosi finantatori anonimi, activi in varianta 2 de pe lista de mai sus, cu profit nepublicabil si reinvestibil in varii domenii.
  Carnea sintetica ( de vita) se va comercializa in Olanda, incepand cu luna in curs
  Americanii si japonezii ( resp, cercetare Mitsuyuki Ikede) au declarat ca sunt pregatiti sa intre in concurenta cu olandezii.
  Justificarea crearii si comercializarii produsului acesta ( spuneti-i carne, daca doriti) s-a impus din grija obsesiva pentru protectia mediului, saturat de milioane de vaci flatulante, poluante adica.

  • Aha-haa-haaa! Fain de tot, dupa regula incetatenita!

   • In cateva randuri:

    CAPITALISM CONTEMPORAN DE INSPIRATIE AMERICANA:

    Ai doua vaci. Tu insa esti om destept, nu te mai tii de vacarit! Plus, profitul e prea modest pentru munca si asteptariile tale. Trimiti vacile in China si cumperi lapte de la chinezi. Imprumuti inapoi banii dati pe lapte de la chinezi si investesti in bursa internationala a vacilor. Pierzi banii si inveti copiii sa se multumeasca cu mai putin lapte.

 3. Fara legatura cu capitalismul. Un articol interesant , „Scrisoare de adio”!! pe blogul lui Daniel Roxin . Ptr cei interesati, merita citit

  • Blogul lui Daniel Roxin este de fapt unul din multele „capete” ale posedatilor care promoveaza satanismul.
   Un „new age” adaptat pentru romanii ortodocsi.
   Uitati-va cu atentie la continut si la paginile pe care le promoveaza.
   Desigur ca trebuie sa scrie si cateva lucruri interesante.
   Si capcana de soareci are putin cascaval.

   • ptr@treaz, stiu , dar acest articol mi-a sarit in ochi. In general urmaresc blogul lui ptr articole despre strampsii nostri. Restul nu ma atrage, mai ales acelea legate de practicile din Orient. De asta nu pot sa inteleg in ce ape se scalda.

    • @stelica
     „De asta nu pot sa inteleg in ce ape se scalda”

     Pai ceva bun tot trebuie sa puna, ca sa atraga audienta.
     Cum ziceam – cascavalul din cursa de soarici.
     Ca si la pocaiti.
     Si necuratul vine uneori cu ceva pozitiv.
     Dar Sf. Parinti ne indeamna sa ne tinem departe de acestia:

     „Oarecari frati s-au dus la avva Antonie, ca sa-i vesteasca lui nalucirile care le vedeau si sa se invete de la dansul, de sunt adevarate, sau de la draci.
     Si aveau ei un magar si a murit pe cale.
     Deci, dupa ce au venit la batranul, apucand el mai inainte, le-a zis lor : cum a murit magarul pe cale ? Au zis lui : de unde stii, avvo ? Iar el le-a zis lor : dracii mi-au aratat.
     Si ei au zis lui : noi pentru aceasta am venit sa te intrebam, ca vedem naluciri si de multe ori se fac adevarate; nu cumva ne inselam ? Si i-a incredintat pe ei batranul din pilda magarului, ca de la draci sunt.”
     http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/patericul-egiptean/patericul-egiptean-81812.html

   • Il cunosc pe Roxin indeaproape. Daca ati fost la prima sa conferinta la 27 sept 2012 ora 19:00 la ARCUB, ati fi fost martori la un discurs autentic nationalist privind radacinile noastre antice. Cine nu a fost acolo nu poate avea opinii, cu atat mai mult adevaruri. Dar nu numai.

    Cine a fost la conferinta tinuta de Daniel Roxin si Valentin Roman la ARGEDAVA pe 02 sept. 2012, cetatea lui Burebista aflata la 17 km de Bucuresti de pe crestetul carei poti vedea casa Poporului in intregime? vCine actioneaz ca el si ca noi cei ce il sustinem sa oprim inundarea Argedavei prin repozitinaera canalului Dunare-Bucuresti? Hai la treaba nu la palavre.

    • @ treaz
     Daca intram in Pateric, dam de lucruri foarte… sensibile, respectiv dam si de adeptii lui Origen pe care insusi Sfantul Ioan Gura de Aur i-a protejat, atragandu-si ostilitarea lui Epifanie.
     Nu stiu daca Roxin este nerecomandabil dpv al dogmei ortodoxe, dar cu blogul sau este cam neglijent. Pentru care motiv il poate aprecia curajosul nostru patriot pe Mircea Badea?

     @adrian romanu

     Si daca Argedava este doar un pretext al unei polemici cu substrat politic?
     Canalul este o gogorita electorala a lui Oprescu.
     Nici cu bani de la CE nu va finaliza ( daca va incepe), arogantul insolent, o lucrare de o asemenea dimensiune. Nu a fost capabil de nimic bun pentru capitala Romaniei. Singura sa realizare este clinica privata de vis à vis de Cotroceni in cabinetele in care doar dracu stie ce fel de medicina se practica, intrucat nu sunt cunoscute nici numele doctorilor si nici tarifele consultatiilor.
     Despre Argedava nu stiam nimic, dar am gasit materiale frumos scrise pe „Povesti cu plimbari”, un blog interesant, contemplativ, lipsit de nervozitatea celor pe care scriem noi.

     • @clement:
      „curajosul nostru patriot pe Mircea Badea”. Banuiesc ca a fost o gluma.
      Respectivul e posedat si nu o ascunde:
      http://saccsiv.wordpress.com/2012/01/31/mircea-badea-procurorul-si-dumnezeu/

      Cat despre indrazneala in cele afirmate de spre Sf. Ioan Gura de Aur, evident va inspirati de la jigodia Badilita, si el un papistas care se da drept ortodox:
      „Articolul lui Badilita abunda in afirmatii care sunt efectiv hulitoare si mincinoase fata de Sfantul Ioan Gura de Aur.
      1. “Cauza principala a depunerii si exilarii? Facuse imprudenta de a le oferi gazduire marilor asceti origenisti persecutati de episcopul Teofil al Alexandriei.”
      Nu aceasta este cauza exilului, si nu doar Teofil al Alexandriei, oricat l-ar fi urat pe Sfant, a fost cauza exilului sau. Se vede din viata prezentata mai sus care era cauza.
      Apoi, calugarii primiti de Sfantul Ioan Gura de Aur nu erau origenisti! Daca aceasta era acuza pe care Teofil o arunca acestor calugari, nu intelegem de ce l-am si crede. Era un alt pretext pentru care Teofil a prigonit calugarii din pustia Egiptului, bazat pe aceeasi tactica a calomnierii. Numai ca noii intelectuali se complac in basme despre Origen si despre nu stiu ce conspiratii ale Sfintilor Parinti care au vrut sa ocultizeze marea invatatura a autorului respectiv. De fapt, basmul este cat se poate de fals. Un Sinod Ecumenic al Bisericii a anatemizat invataturile lui Origen cat se poate de “transparent” si cat se poate de temeinic, luand “paragraf cu paragraf” invataturile respective si aratand argumentat de ce sunt eretice, adica indeparatate de dreapta credinta. Asta pentru partea cu Origen.
      De altfel, amanunte despre acest lucru gasim si in Viata Sfantului Ioan Gura de Aur:
      http://www.ioanguradeaur.ro/184/viata-celui-intre-sfinti-parintele-nostru-ioan-gura-de-aur-patriarhul-constantinopolului/

      • Nu era o gluma, era o interogatie ironica.
       Nu am nicio simpatie pentru domnul Badilita, in principal din motive de sponsori.
       Oricat ne-ar contraria afirmatia legata de monahii origenisti si Sfintii Capadocieni, lucrurile stau chiar asa cum consemneaza istoria crestinismului si nu este nevoie sa aceptam sau sa refuzam noi aceasta realitate.
       Luand, spre pilda cazul Avvei Evagrie, puteti ignora textul lui Badilita consultand textele manastirii Dervent si pe cele ale publicatiei Tabor.
       Citez din Pateric :”Evagrie este unul din marii intelectuali greci…. Adunase in jurul lui o comunitate de origenisti…
       A fost facut citet de catre Vasile cel Mare din Cezareea si diacon de catre Grigore din Nazianz… A participat la Sinodul de la Constantinopol demonstrandu-si calitatile de excelent dialectician impotriva ereziilor.”
       Merita citit textul, in intregime.
       Nu cred ca este rezonabil sa ne incrancenam pe marginea acestui subiect.
       Gasesc ca este interesanta urmatoarea stire de pe Orthodoxie.org

       ” Dans deux ans, tous les catholiques de rite oriental et latin des diocèses de Terre Sainte adopteront le calendrier julien (celui des
       orthodoxes) après la rédaction du décret définitif et son approbation de la part du Saint-Siège. En attendant, les évêques des Eglises catholiques de Terre Sainte ont le choix de commencer l’expérience dès 2013. C’est le cas du Patriarcat latin de Jérusalem. (…)
       Pour Pâques 2015 et les suivantes, un décret – rédigé par l’AOCTS (Assemblée des ordinaires catholiques de Terre Sainte)– sera soumis au Saint Siège pour approbation. Il devrait stipuler que toutes les Eglises catholiques de Terre Sainte adopteront définitivement le calendrier julien pour la célébration de Pâques « avec comme conséquence l’ajustement du calendrier liturgique pour le début du Carême et la solennité de la Pentecôte. (…) Cette décision sera accueillie, respectée et mise en exécution par tous les catholiques de rite oriental et latin, par les catholiques du pays et étrangers résidant dans nos diocèses » explique la directive.
       En 2014, la lune sera œcuménique. Catholiques et orthodoxes fêteront Pâques le même jour, soit le 20 avril. La question ne se posera donc pas d’adopter (ou non) tel ou tel calendrier. ”

       Stirea aceasta credeti ca este de bine?
       Eu zic ca da, cu conditia sa nu fie o etapa strategica a devalmasiei de tip Ervin Laszlo( http://fr.wikipedia.org/wiki/Club_de_Budapest) !
       Doamne, ajuta!

      • Cunosti sintagma „Cel pururea näscut mai înainte de toti vecii”?

       Presupun cä da. Ceea ce NU presupun (pentru cä sunt sigur) e cä habar n-ai cä i-o datoräm lui … Origen. De fiecare datä când bine-voiesti de o asculti în Bisericä, devine astfel cä îl pomenesti pe … Origen, carele a binevoit de ti-a däruit-o.

       Altfel spus: dacä nu era Origen, NU auzeai spunându-se asa ceva (ci altceva).

       Chiar si IPS al Pireului o rosteste (desi presupun cä IPS Sa la faza asta înjurä în gand, tot de trei ori, pentru a se dezice total de eretic).

     • @clement
      „En 2014, la lune sera œcuménique. Catholiques et orthodoxes fêteront Pâques le même jour, soit le 20 avril. La question ne se posera donc pas d’adopter (ou non) tel ou tel calendrier. ”
      Stirea aceasta credeti ca este de bine?”

      Bazandu-ne pe experienta a 1000 de ani a papistasilor, este doar o noua/veche manevra de a se infiltra in Sf. Ortodoxie.
      Dovada a fost si este ca nu renunta la ereziile binecunoscute. Cand nu poat folosi violenta, se folosesc de inselaciune.

      Observ ca incerci sa dovedesti ca Biserica Ortodoxa este (partial) eretica. Acum ai venit cu Evagrie. Nice try!
      „EVAGRIE PONTICUL (345-399)
      Condamnat (persoana şi opera) de către Sinodul V ecumenic (553), alături de Origen şi Didim cel Orb, dar venerat până astăzi ca sfânt de Bisericile necalcedoniene (nestoriană, coptă, armeană şi etiopiană)”.

      • In niciun caz nu incerc ce zici
       Ma lovesc insa de contorsionarile unor instante care numai bine nu fac ortodoxiei.
       Cu gandul la viitorul Sinod la care se aude ca se vor decide fapte importante, am scris fiecarui Patriarh, in calitate de crestin botezat si deci, infinita particica a Bisericii Mantuitorului, cum ca doresc ca inaltele eminente sa conceapa, sub inspiratia Sfinei Treimi, o Slujba Crestina a Casatoriei, in care binecuvatarea finala se nu se mai faca in numele patriarhilor israeliti si a consoartelor (toti poligami si dedati la sportul tefilimi- obiecte de cult pagane).
       Am eu fixul ca omenirea aluneca aiurea si din pricina faptulu ca Biserica nu si-a luat in serios menirea de calauza si protectoare a temeliei vietii.

      • @clement
       Sper ca glumesti.
       Ce ne povestesti in legatura cu Taina Nuntii nu este ceva nou ci se numeste Marcionism.

       Marcion s-a născut în Sinope, oraş din provincia romană Asia Minor (actualmente Sinop, în Turcia). A devenit un armator înstărit. Conform celor scrise de Sf. mucenic Ipolit, papă al Romei, chiar tatăl lui Marcion, care era episcop, l-a excomunicat pe motive de imoralitate.

       După aceasta, Marcion a plecat la Roma (în anul 140), unde a devenit un susţinător financiar important al Bisericii de acolo.
       Învăţăturile eretice ale lui Marcion
       Esenţa învăţăturilor lui Marcion, cunoscute sub numele de marcionism, constă în recunoaşterea lui Iisus Hristos ca mântuitor trimis de Dumnezeu şi a Apostolului Pavel ca lider al apostolilor, dar şi în respingerea Bibliei ebraice şi a lui Iehova. Se insinuează astfel că Iisus a adus credinţa într-un nou Dumnezeu, diferit de cel descris în Vechiul Testament.

       http://ro.orthodoxwiki.org/Marcion_din_Sinope

      • Sunt sigur cä nu ai uitat de Sfintii Sava Goth-ul (eretic semi-arian) si nici de Sf. Constantin cel Mare (eretic arian total – „în rând cu Apostolii”) si nici de perlele non-trinitare debitate de Sf. Justin Martirul si FILOSOFUL.

       În ceea ce-l priveste pe Origen, cam câti dintre bärbosii curentzi de servici pe Athos crezi cä ar rezista la 10% din supliciile la care respectivul a fost supus färä sä abjure?

       Dar … tu?

      • @thalex
       He, he, curat ortodox! Pai se vede ca ai trecut dincolo de faza de papistas (care ii accepta si ei pe acesti Sfinti si il resping pe eretic), ai ajuns la indracirea avansata.
       Ti-am mai spus, orice eretic care se respecta ajunge pana la urma la balamuc.

      • @treaz:

       Cum spuneam mai deunäzi, în ceea ce-l priveste pe Origen, cam câti dintre bärbosii curentzi de servici pe Athos crezi cä ar rezista la 10% din supliciile la care respectivul a fost supus färä sä abjure?

       10%? 5%? 1%?

       „Omul de Fier”, asa a fost poreclit moshul de 85 de ani (Origen, si el tot bärbos incurabil) dupä ce a iesit viu din torturi.

    • @adrian romanu contrarevolutionarul
     Omul va spune pe fatza ca e ocultist si va incapatanati sa nu-l credeti:
     „Misterele din Pădurea Baciu
     de Daniel Roxin
     un nou roman ezoteric”
     http://danielroxin.blogspot.com/2010/11/misterele-din-padurea-baciu-video.html
     Cum v-ati convinge? Sa-l vedeti zburand pe o matura?

     Satanismul de astazi, adus la zi, vine cu fel de fel de „mistere” si „dezvaluiri”, acestia fiind urmasii gnosticilor.
     Pe intelesul tuturor, ei stiu mai mult decat „prosimea inselata de Crestinism”.
     Desigur ca sunt mai multe variante dar esenta este unica, la fel si originea.
     Adaptarea la noi e cu dacii.

     • Draga treaz, fenomenele din Padurea Baciului exista, ca ne place ori nu. Faptul ca Roxin incearca sa le gaseasca o explicatie rationala nu-l face dusman al ortodoxiei. Si, cu smerenie iti spun, cand ar trebui sa intram chiuind in barlogurile satanistior, pentru a-i lua la toroipane, cu sprijinul tuturor celor ce mai incearca sa-i trezeasca pe romani, n-ar trebui sa ne agatam de mici diferente de opinii. Nu toata lumea gandeste la fel.

      • @Ciu
       Este posibil ca acele fenomene sa existe, sunt destule descrise in Pateric. Duhurile rele apar mereu, se adapteaza la cerintele clientilor.
       „un nou roman ezoteric”
       http://dexonline.ro/definitie/ezoteric
       Adica anticrestin.
       Nu poti fi si pro si contra in acelasi timp. Se poate incerca dar…
       Acelasi „crestin ortodox” pe care il admirati face reclama altui satanist celebru, Edgar Cayce:
       „http://danielroxin.blogspot.com/2010/10/edgar-cayce-si-reincarnarea.html”
       Uite un exemplu mai interesant decat ce ne povesteste Roxin, de la un martir ortodox:
       http://www.orthodoxphotos.com/readings/future/fakir.shtml
       „Look! Look there, on the tree!” Miss Mary cried in an excited whisper. We all turned our heads in the direction indicated. And indeed, the whole surface of the immense crown of the tree under which the fakir was sitting was as it were gently flowing in the soft illumination of the moon, and the tree itself began gradually to melt and lose its contours; literally, some unseen hand had thrown over it an airy covering which became more and more concentrated with every moment. Soon the undulating surface of the sea presented itself with complete clarity before our astonished gaze. With a light rumble one wave followed another, making foaming white-caps; light clouds were floating in a sky which had become blue. Stunned, we could not tear ourselves away from this striking picture.

       And then in the distance there appeared a white ship. Thick smoke poured out of its two large smokestacks. It quickly approached us, cleaving the water. To our great amazement we recognized it as our own ship, the one on which we had come to Colombo! A whisper passed through our ranks when we read on the stern, traced out in gold letters, the name of our ship, Luisa. But what astounded us most of all was what we saw on the ship — ourselves! ”

       Aceste ameteli sunt destul de stravezii si Roxin nu este suficient pentru Romania, o tara ortodoxa de 2000 de ani. Ocultismul destul de slab mascat ar merge in tari pagane ca SUA, Olanda, etc. insa la romani are o mica sansa, in special datorita harului Sfantului Botez.
       Cum zice englezul: „Nice try buddy!”
       Mai pe sleau, acest Roxin si cei care il promoveaza sunt satanisti.
       Par. Cleopa recomanda urmatoarea proba:
       „Spune Crezul!
       Fa-ti Sfanta Cruce!”
       As adauga sa fie stropit cu Sf. Aghiasma Mare si sa i se observe reactia.

 4. off topic: un scandal pe cale sa explodeze, cu implicatii pana la nivelul inspectiei judiciare a CSM:
  http://stareanatiunii.com/kovesi-are-in-sertare-peste-200-mii-dosare-ascunse.html
  De observat ca intentia de a fi ascunse este evidenta, prin simpla lor neinregistrare.

 5. lol, buna asta cu capitalismul si de actualitate

  • Vazut si ridicat steguletul! I-as cauta pe morti la valoarea averilor si la mostenitori. Daca sunt miliardari si nu are cine sa ii mosteneasca, s-ar putea ca averile sa o sfarseasca in labele netrebnicilor FMI-sti.

   Daca nu e cazul, ar putea fi o sperietoare, una crunta, menita sa ii dea pe brazda pe altii care au castigat bani seriosi, fara a fi cotizat la baieti. Se va afla, eventual.

 6. Oameni de cultura romani. Elite…

  • Catre ce fel de privilegii tinteste oare duduia Ramona?
   Nu o satisface nici cariera de femeie politica ( sau poate nu o mai satisface Alemanno insusi), nici cea de diva italiana, nici cea de scriitoare de istorioare cu elefantei…
   Ramona tinteste mai sus, viseaza sa zburde din sefirot in sefirot, sa devina o teaca indispensabila sabiei cavalerilor de la Malta, si nu numai.

 7. Am o intrebare pentru fecioarele-intru-speculatii țepuite de Simu: nu vă declarați pierderile reale de teama fiscului ? Le-ați redus rapid cu de zece ori !!!!!
  Pe de alta parte, mi se pare că e primul caz de șmen aplicat de un român unui grup de perciunați….dacă e așa, se întoarce roata, chiar dacă începe la o scara mica față de jaful național făcut de neamul bornăioșilor perciunați.

 8. Nu că ar fi mai buni demenții *roșii*–de inspirație perciunată, dar aș vrea să le transmit *albaștrilor-stars-n-stripes*-de aceași inspirație-f… you capitalists, wherever you are !
  Că doar sunteți fiii aceluiași jurământ…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: